עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
בונסרין גלית 04/06/2012 23:48
  • ברצוני לדעת האם התרופה גורמת להשמנה ביחס לתרופות אחרות נוגדות חרדה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/06/2012 20:56
  • שלום רב, אכן, בהשוואה לנוגדי דיכאון אחרים, סיכוי לעליה במשקל במהלך הטיפול בבונסרין הוא גבוה יותר.

  • + הוסף תגובה
רידזין ונזקים באיזור העיניים יוני 28/05/2012 11:49
  • שלום, ממקורות ועדויות הבנתי שתרופה זה גורמת לבעיות בעינים / משקעים ברשתית . מדובר על מינונים נמוכים של פחות מ50MG אך בכל זאת הבנתי שזאת תופעה שקיימת בתרופה. אצטט את הנכתב לגבי התרופה מהמידע שמופיע לגביה באתר אינפומד: "תופעת הלוואי המשמעותית ביותר היא בעיות בעיניים (משקעים ברשתית)" רציתי להבין יותר על מה מדובר , הרי אף אחד מאיתנו לא ירצה לצאת עם פגיעה בלתי הפיכה באיזור העיניים. ובכלל אם תרופה זו גורמת לנזקים לאיזור העין יש לאסור את השימוש בה. תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 31/05/2012 21:09
  • שלום רב, אכן, לרידזין תופעת לוואי של פגיעה בראייה אשר מופיעה לרוב אחרי תקופה ממושכת של שימוש בה (לפחות מספר שנים). כיום, התרופה כמעט ולא נרשמת, מאחר וקיימים תחליפים יעילים באותה מידה ועם פחות תופעות לוואי.

  • + הוסף תגובה
תודה, קיבלתי מרשם לתרופה - שאלה יוני 01/06/2012 16:24
  • קודם כל תודה על המענה ד"ר קיבלתי מרשם לתרופה זו במינון 25 MG שאמור כביכול לסייע לי בחרדה ובהורדת לחץ ולהרגיע. אינני מבין מדוע בכל זאת קיבלתי תרופה כזו ? שבכלל מיועדת לפסכוזה, הרי ישנם תחליפים יותר טובים בשוק. האם באמת ראייתי תיפגע ממינון כזה?? מה אני אמור לעשות האם לדרוש תחליף אחר ומאיזה קבוצה? תודה רבה דוקטור.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/06/2012 20:56
  • שלום רב, גם לי לא ברורים השיקולים מאחורי ההמלצה. כדאי שתפנה עם השאלות לרופא המטפל שלך ותבחן יחד איתו אפשרויות טיפול אחרות, במידה וזה יהיה מתאים. בכל מקרה, במינון כה נמוך, הסיכוי לפגיעה בראייה הוא נמוך ביותר, בייחוד עם הטיפול מיועד לפרק זמן מוגבל.

  • + הוסף תגובה
מי שלח פה הודעה תחת שמי ותחת המייל שלי?? יוני 04/06/2012 02:30
  • מעולם לא נירשמתי לפה, ולא שלחתי שום הודעה כזו לפה. מדוע קיבלתי התראה במייל שקיבלתי תגובה לשאלתי? אני מבקש מהמתחזה למחוק בבקשה את שמי, ושלא ישתמש במייל שלי. ומהאתר הזה אבקש למחוק את הנושא הזה. תודה רבה-יוני

  • + הוסף תגובה
שאלה בבקשה מוטי 31/05/2012 22:41
  • שלום לכולם אני בן 29 סובל מהפרעת חרדה כללית אם מאפיינים כפייתים ניסיתי הרבה תרופות :ציפרלקס לוסטראל ויפאק איקסל פרוזאק וכלום לא עוזר אני תמיד מפסיק אותם בגלל תופעות לוואי קשות במערכת המינית ובחוסר יעילות ....הזדמן לי לעשן מריחואנה כדי לראות ולנסות למצוא פיתרון למצבי והצמח מאוד עזר לי עזר לי לישון טוב להיות רגוע ושלוו והפחית את החרדה בצורה שראיתי אור בקצה המנהרה השימושים בצמח היו לתקופה קצרה מכוון שאני לא רוצה להיות עובר חוק וגם תחושת הסוטול לא מתאימה לי והייתי רוצה להישאר מפוקס...היום קראתי בעיתונות ובאינטרנט שפיתחו צמח קנאביס ללא תופעות ההיי והסוטול הצליחו לבודד את החומר שנקרא THC ורמת חומר CBD הועלתה מה שאומר שהחומר שעוצמתו מרוכזת יש לו תכונות מפחיתות חרדה וכו שאלתי היא מה לדעתכם אני יכול לעשות על מנת לקבל או לפחות לנסות להוציא רשיו האם יש לכם מושג מי יכול לעזור לי מכירים פסיכיאטר שיכול ללוות אותי בתהליך בתודה מוטי

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס ותופעות לוואי מאיר 1 23/05/2012 20:42
  • אני בן 56 . טופלתי באסטו במשך כחודש וחצי בעקבות חרדות. הרופא העלה לי את המינון מ10 מ"ג ל20 מ"ג .עליתי בהדרגה ל- 20 מ"ג אך היו לי כאבי ראש קשים במיוחד. בעקבות תלונותיי ועל פי המלצתו של הרופא עברתי לציפרלקס ובתחילה ירדתי ל15 מ"ג במשך 5 ימים ואח"כ עברתי ל- 10 מ"ג ציפרלקס . כעת, 10 יומים לאחר שעברתי לציפרלקס 10 מ"ג עדיין אני סובל מכאב ראש ובעיקר מכאבי שרירים ומפרקים, יובש בשפתיים וצריבה במערכת העיכול ובאזורים שונים בגוף. התופעות הנ"ל קשות לי מאוד וקשה לי לתפקד. האם אלו תופעות חולפות ? מתי צפוי השיפור המיוחל ? אולי הציפרלקס אינו פועל עלי ? האם לעבור לטיפול אחר ? מצפה לתשובתך ,

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 27/05/2012 20:18
  • שלום רב, אתה מתאר תופעות לוואי טיפוסיות של התרופה, אך נראה כי הרגישות שלך אליהן גבוהה במיוחד. באופן כללי, התופעות צפויות לחלוף תוך שבוע שבועיים והן לא מעידות על חוסר יעילות של התרופה. כמו כן הן לא מעידות על נזק כלשהו שהתרופה גורמת לגוף שלך. השפעתה של התרופה מתחילה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול וכך ניתן להבין שהתקופה הראשונה של הטיפול היא לא פשוטה. במידה והתופעות בלתי נסבלות עבורך וגם ירידה במינון לא משפרת את המצב, כדאי לשקול מעבר לתכשיר אחר.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס ותופעות לוואי מאיר 1 28/05/2012 19:00
  • תודה על תשובתך! התופעות אכן קשות ובלתי נסבלות , לאיזה משפחה של תרופות היית ממליצה לעבור ואיך מתבצע המעבר ( הפסקה מיידית של הציפרלקס ומעבר הדרגתי לתרופה האחרת או הורדת המינון של הציפרלקס במקביל להתחלת מינון ראשוני מופחת של התרופה האחרת)?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 31/05/2012 21:22
  • שלום רב, באופן כללי, לאחר כישלון של תרופה אחת מקבוצת SSRI, מומלץ להתנסות בתרופה אחרת מאותה הקבוצה (לוסטרל, סרוקסט, פבוקסיל ואחרות). אין הכרח לעשות מעבר הדרגתי, אך בכל זאת מומלץ לרדת במינון עד להפסקת התרופה במהלך תקופה של כשבוע (כל ימיים בחצי כדור לערך) ואז להתחיל את התרופה החדשה, גם אותה באופן הדרגתי. כמובן, אין לעשות שום שינוי בתרופות ללא התייעצות עם הרופא המטפל שלך.

  • + הוסף תגובה
תרופה לחרדה בן עמוס שולי 31/05/2012 16:21
  • האם ניתן לקחת סימבלטה לחרדה ואילו תרופות מתאימות לחרדה ?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 31/05/2012 21:18
  • שלום רב, סימלבטה היא תרופה נוגדת דיכאון, היא פחות יעילה לטיפול בחרדה. התרופות המומלצות לטיפול בהפרעות חרדה הן התרופות שמשתייכות לקבוצת SSRI כגון ציפרלקס, סרוקסט, לוסטרל ואחרות.

  • + הוסף תגובה
שוב שאלה לגבי בני 28/05/2012 21:43
  • ברצוני לציין שהיינו בטיפול כמה חודשים אצל פסיכיאטר שנתן לבני רספרדל וסרוקסט.למרות זאת(אחרי כמה חודשים)בני עדיין לא מתפקד ובנוסף סובל מעצירות קשה.(הוא חולה קרוהן).עקב כך הלכתי לשמוע דעה שניה שבה הומלץ על הורדת הרספרדל והעלאת הסרוקסט. בני כרגע מאשים אותי שעשה טעות שפנה לפסיכיאטר אחר וחושש שמצבו יורע. האם לאחר שלב הגמילה אם חלילה תחול הרעה אכן ניתן לחזור לרספרדל? האם נהוג לחזור לתרופה שנגמלו ממנה? אנא תשובתך .אני מאוד לחוצה ומרגישה רגשי אשמה. הפסיכיאטר השני ראה את בני נכון להיום ולא מלפני 5 חודשים. האם עשיתי טעות נוראה? רוצה להבהיר שהפניה לדעה שניה נעשתה בעקבות אי תיפקוד הבן(הוא כבר שנים בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי)וגם בעקבות דאגה בנושא הקרוהן.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 31/05/2012 21:16
  • שלום רב, אני לא חושבת שעשית טעות נוראית ובלתי הפיכה בזה שפנית ליעוץ של פסיכיאטר אחר. עם זאת, חשוב מאוד שהטיפול שבנך מקבל יהיה עקבי וינוהל ע"י אותו פסיכיאטר. התאמת הטיפול היא הרבה פעמים תהליך ממושך, כשתרופה ספציפית לא מתאימה או גורמת לתופעות לוואי בלתי נסבלות, יש לעלות זאת בפני הרופא וביחד איתו להחליט על שינוי בטיפול. זאת הדרך המומלצת ועדיפה על פני החלפת רופא. בנוגע לריספרדל, ניתן לחזור לתרופה זאת גם לאחר הפסקתה (ריספרדל היא לא תרופה ממכרת ולכן לא מדובר בגמילה).

  • + הוסף תגובה
מחפשת פסיכיאטר למאניה דיפרסיה גלית 27/05/2012 10:24
  • שלום לכולם, אימי סובלת מזה שנים רבות ממחלת מאניה דיפרסיה פסיכואפקטיבית. כיום, היא בדכאון קרוב לשנתיים וחצי. היתה מאושפזת לפני חצי שנה בבי"ח, כיום היא במעקב ונוטלת תרופות אך לאורך כל התקופה אין שיפור במצבה. הפסיכיאטרים שלה מעלים לה את המינונים אך אלו רק גורמים להחרפה במצבה. היא נמצאת בבית ללא מסגרת תחת השגחה של בן משפחה. אני מעוניינת לקבל המלצה על פסיכיאטר מומחה בתחום בעל יחסי אנוש טובים, וזאת לאור מספר מקרים שעברנו. בתודה מראש, גלית.

  • + הוסף תגובה
יובל יובל 29/05/2012 20:53
  • אני ממליץ לך בחום על ד"ר אילן טל, מקצועי ביותר, אנושי וחם. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה
תודה יובל 31/05/2012 10:36
  • תודה יובל, אתה יודע איפה הוא מקבל ואם הוא עובד עם מאוחדת?

  • + הוסף תגובה
גמילה מצירפלקס שמוליק 26/05/2012 15:58
  • שלום לך, אני נוטל צירפלקס כ 3 שנים עקב חרדות ומשבר אישי. בתחילת הטיפול נטלתי 15 מ"ג ולאחר כשנה וחצי התחלתי להוריד באופן הדרגתי ומתון עד שהגעתי ל0.25 מ"ג .אני במינון זה קרוב ל7 חודשים ונמצא כמעט יוצר משנה בטיפול פסיכולוגי צמוד. אמנם נמצא במצבי לחץ ומתח אבל זה בעקבות עבודה חדשה שכנראה אני עומד להכנס אליה,ולפני מבחנים[אני סטודנט]. אני רוצה להפסיק עם התרופה אך חושש מתופעות לוואי הרסניות האם יש לי סיבה לחשוש? האם עצם העובדה שאני נמצא במינון נמוך יחסית זמן ממושך יקל עלי להפסקת התרופה? או שזו סתם חרדה..

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 27/05/2012 20:32
  • שלום רב, באופן כללי, הפסקת טיפול בציפרלקס בפני עצמה לא אמורה להיות כרוכה בתופעות גמילה. יתכנו תופעות לוואי במשך מספר ימים עד שבוע, אך זה לא שכיח ובכן מקרה לא גורם לאי נוחות משמעותית באנשים שחווים אותם. מאידך, אנשים שיש להם נטייה לדיכאון וחרדה, עלולים בתקופות של לחץ לחוות את אותם התסמינים, כאשר הטיפול בציפלקס (או כל נוגד דיכאון וחרדה אחר) עשויים למנוע זאת.

  • + הוסף תגובה
גמילה מריספרדל 26/05/2012 01:49
  • בני מקבל במשך 4 חודשים רספרדל כדור וחצי וסרוקסט 2 כדורים בגלל התקפי זעם,אוסידי,חרדות,דיכאון.בנוסף סובל ממחלת קרוהן. הריספרדל גורם לו לעצירות קשה ובנוסף נהיה אפטי , שקט ,ישן הרבה. עקב כך פניתי לשמוע חוות דעת שניה והפסיכיאטר הזה המליץ לרדת בהדרגה מהרספרדל ולעלות בהדרגה ל3 סרוקסט.במידה ומאוד לחוץ וחרד לקחת כדור לניטין במקום קלונקס שהיה לוקח. לפני יומיים לקח את הלטינין כדור אחד וירד ל1 רספרדל ומאז הוא מתלונן שמרגיש שקשה לו לדבר.שוכח מילים , ובכלל התקשורת קשה לו.מרגיש זאת בראש. רציתי לשאול 4 שאלות 1.האם הלניטין יכול לגרום לכך? 2.האם הרספרדל או הירידה ממנו גרמו לכך והאם זה יסתדר בהמשך. 3.מה היתרון של לניטין על קלונקס?בני אומר שבניגוד לקלונקס שמידי פעם לקח,לא הרגיש שהלניטין בכלל משפיעה עליו. 4.אם חלילה תחול החמרה האם ניתן יהיה לשוב לריספרדל? אמא מודאגת

  • + הוסף תגובה
שלום רב, דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 27/05/2012 20:23
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 27/05/2012 20:27
  • שלום רב, התופעות שתיארת לא נראות לי קשורות באופן ישיר לשינוי בטיפול התרופתי או לתופעות לוואי של התרופות. סביר להניח שמצבו הנפשי של הבן עדיין לא מאוזן ומתאפיין בתופעות שונות שאינן תוצאה ישירה של הטיפול שהוא נוטל או תופעות הלוואי שלו. באופן ספציפי - לניטין היא תרופת הרגעה מאותה הקבוצה כמו קלונקס, השפעתה היא דומה לקלונקס, אך יש הבדלים בין אנשים שונים. בכל מקרה, נראה לי שבשלב זה, חשובה להתייעץ עם הפסיכיאטר שמכיר את הבן ובעזרתו לתכנן המשך הטיפול.

  • + הוסף תגובה
הפסקה מיידית של ציפרלקס שרי 23/05/2012 22:11
  • אני לוקחת 10 מ״ג כל יום. מזה שבוע וחצי לערך נגמרה לי החפיסה ולא קניתי חדשה, לאחרונה אני חשה חוסר שינה,יקיצות פתאומיות באמצע הלילה וחלומות שמרגישים כאילו אני ערה, קמה מאד עייפה, סחרחורות ולחץ בראש ובעיניים. אני לאחר טיפולים כימותרפיים והקרנות בעקבות סרטן שד, אציין כי לפני כשבוע עשיתי pet ct והוא יצא תקין, כך שחששות לגבי חזרת המחלה לא קיימות. האם ייתכן כי הפסקת התרופה במיידית גרמה לכך?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 27/05/2012 20:20
  • שלום רב, התופעות יכולות להופיע בעקבות הפסקת התרופה, אך בדרך כלל זה נדיר ולא אמור להימשך הרבה זמן (עד שבוע).

  • + הוסף תגובה
תודה ניקיטה 23/05/2012 20:24
  • הבנתי תודה רבה על העזרה אני ינסה בתיים להיתגבר על זה לבד בכל זאת תודה על היעוץ

  • + הוסף תגובה
האם עייפות גורמת לדיכאון? גלית 02/10/2011 18:35
  • האם עייפות וחוסר אנרגיה יכולים להעיד על דיכאון?

  • + הוסף תגובה
עייפות ודיכאון דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/10/2011 18:58
  • שלום גלית, עייפות וירידה ברמת האנרגיה הם רק חלק מתסמיני דיכאון. דיכאון מתאפיין גם בירידה במצב רוח, ירידה בערך העצמי, אובדן שמחת חיים, קשיי שינה וירידה בתאבון. במידה וכתוצאה מהמצב, קיימת ירידה תפקודית משמעותית, כדאי לפנות לאיש מקצוע ולקבל עזרה.

  • + הוסף תגובה
התקפי חרדה מיכל 22/05/2012 10:51
  • שלום רב ד"ר אירנה. אני בת 26 וכבר כמה פעמים בחיי הייתי מטופלת בכדורים נגד דיכאון וחרדה. בגיל 19 הייתי מטופלת ברסיטל שעזר לי ותוך חצי שנה הפסקתי את הכדורים בהדרגה, ובגיל 22 שוב התפרצו החרדות עקב סיבות שונות שעברתי בחיי שהם היו הרבה יותר רציניות מאשר היום. בפעם האחרונה בגיל 24 טופלתי ב פלוטין תרופה מאוד טובה שעזרה לי ולפני כ שנה הפסקתי אותה...ועכשיו בתקופה של כמה חודשים האחרונים היו לי המון עצבים, בגלל העבודה בגלל הבן זוג והרבה לחץ ןמחשבות. בחודש האחרון הייתי חולה המון החל מדלקת בשן בהמשך דלקת גרון ואוזן שכל הסיפור נמשך כחודש והתחלתי להרגיש מחנק...חשבתי בהתחלה שזה מהגרון והאף שאני חולה.וכאשר הגעתי למרפאה עקב קשיי נשימה אמרו לי שזאת חרדה. ושכדי לי לשקול לחזור לכדורים. זה העציב אותי מאוד והחלטתי לנסות לדבר עם רופא המשפחה שלי קודם. הסברתי לו את המצב ואמרתי לו שאני לא רוצה לחזור לכדורים אז הוא רשם לי ואבן 10 מ"ג למשך שבוע במינון של חצי כדור פעמיים ביום. התחלתי אתמול את הטיפול אבל הבוקר התעוררתי מחרדה ובמשך כל הימים האחרונים המחנק הקטן הזה בגרון לא עוזב אותי גם כאשר אני רגועה..ואני חושבת שכנראה אני כן יצתרך לחזור לפלוטין ץ פשוט חשבתי שחרדות מעצבים לא מחייבים תרופות נגד דיכאון אלה תרופות הרגעה כלשהן למשך תקופה קצרה אבל יש לי את כל תסמיני החרדה ועם זאת אני לא מרגישה שאני בדיכאון. בבקשה עזרי לי להחליט האם לחזור לפלוטין בהקדם האפשרי. תודה מראש, בכבוד רב מיכל.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 22/05/2012 20:20
  • שלום מיכל, מאחר ותסמינים של חרדה נמשכים אצלך לא מעט זמן, אני חושבת שכדאי לשקול טיפול. נוגדי דיכאון הם גם נוגדי חרדה יעילים. טיפול בכדורי הרגעה בלבד אינו מומלץ. בכל מקרה, חשוב שתעברי הערכה ע"י איש מקצוע שיעזור לך לבחור באופציה המתאימה של הטיפול.

  • + הוסף תגובה
התקפי חרדה מיכל 22/05/2012 22:39
  • תודה רבה על תשובתך, איש מקצוע את מתכוונת לפסיכיאטר?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 23/05/2012 19:02
  • עדיף פסיכיאטר אך ניתן גם להתייעץ עם פסיכולוג קליני.

  • + הוסף תגובה
מחשבות טורדניות ניקיטה 22/05/2012 18:36
  • שלום רב אני בן 16 ויש לי מחשבות טורדניות על מוות וכו מהמחשבה עצמה אין לי כלום אבל כאשר אני מתחיל לדמיין מוות וכו אני ניכנס ללחץ פאניקה וחרדה כואבת לי הבטן ואין לי תחושה ברגליים זאת חרדה של כמה שניות אבל זה נורא מפחי השלה שלי זה מה ומה לעשות להיתעלם מהמחשבה ולא לתת לה להשפיע לי על החיים?אני מפחד שזה ocd...

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 22/05/2012 20:24
  • שלום רב, מהודעתך עולה כי אתה מודאג וחושש מבעיה נפשית. אני מציע שלא תשאר לבד עם הבעיה ותפנה לעזרה. חשוב שתשתף אנשים קרובים לך (הורים, בן משפחה קרוב, יועצת) במצוקתך ותפנה להערכה ועזרה של איש מקצוע. לא ניתן לעשות אבחון באמצעות הפורום. יש סבירות שאכן המחשבות מעידות על הפרעה נפשית שדורשת טיפול, או לסירוגין מדובר בקושי זמני שלא דורש התייחסות מיוחדת מלבד תמיכה.

  • + הוסף תגובה
עוד שאלה ניקיטה 23/05/2012 11:37
  • אבל אני לא רוצה ללכת לפסיכולוג ביגלל מחשבות... אין אפשרות אחרת? אולי פשוט להיתעלם?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 23/05/2012 19:01
  • ההצעה היא בכל מקרה לפנות לעזרה, לא בהכרח לפסיכולוג. לשם התחלה ניתן להתייעץ למשל עם רופא משפחה. האפשרות להתעלם מתסמינים תמיד קיימת, אך לא תמיד זה מצליח לפתור בעיה ובמקרה זה כדאי לחפש דרכים אחרות.

  • + הוסף תגובה
מאיר 20/05/2012 19:51
  • טופלתי באסטו מזה כחודשיים בעקבות חרדות. רופא המשפחה העלה לי את המינון מ10 מ"ג ל20 מ"ג , בעקבות תלונותיי על הרגשה לא טובה. עברתי בתחילה ל15 מ"ג במשך 5 ימים ואח"כ עברתי ל- 20 מ"ג. אני המשכתי לסבול מכאב ראש חזק וכאבי שרירים ומפרקים יובש בשפתיים וצריבה באזורים שונים בגוף. התופעות הנ"ל קשות וקשה לי מאוד לתפקד.רופא המשפחה החליף לי לפני 7 ימים לציפרלקס עם ירידה הדרגתית ל10 מ"ג . התופעות הנ"ל עדיין ממשיכות.האם צפויה הטבה? האם יש מקום להחליף את התרופה למשפחה אחרת של תרופות?

  • + הוסף תגובה
תחושות מלחיצות בזמן חרדה.יכולות להתממש או לא מציאותיות? רונה 19/05/2012 10:54
  • שלום.רציתי לדעת האם התחושות שאנו חווים בהתקף חרדה כמו למשל הפחד מלהשתגע או הפחד לפגוע במישהו שאנו אוהבים הוא אמיתי או חולף?? ובנוסף רציתי לדעת האם אדם שסובל מחרדות נחשב ללא נורמלי!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/05/2012 17:38
  • שלום רונה, בהתקף חרדה האדם חווה פחד משמעותי שניתן לתאר אותו כפחד מקטסטרופה (הגרוע מכל, התמוטטות). אמנם, עצם תחושת הפחד לא מעידה על כך שהאדם עלול להשתגע או לגרום נזק למישהו (כפי שהוא חושש). למעשה, הסבירות לכך היא אפסית. התקף חרדה לא פוגע בבוחן המציאות (חווית המציאות) וגם לא בשיפוט של האדם ולכן, אם אני מבינה נכון את השאלה שלך, לא מדובר בשיגעון אלא במצוקה נפשית.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס 14/05/2012 20:25
  • שלום האם ישנה תרופה שחופפת לציפרלקס במחיר נמוך יותר?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 16/05/2012 21:34
  • שלום, היום קיימת בשוק תרופה גנרית (המבוססת על אותו חומר פעיל) - אסטו (esto) והיא זולה יותר מציפרלקס, אמנם ההפרש אינו משמעותי.

  • + הוסף תגובה
שאלה נוספת 16/05/2012 23:47
  • אז כדאי להמשיך עם ציפרלקס? היא באמת הכי טובה? חשוב לציין שאני בהיריון בשבוע 29

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/05/2012 17:32
  • שלום רב, בעיקרון, ניתן ליטול ציפרלקס בזמן ההיריון, אך את חייבת להיות תחת מעקב צמוד של רופא. כמובן חשוב ליידע את הרופא נשים שלך לגבי נטילת אסטו/ציפרלקס.

  • + הוסף תגובה
האם זה עובר???? מני 20/05/2012 15:16
  • האם הפרעת אישיות גבולית זה משהו שיכול לעבור אחרי כמה שנים של טיפול או שזה לכל החיים? ואם לא אז מה הטעם בטיפול עם זה נשאר לתמיד? שאלה נוספת האם זה מוגדר כמחלה נפשית או רק הפרעה נפשית?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/05/2012 17:11
  • שלום רב, הפרעת אישיות היא הפרעה נפשית שבאה לידי ביטוי בהקצנתם של דפוסי אופי מסויימים וכתוצאה מכך פגיעה תפקודית ונטיה לפתח בעיות נפשיות כגון דיכאון וחרדה. מאחר ומדובר בתכונות של אופי, ניתן להניח כי הבעיה תבוא לידי ביטוי לאורך כל חיי אדם. עם זאת, מחקרים מראים כי לאורך שנים קווי האישיות הקיצוניים מתמתנים וכך משפתר גם מצבם הנפשי של האנשים שלוקים בהפרעה זו.

  • + הוסף תגובה
להפסיק לקחת ויפאקס יעל 18/05/2012 14:00
  • במשך כשנה וחצי האחרונות אני נוטלת ויפאקס כנגד חרדות והתקפי זעם. לאחרונה אני מנסה להכנס להריון ורוצה להפסיק לקחת את הכדורים. כמו כן הייתי רוצה לעשות טיפול נטורופטי / רפואה סינית שיטפל בחרדות והתקפי זעם במידה וישובו. האם אפשר פשוט להפסיק לקחת את הכדור או מומלץ להוריד את השימוש בו לפעם ביומיים במקום פעם ביום. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/05/2012 16:49
  • שלום יעל, בכל מקרה לא כדאי להפסיק טיפול ללא התייעצות ובדיקת פסיכיאטר. במידה ומפסיקים טיפול מוקדם מידי או כשתסמיני חרדה עדיין פעילים, הסיכוי להחמרה במצב הנפשי גדול יותר. באופן כללי, כדאי להפסיק את הטיפול באופן הדרגתי במהלך שבוע - שבועיים תוך כדי ירידה במינון פעם ב-3-4 ימים. גם כאן, כדאי להצמד להנחיות הרופא שמכיר אותך.

  • + הוסף תגובה
דיכאון דנה 09/05/2012 00:09
  • אני בת 46 סבלתי שנים מחרדות וניסתי המון תרופות של ssri לאחרונה סובלת מדיכאון המון עצבות ובכי שלא משתחרר בהמלצת הפסיכיאטר התחלתי לפני חודש בוולבטרין 150 xr ולפני שבוע הגעתי לשני כדורים של 300 מג . רצויי לציין שמלבד שאני יותר נמרצת ופחות ישנה הדכאון ממשיך שאלתי האם כדי להשבר או להמשיך לקחת ואולי זה יעבוד על הדכאון שמשפיע על תפקודי או כבר עכשיו לבקש כדור אחר (יש לציין שאף פעם לא הייתי עיקבית ותמיד נשברתי בלקיחתם)

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 11/05/2012 20:54
  • שלום דנה, מאוד חשוב בשלב זה לא להתייאש ולהמשיך טיפול מאחר ותגובה חלקית אותה תיארת מצביעה על כך שאת מגיבה לתרופה ועם הזמן השיפור ילך ויגדל. כמו כן, יתכן וכישלונות הטיפול בעבר קשורות לחוסר עקביות שלך בנטילת התרופות.

  • + הוסף תגובה
ממליץ להתייעץ עם כמה שיותר רופאים ואז לקבל החלטה יואב 12/05/2012 12:13
  • יש כמה שיטות טיפול וזה לא רק כדורים (ספורט לדוגמא) ממליץ לך על אתר טוב . מדפלייס. WWW.MEDPLACE.CO.IL

  • + הוסף תגובה
שאלה חיים 11/05/2012 12:40
  • לד"ר לקיתי בדיכאון מז'ורי וחרדות לפני כ12 שנה טופלתי בכדורים נוגדי דיכאון. פאקסט,סרוקסט,וציפרלקס (20 מ"ג) בשנתיים האחרונות הדיכאון חלף,מצב הרוח שב ואף טוב מבעבר,קודם הדיכאון, אך יש בעיה בחוסר רצון לקיים דברים מחייבי המציאות. אהבת חיי היא שירה פיוטית על במה צבורית אך האהבה מתה בקרבי . קריאת ספר דף שתיים והספר נסגר. להכין נושא ולשנן לזכרון איך כוח ורצון. עייפות,ואמפתיה מה עושים? ומה הפתרון כדי לשוב לחיות את החיים,ולשוב לאהבת חיי? האם שילוב כדורים כאלה או אחרים ופסיכולוגיה יכולים לעזור,כי הכדורים עשו רק חצי עבודה.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!