עמוד הבית > פורומים > כירורגית כלי דם

פורום כירורגית כלי דם

ד"ר אסף לבנון

ד"ר אסף לבנון
רופא בכיר במחלקה כירורגית כלי דם במרכז הרפואי בני ציון. עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
כאבים,זרמים וחישמולים בגפיים לימור 06/04/2020 12:10
  • שלום,עשיתי mri אגן אורטופדי,רשום שיש כלי דם של הפודנדל מעובה ועם אות גבוה שמהלכו לפרינאם משמאל, האם זה מדאיג מהבחינה שאני צריכה לקחת גלולות ברצף (גלולות פרוגסטרון) ואולי בגללן יש לי כאבים בגפיים במיוחד מהישבן והירך השמאלי לאורך כל הרגל? תודה.

  • + הוסף תגובה
כלי דם ד"ר אסף לבנון 07/04/2020 09:16
  • שלום רב לימור. אני מניח שביצע את הבדיקה בהמלצת אורטופד לאור התלונות שיש לך ברגל שמאל והממצא שהתגלה הוא ממצא אקראי ככל הנראה. יש לי מספר שאלות: 1. בת כמה את? 2. האם יש מחלות רקע/טיפול תרופתי קבוע? 3. משקל וגובה? 4. האם היו ממצאים בבדיקה הקשורים לאבחנה האורטופדית והאם האורטופד ששלח אותך ראה את הבדיקה ונתן חוות דעת?

  • + הוסף תגובה
כלי דם לימור 07/04/2020 15:54
  • בעיקרון הגניקולוג שלח אותי לבצע את הmri אורטופדי של עצבי האגן כי אני לפני ניתוח של מחלת אנדומטריוזיס,הוא רצה לראות אם יש מצב שהזרמים והחישמולים שאני מרגישה הם מהאיזור הזה.בנוסף לכלי דם מעובה של הפונדל רשום גם שבצמוד לעצב האובטורטור משמאל מודגם כלי דם מורחב ומודגש קלות ללא ממצא דומה מימין. גיל:26 גובה:1.65 משקל:55

  • + הוסף תגובה
המשך ד"ר אסף לבנון 07/04/2020 19:41
  • אני חושב שכדאי שתבקשי הפנייה לכירורג כלי דם שגם יבדוק אותך גם יראה את בדיקת הMRI וגם את תשובת הבדיקה עצמה. אשמח לעזור על ידי עיון בדיסק הבדיקה בשלב ראשון ובתשובה הכתובה.

  • + הוסף תגובה
כאב ברגל לאחר ניתוח ורידים באמצעות גלי רדיו גל 30/03/2020 08:03
  • שלום רב לפני 3 שבועות עברתי ניתוח בורידים בשני הרגליים באמצעות גלי רדיו בשני הרגליים.רק לאחר שבוע הופיעו כאבים בלתי נסבלים ברגל שמאל בלבד, כמו כן ישנו חלק שיש חוסר תחושה. האם הכאבים הם תופעה נורמלית??? מדובר בסוג כאב פנימי בתוך הרגל כמו סוג של שריפה פנימית. תודה

  • + הוסף תגובה
כאב ברגל ד"ר אסף לבנון 30/03/2020 10:23
  • שלום גל! בכל שאלה לגבי תלונות לאחר ניתוח אני נמנע מלחוות את דעתי מכיוון שאין יכולת לקבל את התמונה המלאה של מה נעשה בדיוק בניתוח- מידע שקיים אצל המנתח בלבד. לאור זאת ממליץ לפנות לרופא שטיפל בך כדי לקבל תשובות לשאלותיך, אני בטוח שיש לך דרך התקשרות איתו. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
רעש של זרימה בראש שרון 26/03/2020 21:33
  • שלום ד"ר.יש לי רעש של זרימה בצד שמאל של הראש,טנטון,נחלש,נעלם,מופיע שוב,לא קבוע,לחץ הדם תקין,ב-mri נמצא סלה ריקה חלקית ואני מרגישה לחץ בצד שמאל ,לפעמים יש לי חוסר פעימה כאילו הלב "נופל" (לא מחרדה) ומייד במקביל סחרחורת לחצי שנייה ושוב טנטון,האם אתה יכול להעיר את עיניי לאור מה שתארתי? והאם יכול להיות קשר לכלי דם בראש? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
רעש בראש ד"ר אסף לבנון 26/03/2020 21:35
  • שלום שרון לפני שאני מתחיל לחשוב , אני זקוק למספר פרטים: גיל מחלות רקע טיפול תרופתי מעשנת?

  • + הוסף תגובה
המשך שרון 27/03/2020 00:31
  • שלום ד"ר.בת 43,לא מעשנת,אין מחלות רק תת פעילות בלוטת התריס,מאוזנת,נוטלת סינתרואיד וויטמינים בלבד.

  • + הוסף תגובה
רעש של זרימה בראש שרון 27/03/2020 00:49
  • נזכרתי עכשיו שבעבר עשיתי אולטרסאונד צוואר והטכנאי אמר שיש זרימה מוגברת בעורקים יכול להיות שיש קשר למה שתארתי קודם? תודה ד"ר.

  • + הוסף תגובה
המשך ד"ר אסף לבנון 28/03/2020 14:45
  • שלום שרון. את מתארת מגוון של תלונות:טנטון,רעש של זרימה, לחץ בצד שמאל וחוסר פעימה המוביל לסחרחורת. לא נראה שיש קשר בין תלונות אלה לבעיית כלי דם שאני מכיר. מכל התלונות הדבר שאותי מטריד הוא ה"חוסר פעימה" שמוביל לסחרחורת - זה יכול להיות סימן להפרעה בקצב הלב ולדעתי זה מצריך ברור אצל קרדיולוג בהקדם. לגבי ממצאי בדיקת עורקי הצוואר שביצעת בעבר- אנא שלחי צילום של ממצאי הבדיקה למייל שלי- לא ניתן לשלוח לכאן ואם יש צורך אתייחס לממצאים. המייל שלי asaflev67@gmail.com . בהצלחה

  • + הוסף תגובה
המשך שרון 28/03/2020 15:00
  • אנסה למצוא את פענוח הבדיקה הנ"ל,לגביי חוסר הפעימה המלווה בסחרחורת וטנטון זה קורה מידיי פעם לא כל הזמן אבל אתייחס להמלצתך. אני מודה לך על התשובות,היחס והמקצועיות המהממים,תודה ד"ר!!

  • + הוסף תגובה
נימול ותחושת קהות באצבע מאיה 25/03/2020 08:52
  • שלום, קצת הזוי אך אודה לעזרתך. הרמתי שקיות מהסופר ואחת השקיות התלפפה על האצבע. עד שעליתי מהאוטו הביתה (כ-דקה-שתיים) נגרמה לי תחושת קהות ונימול באצבע (בשליש עליון של האצבע). הנחתי שיחלוף אך עברו כבר מעל 24 שעות ועדיין כך. עיסיתי את המקום, שמתי מים חמים אך ללא הועיל. אודה לתשובתך מה ניתן לעשות. תודה.

  • + הוסף תגובה
נימול באצבע ד"ר אסף לבנון 25/03/2020 10:21
  • שלום מאיה השאלה לא הזויה בכלל אך לא נשמע שמדובר בבעייה הקשורה בתחום עיסוקי ככירורג כלי דם. לא נשמע שמתרחש משהו מעורר דאגה באופן מיידי בכף היד, אני רק יכול להניח שהתופעה נובעת מלחץ על עצב באצבע וזה צפוי לחלוף. אם לא- הכתובת היא אורטופד כף יד .

  • + הוסף תגובה
הצורך במניעה? רחל 23/03/2020 20:40
  • ילדתי ילד רביעי לפני שלושה חודשים כל ההריונות סבלתי מורידים שהתגברו מהריון להריון ביומיים שלפני הלידה האחרונה סבלתי מכאב באזור המפשעה לאחר הלידה התברר שיש לי SVT ברגל שמאל אך ללא פקקת בורידים העמוקים, לאחר נטילת קלקסן 80 מ"ג במשך חודש הכל עבר שאלתי היא לגבי החובה לקחת אמצעי מניעה היות ואני דתיה ואיני רוצה סיבוכים בדימומים בלתי צפוים המצויים באמצעי מניעה והיות ובשני ההריונות האחרונים הנקתי הנקה נקיה לחלוטין למעלה משנה אם אפשר לסמוך על זה גם כעת או חייבים לקחת מניעה למרות הבלבול ההורמונלי וכו'

  • + הוסף תגובה
מניעה ד"ר אסף לבנון 24/03/2020 10:11
  • שלום רחל. צר לי אך לא הצלחתי להבין את שאלתך. האם את מדברת על צורך באמצעי מניעה לכניסה להריון או לטיפול נוגד קרישה מניעתי?

  • + הוסף תגובה
הבהרה רחל 24/03/2020 11:02
  • תודה ד"ר על התשובה המהירה השאלה היתה על הצורך במניעה שאם הצורך אינו כ"כ גדול אולי אפשר לסמוך על ההנקה שהוכיחה את עצמה בשני הריונות קודמים שמנעה למעלה משנה או שהצורך במניעה הוא הכרחי ביותר ולא ניתן לסמוך על הנקבה בלבד אלא צריכים לקחת אמצעי מניעה

  • + הוסף תגובה
המשך ד"ר אסף לבנון 24/03/2020 13:18
  • שוב שלום לך שאלתך אינה בתחום עיסוקי ככירורג כלי דם. אני חושב שאת השאלה לגבי אמצעי מניעה יעיל לאור הרקע אותו את מתארת, יש להפנות לגניקולוג מטפל. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה
שאלה סופית רחל 24/03/2020 13:25
  • אוקי רק שאלת בירור אחרונה לדעתך מצב זה מחייב מניעה? נשאל זאת אחרת מה הסיכון להיכנס להריון נוסף במצב זה מבחינת כלי הדם

  • + הוסף תגובה
תשובה סופית ד"ר אסף לבנון 24/03/2020 14:09
  • ה"סיכון" בכניסה נוספת להריון לאשה שמהריון להריון מצב הורידים מחמיר הינו עוד החמרה . לא קיימת הנחייה רפואית לנשים עם בעיית ורידים להימנע מהריונות נוספים. אני אישית ממליץ לדחות את הטיפול בבעיית הורידים לתום "תכנון המשפחה" שכן גם ככה ישנם שיעורי חזרה של בעיות ורידים שטחיים גם לאחר טיפול פולשני, שיעורים אלה עולים אם יש עוד הריון לאחר הטיפול. זו גישה שלי ויש רבים ששותפים לה אך אם תתייעצי אם עוד 2 כיורגים תקבלי עוד 3 דעות (במקרה הטוב). בהצלחה

  • + הוסף תגובה
ממצאים של בדיקת אולטרסאונד ביד : המונוגמיה או AVM דניאל שבתאי 15/03/2020 22:46
  • היי, הופיעה לי גולה ביד , לאחר כשבוע עשיתי אולטרסאונד ואלו הממצאים. ניסיתי לקרוא באינטרנט על מנת להבין קצת אך אין מידע על כך , הכל מעורפל. אשמח לעזרה .

  • + הוסף תגובה
המנגיומה או avm ד"ר אסף לבנון 16/03/2020 21:20
  • שלום דניאל אנא שלח לי למייל את תשובת האולטראסאונד וכן צילום של הממצא. בנוסף אנא ציין את גילך, מחלות רקע וטיפול תרופתי. שלח ל: asaflev67@gmail.com

  • + הוסף תגובה
נער בן 17 ניתוח לכריתת צלע ראשונה ענת 09/03/2020 17:53
  • לפני 6 חודשים התגלה אצל בני בן ה 17 (ספורטאי, כדורסלן בריא) קריש דש בוריד הסובקלביאן, שהתפשט וגרם לתחסיף ריאתי (עד כדי נמק בתחתית האונה השמאלית) בשבוע הבא בני יעבור ניתוח לכריתת צלע ראשונה בבית חולים אסף הרופא, ד"ר רבין, איגור. כנראה שיש בעיה מיבנית אנטומית ויש לחץ על וריד הסוב-קלביאן במעברו בין הקלוביקולה לבין הצלע ה 1. בבדיקות MRA גפיים דינמי, וגם CTA לא נצפה TOS אך נאמר לנו שTOS לא תמיד רואים בברור ואין ספק שיש לחץ על הוריד. בדיקות קרישיות תקינות, עד כה, למעט בדיקות RVVT Sensitive to LAC וגם RVVT Ratio שיצאו גבוליות. פרופ' גילי קנת מתל השומר נגד הניתוח עד להשלמת ברור בדיקות קרישיות נדירות ובינתיים מותר לחזור לפעילות כדורסל לקשור את הזרוע בשרוול ולהמשיך מדלדלים (קומדין או קלסקסן). אובדי עצות לא יודעים מה לעשות???? לנתח או לא? ד"ר רבין אומר שחייבים ואם לא ננתח יווצר שוב קריש. אודה לעצתך הדחופה

  • + הוסף תגובה
כריתת צלע ראשונה ד"ר אסף לבנון 10/03/2020 10:22
  • שלום ענת אתחיל ואומר שאני לא חושב שיש לי מספיק מידע לצורך מתן תשובה חד משמעית וכנראה שככל שתתייעצי יותר כך תקבלי יותר דעות. מה שמציע דר' רבין הוא בהחלט מקובל כמו גם מה שאומרת פרופ' קנת. אני אישית חושב שתחת טיפול נוגד קרישה נאות אשר ניתן לעקוב אחריו ולבדוק את השפעתו בבדיקות דם , ניתן לדחות את הניתוח עד גמר ברור קרישיות היתר שמטרתו להחליט האם קיים מרכיב של הפרעה במנגנון הקרישה אשר תרם להתפתחות המצב ואשר מצריך טיפול ממושך - אולי אף לכל החיים. יחד עם זאת ההחלטה להמשיך בפעילות גופנית רגילה מעט תמוה בעיניי בשל שני היבטים: א. יתכן ולפעילות הגופנית האינטנסיבית יש תרומה להתפתחות הפקקת ואז רצוי להימנע ב. תחת טיפול נוגד קרישה- דימום קטן מחבלה (מצב סביר במשחק כדורסל) יכול להיות בעייתי ולהפוך להיות גדול. בשורה התחתונה אני חושב שאם בוצע ברור מקיף גם לבעייה האנטומית שגרמה למצב וגם לאפשרות של קרישיות יתר אזי בעצם שני הצדדים צודקים , כלומר: יש לנתח אם יש בעיה אנטומית וניתן לחכות לסיום הברור בהנחה שהטיפול נוגד הקרישה הוא יעיל ומספק הגנה נאותה מהתפתחות קריש דם נוסף. אם את רוצה עוד חוות דעת לגבי כל המקרה אשמח לעזור אך אצטרך לראות את כל החומר ואת התכשיט. מקווה שעזרתי, בהצלחה

  • + הוסף תגובה
ניתוח עם תסחיף ריאתי נער בן 17 ענת 10/03/2020 22:43
  • תודה רבה על תשובתך היסודית. כנראה שנחליט ללכת על ניתוח. האם מסוכן לבצע ניתוח עם תסחיף ריאתי? האם בגלל התסחיף משהו יכול להסתבך? (ההרדמה או תהליך הניתוח?) איך התחסיף נעלם? עם המדללים? דבר נוסף, למרות טיפול במדללים, תוצאות ה די דיימר של בני בעלייה! היה כבר בתווך הנורמה- בינואר: 220 בפברואר: 480 ועכשיו במרץ (בקופת חולים ערכי המדידה שונים מבית החולים) 0.91 מיקרוגרם (910?) - לא מבינה מדוע? לא קיבלתי תשובה חד משמעית בנושא. פרופ' קנת אומרת שאולי בגלל שהוא היה מצונן בבדיקה? ייתכן?

  • + הוסף תגובה
המשך ד"ר אסף לבנון 11/03/2020 08:30
  • שוב שלום ההחלטה לגבי הסכנה בניתוח מבחינה ראתית היא שאלה עליה צריך לענות המרדים ואם יש לו ספקות הוא יבקש גם ייעוץ של רופא ראות. בסה"כ בבחור צעיר ובריא יש רזרבה ראתית גדולה גם לאחר תסחיף ראתי אך השאלה בהחלט במקום ומישהו צריך לתת עליה את הדעת לגבי התסחיף עצמו- בגופנו קיים כל הזמן הליך של ייצירת קרישים ופירוקם, כעת משקיים קריש דם זה עקב תנאים בהם המערכת היוצרת גברה על המערכת המפרקת, נוגדי הקרישה מחזירים את המצב לאיזון בכך שכעת יש יותר פירוק מאשר יצירה של קרישים. לגבי תוצאות הדי- דימר, תצטרכו להסתפק בתשובתה של ההמטולוגית, היא הבר סמכא בנושא זה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
צינור של עירוי אחת 10/03/2020 02:13
  • שלום רב, לפני שלושה שבועות הייתי מאושפזת ושמו לי עירוי נוזלים בזרוע. לאחר כמה שעות ביקשתי שיוציאו את הצנתר הורידי. האחות הייתה עצבנית הוציאה את זה תוך כדי שהיא משתמשת ועושה את זה במהירות. אני נשארתי עם כאב ביד עד היום. האם ייתכן שהצינור נשבר בתוך היד או חלק ממנו?. אני לא ראיתי הצינור יוצא רק ראיתי את הדבק והחלק כמו פקק שהיה מעל העור. האם ייתכן דבר כזה? אם כן האם היה אמור הנזק להתגלות עד עכשיו או יכול להיות שאגלה את זה בשלב מאוחר יותר? תודה

  • + הוסף תגובה
צינור של עירוי ד"ר אסף לבנון 10/03/2020 10:29
  • שלום לך אחת! (שם מקורי-חייב לציין) קשה לי להאמין שלא יהיה שום ביטוי קליני שלושה שבועות לאחר הוצאת עירוי אשר יש חשש שלא הוצא בשלמות. לא ברור בדיוק מהן תלונותייך כעת והאם יש סימנים כלשהם באזור בו היה העירוי. עצתי הטובה ביותר היא להיבדק ע"י רופא המשפחה כדי שיחליט האם הוא חושב שיש צורך להפנות אותך לבדיקת מומחה ו/או צורך בביצוע הדמייה של האזור. לאור המצב שאת מתארת שהוא חלקי ביותר לא ניתן לקבוע דבר, בטח בלי לראות את היד שלך ולבדוק אותך ועל כן מציע שתפעלי לפי המלצתי. בהצלחה, אשמח לקבל עדכון בהמשך.

  • + הוסף תגובה
צנתור עורכת כסל איתן 07/03/2020 23:29
  • דר' שלום, אבי (בן 70), עבר לפני כחודש פנתור בעורק הכסל והכניסו לו סטנט (תומכן). הלחץ דם שלו בעקבות כך התאזן ותקין. שאלתי היא, האם בעקבות פעולות פיזיות חדות כגון קפיצות או נפילה לא נכונה על האיזור, הסטנט יכול לזוז ממקומו והמצב יחזור לקדמותו? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
צינטור ד"ר אסף לבנון 07/03/2020 23:54
  • שלום איתן אקדים ואומר שאני חושב שיש ככל הנראה טעות בדברים שכתבת שכן צינטור של עורק הכסל אשר מזרים דם לרגליים אינו אמור להשפיע על לחץ דם אלא אם כן קיים אוסף של נתונים אנטומיים לא רגילים כגון כליית פרסה באגן והצרות של עורק כסל אשר מזין את הכליה , האם זה המצב? בכל מקרה אני לא מכיר תסריט בו יש תזוזה של סטנטים בעקבות פעילות פיזית כלשהי. מה שכן יכול לקרות זו הצרות חוזרת משנית לגורמי סיכון שאינם מטופלים כראוי כגון: יתר לחץ דם, הפרעת שומנים, סכרת ועישון . אם יש עוד שאלות אשמח לענות. מקווה שעזרתי

  • + הוסף תגובה
ורידים ברגלים בהריון בר 04/03/2020 15:59
  • שלום, אני בהריון חמישי שבוע 20, סובלת כבר מתחילת ההריון מורידים נפוחים ברגל אחת, חלקם אדומים וחלקם סגולים .כמובן שגרבים אלסטיות מקלות על הכאב, אשמח מאוד לדעת האם יש לי מה לטרוח להגיע לכירורג כלי דם , או שלא יהיה לו מה לעשות כל עוד אני בהריון ? האם זה יכול להיות מסוכן ? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
ורידים בהריון ד"ר אסף לבנון 05/03/2020 05:37
  • שלום בר! בגדול, הטיפול בורידים בהריון הוא שמרני בלבד ובדרך כלל לאחר הלידה יש שיפור ספונטני ניכר. הורידים הבולטים שייכים למערכת הורידים השטחית והבעיות שלה כמעט אף פעם לא מסוכנות. לעיתים יכולות להיות בעיות גם במערכת הורידים העמוקה וזה כבר יותר בעייתי. רופא מטפל יכול לרוב להחליט בעצמו אם יש חשד לפקקת בורידי הרגליים העמוקים וזאת על סמך תלונותייך ומראה הרגל . אם יש ספק ניתן לבצע בדיקת דופלקס ולשלול אפשרות של פקקת בורידים העמוקים. מקווה שעזרתי ולא בלבלתי או הפחדתי. אם יש עוד שאלות...זה המקום לקבל תשובות

  • + הוסף תגובה
תודה רבה מאוד!! בר 05/03/2020 12:44
מפרצת בשער טחול 1 ממ א 23/02/2020 22:54
  • דובר על צנתר או על כריתה. תלוי במיקום. אם צנתר אז צריך להחליף כל כמה זמן? אם כריתה, מה הסיכונים, כמה זמן החלמה. מודאגת

  • + הוסף תגובה
מפרצת ד"ר אסף לבנון 24/02/2020 13:18
  • שלום א! מפרצת בקוטר של 1 ממ לא מצריכה תיקון. רק מעקב. את בטוחה שזה הגודל הנכון?

  • + הוסף תגובה
11 ממ גודל מפרצת בשער הטחול א 25/02/2020 21:32
  • 11ממ גודל מפרצת שער הטחול. בהתייחס להודעה הקודמת. תודה

  • + הוסף תגובה
המשך ד"ר אסף לבנון 25/02/2020 22:46
  • מקובל לטפל פולשנית במפרצת של עורק הטחול מקוטר של כ20 ממ' אלא אם כן מדובר באשה בגיל בפוריות ואז הקריטריון של הגודל פוחת. יש גם משמעות לקיום תלונות נלוות כגון כאבי בטן . כדי לתת תשובה מקצועית ככל הניתן יש לראות את בדיקת ההדמיה . רצוי בדיקת ct angio. אשמח לעזור אם תרצי

  • + הוסף תגובה
אספירין דופלקס צוואר דווד 04/02/2020 21:28
  • ב"ה לרופא שלום אמא בגיל 80 הייתה עד לפני 10 שנים במעקב של דופלקס עורקי צוואר , אין לי התוצאות הישנות אך הרופא המליץ בעבר על נטילת אספרין ליתר בטחון לאחרונה היא סובלת מצניחת מעיים פרולפס עם כאבים ודמום, מנסה להימנע מניתוח תיקון , ושמנו לב שבכל פעם שמפסקים לכמה ימים את האספרין הדמום מפסיק אך ליתר בטחון בקשנו חזרה על בצוע דופלר התוצאות מלפני יומיים LT CCA=75/18 ECA=158/26 ICA=123/14 ביפורקציה בגובה רגיל בעורק CCA הודגמה התעבות דופן העורק בעורק ECA הודגם פלאק אשר גורם להצרות בינונית בעורק ICA הודגם פלאק אשר גורם ל כ 20 אחוז היצרות כיוון וזרימה תקינים בעורק ורטבראלי RT CCA=62/12 ECA=72/17 ICA=57/12 ביפורקציה בגובה רגיל בעורק CCA לא הודגמו פלאקים בעורק ECA הודגם פלאק אשר אינו גורם להצרות בעורק ICA הודגם פלאק אשר אינו גורם להצרות כיוון וזרימה תקינים בעורק ורטבראלי שאלה לד"ר 1)מה אומרים התוצאות? במיוחד שכתוב התעבות הדופן ? 2) בהקשר לתוצאות בהקשר וקרוטיס האם מסוכן להפסיק את האספרין ?

  • + הוסף תגובה
דופלקס צוואר ד"ר אסף לבנון 06/02/2020 11:46
  • שלום דוד הממצאים בבדיקת הדופלקס מעידים על כך שקיימת הצרות קלה בלבד בצד שמאל , התעבות הדופן אינה ממצא אשר מצריך התייחסות מיוחדת. לא ציינת מחלות רקע נוספות ובאופן ספציפי גורמי סיכון לטרשת עורקים- יל"ד, סכרת, הפרעת שומנים, עישון ורקע משפחתי. בכל מקרה הממצאים בבדיקה מעידים על כך שקיימת טרשת עורקים. מחלה זו יכולה להיות בו זמנית במקומות רבים בגוף אך לא בהכרח יהיה לה ביטוי קליני- ראה המחלה בעורקי הצוואר לדוגמא. בכל מקרה בחולים עם טרשת עורקים - גם אם אין לה ביטוי קליני- הטיפול הראשוני הוא מניעתי , כלומר- איזון של גורמי הסיכון, הפסקת עישון וטיפול באספירין או נוגד טסיות אחר, כל זאת במטרה להאיט את קצב התקדמות המחלה הטרשתית . הפסקת האספירין בעצם עלולה לגרום להאצת תהליך טרשת העורקים אך לא ניתן לקבוע בוודאות באיזה איבר ובאיזה קצב. אולי הפתרון האפשרי בהקשר של הדימומים הוא פשוט הורדת מינון האספירין .עצם העובדה שהבדיקה הנוכחית אחרי 10 שנים מעידה על מחלה קלה בלבד יכולה להרגיע בהקשר של עורקי הצוואר אך כאמור יתכן וקיימת גם מחלה טרשתית בעורקים אחרים ובמיוחד בעורקי הלב. בקיצור- לשאלתך אין תשובה חד משמעית אך אלו הם הדברים. מקווה שעזרתי. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה
הורדת מינון אספרין דווד 06/02/2020 18:31
  • לרופא שלום בהקשר לשאלה הקודמת , ברקע יתר לחץ דם מאוזן עם טיפול תרופתי , סוכרת מאוזנת רק על ידי אכילה של תזונה נכונה .נוטלת גם סטטין לגבי הורדת מינון אספרין , האם מקובל נניח לקחת במקום 1 ליום , לקחת מינון של יום כן יום לא , כלומר כדור אחד פעם ביומיים או שלוש

  • + הוסף תגובה
הורדת מינון אספירין ד"ר אסף לבנון 08/02/2020 13:37
  • האם יש גם מחלת לב איסכמית? האם עברה פעם התקף לב או צינטור לב טיפולי? אם היא לוקחת 100 מג' אספירין. ניתן לשקול הורדת המינון ל 75 מג' . בכל מקרה ההחלטות צריכות להתבצע מול הרופא המטפל ולא כאן. אם הוא רוצה ליצור איתי קשר לשמוע את דעתי ולדון בנושא , זה בהחלט אפשרי

  • + הוסף תגובה
דווד דווד 12/02/2020 14:51
  • לרופא שלום בקצרה אחזור אמא בת 80 סובלת מ צניחה רקטלית ,ומפחדת מניתוח תיקון , נמצא קשר ישר בין נטילת אספרין לדימומים מהפורלפס, כשהיא מפסיקה אספרין , יש ירידה משמעותית בדימום . שדופלקס צוואר תקין ולכן מבחינת הקורטיס ניתן להפסיק אספרין 100 מג,אין רקע של לב או איסכמיה , רופאת המשפחה אמרה שהיא יכולה להפסיק לגמרי או לקחת את אספרין 100 במרשם הקבוע , בקשתי 75 והיא אמרה שאין טעם 75 כמו לא לקחת בכלל ,מכל מקום לפי הרופאת משפחה היא יכולה להפסיק השאלה אם רוצה ליתר בטחון להמשיך לקחת יום כן יום לא האם זה מסוכן ?

  • + הוסף תגובה
סיכום המקרה ד"ר אסף לבנון 13/02/2020 11:35
  • שלום דווד אני לא מסכים עם האמירה שלקחת 75 מג' זה כמו לא לקחת בכלל, אך ההחלטה הטיפולית הסופית היא של רופא המשפחה לגבי הטיפול באספירין. לגבי שאלתך האם זה מסוכן לקחת יום כן יום לא ? מבחינת הקרוטיס אני חושב שזה סביר . מבחינת הדימום- צריך לנסות ולראות מה קורה. בכל מקרה- הכל צריך לעבור דרך רופאת המשפחה.

  • + הוסף תגובה
תודה רבה דווד 14/02/2020 10:40
  • ב"ה תודה לך על כל ההתייחסות אני חייב לציין שמתשובותיך קבלתי ממך רושם של רופא יסודי עם הרבה אכפתיות ותחושת אחריות וחשיבות לבריאות , עם תשובות מפורטות , כל הכבוד לך , כל הכבוד לך ד"ר , ברוך ה' שיש אנשים טובים כמוך , ירבו מעשי פועל רפואי כמו שלך

  • + הוסף תגובה
תודה ד"ר אסף לבנון 14/02/2020 12:50
קוטר עורק יצחק 11/02/2020 14:16
  • בן 70. בדופלקס צווארי נמדד בעורק פנימי ימני קוטר פרוקסימאלי של 1.35 ס"מ. כל המדידות האחרות בשני הצדדים תקינות. האם המידה הזו דורשת פעולה כלשהי. בתודה יצחק

  • + הוסף תגובה
קוטר קרוטיד ד"ר אסף לבנון 11/02/2020 14:47
  • לפני המענה מספר שאלות: 1. מה היא סיבת ביצוע הבדיקה? 2. מה הרקע הרפואי של הנבדק- מחלות רקע וטיפול תרופתי בכל מקרה ההחלטה על צורך בביצוע פעולה כלשהי תלויה במהירויות זרימה שאמורות להיבדק שיש להן קשר ישיר למידת הצרות בעורק ולא על סמך מדידת קוטר העורק בנקודה אחת בברכה דר' אסף לבנון

  • + הוסף תגובה
קוטר קרוטיס יצחק 11/02/2020 18:22
  • שלום רב שלחתי מענה באימייל נוכח העובדה שאין אפשרות לצרף כאן קובץ

  • + הוסף תגובה
קוטר קרוטיס ד"ר אסף לבנון 12/02/2020 08:37
קוטר קרוטיס יצחק 12/02/2020 12:40
  • ההודעה עם קובץ תוצאות הבדיקה נשלחה אל infomed@infomed.co.il האם יש אפשרות אחרת למשלוח קובץ? כאמור לא מתאפשר כאן

  • + הוסף תגובה
המשך ד"ר אסף לבנון 12/02/2020 13:43
  • המייל הזה אינו שלי ואין לי גישה אליו, אנא שלח למייל שלי asaflev67@gmail.com

  • + הוסף תגובה
קוטר קרוטיס יצחק 12/02/2020 15:45
הרגשת חום Keren 10/02/2020 21:47
  • שלום רב , לאחרונה מרגישה באחת הרגליים חום פנימי ממוקד באזור מסוים באזור הירך הקדמי מעל הברך . המקום לא אדום או נפוח רק הרגשת חום . מה יכולה להיות הסיבה ? האם קשור לכלי דם וזרימת דם אם אכן אילו בדיקות ממולץ לעשות . תודה רבה על המענה .

  • + הוסף תגובה
הרגשת חום ד"ר אסף לבנון 11/02/2020 14:01
  • שלום קרן. התופעה אותה את מתארת אינה מוכרת לי , לא נשמע לי שזה קשור לתחום עיסוקי ואיני יכול לחשוב על הסיבה לכך. דברי עם רופא המשפחה לגבי ביצוע הדמייה של האזור בבדיקה פשוטה כמו אולטרסאונד. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
כלי דם אורלי 06/02/2020 14:29
  • שלום רב, בת 70, בבדיקת cta שביצעתי עקב חשד לוסקוליטיס, התוצאה היתה "עיבוי דיפוזי של דופן האאורטה קרוב לודאי עקב שינויים טרשתיים". רציתי לדעת האם בבדיקת cta ניתן לדעת אם ה"עיבוי בדופן" הוא מדלקת או משינויים טרשתיים? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
עיבוי דופן ד"ר אסף לבנון 08/02/2020 13:42
  • שלום אורלי בד"כ אם יש שינויים טרשתיים, רואים אותם במקומות רבים בעורקים הגדולים, אם רואים עיבוי דופן בלבד ללא סימני טרשת, ניתן לשקול לייחס זאת לתהליך דלקתי. לצורך קבלת מסקנות יש לדעת כמובן מי הנבדקת, מהן מחלות הרקע שלה ומה התלונות הנוכחיות. כל האמור לעיל בערבון מוגבל ללא הסתכלות בבדיקה עצמה. אשמח לעזור במידת הצורך והרצון

  • + הוסף תגובה
כאבים בכפות הידיים מנחם 01/02/2020 18:03
  • אשתדל לקצר 1. תקופה שזרת ביד שמאל היתה נתקעת בלילה. משתחררת תוך דקה בבוקר. 2. לפני כחודשיים בשעות הבוקר של אחד הימים הרגשתי שתנועת כל האצבעות. בשתי הידיים. הופכת ללא חלקה. צריך להתאמץ מעט כדי לפתוח ולסגור. תחושה של הרבה דם בכף היד כמעט כל היום. כאב נודד בכף היד. פעם הצבע הזאת. פעם אחרת ופעם מסרק כף היד. 3. בעת מנוחה כפות הידיים מרגישות קשות. התחושה של הרבה דם ביד מתחזקת. ניתן להזיז את האצבעות תמיד באופן מיידי בלי להיתקע. עיסוי השריר בין האמה למרפק לעיתים נותן תחושה של שחרור הלחץ מכף היד. 4. זריקה בישבן אמפולה אחת של דיפרוספן לא גרמה כל שינוי. לקחתי ארקוקסיה 3 שבועות. הזרת שהייתה נתקעת הפסיקה להיתקע. כל השאר נשאר. 5. הייתי אצל ראומטולוג. כל בדיקות הדם תקינות. כולל אנטי סי סי פי. רנטגן ידיים תקין. המליץ לנסות פרדניזון בכל זאת. 6. כעת אני אחרי 10 ימים של פרדניזון וללא שינוי. הראומטולוג המליץ להתייעץ עם כירורג כף יד. 7. יש כאב גב קל. לפעמים כאב באצבעות רגליים. זרם כואב מידי פעם מאחורי ברך שמאל. רגישות בשורש כף היד. לפני שהכל התחיל הלכתי לא מעט לחדר כושר. סליחה על האריכות. אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
כאבים בכפות ידיים ד"ר אסף לבנון 01/02/2020 19:19
  • ערב טוב מנחם לא נשמע שמקור התלונות הוא הפרעה בזרימת דם לידיים. מסכים עם הצורך בייעוץ אורטופד כף יד. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
הצרות כלי דם ברגליים שואלת 21/01/2020 10:11
  • שלום, אבא שלי, בן 82, סובל מכאבים בשריר השוק הימנית בעת הליכה (נרגע חלקית בעת מנוחה) ואובחן עם הצרות כלי דם ברגליים (מדד 50 בדופלר רגל ימין). הוא סובל מזה למעלה מעשר שנים מלחץ דם גבוה, ומטופל באופן סדיר, אם כי לעיתים לחץ הדם עדיין עולה מאד. יש גם כולסטרול 160. הומלצו לו מדללי דם (לוקח), תרופות נגד כולסטרול (לא לוקח) והליכה מרובה (מבצע, אם כי בקושי רב). האם יש גם טיפולים כמו פיזיוטרפיה שיכולים לעזור במצב הזה? ראיתי פרסומות לטיפולים עם גלי הלם, חשמל וכד' תודה רבה

  • + הוסף תגובה
הצרות בכלי דם ברגליים ד"ר אסף לבנון 21/01/2020 10:17
  • שלום לך "שואלת" ההמלצות שאביך קיבל הן ההמלצות המקובלות לטיפול שמרני. איני מכיר טיפולים אחרים כגון אלא שכתבת. אם איכות חייו מאוד פגועה כתוצאה מהפרעת ההליכה, ניתן לשקול לבצע צינטור במטרה טיפולית , יחד עם זאת יש לדון על הסכנות הכרוכות בביצוע פעולה פולשנית ולוודא המטופל מבין אותן לפני קבלת החלטה סופית. מציע לך לדון על כך עם כירורג כלי הדם שבדק אותו. אם אתם מעוניינים בחוות דעת נוספת אשמח לעזור. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
טיפול בpaget schroetter ענת 17/01/2020 10:54
  • שלום רב, לפי כ-5 חודשים בני בן ה16, ספורטאי מקצועני, אובחן ב DVT ביד ימין שהפך גם לתסחיף ריאתי. מאז מטופל בקומודין ולא עושה שום פעילות. כל בדיקות הקרישיות יצאו תקינות ולכן היה חשש לבעיה מבנית. לאחר בדיקות רבות (אולטרסאונד, דופלר, סוגים שונים של CT) שבסופן עדיין אף אחד לא ידע לתת לנו את מקור הבעיה, אתמול הוא ערך בדיקת ונוגרפיה בסופה נקבע כי הוא סובל מ Paget Schroetter ללא צלע צווארית. בקריאה באינטרנט מצאתי שאם מנתחים ניתן להחזיר את הילד לפעילות מלאה והוא לא יצטרך להיות כבול כל חייו למדללי דם (מה שבעצם גורם לו לנכות). מה שם הניתוח אותו צריך לשקול? מה הסיכונים? איפה מתמחים בניתוחים מסוג זה?

  • + הוסף תגובה
פקקת ביד ד"ר אסף לבנון 19/01/2020 12:40
  • שלום ענת. התשובות לשאלותייך הן הרצאה שלמה אשר איני יכול לתת בפורום זה ואני חושב שעדיף שיבדוק אותו כירורג כלי דם ויתן חוות דעתו על המקרה ואז גם יוכל לתת תשובות בהתאם להערכת המצב. יש מגוון של אפשרויות טיפול שלכל אחת יש יתרונות וחסרונות וצריך לדון על מה שרלוונטי בהתאם לממצאים. אשמח לעזור אם אתם מעוניינים.

  • + הוסף תגובה
ורידים בולטים ברגליים ובידיים טלי 11/01/2020 22:23
  • שלום, אני בת 26. כבר מספר שבועות שיש לי נפיחות בכף הרגל, בצד, מעל קרסול שמגרדת ומסביב ורידים בולטים. בנוסף בימים האחרונים בפרט לאחר שטיפת הידיים הופיעו וורידים בולטים בכפות הידיים מתחת לאגודל. שממש מעט מציקים. כמו מה זה נשמע והאם יש צורך לבדוק?

  • + הוסף תגובה
ורידים ד"ר אסף לבנון 11/01/2020 22:58
  • ראשית, איני חושב שיש קשר בין התופעה ברגל ובכפות הידיים. קשה לי לחוות דעה בלי לראות על מה מדובר. אם את מודאגת זו סיבה מספיק טובה להגיע לבדיקה. סכוי טוב שעד שתגיעי לבדיקה הכל יחלוף

  • + הוסף תגובה
המשך טלי 14/01/2020 11:38
רמת מלחים גבולית שירה 11/01/2020 17:58
  • עשיתי בדיקת דם ורמת הסודיום גבולית על המספר הנמוך יותר צריכה לדאוג. אציין שלוקחת כדור לאפילפסיה לא נאמר לי שיש קשר אבל מציינת הכדור שלוקחת זה קפרה ופריזיום. תודה

  • + הוסף תגובה
מלחים ד"ר אסף לבנון 11/01/2020 22:53
  • שלום שירה! צר לי אך הפורום הזה אינו הכתובת לשאלתך

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום כירורגית כלי דם

הצטרפו לאינדקס הרופאים!