עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
לוסטרל וסרוקסט. אוראל 09/07/2012 22:33
  • שלום רב בעבר לפני כחודשיים לקחתי סרוקסט בשביל לעזור בחרדות רבות שישנם מספר שנים. הכדור יחסית עזר טיפה אך ממש הרדים אותי ופגע בסיפוק מיני, לאחר התייעוצת החלפתי ללוסטרל בהדרגה. וכעת נוטל לוסטרל כדור ביום. היום הייתי אצל הרופא והוא המליץ לי לקחת חצי כדור סרוקסט וחצי כדור לוסטרל ביום? האם לדעתך הדבר יכול להיות יעיל ? והאם השילוב אפשרי? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 21:01
  • שלום רב, באופן כללי אין יתרון ואף לא מומלץ ליטול שני תכשירים בבת אחת. במקרה של תגובה חלקית לטיפול בלוסטרל, מומלץ לשקול עליה במינון ובמידה ובמינון המקסמילי כעבור פרק זמן של חודש-חודשיים אין שיפור משמעותי, מומלץ לעבור לתכשיר אחר.

  • + הוסף תגובה
דיכאון 09/07/2012 12:41
  • אני נוטל סרוקסט במשך 12 שנים לאחרונה כאילו היא כבר לא משפיעה עליי ויש לי נפילות דיכאוניות שמקשים עליי בעבודה ובחיי היום יום יכול להיות שהגוף הסתגל לתרופות והאם אני צריך להחליף אותם למשהו יותר חזק

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 20:52
  • שלום רב, אין דרך לדעת בודאות מהי הסיבה ל"נפילה". יתכן והתרופה כן משפיעה ומורידה שכיחות של אפיזודות דיכאוניות (אפיזודה אחת ב-12 שנים ולא נגיד 5). כמו כן, יש סיכוי שטיפול אכן הפסיק להשפיע. בכל מקרה, במידה והמצב הדיכאוני משפיע לרעה עליך וגורם לסבל, יש טעם להחליף את התרופה בנוגד דיכאון אחר. כמו כן, לפעמים הפסקת הטיפול למשך מספר חודשים וחזרה לאותה תרופה עשוי להועיל.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס מירי 09/07/2012 09:49
  • ד"ר שלום , בעלי נוטל ציפרלקס 10 מ"ג כעשרה ימים לטפול בחרדה מחשבות טורדניות ודיכאון קל , נראה שהתרופה עושה אותו עייף מאד,חסר אנרגיה , יש לו חום נמוך עד 37.4 , האם אלו תופעות שעוברות לאחר שימוש של 3 שבועות , חודש , או שהאם כדאי להתייעץ עם הרופא להחלפת התרופה ?. מה מומלץ במקום ציפרלקס? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/07/2012 20:34
  • שלום רב, השפעתו של ציפרלקס על תופעות החרדה מתחילה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול ולפעמים קצת לפני. לעומת זאת, תופעות הלוואי עלולות להופיע די מייד ובדרך כלל הן חולפות תוך שבוע-שבועיים. לכן, במידה ותופעות הלוואי נסבלות, כדאי בשלב זה להמשיך בטיפול ולהיעזר בסבלנות.

  • + הוסף תגובה
לוסטרל אוראל 08/07/2012 17:00
  • שלום אני סובל מזה מספר רב של שנים מחרדות מורכבות שהחמירו נורא עם השנים. לאחרונה פניתי לרופא נטלתי סרוקסט עם שיפור קל אך ללא שום יכולת בתפקוד המיני והוא החליף לי בהדרגה ללוסטרל בהדרגה וכעת נוטל מזה כ-13 יום כדור 50 מ"ג ביום. בשבוע האחרון ירידה בתאבון, בחשק מיני, כאבי ראש, כאבי בטן, ובעיקר אני חש הגברה של החרדות. שאלתי היא האם זה חלק מהתופעות לוואי ודבר שכן יכול לחלוף? פשוט הרופא שלי בחופשה לא ניתן ליצור קשר תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 08/07/2012 21:35
  • שלום רב, התופעות יכולות להיות חלק מתופעות לוואי של לוסטרל, אם כי בדרך כלל תופעות מסוג זה הן מתונות ולא גורמות למצוקה או אי נוחות משמעותית. בכל מקרה, מאחר והתופעות הן רבות כל כך, כדאי לעבור הערכה אצל רופא משפחה כדי לשלול גורם גופני לתסמינים אלו.

  • + הוסף תגובה
תסמיני חרדה???? לימור 08/07/2012 12:17
  • שלום רב!! אני בת 39 בריאה. בשנתיים האחרונות נוטלת ציפרלקס במינון 10מג . בשנה האחרונה עוברת מתחים בעבודה. פוחדת מבדיקות דם ותוך כדי קרה הפירכוס הראשון. אני רוצה לשאול שאלה לגבי מה שקרה לי השבוע ואם כל זה קשור לחרדה?? ישבתי בשעות הערב עם בעלי בים הכול נינוח , והתחלתי להרגיש דקירות בחזה שאיני יכולה לנשום( זה קורה לי לפעמים ועובר אחרי 2 דקות) ולאחר הכאב הרגשתי בחילה וסחרחורת ומאז איני זוכרת כלום בעלי הזמין מדא ואמרו שפירכסתי, גלגלתי עיניים, והידיים נעמדו בחוזקה ישר. בבית החולים עשו אקג והכול בסדר. אמרו שאולי אני במתח. השאלה אם כל התסמינים שהזכרתי קשורים למתח וחרדה ? או שאולי צריך לבצע בדיקות אחרות? אודה לך על היתיחסותך.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 08/07/2012 21:31
  • שלום לימור, חשוב מאוד שתעברי הערכה של נוירולוג בנוגע לאירוע שעברת. אובדן הכרה ופרוס אינם חלק מהתקף חרדה ויש לברר גורמים אחרים לתופעות הללו.

  • + הוסף תגובה
חלומות מטרידים נועה 03/07/2012 17:36
  • שלום ד"ר ספקטור , רציתי לשאול האם יש קשר נצפה כלשהו בין תוכן חלומות להתפתחות מחלה נפשית כלשהי ,כולל סכיזופרניה ? כלומר, האם ניתן להעיד על התפתחות המחלה על ידי ניתוח תוכן החלומות ושינויים מהותיים שחלים בהם ? האם יש מחקרים בנושא ? (האם יכול להיות שבמצב בו הקוגניציה נפגעת ,זה יבוא לידי ביטוי בחלומות ,לפני שזה בא לידי ביטוי במציאות ? מעין "תקופת פרודרום" ? במה מאופיינים חלומות של אנשים עם סכיזופרניה ,אם בכלל ? ) ואם לדבר יותר ספציפי - האם במצב , בו החולם מודע לכך שיש שינוי מהותי בתוכן החלומות שלו ובתחושה שבה הוא מתעורר מן החלום יש בכדי להעיד על משהו ? כאשר החלומות בעבר היוו ביטוי מובהק לתחושות , רגשות ואירועי היום יום או העבר , ובמהלך כשבועיים-שלושה הם בעלי תוכן מפורק , מתסכל (כבר בתוך החלום) עקב חוסר העקביות שבכך ,תכנים לא קשורים לכלום וחסרי "עלילה", משרים הרגשה של בלבול וקושי קוגניטיבי ויש מודעות לכך כבר בתוך החלום עצמו ( כלומר , מודעות לכך שמשפט שאמרתי בתוך החלום הוא אינו הגיוני , לדוגמא ) - האם זה מעיד על חרדה מפני מחלה נפשית שבאה לידי ביטוי בחלימה ,או שניתן באמת להעיד על משהו אחר קלינית ? סבלתי בעבר (מלפני כשנתיים ) מהפרעת הסתגלות עם התקפי חרדה די קשים ודכאון בעקבות משבר בזוגיות ,וטופלתי ברסיטל . לפני כחצי שנה הפסקתי ( בהדרגה) . כעת התקפי החרדה חזרו , לא באותה עוצמה אך עדיין התחושה היא של חוסר שקט במשך רוב היום , במיוחד במצבים בהם אינני צריכה להתרכז בעבודה הטובענית שלי או כל דבר אחר שמשכיח זאת ממני . עניין החלומות ,הופיע גם אז , לפני שנתיים ,ביתר עוצמה , הם נהיו אלימים מאד או חסרי תוכן לחלוטין ומאד פחדתי שיש לי משהו יותר רציני מהפרעת הסתגלות...חשוב לציין שהרסיטל עזר והחרדות פסקו למשך השנתיים . אך אני מעוניינת להתמודד עם זה בעצמי ,עם כמה שזה קשה ולא נעים . עניין החלומות מעניין אותי גם בתור סטודנטית לפסיכולוגיה ואשמח להבין יותר בנושא ,מנסיונך . אציין גם כי זה מאד מקשה עליי בשלב ההתעוררות , היות ואני מתעוררת בתחושת תסכול עמוקה ,דכדוך די רציני ,חרדה ,ניתוק ,בלבול , חוסר ריכוז וחוסר מוטיבציה די מטריד . ההתאוששות לוקחת כשעה-שעה וחצי ,אבל זה רק בגלל שאני מכריחה את עצמי וגם מכוח האינרציה... לתשובתכם אודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 08/07/2012 21:22
  • שלום רב, נושא החלומות הוא אחד הנושאים הנחקרים בתחום הפסיכולוגיה ואינני מתיימרת להקיף אותו במסגרת הודעה אחת בפורום. חלומות הם חלק בלתי נפרד של חיי הנפש והם בעלי מאפיינים שונים (ולפעמים משונים) ופועלים על פי חוקים שונים מאלו שמארגנים את המחשבות במצב ערות. חשוב להדגיש כי לא ניתן להגיע למסקנות כלשהן אודות חיי הנפש או לבסס אבחנה פסיכיאטרית על סמך ניתוח תוכן החלומות בלד, אלא יש להתייחס לתוכן הזה רק כחלק מהמתרחש בחיים הנפשיים. את מתארת תקופה לחוצה של החיים וסביר להניח שחלומות משקפות זאת. במידה ואת חשה כי תפקודך נפגע כתוצאה ממצוקה הנפשית, כדאי לפנות להערכה פסיכיאטרית ולשקול טיפול.

  • + הוסף תגובה
חייבת עזרה דחוףףףףף אלינור 03/07/2012 17:21
  • לפני כחצי שנה אמא שלי סבלה מורטיגו .. ואישפזו אותה בבית חולם לאחר שזה החמיר חששו שזה אירוע במוחח הקטן לאחר בדיקות מקיפות ואמ אר אי וסיטי של כל הגוף התוצאות יצאו טובות חוץ מאשר שמצאו שומן או ציסטה בריאה אשר היא פיחדה ללכת לבדוק את זה איך זה מתקשרלפורום הזה אז אנ י אתחיל לספר במהלך ה3 חודשים האחרונים אמא שלי לא פעילה חברתית (וזה אף על פי כן הייתה לפני מאוד פעילה חברתית ונוסעת לטיולים ומטיילת ) עכשיו היא יושבת בבית(היא עדיין עובדת ) מהעבודה לביתללא כל פעילות חלשה מאוד נופלת הרבה (מין תחושת רעד ברגלייים ועד נפילה שאן לה שליטה על כך) כאבים בידיים עד כדי כך שהיא אומרת שהיא לא מרגישה ול6א יכולה להקליד במחשב בדקנו באין ספור רופאים וכו7לם אומרים שמבחינה בריאותית היא בסדר נירולוג אף אוזן גרון קרדיולוג בדיקות דם אני מרמינה שזה מחרדה כי עברנו אני והיא זוועות שאבא שלי נפטר הוא נפטר בבית (התפוצץ לו הוריד הראשי בצוואר 9וראינו אתץ כל המחזה לנגד עיננו וכן עברנו איתנו שנים קשות של המחלה(סרטן) עכשיו היא מסתובבת עםתחושה שיש לה מחלה בגוף זה דיכאון?? יכול להיות סיפטומים כאלה של חוסר איכפתיות עצמי חוסר תיאבון רעד חולשה עד כדי נפילה היא לא מעוניינת ללכת בשום אופן למיון אשמח אם תעזרו לי ואם תוכלי להמליץ על טיפו כל שהו או על רופאאא בתודה מראש אלינור

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 08/07/2012 21:13
  • שלום אלינור, אכן יתכן מאוד להתסמינים שתיארת הם חלק מדיכאון או בעיה נפשית אחרת. השלב הראשון והנחוץ במקרה כזה הוא אבחון ע"י מומחה פסיכיאטר. בהתאם לאבחנה ולמאפיינים הספציפיים שלה, ניתן יהיה לגבש המלצות לטיפול.

  • + הוסף תגובה
אני רוצה לעזור לעצמי מיואש 02/07/2012 00:14
  • שלום דוקטור.. מזה זמן רב שאני לא עושה עם עצמי כלום ופשוט מרגיש חוסר מוטיבציה , חוסר חשק לשוחח עם אנשים , קשה לי להתרכז בדברים..אפילו כשאני צופה בתוכנית בטלוויזיה אני לא ממש נהנה ומתרכז בה. כל הזמן הראש שלי מלא במחשבות . אם מחכה לי משהו למחרת אני פשוט חושב עליו המון וזה ממש מציק. כבר שנים שאני ככה ! הסובבים אותי חושבים שאני פשוט עצלן שלא מוצא עבודה.. פשוט אין בי כוחות לכלום, כלום לא מעניין אותי..אני שורף יום ועוד יום ובקושי רב - יוצא בקושי מהבית . הקשרתים החברתיים אבדו - קשה לי לשמר אותם . הייתי צורך חשיש תקופה מסויימת שבה הרגשתי הרבה יותר טוב בזכותו , המצב רוח חזר , הראש התנקה מהמחשבות וזה עזר.. והנה הפסקתי והכל מציף אותי מחדש .. הכל בבום אחד ... אני לא רואה תקווה לשפר את מצבי מלבד טיפול תרופתי שאני מאמין בו גם . כרגע אני מנסה לקבל טיפול פסיכיאטרי דרך קופת החולים, יש לציין שקראתי המון על הנושאים הללו , הצלחתי לאבחן את עצמי ולהבין מה יש לי - ואפילו לבחור תרופה שאני מאמין בה שתעזור לי ותתן לי את הכוחות להתחיל לעזור לעצמי . אני חושב שציפרלקס יכולה לעזור לי ואני מאמין בה וגם לא מעוניין בתרופה אחרת . האם ניתן לדרוש את התרופה הזאת מהפסיכיאטר ? האם מדבריי ניתן להבין שאני במצד דכאוני / חרדתי ? והאם מצבים כאלה מספקים בכדי לקבל מרשם שכזה... תודה...

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/07/2012 20:51
  • שלום רב, הבחירה בטיפול הספציפי ובתרופה הספציפית נעשית בהתאם לאבחנה. ציפרלקס היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה יעילה ובטוחה. הבחירה בה בהחלט סבירה וטובה במצבים אלו, כך שבמידה ותאובחן ע"י פסיכיאטר כלוקה בדיכאון ו/או חרדה ותציג בפניו את ההעדפה שלך, לא סביר כי יתנגד לכך.

  • + הוסף תגובה
זמני נטילת ציפרלקס מירי 01/07/2012 18:20
  • שלום ד"ר, מתי מומלץ ליטול את התרופה ציפרלקס בבוקר או בערב לפני ארוחה או אחרי ? האם זה בכלל משנה? אודה לתשובתך אגב, הפכתי את האינטרנט אף אחד לא נותן תשובה לשאלה הזו.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/07/2012 20:45
  • שלום רב, מומלץ לקחת את התרופה אחרי אוכל, מאחר וזה מוריד סיכוי לתופעות לוואי במערכת העיכול. ניתן לקחת את התרופה גם בבוקר וגם בערב. במקרים בהם יש הרגשה של עייפות בעקבות נטילת התרופה (אצל חלק קטן של מטופלים), מומלץ לקחת את התרופה בעבר. לעומת זאת, חלק מהמטופלים דווקא חשים כי התרופה מעוררת אותם ומפריעה להירדם, ואז מומלץ ליטול אותה בשעות הבוקר. לא ניתן לקבוע מראש, מה עדיף ויש לבחון את שתי האפשרויות.

  • + הוסף תגובה
על ולבוטרין ואדרונקס בני 29/06/2012 19:02
  • שלום, לאלו מקרי דכאון מתאים ולבוטרין ולאלו מקרי דכאון אדרונקס ? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/07/2012 20:42
  • שלום רב, שתי התרופות מומלצות לטיפול בדיכאון בעל מאפיינים של עייפות, חוסר אנרגיה, תשישות וחוסר הנאה.

  • + הוסף תגובה
חרדה 26/06/2012 20:10
  • שלום לך אני מקבל סימבלטה כ 4 שבועות לטיפול בחרדה. יש תופעת לואי של איי חשק מיני ואין שפיכה. האם כדאי להוסיף בונסרין ? הבנתי שהתרופה הזאת עלולה לדכא את תאי דם הלבנים... האם לקחת את הסיכון ? שחר אולי כדאי להחליף תרופה ? מה דעתך על סורבון ? ויאפקס? שחר :-)

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/07/2012 20:40
  • שלום רב, באופן כללי, סימבלטה היא תרופה נוגדת דיכאון והיא פחות יעילה לטיפול בהפרעות חרדה. כמו כן, היא לא אמורה לפגוע בתפקוד המיני. אני ממליצה לפנות להערכה חוזרת של הפסיכיאטר כדי לבחון מחדש את הטיפול התרופתי ולשקול שינוי.

  • + הוסף תגובה
שאלה ליאת 26/06/2012 15:12
  • האם שנים של נטילת תרופה כמו רסיטל או ציפרלקס עלולה לגרום לירידה בדופאמין במוח? תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/07/2012 20:38
  • שלום רב, ממש לא. התרופות כלל לא משפיעות על דופמין.

  • + הוסף תגובה
שלום אירנה מורן 25/06/2012 21:12
  • תודה על זמנך..מה יכול לנצח ייאוש עמוק? אני מוצא שזה המקום שאליו אני חוזר בכל רגע נתון..

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/07/2012 20:37
  • שלום רב, שאלתך היא כללית מידי. השלב הראשון הוא להבין מה מביא אותך למקום הזה, מהם הביטויים של ייאוש, כמה זמן נמשך המצב וכד'. במילים אחרות, כדי לדעת להתמודד עם הבעיה צריך לאבחן אותה ובהתאם לכך לבחור דרך להתמודד בה. במידה ומדובר בבעיה כמו דיכאון, מומלץ להתחיל בטיפול, תרופתי, פסיכולוגי או משובל. אני מאמינה שניתן לעזור לך, אך הצעד הראשון לשם כך הוא פניה להערכה מקצועית.

  • + הוסף תגובה
האם זה הגיוני? ביבי 24/06/2012 14:12
  • http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4246370,00.html אני סובלת מנדודי שינה עקב חרדה. האם אפשר למות מזה?

  • + הוסף תגובה
ראי תשובתי לשאלתך הקודמת דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/06/2012 21:15
בונסרין תמר 20/06/2012 11:05
  • אני סובלת מנשירת שיער מסיבית הרופא חושב שזה מהסרנדה שאני לוקחת והחליףלי לבוסורין. אני מקבלת גם פראדקסה לדלול דם וקרדילוק ללחץ דם.האם התרופה מתאימהלי? תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/06/2012 21:14
  • שלום רב, בונסרין היא תרופה נוגדת דיכאון עם השפעה מרדימה חזקה. במידה ואת לוקה בדיכאון הטיפול עשוי להתאים. אמנם לא ניתן לנבא בודאות האם תעזור לך ללא התנסות בה.

  • + הוסף תגובה
האם זה הגיוני? ביבי 24/06/2012 14:00
  • http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4246370,00.html אני סובלת מנדודי שינה עקב חרדה. האם אפשר למות מזה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/06/2012 21:12
  • שלום רב, נדודי שינה וחרדה לא פוגעים בגוף ואינם מסוכנים. כמובן, לא מתים מהם, אך מאחר והם גורמים למצוקה וסבל רב, צריך וחשוב לטפל בהם.

  • + הוסף תגובה
דכאון צבי 20/06/2012 08:59
  • אחי הקטן(24) לאחר שירות צבאי כלוחם סובל מדכאון , התסמינים שלו הם חוסר במצב רוח-עליות וירידות (במשך חצי שנה) חוסר תאבון בעיות בשינה, בעיות בתפקוד יומיומי בעיות בהסתגלות במקום עבודה. לאחרונה הוא אומר שנמאס לו מהחיים "החיים קשים עליו" אין לו חברים ואין לו כסף. הוא היה במספר פגישות אצל פסיכולוגים ופסיכיאטר ללא רצון להמשיך-"לא מוביל לא עוזר"לטענתו.הוא לא מעונין בתרופות שיכתימו לו את תיקו האישי. ולכן כמענה אחרון אני פונה אלייך ביעוץ לגבי תרופה טבעית ללא מרשם שתוכל לעזור לו להשתקם להרים את הדימוי העצמי שלו.השאלות שלי הן:1)מה מומלץ. 2)האם זה יעזור לטווח ארוך והאם הטיפול בתרופות הללו מתמשך תקופה ארוכה. תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/06/2012 21:11
  • שלום רב, כנציגה של הרפואה הקונבציונאלית, אינני מכירה תרופות טבעיות יעילות נגד דיכאון שנבדקו והוכחו כיעילות מחקרית. חשוב שאחיך יהיה מודע לכך שטיפול בנוגדי דיכאון בפני עצמו לא אמור לפגוע בו בשום מובן, כלומר הטיפול לא אמור למנוע ממנו לבנות קריירה ולהתקבל למקומות עבודה שונים ומגוונים. לעומת זאת, הדיכאון שאינו מטופל עלול לפגוע באופן משמעותי בסיכויים אלו שלו , כך שכדאי לבחון שוב אפשרות של פניה למומחה וקבלת הטיפול המתאים למצבו.

  • + הוסף תגובה
טרזודיל ומשקל רן 19/06/2012 01:06
  • האם התרופה טרזודיל יכולה לגרום לעליה במשקל או שמא לירידה במשקל?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/06/2012 21:06
  • שלום רב, בהחלט כן. התרופה מאוד מעוררת תאבון ועלולה להביא לעליה במשקל במידה ולא מקפידים על תזונה נכונה ומאופקת.

  • + הוסף תגובה
הפרעת OCD ודיכאון - ייעוץ בדוי 17/06/2012 22:41
  • שלום, אני סובלת מדיכאון מזה זמן רב, הייתי מטופלת ברסיטל והופסקתי ע"י הרופא משום שסבר שאינני בדיכאון, מאז עברה חצי שנה שהמצב בהדרדרות, לפני 10 ימים התחלתי טיפול בסטרליין בשילוב רסיפרידל, (רספירדיל אני לוקחת מזה חודש ימים) הפסיכאטרית סבורה שאין הטבה בOCD בגלל הדיכאון שטרם עבר. מתי אני אחוש הטבה ? האם OSD יכול להעלם בטיפול הנכון ?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/06/2012 21:05
  • שלום רב, באופן כללי, השפעתו של נוגד דיכאון על התסמינים של דיכאון מתחילה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. השפעתו של הכדור על התסמינים של הפרעה טורדנית כפייתית, לעומת זאת, מתחילה כעבור זמן ממושך יותר, בדרך כלל מספר חודשים ולרוב יש צורך במינונים גבוהים יותר של התרופה.

  • + הוסף תגובה
הפרעת שינה כתוצאה מחרדה ברכה 14/06/2012 13:32
  • שלום דר' לפני כ- 30 שנה חוויתי פעם ראשונה התקף חרדה ממחשבה לא הגיונית שהתבטאה באי יכולת להרדם הרגשת דכדוך ורצון לבכות ובמשך כל היום פחד שמא לא אצליח להרדם בלילה. טופלתי על ידי קסנקס (אלפרליד) 0.25 מ"ג חצי כדור בבוקר וחצי בערב חזרתי לישון הדכאון עבר עברתי לחצי כדור רק בלילה ואח"כ חודשים לא השתמשתי בכדור אבל תמיד יש לי אותו בבית למקרה הצורך. כמובן שהחרדות המוזרות שיש לי לא חלפו (קשיים בחיי יום יום אמיתיים אני מצליחה להתגבר עליהם) אך מחשבות טורדניות ולא הגיוניות שאני יודעת שהם לא הגיוניים יכולים להעסיק אותי יום שלם ולגרום לי לדכאון ולחוסר שינה. לפני כחודש שוב נכנסתי לחרדה שכזו ממשהו לא הגיוני ואני יודעת שהוא לא הגיוני, ושוב לא הצלחתי להרדם לילה אחרי לילה ועוד לילה נרדמתי רק לקראת הבוקר לאיזה שעתיים, במשך כל היום מדוכדכת וכמובן שאלפרליד 0.25 מ"ג לא עזר לי הפעם הגדלתי את המינון ל0.5 מ"ג ואני מצליחה להרגע ולישון יותר טוב + טיפות של רסקיו לילה. הפעם הרגשתי צורך לפנות לפסיכיאטר סיפרתי לו את הבעיה והוא המליץ על אסטו (צ'יפרלקס) בשילוב עם אלפרליד. קניתי את האסטו אך לא התחלתי לקחת מכיוון שקראתי שהוא יכול לגרום ל"הפרעות שינה" והרי יש לי הפרעות שינה. הרופא טוען שאם אקח בצהריים, יחד עם אלפרליד זה לא יפריע לי. אך אני עם הפחדים שלי בטוחה שאם אקח את הכדור בטוח לא אצליח להרדם. מה רע בלהמשיך באלפרליד אשר עוזר לי הרי הוא גם לטיפול בדיכאון וחרדה ? אני מבינה שהוא כדור מהדור "הישן" יש בו את ענין התלותי ההתמכרות כפי שהבנתי, אך אם לוקחים אותו במינון נמוך הוא יכול להזיק ? אני בדילמה רוצה להפטר ממחשבות השווא האלו שמנטרלות אותי מהחיים והכדורים שרשום עליהם שיכולים לגרום להפרעת שינה מפחידים אותי גם. מה אפשר לעשות ? אני אישה בת 60 מטופלת בתרופות ללחץ דם נורמיטן (חוסם בטא וקראתי משהו באסטו גם על איזה קשר לחוסמי בטא- האם מותר עם נורמיטן) ואטקאנד, מטופלת ביוטירקס לבלוטת התריס - התחלתי איתו רק לפני שבועיים לאחר שהאלקטרוקסין החדש לא הביא לתוצאות טובות אולי הוא גם גרם לי לדכאון? ובסימבאקור אודה לך מאד על תשובתך.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/06/2012 21:03
  • שלום רב, אלפראליד הוא כדור הרגעה בלבד ולא יעיל כטיפול נוגד חרדה לטווח ארוך. הוא מומלץ כטיפול זמני בלבד ובדרך כלל כתופסת לתכשיר נוגד חרדה ודיכאון (כמו ציפרלקס). עם נטילה ממושכת עושיות להופיע סבילות להשפעתו ואף התמכרות.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!