עמוד הבית > פורומים > פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

ד"ר אמיר רבהון

ד"ר אמיר רבהון מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות
ד"ר אמיר רבהון - מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות, עוסק בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. ד"ר אמיר רבהון רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון; עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
החזרת עוברים לירון 31/03/2019 10:43
  • שלום. שעה לאחר החזרת עוברים רצתי מהר במשך 20 או 30 שניות. שכחתי את התיק במרפאה ורצתי מהר כדי לקחת אותו .אני פוחדת עכשיו שנגרם נזק להחזרה. האם יכול להיות סיכון לעובר בעקבות זה ?

  • + הוסף תגובה
אין בעיה בכך. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 11:05
טיפולים שירלי 31/03/2019 10:48
  • שלום, בת 36.אני אחרי טיפול הורמונלי ראשון שלצערי הופסק עקב חוסר תגובה מספקת של הגוף (10 ימים גונל 300+צטרוטייד) הווסת שלי מאחרת כבר ב10 ימים (בד"כ סדירה ) – בוודאות לא בהריון. האם יכול להיות שהאיחור בווסת נובע בגלל הטיפול ? האם יש קשר ? הרופא ביקש שאעשה בדיקת פרופיל הורמונולי לפני שנמשיך בטיפול. האם כדאי לדחות את הבדיקה למחזור הבא בגלל האיחור במחזור הזה או שאין קשר בין הדברים וזה לא ישנה את תוצאות הבדיקה. אודה לתשובה, תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
הווסת מתעכבת מכיון שככל הנראה עדיין לא היה ביוץ ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 11:05
בדיקות נוספות אביה 02/04/2019 22:34
  • שלום רב בת 34 אני כבר שנה מנסה להיכנס להריון , טיפול ראשון עם לטרוזל ניקלטתי אבל עשיתי גרידה כי לא היה דופק . מאז 4 טיפולים 2 עם לטרוזול ואוביטרל ו 2 עם פיוריגיון ועדיין לא נקלטת , עשיתי צילום רחם והכל תקין. אני מגיבה טוב להורמונים והבדיקות דם והזקיקים תקינים. אז איפה הבעיה??? אני מיואשת ... יש עוד בדיקות שאפשר לעשות?

  • + הוסף תגובה
אביה שלום. קודם כל זה סימן טוב שהיה הריון. ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 11:04
  • לאור הגרידה שעברת הייתי שוקל לבצע גם היסטרוסקופיה במטרה לראות את חלל הרחם בצורה מיטבית.

  • + הוסף תגובה
האם ניתן לשלול הריון? דניאלה 03/04/2019 19:20
  • שלום רב, מנסה להרות. לא קיבלתי מחזור כ-3 חודשים. בעקבות האמור רופא הנשים רשם לי כדורי PROVERA מיידית. הוא עשה זאת בטרם הצגתי לו את הבדיקות שערכתי היום: ESTRADIOL (E-2) 209 pmol/L PROGESTERONE <2 BETA-HCG <5 באולטרסאנד זקיקים: נצפו זקיקים קטנים מרובים בשתי השחלות (עובי רירית 5.3 בשני הצדדים). שאלתי: האם בדיקת הדם שוללת הריון לחלוטין? (שואלת משום שניתן לזהות הריון בבדיקת הדם החל משבוע מסוים?). האם נכון לקחת את הכדורים? כלומר, הרופא רשם לי את הכדורים בטרם עיין בתוצאות הבדיקות, האם לא ייתכן עיכוב מחזור בשל הריון? תודה מקרב לב!

  • + הוסף תגובה
הבדיקה שוללת הריון. הטפול בסדר גמור ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 11:03
הקפאת עוברים אורית 04/04/2019 22:17
  • שלום. רציתי לשאול האם לאחר שאיבה עושים הפריה גם טבעית וגם icsi במקביל? אי שואלת כי קרה לי משהו מאד מלחיץ. יום לאחר שאיבת הביציות הרופא התקשר ואמר שיש 2 עוברים (אחד הוחזר..) . לאחר כשבוע נכנסתי לאתר ששל בית החולים ותאום אני מגלה שיש לי עוד 2 עוברים (במקום עוד אחד) וכתוב שהשני נוצר בהפריה icsi/ האם הגיוני שהרופא לא אמר? האם הגיוני שעשו את שתי השיטות במקביל. איך דבר כזה יכול להתרחש? מלחייייייץ

  • + הוסף תגובה
פעמים רבות עושים את ההפריה בשתי השיטות. ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 11:02
  • ייתכן לעתים שיום אחרי ההפריה רואים הפריה במספר מסוים של עוברים ומאוחר יותר ניצפות עוד הפריות. לא רואה בכך כל בעיה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
בדיקת בטא אמא 04/04/2019 22:49
  • שבועיים לאחר החזרת עובר קיבלתי תוצאת בטא שלילית. לאחר יומיים הופיעה דימום מחזור מלווה בכאבים לא אופיניים. הדימום נמשך שלושה ימים. ביום הרביעי למחזור התחלתי במעקב זקיקים (אני בת 41 ובעבר היו לי ביוצים מוקדמים. פרופיל הורמונלי - fsh סביב 20 ו- amh 0.43) בבדיקת הדם במעקב הזקיקים נעשתה בטעות שוב בדיקת בטא ולהפתעתי התוצאה היתה 75 האם מדובר בהריון? אם כן, האם יש סיכוי שזה הריון תקין? עשיתי בדיקה ביתית שגם הראתה תוצאה חיובית. אשמח לתשובתך, תודה רבה! 🙏🏻

  • + הוסף תגובה
ממליץ לחזור שוב על רמת בטא ופרוגסטרון. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 11:00
וסת לאחר החזרה עם דימום יסמין 07/04/2019 01:45
  • שלום, אני עשיתי שאיבת ביציות ונשאבו 15 ביציות. לאחר כ6 ימים הוחזר עובר בלסטוציסט אחד. לאחר כשבוע בעודי לוקחת כל הזמן ללא הפסקה את התמיכה מהשאיבה ( כדור אחד אסטרופם וכדור אחד אנדומטרין וגינלי שניהם בוקר וערב) החל דימום שהתגבר והתגבר עד כדי וסת רציפה ואפילו יותר מבד"כ. התייעצתי עם בית החולים הזמינו אותי לבצע בדיקות דם של המדדים- אסטרדיול וכו וגם בדיקת ביטא וזה רק כעבור שבוע. הרופאה טענה שזה לא מחזור ובינתיים הוסיפה לי כדור דופסטון בוקר וערב. הביטא יצאה שלילית אבל אמרו לי לחכות עוד שבוע כי רק אחרי שבועיים מההחזרה ניתן לדעת בוודאות. לגבי האסטרדיול הם אמרו שהוא יצא ממש גבוה 26/27 ולא יכול להיות שזה מחזור... בכל מקרה כעבור עוד שבוע שאני עדיין לוקחת את התמיכה עשיתי שוב בדיקת ביטא שיצאה שלילית ואסטרדיול שיצא גבוה . הפסקתי את התמיכה בהוראת בית החולים וחיכיתי לקבל מחזור ועדיין לא קיבלתי לאחר הפסקת התמיכה. מה זה יכול להיות? איך קיבלתי מחזור עם תמיכה ואסטרדיול כל כך גבוה? כרגע עדיין לא קיבלתי מחזור ואני כבר שבועיים אחרי התאריך שלי מה לדעתך זה יכול להיות? האם ייתכן שמשהו "נדפק" בעקבות הדימום הזה? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
במידה ועדיין לא קיבלת ווסת מציע לחזור על בדיקות הדם כולל בטא. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 10:59
הפריה בגיל 44.5-סיכויים דנית 07/04/2019 06:01
  • שלום לך בת 44.5 ומתלבטת מאוד אם לבצע הפריה פעם שניה.הראשונה היתה לפני 9 חודשים-הריון כימי.הוחזרו 3 עוברים(אחד טוב,2 בינוניים)מתוך 6 ביציות שנשאבו. 2 ילדים מהריונות ללא טיפול לפני 9,12 שנים. AMH לפני שנה וחודשיים 0.99 ולהלן תוצאות פאופיל הורמונלי עדכני ביום 4 למחזור שעשיתי לפני חודש FSH6.12 פרוגסטרון 0.5 אסטרדיול 219 LH 3.22 tsh 2.07 פרולקטין 406 6 מחזורים אחרונים בני 20 עד 23 ימים למחזור בלבד(האחרון 23) מצד אחד מעוניינת מאוד למצות את הנסיון האחרון בהחלט ומצד שני חושבת שהסיכוי כל כך נמוך שהוא לא"שווה"את ההשקעה הייתי רוצה לדעת מהי דעתך בסוגיה זו מנסיונך רב השנים תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
הסכוים להגיע ללידה לאחר IVF בגיל זה הם 1-3%. ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 10:58
בטא אמא 07/04/2019 15:30
  • שבועיים לאחר החזרת עובר בטא שלילית. כעבור שבוע באופן פתאומי בטא 75 יום רביעי - בטא 75 יום שישי - בטא 174 יום ראשון - בטא 208 האם יש עדיין סיכוי להריון תקין?

  • + הוסף תגובה
הבטא עולה בקצב איטי מהרצוי. יש להמשיך לעקוב אחרי הבטא על מנת לראות לאן זה מתפתח. בהצלחה רבה ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 10:57
גונל ואוביטרל ענת 09/04/2019 13:05
  • שלום ד"ר, החודש אני התחלתי לראשונה טיפול בגונל 50 מ"ל ליום. שלשום היה יום 8 לזריקות, ובדיקות מאתמול הראו; שחלה ימנית זקיק 20 ו 19. שחלה שמאלית זקייק 17. E2 5693 pml Progesteron 2.8 pml Lh 32.2 iu הורו לי להזריק אתמול אוביטרל. רציתי לשאול? האם לא היה מאוחר לאוביטרל ? ועוד שאלה; בלי אוביטרל הזקיקים לא היו מבייצים?

  • + הוסף תגובה
ההנחיות שקיבלת בסדר גמור. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 10/04/2019 10:56
החזרה על בסיס טבעי אנונימי 28/03/2019 10:25
  • שלום, אני אחרי הריון מוץ לרחם שנפל בצורה טבעית. שבוע אחרי התאפסות הבטא כבר היה זקיק שהתפתח מאוד. לפני יומיים (יום שלישי) הזקיק היה 16, אסטרודיל 745, פרוגסטרון 2.3 וlh 27.6. הרירית הייתה 4.8 ולכן הרופאה ביקשה לעשות שוב בדיקה היום (יום חמישי) כדי לבדוק שהרירית מתעבה אחרת אין טעם לעשות החזרה.. היום בבדיקה כנראה פספסנו את הביוץ וכבר אין זקיק.. הרירית עלתה יפה ל6.7 לטענת הרופאה לא תהייה החזרה החודש כי פספסנו את הביוץ.. אבל אם יודעים מתי היה הביוץ (הרי עשיתי בדיקה לפני יומיים ועדיין היה זקיק) אז למה לא להחזיר עובר קפוא?

  • + הוסף תגובה
בדיקת בטא מיכל 28/03/2019 09:37
  • שלום, לאחר החזרה ביצעתי בדיקת בטא שהראתה 828, בעקבות בקשת רופא הפריון ביצעתי שוב בדיקת בטא לאחר 3 ימים והבטא עלתה ל 2930. הרופא פריון ביקש שוב שאעשה בדיקה לאחר 4 ימים. האם זה לא וודאי שאני בהריון ? כמה בדיקות מקובל לעשות ?

  • + הוסף תגובה
ערכי בטא ופרוגיסטרון שרון 27/03/2019 15:00
  • שלום רב ד"ר.. אני נמצאת בשבוע 5 פלוס אחרי החזרת עובר מוקפא מיום 5 למרץ .עשיתי היום בדיקות דם.ערך אסטרדיול 1494, פרוגסטרון 82.7 הבטא 11686 .האם ערך הבטא תקין כי ביום 24 לחודש הערך היה 7038 זה לא אמור להכפיל את עצמו? אני צריכה לדאוג??

  • + הוסף תגובה
האם ההורמונים תקינים לול 27/03/2019 11:34
  • בטא 1200 אסטרדיול 780 פרוגסטרון 45 יום 14 לאחר החזרה. האם ההורמונים תקינים?

  • + הוסף תגובה
הפלת הריון כימי שירה 26/03/2019 23:09
  • יש לי כמה שאלות- מה ההבדל בין הריון כימי לעובר שלא שרד? הרופא שלי טוען שעברתי הריון כימי ומצד שני טוען שאני אמורה כרגע לחכות ל"הפלה". עוד שאלה- כמה זמן בערך לאחר הפסקת התמיכה אמורה להתרחש ההפלה? וכמה זמן היא נמשכת? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
בדיקת בטא ציקה 25/03/2019 12:21
  • היי .. שבוע לאחר החזרת עובר מוקפא ב1/4 אני צריכה לעשות בדיקת בטא אני לוקחת תמיכה כול 3 ימים של אובריטל הבנתי שיש צורך לחכות לפחות שבוע ממועד זריקת אובריטל האחרונה עד לבדיקת בטא האם אני צריכה לדחות את בדיקת בטא (צריכה להזריק אובריטל ב27/3)

  • + הוסף תגובה
מציע לבצע בדיקת הריון כ 6-7 ימים לאחר האוביטרל האחרון. כמובן להמשיך את התמיכה עד אז. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 26/03/2019 11:21
בדיקת בטא ציקה 26/03/2019 11:41
  • שחכתי לציין שאני מזריקה רק חצי כמות כול פעם כלומר 125 האם זה משנה את התשובה שלך או עדין כדאי לעשות לאחר 6-7 ימים

  • + הוסף תגובה
החזרת עוברים מישהי 24/03/2019 15:19
  • בת 42. לאחר מס' מחזורי שאיבות והחזרות ללא הצלחה עד כה. שאיבה ב21/3. התוצאות: 19 ביציות. 15 הפריות. נכון להיום-24/3: יש 10 עוברים. אין לי נתונים נוספים עליהם. נאמר לי שעל פי איכותם היום הוחלט לנסות לגדל את כולם לבלסטוציסטים (כלומר עד ל26.3) ולא להקפיא חלק מהם (כפי שתוכנן בהתחלה). פונה לרופאים כאן: מה עשוי להיות השיקול שהוביל להחלטה זאת לדעתכם?

  • + הוסף תגובה
אני לא נוהג להתערב בפורום בטפול שמתבצע. מציע להתיעץ על כך עם הרופא/ה המטפל. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 26/03/2019 11:23
הריון shireen 19/03/2019 12:53
  • שלום, אני בת 29, מנסה להיכנס להריון באופן טבעי במשך חודשיים. לפני שבועיים עשיתי בדיקות דם לפרופיל הורמונלי - מצ"ב תוצאות רציתי לדעת, אם התשובות תקינות. תודה מראש. ANDROSTENEDIONE 5.53 NMOL/L 1.7 - 12.22 image description PRG-17-OH 1.00 NMOL/L FOLLICULAR PHASE : 0.9 - 2.7 NMOL/L LUTEAL PHASE : 0.9 - 7.6 NMOL/L POST MENOPAUSAL : 0.3 - 4.0 NMOL/L PREGNANT : 8.5 - 39.9 NMOL/L image description DHEA SO4 6.78 UMOL/L 2.6 - 13.9 החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה החל מ 14.02.2018 עדכון ירכי ייחוס לילדים עד גיל חמש image description 36.7> (ESTRADIOL(E2 (FOLLICULAR PHASE : 77 - 922 PMOL/L) (MID-CYCLE : 140 -2383 PMOL/L) (LUTEAL PHASE : 77 -1145 PMOL/L) (POST MENOPAUSAL : PROGESTERONE (FOLLICULAR PHASE : <0.3-0.95 NMOL/L) (LUTEAL PHASE : 3.8 - 50.5 NMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <0.3-0.65 NMOL/L) :PREGNANT FEMALE (FIRST TRIM : 8.9-468 NMOL/L) (SECOND TRIM : 72-303 NMOL/L) (THIRD TRIM : 89-771 NMOL/L) החל מ 06.12.2015 חל שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה image description PROLACTIN 171.29 MU/L 70 - 630 החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה image description TESTOSTERONE 0.89 NMOL/L 0.3 - 3.8 החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה image description TSH 0.85 µIU/mL 0.35 - 4.94 החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה

  • + הוסף תגובה
הבדיקות שהעברת תקינות. האם ביצעת גם בדיקת FSH ? ד"ר אמיר רבהון 22/03/2019 22:52
FSH 5.13 MUI/ML shireen 22/03/2019 23:06
זה תקין ד"ר אמיר רבהון 23/03/2019 23:06
מחזור לא סדיר שירן 23/03/2019 23:37
  • איך אני יכולה להיכנס להריון עם מחזור לא סדיר? דבר שמקשה עלי לחשב זמן ביוץ תודה

  • + הוסף תגובה
מציע לקבל יעוץ מרופא פריון . מניח שייראה את כל התמונה ויציע תכניתלמעקב וטפול. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 24/03/2019 14:57
קבלת מחזור 10 ימים לאחר שאיבה דורית 15/03/2019 21:43
  • בת 41, בפעמיים האחרונות שעשיתי טיפול IVF קיבלתי מחזור 10 ימים לאחר השאיבה. האם מעיד על בעיה תזמונית בטיפול? יש לציין כי העוברים שהופרו לא התפתחו לבלסטוציסטים (אני מעדיפה להחזיר רק בלסטוציסטים)

  • + הוסף תגובה
אני מניח שהתמיכה ההורמונלית הופסקה כאשר לא בוצעה החזרה. זו כנראה הסיבה לווסת המוקדמת. ד"ר אמיר רבהון 22/03/2019 22:59
  • הייתי שוקל להחזיר עוברים בשלב מוקדם יותר ולא רק בלסטוציסטים.

  • + הוסף תגובה
מענין... מדוע? דורית 22/03/2019 23:13
  • האם הסברה שאם לא מתפתחים בחוץ אז לא יתפתחו בפנים אינה נכונה?

  • + הוסף תגובה
לדעתי האינקובטור הטבעי , כלומר הרחם, עדיין טוב יותר מזה שבמעבדה. ד"ר אמיר רבהון 23/03/2019 23:06
לרופאים בתחום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

הצטרפו לאינדקס הרופאים!