עמוד הבית > פורומים > סרטן המעי הגס

פורום סרטן המעי הגס

ד"ר רונן ברנר

ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST). בוגר התמחות באונקולוגיה, עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
גזים וכאבים בבטן שיר 09/01/2011 00:30
  • אבי עבר כריתת מעי גס עקב גילוי מאוחר של סרטן המעי הגס. ישנם גרורות בכבד ובאזור. הוא עובר טיפולים כימותרפים, בשבועים האחרונים הוא לא מפסיק להקיא , יש לו כאבים בבטן ובגב ועקב כך ,גם כמעט לא אוכל, חלש מאד וירד במשקל. השאלה שלי: ממה זה יכול לנבוע? ומה יש לעשות?

  • + הוסף תגובה
שאלת שיר דר' יחיאל זיו 09/01/2011 08:46
  • לצערי נובעות התופעות מהתקדמות משמעותית במחלה ומה שניתן לעשות זה רק לנסות להקל

  • + הוסף תגובה
דם סמוי פנינה 02/01/2011 23:52
דם סמוי דר' יחיאל זיו 04/01/2011 00:43
  • מחייב ברור עם קולונוסקופיה 1/6 = בדיקה אחת מתוך 6

  • + הוסף תגובה
קולונוסקופיה קצרה אליק ברונשטיין 02/01/2011 22:49
  • ד"ר שבוע טוב אמרת לי שבדיקת סיגמאידוסקופיה תספיק, אך אולי עדיף להשקיע כסף ולעשות קולונוסקופיה וירטואלית? היא תוכל לתת לי מענה? כי אני מאוד חושש מקולונוסקופיה רגילה ומההרדמה. אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה
קולונוסקופיה קצרה דר' יחיאל זיו 04/01/2011 00:42
  • אצלנו אומרים : When there are no indications > there are complications אז אל תעשה דברים מיותרים

  • + הוסף תגובה
ריר דם אחרי יציאה לעיתים רחוקות אליק 29/12/2010 20:57
  • שלום ד"ר זיו אני כבר כ 3 שנים סובל מריר דם על נייר טואלט אחרי יציאה מעט מאוד, זה קורה אולי פעם בחודש ולפעמים אף יותר אני שם נרות פרוקטו גליבנול וזה עובר לחודשיים שלוש. אני גם סובל מתסמונת מעי רגיז עוד מהצבא(בן 27 ). לאחר התלבטויות עשיתי בדיקת רקטוסקופיה שהראתה שאני סובל מטחורים בקדימה בדרגה 1-2 ללא סימני דלקת בולטים רקטו עד 20 ס"מ. הפרוקטולוג ממליץ בכל מקרה לבצע קולנוסקופיה , במשפחה אין היסטוריה של מחלות במעי הגס, האם לדעתך ניתן להסתפק בסיגמאידוסקופיה, והאם הדימום הוא מהטחורים הקיימים? לתשובתך אודה

  • + הוסף תגובה
ריר דם אחרי יציאה לעיתים רחוקות דר י. זיו 29/12/2010 21:01
  • ניתן להסתפק בסיגמואידוסקופיה. קרוב לוודאי שמדובר בדמם ממקור טחורים לאור העובדה שמדובר בדמם טרי ובוצעה רקטוסקופיה אשר מצאה זאת.

  • + הוסף תגובה
נוירופתיה כתוצאה מכימותרפיה רחל 28/12/2010 10:59
  • אני סובלת מחוסר תחושה בכפות הרגלים, ומעט גם באצבעות הידיים, זאת לאחר טיפול כימותרפי שקיבלתי בסרטן המעי הגס, החומר שגרם לכך הופסק אולם אני ממשיכה לסבול, שאלתי האם יש טיפול? או דרך להקל על הכאבים.

  • + הוסף תגובה
נוירופתיה כתוצאה מכימותרפיה דר' יחיאל זיו 28/12/2010 23:19
קולונסקופיה שושנה פישר 16/12/2010 20:25
  • לפני כ-6 שנים עשיתי בדיקה זו , הבדיקה היתה תקינה, האם ומתי עלי לבצעה שוב ?

  • + הוסף תגובה
פרוטוסל לריפוי סרטן גור 15/12/2010 22:04
  • האם משהו השתמש בפרוטוסל? זה ממש חדש בארץ. http://www.protocel.wip.co.il/

  • + הוסף תגובה
פרוטוסל דר' יחיאל זיו 15/12/2010 22:37
סרטן מעי הגס תמרה 15/12/2010 02:31
  • לצורך גילוי גרורות איזה בדיקה אופטימלית - מיפוי עצמות רגיל או מיפוי SPECT? בתודה

  • + הוסף תגובה
סרטן מעי גס, גרורות דר י. זיו 15/12/2010 20:42
בבדיקת קולונוסקופיה נמצא פוליפ היפרפלסטי גדול (1.5 ס"מ), על יד הצקום, ונכרת דידי 14/12/2010 20:47
  • בבדיקה פתולוגית נמצא שזהו פוליפ שפיר מסוג פוליפ משונן ומחייב מעקב. אבקש לדעת מה דעתך על מידת הסיכון העתידי לסרטן המעי הגס? תודה.

  • + הוסף תגובה
פוליפ היפרפלסטי דר' יחיאל זיו 14/12/2010 23:46
  • אם אכן כתוב פוליפ היפרפלסטי בתשובה פתולוגית אזי אין מעבר לתהליך סרטני. יחד עם זאת יש צורך במעקב כיון שמעי שלך הראה שהוא יודע לייצר פוליפים

  • + הוסף תגובה
תודה רבה!!! דידי 15/12/2010 18:02
ביופסיה וירטואלית לגידול בכבד - האם ניתן לבצע ? אשר 15/12/2010 09:47
  • בי בן 82, בעקבות שבר בשני חוליות גב תחתון בוצע ct במסגרתו נתגלה תהליך תופס מקןם בכבד. בסקירות ct ו-mri נתגלה גידול 6.6*6.6 באחורי הכבד, חד מוקדי. נימוש בקצה הכבד. האדרה בקצוות הגידול. כן נתגלתה טרומבוזה בעורק הכבד. תפקודי כבד תקינים ובערכי נורמה, לימפות נקיות, נוזל מוקדי בריאה שהרופאים אינם מודאגים ממנו, קיימת ספיגה באזור שבר בחוליות הגב. הרופאים מבקשים לערוך ביופסיה לגוש. החולה סובל מפרפור פרוזדורים ומטופל בקומודין ובאיקקור. לחולה ציסטות במעי הגס אובחנו בעבר כקוליטיס/קרוהן, ביצע קולונסקופיות רגילות ווירטואליות כולל ביופסיה ונמצא ללא פתלוגיה. מצב מערכת חיסונית נמוך. ככל הנראה בשל הקוליטיס אנמיה חריפה המטופלת בתוספי ברזל ובעירויים. סיכוני ביופסיה לכבד גדולים בשל גיל החולה, סיכון לדמם פנימי (על מדללי דם), פיזור תאים ממאירים, נקב ריאה וכיס מרה, מערכת חיסונית נמוכה וכו'. השאלה הינה איפוא - האם ניתן לבצע ביופסיה וירטואלית במקום ו/או כמדד מקדים לביוספיה רגילה ובכך לצמצם סיכונים ? אם כן באיזה מרכז רפואי בישראל ניתן לבצע בדיקה זו ? מי המומחים לנושא סרטן הכבד בתחום האונקולוגי ומי המומחים לביופסיה וירטואלית בתחום רדיולוגיה ? השאלה באה בעקבות הנתונים לעיל ועקב העובדה כי הטכניקה והשימוש בביופסיה וירטואלית מבוצע הלכה למעשה בגידולי מוח, שאינם נגישים לביופסיה רגילה, כך שבהיקש - במקום שלא ניתן לבצע ו/או סיכון גבוה בביצוע ביופסיה רגילה - האם ניתן לבצע וירטואלית - במקרה זה בכבד.

  • + הוסף תגובה
לשון צהובה יגאל 11/12/2010 16:06
  • האם יש קשר בין ניתוח להסרת גידול במעי הגס לבין העובדה שהלשון הופכת להיות צהובה מאד. מה הסיבות ללשון צהובה? והאם צריך בדיקה מיוחדת? תודה

  • + הוסף תגובה
לשון צהובה דר' יחיאל זיו 13/12/2010 10:11
גרנולומה חוששת 28/11/2010 19:44
  • שלום רב, לפני כשבועיים עשיתי בדיקה במכון מור, קולונסקופיה וירטואלית וסיטי לבדיקת סרטן ריאות . הממצאים בסרטן ריאות הוא שיש לי גרנולומה זעירה בrul. בקולונסקופיה, מעט נוזל חופשי באגן. מה פשר תשובות אלו ?

  • + הוסף תגובה
גרנולומה דר' יחיאל זיו 01/12/2010 03:04
  • קרוב לוודאי שמדובר בממצא ישן אך צריך לוודא זאת ע"י השוואה עם בדיקה קודמת. גם נושא ה "מעט נוזל באגן" מחיב ברור

  • + הוסף תגובה
טחורים רועי 19/11/2010 15:13
  • שלום דוקטור, אחת למספר חודשים אני עובר תקופה של כמה שבועות שבהם לאחר יציאה, הנייר טואלט עם כתמי דם. בדר"כ זה עובר לאחר כמה שבועות. מדי כמה שנים אני מגלה טחור שיוצא החוצה ושוב, לאחר כשבועיים הוא "נעלם". האם התופעות קשורות האחת לשניה וגם כתמי הדם הם כתוצאה מטחורים "בלתי נראים? האם היית ממליץ לי להמשיך לחיות כך (שכן, זאת בעיה לא מאוד מטרידה) או שהיית ממליץ על טיפול פשוט שיפתור זאת לצמיתות?

  • + הוסף תגובה
רועי דר' יחיאל זיו 20/11/2010 18:25
  • לא ממליץ לחיות כך כיון שהסיפר רק יחמיר עם הזמן. ממליץ להיבדק ולטפל. הדמם קרוב לודאי קשור עם הטחורים שאתה מתאר במידה ורצונך להיבדק אצלי : 03-6401234

  • + הוסף תגובה
טחורים רועי 23/11/2010 07:51
  • אתה יכול בבקשה לפרט מעט על הטיפול? עד כמה הטיפול פשוט או מסובך ומה פחות או יותר התהליך?

  • + הוסף תגובה
טחורים דק י. זיו 23/11/2010 12:48
  • צר לי, אך תקצר היריעה מלפט כאן, טחורים פנימיים בדרגות שונות מטופלים בצורות שונות. טחורים פנימיים, אין הטיפול בהם כטיפול בחיצוניים. שלב א הינו בדיקה.

  • + הוסף תגובה
האם יש קשר בין סרטן השד לגידול ממאיר במעי הגס? ע 22/11/2010 16:49
  • רציתי לדעת האם ישנו קשר בין סרטן השד לגידול ממאיר במעי הגס ? והאם סיכויי ההחלמה מסרטן המעי קשורים לזה שלפני כ6 שנים עברתי ניתוח להוצאת גידול + הוצאת בלוטות וכימותרפיה בעקבות סרטן השד. ולפני מספר ימיים הובחן אצלי גידול ממאיר במעי הגס ( בחלק הימני ) תודה מראש

  • + הוסף תגובה
סרטן שד ומעי דר' יחיאל זיו 22/11/2010 22:27
  • כן. נשים עם סרטן שד, סיכוייהן לחלות בסרטן מעי גדולים יותר ללקות בסרטן מעי מאשר נשים ללא סרטן שד. וכך גם לגבי נשים עם סרטן מעי שסיכוייהן ללקות בסרטן שד גדולים יותר מנשים ללא סרטן מעי

  • + הוסף תגובה
אני עושה עבודה על הנושא הזה... סטודנטית לסיעוד 22/11/2010 10:36
  • הייתי רוצה לדעת אצל מי אני יכולה לשאול שאלות (בדוגמת ראיון) אצל מי אני אוכל לעשות זאת. זה די דחוף לי... תודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה
עבודה דר' יחיאל זיו 22/11/2010 11:31
בדיקת דם סמוי בצואה וקולונוסקופיה וירטואלית מוטי א. 20/11/2010 19:15
  • אני בן 58, בריא בדרך כלל, ללא עבר משפחתי עם סרטן המעי. מזה 8 שנים אני מבצע כל שנה בדיקת דם סמוי בצואה, עם מימצאים שליליים. האם אתה מציע לילעבור בנוסף גם בדיקת קולונוסקופיה (וירטואלית או רגילה)?

  • + הוסף תגובה
דם סמוי, קולונוסקופיה דר' יחיאל זיו 21/11/2010 18:48
  • חד משמעי, כן לקולונו התועלת בדם סמוי נעה בין 30 ל 40 אחוז

  • + הוסף תגובה
אופציה אחרת גיא 18/11/2010 14:10
  • שלום רב דוקטור, לפני זמן קצר זימנו את אבי לבדיקה קלונסקפית לאבחון סרטן המעי הגס. אבי לא סובל משום בעיה המראה על סיכון ממשי לחלות במחלה. א- האם הבדיקה הכרחית? ב'- האם לא קיימת בדיקה פחות פולשנית שיכולה לזהות את הבעיה במידה וקיימת? תודה

  • + הוסף תגובה
קולונוסקופיה דר' יחיאל זיו 18/11/2010 23:23
  • שלום גיא, ללא סיפור משפחתי, זו הבדיקה המעדפת לאחר גיל 50 ובמידה ותקינה, כל 10 שנים. שווה את המאמץ.

  • + הוסף תגובה
חשד לגידול אלינה 12/11/2010 15:37
  • מה זה אימפלנטים ריקמתיים באומנטום ובדוגלס? האם זה גידול או שזה יכול להיות משהו אחר? תודה

  • + הוסף תגובה
אימפלנטים.... דר' יחיאל זיו 12/11/2010 22:03
  • בסביברות מאד גבוהה, גרורות במידה ויש ומוכח תהליך גידולי

  • + הוסף תגובה
שימוש בלנטינן בתרופות בטיפול בסרטן מתן 11/11/2010 20:51
  • שלום ד"ר, אני עושה עבודה על הלנטינן (תרכובת פוליסוכרדית מסוג בטא גלוקן המופקת מפטריית השיטאקי), האם משתמשים בתרכובת הזו באחת התרופות לטיפול בסרטן? אם כן איזו? ואם לא מדוע? קראתי מחקרים קליניים שביצעו והוכיחו יעילות בשימוש בה.

  • + הוסף תגובה
קולונסקופיה וירטואלית עוזי 02/11/2010 17:00
  • לא ברור לי מדוע אתם ממליצים על בדיקה זו שאין לה כמעט יתרונות על בדיקה רגילה. יש לה רק חסרונות.

  • + הוסף תגובה
קולונוסקופיה וירטואלית דר' יחיאל זיו 02/11/2010 23:03
  • אתה מטעה. !!!! יש יתרונות אך גם חסרונות. היתרונות : ראיית אברים נוספים בבטן, לא מוכנס צינור באורך 160 ס"מ אלא טיוב קצר של 7-10 ס"מ

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום סרטן המעי הגס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!