רופאים בתחום
ד"ר אלכס אלטס ד"ר אלכס אלטס
מומחה לרפואת עור. דרמטולוגיה אסתטית קרא עוד
ד"ר מאיר באבאיב ד"ר מאיר באבאיב
מומחה לרפואת עור, אסתטיקה ולייזרים. קרא עוד

פורום מלנומה והסרת שומות

פרופ' אסתר עזיזי

פרופ' אסתר עזיזי מומחית לרפואת עור ומין
פרופ' אסתר עזיזי מומחית לרפואת עור ומין, מייסדת עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • תוצאות ביופסיה
  • פצע שלא נירפא חצי שנה
  • 17/09/2018 07:43
  • לםני שובעיים ביצעתי ביופסיה לפצע בשוק לאחר שלא התרפאה למרות כל המשחות והתרופות שלקחתי ממצאי הביופסיה: גליל עור עם היפרקרטוזיס דחוס, פרהקרטוזיס, אקנטוזיס פסוריאזיפומיס, ספונגיוזיס. בדרמיס ובמעט רקמת שומן תת עורי תסנינים פריווסקולרים מונונוקלארים מלווים באאוזינופילים רבים למדי במנח דיפוזי וברקע תאי ענק גרעיניים מטפוס גוף זר, אשר בתוך חלק מהם נראה חומר דמוי גוף זר. לא נמצאו גופיפי לשמניה. האם זה מדאיג? צריך ביקור אצל הרופא הרגע? התור נקבע לאמצע אוקטובר. אני ממש בלחץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, הדוח הפתולוגי מצביע ככל הנראה על תהליך דלקתי לא ספציפי. על המשך הבירור והטיפול יוכל להמליץ הרופא המטפל בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם זה הסוף?
  • גל
  • 11/09/2018 17:47
  • תוספת
  • גל
  • 11/09/2018 20:13
  • שלום רב, לצערי לא ניתן לאבחן מהם שני הפסים על הבוהן על סמך התיאור המוגבל. ממליצה להבדק ע"י רופא עור בקהילה שיכול באמצעות דרמטוסקופ לקבוע האם יש צורך בבירור/טיפול נוסף של הנגע או ניתן להסתפק במעקב תקופתי אחר הנגע. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איתי
  • איתי33
  • 12/09/2018 20:20
  • שלום! אני בן 33 וצמחה לי נקודת חן חדשה על פרק כף היד (אגודל) הימני. כרגע הוא מאוד קטן (גודל של עט נובע בנגיעתו הראשונה בדף נייר... אולי 1-1.5 מ״מ) אבל אני חושש מאוד. שמעתי שצריך לבדוק כל נקודת חן חדשה כי היא יכולה להיות סרטנית. התור שנקבע לי לרופא עור הוא ב-14.10. אני חושש שעד אז היא תעבור את ה-5 מ״מ ויתפתח אצלי מלנומה. האם חייב להקדים את התור?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, שינוי בנקודת חן הוא לרוב איטי יחסית ויכול להמשך שבועות, חדשים ואף שנים. לכן קרוב לודאי שעד המועד הנ"ל שנקבע לבדיקה לא יחול שינוי משמעותי בשומה. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נקודת חן
  • יובל
  • 03/09/2018 19:39
  • שלום רב, כדי לאבחן את הנקודה שגדלה והשתנתה מתחת לסנטר מומלץ להבדק ע"י רופא עור בקהילה , שיוכל באמצעות דרמטוסקופ לקבוע האם יש צורך בבירור/טיפול נוסף או ניתן להסתפק במעקב תקופתי אחר הנגע. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרוליפרציה קלה של מלנוציטים חלקם מעט בלתי מסודרים
  • חדוה
  • 02/09/2018 19:04
  • שלום. לאחר 2 הרחבות כריתה של מלנומה התוצאה היא negative for malignancy Organizing scar tisuue והתאור המיקרוסקופי ככתוב בנושא. מה עלי לעשות בעניין הפרוליפרציה? מה זה אומר? אודה מאוד על תשובתך. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, סביר להניח שבעור שהוסר ב 2 ההרחבות שבוצעו לא נמצאו תאים סרטנייים, אלא צלקת בלבד. לא ברור איפה נמצאה פרוליפרציה של מלנוציטים ומה משמעות הממצא. מה שמתבקש הוא להעזר ברופא העור בקהילה כדי להמשיך לעקוב אחר שינויים עתידיים בעור ממנו הוסרה המלנומה , כגון הופעת כתם חדש, או שומה, כתוצאה משגשוג של מלאנוציטים , ולאבחן אותו כמקובל. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נגע ברגל
  • מירי מנדלסון
  • 23/08/2018 14:21
  • שלום רב, לצערי לא ניתן לאבחן או לשער מהו הנגע אליו מתייחסת השאלה על סמך התיאור המוגבל. בכל מקרה, מומלץ להבדק ע"י רופא עור בקהילה שיכול בעזרת דרמטוסקופ לאבחן את הנגע ולקבוע האם יש צורך בבירור/טיפול נוסף, או שניתן להסתפק במעקב תקופתי אחר הנגע. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הורדת שומה מהראש
  • שלומי
  • 17/08/2018 14:08
  • הסרת שומה מהראש
  • שלומי
  • 18/08/2018 21:26
  • שלום רב, מידת הפגיעה בשיער בעקבות הסרת שומה בקרקפת תלויה בגודל השומה. הצורך בגילוח מוקדם של המקום נקבע בדרך כלל ע"י הכירורג המטפל. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • משחה להבהרת כתמי שמש\גיל
  • עדנה
  • 14/08/2018 13:07
  • שלום. אני בת78. יש לי כתמים חומים בפנים,בזרועות וכמובן על כפות ידיי.הרופא רשם לי לאחרונה משחת רט-אויט0.05% האם הידרוקינון יותר טובה למטרה זו? האם למרוח רט-אויט רק על הכתמים או על כל אזור הפנים ועל כל כפות היד?האם מישחה זו גם נגד קמטים???(קשה לי להאמין אבל אולי) תודה עבור הסברייך עדנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, רטאויט הוא תכשיר anti-aging ידוע. בהעדר מידע על אופי ה"כתמים החומים" בפנים, לא ניתן לקבוע איזה תכשיר יעיל יותר, אם בכלל.מומלץ להוועץ ברופא המטפל כיצד להשתמש בתכשיר ולאיזה חלק של עור הגוף התכשיר מיועד . בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובת ביופסיה
  • דינה
  • 07/08/2018 11:09
  • האם התשובה אמורה לספק את רופא העור?
  • דינה
  • 08/08/2018 14:47
  • שלום רב, התשובה אמורה לספק את רופא העור במקרה שאבחן את הנגע לפני הביופסיה כנגע שפיר, כלומר - תוצאות הבדיקה הפתולוגית מתאימות לאבחנה המשוערת. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, הנגע שהוסר אובחן כנגע שפיר שהוסר בשלמות עם שוליים של עור בריא. מומלץ לוודא זאת מול הרופא המטפל /הכירורג. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קילפתי נקודת חן ואז היא חזרה
  • לירון
  • 25/07/2018 22:32
  • לפני כחודש קילפתי נקודת חן באזור החזה (אני לא יודע מה חשבתי לעצמי ועכשיו אני יודע שאסור לעשות דברים כאלה...) אחרי שכתבתי את זה בגוגל ישר יצא לי האגודה למלחמה בסרטן אני מאוד מפחד הנקודה הגלידה ולא נעלמה אבל הפעם היא קצת יותר כהה. האם יכול לקרות לי משהו? באמת יכול להיגרם מדבר כזה סרטן? (אני בכל מקרה הולך לרופא עור עוד כחודש בגלל שיש לי אקנה)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, ככל הנראה הנקודה "חזרה" כי לא הוסרה בשלמות ע"י הקילוף. כלומר לא מן הנמנע שמדובר בנגע שפיר. על מנת לאבחן אותה מומלץ להבדק ע"י רופא עור בקהילה שבעזרת דרמוסקופ יוכל לקבוע האם מדובר בנגע חשוד שמוטב להסירו , או בנגע שפיר שניתן להסתפק במעקב תקופתי אחריו. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לנטיגו וממצא חשוד
  • שרינה
  • 31/07/2018 22:53
  • ד"ר שלום. נבדקתי אצל כיר.פלסטי וזה מה שכתוב בהפניה: "אבחנות: lentigines, skin neoplasm unc behavior, seborrheic keratosis. תלונות: brown irregular 6 mm macule, rt temple two stuck on tan 2-3 mm papules ממצאים: דרמוסקופית מתאים ללנטיגו שפיר. אך בשל ממצא בודד הוסבר אפשרות כריתה משיקנית" קבעו לי כריתה רק לעוד 5.5 חודשים. לשאלתי, טען שלא נראה לו מדאיג. ראיתי באינטרנט לגבי ה neoplasm unc שזה דווקא עלול להיות מדאיג. מה דעתך ד"ר? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקת אולטרסאונד
  • glina
  • 19/07/2018 17:32
  • שלום רב, לפני כשנה הוציאו לי 2 מלנומות שטחיות- אחת על זרוע ואחת בשוק. מאז אני במעקב אולטרסאונד בלוטות לימפה. בבדיקה אחרונה אחת הבלוטות אובחנה כהיפואיקואית א- וסקולרית בגודל 7×3 מ"מ. מה זה היפואיקואית א-וסקולרית ומה זה יכול להעיד במקרה שלי? אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך לנכתב
  • glina
  • 23/07/2018 18:47
  • אשמח גם לדעת למה בדרך כלל רושמים על הבלוטות שהם במבנה סונוגרפי תקין ועל זאת נרשם אחרת ולמה בלוטה בגודל כזה בכלל משכה את תשומת לב הרופא, למרות שטכנאית אמרה בעל פה שהכל תקין?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופת Mekinist
  • עזרה
  • 09/07/2018 22:43
  • מחפשים תרופה בשם Mekinist. לא מבקשים עזרה כספית כ"א תמוז תשע"ח - 04.07.2018 נא להעביר ולפרסם, מדובר בהצלת חיים. (אשת הקשר - אשתו של שלמה- רונית קופר - 0502044533) עיזרו לנו להציל חיים יקרים! שלמה קופר, בחור צעיר בעל משפחה לתפארת שיקר מאוד מאוד לליבנו. מחלת הסרטן נשכה בו במלוא עוצמתה. מעי גרורתי עם מוטצייה BRAF אלימה. המלחמה היא אדירה ואין שום אופציה אחרת חוץ מנצחון. אתם יכולים לעזור. הרופאים הטובים ביותר בישראל מעוניינים להוסיף לטיפול הנוכחי תרופה בשם Mekinist. זוהי תרופה שאיננה נמצאת בסל הבריאות או בביטוחים הפרטיים עבורו ועלותה כ 55 אלף ₪ בחודש. לעומת זאת, חולי מלנומה מקבלים זאת בחינם כחלק מסל הבריאות. אנחנו מחפשים חולים פעילים במלנומה שיכולים לתרום קופסה - הרבה פעמים ישנם קופסאות עודפות, או משפחות שנותרו להם מהתרופה. ליצור קשר בווטסאפ או בסמס עם רונית קופר ב 0502044533. זוהי הצלת חיים מיידית. שתפו שתפו שתפו

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קו באמצע נקודת חן
  • אירית
  • 03/07/2018 07:12
  • שלום רב, לצערי לא ניתן להעריך מהו ה"קו באמצע הנקודה" שהוסרה . מומלץ להמתין לדוח הפתולוגי של הנקודות שהוסרו, כדי לוודא שאכן היו שפירות. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • 2 נושאים שמטרידים אותי
  • גיא
  • 01/07/2018 22:19
  • אני גבר בן 26 ממוצא מרוקאי יש בגופי נקודות חן הבחנתי לפני שבוע בנקודה שחורה בזרוע שהקוטר שלה קטן מ1 מ״מ האם זה משהו שאמור להלחיץ..... הנושא השני שקצת יותר בוער לי מצאתי על החיבור של איבר המין שלי בין הנרתיק לאשכים כמו בליטה קונה ללא צבע שונה פשוט המקום היה רגיש פוצצתי אותה ויצא מוגלה לבנה ואז דם..לא קיימתי יחסי מין כבר חצי שנה ...אפשר דעתך על הבעיות האלו?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, לצערי לא ניתן לאבחן את הנגעים שמטרידים אותך על סמך התיאור הנ"ל. מומלץ להבדק ע"י רופא עור בקהילה שיוכל באמצעות בדיקה דרמוסקופית בלתי פולשנית לאבחן את הנגעים הנ"ל ולקבוע האם יש צורך בבירור/טיפול נוסף. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שומה דיספלסטית?מלנומה?
  • דינה
  • 28/06/2018 22:13
  • שלום רב! בני בן 22 ,בעל עור בהיר ועיניים בהירות.בחיים שלו היה בים מספר קטן של פעמים. כשנולד כבר היו לו מספר נקודות חן גדולות:על כף הרגל(הוסר) ועל שתי על הגב(הוסרו).הכל בגיל קטן. היום במקרה ,קרוב למקום בו הוסרו שתי נקודות חן,איתן הוא נולד,התגלה אצלו נקודת חן שנראית חומה בהירה בגודל קטן מאוד.אולי 1 מ"מ אולי 2 מ"מ.ממש כמו הנקודה על הנייר ,אם אנו כותבים בעט.אך הרופאה הצעירה הייתה רצינית והיא בדקה היטב.כשמגדילים עם הפלפון את תמונת הנקודה רואים שהיא בהירה (ורודה,צבע בז') ועל הרקע יש מספר רב של נקודות חומות.לבני מומלץ להוריד את הנקודה הזאת כדי לשלול מלנומה. היום בערב נקודת חן הוסרה. רציתי לדעת:במידה וחס וחלילה מדובר במלנומה,מהו הסיכוי שהנקודה הזאת בגודל כזה נמצאת בשלבים המתקדמים? תודה רבה. דינה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, אני מניחה שהנקודות שהוסרו בעבר נשלחו לבדיקה פתולוגית ונמצאו שפירות. בדוח הפתולוגי ניתן לוודא האם הוסרו בשלמות. בכל מקרה ניתן לעשות רביזיה - בדיקה חוזרת- של הממצאים הפתולוגים של אותן שומות שהוסרו כדי לוודא שאגן היו שפירות. התופעה שאת מתארת יכולה להתאים להשנות מקומית (recurrent nevus) של שומה , משאריות השומה שנותרו במקום לאחר ההסרה הקודמת. לא ניתן להעריך על סמך התיאור הנ"ל עד כמה הנגע שהוסר עכשו חשוד למלנומה , ו/או מה שלב המחלה, אם בכלל. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מלנומה בציפורן
  • m
  • 27/06/2018 13:24
  • שלום לפני שנה וחצי עשו לי ביופסיה לנקודה חשודה בציפורן ויצא שהכל תקין. לפני חודש חזר לי הנקודה במרכז הציפורן אשר גודלת כלפי מעלה ושוברת לי את הציפורן. בביקור אצל רופא עור הוא אמר שמכיוון שזה רק במרכז הציפורן אזי אין כרגע חשד למלונמה, אני עדיין קצת לחוץ, הוא טען שהנקודה השחורה זה סוג של לכלוך כלשהוא אבל ברור לי שלא, גם מכיוון שזה בדיוק באותו מקום וגם מכיוון שזה בתוך הציפורן ולמעשה מפצל לי את הציפורן כמו פיתה ולא יכול להיות שנכנס ככה לכלוך. אציין בנוסף שבפעם שעברה הלכתי לרופא עור(אחר) בלי שום ידע מוקדם רק בגלל הפיצול בציפורן ואז הוא אבחן שיש קו לבן דק עד לשורש הציפורן ושם נקודה ממש זעירה נוספת ושלח אותי לביופסיה. האם עלי לדאוג וללכת לרופא נוסף או שבנתיים ניתן לחכות? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, בעקרון חשוב לבדוק שוב את תוצאות הביופסיה שבוצעה לפני שנה וחצי שסוכמה כ"הכל תקין"?????ניתן לבקש רביזיה של הממצאים ע"י פתולוג מיומן באבחון מלנומה של הצפורן. שנית, בביופסיה מתבצעת דגימה רק של חלק מהנקודה מה שנשאר עשוי לשוב ולהתפתח גם בעתיד ן. כמו כן הביופסיה עלולה לגרום לשינוי במבנה הצפורן . להשלמת ההערכה הקלינית של המקרהשלך, חשוב להבדק ע"י רופא עור הנעזר בדרמוסקופ ובצילום דיגיטאלי דרמוסקופי כדי לאבחן ו/או לעקוב אחרי הנקודה שמתפתחת תחת הצפורן ולקבוע האם יש מקום לביופסיה חוזרת או ניתן להסתפק במעקב תקופתי. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בליטה תת עורי
  • מייהנ
  • 20/06/2018 15:05
  • שלום רב, לצערי לא ניתן לאבחן את הבליטות הנ"ל ללא בדיקה בקליניקה. במקרה הצורך ניתן לבצע ביופסיה של אחת הבליטות לאבחון פתולוגי של ממצא. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יבלת פנימית על עקב
  • גלינה
  • 06/06/2018 16:14
  • שלום רב, לפני כשנה אובחנו אצלי 2 מלנומות in situ, שהוצאו. בלי קשר אליהן, יש לי יבלת פנימית בעקב רגל ימין שקיימת כבר הרבה שנים, כאשר בשנה וחצי אחרונות התחילה לכאוב לי, במיוחד כשאני דורכת על העקב וגם גדלה ויזואלית מנקודה קטנה לנגע גדוליותר. במספר ביקורות אצל רופאי עור שונים, שהסתכלו על המקום, אמרו שזו יבלת פנימית והציעו טיפול שונה- בין חנקן נוזלי ומשחת סלטין, או פשוט להשאיר את זה כך... השאלה שלי אם יבלת כזו, שכבר קיימת הרבה שנים, יכולה באיזשהו שלב להפוך להיות סרטנית ויש לי ממה להילחץ

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, בהתחשב בכך שאובחנו אצלך לאחרונה 2 מלנומות, מה שעשוי להעיד על נטיה לגידולי עור, מומלץ להוועץ עם הרופא המטפל האם יש צורך לקחת ביופסיה מאותה יבלת עקשנית בעקב , או להמשיך לטפל ולעקוב אחר התגובה עפ"י שיקול דעתו של הרופא. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום מלנומה והסרת שומות

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)