עמוד הבית > פורומים > הריון בסיכון גבוה - אולטרה סאונד וסקירות

פורום הריון בסיכון גבוה - אולטרה סאונד וסקירות

דר' יפעת גדות

דר' יפעת גדות
רופאה בכירה בחטיבת נשים ויולדות, המרכז הרפואי קפלן.צוות בכיר ביחידת האולטרה סאונד נשים ויולדות, המרכז הרפואי קפלן.צוות בכיר במרפאה להריון בסיכון גבוה, המרכז הרפואי קפלן.פעילות אקדמית: הרצאות לסטודנטים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
הורדת שיער יעל 20/01/2020 21:32
  • שלום. רציתי לדעת לגבי הורדת שיער עם שאבה במהלך הריון. האם כדאי? מסוכן? באיזה שלב אפשרי?

  • + הוסף תגובה
זירוז טבעי שי 13/01/2020 23:11
  • שלום. אני בהריון בסיכון והרופאה אמרה שבשבוע 38 עושים זירוז. רציתי לשאול על שיטות לזירוז טבעי ומתי נילן להתחיל. תודה רבה אני פשוט מממש רוצה ללדת ללא אפידורל והבנתי שזה כמעט בלתי אפשרי עם זירוז רגיל.

  • + הוסף תגובה
us וגינאלי בתחילת הריון מורן 13/01/2020 11:55
  • שלום רב, אני בשבוע 6+4 להריון. לפני 4 ימים נצפה עובר עם דופק, שאלתי היא האם ריבוי בדיקות US בכלל ובפרט בשלב מוקדם בעייתית או שלתדירות הבדיקות אין השפעה כלשהי? אני שואלת כי במידה ואין לכך השפעה אני ארצה להבדק שוב בימים אלו.

  • + הוסף תגובה
אולטרה סאונד בהריון דר' יפעת גדות 13/01/2020 13:18
  • שלום רב. לא ידועה השפעה שלילית של בדיקות אולטרה סאונד על מהלך ההריון. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
סקר ביוכימי ראשון ובדיקת nipt ענת 13/01/2020 08:00
  • שלום דר׳, אני כרגע בשבוע 12+5, בת 42, הריון מתרומת זרע, ivf. ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית שיצאה מצויינת אך בדיקת papp a, יצאה פחות טובה עם ערך של 0.13. בשילוב הבדיקות הסיכון לדאון הוא 1:62. במקביל ביצעתי בדיקת nipt מורחבת שיצאה תקינה לחלוטין! אציין שבכל מקרה אני כמובן אעשה מי שפיר. האם אני יכולה להיות רגועה מתוצאות ה nipt? הבנתי שהיא בדיקה מדוייקת מאד. תודה מראש על תשובתך.

  • + הוסף תגובה
papp-a נמוך דר' יפעת גדות 13/01/2020 11:40
  • שלום רב. את יכולה להיות רגועה מבחינת הסיכון לתסמונת דאון. nipt לא נותן תשובה טובה לגבי בעיות גנטיות אחרות. מבחינת הpapp-a הנמוך- הוא מעלה את הסיכון לתסמונת דאון וגם מעלה את הסיכון לבעיות שלייתיות בהריון כמו האטה משמעותית בגדילת העובר , רעלת הריון ועוד. לאור הpapp-a הנמוך אני מציעה להיות במעקב של מרפאה להריון בסיכון גבוה , לבצע מעקב לחץ דם ולהתחיל נטילת אספירין 100 מג ליום החל משב 12 ועד שבוע 36. חשוב לציין כי יש להפסיק את האספירין שבוע לפני דיקור מי שפיר ולחדש יומיים אחרי הדיקור. בהצלחה ובברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
היפראמזיס אודי 11/01/2020 23:20
  • בעבר הייתי עם 4 הריונות תקינים סבלתי מהפראמזיס גרוודירום בדרגה חמורה לאחר שלא הצלחתי לבלוע כדור אלטרוקסין(לתת פעילות בבלוטת התריס) למשך 4 חודשים כעת אחרי טיפול פוריות המגדיל סיכוי להריון מרובה עוברים האם הפראמזיס יכול להחמיר במקרה כזה

  • + הוסף תגובה
היפראמזיס דר' יפעת גדות 12/01/2020 12:12
  • שלום רב. במידה ויהיה הריון מרובה עוברים אז צפויה החמרה בהיפראמזיס. מומלץ להתחיל טיפול להיפררמזיס מוקדם כשמתחילים הסימפטומים. מומלץ לנסות טיפול בדיקלקטין x3 ביום ואם יש כאבי בטן עליונה גם פמוטידין או אומפדקס. יש בביהח אסף הרופא מרכז לבחילות ןהקאות בהגיון. הם נותנים מענה טלפוני עם טיפים כיצד לנהוג ולטפל. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
תודה תבורכי על פועלך החשוב מן השמים אדי 12/01/2020 14:16
המשך דר' יפעת גדות 12/01/2020 22:10
רעלת הריון שבוע 13 רינה 09/01/2020 17:55
  • אני בשבוע 13 עם תאומים ויצא לי חלבון בשתן ולחץ דם 140/90. אני חוששת מרעלת הריון בשלב כזה מוקדם . הרופא המליץ על אספירין אבל אני אלרגית לתרופה, מה עושים במקרה כזה ?

  • + הוסף תגובה
אספירין דר' יפעת גדות 09/01/2020 21:50
  • שלום רב. קריטי שתקחי אספירין. חשוב להתחיל טיפול לפני שבוע 16. מה הכוונה אלרגית? מה זה עשה לך ואיזה כדור בדיוק זה היה? חשוב שתהיי במעקב של המרפאה להריון בסיכון גבוה. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
סקר שליש שני שני 06/01/2020 19:16
  • שלום. לאחר שקיפות יצא לי סיכון 1:2700 ולאחר הסקר של השליש השני עלה לי הסיכוי ל 1:1500 רציתי לשאול על מה זה יכול להצביע כי לפי מה שאני מבינה ערכי הבדיקות יצאו בנורמה חלבון- 0.68 גונדוטרופין- 1.37 אסטריול- 0.69 תודה רבה

  • + הוסף תגובה
סקר לתסמונת דאון דר' יפעת גדות 07/01/2020 00:28
  • שלום רב. שתי התשובות הן תקינות. המארקרים ששלחת לי גם הם תקינים. חשוב שתביני שמדובר בבדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית לתסמונת דאון. המשמעות היא שאת מקבלת חישוב של הסיכון הסטטיסטי. מעל 1:384 ישנה המלצה על ביצוע דיקור מי שפיר. חשוב עוד לדעת שהיום הבדיקה הגנטית שמתבצעת כאשר מבצעים דיקור מי שפיר היא הציפ(שבב) הגנטי. הסיכוי לכל זוג בכל הריון ללא תלות בגיל האם או האב לבעיה גנטית משמעותית שתוביל לביטוי קליני הוא גבוה 1:120-1:150. הגנטיקאים הם בעד דיקור מי שפיר לכל אישה. זו גם דעתי. יש רופאים אחרים שחושבים אחרת. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
המשך א 08/01/2020 19:11
  • תודה על המענה... אני פשוט מאד מפחדת ממי שפיר בגלל הסיכונים שבה.... מעדיפה כמה שפחות סיכונים להריון הזה.

  • + הוסף תגובה
המשך דר' יפעת גדות 09/01/2020 14:39
  • שלום רב. כל מטופלת תחליט מה שטוב ומתאים לה. בהצלחה רבה. בברכה ד"ר גדות

  • + הוסף תגובה
רק שואלת בגלל חשד קל מילי 05/01/2020 00:02
  • אם מגלים הריון חוץ רחמי ממש מוקדם אפשר איכשהו להעבירו לרחם???היה תקדים?

  • + הוסף תגובה
הריון חוץ רחמי דר' יפעת גדות 05/01/2020 11:52
  • שלום רב. הריון חוץ רחמי הוא הריון שהשתרש מחוץ לרחם, לרוב בחצוצרה. לא ניתן להעבירו לתוך הרחם. זה הריון לא תקין. יש לסיים אותו. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
שרה צוואר קצר 26/11/2019 09:09
  • בשבוע 25+1 נצפה צוואר 24-28 מ"מ, קשה וסגור לאחר מכן במעקב והכל תקין. נוטלת פרוגסטורון בג'ל לנרתיק- קרינון . כעת בשבוע 27+5, האם עדיין ההמלצה היא להימנע מקיום יחסים? א''כ עד מתי

  • + הוסף תגובה
קיצור צוואר ויחסי מין דר' יפעת גדות 26/11/2019 19:21
  • שלום רב. באשה עם קיצור צוואר הרחם ההמלצה היא להמנע מקיום יחסי מין מכיוון שיחסי מין עלולים לגרום לצירים ולהחמרת הקיצור. אחרי שבוע 34 אפשר להיות יותר ליברליים מבחינת קיום יחסי מין אך לפני כן ההמלצה היא להמנע במידה וקיים קיצור צוואר הרחם. בברכה דר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
צוואר קצר שרה 27/11/2019 12:15
  • אם הצוואר התארך עד 35 מ''מ (שבוע 27) , עדיין כדאי להימנע?

  • + הוסף תגובה
אורך צוואר דר' יפעת גדות 31/12/2019 22:29
  • שלום רב. מתנצלת על התשובה המאוחרת. צוואר הרחם הוא דינמי. יכול להתארך ולהתקצר. הייתי נמנעת לכמה שבועות לאור הקיצור שהיה לפני כן לאור כך ששוב צוואר הוא דינמי ולאור כך שרופאים שונים ימדדו אורכים שונים. יש להיות במעקב אורך צוואר כל כ10 ימים. אם המדידה תמשיך להיות תקינה 35-40 ממ ואת לא חשה בכאבי בטן או צירים ואין לך הסטוריה של לידות מוקדמות או הפלות מאוחרות אז ניתן להיות יותר רגועים ולחזור לקיים יחסי מין. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
קרישיות יתר בהריון סיון 25/12/2019 11:43
  • שלום ד"ר, אני בת 28, בהריון ראשון שבוע 14, נשאית פקטור 5 ליידן הומוזיגוט שהתגלה ממש במקרה (אין היסטוריה משפחתית של אירועים), הלכתי ל2 הומטלוגים- הראשון המליץ על קלקסן במינון מניעתי רק במשכב לידה (כיוון שאין אירועי עבר), השני המליץ על קלקסן למשך כל ההריון (כיוון שהומוזיגוט). רופאת הנשים אמרה שהספרות לא חד משמעית לגבי זה וזו החלטה שלי, אשמח לדעתך בנושא. כמובן שמעדיפה ללא קלקסן אך חוששת לקחת סיכון.

  • + הוסף תגובה
קלקסן דר' יפעת גדות 25/12/2019 14:16
  • שלום רב. שתי התשובות של ההמטולוגים הן נכונות. בסופו של דבר זו צריכה להיות ההחלטה שלך . לא ברור לי למה בצעו את הבדיקה לפקטור 5 ליידן. אדמח לדעת מה היתה הסיבה . אני אישית לא הייתי לוקחת סיכון לאור כך שמדובר בהומוזיגוט ולוקחת קלקסן. קרישיות יתר שכזו יכולה לגרום גם למות עובר ברחם. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
קרישיות יתר בהריון סיון 30/12/2019 16:45
  • היי, נטלתי גלולות במשך מספר שנים, עשיתי בדיקות דם תקופתיות רגילות ונצפה APC RESISTANCE עם ערך 1.36 (בזמן נטילת הגלולות), נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לרופא נשים לבירור, הוא הפנה אותי לבדיקות קרישיות וכך התגלתה הנשאות לפקטור 5 ליידן.. לכן כיוון שהתגלה באופן כזה (ולא בעקבות אירוע) ההתלבטות לגבי הקלקסן..

  • + הוסף תגובה
קלקסן דר' יפעת גדות 31/12/2019 10:48
  • שלום רב. עמדתי לא השתנתה בעקבות המידע ממך. לדעתי כדאי לקחת את הקלקסן. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
קלקסן סיון 31/12/2019 10:53
  • זה כנראה מה שאעשה, מאוד מודה לך על המענה המהיר וההתייחסות!

  • + הוסף תגובה
קלקסן דר' יפעת גדות 31/12/2019 22:23
שליית פתח נעוצה ואספירין נעה 25/12/2019 15:22
  • שלום דר' גדות. אני בת 43.אחרי לידת בני הבכור התחלתי טיפולי פוריות מפרכים בהם עברתי 2 הפלות, 5 הריונות כימיים ואקטופי אחד. אני אחרי קיסרי, 13 שאיבות וניתוח להסרת חצוצרה. בהריון הקודם שנפל בשבוע 20- נשללו בעיות המטולוגיות/כרומוזומליות- אך הייתה שליית פתח. כרגע בהריון, שבוע 17+3. יש לי שליית פתח חלקית עם חשד לנעיצות, וכן pappa-a 0.27. לוקחת קלקסן 40 (משקל 70 ק"ג) ללא ממצא המטולוגי. קיבלתי המלצה להוסיף אספירין 100, בעוד שרופא בכיר אחר לא המליץ. האם תוספת אספירין יכולה לסייע במקרים של שליית פתח?

  • + הוסף תגובה
אספירין דר' יפעת גדות 31/12/2019 10:54
  • שלום רב. אספירין היא תרופה ללא תופעות לוואי מרובות או קשות. כמו כן הוכח כי אספירין יכול לתרום למניעת רעלת הריון (בניגוד לקלקסן שלא תורם לכך) ולמניעת האטה בגדילת העובר. לאור היותך בת 43, לאור ההסטוריה המיילדותית שלך ולאור כך שההריון לא הושג בקלות אני ממליצה להוסיף אספירין לטיפול בקלקסן. 100 מג אספירין ליום עד שב 36. עדיף שתחילת הטיפול תהיה בשבוע 12-16. במידה ותבצעי דיקור מי שפיר יש להפסיק את הטיפול בקלקסן שבוע לפני ולחדש יום-יומיים אחרי. בהצלחה. בברכה ד"ר יפעת גדות.

  • + הוסף תגובה
תודה רבה רבה על התשובה המפורטת! נעה 31/12/2019 15:13
אספירין דר' יפעת גדות 31/12/2019 22:22
תסמונת הלב השמאלי ההיפופלסטי עירן 23/12/2019 17:02
  • לאחר סקירה שניה לעובר .הרופא אמר שיש מום לב קשה .והמליץ לבצע הפלה כי מקרים דומים העובר לא ישרוד גם אחרי לידה . האם יש סיכוי לחיים ואם כן מהם הסיכויים לחיים בריאים

  • + הוסף תגובה
מום לבבי קשה לעובר דר' יפעת גדות 23/12/2019 20:13
  • שלום רב. במידה ואכן קיים לב שמאלי היפופלסטי (כמובן מומלץ לאשר זאת בבדיקת אקו לב עובר) הסיכוי לילד בריא הוא מאד נמוך. רוב הסיכויים שהילד יהיה מאד חולה ויתכן שאף ימות ברחם או לאחר הלידה. יתכן אף שיש פה בעיה גנטית , לעיתים המום הינו חלק מתסמונת ולכן חשוב גם לבצע דיקור מי שפיר אם מחליטים לא לגשת לוועדה להפסקת הריון. מאד חשוב להתייעץ לגבי הפרוגנוזה של העובר עם קרדיולוג ילדים. מצטערת לשמוע על העובר שלך . בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
אורך ירך מילי 22/12/2019 16:31
  • שלום הריון שני ivf שבוע 33.4 סקירות תקינות וצ'יפ גנטי תקין.אני במעקב הריון בסיכון בשל סכרת הריון מאוזנת תזונתית. בהערכות משקל נראה שאורך הירך קצר יחסית היום למשל יצא 6.13 סמ תואם שבוע 31.6. שאר המדדים קרובים/תואמים את שבוע ההריון.אני תוהה אם זו סיבה לדאגה במיוחד לאור העובדה שהבת הגדולה שלי (בת שנה וחצי ) היא באחוזון 95 בגובה. תודה

  • + הוסף תגובה
אורך ירך דר' יפעת גדות 22/12/2019 18:04
  • שלום רב. עקרונית חשוב לראות מהי סטיית התקן של המדידה. אם היא פחות מ2 סטיות תקן זה בטווח הנורמה וככל הנראה לא בעיתי. אם זה חורג מ2 סטיות תקן זה עלול להיות בעיתי. מדידה זו ככל הנראה הינה בתחום הנורמה ולכן לא בעיתית. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
העמסת סוכר - סכרת הריון מיקה 22/12/2019 00:21
  • שלום, בשבוע 28 עשיתי העמסת סוכר 100 והערכים יצאו כדלקמן זמן 0 - 88 זמן 60- 204 זמן 120- 135 זמן 180- 37 האם מדובר בסכרת הריון? והאם יש דרגות לסכרת הריון? ומה הטיפול המומלץ לאור ערכים אלה? תודה מראש ושבוע טוב

  • + הוסף תגובה
סכרת הריונית דר' יפעת גדות 22/12/2019 07:33
  • שלום רב. בהעמסת הסוכר 100גר יצא לך ערך אחד פתולוגי. עקרונית מתיחסים לכך כסכרת כאשר שני ערכים הינם פתולוגיים. אך חשוב להבין שאם ערך אחד פתולוגי במיוחד אם הערך הוא 200 ומעלה קיים סיכון מוגבר לסכרת. ההמלצה האישית שלי וכך אני נוהגת עם המטופלות שלי הוא מעקב סוכר יומי למשך כשבוע בצום בבוקר ושעה לאחר האוכל מתחילת הארוחה 3 פעמים ביום. הצום הערך התקין הוא מתחת ל90 ולאחר האוכל מתחת ל130. אם יש לך חריכות המשמעות היא שיש לך סכרת הריונית ובמקרה זה יש צורך בהמשך מעקב סוכר יומי דיאטה דלת סוכר ומעקב מרפאת סכרת (אנדוקרינולוג). בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
צרבת בהריון אורנה 21/12/2019 08:02
  • שלום!תודה על תשובה מהירה. איך לקחת TUMS ומינון עם צרבת רק בלילה?

  • + הוסף תגובה
צרבת דר' יפעת גדות 22/12/2019 07:28
  • שלום רב. tums ניתן לקנות ללא מרשם. אנא שאלי בבית המרקחת הנחיות נטילה . ל Gastro צריך מרשם רופא. ניתן לקחת רק בערב או פעמיים ביום. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
צרבת בהריון אורנה 20/12/2019 19:04
  • שלום! אני בהריון תאומים שבוע30 בלילה אני סובלת מצרבת.איזה תרופה אפשר לקחת ?

  • + הוסף תגובה
צרבת דר' יפעת גדות 20/12/2019 21:58
  • שלום רב . תנסי tums או רני אם לא עוזר אני ממליצה לנסות gastro 20mg x2 ליום (עם מרשם רופא). להשתדל לא להיות בשכיבה לפחות שעתיים אחרי אכילה. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
מי שפיר עילאי 12/12/2019 23:07
  • שלום , הריון ראשון ivf, סוכרת נעורים, בת 37. שקיפות עורפית יצאה לי 1:2120 וסקרה מוקדת תקינה .... מה ההמלצה לגבי מי שפיר במצב כזה? אני מאד חוששת מהבדיקה . האם גם במצב שבהן שאר הבדיקות תקינות כדאי? תודה

  • + הוסף תגובה
דיקור מי שפיר דר' יפעת גדות 15/12/2019 18:09
  • שלום רב. משרד הבריאות מאשר דיקור מי שפיר לכל אשה בגיל 35 ומעלה לאור הסיכון המוגבר להפרעות גנטיות מסוג כרומוזומלי כמו תסמונת דאון ואחרים. סקר שליש ראשון מתיחס רק לסיכון לתסמונת דאון וטריזומיה 18 ולא דברים נוספים. בנוסף היום הבדיקה הגנטית המתבצעת בדיקור מי שפיר בשגרה הוא הציפ הגנטי. הגישה של הגנטיקאים היא כי כל אשה מומלץ כי תבצע דיקור מי שפיר מכיוון שהסיכון לכל זוג שתהיה לו הפרעה גנטית עם ביטוי חמור הוא 1:120-1:150 . זהו סיכון גבוה כמעט 1%. עקרונית את יכולה להחליט לא לבצע את הדיקור מכיוון שהסיכון לתסמונת דאון אינו גבוה. חשוב שתביני שחלק משמעותי מההפרעות הגנטיות המשמעותיות-לא ניתן לעלות עליהן על ידי ביצוע סקירת מערכות. וישנן בעיות גנטיות חמורות אחרות פרט לתסמונת דאון. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
המשך א 19/12/2019 23:57
  • אבל האם הסיכוי גבוה יותר מאשר אישה צעירה מגיל 35?

  • + הוסף תגובה
דיקור מי שפיר דר' יפעת גדות 20/12/2019 13:27
  • הסיכוי לבעיות גנטיות מסוג כרומוזומלי עולה עם גיל האשה . בערך כ1:100 סיכוי לבעיה כרומוזומלית כלשהי ובערך1:200 סיכון לתסמונת דאון. בעיות גנטיות שאינן כרומוזומליות שניתן לזהות אותן בציפ הגנטי לא משתנות עם גיל האשה. בברכה. ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
הריון אורנה 16/12/2019 20:01
  • שלום דר.גדות! אני בת 40 בהריון ראשון בשבוע 32 עם תאומים לא זהים. ליפני כמה שנים גילו לי הרפס וגינלי סוג 1. אין לי סימנים עכשיו.אני יכולה ללדת וגינלי? איך אפשר לדעת מראש,שלא יהי התפרצות מחלה בזמן לידה.האם אפשר למנוע את המצב? או בכל זאת אני צריכה ללדת בניתוח קיסרי?

  • + הוסף תגובה
הרפס ולידה דר' יפעת גדות 17/12/2019 14:31
  • שלום רב. עקרונית טיפול מניעתי להרפס גניטליס ניתן אם היו הדבקות חוזרות בהרפס. לאור כך שהיה חד פעמית לא בטוח שיש צורך בטיפול מניעתי לפני הלידה. במידה ומחליטים על מתן טיפול תרופתי מניעתי כדאי במקרה שלך לאור הריון תאומים להתחיל טיפול כעת בשבוע 32 ועד הלידה באציקלוויר 400 מגx3 ביום. ניתן ללדת נרתיקית אם אין נגעים בפות שמתאימים להרפס גניטליס. לאור כך שזו לידה ראשונה באשה בת 40 , הריון תאומים- אני ממליצה על יילוד בניתוח קיסרי. אך אין התוויית נגד ללידה נרתיקית אם את מעונינת בכך. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
שיליה נמוכה טל 13/12/2019 21:23
  • אני בשבוע 36 להריון ראשון טבעי. יש לי שיליה נמוכה הנמצאת במרחק של 8 מ"מ מצוואר הרחם. לאורך כל ההריון לא היו דימומים. בית חולים אחד אמר שאני יכולה להתחיל מלידה טבעית ובית חולים אחר טען שמתחת ל2 סנטימטר עליי ללדת בניתוח קיסרי. מדוע יש מדיניות שונה בין בתי החולים? מה הסכנות שיכולות לקרות בלידה טבעית? מה הסכנות בקיסרי חירום על פני קיסרי רגיל? ולסיום, מה עדיף? להתחיל מלידה טבעית או מיד לגשת לקיסרי?

  • + הוסף תגובה
שליה נמוכה דר' יפעת גדות 15/12/2019 18:15
  • שלום רב. כשאר השליה מרוחקת 20 ממ מצוואר הרחם ניתן ללדת נרתיקית. כאשר השליה מרוחקת 11 ממ ומטה מהצוואר ההמלצה היא ניתוח קיסרי מכיוון שקיים סיכון משמעותי לכך שהיולדת תדמם מאסיבית ויהיה צורך בניתוח קיסרי דחוף ומתן מנות דם לאשה. בטווח של שליה המרוחקת 11-19 ממ ניתן לנבות ללדת מרתיקית תוך כדי הבנה שיתכן שהאשה תדמם מעל הרגיל ויהיה צורך בניתוח דחוף. אם חד משמעית הרושם הוא שהשליה מרוחקת 8 ממ מצוואר הרחם ההמלצה היא ניתוח קיסרי. לניתוח קיסרי דחוף יש יותר סיבוכים מלניתוח קיסרי שנקבע מראש. לכל בית חולים יש פרוטוקול מעט שונה כאשר כולם מסתמכים על הפרוטוקולים של איגוד הגינקולוגים בארץ והעולמיים. בברכה ד"ר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
ניתוח קיסרי סיגל 26/11/2019 18:17
  • שלום,לאחר 3 ניתוחים קיסריים בגיליון ניתוח כתוב הידבקות גסה בין הרחם לדופן הבטן, פריטונאום קדמי: דחיקת שלפוחית כלפי מטה.בנוסף יש לי כאב בבטן בצד ימין בזמן קיום יחסי מין האם קשור להדבקויות ? והאם אפשרי להכנס להריון נוסף?

  • + הוסף תגובה
הדבקויות לאחר ניתוחים קיסריים דר' יפעת גדות 26/11/2019 19:24
  • שלום רב. אני ממליצה שתגשי לרופא נשים לפגישה מסודרת. יתכן והכאבים ביחסי מין קשורים להדבקויות ויתכן שלא. ישנה אפשרות להרות. מומלץ להמתין לפחות שנה מהניתוח ועד הניסיון הנוסף להרות. ככל שיש יותר הדבקויות יש יותר סיכון להריון ובעיקר לסיבוכי הניתוח הקיסרי הבא אך אין מניעה חד משמעית מכניסה להריון. בברכה דר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
הידבקויות סיגל 26/11/2019 19:31
  • הייתי אצל רופאת נשים מהקופה ,לא בדקה אותי רק שאלה איך היה ההריון האחרון שלישי במספר. אמרתי לה שהיה דימומים משבוע 6 לשמירת הריון כל ההריון מחשש לשליית פתח שעלתה בחודש חמישי,היה צירים מוקדמים , כאבים בבטן תחתונה בקימה מחשיבה לעמידה. ובניתוח היה הידבקות גסה. לדברי רופאת הנשים לא להביא יותר ילדים. ואם אחליט בכל זאת שכן להכנס להריון אז אצטרך שמירה גם כל ההריון ומעקב בהריון בסיכון מול בית חולים. האם דבריה נכונים? האם זה לא כל הריון לגופו?

  • + הוסף תגובה
ניתוח קיסרי דר' יפעת גדות 27/11/2019 21:51
  • שלום רב. אני מציעה שתגשי לרופא נשים עם דוח הניתוח האחרון. הדבקויות אפילו אם קשות אינן סיבה לא להרות. צריך להבין שאם היו הדבקויות קשות יתכן ויהיו סיבוכים בהריון הבא ובעיקר בניתוח הבא. ישנן נשים במדינת ישראל שעברו 5 וגם 6 ניתוחים קיסריים. ככל שהאשה עברה יותר ניתוחים קיסריים הסיכון להריון ולניתוח הבא גוברים אך אין הנחייה לא להרות בשל מספר רב של ניתוחים קיסריים . האשה צריכה להבין את המשמעות של הסיכונים. בברכה דר יפעת גדות

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הריון בסיכון גבוה - אולטרה סאונד וסקירות

הצטרפו לאינדקס הרופאים!