עמוד הבית > פורומים > סרטן העור וניתוחי מוז (מוס)

פורום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס)

ד"ר עופר ארנון

ד"ר עופר ארנון
ד"ר עופר ארנון, מומחה לרפואה פלסטית ואסתטית ומנהל תחום ניתוחי מוז באינפומד. ד"ר עופר ארנון מקבל חולים לניתוחי מוז ללא תוספת תשלום וללא תור בבית חולים הלל יפה ובבית עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
נגע ארוזיבי על הזרת ביד מודאגת 11/12/2015 15:59
  • לפני שלושה חדשים בערך הופיעה לי על הזרת (בתחילת המפרק השלישי מתחת לציפורן)כמו בועה קטנה כשבמרכז נקודה שחורה זעירה וזה נפוח קצת וכואב קצת כשלוחצים, חשבתי שזה קוץ מוורד שהגזמתי כעבור זמן מה ניסיתי עם מחט להוציא את ״הקוץ״וכלום לא יצא חוץ מקצת הפרשה ללא צבע, והבועה נשארה, היה מודלק קצת מסביב ובלי הנקודה השחורה אבל ״הבועה״ נשארה קצת פחות בולטת,רופאת עור כתבה שזה נגע ארוזיבי והפנייה לפלסטיקאי. ברצוני לדעת מה זה אירוזיבי?

  • + הוסף תגובה
נגע ארוסיבי ד"ר עופר ארנון 15/12/2015 11:50
  • הינו נגע עם כיב. כמו פצע פתוח. המילה ארוסיבי לא מרמזת על ממאירות. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
גידול scc בגב ברוך 18/11/2015 11:22
מה השאלה? ד"ר עופר ארנון 15/12/2015 11:41
נגע על האצבע מודאגת 11/12/2015 15:36
טיפול פוטודינמי לעור הפנים אסמדר 18/11/2015 10:13
  • שלום, באיזה מרכזים רפואיים בארץ מבצעים את הטיפול הפוטודינמי בעור הפנים. עם הדגש לאיזור חיפה. תודה

  • + הוסף תגובה
פוטודינאמיאק טרפי PDT ד"ר עופר ארנון 18/11/2015 11:09
  • הטיפול ממומלץ ואנשים עם ריבוי פגיעת שמש בפנים. ניתן בבית חולים רמבם ולמבוטחי מכבי באסותא. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
גידול scc בגב ברוך 18/11/2015 10:22
  • מודה על תשובתך המהירה. אודה לך באם תוכל להתיחס לשאלתי בנוגע לביצוע הניתוח(בית חולים או יחדה כירורגית בקופ"ח?)מאחר ויש לי קוצב לב. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
קוצב לב וניתוח ד"ר עופר ארנון 18/11/2015 10:51
  • ניתן לבצע ניתוח גם בקופ״ח. יש לוודע מצב תרופות אנטיקואגולנטיות ערכי תפקודי קרישה . לדוגמה הפסקת קומדין וטיפול חילופי בזריקות קלקסן או הורדת מינון קומדין. כל זאת בפיקוח והמלצת רופא המשפחה. בניתוח עצמו שימוש בקואגולציה מיוחדת. (ביפולאר במקום דיאטרמיה) בסופו של דבר יחליט המנתח עצמו בקופח. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
גידול scc בגב ברוך 17/11/2015 15:09
  • בהתיעצות ראשונית עם כירורג פלסטי,הומלץ לי לבצע הסרתו,ובדיקה פתולוגית שלו. היות ויש לי קוצב לב,האם היית ממליץ ביצוע התהליך בבית חולים,או שאפשר לבצע את הנתוח,ביחידות אשפוז כירורגיות בסניפי קופת החולים? בנוסף הוסבר לי,שניתן לבצע את התהליך בשתי שיטות. א.חתך 3×קוטר הנגע,הסרתו,תפירת החתך והוצאת תפרים לאחר כ10 ימים. (הכירורג שהתיעצתי עימו,עובד בשיטה זו.) ב.הוצאת הנגע,וצריבת השוליים בלייזר. בהתחשב בקוצב הלב,ושאני מעוניין בהסרה טוטלית של הגידול,על איזה פרוצדורה היית ממליץ? תודה

  • + הוסף תגובה
כריתה מושלמת של הנגע ד"ר עופר ארנון 17/11/2015 21:44
  • כריתת הנגע עם שוליים קליניים של שלושה סנטימטר הינה השיטה המועדפת. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
קרציומה באף תומר 15/11/2015 23:09
  • שלום רב, הייתי אמור לעבור ניתוח מוז. עקב בעיה בלחץ דם הניתוח לא התקיים. הרופא השלי אינו מבצע ניתוח בהרדמה מלאה ושלח אותי לעשות ניתוח בבית חולים. מה עושים במקרה כזה?

  • + הוסף תגובה
מוהס בהרדמה כללית ד"ר עופר ארנון 17/11/2015 06:33
  • ניתן לבצע ניתוח בבקרת שוליים בחתכים קפואים . אתה מוזמן להבדק במרפאת פלסטיקה של בית חולים ברזילי. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
אקטיניק קרטוזיס משה 12/11/2015 22:19
  • קטע עור מחוספס וקשקשי בקצע העליון של אפרכסת האוזן. באורך של כ-15 ממ. אובחן קלינית כאקטיניק קרטוזיס. מה אפשרויות הטיפול באזור זה , כולל חסרונות ויתרונות, ומה לדעתך הדחיפות בהתחלת טיפול. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
אקטיניק קרטוזיס ד"ר עופר ארנון 13/11/2015 17:18
  • ניתן לטיפול במשחות כימוטרפיות, חנקן נוזלי או ניתוח (שיוף). בחירת הטיפול תלויה בעיקר ברופא המטפל והעדפת המטופל. אין דחיפות מידית בטיפול, אך כדאי לטפל מפני הנגע גדל ויכול להפוך לפצע כרוני ומציק. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
כתם על הלחי אורית 07/11/2015 16:44
  • יש לי כבר 4 שנים כתם חום אפרפר על הלחי. הכתם מחוספס ונראה מכוער.במספר בדיקות אצל רופא עור אמרו לי שהכל בסדר. אבל לאחרונה ראיתי שיש בתוך הכתם הגדול, כתם קטן אדום. האם יתכן שהחמיר המצב?

  • + הוסף תגובה
גידול חדש בתוך נגע ישן ד"ר עופר ארנון 07/11/2015 18:31
  • כן, יתכן גידול חדש שגדל בתוך גידול שפיר ישן. יש להבדק אצל רופא עור או פלסטיקאי.ֿ רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
2 גידולים ציפ 01/11/2015 23:32
  • לאבי בן ה - 91 גילו גידול אקסופיטי בדורזום כף היד גודל 2.5 ס"מ. להשתלת עור. נגע ארוזיבי 4 ס"מ בכתף עם ממצאים פיגמנרים. חשוד. להשתלת עור. אשמח להבין יותר במה מדובר, אילו גידולים אלו? איזה סוג ניתוח מומלץ לעשות? מה המשמעות של השתלת עור? מה הפרוצדורה שלאחר הניתוח? תודה.

  • + הוסף תגובה
גידולי עור ד"ר עופר ארנון 02/11/2015 08:30
  • נדע באיזה סוג גידולים מדובר לאחר הניתוח. כן, ניתוח הינו טיפול הבחירה לגידולים בגודל הזה. שתל עור הינו בחירה לסגירת הדפקט שישאר לאחר הכריתה. בדרך כלל לאחר ביצוע שתל עור החבישה תשאר סגורה למספר ימים. את הפתיחה הראשונה יבצע הכירורג או רופא אחר. הוא גם יתן את ההמלצה להמשך הטיפול. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה
freezing אני 30/10/2015 23:19
  • לד"ר ארנון שלום רב, עשו לי freezing של נגע bowen. נאמר לי שזה מתנפח ואחרכך מתקלף. כרגע (כשבוע אחרי) הבועה התפוצצה במקום אחד ויוצא הפרשה צהובה. לא כאב. אמרו לי לשים אנטיביוטיקה אזי אני שם gentamicin cream 0.1%. אני לא כל כך יודע איך לרחוץ את המקום, מפחד להוריד את העור. צריך להיזהר? כנראה נכנס מים כאשר אני עושה מקלחת כי אחרי המקלחת הבועה יותר גדולה.

  • + הוסף תגובה
ריפוי פצע ד"ר עופר ארנון 31/10/2015 20:50
  • את מתארת, פצע לאחר כוויה (כווית קור מחמצן נוזלי). ניתן לרחוץ את הפצע כמו שחוחצים את הגוף בדרך כלל, ניתן לגעת בפצע. אם יש בעיה עם זה אז רק קצת סבון וזרם מיים. לא חיבים לקלף או לגעת. הפצע יחלים עם טיפול פשוט. רחצה יומית מים וסבון וחבישה עם משחה זו שציינת, היא בסדר גמור. סבלנות.. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
ריפוי פצע אני 02/11/2015 01:57
  • תודה רבה! בדרך כלל ממליצים להמנע מפעילות גופנית כמו הליכה אחרי פרוצדורה כזאת? ושוב תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
אבא שלי- מודאגת!!!! נטלי 23/10/2015 12:39
  • שלום רב אבי עבר לפני חצי שנה הוצאת נגע שתוצאת הביופסיה שמדובר בSCC- סקוואמוס סל קרצינומה,תוך 24 שע פיתח ספסיס על רקע סטפילוקוק ואושפז לשבוע עם קלינדמיצין IV והמשך בבית.יש לציין כי אמרו שהפצע נקי. לפני כחודש מישש בלוטה במפשעה והוחלט לנתחו ב15/10 , עבר ניתוח במפשעה שבו הוציאו בלוטת לימפה נגועה ועוד אחת וטענו שהאזור נקי. לצערי גם הפעם תוך 24 שע הפצע הזדהם ושוב קיבל קלינדמיצין IV ושוחרר. התקבלה גם הפעם הביופסיה שמדובר בSCC. שאלותי ברשותך? 1)אם הפצע לפני כחצי שנה היה נקי איך זה שהופיע שוב במפשעה? 2)האם הזמן שעכשיו "מבזבז" עקב הזיהום ולא עובר הקרנות ...האם זה זמן קריטי שבו יכול בינתיים הגידול להגיע למקומות אחרים? 3)כמה זמן אחרי זיהום החתך ממתינים כדי לבצע הקרנות? 4)האם יש דרך להיות חכם יותר מהגידול ולהקדים אותו על ידי בדיקות? כלומר לתפוס אותו לפני הופעת הסימפטומים? תודה רבה מראש שבת שלום נטלי

  • + הוסף תגובה
גרורות ד"ר עופר ארנון 24/10/2015 21:16
  • גידול סרטני יכול לשלוח גרורות עוד בטרם נכרת לראשונה. הגרורות יכולות להיות כל כך קטנות, שאין ברשותינו הטכנולוגיה לגלותן. לכן יכול להיות שהגידול שלח גרורות שאת השפעתן גיליתם רק לאחר בחצי שנה. לגבי תיזמון של מתן הקרנות - השאלה צריכה להיות מופניית לאונקולוג או לרופא המקרין. אך בכל זאת אתן את דעתי. יש בעיה להקרין מקום פצוע מודלק ומזוהם שכן הפצע יכול לא להבריא ואז קיימת בעייה אקוטית של זיהום שיכול להביא לזיהום כללי (ספסיס) עם סכנה מידית לחיים. כך שכאשר מחכים לריפוי הפצע ורק אז מקרינים, זהו הסדר ההגיוני. לצערי אנחנו לא יכולים להקדים את שליחת הגרוות ולטפל קודם. הדבר היחידי שאנו יכולים להעשות - סקירות לנגעי עור מרובים, על מנת לגלות נגעים בתחילת היוצרותם. כאשר גידול שולח גרורות ורק לאחר מכן נכרת ישנה בעיה. לגבי יכולת הטיפול - הקרנות / כימוטרפיה - לכל גידול התנהגות אחרת - בבקשה להפנות שאלה לאונקולוג. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
הסרת נגע ש 20/10/2015 13:36
  • שלום, לפני ארבעה חודשים הפנתה אותי רופאת עור לכירורג להסרת שומה שצמחה בדיוק על צלקת של שומה אחרת שהסרתי לפני שנה. השומה החדשה הנה בצורת קו ישר שמתרחב עם הזמן באיטיות. נפגשתי עם כירורג שקבע לי תור להסרת הנגע בעוד 5 חודשים!!!! האם להמתין לתור או לפנות לרופא פרטי להסרת הנגע? הכירורג טוען שהמקרה לא דחוף אבל אני מבחינה שהשומה ממשיכה להתרחב בחודשיים האחרונים.

  • + הוסף תגובה
שומה שפירה - לא דחוף לנתח ד"ר עופר ארנון 21/10/2015 21:08
  • במידה ויש חשש לממאירות, יש לנתח בהקדם. לא ניתן לקבוע על פי התאור עם מדובר בגידול סרטני. תמיד אפשר להתיעץ עם רופא נוסף. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
טיפול חוזר באפודיקסקרם עדנה 18/10/2015 10:36
  • האם מותר לחזור על טיפול באפודיקס קרם לפנים לאחר שנה מהטיפול הקודם?נמצאו כמה נגעים קטנים חדשים תודה

  • + הוסף תגובה
סקירת נגעי עור,מינימום כל שנה! ד"ר עופר ארנון 18/10/2015 21:37
  • הטיפול באפודקס רק לאחר המלצת רופא. זוהי תרופה כימוטרפית ויש להשתמש בא רק לאחר המלצת רופא. מדבריך משתמע שלא נבדקת בשנה האחרונה. לכן, המלצתי קודם כל להבדק על ידי רופא עור או פלסטיקאי ואחר כך להחליט על הטיפול. רפןאה שלמה.

  • + הוסף תגובה
Well diff. SCC פבל 08/10/2015 13:34
  • בן 76, כשנה יש באוזן פצע כואב. היה במעקב אצל רופא עור, אך הפנייה לכירורג פלסטי קיבל רק בחודש האחרון. בביאופסיה - Well differentiated SCC הגידול נראה כפחות מ 1 ס"מ, לא נראה עמוק בתוך העור. קיבלנו תור לניתוח שיתקיים בעוד חמישה שבועות. שאלה:הגידול קיים הרבה זמן ומיקומו באוזן, האם המתנה מעל חודש במקרה הזה סבירה כשמדובר ב Well diff. SCC? האם יש צורך להקדים את הניתוח? האם גידול מסוג זה יכול לשלוח גרורות?

  • + הוסף תגובה
bowen בשוק אני 06/10/2015 23:35
  • בן 70 נשלח על ידי רופא עור לפלסטיקאי, חשד ל bowen בשוק. הרופא לקח ביופסיה והתוצאה שנמסרה בשיחת טלפון - סרטן שטחי לא מסוכן. יש תור לניתוח. לצערי הנגע כבר שם לפחות שנה. השאלה האם זה סימן שיהיו עוד גידולים סרטניים אולי במקום אחר. במשפחה היה סרטן כליות גרורתי. מדאיג מאד!

  • + הוסף תגובה
המשך bowen אני 07/10/2015 10:55
  • האם דחוף לנתח מצב כזה? הביופסיה בוצע בהתחלת ספטמבר והניתוח מתוכנן לסוף אוקטובר. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
ניתוח בהקדם ד"ר עופר ארנון 07/10/2015 18:38
  • הסיכוי שמחלת בואן תשלח גרורות הינו נמוך ביותר. המתנה של מספר שבועות לניתוח לא צריכה להוות בעיה. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
גידול בעור = סיכום מוגבר לגידולי עור נוספים ד"ר עופר ארנון 07/10/2015 18:36
  • כן, גדול עור מגדיל את הסיכון לגידולים נוספים בעור. . לא על ידי גרורות. כי אם כגידול ניפרד. לגבי סיכון מוגבר למי שיש סרטנים אחרים התשובה איננה חד משמעית ותלויה במצב של המערכת החיסונית. בדיקות העור כל מספר חודשים על ידי רופא עור או פלסטיקאי. תוריד משמעותית את הסיכון לחלות מסיבוכי סרטן עור. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
תודה רבה ועוד שאלה בבקשה אני 07/10/2015 21:05
  • תודה רבה גדולה. בביופסיה כתוב: bowen's disease Surgical margin involved Snomed: T-01000, M-08812 יהיה ניתוח בקרוב. השאלה האם לסוג זה של גידולים מומלץ מוהס? או אולי יותר נכון לשאול איזה סוג ניתוח מומלץ, איזה אופציות ניתוח יש?

  • + הוסף תגובה
Bowen ד"ר עופר ארנון 08/10/2015 08:35
  • כן, גידול זה מתאים לניתוח מוהס. כמו גם רוב גידולי העור הסרטניים. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה
mf אם מודאגת 04/10/2015 13:18
  • שלום רב,ביתי בת השבע קיבלה אבחנה מבדלת לmf והפניה לביופסיה..היות וחווינו אובדנות ממחלת הסרטן במשפחה,אני מוטרדת מאוד מהעניין ולא רגועה..אשמח להארה בנושא היות וקריאת חומרים ברשת הלחיצה אותי יותר בעיקר הציטוט "תוחלת של 13 חודשים"..תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
MF ד"ר עופר ארנון 05/10/2015 18:40
  • לא עוסק במחלה זו ולכן לא יכול להתיחס. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
ניתוח מוז ואבחנב חן 17/09/2015 19:39
  • שלום רב אבי בן 75 עבר ניתוח זה לאחר אבחנה של scc lt scapha במכתב שחרור נרשם לאחר 2 סבבים 3 חתכים נמצאו השוליים נקיים מגידול האם הגידול לא היה שפיר?? נתבקשנו לחזור עוד שבוע להורדת התפרים מה פשר האבחנה והאם צריך להיות במעקב? לא ברור לי אם הגידול טרום/סרטני או שפיר

  • + הוסף תגובה
Scc ד"ר עופר ארנון 17/09/2015 21:46
  • Squmus cell carcinoma הינו גידול סרטני ממאיר. יש ביכולתו לשלוח גרורות כאשר מגיע לגודל של כ2 סנטימטר ואפילו פחות. יש מקומות, כגון שפה תחתונה שהגידול הזה, scc ידוע כאגרסיבי יותר והוא יכול לשלוח גרורות גם כאשר הינו יחסית קטן. כאשר מטופל עובר ניתוח מוהס. הכריתה בוצעה בצורה מלאה כמעט 100% . המנתח יחליט עם יש צורך בבדיקות לפיזור גרורות ואו טיפולים נוספים או יעוצים נוספים כגון אונקולוגי. לשאלתך הספציפית. אכן אביך עבר כריתה שלמה של scc. אם המנתח לא הפנה את אביך לבדיקות נוספות או יעוץ אחר. ראה את הטיפול כמושלם, כלומר ריפוי מלא. המשך הטיפול הינו מעקב בלבד. בדרך כלל על ידי רופא עור או פלסטיקאי כל שלושה חודשים בשנה הראשונה ולאחר מכן כל חצי שנה לשנה נוספת, לאחר שנתיים ביקורת אחת לשנה. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
המשך חן 18/09/2015 06:46
  • תודה רבה לאבי הופיע גידול בשרני בגודל של גולה בצד האוזן בחודש יוני הגידול הלך והצטצמם עד לפני מספר ימים בו עבר את הניתוח מה קרה בגוף במהלך שלושת החודשים עד לניתוח.אין צורך בצילום? הוא אינו נחשף לשמש ומקבל תרופות ללחץ דם וסכרת האם בתור ילדיו אנחנו נמצאים בקבוצת סיכון וצריכים להבדק? תודה

  • + הוסף תגובה
גרורות ד"ר עופר ארנון 28/09/2015 09:49
  • צילום לא מספיק כבדיקה לפיזור גרורות. כאמור המנתח יחליט עם להמשיך בירור לפיזור גרורתי. כל אחד צריך להבדק כל שנה אצל רופא עור. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה
תשובת ביופסיה מרדכי 04/09/2015 11:47
  • בביופסיה בחלק מנגע חום בזרוע התקבלה תשובה: atypical junctional melanocytic proliferation con istent with insitu malignant melanoma present at margin האם מהתאור במשפט הראשוןניתן היה לקבוע בודאות שאכן מדובר במלנומה ולא בנגע אטיפי? האם ידוע מה גודל הסיכון שביופסיה שבוצעה על חלק מהנגע (פנץ) תגרום לפיזור המלנוציטים לעומק תוך החרפת המצב הקיים? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה היסטולוגית ד"ר עופר ארנון 05/09/2015 18:54
  • כן, המשפט הראשון מתאר נגע שפיר. אך בשוליו נגע סרטני שלא נכרת בשלמות. בכל מקרה יש לבצע כריתה רחבה נוספת. לא ניתן לומר שכריתה לא שלמה של נגע תגרום לפיזורו. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
BCC דן 02/09/2015 15:40
  • מדוע האופציה הראשונה ששומעים עליה היא ניתוח מוז כאשר לפי מה שהנתי ניתן לבצע גם טיפול פוטודינמי למיגור הסרטן ללא ניתוח - כלומר ללא צלקות או השלכות קוסמטיות אחרות (אחוזי ההצלחה לפי מה שהבנתי היא די דומים - אולי פער של כ - 5% לטובת הניתוח)?

  • + הוסף תגובה
טיפול פוטודינמי ד"ר עופר ארנון 02/09/2015 16:34
  • מתאים רק לגידולים שטחיים ונרחבים. גידולים עמוקים יותר לא יכחדו בטיפול פוטודינמי. קשה להשוות בין ניתוח וטיפול זה לכן הנתון של 5% או "ללא צלקות" הוא נכון רק לגידולים קטנטנים ושיטחיים. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס)

הצטרפו לאינדקס הרופאים!