עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
רמוטיב 500 08/12/2011 22:03
למה לא עונים כאן? גיל 05/12/2011 18:06
לוסטרל מאי 21/11/2011 20:11
  • אני לוקחת כבר כחודש לוסטרל 50 מ"ג בלילה עוד לא התחלתי להרגיש שיפור אבל יש הקאות מדי פעם[בולמיה] האם זה פגע לי בתפקוד ובספיגה של החומר? ואם בימים שאני מקיאה החומר ממש יוצא מהגוף? איך זה מתנהל? למה אני לא מרגישה שיפור ? אפילו בקצת ? אני בת 17.. ויש לי מחשבות טורדניות אובססיביות,וחרדה.. ונמאס לי. ואין לי כוח כבר. והכל מתיש אותי

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 23/11/2011 20:16
  • שלום מאי, רק במידה ואת מקיאה זמן קצר לאחר נטילת התרופה, סביר להניח שהכדור לא נספג. את מתארת בעיה מורכבת ואני מניחה שטיפול תרופתי בלבד אינו מספיק וממליצה לך לפנות למרפאה לטיפול בהפרעות אכילה שם תוכלי לקבל מענה של צוות רב מקצועי.

  • + הוסף תגובה
המשל לשאלה חרדה ינאי 17/11/2011 15:23
  • ברצוני לציין כי גם אין לי תיאבון. השאלה שלי נובעת מהעובדה שיש לי אח שהוא סכיזופרן

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/11/2011 21:33
  • בהמשך לתשובתי לשאלתך הקודמת, ירידה בתאבון יכולה להיות ביטוי לדיכאון וחרדה. דרך הפורום קשה להעירך האם מצבך מעיד על קיומה של מחלה נפשית ולכן חשוב לעבור הערכה של איש מקצוע.

  • + הוסף תגובה
חרדה ינאי 17/11/2011 10:19
  • מזה שנה וחצי שאני לא עובד, לפני מס' ימים חלמתי חלום נורא, ולא הצלחתי לחזור לישון, מאז אני בלי מצב רוח, מפחד מכל מנה דברים, רוב הזמן עסוק בדברים שליליים (חוסר הצלחה), מפחד להישאר לבד, מפחד שאני לפני איבוד השפיות שלי. מה קורה איתי?מה עושים? האם לחכות אוליי זה יעבור?

  • + הוסף תגובה
חרדה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/11/2011 21:28
  • שלום ינאי, אתה מתאר מצוקה ותסמיני חרדה ברורים. קשה להעריך באמצעות הפורום, מהו הסיכויי שהמצב יחלוף בקרוב. יתכן ואתה סובל מהפרעת חרדה שגברה לאחרונה ויתכן שמדובר בתופעות זמניות. בכל מקרה, הייתי מציעה לך לעבור הערכה של איש מקצוע, מאחר ונראה שהעדר עבודה במשך תקופה ממושכת מהווה עבורך גורם דחק כמו גם יש סיכוי שמצבך הנפשי עומד בבסיס הקושי למצוא עבודה.

  • + הוסף תגובה
סימבלטה דו 15/11/2011 05:10
  • האם יש דווחם על תופעה של ריבוי נפילות כתופעת לוואי של הסימבלטה ?

  • + הוסף תגובה
סימבלטה ונפילות דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/11/2011 20:33
  • שלום רב, במחקרים קליניים, אנשים מעל גיל 65 שנטלו סימבלטה דיווחו על שכיחות גבוהה יותר של נפילות בהשוואה לאלו שלא נטלו את התרופה. לא מדובר בעליה משמעותית מבחינת האחוזים.

  • + הוסף תגובה
חרדה ודיכאון אהוד 13/11/2011 20:06
  • מזה שבועיים אני מתמודד עם חרדות בגלל הפסקת עבודתי במקום מסויים...חוסר שעות שינה, רעד בגוף...היום אף מדדתי חום ווהגעתי ל 35.2 זה משהו טבעי שהגוף מציג ? או מה שאני מתאר לא נורמלי...? אני אמור לעבוד עד סוף החודש איך ניתן להתמודד עם הבעיה? אני לא רוצה שתיהיה קריסה פנימית של הגוף !

  • + הוסף תגובה
חרדה ודיכאון דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 14/11/2011 21:00
  • שלום אהוד, ללא ספק, הפיטורים מעבודה מהווים גורם דחק משמעותי. ההתמודדות הן עם הפיטורים עצמם והן עם ההשלכות שלהם דורשת הרבה כוחות נפשיים. התסמינים שתיארת מעידים על המצוקה שאתה חווה, שבחלקה באה לידי ביטוי דרך הגוף. במידה ומצבך הבריאותי תקין, כלומר, אינך סובל ממחלות גופניות כרוניות, התסמינים של חרדה שתיארת לא אמורים להביא להתפתחות מחלה או קריסה של מערכות הגוף. עם זאת, במידה ומצבך לא ישתפר תוך שבוע-שבועיים, כדאי לשקול פניה לאיש מקצוע.

  • + הוסף תגובה
כדורים וכניסה להריון אור 08/11/2011 10:39
  • שלום אני בת 25 בריאה לחלוטין במשך חצי שנה אני מנסה לךהיכנס להריון ללא הצלחה מצב זה הביא אותי להתקפי חרדה אי יכולת לשון מחשבות סביב ההריון תחושה רעה של מועקה וחוסר חשק לתפקד .. אני יודעת שכל זה נובע מהלחץ שלי להיכנס להריון ולא משום סיבה אחרת . כעת אני ממש סובלת אני רוצה עזרה בכדורים להירגע האם זה יכול לפגוע בסיכויים שלי להיקלט ??? מיד כשאדע שאני בהריון אני אפסיק את הכדורים ..

  • + הוסף תגובה
כדורים וכניסה להיריון דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 08/11/2011 20:07
  • שלום אור, הטיפול התרופתי הנפוץ בחרדה ודיכאון הוא הטיפול בתרופות מקבוצת SSRI כגון ציפרמיל, לוסטרל וכד'. התרופות הנ"ל לא פוגעות ביכולת להיכנס להיריון וגם ניתן להמשיך טיפול בהן במהלך ההיריון.

  • + הוסף תגובה
תרופות ssri 25/10/2011 02:11
  • דר שלום אובחן אצלי פאניק אטאק לפני שנה טופלתי בפקסט 20 מג לפני חודש וחצי חזרו התופעות של התקפי חרדה ושוב הפסיכיאטר המליץ על פקסט לשנתיים. לאחר שקראתי באינטרנט על תופעות הליוואי הקשות. של תרופות אלו בטווח הארוך אני יותר מדוכא מה לעשות אני בחור בן 32 נשוי ואב ל 3

  • + הוסף תגובה
תורפות SSRI דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 25/10/2011 20:35
  • שלום רב, מאחר ונטלת את התרופה בעבר, סביר להניח שאתה מכיר את תופעות הלוואי במידה והיו לך עם הטיפול. באופן כללי, לתרופות מקבוצת SSRI אין תופעות לוואי קשות או מסוכנות, בייחוד לא לאורך זמן, ולכן הן בטוחות וניתן ליטול אותן במשך תקופה ארוכה ללא חשש שיגרמו נזק בריאותי. חשוב לציין, כי ללא הטיפול, התקפי חרדה / פאניקה עלולים להפוך לבעיה כרונית ומגבילה.

  • + הוסף תגובה
גמילה מלוסטרל לי 24/10/2011 19:27
  • רציתי לברר כיצד מפחיתים מכדור לוסטרל 100 מג לכמות נמוכה יותר? כתוב באריזה שאסור לחצות את הכדור או לכתוש .אז, איך ניתן לרדת מ 100 מג ל- 75 מג לדו'? האם ישנו שוני בין ירידה מלוסטרל לעומת פאקסט למשל? האם כדאי לעבור מלוסטרל לפאקסט לצורך גמילה מהכדור? תודה

  • + הוסף תגובה
הפסקת טיפול בלוסטרל דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/10/2011 20:20
  • שלום לי, בניגוד לפאקסט, הפסקת הטיפול בלוסטרל לא דורשת ירידה הדרגתית במינון וניתן להפסיק את הטיפול בבת אחת, או בקצב מהיר יותר, למשל במידה ואת נוטלת מינון של 100 מ"ג, ניתן לרדת ל-50 מ"ג למשך כ-5 ימים ולאחר מכן להפסיק את הטיפול. כמובן, אין לעשות זאת או כל שינוי אחר ללא התייעצות עם הרופא המטפל.

  • + הוסף תגובה
התקף חרדה m 24/10/2011 13:34
  • שלום אני בחור בן 45 בריא .בתקופה האחרונה מספר חודשיםיש לי הרגשה של מועקה סטרס. יש לציין שאני באופי בחור לא רגוע במיוחד ומאוד רגיש,העיניין הוא שהמצב החמיר לאחרונה והרופא שלי המליץ לי לקחת פריזמה. נ.ב היה לי גם התקף קשה לאחר שהביליתי בבית חולים עם אמא שלי הרגשה נוראה ביותר ממש פחדתי ממה שאני מרגיש.זה קרה יום למחרת בעבודה הזעה חולשה חוסר אנרגיה לא יכולתי לזוז .ממש נידהמתי מהתופעה לא רציתי לאמין שאני שאני מרגיש כך. יש לציין שבשלוש שנים האחרונות היה לי הרבה מאוד לחץ נפשי עבודה בית ובטח יש השפעה. האים התרופה שאני לוקח תעזור לי עם התופאות האלו ?? שאלה נוספת מה בקשר לעתיד תופעות אלו יעברו או שאני צריך לחשוש בהתקפות חוזרות??איך אני מטפל בעצמי על מנת לגמור עם הסיפור הזה? נ.ב אני לוקח פריזמה רק 10 ימים מאימל זה. בברכה מ

  • + הוסף תגובה
התקף חרדה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 24/10/2011 20:17
  • שלום רב, בדרך כלל השפעת התרופות מקבוצת SSRI אליהן משתייכת פריזמה, מתחילה תוך 4-6 שבועות, כאשר לרוב, ההתקפים חולפים לגמרי. בשלב זה מומלץ להיעזר בסבלנות והן לשקול טיפול פסיכולוגי התנהגותי שיכול לתת לך כלים להתמודד עם ההתקפים באמצעות טכניקות התנהגותיות. עדיין מוקדם להעריך האם יש חשש מהתקפים גם בעתיד, הרבה תלוי בתגובה שלך לטיפול הנוכחי.

  • + הוסף תגובה
נוירולוגי או חרדתי . א.ג 17/10/2011 18:01
  • היי, קודם כל שנה טובה וחג שמח . שאלה לי וסליחה על אורך הפנייה , הפעם אני מפרט ממש את הכל ..... לפני כחודשיים בעקבות תחושה של נימול ברגל ויד שמאל ( בערך 5 דקות ) הגעתי למיון בבית חולים . נבדקו סימני נוירולוגים שכללו בדיקת סי.טי ראש שיצאה תקינה , בדיקות מעבדה שכללו בדיקות קרישה ( pt - aptt - inr ) והכל יצא תקין . למרות זאת החליטו לשלוח אותי הביתה ואמרו לי לעשות בדיקת MRI . בוצעה בדיקת MRI מוח ועמוד שדרה צווארי. ( בלי ועם חומר ניגודי ) . התשובות היו שבראש הכל יצא תקין לחלוטין ללא ממצאים בכלל ואילו בעמוד שדרה הצווארי בלט בין C3 -C4 ובין C5-C6 שמדגים לחיצה קלה על השק. הבדיקות נבדקו גם על ידי נוירולוג בבית החולים , וגם על ידי נוירוכירורג בכיר בבית החולים רמבם ונאמר לי שאין שום עדות לבעייה מוחית . אמרו לי לפצוח בדיאטה מכיוון ששקלתי 150 קילו . תוך חודשיים נכון להיום הורדתי 17 קילו . בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין בכל הבדיקות כולל שומנים בדם ( 125 ) וכולסטרול ( 131 ) . הטיפול התרופתי שאני מקבל הוא 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג קרדילוג , 100 מ"ג אספירין ו 5 מ"ג רמיטנס . ולוקח 3 פעמים ביום אומגה 3. לחץ הדם שלי תקין בעזרת הכדורים ועומד רוב היום על ממוצא של 115 על 70 ודופק 75 . בסך הכל הכללי אני מרגיש טוב , נוהג , מטייל , ממשיך לעסוק במטלות הבית ולא מרגיש חולשה ביד או ברגל שמאל.וכמובן שאין שינוי בפנים או חולשה באחד משרירי הפנים בחיוך וכדומה. . למרות זאת , מידי פעם אני מרגיש כמו תחושת עיקצוצים ביד שמאל וברגל שמאל במיוחד באצבעות , ובזמן האחרון אפילו בלחי שמאל ( בלחי זה יכול להמשך אפילו מספר שעות 8-9 שעות ) הלכתי שוב לנוירולוג באופן פרטי שאמר לי שהדבר נובע סביר להניח מחרדה שאני נמצא בא אבל למרות זאת ( ואולי כדי להצדיק את הביקור ) הוא שלח אותי לעשות דופלר של עורקי הצוואר כדי לשלול TIA לדבריו , למרות שבאישפוזים בבית החולים גם במחלקת קרדיולוגיה בגלל כאבים בחזה הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין כולל אקו לב תקין וכולל סיטי קורנרי תקין . ראוי לציין כי ירדתי דרסטית בנושא התזונה , מצריכה של כמעט 7000 קלוריות ביום לצריכה מבוקרת של 1000-1200 קלוריות ביום , ולפעילות גופנית עדיין לא חזרתי מתוך חשש שאולי זה יגרום לנזק כלשהוא ( למרות שכל הרופאים ממליצים לי לחזור לפעילות ) תאמת ? אני כבר חסר אונים. אם אכן הכל תקין והדברים נובעים מחרדה אני מוכן לקחת טיפול בחרדה לרבות תרופות ושיחות עם אנשי מקצוע אבל השאלה אם זה הכיוון כי כבר בוצעו עלי כל כך הרבה בדיקות וכולן תקינות. רוצה לציין כי לפני חמש וחצי שנים אישתי עברה ארוע מוחי קשה כחודש לאחר החתונה , שהשאיר אותה משותקת ביד שמאל וצליעה ברגל שמאל . . מה לעשות ????

  • + הוסף תגובה
נוירולוגי או חרדתי דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/10/2011 20:07
  • שלום רב, הסבירות כי מדובר בבעיה נוירולוגית היא נמוכה מאחר והבדיקות הלא מעטות שעברת שללו גורם לתופעה כמו גם בדיקותיהם של הרופאים המומחים. אנשים שקרוביהם עברו אירוע מוחי (או סבלו ממחלה קשה אחרת כלשהי) עלולים לפתח תסמינים שמדמים את אלו של קרוביהם. יתכנו מספר סיבות לתופעה וביניהן הצורך להזדהות עם האדם הקרוב. אני מניחה כי טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי עשויים לעזור לך להתמודד עם התופעות שאתה חווה וגם לעזור לבת זוגתך בהתמודדותה.

  • + הוסף תגובה
דיכאון בגיל המעבר אורנה 11/10/2011 22:12
  • אני בת 55, בתקופה אחרונה יש לי גלי חום. רופאת הנשים אמרה שככל הנראה מדובר בתקופה של הפסקת מחזור וגם ציינה שבתקופה זו אני עלולה לסבול ממצב רוח ירוד. אני מרגישה מצוין, אבל אני מאוד חוששת מדיכאון, האם עלי להתחיל טיפול תרופתי?

  • + הוסף תגובה
דיכאון בגיל המעבר דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/10/2011 08:57
  • שלום אורנה, במידה ואינך סובלת מתסמינים של דיכאון, אין שום צורך בנטילת הטיפול. אכן, חלק מהנשים בתקופה זו מפתחות תסמינים של עייפות ושינויי מצב רוח, אך רק מעטות סובלות דיכאון שדורש טיפול תרופתי. במרבית המקרים, מה שעשוי לעזור להתמודד עם התסמינים זהו הטיפול ההורמונאלי החילופי אותו ניתן להתחיל לאחר התייעצות עם רופאת הנשים.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס נאוה 11/10/2011 21:45
  • שלום, רופאת המשפחה המליצה לי על טיפול בציפרלקס, האם אסור לי לנהוג עם התרופה? תודה וחג שמח

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס ונהיגה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/10/2011 08:55
  • שלום נאוה, ציפרלקס היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה מקבוצת SSRI. כמו כל התרופות מקבוצה זו, היא לא פוגעת בערנות ואין צורך לבצע שינויים כלשהם באורח חיים הרגיל כתוצאה מנטילתה. מותר לנהוג, להפעיל ציוד מורכב, ללכת לבריכה ולעסוק בספורט.

  • + הוסף תגובה
לחוצה מכדורים ירדן 11/10/2011 09:49
  • ד"ר אירנה שלום, בעקבות התקפי חרדה הנובעים ממחלה ומות אבי, כשנתיים הייתי מטופלת בציפרלקס שעזר לי מאוד, הפסקתי את הטיפול, אך לצערי חזרו החרדות וכשחזרתי אל הכדור תופעת הלוואי הייתה קשה מאוד- אי שקט בלתי נסבל עד כדי אקטיזיה, הוחלט להעביר אותי לפרוזק שגרם גם הוא לאי שקט בלתי נסבל. לאחר מכן הועברתי לרמרון, אך לא הצלחתי לתפקד עימו, הייתי מאוד חלשה ועייפה והיו לי רעידות קשות. עברתי לפסיכיאטר אחר, שעזר לי מאוד והוריד אותי באיטיות מהרמרון. ניסינו לוסטרל, אך תופעות הלוואי היו לא נעימות. לאחר התלבטות הוחלט על אפקסור XR, התחלתי למשך שבועיים על חצי כדור של 75, ואתמול עליתי לשלם בהמלצת הרופא. אני נעזרת במקביל בקלונקס 0.5 בעיקר ליקיצה מוקדמת ממנה אני סובלת מאז הבלאגן מהכדורים. אני מאוד חוששת, הפסיכיאטר שלי כרגע בחו"ל ויחזור עוד 3 שבועות, אני מאוד מפחדת שיווצר לי שוב אי שקט חזק מהכדור ולא אדע מה לעשות. אשמח לתשובתך.כמו כן, האם יש "פסיכיאטר חירום" שיכול לעזור לי בחג אם דבר כזה יקרה? תודה רבה, יום טוב

  • + הוסף תגובה
לחוצה מכדורים דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/10/2011 08:54
  • שלום ירדן, גם המינון של 75 מ"ג של אפקסור הוא מינון נמוך וסבירות לתופעות לוואי איתו היא נמוכה. כמו כן, תוספת קלונקס עשויה לעזור למנוע את התופעות. בדומה לבעיות רפואיות דחופות אחרות, גם בפסיכיאטריה במקרה חירום פונים למיון.

  • + הוסף תגובה
לחץ בעבודה גדי 10/10/2011 14:25
  • אני בן 45, לאחרונה, בגלל לחץ בעבודה הלכתי לפסיכיאטר והוא אבחן אצלי דיכאון. הפסיכיאטר המליץ על הטיפול תרופתי, אך גם אמר שזה לא הכרחי, וניתן לצאת מהמצב גם בכוחות עצמי. אני מתלבט, מה כדאי לעשות? תודה

  • + הוסף תגובה
לחץ בעבודה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/10/2011 08:45
  • שלום גדי, דיכאון, גם ללא טיפול תרופתי, עשוי לחלוף אחרי זמן מסוים, לפעמים מדובר במספר שבועות ולפעמים בחודשים ואף שנה. בנוסף לטיפול התרופתי ניתן להתגבר על דיכאון גם באמצעות טיפול פסיכולוגי. הטיפול התרופתי משפיע תוך מספר שבועות וזהו היתרון שלו. לעומתו, הטיפול הפסיכולוגי מאפשר לאדם להבין את הסיבות העמוקות יותר להתפתחות הדיכאון, להתמודד איתן וכך למנוע מצבים דומים בעתיד. במקרה של טיפול פסיכולוגי מדובר בתהליך ארוך יותר. הבחירה בטיפול תלויה באופי של האדם ובצרכים שלו. כדאי שתשאל את עצמך, עד כמה דחוף לך לצאת מהמצב ולחזור לתפקוד? האם מעניינות אותך הסיבות שגרמו למצב ויש לך זמן ורצון לנסות ולהעמיק את התובנה.

  • + הוסף תגובה
כאב ללא סיבה יערה 09/10/2011 11:06
  • שבוע טוב, אני בת 31 ומזה תקופה ארוכה אני סובלת מכאבים בכל הגוף, הרופא בדק אותי, עשה לי בירור מקיף ביותר ועדיין לא מצא סיבה לכאבים. האם זה נפשי? אף פעם לא סבלתי ממחלה נפשית וגם במשפחה אין אף אדם שסבל מחרדות. איך זה יכול להיות? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
כאב ללא סיבה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 09/10/2011 19:58
  • יערה שלום, תסמינים גופניים שלא מוצאים להם הסבר, יכולים להעיד על מצוקה נפשית. לפעמים, הדרך של הנפש לתקשר את המצוקה היא באמצעות הגוף. חשוב להדגיש כי לא מדובר בהמצאת הכאב אלא בכאב אמיתי שמקורו במערכת עצבית שמושפעת מהמצב הנפשי. במקרים אלו, טיפול במצוקה הנפשית עשוי לשפר את המצב ולעזור לכאב לעבור.

  • + הוסף תגובה
אורך הטיפול בדיכאון לימור 09/10/2011 10:57
  • ד"ר ספקטור שלום כמה זמן צריך לקחת טיפול נגד דיכאון, האם זה לכל החיים או מותר להפסיק בשלב מסוים? תודה!

  • + הוסף תגובה
אורך הטיפול בדיכאון דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 09/10/2011 19:56
  • שלום לימור, במידה ומדובר באפיזודה ראשונה של דיכאון, מומלץ להמשיך עם הטיפול כחצי שנה עד שנה ולשקול הפסקתו במידה ובמהלך תקופה זו לא חזרו תסמיני דיכאון. לעומת זאת, במידה ומדובר באפיזודות חוזרות של דיכאון, מומלץ להמשיך עם הטיפול תקופה של מספר שנים, בדרך כלל בין 3 ל-5, כאשר יש לשקול הפסקת הטיפול רק במידה ובמהלך תקופה של שנה אחרונה, לא היו תסמינים של דיכאון.

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי קשות מציפרמיל אמיר 05/10/2011 21:27
  • שלום רב, אני בן 32. ברקע טיפול של עשר שנים עם פאבוקסיל 200 מ"ג ביום כנגד דכאון. נטלתי את התרופה בערב. התרופה השפיעה עלי טוב לאורך השנים. לפני 5 שבועות, התחילו אצלי התקפי חרדה. הפסיכיאטר הציע לעשות החלפה מהירה לציפראמיל 30 מ"ג ביום. ההחלפה בוצעה כך: ביום 1 - הורדת פאבוקסיל ל-100 מ"ג. ימים 2-6- נטילת 20 מ"ג ציפרמיל (ללא פאבוקסיל) בערב. בתקופה זו חוויתי תופעות לוואי קשות של כאבי ראש, הרגשה של "לחץ במוח", ורעידות. כנ"ל חרדות רבות, כמו לפני החלפת התרופה. כמות החרדות גם ירדה. ימים 7-19- נטילת 30 מ"ג ציפרמיל בערב. בתקופה זו תופעות הלוואי פחתו, אך התרופה עוררה אותי והרגשתי כאבי רגליים בכל פעם שהייתי הולך לישון. עברתי את התקופה עם חצי כדור לוריוון לפני השינה כל ערב. הבנתי שניתן לעבור עם התרופה לבוקר וכך עשיתי עם התקופה הבאה. ימים 20-27- נטילת 30 מ"ג ציפרמיל בבוקר. מהיום השני בערך חזרו כל תופעות הלוואי כפי שהיו בימים 2-6 ואף יותר. אני מרגיש "לחץ במוח", קושי בהליכה, תשישות וחולשה וזה מאוד פוגע ביכולתי לעבוד. וזה כבר היום השמיני מאז שעברתי לבוקר. לעומת זאת בלילות אני ידן כבר בלי עזרת לוריוון. כמות החרדות בהחלט פחתה בהשוואה למה שהיה קודם, לכן אני מאמין שהתרופה כן עובדת. הפסיכיאטר שלי לא זמין לי לצערי ואני די בדילמה מה לעשות האם זה הגיוני לחוות כאלה תופעות לוואי קשות ביום ה-27 של התרופה? האם זו היתה טעות לעבור בבוקר? האם במקרה כזה צריך להחליף את התרופה? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 06/10/2011 20:04
  • שלום אמיר, תקופת החלפת התרופות יכולה להיות בעייתי מבחינת תופעות לוואי, מצד אחד - עלולות להופיע תופעות לוואי הקשורות להתחלת הטיפול ומהצד השני - תופעות הקשורות להפסקת התרופה הישנה. בכל מקרה, עדיין מוקדם לקבוע שהתרופה החדשה אינה יעילה. יש להיעזר בסבלנות, סביר להניח שתוך שבוע שבועיים הקרובים תרגיש הטבה במצב.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!