עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
תרופה הפסיקה לעזור? דפי 28/08/2012 20:55
  • שלום רב, בעבר, עקב דכאונות, קיבלתי ציפרלקס ומינון של 10 מג הביא להטבה מספקת. בשנתיים האחרונות המשכתי לקחת 5 מג כדי לשמור על מינון מסוים ולאחרונה, עקב טריגר ידוע, שקעתי לדכאון והעליתי מינון מיד ל 10 מג אך ללא הטבה מזה כ 3 שבועות. שאלתי- היתכן שהתרופה כבר לא משפיעה עלי? מהו מינון מקסימלי של ציפרלקס? לציין שלקחתי למיקטל כשנתיים מסיבה אחרת והיתה הטבה נפשית רבה- האם ניתן לשלב ציפרלקס ולמיקטל? אני חוששת מאד ממעבר לתרופה לא מוכרת לי במצב כה רגיש. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 21:52
  • שלום רב, על סמך התיאור שלך, סביר לשקול עליה במינון של ציפרלקס (עד 20 מ"ג שזהו המינון המקסימלי המומלץ) ורק במידה ותוך 4-6 שבועות זה יביא לשיפור הרצוי לשקול מעבר לתכשיר אחר.

  • + הוסף תגובה
רק אם יביא שיפור או לא? דפי 28/08/2012 23:05
  • במידה ויהיה שיפור- ניתן להמשיך עם ה 20 מג לאורך זמן רב ואז לרדת במינון?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 29/08/2012 16:52
  • מומלץ להמשיך עם המינון שהביא לשיפור למשך לפחות חצי שנה, ורק אז לשקול ירידה במינון.

  • + הוסף תגובה
האם מדובר ביסטרו/חרדה? רינת 28/08/2012 23:04
  • שלום רב, אני נוטלת 8 שנים פקסט 20 מג, בערב לפני השינה, ולאחרונה אלטרולט לטיפול במגרנה! (שלא כך עוזר) כל פעם שמנסה להפסיק פקסט ומורידה מינון לחצי מתחילה להרגיש עצבנית, האם לשייך זאת לתופעת גמילה, או לעובדה שהכדור ״מסדר״ אותי? בנוסף מדי פעם סובלת בקשיים בנשימה, בצורה כזו כאילו האוויר לא יוצא עד הסוף, וכשהוא כבר יוצא ישנה הקלה לכמה דק! זה מאוד לא נעים ומפריע לי במהלך היום!! האם זה תסמין של חרדה? כי אם כן, אז ייתכן והפקסט לא עוזר לי וכדאי להחליף לציפרלקס? ואם לא, אז מה זה? תודה רבה רינת

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 29/08/2012 16:49
  • שלום רב, התיאור שלך מתאים לתיאור של הפרעת חרדה, כולל קשיי הנשימה. כמובן, חשובה לעבור הערכה של רופא משפחה ולשלול בעיות גופניות. מאחר והתגובה שלך לפקסט טובה, אך חלקית, מומלץ קודם כל לעלות מינון ורק במידה ועליה במינון לא תביא לשיפור, לשנות את כדור. הפסקת פאקסט יכולה לעורר לפרק זמן מוגבל תופעות דמויי חרדה (אני קוראת להן תופעות לוואי של הפסקה ולא תופעות גמילה, כי לא באמת מדובר בגמילה). התופעות חולפות תוך מספר ימים ולא מעידות על התדרדרות במצב הנפשי. יחד עם זאת, עם הפסקת הטיפול יש סיכוי לחזרתם של תסמיני חרדה, אך זה בדרך כלל קורה כעבור חודש חודשיים ולא באופן מיידי.

  • + הוסף תגובה
איזון תרופתי ונפשי. אנונימי 24/08/2012 01:10
  • היי , ישנם סיבות רבות למצבים דיכאוניים וחרדתיים אך אפשר להודות כי יש קשר ביניהם לבין אירועים שעברנו בחיינו או הקשיים היום-יומיים והסיטואציות השונות אליהם אנו נחשפים, ידוע גם כי נוגדי דיכאון וחרדה הללו מעקבים קליטה מחדש של סרוטונין ובעצם דואגים שרמתו בסינפסה תהיה מאוזנת בכל רגע נתון . האם זה אומר שהטיפול בעצם מגן על המטופל ביום יום מכניסה למצב הדכאוני והחרדתי מחדש? יתרה מזאת, מה יקרה אילו המטופל יצא מהמצב הדכאוני והחרדתי תודות לטיפול, אך לפתע תוך כדי שהוא מאוזן, מתרחש אירוע קשה כלשהו לפתע שיכול לגרום למצבים אלו לחזור באופן מיידי, האם הטיפול התרופתי מאזן את המטופל בכל זמן נתון ובעצם לא מאפשר למצבים אלו לחזור ?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 21:49
  • שלום רב, הטיפול בנוגדי דיכאון עשוי לטפל בתסמינים של דיכאון במידה וקיימים ולמנוע או לפחות להוריד סיכוי לדיכאון בעקבות מצבי דחק. התגובה לטיפול זה שונה אצל אנשים שונים, כך שלא כולם מגיבים לטיפול באותה מידה (וישנם כאלו שלא מגיבים כלל) ולא אצל כולם הטיפול עשוי למנוע דיכאון.

  • + הוסף תגובה
כדור במבי 24/08/2012 00:18
  • שלום אני בת 38, סובלת מחרדה משך 14 שנה. לערך בגיל 30 שינתה החרדה צורה ונוספה גם אגרופוביה. טופלתיי באינסוף טיפולים פסיכולוג, ביופידפק,ריברסינג ובשנים האחרונות טופלתי אצל פסיכוטרפיסטית ופסיכיאטרית שהמליצה על נטילת כדורי רסיטל. אכן הורגשה הקלה בשנים הראשונות אבל עדייו יש לי קשיים לנסוע מחוץ לעיר. תלוי ביעד. שאלתי היא האם נטילת וואליום או קלנקס יוכלו לעזור במקרה שלי למשך זמן הנסיעה (אני לא הנהגת) במידה וכן מתי עלי לקחת את הכדור ומה זמן השפעתו. אני מעוניינת להתמודד עם הנסיעה ללא הכדור אך ארצה לקחת ליתר בטחון כך שאם ההשפעה מיידית זה יעזור מאוד. האם יש התנגשות עם כדור רסיטל? ושאלה נוספת, שמעתי על טיפול במרכז אורה גולן האם יש אמת בטיפול? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 21:47
  • שלום רב, קלונקס היא תרופת הרגעה שמשפיעה מהר ומורידה רמת חרדה באופן משמעותי. השפעתה מוגבלת בזמן ונמשכת כ-6 שעות (יש הבדלים בין אדם לאדם). התרופה לא מונעת חרדה בעתיד ומומלץ להשתמש בה באופן נקודתי, בעת הצורך כטיפול SOS. השפעתה מתחילה כעבור 20-30 דקות לאחר נטילתה.

  • + הוסף תגובה
דיכאון נוקי 24/08/2012 14:21
  • אני בת 73 ומזה שנים רבות סובלת מדיכאון שמטופל בתרופות. ומזה כשלוש שנים אני גם בטיפול פסיכולוגי.כיום אני מטופלת בשתי תרופות אני דיכאוניות: סרוקסט 20 מ"ג בבוקר ומיטזרפין(מירו) בערב. מאז שהתחלתי לקבל את התרופות האלה עלה מאד משקלי כיום אני שוקלת 82 ק"ג וגובהי הוא 165מ' אני סובלת גם מיתר לחץ דם ואוסטאוארטריטיס. לחץ דם מטופל בוקטור 160 מ"ג ודיזוטיאזיד והוא מאוזן כמו כן אני מטופלת באלטרוקסין 100 מק"ג בכל ואני מאוזנת. מאד מפריע לי משקל היתר ואני מאד מרגישה צורך לאכול ממתקים בעיקר בערב אני תולה זאת בטיפול של המירו. לאחרונה המליצו לי להתעניין בטיפול גלים חשמליים לגירוי המוח ולאט להפחית את התרופות האנטי דיכאוניות. אשמח לקבל חוות דעתך

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 21:43
  • שלום רב, באופן כללי, במידה ואת מרגישה טוב ולא סובלת מתסמיני דיכאון פעילים, ניתן לשקול הפסקת הטיפול באחת התרופות או בשתיהן, כמבון אך ורק לאחר התייעצות והערכה של הרופא המטפל. כל עוד מצבך יציב וטוב, אין צורך בטיפול חילופי במידה ומחליטים להפסיק את התרופות. עם זאת, חשוב לציין, שהפסקת הטיפול לא בהכרח תביא לירידה במשקל ובכל מקרה יהיה צורך בשינויים תזונתיים ודיאטה שדרך אגב, עשויים לתרום לירידה במשקל גם ללא הפסקת התרופות.

  • + הוסף תגובה
האם יש הבדל? מוטי 28/08/2012 14:00
  • בדרך כלל או בהתנהגות בין גברים לנשים בהפרעת אישיות גבולית?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 20:48
  • שלום רב, אין הבדל במאפיינים של ההפרעה הזו בין גברים לנשים.

  • + הוסף תגובה
מעבר בין תרופות? דוד 28/08/2012 13:50
  • אני לוקח אפקסור באופן קבוע אך מאחר שבבית מרקחת לא תמיד היה אפקסור נתנו לי תרופה חלופית ויפאקס שהיא לכאורה אותה תרופה. שמתי לב שכל פעם שאני עובר מאפקסור לויפאקס או להפך בימים הראשונים מצב הרוח שלי יורד עד שאני מתרגל לתרופה החדשה. האם יכול להיות שהמעבר בין התרופות יגרום לשינוי במצב הרוח או שזה רק במקרה תפסתי ימים לא טובים ואין שום קשר כי לכאורה מדובר באותה תרופה רק עם שם אחר?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 20:46
  • שלום רב, לא סביר שהתופעות קשורות לשינוי בתכשיר. סביר להניח שזה מקרי או לסירוגין, עצם החלפת התכשיר מעוררת חרדה שגורמת לדכדוך והרגשה לא טובה.

  • + הוסף תגובה
דיכאון קשה מאד. אנונימית. 27/08/2012 00:10
  • זקוקה לייעוץ דחוף שלכם. יש לי חברה שסובלת מדיכאון עמוק ואינה מוכנה לצאת ממנו עד כדי כך שהיא מאסה בחיים ומרגישה שאין לה יותר בשביל מה לחיות כואב לי לעמוד מנגד ולראות אותה הורסת את עצמה ולא מאפשרת לי לעזור לה אני כל הזמן מדברת איתה ומנסה לעודד אותה אמרתי לה שהיא חייבת לדבר עם מישהו שיעזור לה אך היא אינה מוכנה לשמוע על אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות וכואב לי מבפנים לראות אותה דועכת אנא עזרו לי איך לגרום לה להבין שיש לה למה לחיות למרות שעכשיו הכל נראה לה גרוע ולא טוב.בבקשה את עזרתכם.תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 27/08/2012 17:57
  • שלום רב, לעיתים מאוד קשה לעמוד מול האדם הסובל שמתנגד לקבל עזרה ולפנות לטיפול. חשוב להבין שהאדם הסובל רואה את הדברים מנקודת מבט שונה מזו של הסובבים ולא תמיד ניתן לשכנע אותו או אפילו לגרום לו לראות דברים אחרת. גם ללא טיפול, הדיכאון צפוי לחלוף והחשוב הוא (וזה דווקא מה שיכול לעזור) לא לנתק קשר, לתת להבין לחברה שלך שמה שלא יהיה ומה שלא תחליט, תמשיכי להיות לצידה ולתמוך בה, גם אם אינך מסכימה עם הבחירות שלה.

  • + הוסף תגובה
חרדה אובססיבית דניאלה 23/08/2012 19:20
  • בתי בת ה14 סובלת מחרדה אובססיבית שהטורדנות שבה היא סביב אובדנות למרות שיפור במצב הרופא הפסיכיאטר המליץ לעלות מיד את התרופה -פריזמה ל60מ"ג האם כך נכון או שיש לעלותה בהדרגה ולחכות?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 26/08/2012 21:31
  • שלום רב, מהודעתך לא ברור איזה מינון ביתך מקבלת כעת. באופן כללי, מומלץ לעלות מינון בהדרגה מהמינון הנמוך של 20 מ"ג בקפיצות של 20 מ"ג פעם בשבוע.

  • + הוסף תגובה
חרדה מפני מוות אפרת 22/08/2012 06:54
  • שלום רב, אחותי חולת סרטן סופנית. בשבוע האחרון התאשפזה ואני מתוחה וחרדה ולעתים איני מצליחה לישון. אשמח להמלצה על תרופה מתאימה להפחתת התופעות, אפשר תרופות על בסיס טבעי. תודה אפרת יש לציין כי בדר"כ אני בן אדם ללא הפרעות שינה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 26/08/2012 21:28
  • שלום רב, ההתמודדות שלך מאוד לא פשוטה וחרדה ומתח הן תופעות טבעיות במצב זה ולא בהכרח דורשות טיפול. במקרה והן מקשות על התפקוד שלך ואת חשה במצוקה, ניתן להיעזר בתרופות הרגעה כגון קלונקס, לוריוון או ואבן. יש להתייעץ עם רופא המשפחה ולקבל ממנו מרשם.

  • + הוסף תגובה
שימוש בסרנדה 100 מג ליום(או תחליפיה) רות 21/08/2012 19:14
  • רופא מומחה רשם לי תרופה זו ואני משתשמשת בה מזה חודשיים לאחר שהשתמשתי בסרוקסט תקופה ארוכה.אני חשה שהיא גורמת לי לחוסר שקט ומחשבות טורדניות.לאחר כחודש וחצי של שימוש ביקרתי אצל הרופא והוא אמר לי שזו תופעה ידועה ושאמתין עוד.איני רוצה לפנות אליו שוב כי הוא יקר מאד וקופת החולים שלי אינה מכסה ביקורים אצלויותר. למי לפנות לברר מה לעשות וכן מה המשמעות של הימים הרשומים בגב התרופה לוסטרל? האם יש להם משמעות לגבי הלקיחה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 26/08/2012 21:25
  • שלום רב, כדי להגיע לתוצאה בטיפול חשובה להיות במעקב פסיכיאטרי. במידה ואין באפשרותך להיות במעקב אצל פסיכיאטר פרטי, ניתן לפנות לקופ"ח או למרפאה ציבורית. באופן כללי, במקרה וכעבור חודש - חודשיים מתחילת הטיפול אין שיפור במצב, מומלץ להחליף תרופה. לעומת זאת, במקרה של שיפור חלקי, ההמלצה היא לעלות מינון. תופעות לוואי של התרופה צפויות לחלוף תוך מספר שבועות. במקרים נדירים בהם זה לא קורה, כדאי להחליף את התרופה.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס 15/08/2012 13:30
  • אני נוטלת ציפרלקס 10מג במשך שנתיים וחודש, בגלל דיכאון קל שהתחיל מאובדן מקום עבודה, ופטירתה של סבתי, כרגע אני מרגישה טוב ומעוניינת להיגמל, יש לציין שרופא משפחה נתן לי את הכדור. על דעת עצמי אני שבוע הורדתי מינון ל0.5 ומרגישה טוב, איך אני אמורה לסיים את הגמילה עד להפסקת הכדור לחלוטין? אודה לך על תשובתך.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/08/2012 21:59
  • שלום רב, באופן כללי ניתן להפסיק טיפול בציפרלקס בבת אחת, אם כי ירידה הדרגתית יותר מורידה סיכוי לתופעות לוואי כתוצאה מהפסקתו (שלמען האמת די נדירות גם ככה). מבחינת התזמון של הפסקת הטיפול, לא ניתן לקבוע באמצעות הפורום האם זהו הזמן הטוב והאם קיים סיכוי לחזרתם של התסמינים של דיכאון ומהו. כדי לענות על השאלות האלו יש צורך בבדיקת איש מקצוע.

  • + הוסף תגובה
סרוקסט 31/07/2012 19:54
  • אני לוקחת 10 מ"ג סרוקסט. מרגישה טוב עם זה. אבל יש לי בומים בראש אם אני מנסה להפסיק. כנראה התמכרות. האם יש דרך להפסיק את ההתמכרות הזאת?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 07/08/2012 22:02
  • שלום רב, קודם כל חשוב לציין כי לא מדובר בהתמכרות אלא בסוג של תופעות לוואי של הפסקה. התופעות לרוב חולפות תוך זמן קצר ולא דורשות התייחסות רפואית מיוחדת. במידה ואת שוקלת להפסיק את טיפול (בלי קשר לתופעות האלו), כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל כדי לבחון את מצבך הנוכחי ולהעריך סיכויים לחזרתם של תסמינים בגללם התחלת הטיפול, במידה ותפסיקי אותו כעת.

  • + הוסף תגובה
סרוקסט 13/08/2012 20:00
סרוקסט 13/08/2012 20:00
רסטרליין 12/08/2012 11:42
  • שלום נטלתי פקסט כ-10 שנים ולפני חודש עברתי ללוסטרל-סרנדה,מאז אני מרגישה ממש לא טוב,כאבי בטן,שלשולים,חוסר תאבון והרבה חרדה,לפני שבוע עברתי לרסטרליין (בהמלצת ד"ר מהפורום) אך התופעות ממשיכות...כל הזמן חרדות,שלשולים והרגשה רעה כמה זמן אמור לקחת עד שמתרגלים לתרופה?והאם לקחתי כבר פרק זמן מספיק כדי לדעת שהתרופה לא טובה לי? אני לוקחת מינון של כדור אחד בינתיים... תודה! המיואשת...

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/08/2012 23:28
  • יש להבדיל בין תופעות לוואי לבין יעילות התרופה. תופעות לוואי לא מעידות על חוסר יעלות התרופה, הן מופיעות בדרך כלל מייד עם תחילת הטיפול וצפויות לחלוף תוך מספר שבועות. לעומת זאת, ההשפעה של הטיפול מתחילה רק כעבור 4-6 שבועות ולכן, לעיתים, אנשים שרגישים במיוחד לתופעות הלוואי חווים אותם כהרעה במצבם ומסיקים באופן מוטעה על חוסר יעילות התרופה. מאחר ואת נוטלת את הטיפול זמן ממושך יחסית ועדיין סובלת מתופעות לוואי, הייתי ממליצה לשקול שינוי התרופה, הן בגלל התופעות והן בגלל שבסופו של דבר, כדי להגיע לשיפור יש צורך לעלות מינון, הדבר שנראה מאוד בעייתי במקרה של תופעות לוואי שתיארת.

  • + הוסף תגובה
חרדה חברתית 09/08/2012 20:45
  • שלום דר', יש לי חרדה חברתית, אני נוטל כדור VIPAX XR 150 גר' במשך כשנה וכמה חודשים.הכדור עוזר אך עדיין יש לי עדיין מיקרים של חרדה, האם המינון מספיק או שיש שלוקחים במינון יותר גבוה? כמובן שאפנה לרופא בעניין זה ולא אגדיל/אפחית את המינון על דעת עצמי. תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/08/2012 23:21
  • שלום רב, המינון המקסימלי של ויפאקס הוא 325 מ"ג, כך שיש סבירות גבוהה לכך שעליה במינון תועיל. יחד עם זאת, חשוב לציין כי בטיפול בחרדה חברתית יש משמעות רבה לטיפול התנהגותי ובלעדיו לרוב לא ניתן להגיע לתוצאות מספקות.

  • + הוסף תגובה
מה יכול לגרום לזה???? 08/08/2012 22:40
  • אני זוכר שכבר בגן חובה התחילו לי מחשבות אובדניות. אבל אני לא מצליח להבין מה יכול לגרום לילד בכזה גיל לרצות למות? הרי גדלתי במשפחה וסביבה אוהבת ונורמטיבית לגמרי. ועד כמה שאני זוכר לא עברתי איזה שהיא טראומה מיוחדת. אז איך אפשר להסביר מבחינה פסיכולוגית או פסיכיאטרית שילד בגיל כל כך צעיר מגיע לכזה מצב?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/08/2012 23:18
  • שלום רב, השאלה היא מאוד מורכבת וכדי לענות עליה יש קודם כל להבין את הנסיבות בהן הופיעו מחשבות והן לאפיין את המחשבות עצמן (האם מדובר במחשבות שמבטאות צורך כלשהו או לסירוגין מחשבות טורדניות שנחוות כזרות לאדם). בכל מקרה, סביר להניח שאתה מתמודד עם בעיה ויתכן ונמצא במצוקה וכדאי לפנות להערכת איש מקצוע כדי להבין יותר טוב את המצב ולשקול טיפול.

  • + הוסף תגובה
למיקטל לדיכאון רגיל כטיפול יחיד? 08/08/2012 17:58
  • שלום רב ד"ר ! רציתי לשאול על התרופה למיקטל, כשהיא נצרכת כטיפול יחיד (ללא תרופות נוספות) וכשהמטופל הוא בלי בעיות מאניות או דו קוטביות . פשוט דיכאון רגיל . האם תרופה זו יעילה למצבי דיכאון רגיל כטיפול יחיד? או שהיא חסרת תועלת וחבל לבזבז את הזמן עליה... אם כן באיזה מינון? וכמה זמן יקח לה להטיב את המצב במינון הזה. תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/08/2012 23:15
  • שלום רב, למיקטל כטיפול יחיד בדיכאון אינו מקובל בדרך כלל. היעילות של התרופה לטיפול בדיכאון שנויה במחלוקת ולכן, קודם כל כדאי לנסות את התרופות היותר מקובלות למיקטל אמנם ניתנת כתרופה מחזקת לנוגדי דיכאון ובמקרים אלו יש להגיע למינון של 200 מ"ג והתגובה לטיפול צפויה כעבור 3-4 שבועות עם המינון הנ"ל.

  • + הוסף תגובה
חרדה חברתית 09/08/2012 20:45
  • שלום דר', יש לי חרדה חברתית, אני נוטל כדור VIPAX XR 150 גר' במשך כשנה וכמה חודשים.הכדור עוזר אך עדיין יש לי עדיין מיקרים של חרדה, האם המינון מספיק או שיש שלוקחים במינון יותר גבוה? כמובן שאפנה לרופא בעניין זה ולא אגדיל/אפחית את המינון על דעת עצמי. תודה

  • + הוסף תגובה
נוגדי חרדה בטיפולי פוריות 07/08/2012 21:57
  • שלום האם ניתן לקחת SNRI סימבלטה בזמן טיפולי פריון? חשוב לי לציין שעברתי שני טיפולים שלא הצליחו ללא עזרה תרופתית ואני חרדתית לכן לדעתי המתח פוגע יותר מה דעתך?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 07/08/2012 22:09
  • שלום רב, למיטב ידיעתי הטיפול בסימבלטה לא אמור לפגוע בטיפולי פוריות, אך יש לודא זאת גם עם הרופא נשים. אכן חשוב לטפל בתסמינים של מתח נפשי בשלב זה, אך מאחר וסימלטה היא לא תרופה הכי מומלצת במהלך היריון, כדאי לבחון מחדש את הבחירה בה.

  • + הוסף תגובה
רמוטיב והתעלפות/איבוד הכרה 29/07/2012 15:18
  • שלום רב דוקטור, כל הסיפור התחיל לפני כחודשיים כהתחלתי ליטול רמוטיב למספר ימים בודדים , הרגשתי עייפות מוגברת עקב הצריכה. לפתע חשתי סחרחורת ותחושת עילפון נפלתי על הרצפה וכנראה איבדתי הכרה. בדיקות נוירולוגיות תקינות, CT ראש תקין וEEG תקין . עקב האירוע החלטתי להפסיק עם הרמוטיב, ולפני כשבוע חזרתי ליטול - שוב פעם חשתי אירוע דומה וכנראה איבדתי הכרה , סובביי טענו שנשמתי בכבדות עם ריר מהפה, בשתי האירועים חשתי התכווצות שרירים בכל הגוף לאחר האירוע, בחילה בלבול , שיכחה - בסמוך לזמן ההתעוררות. בנוסף לזה מצאתי את המאמר הבא http://www.livestrong.com/article/127023-remotiv-side-effects/ המסביר על תופעות הלוואי של הרמוטיב, אצטט את החלק שעליו אני מדבר "Patients who develop sensations of dizziness during Remotiv treatment should refrain from standing or walking during these episodes in order to prevent additional injury from tripping or falling. Persistent or severe dizziness that occurs in conjunction with fainting or body tremors should be reported to a doctor as soon as possible." האם ידוע לך על תופעות כאלה של הרמוטיב? אני סבור שהוא קשור לאירועים באופן כזה או אחר. איך ניתן להסביר תופעה כזאת מהרמוטיב, חשבתי שזה אמור להיות בעל פרופיל תופעות לוואי יותר מתון מה SSRI הנפוצים. האם זה אומר שגם בצריכת SSRI אני אחווה תופעות כאלו, הרי הם יותר פוטנטים ו"חזקים" אני מבולבל... אשמח לעצות וייעוץ תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/07/2012 14:16
  • שלום רב, התופעות שתארת אינן תופעות הלוואי האופייניות לרמוטיב ובמידה ולא נמצאה סיבה גופנית המסבירה אותן, סביר להניח שמדובר בתסמינים של חרדה שעצם נטילת הכדור עוררה אצלך (תופעה לא מאוד נדירה בקרב חלק מהמטופלים). בכל מקרה, הייתי ממליצה לך להתייעץ שוב עם הפסיכיאטר המטפל לצורך קבלת החלטה אודות המשך הטיפול.

  • + הוסף תגובה
לא הבנתי 30/07/2012 17:24
  • תודה דוקטור אבל לא הבנתי בדיוק, האם זה הגיוני שבן אדם יתעלף/יאבד הכרה כתוצאה מתסמיני חרדה שהכדור עורר? והאם זה אומר שגם SSRI יעורר את זה.. תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 07/08/2012 22:05
  • שלום רב, תסמיני חרדה עלולים לבוא לידי ביטוי במצב קרוב להתעלפות אך לא באובדן הכרה. הרבה פעמים עצם נטילת התרופה מעוררת חרדה וזה נכון לגבי כל תרופה גם לאינבו (פלסבו).

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!