עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
סרוקסט במקום מיקו ניר 09/10/2012 20:34
  • האם ניתן לקבל את האפקט ההרגעתי מטיפול בסרוקסט כתחליף לכדור מירו-המדובר בטיפול בGAD.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 11/10/2012 13:44
  • שלום רב, מירו הוא כדור נוגד דיכאון והוא לא מאוד יעיל לטיפול בהפרעות חרדה. יש לו השפעה מטשטשת שנחוות ע"י חלק מהמטופלים כמרגיעה אך הוא אינו נוגד חרדה. לעומת זאת, סרוקסט הוא כדור נוגד חרדה ודיכאון יעיל, שמתווה לטיפול בהפרעות חרדה למיניהן. השפעתו מתחילה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול.

  • + הוסף תגובה
חזרה לסרוקסט g 08/10/2012 15:45
  • שלום לפני 12 שנים כשהתחלתי לחוות תסמיני חרדה ודיכאון קיבלתי סרוקסט ומעט קסנקס. זו הפעם הראשונה שנטלתי כדורים פסיכיאטריים והייתי בן 24. ההטבה הייתה ממש לפי הספר והרגשתי טוב ורגוע. מסיבות כאלה ואחרות לא הייתי עקבי ועם הזמן התחיל כדור שלג וניסויים עם כל מיני תרופות מכל מיני מש', והאמת - אף אחת לא עזרה כמו הסרוקסט. האם כיום, כשאני 12 שנה אחרי, אחזור ליטול אותה, עדיין תהיה לה השפעה חיובית, או שאצטרך מינונים יותר גבוהים? מה הסיכויים בעצם להפיק תועלת מאותו כדור אחרי כל השנים וכשהגוף כבר "ספוג". היום אני על 150 מ"ג לוסטרל קצת יותר משבוע ואין הטבה באמת.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 11/10/2012 13:41
  • שלום רב, יש סיכוי סביר שסרוקסט יעזור לך, אך כמובן לא ניתן לקבוע זאת מראש. מאחר ואתה נוטל לוסטרל רק שבוע , מוקדם מידי ולהעריך מידת יעילותה של התרופה. בברכה,

  • + הוסף תגובה
איך נפתרים מהפחד הזה? תומר 05/10/2012 21:12
  • חג שמח. אני בן 35, סובל מזה שנים רבות מפחד הקשור מפחד להתעוור. הפחד שלי מתמקד בלייזרים. כידוע, מכשירים רבים מכילים לייזר. חלק מהלייזרים באורך גל נראה ובאורך גל שהעין לא רואה. כיום, החרדה השתלטה עליי באופן כזה שאני כמעט ולא יוצא מהבית פרט לעבודה ובחזרה. כל תחומי החיים שלי נזנחו כי אני סגור בביתי. הייתי במספר טיפולים והשקעתי עשרות אלפי שקלים אך ללא הועיל - הפחד גדול מאוד ואיני מצליח להתגבר עליו. אני די מיואש. החרדה הביאה אותי לידי כך שאני משתוקק לגור על פסגתו של הר מנותק מהציוילזציה הזו? אך זה לא ריאלי. האם יש משהו שיכול לעזור לי, אני מרגיש אבוד. תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 11/10/2012 13:27
  • שלום רב, מהודעתך עולה כי הפחד שאתה חווה הוא פחד לא רציונאלי שגורם למצוקה ומגבלות רבות. על אף שלא ניתן לאבחן את המצב דרך הפורום, ניתן להניח כי מדובר במחשבה טורדנית. כיום בפסיכיאטריה קיים טיפול לבעיה זאת וכדי "להיפתר" מהבעיה יש קודם כל לעבור אבחון והערכה מסודרת של פסיכיאטר , להתאים טיפול ולעקוב אחרי תוצאותיו.

  • + הוסף תגובה
פרולול 10 מג לחרדה מרופאים נעמה 05/10/2012 10:47
  • אני בת 29 בריאה תרופה קבועה : לקסעדין.אני מתכוונת להתחיל טיפולי הפריה והלחץ גדול מאוד .כל פעם שהרופאה בודקת לי דופק הוא מהיר מאוד כתוצאה מהלחץ אקו לב תקין וא ק ג תקין.לחץ הדם הוא 110-70. נרשמה לי תרופה בשם propranolol hcl .10 שזה ירגיע את הדופק קצת מה דעתך ? תוך כמה זמן יהייה שיפור? וקראתי שאסור לקחת תרופה זו כשייש לחץ דם נמוך ומה שיש לי טיפה נמוך לא ? האם רגיעון או רסקיו יכול לעשות את העבודה כשאכנס להיריון המיוחל ? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 11/10/2012 13:22
  • שלום רב, פרופרנולול היא תרופה שמרגיעה תסמינים גופניים משניים לחרדה שמופיעה בעת מצבים ספציפיים (פחד במה, רופאים וכד'). היא משפיע למשך זמן מוגבל וניתנת בדרך כלל לאנשים שסובלים מחרדה אך ורק במצבים ספציפיים האלו. במידה וזה המצב, הבחירה בתרופה סבירה. לעומת זאת, במידה ואת סובלת מתסמיני החרדה רוב הזמן ולא רק בסיטואציה הספציפית שתיארת, כדאי היתייעץ עם פסיכיאטר ולשקול טיפול בנוגד חרדה.

  • + הוסף תגובה
טיפול בחרדה שלי 04/10/2012 13:19
  • שלום ד"ר, בעלי סובל מזה שנים בחרדות ללא ידיעתו. לפני שנתיים הוא החל להכיר בכך לאחר שסבל מהתקפות חרדה קשות, ואף נעדר הרבה מהעבודה בשל בעיות בריאות וכאבים חוזרים ונשנים. הוא הלך לפסיכאטרית שנתנה לו טיפול בסרוקסט למשך שנה ומשהו. לאחר מכן היא העבירה אותו לטיפול בלוריוון. עלי לציין שהוא לא עשה בדיקות כל שהן מיוזמתה. אני באופן אישי לא רואה שינוי משמעותי וחושבת שהטיפול התרופתי ביין אם הוא מתאים צריך להיות מלווה בטיפול רגשי התנהגותי. רציתי את חוות דעתך בעיניין. אודה לך מאוד אם תתיחסי לכך. שלי

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 11/10/2012 13:18
  • שלום רב, כיום, הטיפול הבחירה בהפרעות חרדה למיניהן הוא הטיפול התרופתי בנוגדי חרדה מקבוצת SSRI (סרוקסט, פרוזאק, ציפרלקס ורבים אחרים). חשוב לציין כי טיפול פסיכולוגי, בייחוד הטיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול מאוד יעיל, אך אינו מתאים לכל המטופלים ואינו מחוייב בכל המקרים. מהודעתך עולה שבעלך קיבל בסך הכל רק נוגד חרדה אחד - סרוקסט (לוריוון היא תרופת הרגעה ולא נוגד חרדה) שככל הנראה לא עזר. במקרה זה יש לבחון האם קיבל את התרופה במינון המקסימלי ובמידה וכן, לשקול החלפת התכשיר לתכשיר אחר מאותה הקבוצה.

  • + הוסף תגובה
חרדה? פניקה? שולחן 04/10/2012 02:47
  • קודם כל אני יודעת שאין כמו להתייעץ עם מומחה פנים מול פנים אבל אשמח להתייחסות מעבר ללציין את המשפט הזה. אני בת 19 אם רלונטי התעוררתי בבהלה מפלאפון שצלצל ובהמשך גם מפעמון דלת שצלצל (מישהו חזר הביתה... לא סיבה אמיתית לפחד), והבהלה הזאת פשוט נמשכה ונמשכה ונמשכה ומצאתי את עצמי בוכה ורועדת ונושמת מהר בערך שעה וחצי עד שזה נרגע... הייתי במיטה, תוך כדי כל הסיפור הצלחתי להפריד בראש בין זה שאין סכנה באמת (זה לקח דקות מעטות) ובין איך שהגוף מגיב וידעתי שאני צריכה להרגע אבל לא ידעתי איך. ופחדתי מהתגובה של עצמי. מכוסה בשמיכה מכל כיוון וניסיתי לפתוח את הצ'אט בפלאפון כדי לדבר עם מישהו ולהרגע, לא הצלחתי, אז הפעלתי את המחשב, לקח המון זמן עד שענו לי אני חושבת מעל 20 דק וכל הזמן הזה זה המשיך והמשיך והמשיך כדי לצאת מזה עשיתי מה שהציעו לי, הדלקתי את האור ויצאתי מהחדר (מה שפחדתי לעשות בהתחלה) לשתות מים, קינחתי את האף, הצחיקו אותי קצת... פיזית זה די נגמר. האדרנלין עדין מפריע לישון אבל נגמר. אף פעם לא חוויתי דבר כזה. היו לי חששות (לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה חרדה כי לא הרגיש לי יוצא דופן) בעבר אבל לא משהו שהרגשתי בגוף בצורה כזאת. השאלה היא מה אני עושה מכאן? יכול להיות שזה חד פעמי ושבכלל היה לי חלום רע שאני לא זוכרת? לצפות שזה יקרה שוב? לספר על זהאני לא כל כך מרגישה בנוח אולי כי זה הרגע קרה אני לא יודעת. אשמח לשמוע את דעתך. תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 11/10/2012 13:12
  • שלום רב, את מתארת אירוע של בהלה (ואולי התקף חרדה) שקרה בעקבות גירוי חיצוני. מהודעתך עולה שהאירוע מאוד הלחיץ אותך על אף שככל הנראה לא הייתה סכנה ממשית. באופן כללי, אנשים בריאים עלולים לחוות את החוויה הזאת (או חוויה דומה לה), ללא שום השלכות לעתיד ומבלי שמדובר במחלה או הפרעה נפשית כלשהי. עם זאת, במידה ואירועים מסוג זה יחזרו ויתחילו לפגיעה תפקודית, יש להניח כי מדובר בבעיה ולפנת להערכת איש מקצוע.

  • + הוסף תגובה
חזרה לסרוקסט g 08/10/2012 15:47
  • שלום לפני 12 שנים כשהתחלתי לחוות תסמיני חרדה ודיכאון קיבלתי סרוקסט ומעט קסנקס. זו הפעם הראשונה שנטלתי כדורים פסיכיאטריים והייתי בן 24. ההטבה הייתה ממש לפי הספר והרגשתי טוב ורגוע. מסיבות כאלה ואחרות לא הייתי עקבי ועם הזמן התחיל כדור שלג וניסויים עם כל מיני תרופות מכל מיני מש', והאמת - אף אחת לא עזרה כמו הסרוקסט. האם כיום, כשאני 12 שנה אחרי, אחזור ליטול

  • + הוסף תגובה
רמוטיב מ 23/09/2012 21:42
  • שלום,אני חייבת להחליט לגבי המשך והרופאה בשיבה...היא לא חשבה על רמוטיב נגד דכאון(ולדעתי שום כדור לא יתמודד עם צרות רבות שיש לי כיום,אבל איך להקל?) אלא אפקסור.שתופעות לוואי היו נוראיות אחרי כמה שעות והצלחתי להחזיק רק 3 כדורים.אז אמרנו שאנסה רמוטיב כי הוא "קל".בעבר ניסיתי תרופות שהן גם נגד דכאון וגם לבעלי הק"ר וניסיתי למטרה השניה.לא הצלחתי לסבול שום תרופה בגלל תופעות לוואי(וניסיתי עד חודשיים).לגבי רמוטיב-מסיימת חבילה של 60 כאשר שבוע ראשון נטלתי פעם ביום ואחרי פעמיים.לא מרגישה שום סימן.מדגישה שהמציאות פשוט קובעת.הכל רע(כולל אופי של חצי כוס הריקה).אם להמשיך צריך להמציא דחוף מרשם כי יש חגים.ולמה בעצם?אם לא-האם פשוט להפסיק כי הייתי מעדיפה לרדת בהדרגה,אבל לא נשארה כמות.להתחיל להפסיק קודם לא רציתי כי נתתי לזה צ'אנס.גם פה רשומות תופעות לוואי שאין לי מושג אם זה מהתרופה או גיל מעבר או מי יודע מה...גם גיל מעבר כתוב שגורם לדכאון,פשוט להרים ידיים:-(.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/10/2012 13:45
  • שלום רב, במידה ואת נוטלת את הטיפול רק חודש, אין ספק שמומלץ להמשיך בו כי מאחר ועדיין מוקדם מידי לקבוע שאינו יעיל ועדיין צפוי שיפור במצבך עם הטיפול. כמובן, במידת האפשר, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר ברגע שיהיה זמין עבורך. אנא נסי לברר האם לרופאה שלך יש מחליף שעליו היא יכולה להמליץ בתקופה זו.

  • + הוסף תגובה
לקחתי המשך,תודה מ 03/10/2012 14:17
  • נאלצתי לעשות הפסקה כי אצל רופא משפחה לא התייחסו לבקשה והסבר.עד שהגעתי וקיבלתי מרשם המשך...בינתיים רק גלי חום שזה גם מגיל מעבר ואולי גם מרמוטיב.קשה.

  • + הוסף תגובה
מחשבות טורדניות אסי 29/09/2012 14:07
  • התחלתי לקחת תרופה (ריספונד) לפני חודשיים.. ובתקופה האחרונה אני מרגיש שיש לי כל מיני מחשבות טורדניות.. בעיקר בקשר לעבר, לעתיד, חרדה קיומית, חשש גדול להתבגר ולהזדקן וחשש מההזדקנות של הוריי. אני בחור בן 29. מה עושים?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/10/2012 13:42
  • שלום רב, מאוד חשוב להבין מה גרם לשינוי בהרגשתך ולהבין יותר טוב את המצב. על פי תיאורך בלבד לא ניתן לאבחן באיזה מצב מדובר. מאחר ואתה מטופל תרופתית, אני מניחה שהיית בעבר אצל פסיכיאטר ולכן כדאי ומומלץ לפנות אליו שוב.

  • + הוסף תגובה
רמוטיב טלה 3 28/09/2012 04:33
  • אני פנסיונרית בת 72 מעשנת וכתוצאה מכך יש סתימת-עורקים קשה וקשה לי מאד ללכת. החלטתי ללכת להפסקת עישון בלייזר סטופ . אמרו לי שאחרי 3 טיפולים אני מפסיקה לעשן שילמתי 1800 ש"ח. אחרי 3 טיפולים לא הצלחתי לעשן אמרתי לא שאחרי הטיפול אני נעשית מאד עצבנית וחסרת שקט נפשי עד שאני בוכה והולכת לקנות סיגריות. עשו לי כבר 6 טיפולים וזה לא עזר לי להפסיק לעשן. הלכתי לרופא שלי ואמרתי לו הוא נתן לי רמוטיב 500 מ"ג. אני מרגישה קצת שינוי לטובה אבל אני לא יודעת מתי לקחת את הרמוטיב אמרו לי אפשר בבקר אפשר בערב. בהתחלה לקחתי אותו בבקר היה לי קצת סחרחורת ורציתי להפסיק אך אמרתי לא תמשיכי ותראי מה יקרה הלאה השתדלתי לא לצאת מהבית שלא יקרה לי משהוא. אם אני לוקחת בבקר אחרי ארוחת בוקר וכדורים ביחד זה מרדים אותי . אז החלטתי לנסות ולקחת אותו בערב זה מעורר אותי ואני לא נרדמת. עכשיו אני אחזור ואקח אותו בבקר עד שהגוף שלי יתרגל לכדור. השאלה מה עושים -אני רוצה לישון טוב בלילה? זה חודש אחד בלבד שאני לוקחת את הכדור הזה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/10/2012 13:39
  • שלום רב, אינני חושבת שקיים פתרון מושלם לבעיה. בכל מקרה, ההשפעה המרדימה והמעוררת צפויות להחלש עם הזמן (חודש-חודשיים) וכדאי פשוט להיעזר בסבלנות.

  • + הוסף תגובה
פקסט בהריון גימל 27/09/2012 16:58
  • נטלתי פקסט כ-10 שנים,לפני מס' חודשים הלכתי ליעוץ טרטולוגי כי כוונתי להכנס להריון, הוא המליץ לי על לוסטרל ולפני כחודשיים עברתי לקחת לוסטרל, ומאז החיים סיוט... בתחילה היו המון שלשולים (ירדתי כ-5 קילו) ועד היום יש לי המון חרדות,חוסר תאבון נוראי עד כדי אכילת מעט מאוד וגם זה בכוח, והרגשה כללית מאוד לא טובה,נאלצת לקחת כמעט בכל יום גם קלונקס אני שוקלת לחזור לפקסט רק כדי להרגיש טוב (כבר לא אכפת לי מכלום אני רק רוצה לתפקד),הבנתי שהסיכון בפקסט בהריון הוא סיכוי למום בלב וכי אפשר לבדוק אותו ע"י אקו לב לעובר. האם יש אפשרות לחזור לפקסט?אני ממש משתגעת כבר נא עזרתכם... תודה!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/10/2012 13:36
  • שלום רב, ההמלצות לטיפול תרופתי בהיריון משתנות מידי פעם בהתאם למחקרים חדשים שיוצאים בתחום. כדי לקבל מידע עדכני בנוגע לבטיחות הטיפול בפאקסט במהלך היריון, כדאי לפנות למרכז טרטולוגי בירושלים. הפניות מתקבלות מציבור הרחב והמידע הוא מידע עדכני ונתמך מחקרית.

  • + הוסף תגובה
וויאפקס וריטלין ברבי 26/09/2012 20:55
  • היי, אני לוקחת וויאפקס (75 מ״ג) עקב דיכאון. לאחרונה במס׳ הזדמנויות התחלתי לקחת ריטלין (20 מ״ג) וחיי השתנו לטובה 180 מעלות!!! אני מתפקדת יותר טוב, עירנית, מרגישה מלאת חיים, והכי חשוב- לא עייפה!!! שאלתי היא האם ניתן לקחת את שתי התרופות יחד ( לציין שאני לוקח גן פולס לאנמיה)??? אני מתחילה ללמוד באוניברסיטה בחודש הבא וזה מאוד חשוב לי. האם רופאת המשפחה תוכל לרשום לי מרשם לריטלין? יש לציין שאני נגישה לריטלין מאחר ובני ADHD . אודה לתשובתך .

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/10/2012 13:33
  • שלום רב, מלכתחילה חשוב לי להדגיש שאין ליטול טיפול תרופתי ללא המלצת רופא. זה אסור ועלול לסכן אותך. באופן כללי, אין מניעה לשלב ויפאקס עם ריטלין. לרופא משפחה מותר לתת מרשמים לריטלין במידה והוא מתרשם שזה עשוי להועיל למטופל ואין התווית נגד לכך, אמנם מומלץ להתייעץ גם עם איש מקצוע המומחה בתחום(פסיכיאטר או נוירולוג).

  • + הוסף תגובה
מה הבעיה ממנה אני סובלת? מישאני 24/09/2012 23:36
  • שלום לך דר יקרה סבלתי מדכאון בחודש שביעי של ההריון כעת שנה וחודש אחרי לידה.וטופלתי בלוסטרל וטיפול פסיכולוגי עד לפי חצי שנה.וכעת אני לא מרגישה עצמי בדיכאון.אבל יש לי תופעה של כמין התנתקות מעצמי,אני יכולה להיות מאושרת ופעילה אבל פתאום הרגשה של התנתקות ויכול להיות לי דפיקות לב חזקות וסחרחורת ולפעמים אני מגיעה למצב של איבוד שליטה ועצבנות. מה קורה לי? מה זאת ההרגשה של ההתנתקות?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/10/2012 13:30
  • שלום רב, התיאור שלך יכול להתאים לתופעה שמכונה בלשון המקצועית - דהפרסונליזציה - תחושה של השתנות עצמית, ניתוק, בלבול. התופעה יכולה להופיע במגוון רחב של מצבים נפשיים, כולל מצבי דחק, התקפי חרדה, דיכאון ורבים אחרים. לא ניתן לאבחן את מצבך דרך הפורום ויש צורך בבדיקה של איש מקצוע.

  • + הוסף תגובה
המלצה לאוגמנטציה גל 24/09/2012 16:31
  • שלום בן 36, סובל מדיכאון(בינוני) וחרדה חברתית. טופלתי בלא מעט תרופות ssri, קצת snri ולא מעט בשילוב בזודיאזפינים. לפני כחודש התחלתי לוסטרל(לא לקחתי בעבר), שבועיים 50 מ"ג ושבועיים על 100 מ"ג. יחד עם קלונקס כל יום ממוצע של 0.75 מ"ג לערך. כמובן שהייתי שמח להיפטר מהתלות בקלונקס. ב-3 השבועות האחרונים כ"חיזוק"(בהמלצתי) קיבלתי אדרונקס, אבל זה נראה כי הגביר לי חרדות ופגע באונות. הפסקתי בהדרגה והפסיכאטרית רשמה לי אולאנזאפין(גנרי לזיפרקסה), ליטול 2.5 מ"ג ליום. קראתי ברב מוחץ באינטרנט שהוא גורם להשמנה(יש לי טראומה ממירו) וגם לא ניתן לחצות את הכדור הגנרי(מגיע ב-5 מ"ג, ולא רכשתי). מה באמת יכול להיות מומלץ כחיזוק ללוסטרל, כשמדובר בחרדה חברתית, חרדות, דיכאון, דימוי עצמי נמוך? ניסיתי לפרקים קצרים בעבר אלפרליד, ריספונד ועוד, שאני לא זוכר, אבל לא הייתי עקבי או סבלני.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/10/2012 13:27
  • שלום רב, קודם כל אם יש תגובה חלקית לטיפול בלוסטרל (או לכל תכשיר אחר מקבוצת SSRI), ההמלצה היא לעלות למינון ובסופו של דברי להגיע למינון המקסימלי (במקרה של לוסטרל -200 מ"ג ליום). יש לציין שתסמינים של חרדה חברתית מגיבים לטיפול התרופתי לרוב באופן חלקי ומומלץ להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי מהסוג CBT (טיפול התנהגותי קוגניטיב) שעשוי להיות מאוד יעיל במצב זה.

  • + הוסף תגובה
הפסקת ויפאקס וגסנקס כרמית 03/10/2012 11:29
  • שלום אני במשך כמעט שנה לוקחת ויפאקס xr 75 ולפי הצורך קסנגס בהמלצת הרופא שלי החלטנו להפסיק עם שני הכדורים , בהתחלה הרופאה אמרה פשוט להפסיק וכשאמרתי לה שהתופעות לוואי שאני שוכחת לקחת כדור אחד של ויפאקס הם נוראיות אז היא הורידה לי מינון ל35.7 ואמרה לי לקחת חודש שהשובע וחצי האחרון לקחת כל יומיים ואז להפסיק לגמרי הבעיה היא שגם ההורגת מינון גורמות לי לתופעות לוואי קשות כגון סחרחורות תחושת נימול או זרמים בכל הגוף , ואני עדיין לוקחת קסנגס 50 xr , השאלה שלי היא אך עוברים את התופעות לוואי בשלום אני אמא לילד בן שנה וחצי אני עובדת ואני אם חד הורית כך שאן לי כל כך עזרה בימים הקשים של הפסקת טיפול , האם יש דרך להקל על תופעות הלוואי כי ממש קשה לי לתפקד תודה מראש

  • + הוסף תגובה
התקפי פאניקה אמיר 19/09/2012 14:13
  • שלום לך ד״ר .. אני נוטל פאקסט ב 20 מ״ג . כבר שנה וחצי כל תסמיני לדיכאון נעלמו לי חזרה לי אלי שמחת החיים אני עובד ומאורס והכל היה לי טוב ..אין לי מושג איך חזרו לי אלי כל המחשבות בטורדניות שמפרעות לי מאוד במהלך היום יומי .. כי אני רגיל לצאת ללכת לטייל לעבוד ולשחק ספורט .. אולי בגלל זה אני לוקח את זה קשה יותר מדי התייעצתי עם הפסיכיאטר שלי והוא אומר לי שצריך לעלות במינון אני העלאתי חצי כדור כמו שביקש אני כבר שבוע נוטל 30 מ״ג .. יש לי הרבה מחשבות בראש ולחץ האם כל זה בגלל שאני העלאתי את המינון והאם באמת עוד כמה ימים אני ארגיש שיפור במצבי סליחה על ההודעה שכל כך ארוכה אבל זה מעיד על הסבל הרב שאני סובל תודה מראש

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 23/09/2012 20:45
  • שלום אמיר, ללא ספק ההודעה שלך מעבירה את המצוקה שלך. אנשים רגישים עם נטיה לחרדה, נוטים לסבול מחרדה בעת מצבי לחץ ודחק, כאשר חשוב לזכור שלא מדובר רק במאורעות שליליים אלא גם במצבים כי ויכול מסמכים כגון אירוסים, הולדת ילד, התחלת עבודה חדשה. העליה במינון של נוגד דיכאון עשויה לעזור אך יש לזכור כי השפעתו מתחילה רק כעבור מספר שבועות. בנתיים ניתן להיעזר בכדורי הרגעה. כמו כן כדאי לשקול לפנות לטיפול פסיכולוגי שיתמוך בך ויאפשר לרכוש כלים להתמודדות עם המצב הנוכחי ומצבים דומים בעתיד.

  • + הוסף תגובה
תודה רבה לך ד''ר אמיר 24/09/2012 15:48
  • את התגובה שלך אני עושה כך נעזר בכדורי הרגעה עד שתתאזן התרופה ותתחיל להשפיע אני מחכה להתשפרות ...ובקשר לטיפול פסיכולוגי עלה איזה טיפול בדיוק את ממליצה ???

  • + הוסף תגובה
אסטו לא יעילה ח. 20/09/2012 20:41
  • אני נוטל אסטו 10 מ״ג ביום כבר קרוב לחודש בהתחלה זה ממש עזר לי אבל היו מעט תופעות לוואי שעברו . בימים האחרונים אני מרגיש שתסמיני הדיכאון חזרו . האם יש להעלות את המינון . האם אני צריך להתייעץ עם רופא המשפחה שרשם לי את הכדורים או עם פסיכיאטר ? האם כדאי להחליף לתרופה ציפרלקס (במקום אסטו)?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 23/09/2012 20:58
  • שלום רב, באופן כללי, כשיש שיפור חלקי עם הטיפול בנוגד דיכאון לאחר 4-6 שבועות מתחילת הטיפול, ההמלצה היא לעלות מינון. חשוב להדגיש שאין לבצע שינויים בטיפול ללא התייעצות והערכה של רופא, עדיף רופא פסיכיאטר.

  • + הוסף תגובה
שימוש במלטונין או בסטילנוקס אמא 20/09/2012 18:47
  • שלום וברכה בני בן התשע עשרה מטופל בציפרלקס 20 מ"ג ביום. לפני כמה שבועות כשהוא אמר לרופא שהוא מיתקשה להרדם הרוא הימליץ לו ליטול מלטונין או סטילנוקס. זה לא ממש הועיל לו והוא היה מיתקשה להתעורר בבוקר ומרגיש עייפות במשך היום. ומיבחינת הדיכאון לאחר נטילת המלטונין הרגשנו שהוא מדוכה יותר מאשר לפני שהוא נטל את המלטונין. האם יתכן ששילוב של מלטונין או סטילנוקס יחד עם ציפרלקס עלול להחמיר מצבי דיכאון?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 23/09/2012 20:56
  • שלום רב, סטילנוקס ומלטונין לא אמורים להחמיר או לגרום לדיכאון. יותר סביר להניח שקשיי השינה היו חלק מהחמרה בדיכאון. קשיי שינה שכיחים בזמן הדיכאון ולא תמיד כדאי למהר לטפל בהם באמצעות כדורי שינה. במידה והטיפול גורם לעייפות מוגברת בשעות היום, כדאי לנסות להסתדר בלעדיו.

  • + הוסף תגובה
חרדות פרח 20/09/2012 15:21
  • שלום כבר שנתיים שאני סובלת מהתקפי חרדה (המתבטאים ב"קושי נשימה")התוקפים אותי לרוב במקומות הומי אדם..ומקומות סגורים. אני מטפלת בכך עי רפואה אלטרנטיבית..אך לצערי השיפור לא נראה באופק. חברה המליצה לי על פרחי באך.האם את ממליצה? וכן, אני מאוד רוצה לעבור ניתוח אסטתי כלשהו המצריך הרדמה מלאה..וכמובן החששות ממני והלאה.. (מקום סגור...) מה את מייעצת? המון תודה!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 23/09/2012 20:51
  • שלום רב, את מתארת תסמינים של חרדה שעשוים להגיב לטיפול בנוגדי חרדה קונבנציונאלים והסיכוי לכך הוא גבוה יחסית. אינני משתייכת לתחום של הרפואה האלטרנטיבית ולכן קשה לי לייעץ לך משהו בתחום הזה, אך כמובן אני לא שוללת אפשרות שתמצאי פתרון גם בתחום הזה.

  • + הוסף תגובה
ואיפקס תופעות לוואי יוסי 16/09/2012 00:29
  • בהמלצת פסיכיאטר, התחלתי לקחת ואיפקס לפני ארבעה ימים (75 מ"ג ליום). מיד שהתחלתי לקחת את התרופה, היה לי קושי להירדם בלילה. בכל הלילות מאז שלקחתי את התרופה כמעט ולא הצלחתי לישון. אני מרגיש שהמתח הכללי שהרגשתי לפני שלקחתי את התרופה רק התגברו. האם אלו תופעות לוואי רגילות? האם כדאי לי לקחת את התרופה בבוקר ולא בערב? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/09/2012 13:38
  • שלום רב, מומלץ לקחת את התרופה בבוקר, כדי שפחות תפריע לשינה. התופעות הלוואי בשלב זה הן נפוצות והן צפויות לחלוף תוך שבוע - שבועיים. התופעות לא מעידות על חוסר יעילות התרופה ויש להיעזר בסבלנות והמתין להשפעת התרופה. כמו כן, ניתן לבקש מרופא המטפל תוספת כדור הרגעה שעשוי להקל על התסמינים בתקופת ההסתגלות.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!