עמוד הבית > פורומים > פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

ד"ר אמיר רבהון

ד"ר אמיר רבהון מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות
ד"ר אמיר רבהון - מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות, עוסק בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. ד"ר אמיר רבהון רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון; עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
חזרה לIVF רוני 23/01/2020 19:34
  • שלום, ביצעתי בדיקת פאפ ויצא לי תשובה ASUCUS. לאחר שלושה חודשים ביצעתי שוב ואותה תשובה. בדיקת קולונוסקופיה יצאה תקינה עם שינוי קל . וביופסיה יצאה תקינה. רציתי לדעת האם זה נוצר בעקבות טיפולי IVF שביצעתי לפני שנתיים. והאם במידה ואני חוזרת לIVF זה יכול להחמיר את המצב. תודה רבה

  • + הוסף תגובה
זה לא קשור לדעתי לטפולי הפריה בעבר ולא יושפע מטפולים כעת. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 26/01/2020 21:44
החזרה חנה 24/01/2020 12:01
  • שלום וברכה אני לקראת החזרת מוקפא הרופא אמר לי לקחת אסטרופם פעמיים ביום עשיתי בדיקות ביום שלישי ויצא שעובי הרירית היא 7 מ"מ הרופא אמר להמשיך שלוש פעמים אסטרופם ולבצע בידקות ביום שישי הבעיה היא שפספסנו את הבדיקות ביום שישי האם זה אומר היא אפשר לבצע את ההחזרה וצריך לחכות לחודש הבא

  • + הוסף תגובה
אני מניח שניתן להמשיך גם ללא הבדיקות בששי. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 26/01/2020 21:43
טיפול בוריקוצלה קטן אריה 26/01/2020 11:14
  • שלום רב. אובחנתי לפני כ6 שנים עם וריקוצלה 4.4 ממ. עברתי צנתור לתיקון. עכשיו אני שוב בטיפולי פוריות ובסונר הודמם וריקוצלה קטן 3 ממ עם ריפלוקס. בבדיקת זרע VITALITY 84%. T.COUNT 715 MOTILITY 84%. MORPHOLOGY 12% מנסים כבר שנתיים להיכנס להריון וללא הצלחה, האם יש צורך בטיפול תודה רבה

  • + הוסף תגובה
בדיקת הזרע תקינה. לא רואה צורך לתקן את הוריקוצלה. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 26/01/2020 21:42
התייעצות לגבי החזרת עוברים לי 26/01/2020 21:07
  • היי היום 26.1 נשאבו 36 ביציות ללא אוביטרל לפני שאיבה קיים חשש לגירוי יתר בעקבות כמות הביציות הומלץ על החזרה רק בחודש הבא בגלל הגירוי שאלתי היא האם עדיף להמתין כרגע ולא לבצע החזרה או להחזיר בלוסטוציסט 1 או 2 בחודש הבא ? האם לבלוסטוציסטים יש סיכויי קליטה טובים יותר מאשר לעוברים טריים שיוחזרו ביום רביעי או חמישי ?

  • + הוסף תגובה
לי שלום. בהחלט עדיף להקפיא כעת עוברים ולא להחזיר. במחזור הבא ניתן להחזיר עוברים. ההמלצה כמה עוברים להחזיר תלויה בגיל וברקע הרפואי שלך. מכיון שאינני מכיר לא יכול כמובן להמליץ כמה להחזיר. ד"ר אמיר רבהון 26/01/2020 21:42
  • במידה ואיכות העוברים טובה בהחלט יש מקום להקפיא בלסטוציסטים . בהצלחה

  • + הוסף תגובה
ערכי בטא עדי 14/01/2020 17:54
  • שלום ד"ר, ב 07.01 (12 יום לאחר החזרת 2 עוברים בני 3 ימים) - בטא 275. ב 09.01 - בטא 565 ב 12.01 - בטא 1827 ב 14.01 - בטא 3611 זה נראה שערכי הבטא לא בדיוק מכפילים את עצמם, למה? ראיתי שכתוב שעדיף שערכי הבטא יהיו גבוהים מפי 2 ואצלי הם לא. האם זה מעיד משהו על תקינות ההריון? תודה רבה רבה

  • + הוסף תגובה
עדי שלום, הערכים האלה מצוינים. מציע להפסיק לבדוק ולבצע אולטראסאונד בעוד 10 ימים. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 14/01/2020 21:30
תודה רבה עדי 17/01/2020 18:08
אסטרופם לין 08/01/2020 00:47
  • שלום ד"ר, אני לקראת החזרת מוקפא/ים, התבקשתי לקחת 3 כדורי אסטרופם ביום החל מיום 2 של המחזור למשך 12 ימים.ולהגיע לביקורת ביום ה13 (יום 15 למחזור). אשמח לדעת האם אסטרופם מונע ביוץ ? ואז למעשה אין טעם גם לנסות טבעי ? תודה מראש :)

  • + הוסף תגובה
לין שלום. האסטרופם במינון הזה מונע התפתחות זקיק וביוץ וגורם להתעבות הרירית לקראת החזרה. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 08/01/2020 12:20
דימומים ביום ה15 למחזור לין 12/01/2020 16:27
  • שלום דר, תודה על תשובתך. אני נוטלת אסטרופם כבר 12 ימים . מחר יש לי בדיקות דם ומעקב אצל הרופא. אני מדואגת מאחר והופיעו לי דימומים היום ממש כמו מחזור. מה הסיבה שיכול לקרות דבר כזה ? האם תתבטל ההחזרה כתוצאה מהדימום ?.. האם להמשך ולקחת כדור ערב עד לבדיקה מחר בבוקר ?

  • + הוסף תגובה
במידה והדימום נמשך יש מקום להתיעץ עם הרופא לגבי ההחזרה. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 14/01/2020 21:32
החזרת מוקפא בלסטוציסט שאלה דריה 12/01/2020 19:09
  • דוקטור רבהון שלום, בהמשך למה ששאלתי בעבר, אני לפני החזרת מוקפא. הטריגר לביוץ היה דקפפטיל אחד (מחשש לגירוי יתר). הרופא הנחה אותי לקחת סינרל כתמיכה פעמיים ביום. שאלותי הן: 1. האם יש תנאים טובים להשתרשות כשהטריגר הוא דקפפטיל? 2. האם סינרל מספיקה כתמיכה או שיש להוסיף עד משהו? 3. ממתי לוקחים את התמיכה (בהנחה שהביוץ ביום שלישי ב6 בבוקר)? 4. דבר אחרון חביב, האם הסינרל לא משפיע לרעה בטיפולים הבאים (מבחינת התגובה להורמונים)? תודה רבה לך.

  • + הוסף תגובה
דריה שלום. אנא הפני את כל השאלות לרופא המטפל. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 14/01/2020 21:31
הכנה לפני החזרת מוקפאים - שאלה דריה 09/01/2020 15:17
  • שלום, מתנצלת מראש על אורך השאלה. בת 30. פוליציסטית. ללא מחזור סדיר כלל. אני בסבב שני לקראת החזרת עובר מוקפא. מאחר ואיני מגיבה לאסטרופם - הרירית לא מתעבה, אני מטופלת בגונאל על מנת להביא לעיבוי הרירית. לקחתי 5 ימים גונאל 100 ובבדיקה היום נצפו 8 זקיקים בגודל 8-12, ועוד הרבה זקיקים קטנים, ובנוסף האסטרדיול הוא 860. הרופא הנחה אותי להוריד מינון גונאל ל75 לשלושה ימים ולראות מה קורה. בנוסף, אמר שככל שיהיו הרבה זקיקים אז ייתן לי דקפפטיל וסינרל (בנוסף לתמיכה של קרינון). שאלותי הן: 1. האם הורדת המינון של הגונאל לא תפגע בעיבוי והכנת הרירית לקראת החזרה? 2. האם דקפפטיל לא יפגע בסיכויי ההיקלטות של העובר (עובר בן 5 ימים)? במה שונה הסינרל מהתמיכה של קרינון? והאם אין לו איזשהן השפעות שליליות על ההיקלטות ו/או הסבבים הבאים במידה ויהיו? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
דריה שלום, בהחלט הגיוני לרדת במינון מכיון שאנחנו מעונינים בגרוי מתון ולא מעבר לכך. הייתי עושה מאמץ לגרום לביוץ שלא עי דקפפטיל אבל זה תלוי כמובן ברמות ההורמונים והזקיקים שיתפתחו. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 09/01/2020 15:38
תודה רבה! אם לוקחים גם אוביטרל וגם דקפפטיל זה בסדר? דריה 09/01/2020 15:44
  • תודה רבה! אם לוקחים גם אוביטרל וגם דקפפטיל זה בסדר?

  • + הוסף תגובה
הייתי ממתין בסבלנות לשלב גרימת הביוץ עצמו ואז הרופא יחליט מה הטפול המיטבי. ד"ר אמיר רבהון 09/01/2020 22:12
בעיות פריון?! ללא שם 09/01/2020 15:56
  • שלום דר', לא בטוחה אם אני אמורה להפנות את השאלה אליך או לאנדוקרינולוג אבל אנסה :) אני חולה ב-CAH בביטוי הכי קל של המחלה ואנחנו מתקשים להיכנס להריון (אצל בעלי הכל תקין). בבדיקת דם לפרופיל הורמונלי שבצעתי ביום ה-2 למחזור, רמת הפרוגסטרון היתה 2. אציין שהמחזור שלי סדיר. האם לדעתך אצטרך ליטול תרופות על מנת להיכנס להריון?! סטרואידים/פרוגסטרון? כמובן שקבעתי תורים לכל המומחים הרלוונטיים... אבל עד שיגיע התור אני מאוד סקרנית. תודה מראש על המענה!

  • + הוסף תגובה
אם המחזור שלך סדיר לא חושב שיהיו השלכות לבעיה האדרנלית. במידה והמחזור אינו סדיר זה יכול להיות קשור לכך. בכל מקרה יש לקבל יעוץ מסודר מאנדוקרינולוג. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 09/01/2020 22:11
פעם ראשונה חנה 06/01/2020 19:54
  • עברתי טיפול פעם ראשונה, ולא הצליח לצערי האם בדרך כלל פעם ראשונה הטיפול לא מצליח? ואחר כך יש יותר סיכויים? ובטיפול השני זה יותר פשוט אם יש לי עוברים מוקפאים?

  • + הוסף תגובה
חנה שלום, בהחלט שכיח שלא מצליחים בפעם הראשונה ומצליחים בהמשך הדרך. לא להתיאש ! בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 07/01/2020 13:36
אל תתיאשי שי 08/01/2020 19:09
מחזור חנה 09/01/2020 12:09
  • שלום וברכה הפורום הזה ממש עוזר לי !! רציתי לשאול אם זה נורמלי שעכשיו קיבלתי מחזור בצבעי חום כהה? (אחרי החזרה שלא הצליחה.) תודה

  • + הוסף תגובה
בהחלט ייתכן. מניח שיתגבר בהמשך ד"ר אמיר רבהון 09/01/2020 15:36
החזרת עוברים אלין 07/01/2020 00:09
  • שלום, אני בת 34 לאחר קיסריים. האם מומלץ להחזיר 2 עוברים? האם קיימים סיכונים רבים מידי לתאומים לניתוח שלישי? או שההמלצה להחזיר עובר בודד? תודה מראש,

  • + הוסף תגובה
אלין שלום. מכיון שעברת 2 ניתוחים קיסריים הייתי ממליץ להחזיר עובר אחד ולא לוקח סיכון להריון רב עוברי. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 07/01/2020 13:35
תודה רבה על המענה המהיר! אלין 07/01/2020 13:39
בדיקת אגן קטן ופרופיל הורמונלי נועה 02/01/2020 11:23
  • שלום, אני בת 35, מנסים להכנס להריון ראשון ספונטני מזה 4 חודשים ללא הצלחה. מחזור סדיר כל 25 יום. התקבלו התוצאות הבאות בבדיקת אגן קטן ביום 7 למחזור, אשמח לדעת מה משמעותן והאם יש עוד סיכוי להריון ספונטאני או שכדאי לעבור לטיפולי הפרייה: מנח רחם: קדמי גודל רחם: 49X33X54 רירית הרחם: בעובי 3.5 ממ תיאור הרירית: סדירה, הד קו אמצע דוגלס: ללא נוזל שחלה ימנית הודגמה בגודל: 23X14 מבנה וגודל תקינים נמצא זקיק בגודל 13 ממ, 10 ממ נצפו 4 זקיקים קטנים נוספים שחלה שמאלית הודגמה בגודל: 32X20 מבנה וגודל תקינים נצפו 25 זקיקים קטנים תוצאות אנדוקרינולוגיות ביום 3 למחזור: LH- 5 FSH- 6.2 E2- 222 Progesterone- 2.

  • + הוסף תגובה
הבדיקות שעשית תקינות. ממליץ לבצע גם בדיקת זרע (אם לא בוצעה). בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 05/01/2020 09:38
החזרה אסתר 04/01/2020 22:15
  • שלום אני בת 21 אחרי החזרה האם יש לי יותר סיכויים מבחינת הגיל?

  • + הוסף תגובה
אסתר שלום. את מאד צעירה ולכן סיכויי ההצלחה טובים יותר. בהצלחה רבה ד"ר אמיר רבהון 05/01/2020 09:37
אחרי החזרת מוקפאים טל 25/12/2019 12:50
  • שלום ד״ר, אני אחרי החזרת מוקפאים יום 3 על בסיס טבעי. זהו היום ה- 7 .לוקחת כתמיכה 2 קרינון ביום. אחרי 5 ימים מההחזרה לקחתי זריקה אחת של דקאפפטיל. ווסת אחרונה היתה בתאריך 26.11. יש לי 2 שאלות : 1. שלשום הבחנתי יחד עם ההפרשה הכתמה / טיפות של דם אדום בהיר ורוד. ואתמול היתה הכתמה דמית בהירה עם ההפרשה. היה קצת ממש ועכשיו אין. ממה זה יכול להיות? אני מאוד חוששת. 2. אם חס וחלילה לא נקלטתי , הווסת אמורה להגיע בזמן ב 26.12 ( אצלי הווסת סדירה) או שמא הקרינון יעכב? תודה מראש על המענה המסור.

  • + הוסף תגובה
לא הייתי מתיחס בדאגה להפרשה שתיארת. אם אין הריון סביר מאד שהווסת תגיע במועד . בדרכ הקרינון לא יידחה את הווסת. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 26/12/2019 21:25
תודה ושאלה נוספת טלי 26/12/2019 22:04
  • ד״ר, אז ההכתמה יכולה להיות השתרשות או תחילת ווסת? אין לי שום הכתמה כרגע. היתה אחת חד פעמית וזהו, קצת כאבי ווסת באים והולכים..

  • + הוסף תגובה
ככל הנראה קשור לתקופת ההשרשה. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 28/12/2019 22:16
אחרי החזרה....... טל 31/12/2019 13:39
  • שלום ד״ר, לצערי הבטא שלילית. כלכך קיוויתי והרגשתי שהצליח הפעם. מאוד כואב לי. האם תוכל להגיד לי מה היתה הסיבה להכתמה הדמית כ-5 ימים אחרי ההחזרה? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
הפלה אחרי הריון ivf מצפה להריון 30/12/2019 21:24
  • לבעלי יש בעית זרע(בעיה בתנועה), אצלי על פניו כל הבדיקות תקינות. עברנו טיפול שהצליח בלוציסט יום 5, הבטא היתה תקינה לחלוטין, קיבלתי תמיכה כמקובל, מיד עם התשובה החיובית התחילו דימומים קלים, מדי פעם, בשבוע 7+3 היה דימום חזק מלווה בקרישי דם, נצפה דופק,בבית חולים ראו המטומה, התסריט הזה חזר על עצמו עוד פעמים ואז נפסק הדימום לחלוטין, כשהגענו לבדיקה שיגרתית הסתבר שאין דופק וההמטומה גדלה. רציתי לשאול מספר שאלות 1. האם ייתכן שהעובר לא היה תקין וזאת הסיבה להפלה?, האם בלוציסט יכול להיות עובר לא תקין? 2. האם כדאי לעשות בדיקות לקרשיות יתר בדם? 3. האם יש אפשרות לבדוק עובר לפני ההחזרה? 4. איך אפשר למנוע הפלה נוספת?

  • + הוסף תגובה
שלום רב, מצטער לשמוע ! 1. הסיבה הכי שכיחה להפלה היא בעיה בעובר. גם בלסטוציסט יכול להיות לא תקין צבחינה גנטית. 2. לא רואה סיבה בעקבות הפלה אחת לבצע בדיקות יתר קרישיות. 3. אפשרי לבדוק עוברים לפני החזרה. התהליך נקרא PGS. מציע להיוועץ בצוות המטפל ד"ר אמיר רבהון 31/12/2019 12:05
  • ולהחליט האם כדאי ללכת על זה. יש לתהליך יתרונות וחסרונות וגם עלויות לא מבוטלות. 4. ככל הנראה לא ניתן. רוב הדברים בנושא לא בשליטתנו. בהצלחה רבה.

  • + הוסף תגובה
תודה רבה מצפה 31/12/2019 12:08
  • מה הסיכונים לעובר בpgs? האם בדיקה כזאת מורידה את הסיכויי להריון תקין?, בכמה אחוזים?

  • + הוסף תגובה
וסליחה, שאלה נוספת מה לגבי קריוטופ גנטי? מצפה 31/12/2019 12:18
אחרי החזרה חנה 30/12/2019 15:20
  • שלום האם זה נורמלי שאני לא מרגישה כלום אחרי החזרה? צריך להרגיש משהו? הרופא אמר לי לבצע בדיקת הריון ביום שני הבא א"א לבדוק לפני כן אם זה נקלט? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
חנה שלום. בהחלט ייתכן שלא תרגישי כלום. ממליץ לבצע את הבדיקה בתאריך שהרופא ביקש ולא לפני. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 31/12/2019 12:06
רזרבה שחלתית נעמה 26/12/2019 23:13
  • שלום אני בת 31 בלי ילדים, מזה כמה שנים יש לי סימנים לירידה ברזרבה שחלתית. (FSh 13-15) AMH לפני כשנה - 1.17 אתמול חזרתי על הפרופיל ההורמונלי (יום 2 לוסת). FSH 23.2 עשיתי אתמול גם AFC - בשחלה ימנית היה 4 זקיקים, בשחלה שמאלית- 6 זקיקים. עד כמה התוצאה גרועה? והאם AFC גם לא היה תקין? בברכה, נעמה

  • + הוסף תגובה
נעמה שלום. ממליץ לקבל יעוץ מסודר בנוגע לענין הרזרבה על מנת לשמוע מה ניתן לעשות. רצוי לחזור גם על ה AMH. ד"ר אמיר רבהון 28/12/2019 22:15
היסטרקופיה טל 28/12/2019 19:10
  • ערב טוב,ושבוע מבורך יש לי הפרשות חומות לאחר ניסיון לבצע בדיקת היסטרקופיה אבחנית מדוע זה כך?,וגם היו כאבים חזקים מאז הבדיקה בחמישי

  • + הוסף תגובה
טל שלום. במידה והכאבים נמשכים מציע להבדק. ד"ר אמיר רבהון 28/12/2019 22:14
היסטרקופיה או 26/12/2019 20:01
  • הייתי אמורה לעבור היום היסטרקופיה אבחנית+לקיחת דגימה מהרירית,אך חשתי כאבים.הרופא שלח אותי לבצע את הבדיקה בהרדמה.היכן ניתן לבצע אותה?

  • + הוסף תגובה
היסטרוסקופיה בהרדמה ניתן לבצע באחד מבתי החולים. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 26/12/2019 21:26
גיל העובר סיוון 25/12/2019 12:09
  • עברתי ivf מתרומת ביצית ולא מצליחה להבין איך מחשבים שבועות הריון, ההחזרה הייתה ב23/11/19

  • + הוסף תגובה
הי סיוון , תלוי מה היה "גיל" העובר. אם הוחזר ביום 3 אז תחשבי מ 7.11 ואם הוחזר ביום 5 אז תחשבי מ 5.11. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 26/12/2019 21:24
לרופאים בתחום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

הצטרפו לאינדקס הרופאים!