עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
קלונקס 30/07/2012 08:43
  • שלום רב אני בהריון שבוע 4 לוקחת קלונקס כדור אחד ביום באופן קבוע נגד חרדות ו15 מ"ג ציפרלקס הפסיכאטירית אמרה לי שזה לא אמור להזיק להריון והרופא משפחה אמרה לי בשום פנים ואופן אסור לקחת בתחילת ההריון מה לעשות ??? ערתך בבקשה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/07/2012 14:18
  • שלום רב, באופן כללי ישנה המלצה להימנע משימוש בקלונקס בשליש הראשון של היריון. כדי לקבל מידע עדכני לגבי תרופות שונות בזמן היריון יש לפנות למרכז טרטולוגי בירושלים שנותן מענה לקהל הרחב (מומלץ לגלוש לאתר שלהם כדי ליצור איתם קשר). המענה שלהם מהיר וטוב, כך שמומלץ בחום.

  • + הוסף תגובה
גוש תקוע בגרון 21/07/2012 16:03
  • כתוצאה ממתח ולחץ נפשי עמוק שהייתי שרוי בו לאחרונה בגלל מחשבות שאני חולה ,נוצר אצלי גוש בגרון מלווה בחרדות+דכאון בבדיקת דם מתחילת החודש TSH תקין. עכשיו אחרי שהבנתי שכל הבדיקות שלי תקינות בדיקות דם וEMG אני מנסה להירגע לעשות ספורט סקס לנשוף אוויר צח לאכול נכון (יותר פירות וירקות כי אין לי כל כך תאבון לדברים יותר כבדים)כמו כן אני שותה חליטות של פסיפלורה\קמומיל\לבנדר\מליסה בעבר הייתי מטופל ברסיטל במשך שנתיים וחצי בעקבות התקפי פאנקיה וחרדות שחוויתי. הגוש בגרון זה משהו חדש,לפני שבוע הייה מלווה בכאב נפשי עמוק עד כדי דמעות שלא יכולות להתפרץ,הגוש גם מדי פעם לוחץ לכיוון הגב\צוואר כאילו איזה כאב מגיע משם,בבדיקה פיזיולוגית אין שום מקום רגיש השאלה היא האם קיים טיפול או ריפוי טבעי נוסף שעליי כדי לעשות

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/07/2012 21:15
  • שלום רב, קודם כל חשוב לשלול בעיה גופנית שגורמם להרגשה של "גוש". מהודעתך לא ברור האם אכן הרופא המטפל אכן הגיע למסקנה שאין בעיה גופנית, אך במידה וזהו המצב, סביר להניח שמדובר בחרדה שבאה לידי ביטוי בתחושה כזאת. מאחר ובעבר נעזרת ברסיטל, מאוד סביר לשקול את הטיפול הזה גם כעת, כמובן לאחר הערכה ובתייעצות עם הפסיכיאטר.

  • + הוסף תגובה
רמוטיב? 24/07/2012 16:21
  • שלום הבנתי שרמוטיב פועל במנגנון מיוחד ושהוא מעקב את הספיגה החוזרת של סרוטונין נוראדרנלין ודופאמין במוח על איזה מהם הוא פועל בעיקר? מה היחס פעולה שלו בין השלושה? בנוסף רציתי לשאול לדעתך במצב של דיכאון בינוני האם אכן הרמוטיב יעיל ? ובאופן כללי מה דעתך/נסיונך על תרופה זו האם היא שווה משהו למצבים כאלה? תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/07/2012 21:12
  • שלום רב, רמוטיב משפיע בעיקר על סרוטונין. הוא מותווה לדיכאון קל עד בינוני והוא פחות יעיל מנוגדי דיכאון אחרים. יחד עם זאת, לתרופה כמעט ואין תופעות לוואי והיא בהחלט בחירה טובה במקרים של דיכאון קל.

  • + הוסף תגובה
שאלה 24/07/2012 14:35
  • שלום ניסיתי כמעט את כל הכדורים ועד הסוף האלפלריד עוזר נכון לכמה שעות אבל אולי כדאי לי לקחת בבוקר אחד ואחד בערב וזהו לא יודע מה לעשות

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/07/2012 21:03
  • שלום רב, אלפראליד היא תרופת הרגעה שלא מומלצת כטיפול יחיד בהפרעות כמו חרדה ודיכאון. מומלץ ליטול אותה פרק זמן מוגבל, בדרך כלל כ-2-3 שבועות במקביל לנוגד דיכאון / חרדה.

  • + הוסף תגובה
פלוטין לטיפול בחרדה ודיכאון 23/07/2012 17:59
  • מזה כחודשים אני נוטלת פלוטין שניתן לי על ידי רופא המשפחה לטיפול בחרדה ודיכאון. חל שינוי ניכר במצב רוחי ובחרדה ובמחשבות הטורדניות אולם הבטן נפוחה ואני חשה תחושת שריפה בגרון ותחושת רעד פנימית. אני מקבלת גם כדור להורדת הדופק מכיוון שהוא היה מהיר והבטן שלי הייתה קופצת האם אלו תופעות לוואי של הכדור וצריך להליפו או אלו עדיין סימפטומים פיזיולוגים של החרדה האם אוכל להפסיק ליטול את התרופה לאחר כחודשיים או שעל

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/07/2012 21:02
  • שלום רב, במידה והתופעות הופיעו לאחר התחלת הטיפול, סביר להניח שמדובר בתופעות לוואי. במרבית המקרים, התופעות חולפות עם הזמן ולכן במידה והתרופה מועילה, לא כדאי להפסיק אותה. ובכל זאת, אם התופעות אינן נסבלות על ידך, כדאי לשקול, בשיתוף עם הפסיכיאטר, להחליף את התרופה בתכשיר אחר מאותה הקבוצה.

  • + הוסף תגובה
תרופה חלופית? 20/07/2012 15:18
  • האם יש הבדל בין אפקסור לויפאקס מלבד השם? הרוקחת בבית מרקחת הביאה לי ויפאקס במקום אפקסור בגלל שלא היה להם באותו רגע והיא אמרה לי שזו התחלופה שיש להם כרגע. אבל בגלל שאני משתמש באפקסור כמה חודשים אני מפחד שהמעבר לויפאקס ישפיע עליי איך שהוא. האם יש הבדל בין התרופות ואני אמור להרגיש איזה שינוי או שאין לי מה לדאוג וזה כאילו אני לוקח את אותה התרופה רק בשם אחר?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 22/07/2012 21:43
  • שלום רב, בעיקרון, החומר הפעיל בשתי התרופות הוא זהה, לכן לא צפוי שינוי מבחינת יעילות התרופה או תופעות לוואי.

  • + הוסף תגובה
אלפרליד 0.25 מ"ג 19/07/2012 10:01
  • האם רצוי לקחת אלפרליד 0.25 מ"ג כל בוקר או רק כאשר מרגישים אי-נוחות ולחצים בחזה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 22/07/2012 21:41
  • שלום רב, אלפרליד היא תרופת הרגעה עם השפעה מהירה אך מוגבלת בזמן. במידה ומדובר בהפרעת חרדה, לא מומלץ להשתמש באלפרליד כתרופה בודדת מאחר והיא לא מטפלת בבעיה ועם הזמן מתרגלים להשפעתה ואף עלולים להתמכר. כתוספת לטיפול בנוגד חרדה, ניתן להשתמש בה גם כטיפול במידת הצורך (כשיש למשל החמרה בתסמיני חרדה) וגם כטיפול קבוע (כל בוקר) במקרים בהם החרדה בעצמה גבוהה כל הזמן. בכל מקרה, מומלץ כי הטיפול יהיה מוגבל ל-3-4 שבועות.

  • + הוסף תגובה
זה מתסכל 17/07/2012 17:07
  • שלום ד"ר אירנה שמי עידו אני בחור בן 26 לפני כחודש וחצי היה לי דלקת גרון מאוד חריפה שגרמה לי לסבל נורא הלכתי לרופא והיא נתנה לי כדור אנטיביטיקה רפפן, כאשר הגעתי הבייתה בערב לקחתי כדור בבוקר ובערב כאשר בלילה קמתי כולי מזיע לא נינוח וקשיי נשימה , חשבתי שזה הגרון ואיכשהו נרדמתי בבוקר שקמתי לקחתי כדור ובערב לקראת 6 נתקפתי באי יכולת לנשום ידיים נרדמו לי וננעלו כפות הידיים שלי , אחר כך הרגליים ואז הפנים נרדמו. מרוב הפחד כמובן שזה רק בתחילתו של הדבר נסעתי מייד לבית חולים (לקחו אותי) ושם הרופא אמר לי לשבת ולנשום ובאמת לאחר 15 דקות זה עבר ואז עשו לי בדיקות וראו שהכל תקין ואמרו לי שזו הייתה התקפת חרדה . מאז אותו חודש וחצי הייתי בלימודים והרגשתי טוב ולא היה לי עוד התקפות עד לפני 4 ימים שפתאום שוב פעם מאוד מציק לי לנשום וכאובת לי הבטן העליונה כאילו יש לי סליחה גרפס שרוצה לצאת על מנת להרגיע את הסערפת אני יודע טוב שזה התקף חרדה אני מודה לכך שזה התקף חרדה אבל משום מה זה לא עוזב אותי אני אומר לעצמי הכל בסדר איתי אני בודק לחץ דם עם מכשיר וזה מראה לי שאני במצב מצויין ואני אפילו יודע זאת אבל זה שוב פעם לא עוזב אותי זה חוזר שוב ושוב כאילו הגוף שלי לא רוצה להרגע עכשיו אני ממש לא רוצה להתחיל תרופות משום שיש לי שכן שאני רואה מה תרופות פסיכיטריות גרמו לו ואני גם זוכר שהרופא בבית חולים אמר לי שאם אני מרגיש רע אז פשוט להרגע ולהגיד לעצמי שהכל בסדר איתי ככה לחזור על זה. אבל שוב זה לא מפסיק אני כבר מתחיל להרגיש כמו אדם חסר הונים כי אני ידוע שזה זה ובכל זאת זה מסרב לעזוב אותי בכבוד רב עידו

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 22/07/2012 21:39
  • שלום רב, אכן, על פי התיאור שלך עולה שככל הנראה מדובר בתסמיני חרדה, אם כי ברור שלא ניתן לאבחן את המצב באופן ודאי ללא בדיקת רופא מומחה (וזה מומלץ ביותר בשלב זה). באופן כללי, אצל חלק מהאנשים התסמינים עשויים לחלוף גם ללא טיפול, אבל לא כך במקרים רבים אחרים בהם תסמיני חרדה ממשיכים וגורמים לפגיעה בתפקוד ומגבלות ביום יום (המנעות משהות במקומות שונים, פחד לצאת לבד מהבית, פניות מרובות לרופאים וכו'). עם זאת, הטיפול התרופתי שמומלץ במקרים אלו הוא טיפול יעיל ודי מהר מביא להקלה. הטיפול לא פוגע בתפקוד היום יומי ולא אמור להגביל, הוא לא משפיע על רמת הערנות, לא מרדים ולא מטשטש, כך שניתן להמשיך אורח חיים הרגיל. כאמור, כדי לאבחן את הבעיה ולקבל טיפול מתאים מומלץ לפנות להערכת מומחה פסיכיאטר.

  • + הוסף תגובה
חרדה 17/07/2012 11:14
  • התגרשתי לפני כ חצי שנה ומאז הופיע אצלי תופעות של חרדה ומתח וקצת דיכאון. קבלתי מרופא משפחה מרשם לפקסט שעשה לי עייפות וסחרחורות לאחר מכן ניסיתי ויאפקס שעשה אותו דבר כרגע הרופא נתן לי modal פעמיים ביום אני לא מבינה לפי ההוראות האם זה כדור לחרדה כמו כן יש לי תת פעילות בלוטת התריס האם זה סותר? מה הכדור הכי טוב לתופעות של מתח לחץ וחרדה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 22/07/2012 21:28
  • שלום רב, מודל היא תרופה עם השפעה בלתי ספציפית, במרבית המקרים מעייפת ומטשטשת. היא לא מותווית לטיפול בהפרעת חרדה ודיכאון, אך לפעמים משתמשים בה בתור "חיזוק" במקרים בהם לא מגיעים לשיפור מספק. בכל מקרה, מאחר ולא התנסת עדיין בתרופות רבות, הייתי ממליצה לשקול מעבר לנוגד דיכאון וחרדה אחר.

  • + הוסף תגובה
סימבלטה מול SSRI 16/07/2012 00:10
  • לאחרונה שמעתי על התרופה. חדשה יחסית. כידוע לי היא פועלת גם על נוראדרנלין ככה שיש לה ייתרון מסוים על פני SSRI . בנוסף לזה הבנתי שיש לה פחות תופעות לוואי מתרופות SSRI רגילות (תפקוד מיני לדוגמא) האם תרופה זו טובה גם נגד חרדות? האם גם נגד חרדה חברתית? כלומר אם משווים אותה ל SSRI האם היא יעילה כמוהו לחרדה וחרדה חברתית? על פניו היא נשמעת יותר יעילה ויותר מבטיחה בעלת סבירות לפחות תופעות לוואי. האם אפשר לקבל אותה מפסיכיאטר כטיפול קו ראשון? מה התרשמותך מהסימבלטה עד כה ?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/07/2012 09:48
  • שלום רב, על אף שמבחינת מנגנון הפעולה שלה לתרופה זו כיויכול אמור להיות יתרון מבחינת היעילות, במציאות המצב ככל הנראה שונה. הניסיון שמצטבר לאט לאט עם התרופה מצביע על כך שאין לה יתרון מבחינת היעילות והיא ככל הנראה פחות יעילה לטיפול בדיכאון מתרופות אחרות והן לא ממש יעילה לטיפול בתסמיני חרדה. יחד עם זאת, היא לא גורמת לירידה בחשק המיני ולתופעותלוואי אחרות בתחום זה.

  • + הוסף תגובה
דיכאון 15/07/2012 17:14
  • אני אדם מבוגר וערירי . אין לי משפחה קרובה . רוב הזמן בבית . סובל מדיכאון. מעט מאוד קשרים חברתיים ויש לי מעט חברים \ ידידים ואני נפגש איתם לעיתים רחוקות ,פעם במספר חודשים . נשים לא מתחברות אלי ,כנראה בגלל שאני נראה להם מדוכדך ונטול שמחת חיים והתלהבות. זאת הסיבה שבשנה האחרונה לא היו לי יחסיי מין בכלל! האם כדאי לאמץ או לרכוש חיית מחמד כמו חתול , שרקן ? אני נוהג לקום בצהריים ,כך שאני לא נהנה מקרניי ואור השמש. האם זאת הסיבה לדיכאון המתמשך ? האם אני צריך להכריח את עצמי לצאת בזמן שיש שמש ואור בחוץ ע"מ להחסף לשמש וגם להנות מויטמין די שידוע שחסרונו משפיע על הבריאות כמו אוסטיאופוזיס ועוד ? בגלל שאני לא עובד ,אני לא יכול להרשות לעצמי לשלם עבור טיפול פסיכולוגי . אני כן מעוניין בזה ,כי זה יוציא אותי קצת מהבית שסוגר עלי עוד ועוד. פניתי לקבוצות .המחיר שהם גובים הוא בערך 480 -400לחודש, מפגש אחד כל שבוע ,משך הפגישה שעה וחצי (לדעתי מעט מאוד במסגרת קבוצתית כאשר אור הזרקורים מופנה גם לאנשים אחרים במשך כל מפגש ומה שאתה מקבל הוא מעט מאוד ). אם אין משהו יותר טוב ,אני מוכן לנסות . אולי לא תאמיני לי ,אבל לא החלפתי בגדים כבר 10 ימים ואני ישן עם אותם בגדים, מתעצל לכבס ולתלות את הכבסים בחבל . אין לי עצבים לזה . אחרונה אני מכין חליטה של קמומיל ,פסיפלורה ,ולראין כדי להרגע . אני מקווה שזה לא יזיק לי לטווח הארוך.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 21:15
  • שלום רב, מהודעתך עולה כי מזה זמן ממושך אתה סובל וככל הנראה לוקה בבעיה נפשית. אמנם לא ניתן לאבחן את הבעיה ולהמליץ על הטיפול ללא בדיקה. חשוב שתדע, שאתה יכול לקבל טיפול הן פסיכיאטרי והן פסיכולוגי, ללא תשלום במסגרת מרפאה ציבורית לבריאות הנפש. מרפאות אלו ישנן בכל הערים וניתן לברר את מיקומה של המרפאה הקרובה אליך בקופ"ח שלך וגם לקבל הפנייה לשם.

  • + הוסף תגובה
סכיזאפקטיבית + ocd אליהו 13/07/2012 10:30
  • איך מתמודדים עם מחשבות על מוות דחף לקפוץ מבניין גבוה?לקחת הרבה תרופות ועם דחפים וקולות ?וכאילו שרוצים לפגוע בי מינית ? מחשבות שווא קול אחד הפוקד עלי להתאבד אני רוצה לחיות והקול מציק לי מאד

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 21:11
  • שלום רב, חשוב מאוד שתגיע להערכה פסיכיאטרית דחופה ככל הניתן.

  • + הוסף תגובה
קלונקס והריון חודש שביעי הריונית 13/07/2012 08:38
  • שלום רב! מתחילת ההריון נאלצתי לקחת 1/2 כדור בוקר+ערב של קלונקס 0.5 מ"ג. בננוסף ל-50 מ"ג רסיטל. הפסיכיאטרית המטפלת שלי נמצאת בחו"ל ולכן אני פונה אליכם. נאמר לי ע"י רופא הנשים כי עליי לרדת באופן הדרגתי עם הקלונקס. אני בשבוע 27 (חודש שביעי)! לשמחתי, הפסקתי לבד ללא שום קושי את ה-1/2 כדור של אחה"צ, כי שכחתי לקחת אותו כמה שבועות ולא היתה לי שום תופעת לוואי . כרגע עליי לרדת ב-1/4 כדור. כמה ימים עליי להמשיך 1/4 כדור עד הפסקה לגמרי? שאלהנוספת: בכל ערב לפני השינה אני לוקחת 1 כדור רסיטל 40מ"ג ועוד 1/2 כדור רסיטל 20 מ"ג. האם אפשר לפצל את הכדורים: 1/2 בבוקר ושלם בערב? אודה לכם על תשובתכם המהירה, בברכה, הריונית חודש שביעי.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 21:10
  • שלום רב, קודם כל חשוב לי להדגיש כי אין לבצע שינויים בטיפול ללא בדיקה וללא התייעצות עם הרופא המטפל. באופן כללי, קצב הירידה מינון של קלונקס ותרופות הרגעה אחרות מקבוצת בנזודיאזפינים הוא כרבע מינון פעם בשבוע. את רסיטל מומלץ ליטול פעם אחד ביום ואין משמעות לחלוקת המינון.

  • + הוסף תגובה
זמן השפעת טיפול 12/07/2012 00:24
  • שלום דר , אני סובלת מחרדות ומחשבות טורדניות כ 12 שנים היום אני בת 32 נטלתי בהתחלה ציפרמיל שהיה מעולה עם 0.25 קסנקס לאחר מכן כ 5 שנים ציפרלקס עם 0.25 קסנקס , לאחר שראיתי שהכדור פחות עובד הרופא המטפל החליף לסימבלתה בהדרגה עד 120 מ״ג היה טוב אבל הרגשתי תופעות לוואי, עתה הרופא העביר אותי שוב לציפרמיל בהדרגה החל מתחילת אפריל באופן הדרגתי כך שבתחילת יוני לקחתי כבר 40 מג ציפרמיל בהתחלה היה דיכאון והוא חלף עתה ישנו מצב מוזר מאוד קודם כל אין בכלל התקפי חרדה ,אך יש אי שקט תמידי, חלומות מוזרים , פחד נוראי מאיבוד שליטה בדיקה תמידית האם אני נורמאלית ובכלל תחושה שאני מתפקדת על אוטומט וזאת לא אני מעיין ניתוק בנוסף אני נורא משחקת עם מינון הקסנקס כבר כחודשיים אני אמורה לקחת 1 מג ביום אני לוקת 0.5 בבוקר אך למרות שאני חשה כי הגוף דורש עוד כבר ב בצהריים אני דוחה את הקץ וממתינה עד 22:00 , מה לעשות? האם לתת עוד צאנס לתרופה כי אין לי התקפי חרדה , האם החלומות תחושת ניתוק מחשבות על אובדן שליטה ובכלל הרגשה שזאת לא אני שייכים לחרדה אני אובדת עצות אנא עזרתך אני כבר כחודש עם מינון של 40 וישנם רגעים קטנים של אושר אבל רוב היום קשה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 21:06
  • שלום רב, מאחר ואת מתארת שיפור חלקי עם התרופה, כשבסך הכל את המינון הנוכחי את נוטלת כחודש, בשלב זה הייתי ממליצה לחכות ולא למהר לשנות את התרופה. קיים סיכוי לא מבוטל שבמהלך חודשים הקרובים תרגישי שיפור נוסף. במידה וזה לא יקרה, אז כמובן כדאי לשקול מעבר לתרופה אחרת.

  • + הוסף תגובה
צפרלקס קבי 11/07/2012 21:25
  • הילדה לקחה ציפרלקס מס חודשים . הרופאהכרגע נתנה לה אסטילופרם של טבע ומאז יש ירידה במצב הרוח . מה ההבדלים בין התרופות ואים יש קשר לירידה במצב הרוח חרדות ומחשבות אובדניות וטודניות תודה קובי

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 21:03
  • שלום רב, בשתי התרופות החומר הפעיל הוא זהה. בעיקרון, לא צפויים שינויים משמעותיים בתגובה לתכשיר החדש. בכל מקרה, חשוב לעבור הערכה חוזרת אצל הפסיכיאטרית המטפלת ולשקול שינויים בטיפול.

  • + הוסף תגובה
לוסטרל וסרוקסט. אוראל 09/07/2012 22:33
  • שלום רב בעבר לפני כחודשיים לקחתי סרוקסט בשביל לעזור בחרדות רבות שישנם מספר שנים. הכדור יחסית עזר טיפה אך ממש הרדים אותי ופגע בסיפוק מיני, לאחר התייעוצת החלפתי ללוסטרל בהדרגה. וכעת נוטל לוסטרל כדור ביום. היום הייתי אצל הרופא והוא המליץ לי לקחת חצי כדור סרוקסט וחצי כדור לוסטרל ביום? האם לדעתך הדבר יכול להיות יעיל ? והאם השילוב אפשרי? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 21:01
  • שלום רב, באופן כללי אין יתרון ואף לא מומלץ ליטול שני תכשירים בבת אחת. במקרה של תגובה חלקית לטיפול בלוסטרל, מומלץ לשקול עליה במינון ובמידה ובמינון המקסמילי כעבור פרק זמן של חודש-חודשיים אין שיפור משמעותי, מומלץ לעבור לתכשיר אחר.

  • + הוסף תגובה
דיכאון 09/07/2012 12:41
  • אני נוטל סרוקסט במשך 12 שנים לאחרונה כאילו היא כבר לא משפיעה עליי ויש לי נפילות דיכאוניות שמקשים עליי בעבודה ובחיי היום יום יכול להיות שהגוף הסתגל לתרופות והאם אני צריך להחליף אותם למשהו יותר חזק

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 20:52
  • שלום רב, אין דרך לדעת בודאות מהי הסיבה ל"נפילה". יתכן והתרופה כן משפיעה ומורידה שכיחות של אפיזודות דיכאוניות (אפיזודה אחת ב-12 שנים ולא נגיד 5). כמו כן, יש סיכוי שטיפול אכן הפסיק להשפיע. בכל מקרה, במידה והמצב הדיכאוני משפיע לרעה עליך וגורם לסבל, יש טעם להחליף את התרופה בנוגד דיכאון אחר. כמו כן, לפעמים הפסקת הטיפול למשך מספר חודשים וחזרה לאותה תרופה עשוי להועיל.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס מירי 09/07/2012 09:49
  • ד"ר שלום , בעלי נוטל ציפרלקס 10 מ"ג כעשרה ימים לטפול בחרדה מחשבות טורדניות ודיכאון קל , נראה שהתרופה עושה אותו עייף מאד,חסר אנרגיה , יש לו חום נמוך עד 37.4 , האם אלו תופעות שעוברות לאחר שימוש של 3 שבועות , חודש , או שהאם כדאי להתייעץ עם הרופא להחלפת התרופה ?. מה מומלץ במקום ציפרלקס? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 20:34
  • שלום רב, השפעתו של ציפרלקס על תופעות החרדה מתחילה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול ולפעמים קצת לפני. לעומת זאת, תופעות הלוואי עלולות להופיע די מייד ובדרך כלל הן חולפות תוך שבוע-שבועיים. לכן, במידה ותופעות הלוואי נסבלות, כדאי בשלב זה להמשיך בטיפול ולהיעזר בסבלנות.

  • + הוסף תגובה
לוסטרל אוראל 08/07/2012 17:00
  • שלום אני סובל מזה מספר רב של שנים מחרדות מורכבות שהחמירו נורא עם השנים. לאחרונה פניתי לרופא נטלתי סרוקסט עם שיפור קל אך ללא שום יכולת בתפקוד המיני והוא החליף לי בהדרגה ללוסטרל בהדרגה וכעת נוטל מזה כ-13 יום כדור 50 מ"ג ביום. בשבוע האחרון ירידה בתאבון, בחשק מיני, כאבי ראש, כאבי בטן, ובעיקר אני חש הגברה של החרדות. שאלתי היא האם זה חלק מהתופעות לוואי ודבר שכן יכול לחלוף? פשוט הרופא שלי בחופשה לא ניתן ליצור קשר תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 08/07/2012 21:35
  • שלום רב, התופעות יכולות להיות חלק מתופעות לוואי של לוסטרל, אם כי בדרך כלל תופעות מסוג זה הן מתונות ולא גורמות למצוקה או אי נוחות משמעותית. בכל מקרה, מאחר והתופעות הן רבות כל כך, כדאי לעבור הערכה אצל רופא משפחה כדי לשלול גורם גופני לתסמינים אלו.

  • + הוסף תגובה
תסמיני חרדה???? לימור 08/07/2012 12:17
  • שלום רב!! אני בת 39 בריאה. בשנתיים האחרונות נוטלת ציפרלקס במינון 10מג . בשנה האחרונה עוברת מתחים בעבודה. פוחדת מבדיקות דם ותוך כדי קרה הפירכוס הראשון. אני רוצה לשאול שאלה לגבי מה שקרה לי השבוע ואם כל זה קשור לחרדה?? ישבתי בשעות הערב עם בעלי בים הכול נינוח , והתחלתי להרגיש דקירות בחזה שאיני יכולה לנשום( זה קורה לי לפעמים ועובר אחרי 2 דקות) ולאחר הכאב הרגשתי בחילה וסחרחורת ומאז איני זוכרת כלום בעלי הזמין מדא ואמרו שפירכסתי, גלגלתי עיניים, והידיים נעמדו בחוזקה ישר. בבית החולים עשו אקג והכול בסדר. אמרו שאולי אני במתח. השאלה אם כל התסמינים שהזכרתי קשורים למתח וחרדה ? או שאולי צריך לבצע בדיקות אחרות? אודה לך על היתיחסותך.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 08/07/2012 21:31
  • שלום לימור, חשוב מאוד שתעברי הערכה של נוירולוג בנוגע לאירוע שעברת. אובדן הכרה ופרוס אינם חלק מהתקף חרדה ויש לברר גורמים אחרים לתופעות הללו.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!