עמוד הבית > פורומים > פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

ד"ר אמיר רבהון

ד"ר אמיר רבהון מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות
ד"ר אמיר רבהון - מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות, עוסק בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. ד"ר אמיר רבהון רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון; עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
שאלה דחופה בבקשה 17/01/2011 13:05
  • לאחר טיפול IVF ראשון 14 יום לאחר ההחזרה E2 - 362 P - 39.6 בטא 10 האחות אמרה להפסיק תמיכה ולקבוע תור לפרוטוקול חדש היום - 5 ימים לאחר מכן (יום 19 להחזרה) E2 - 408 P - 4 בטא - 45 מה קורה? האם הרסתי כאשר הפסקתי את התמיכה? מה עושים עכשיו?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 17/01/2011 14:51
  • הייתי חוזר על הבדיקה בעוד יומיים ומתייחס בהתאם.

  • + הוסף תגובה
בבקשה עזרתך... קרן 19/01/2011 13:40
  • אני בלחץ ומפחדת ואין לי את מי לשאול... אחרי טיפול ראשון IVF ביום ה 14 להחזרה בטא 14 ביום ה 19 להחזרה בטא 45 והפרוגסטרון צנח ל 4 ביום ה 21 להחזרה בטא 112 פרוגסטרון 4.5 ביום ה17 להחזרה החלו מעט דימומים שפסקו כמעט לחלוטין לאחר יום (מדי פעם הפרשות חומות בניגוב). אין לי כאבי בטן בכלל ושום תחושות מיוחדות ברור לי שההריון לא תקין ויש חשד להריון חוץ רחמי. אנא עזרתם מה עושים עכשיו? האם יש סיכוי שזה ייפסק מעצמו? אנא תנו לי כל מידע שאפשר בבקשה תשובה כנה. תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 19/01/2011 14:01
  • קרן שלום, במידה ואת מעוניינת צרי קשר לפגישה אישית ובדיקה. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה
האם יש קשר בין פוריות לסבוריאה? אמיר 17/01/2011 22:39
  • סבוריאה בקרקפת או באיזורים שונים בגוף היא מצב בו קיימת הפרשה עודפת של חלב אל העור. במקום אחר קראתי על הקשר בין הורמון הפרולקטין = הורמון החלב לבין פוריות ..נאמר שרמה גבוהה שלו בדם פוגעת בפוריות. אני סובל מסבוריאה דרמטיטיס באיזור החזה ובקרקפת . מכאן נגזרת השאלה שלי. האם יש קשר בין פוריות לסבוריאה?

  • + הוסף תגובה
לא ידוע לי קשר שכזה דר' אבי בן הרוש 18/01/2011 08:51
  • אבל אתה מוזמן לעשות בדיקת פרולקטין בדם. רמות גבוהות של פרולקטין יכולות להסביר בעיות תפקודיות אחרות.

  • + הוסף תגובה
תקינות בדיקת זרע ר 17/01/2011 14:43
  • שלום, להלן תוצאות בדיקת זרע של בעלי ורציתי לדעת האם תקין , בן 34.5 , מנסים להכנס להריון כשנה וחצי: צבע:צהבהב צמיגות :3 PH : 7.8 נפח : 4 מ"ל ריכוז : 65 X מיליון למ"ל תנועה : 51% סוג תנועה : A : 18% B 33% לויקוציטים : 0 אגלוטינציה : שלילית TOTAL MOTILE COUNT : 132 X 10^6 בדיקת מבנה עפ"י קרוגר : תאים תקינים % : 6 פתולוגית ראש % : 75 פתולוגית זנב % : 19 האם תקין ? האם אפשר להכנס להריון עפ"י התוצאות ? תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 17/01/2011 14:49
  • למעט מורפולוגיה מעט נמוכה (צורות תקינות) שאר המדדים תקינים. לצורך ייעוץ מתאים לטיפול כדאי לקחת בחשבון נתונים נוספים כמו גיל, הריונות קודמים, צורך בצילום רחם ועוד.

  • + הוסף תגובה
חומר אפור בזרע רונן 15/01/2011 17:14
  • שלום רב שמתי לב לאחרונה כי בזרע שלי מצוי חומר אפור איני יודע מה זה ואשמח לדעת אם התופעה מוכרת.

  • + הוסף תגובה
כדאי לשלוח תרבית זרע דר' אבי בן הרוש 16/01/2011 13:40
האם התופעה מוכרת לך ? 16/01/2011 17:42
  • אני אשלח אני רוצה לציין שיש לי שני ילדים ואין לי בעית פוריות. אך בכל זאת האם התופעה מוכרת לך ?

  • + הוסף תגובה
האם כדאי לנסות להיכנס להריון בזמן שאני עם שפעת קלה, כלומר מאוד מצוננת אבל בלי חום אפרת 14/01/2011 11:03
  • באופן כללי אין בעיות פוריות, היום אני מבייצת השאלה האם לנסות או לדחות את הניסיון כי אני עם שפעת קלה

  • + הוסף תגובה
אין סיבה מיוחדת להמנע דר' אבי בן הרוש 16/01/2011 13:39
השרשה? מורן 13/01/2011 08:59
  • אני יומיים אחרי השבחת זרע והזרעה IUI ואני מרגישה מין כאבים קטנים בבטן התחתונה. האם זה פסיכולוגי?אני מדמיינת? או שזה יכול להיות השרשה? האם השרשה חייבת להתקיים בליווי דימום?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 13/01/2011 15:15
  • קרוב לודאי שמדובר בהתכווצויות של הרחם. לא ניתן לחוש השרשה...

  • + הוסף תגובה
ממה זה נובע ההתכוצויות? מורן 13/01/2011 19:57
אוטרוגסטן בהריון יערה 12/01/2011 15:23
  • בשל הפלות חוזרות (אחת בשבוע תשיעי, 2 הפלות ביוכימיות רצופות, הפסקת הריון בשבוע 24 עקב הפרדות שילייה) וקרישיות יתר (פקטור 5) הומלץ קלקסן 60 מ"ג, ואספירין 75 מק"ג בהריון. כרגע בשבוע 4 להריון חדש, הרופא מתלבט האם להוסיף אוטרוגסטן 200 מ"ג בכל יום (אמר "אם לא יועיל לא יזיק"). 1) האם יש תופעות לוואי לאוטרוגסטן (העלון כולל עשרות, מהן השכיחות)? 2) האם השילוב בין 3 התרופות מסוכן, בהינתן הקרישיות? 3) האם ראוי להוסיף האוטרוגסטן?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 13/01/2011 08:36
  • שלום יערה, לאור מורכבות המקרה, אינני יכול לתת עצות מעל במה זאת. כדאי להתייעץ עם רופא מטפל. במידה ומעוניינת את מוזמנת לפנות לייעוץ אישי.

  • + הוסף תגובה
אנדומטרין קרן 11/01/2011 11:56
  • האם אנדומטרין מונע מהמחזור להגיע? אני יום 13 אחרי החזרה, אמורה לעשות בטא מחר אין מחזור ואין סימנים שעומד להגיע ואני במתח חוששת שאין מחזור בגלל הנרות שאני לוקחת פעמיים ביום ייתכן?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 11/01/2011 13:24
  • בהחלט יתכן שאם את לא בהריון אז הדימום יתעכב עקב נטילת אנדומטרין- אבל למה לחשוב שלילי? תעשי בדיקה ושיהיה בהצלחה!

  • + הוסף תגובה
ובכן... 12/01/2011 15:25
הייתי חוזר על הבדיקה לאחר יומיים דר' אבי בן הרוש 13/01/2011 08:34
שואלת שוב- אנא עזרתך! רויטל 11/01/2011 12:00
  • ד"ר שלום רב, תוצאות מעקב זקיקים היום (10/1) יום מחזור 12: זקיק 12 מ"מ, עובי רירית רחם 6 מ"מ. E2- 1701 pmol/L , LH- 17.5 IU/L, P- 1.6 nmol/L. מטופלת באיקקלומין (1 כדור ליום במשך 5 ימים מיו"מ 5). האם התוצאות תואמות את יום המחזור? נראה כי הורמון LH גבוה מידי לגודל הזקיקים. אשמח לעזרתך! תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 11/01/2011 13:28
  • שלום רויטל, בדיקות הדם אינן חיוניות למעקב בטיפול באיקאקלומין. בדיקת LH בדם היא בעייתית לפענוח וכדי להתייחס לזה באמת צריך בדיקות חוזרות וזה באמת לא נחוץ ולא חשוב! יש לך זקיק של 12 מ"מ, תחזרי על מעקב זקיקים בעוד יומיים ואז נוכל לראות האם הזקיק גדל, מה עובי הרירית והאם מתאים לביוץ/ יחסי מין/ הזרעה תוך רחמית.

  • + הוסף תגובה
השבחה והזרעה... מורן 10/01/2011 20:40
  • מחר אנחנו הולכים בפעם הראשונה לבצע השבחת זרע והזרעה IUI לאחר אוקקלומין ואוביטרל. בעיקרון אין בעיה בזרע הבעיה היא אצלי (שחלות פוליצטיות) השאלה שלי מהם אחוזי ההצלחה?והאם מספיקה פעם אחת או שזה מצריך כמה נסיונות? עוד שאלה קטנה האם מרגע ההזרעה עד 14 יום לאחר מכן יש חשש לקיום יחסי מין?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 11/01/2011 08:29
  • הסיכוי להריון תלוי בגילך, משך אי פריון, נתוני הזרע, האם ישנה בעיה מכנית נוספת...וכו' באופן כללי במידה ומדובר בהפרעת ביוץ בלבד וטיפול באיקאקלומין- הסיכוי המצטבר להריון יכול להגיע לסביב 40% במס' מחזורי טיפול לגבי הזרעה אחת או כפולה- כדאי לשאול את הרופא המטפל מה הוא חושב אין בעיה עם יחסי מין לאחר ההזרעה

  • + הוסף תגובה
בדיקת הריון ביתית לאחר אוביטרל רעות 10/01/2011 21:52
  • שלום, ביום שני לפני שבועיים (27.12) הזרקתי אוביטרל לזקיק בגודל 18. היום אחר הצהריים עשיתי בדיקה ביתית שאמורה לזהות מבטא 50. הופיע קו שני תוך פחות מ3 דקות, הקו היה חלש אבל הוא ללא ספק היה שם. לפי מה שאני הבנתי אני אמורה להיות ביום ה12 או 13 אחרי הביוץ. האם יתכן שהאוביטרל לא התפוגג עדיין מהגוף? ואם זה הריון, האם זו לא בטא גבוהה מדי ליום 12 או 13 אחרי ביוץ? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
ממליץ לך לעשות בדיקת דם לביטא כמותי דר' אבי בן הרוש 11/01/2011 08:25
אוביטרל והיריון תהילה 09/01/2011 13:25
  • ב28/12 יום שלישי הזרקתי אוביטרל ופיוריגון והתקיימו 2 הזרעות ברביעי ובחמישי (29-30/12) מתי אוכל לעשות בדיקת דם להיריון?

  • + הוסף תגובה
שבועיים לאחר ההזרעה דר' אבי בן הרוש 10/01/2011 08:02
אורביטול... 08/01/2011 17:33
  • שלום זה משנה אם אני מזריקה את האורביטול בשש בערב או בשמונה?

  • + הוסף תגובה
תלוי באיזה טיפול.... דר' אבי בן הרוש 09/01/2011 08:42
מדובר ב... ג. 09/01/2011 16:28
פוריות א 05/01/2011 13:29
  • במעקב אצל רופא נשים ולפני הריונות נמצא כי : תוצאות בדיקות דם TSH 1.69 LH 4 FSH 6.5 PROLACTIN 369 ESTRADIOL 131 TESTORION 2.5 האם הפרופיל ההורמונולי תקין? בנוסף יש חשש לרם דו קרני/מחיצתי. בבדיקה על שמע גניקולוגית במיון מ2.1.11 נצפה רחם קידמי עם מחיצה קלה באורך 6 מ"מ עובי הרירית 7 מ"מ ולכן הוחלט לא לבצע היסטרוקופיה למרות שבאולטראסאונד קודם אצל רופא נשים נכתב חשד לרחם דו קרני עובי רירית הרחם 7.7 מ"מ מבנה ציסטי 4 מ"מ. מה זה אומר מחיצה קלה? האם מחיצה קלה לא תגרום לאי פיריון? האם אכן לא כדאי להוריד את המחיצה אני רוצה להביא ילדים לעולם וכל האבחנה הזאת מכניסה אותי לחרדה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 06/01/2011 08:08
  • שלום רב. אינני רואה משהו חריג בפרופיל ההורמונלי אך יש להתייחס לגילך/ סדירות מחזורים? לגבי המחיצה - זאת שאלה מורכבת עם מס' דעות בתלות בעומק המחיצה (כפי שמודגם בהיסטרוסקופיה ובסונר תלת מימד) ועברך הגינקולוגי / מיילדותי. ממליץ לך לפנות לייעוץ אישי פרטני.

  • + הוסף תגובה
פוריות א 08/01/2011 16:23
  • אני בת 35 . בייעוץ אצל מנהל מח' יולדות נאמר לי שלא עושים התערבות כירורוגית לפני ניסיון להכנס להיריון ושהיות והמחיצה היא קלה 6 מ"מ אוכל להכנס להיריון ולא תהיה בעיה אני עדיין לא רגועה מה דעתך האישית? האם יש מומחים לתחום זהה של רחם מחיצתי?

  • + הוסף תגובה
בלוטה/וריקוצלה באשך הימני אבי 08/01/2011 08:24
  • שלום ד"ר, לפני כ12 שנים (בגיל 15) נוצר אצלי באשך הימני מעיין בלוטה נפוחה. פניתי לרופא והוא אמר שכל עוד זה לא גדל זה בסדר. חלפו השנים חזרתי לרופא (פרופ' פודה) והוא אמר לי שכל עוד זה נותר בגודל הזה ולא מפריע לי - אין טעם בניתוח. האם מדובר בוריקוצלה? האם יש לי מה לחשוש שזה יפגע בפוריות שלי? תודה, אבי

  • + הוסף תגובה
הכוונה היא להידרוצלה ולא וריקוצלה 08/01/2011 09:54
תשובה דר' אבי בן הרוש 08/01/2011 11:14
  • ממליץ לך לפנות לבדיקה + אולטרסאונד אשכים+ בדיקת זרע ובהתאם לתוצאות לקבל ייעוץ מתאים

  • + הוסף תגובה
האם לדעתך צריך להמשיך הלאה? mor 07/01/2011 08:01
  • שלום רב אני בת 35 ובעלי בן 34 ללא ילדים נשואים כשנתיים. אני הטרוזיגוטית לפקטור פייב ליידן ומזריקה כל יום קלקסן 60 מ"ג בעצת הרופא המטפל. לאחר 3 הזרעות שתיים טבעיות ואחת עם הורמונים(גונאלF+אוביטרל) ללא כל תוצאה למעט ציסטות דיי גדולות. יש לציין כי בכל הבדיקות שערכתי(צילום רחם בדיקות דם הורמונליות)הכל יצא תקין. שאלתי היא לגבי ספירת הזרע של בעלי האם ניתן בכלל להכנס להריון בהזרעות עם פרופיל כזה... התנזלות לאחר 30 דקות +++ נפח 2.5 מ"ל ריכוז 49*10 PH8.0 תנועתיות 31% סוג תנועה:פרוגרסיבית 24% אגלוטינציות שלילי ליוקוציטים לא נצפו תאים תקינים 3% פטולוגית ראש 68% פטולוגית זנב 29% יש לציין כי הדגימה עוברת"השבחה" ושהרופא לא הפנה את בעלי להמשך בירור אצל אורולוג מה שקצת תמוה בעינינו. בטפסים שלאחר ההשבחה הנתון של התנועתיות עולה לכדי 79% האם לא כדאי לנסות IVF ולותר על הזרעות נוספות? והאם תתכן השבחה שמכפילה בצורה כזו את תנועתיות הזרע? תודה מראש המבולבלים.

  • + הוסף תגובה
הזרעות דר' אבי בן הרוש 07/01/2011 08:23
  • לא ברור לי מה רשמת בריכוז. אם הכוונה ל-10 מליון לסמ"ק וזה מספר מייצג דומה במספר בדיקות ולא גרוע יותר, הגיוני בעיניי להמשיך בהזרעה אחת נוספת לאחר זריקות FSH. במידה ולא תהרי מציע לעבור ל- IVF.

  • + הוסף תגובה
המשך ותודה על התשובה המהירה 07/01/2011 08:43
  • ריכוז: 49*10 תאי זרע מ"ל מה הנתון שתריך להדאיג תנועתיות או ריכוז? אם בכלל לאחר העיבוד 19*10 תאי זרע מ"ל. ובבדיקה נוספת 10*18 תאי זרע מ"ל מה זה אומר

  • + הוסף תגובה
נתונים לא ברורים דר' אבי בן הרוש 07/01/2011 10:25
  • אני מצטער, לא ברור ממה שאת כותבת לגבי ריכוז תאי הזרע (בד"כ הנתונים הם בכפולות של מליון לסמ"ק). במידה ומעוניינת אשמח לעזור לך בייעוץ אישי.

  • + הוסף תגובה
האם לדעתך צריך להמשיך הלאה? 07/01/2011 08:00
  • שלום רב אני בת 35 ובעלי בן 34 ללא ילדים נשואים כשנתיים. אני הטרוזיגוטית לפקטור פייב ליידן ומזריקה כל יום קלקסן 60 מ"ג בעצת הרופא המטפל. לאחר 3 הזרעות שתיים טבעיות ואחת עם הורמונים(גונאלF+אוביטרל) ללא כל תוצאה למעט ציסטות דיי גדולות. יש לציין כי בכל הבדיקות שערכתי(צילום רחם בדיקות דם הורמונליות)הכל יצא תקין. שאלתי היא לגבי ספירת הזרע של בעלי האם ניתן בכלל להכנס להריון בהזרעות עם פרופיל כזה... התנזלות לאחר 30 דקות +++ נפח 2.5 מ"ל ריכוז 49*10 PH8.0 תנועתיות 31% סוג תנועה:פרוגרסיבית 24% אגלוטינציות שלילי ליוקוציטים לא נצפו תאים תקינים 3% פטולוגית ראש 68% פטולוגית זנב 29% יש לציין כי הדגימה עוברת"השבחה" ושהרופא לא הפנה את בעלי להמשך בירור אצל אורולוג מה שקצת תמוה בעינינו. בטפסים שלאחר ההשבחה הנתון של התנועתיות עולה לכדי 79% האם לא כדאי לנסות IVF ולותר על הזרעות נוספות? והאם תתכן השבחה שמכפילה בצורה כזו את תנועתיות הזרע? תודה מראש המבולבלים.

  • + הוסף תגובה
בדיקות הורמונליות טל 05/01/2011 21:32
  • שלום, עשיתי בדיקות הורמונליות ואלו התוצאות: שמתי לב ש TESTOSTERONE- TOTAL 3.20 nmol/L חריג וכמו כן גם DHEA SULPHATE 11.70 µmol/L חריג. האם הן חריגות מאוד, אני מנסה להיכנס להריון האם יהיו לי קשיים? מה עם שאר התוצאות, האם גם שם יש דברים חריגים? תודה מראש טל SHBG 55.4 nmol/L FREE ANDROGEN INDEX 5.8 ESTRADIOL (E-2) 186 pmol/L 17-OH-PROGESTERONE בעבודה nmol/L TSH 2.38 mIU/L LH 16.10 IU/L FSH 5.00 IU/L PROLACTIN 311.1 mIU/L PROGESTERONE 4.2 nmol/L TESTOSTERONE- TOTAL 3.20 nmol/L ANDROSTENEDIONE בעבודה nmol/L DHEA SULPHATE 11.70 µmol/L INSULIN <2.00 µIU/ml CORTISOL-BLOOD 568 nmol/L ---- SHBG 19.12.10-‎וי בערכי ייחוס מ FREE ANDROGEN INDEX 19.12.10-‎וי בערכי ייחוס מ ESTRADIOL (E-2) Follicular phase 69 - 905 Midcycle 130 - 2095 Luteal phase 82 - 940 Postmenopausal ND - 163 LH follicular phase 1.9-12.5 midcycle peak 8.7-76.3 luteal phase 0.5-16.9 pregnant < 0.1-1.5 Postmenopausal 15.9-54.0 FSH follicular phase 2.5-10.2 midcycle peak 3.4-33.4 luteal phase 1.5-9.1 pregnant < 0.3 Postmenopausal 23.0-116.3 Males 13-70years 1.4-18.1 PROLACTIN Postmenopausal 38-430 Nonpregnant 59-619 pregnant 206-4420 PROGESTERONE follicular phase 0.48-4.4 luteal phase 10.62-81.28 mid luteal phase 14.12-89 Postmenopausal females ND

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 06/01/2011 08:06
  • טל שלום, כדי להתייחס ברצינות לשאלה שלך צריך נתונים רבים כמו גילך, האם מחזורים סדירים?, נתוני זרע, האם יש חשד לבעיה מכנית חצוצרתית, האם אולטרסאונד תקין, נתוני זרע, כמה זמן מנסים להרות?וכו' וכו' לפיכך יש צורך בייעוץ אישי פרטני. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה
פרופיל הורמונלי המתאים להפריה טלי 05/01/2011 07:15
  • שלום רב, בת 38 בחודש שעבר הייתי אמורה לעבור הפריה חוץ גופית אולם הרופא המטפל אמר שמאחר וה- FSH גבוהה ה-17 הקופה אינה מאשרת הפריה. שאלותי הן: 1. האם ציסטה בשחלה משפיעה על ערכי ה- FSH 2. האם הערכים הבאים תקינים ומתאימים להפריה חוץ גופית TSH - 0.77 Prolactin - 163 LH-5.6 FSH-4.8 E2-332 את הבדיקות ביצעת ביום החמישי למחזור

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 05/01/2011 09:03
  • השאלה שלך מצריכה דיון אישי עם רופא מטפל. במידה ותרצי עזרה את מוזמנת לפנות ולקבוע פגישה אישית.

  • + הוסף תגובה
אני אחרי החזרה מאתמול ויש לי שאלה ונסה 05/01/2011 08:49
  • עד היום נהגתי ללכת על הליכון בחדר כושר בשיא המרץ או סתם מסביב לבלית במשך שעה. ירדתי במשקל 8 קילו. עכשיו אני אחרי החזרה לא מתכוונת להתאמץ, אבל אולי אני יכולה קצת לעשות בריכות? אני פוחדת כי זאת תקופה קריטית.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אבי בן הרוש 05/01/2011 09:01
לרופאים בתחום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

הצטרפו לאינדקס הרופאים!