עמוד הבית > פורומים > גניקולוגיה

פורום גניקולוגיה

פרופ' יעקב לברון

פרופ' יעקב לברון
מומחה למיילדות, גיניקולוגיה ופריון, מנהל מרפאת ל.ב. הפריה חוץ גופיתפרופ' יעקב לברון, גינקולוג, מומחה מוביל בארץ בתחום הפריה חוץ גופית. במסגרת עבודתו ברפואת הרבייה, פיתח אמצעים טיפוליים חדשניים הפריה עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
איחור המחזור לאחר גלוגלות לירז 13/09/2010 15:25
  • שלום רב ד'ר לפני כחודשיים הפסקתי לטול גלוגלות לאחר 5 שנים ברצף, בשבוע שהפסקתי את הגלולה האחרונה קיבלתי מחזור ולאחר 4 ימים הפסיק לאחר 3 ימים סוף המחזור התחיל לי דימום של שלושה שבועות. הייתי צא\ריכה לקבל כבר לפני שבועים ולא קיבלתי היה לי דימום קליל מאוד לפני פחות משבוע אבל בכלל לא מורגש! חשבתי שזה תחילת מחזר אבל לא קבלתי! עשיתי 2 בדיקות הריון ביתיות ויצאו שליליות אשמח לתשובתך אני בלחץ נוראי. ( אם יש לי בכלל אל מה)

  • + הוסף תגובה
התקן לאחר 3 לידות קיסריות רותי 13/09/2010 09:47
  • לפני שלושה חודשים ילדתי בן בניתוח קיסרי שלישי. ההריון היה עם התקן מסוג גניפיקס. ההתקן החזיק חודשיים. עכשיו אני שואלת האם יש סוג של התקן אחר שלא יעשה בלאגן, יש לי בעיה קרישה פקטור פייב ליידן הטרוזיגוט. תודה

  • + הוסף תגובה
גלולות להמשיך או להפסיק? שרון 12/09/2010 15:27
  • שלום רב, אודה לקבלת יעוץ בנושא גלולות, אני נוטלת מזה מס' שנים גינרהכאשר אני מסיימת את החפיסה ביום רביעי אני מקבלת וסת ביום ראשון ביום ראשון הבא אני אמורה לנסוע לחו"ל ואני סובלת מכאבים עזים (בטן,ראש,בחילות)שבשום אופן לא יאפשרו לי להינות מהנסיעה ולכן רציתי עצה, אם אמשיך את הגלולות שבוע נוסף ארגיש תחושת נפיחות (עשיתי זאת בעבר) אם אפסיק את הגלולות לפני הזמן כלומר אקח היום אחרונה במקום יום רביעי אני אמורה לקבל לפני הזמן? האם המחזור יקדים (סה"כ 17 גלולות במקום 21)?האם יהיה רק דימום או וסת? תודה

  • + הוסף תגובה
מחזור לא מופיע ספיר 12/09/2010 13:10
  • שלום רב! אני בת 15 וקיבלתי מחזור לפני כמעט 3 שנים. המחזור היה מופיע כל חודש באיחור של שבוע בערך, היה דימום נורמלי למשך 4 ימים. לפני כחודשיים בימי המחזור המעורכים הופיעו אצלי כתמים חומים למשך שבוע, לא היה דם טרי אלא רק מעט כתמים חומים. חודש לאחר שהופיעו הכתמים הם הופיעו שוב לשבוע נוסף, ובעצם כבר חודשיים שלא קיבלתי מחזור סדיר. אשמח לדעת מה ניתן לעשות. תודה רבה :)

  • + הוסף תגובה
צניחת רחם מיכל 10/09/2010 18:28
  • אני עם צניחת רחם מאז הלידה השניה שלי (ילדתי ילד שלישי אחרי),בבדיקה השנתית האחרונה הרופאה אמרה לי שאפשר להוריד את הרחם ואפשר שלא,עד ואם זה יפריע לע.רציתי לשאול אם יש איזה סכנה בהשארת הרחם והאם זה יכול להוות איזו סכנה או/ו מתי מומלץ להוריד בכל זאת? בתודה

  • + הוסף תגובה
לימפה בבית השחי יוליה 09/09/2010 22:33
  • לא כל כך ידעתי לאיזה פורום להכנס אז אני מניחה שפה תוכל לעזור לי. אני בת 15 והיום שמתי לב שיש לי מין בליטה כזאת בבית השחי הימני .. לפי מה שהבנתי זה לימפה . אני לא יודעת מה לעשות ואני מפחדת שזה סרטן . ממה זה יכול לקרות עוד ?

  • + הוסף תגובה
דופסטון אנה 08/09/2010 23:48
  • לוקחת דופסטון כבר 3 ימים למטרת דחיית המחזור לפני חתונתי. הרופאה נתנה מרשם לשבועיים. יש בחילות ומידי פעם סחרחורות אך מה שמטריד אותי הוא כאב מציק (כמו כאב של קלקול קיבה) בבטן העליונה... יכול להיות שהכאב קשור לדופסטון? להפסיק לקחת? האם ישנו סיכון בלקיחת הכדור הזה, הרופאה אמרה שהוא כדור "ידידותי" ושאיני צריכה לדאוג מבחינת תופעות לוואי...

  • + הוסף תגובה
איך לוקחים גלולות ברצף? אילי 06/09/2010 18:55
  • יש לי חבילת גלולות ובה כמה גלולות דמי ואני לא רוצה לקבל מחזור בטיול אז אני פשוט לא לוקחת את הגלולות דמי וממשיכה לחבילה הבאה? יש בזה סיכון בריאותי ? תודה על העזרה

  • + הוסף תגובה
פענוח תוצאות בדיקות דם חן 06/09/2010 16:19
  • ברצוני לדעת את משמעות בידקות הדם בוצעו יומיים לאחר קבלת המחזור ושעתיים שהייתי ערה כפי שהרופא ביקש ESTRADIOL (E-2) -- 146 pmol/L TSH -- 1.96 mIU/L LH -- 10.90 IU/L FSH -- 5.30 IU/L PROLACTIN -- 351.6 mIU/L DHEA SULPHATE -- 2.44 µmol/L INSULIN -- <2.00 µIU/ml פירוט תוצאות הבדיקה ESTRADIOL (E-2) Follicular phase 69 - 905 Midcycle 130 - 2095 Luteal phase 82 - 940 Postmenopausal ND - 163 LH follicular phase 1.9-12.5 midcycle peak 8.7-76.3 luteal phase 0.5-16.9 pregnant < 0.1-1.5 Postmenopausal 15.9-54.0 FSH follicular phase 2.5-10.2 midcycle peak 3.4-33.4 luteal phase 1.5-9.1 pregnant < 0.3 Postmenopausal 23.0-116.3 Males 13-70years 1.4-18.1 PROLACTIN Postmenopausal 38-430 Nonpregnant 59-619 pregnant 206-4420 תודה רבה

  • + הוסף תגובה
הורמונים דינה 05/09/2010 20:29
  • אני בת 27 עשיתי בדיקת דם לבדיקת פרופיל הרמונלי בעקבות פצעונים על הפנים והתחלה של שיעור בתקופה אחרונה דבר אף פעם שלא היה לי, יצא ה LH=10.8 וה- FSH=5.60, יש לציין שהמחזור שלי סדיר . רציתי לשאול מה ניתן להבין מהתוצאות? האם יכול להיות שזה בגלל לחץ נפשי? עד כמה אני צריכה לדאוג?

  • + הוסף תגובה
איחור של שבועיים עינת 05/09/2010 11:08
  • שלום רב, לפני חודשיים הפסקתי לקחת גלולות. קיבלתי מחזור באיחור מאוד קצר (יומיים) וחלש ב - 26/7. בשבוע שעבר אחרי איחור של שבוע עשיתי בדיקת דם ויצאה שלילית. חלף עוד שבוע ואין סימנים. האם לעשות עוד בדיקת הריון?

  • + הוסף תגובה
דימום ווסת לאחר שבוע של נטילת גלולות שני 04/09/2010 23:40
  • לפני שבוע סיימתי מחזור והתחלתי לקחת גלולות. לאחר שבוע של נטילת גלולות הופיעה אצלי דימום שנראה כמו ווסת. יש לציין כי במשך השבוע לקחתי גלולות בצורה סדירה אך, סבלתי מכאבי בטן ושלשולים. כמו כן, אני נוטלת טרבינפין. שאלתי היא האם זה נורמאלי או שמא עליי ללכת להיבדק?

  • + הוסף תגובה
נסיון להרות לאחר הנקה רחל 04/09/2010 21:21
  • שלום, יש לי בן בן שנה וחודש, לפני שלושה שבועות הפסקתי את ההנקה. אנחנו מנסים להכנס להריון, אך אינני יודעת כלל אם אני כבר מבייצת או לא, מלבד הפרשות לבנות מהנרתיק שאינן מלוות בגרד או כאבים אין שום סימן... איך אוכל לזהות אם אני מבייצת או לא, ואם לא אחרי כמה זמן אני צריכה התחיל לדאוג?

  • + הוסף תגובה
תוצאות הורמונים לא תקינה? ליאת 04/09/2010 12:52
  • שלום רציתי לקבל חוות דעת על הבדיקת הורמונים שלי: TSH 1.02 mIU\L Estradiol 94.0 pmol\L FSH 4.5 mIU\L LH 5.0 mIU\L Prolactin 472.9 mIU\L Dhea-SO4 8.1 umol/L Free testosterone <0.5 pmol/L Androstenedione 1.68 ng/mL הרופאת נשים שלי אמרה שאני צריכה לקחת כדור (לא ציינה את שמו) כדי לאזן את ההורמונים שלי כי הוא לא יצא ככ תקין, האם גם אתה חושב ככה?

  • + הוסף תגובה
דקירות שיר 02/09/2010 19:48
  • שלום דוקטור קצת לפני קיום יחסי מין, בזמן של המשחק מקדים כשאני מתחילה להתעורר מינית אז יש לי דקירות מציקות בנרתיק, מרגיש כמו שריר שנמתח, וזה נעלם אחרי כמה דקות. זה קצת מפריע, יש לזה סיבה רפואית? יש לציין שאני בזוגיות ארוכה מעולם לא חוויתי בעיות בתפקוד מיני פרט לעניין הזה.

  • + הוסף תגובה
גרידה ללא דימום קרן 02/09/2010 16:22
  • עברתי אתמול גרידה אחרי שגילו שהעובר לא התפתח וללא דופק (הייתי בשבוע 11) לאחר הניתוח היו לי דימומים קלים והיום 24 שעות אחרי, הדימומים פסקו והכאבים מאוד חלשים אם בכלל. האם זה תקין? והאם להמשיך לקחת פוריק הריון בשביל שעוד חודש נוכל לנסות להרות שוב? תודה

  • + הוסף תגובה
גלולת יסמין זהבית 02/09/2010 15:06
  • רציתי לדעת בבקשה, אני החודש התחלתי לקחת גלולות יסמין בפעם הראשונה. אני מתחתנת החודש ב- 20.09 ולפי התייעצות מול רופא הנשים שלי התחלתי לקחת הגלולות אך במינון של שבועיים יותר על מנת שאקבל המחזרו החודשי בתחילת חודש הזה. השאלה שלי היא: תוך כמה זמן מרגע הפסקת הגלולות אמור להופיע המחזור? והאם בגלל שהערכתי את תקופת לקיחת הגלולות בשבועיים המחזור גם יתעכב בהתאם?

  • + הוסף תגובה
גלולת יסמין זהבית 02/09/2010 15:01
  • רציתי לדעת בבקשה, אני החודש התחלתי לקחת גלולות יסמין בפעם הראשונה. אני מתחתנת החודש ב- 20.09 ולפי התייעצות מול רופא הנשים שלי התחלתי לקחת הגלולות אך במינון של שבועיים יותר על מנת שאקבל המחזרו החודשי בתחילת חודש הזה. השאלה שלי היא: תוך כמה זמן מרגע הפסקת הגלולות אמור להופיע המחזור? והאם בגלל שהערכתי את תקופת לקיחת הגלולות בשבועיים המחזור גם יתעכב בהתאם?

  • + הוסף תגובה
פענוח תוצאות בדיקת הורמונים ליאת 01/09/2010 20:48
  • שלום רציתי לקבל חוות דעת על הבדיקת הורמונים שלי: TSH 1.02 mIU\L Estradiol 94.0 pmol\L FSH 4.5 mIU\L LH 5.0 mIU\L Prolactin 472.9 mIU\L Dhea-SO4 8.1 umol/L Free testosterone <0.5 pmol/L Androstenedione 1.68 ng/mL אני מנסה להכנס להריון כבר 8 חודשים הבדיקת זרע של בעלי יצאה תקינה.

  • + הוסף תגובה
שחכתי לקת גלולה !! דחופ עדן 01/09/2010 19:54
  • הי, אני נוטלת בכל יום בשעה 7 גלולה, היום נטלתי את הגלולה של היום ושמתי לב ששחכתי את הגלולה של אתמול. מה עלי לעשות? חשוב לציין, שזו הגלולה ה3 לפני סוף החפיסה האם להמשך לקחת את הגלולה האחרונה? או להפסיק ולחכות למחזור? והאם אני מוגנת?

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום גניקולוגיה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!