עמוד הבית > פורומים > הגדלת חזה והרמת חזה

פורום הגדלת חזה והרמת חזה

פרופ' ליאור הלר

פרופ' ליאור הלר
פרופ' ליאור הלר הינו מומחה בכירורגיה פלסטית וכירורגיה כללית. החל משנת 2012 מכהן כמנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית חולים אסף הרופא וכן משמש כמנתח בכיר באסיא מדיקל, תל אביב.תחומי התעניינותו הם שחזורים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
ניתוח חוזר להגדלת חזה מיכל 27/11/2011 08:04
  • האם חובה להחליף את השתלים לאחר 11 שנים. גם אצלי יש התקשות ושאלתי את הרופא על ניתוח חוזר ובגלל התחושה הלא טבעית והקשה בשד שהיא לא נעימה לי, נאמר לי שלא חובה להחליף ועדיף להשאר עם מה שיש.

  • + הוסף תגובה
החלפת שתלים דר' נועם חי 27/11/2011 11:42
  • מומלץ מאד להחליף שתלים מהדור הקודם (הממולאים בסיליקון ג'ל נוזלי ולא מוצק) כעבור כ-10 שנים. ובייחוד אם יש התקשות קופסיתית. התקשות סביב השתלים אינה רק בעיה אסתטית והיא יכולה להעיד על קרע או דליפה מהשתל. התקשות אומרת שיש משהו שאינו תקין במערכת יחסי הגומלין שבין הגוף לשתל. אם תרצי פרטים נוספים תוכלי ליצור קשר עם מזכירתי ג'ודי בטלפון 054-6773806 בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
הגדלת חזה בזריקה גלי 25/11/2011 10:21
  • שלום, מתעניינת בהגדלת חזה בזריקת מיקרוליין- מה הידע שהצטבר בעולם לגבי החומר? מבינה שהנסיון בארץ קטן,האם אכן כך? האם מתאים לממש שטוחה שרוצה חזה בנוני?

  • + הוסף תגובה
הגדלת חזה בזריקה דר' נועם חי 27/11/2011 11:36
  • בימים הקרובים אשתתף בניו יורק בכנס המוביל בעולם לניתוחים פלסטיים ואסתטיים. אשמח לעדכן את קוראי הפורום בכל החידושים וההתפתחויות האחרונות בתחום. אנא התאזרי בסבלנות ואחזור שבוע הבא עם הרבה מאד ידע ומידע עדכני שאשמח לחלוק איתך ועם כל קוראי הפורום.

  • + הוסף תגובה
הוצאת שתלי הסיליקון שני 23/11/2011 16:05
  • הייתי אצל רופא מנתח לגבי הוצאת השתלי סיליקון כי החזה שלי ממש גדל והורופא אמר לי שאין טעם להוציא שתלים ולשים יותר קטנים כי לא יהיה הבדל בין קטן יותר לעכשיו, הוא המליץ להוציא את השתלים לגמרי האם יש סיכוי שהחזה לא ייפול? הוא אמר לי שהנפילה תהיה טבעית לא יראו את זה, יראו רק מעל החזה שהוא ריק האם זה נכון??

  • + הוסף תגובה
הוצאת שתלים דר' נועם חי 24/11/2011 08:09
  • אינני יכול להביע דיעה ספציפית לגבייך מבלי שראיתי אותך. אם את מעוניינת, תוכלי לקבוע פגישת ייעוץ אצל מזכירתי ג'ודי בטלפון 054-6773805 בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
החלפת שתלים שני 07/11/2011 23:05
  • בשנת 2005 שהייתי בת 18 עברתי ניתוח להגדלת חזה לא היה לי חזה ושמתי שתלים בצד אחד 335cc ובצד השני 365cc היום אחרי כמה שנים בגיל 24 החזה שלי נהיה ממש גדול וכבד ואני מעוניינת להחליף את השתלים לקטנים יותר, השאלה שלי האם יש אפשרות להחליף את השתלים והחזה שלי לא יהיה נפול?? מה הסיכונים של זה?? האם עדיף לחכות לאחרי לידות? חשוב לי לציין שמאז גיל 18 הגוף שלי השתנה ועליתי במשקל של לפחות 5 קילו האם זה אפשרי שהוא גדל כל כך בגלל זה??

  • + הוסף תגובה
החלפה לשתלים קטנים יותר דר' נועם חי 22/11/2011 00:13
  • שלום שני, תלוי במבנה השד שלך בסוג השתלים וסוג הניתוח שבוצע לך, אבל כעקרון ניתן להחליף לשתלים יותר קטנים ועדיין לשמור על מראה יפה של החזה. אם זה מפריע לך כיום לא חייבים לחכות להריונות ולידות. עליה במשקל ושינויים הורמונליים עם הגיל יכולים להביא לעלייה בגודלו של החזה גם לאחר גיל 18. בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
22/11/2011 10:48
שחייה אור 21/11/2011 10:21
  • שלום רב, כמה זמן לאחר ניתוח להגדלת חזה (שתל מתחת לשריר) ניתן לחזור לאימוני שחייה?

  • + הוסף תגובה
חזרה לשחיה לאחר הגדלת חזה דר' נועם חי 22/11/2011 00:17
  • הייתי מחכה כ-6 שבועות בטרם חזרה לאימוני שחיה. כדאי שהחזרה תהיה הדרגתית ומבוקרת. במידה שעדיין יש לך כאבים או רגישות כדאי להמתין אפילו עוד קצת.

  • + הוסף תגובה
פצעים בחזה לאחר הגדלה שרה 19/11/2011 11:28
  • עשיתי הגדלת חזה ביום שלישי האחרון. היום החלו לצאת לי פצעונים (כמו פצעי בגרות) על החזה. אני רוצה לדעת אם זה נורמלי או שאני צריכה לבדוק את זה? אשמח אם תענה לי בהקדם. תודה

  • + הוסף תגובה
פצעונים בעור לאחר הגדלת חזה דר' נועם חי 22/11/2011 00:15
  • שרה שלום. הפצעונים שתיארת יכולים להיות תגובתיים לפלסטרים, או רגישות כלשהי לבד של החזיה, זה יכול לקרות כאשר העור שמנוני. בכל זאת כדאי שתיבדקי אצל הרופא המנתח שיציע לך טיפול מקומי במידת הצורך.

  • + הוסף תגובה
שאלות? איזה? מעיין 29/10/2011 13:53
  • שלום רב, אני הרבה זמן רוצה לבצע ניתו7ח הגדלת חזה מכיוון שהחזה שלי קטן אחריי הרזייה משמעותית, יחד עם זאת אני לא יודעת איזה שאלות לאול, אני לא יודעת מה חשוב יותר מה חשוב פחות הדברים היחידים שאני יודעת שממש חשובים לי זה: 1. האם השתל הוא לכל החיים ואם לא אחרי כמה זמן צריך להחליף? 2. האם ניתן להניק עם סיליקון, האם זה לא מפריש חומרים? 3. אם אני לא יניק הרבה זמן זה אומר שהחזה לא יפול עכב הריון ? אשמח לתשובה ולשאלות שכדאי לשאול כאשר הולכים לפגישת יעוץ

  • + הוסף תגובה
תשובות דר' נועם חי 22/11/2011 00:09
  • 1. השתל בעל אורך חיים מסוים אך לא ניתן לקצוב זאת בזמן, את צריכה לדעת שייתכן שמתישהו בעתיד תרצי לעבור ניתוח נוסף לשימור האסתטיקה של השדיים במידה ויחולו בהם שינויים שיהיהו משמעותיים בעיניך בעתיד. יש סיכוי שתצטרכי להחליף מתישהו שתלים. 2. בהחלט כן, אין שום בעיה או סכנה להניק לאחר הגדלה עם שתלי סיליקון. 3. ככל שתניקי יותר פעמים ולמשך זמן רב יותר תגדילי את סיכויי החזה שלך לאבד מצורתו עקב התרוקנות וצניחה. בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
הרמת חזה מאוכזבת... 28/10/2011 14:21
  • שלום, יש לי מס' שאלות אני בת 21 לפני כשבועיים עברתי ניתוח להרמת חזה ללא שתלים..מתחת לשד שמאל יש שטף דם שנראה ממש מפחיד והפטמה ממש גזורה בצורה עקומה (טיפה הפוכה) והיא ממש לא באמצע...האם זה יכול להסתדר אם הזמן? אני ממש לא מרוצה מהגודל (הרופא טען כי אין צורך בשתלים ושיש מספיק נפח בחזה) מתי אוכל לעשות ניתוח חוזר? תודה רבה...

  • + הוסף תגובה
הרמת חזה דר' נועם חי 19/11/2011 21:54
  • שאלות מסוג זה עלייך להפנות לרופא שניתח אותך...

  • + הוסף תגובה
חזיה לאחר ניתוח הרמה יעל 27/10/2011 13:27
  • שלום דר' חי. השאלה שלי היא לגבי חזית סטרפלס, ללא כתפיות, לאחר ניתוח הרמה. האם זה מספיק על מנת למנוע את נפילת החזה במשך הזמן או שעדיף להמנע?

  • + הוסף תגובה
חזיית סטרפלס דר' נועם חי 19/11/2011 21:53
  • חזיית סטרפלס מבחינתי אינה עושה את העבודה כמו שצריך. ובמיוחד אם היא גדולה רפויה או עשויה בד דק וגמיש זה בערך כמו ללכת בלי חזיה. זה במיוחד חשוב כשהחזה גדול וכבד או כשיש שתלי סיליקון גדולים. זה לא אומר שאת לא יכולה להשתמש בחזייה כזו, אך מומלץ שתמעיטי בשימוש בה ככל שניתן. עדיף בהרבה להשתמש בחזיה עם כתפיות סיליקון שקופות. זכרי, ככל שתרבי ללכת בלי חזיה או עם חזייה ללא תמיכה מספקת (דוגמת חזיית סטרפלס) סיבי התמיכה של החזה שלך נמתחים כלפי מטה עקב כובד השדיים וכוח המשיכה ובסופו של דבר לאורך זמן החזה עלול לצנוח.

  • + הוסף תגובה
הקטנת חזה נופר 26/10/2011 17:06
  • רציתי לדעת אם המוגלובין נמוך וחוסר ברזל אמורים למנוע כניסה לניתוח הקטנת חזה?

  • + הוסף תגובה
המוגלובין נמוך והקטנת חזה דר' נועם חי 26/10/2011 22:30
  • הי נופר תלוי כמה נמוך ההמוגלובין ולמה הוא נמוך. אם הוא נמוך במקצת זה לא מפריע לבצע ניתוח אם הוא נמוך מאד נגיד מתחת ל-10 צריך לברר למה.. אם זה בעקבות בעיה כרונית כמו תלסמיה וכד' אין מניעה להציע ניתוח, צריך לדעת שייתכן צורך במתן דם (אגב זה נכון לכל ניתוח גדול) אבל לרוב אין צורך. אם המוגלובין נמוך ללא סיבה יש לבצע בירור ובמידה שנמצאת הבעיה (למשל חסר ברזל, חומצה פולית ויטמין B12 או שילוב של הנ"ל) יש לטפל בבעיה, להעלות את רמת ההמוגלובין לאזור סביב הנורמה ואז להציע ניתוח. אובדן דם ממוצע בניתוח הקטנת שדיים על פי ניסיוני אינו עולה על 100 סמ"ק שזה בערך חמישית מתרומת מנת דם. או כמו 2-3 מחזורים אצל אישה בממוצע.

  • + הוסף תגובה
לפני הריון.. אורטל 24/10/2011 13:17
  • שלום.יש לי מספר' שאלות. אני בת 28 נשואה כ-3 שנים ללא ילדים. השאלות שלי הן: 1- האם יש בעיה בלהניק עם סילקון ? 2-איך באמת בוחרים רופא מנתח? 3-האם הצורה של החזה משתנה לאחר או בזמן הריון? אני כבר שבוע שלם יושבת על האינטרנט וקוראת על מלא מנתחים ולא מצליחה להגיע לתשובה חד משמעית. תודה

  • + הוסף תגובה
הגדלת חזה לפני הריון דר' נועם חי 24/10/2011 23:23
  • 1. הגדלת חזה שמבוצעת בצורה נכונה תוך התאמת השתלים לגוף לא אמורה לשנות באופן מהותי את יכולת ההנקה אצל אותה אישה. 2. בוחרים ברופא מנוסה בעל ותק ניסיון מוניטין ורקורד של הצלחות. הדרך הטובה ביותר היא להפגש עם שניים שלושה ולבחור בזה שהכי דיבר אל ליבך. נשים בוחרות לרוב מהלב ולא מהראש...:-). כשתפגשי בו תדעי שזהו הרופא שלך... כמעט כמו בדייט..:-) אגב להערתך האחרונה...היתרון באינטרנט הוא שיש שם הרבה מידע, והחיסרון באינטרנט הוא שיש שם יותר מדי מידע, ככל שתקראי יותר תיחשפי ליותר דיעות סותרות ואז תהיי ממש מבולבלת. אם את בשלב שבו החלטת לבצע ניתוח הדרך הכי טובה היא לקבל מידע מהימן וספציפי עבורך משלושה רופאים מובילים ולבסוף להחליט על אחד מהם. צורת החזה עלולה בהחלט להשתנות בהיריון ובעיקר בעקבות הנקה ממושכת. בהצלחה בדרכך להגשמת החלום..

  • + הוסף תגובה
תודה רבה לך 25/10/2011 14:43
היווצרות קפסולה לאחר הגדלה המודאגת כמעא 23/10/2011 18:54
  • ד"ר חי היקר, תוך כמה זמן מניתוח להגדלת חזה עלולה להתחיל להיווצר קפסולה?

  • + הוסף תגובה
קפסולה לאחר הגדלה דר' נועם חי 24/10/2011 23:13
  • קפסולה שקשורה להחלמה מניתוח נוצרת לרוב בחודש וחצי הראשונים והתחושה היא שבמקום שהשדיים יתרככו הם הולכים ומתקשים. מומלץ לזהות מוקדם מספיק ואז לטפל ב-SINGULAIR ועיסוי נמרץ של השדיים. קפסולה מאוחרת יכולה להופיע כעבור חצי שנה כעבור שלוש שנים וכעבור עשר שנים. במקרה כזה צריך לבדוק שלא מדובר בהתקשות תגובתית לדליפת סיליקון מהשתל. כאשר הקופסית מאורגנת, לא ניתן לרכך אותה עם עיסוי ותרופות, יש כמה עבודות שהראו שיפור ע"י טיפול בגלי רדיו, אבל בחלק לא מבוטל של המקרים הפתרון הוא ניתוח. בניתוח כזה יש הגיון להשתמש בשתלי פוליאוריתן כדי להקטין למינימום את הסיכון להתקשות קופסיתית פעם נוספת.

  • + הוסף תגובה
שאלה על צלקת ורגישות בעור נטלי 13/10/2011 19:46
  • שלום! עברתי ניתוח להרמה, ללא שתלים, לפני כמעט ארבעה שבועות. לאחר שלושה שבועות, הוסרו הפלסטרים הראשוניים. מאז אני שמה פלסטרים מידי יום, כל יום מחדש (במשך כ-שבוע), אך ממה שקראתי, זה בניגוד להמלצה שלך- להסיר אותו כמה שפחות. השאלה שלי, האם זה עשה נזק כלשהו להצטלקות? בנוסף, רציתי לדעת, האם יש צורך להדביק את הפלסטר גם מסביב לפטמות? והאם יש חשיבות לעובי של הפלסטר? ובכלל, מה בעצם המטרה של הפלסטר ואיך הוא משפיע על ההצטלקות? כמו כן, נהיה לי יובש בעור ואדמומיות בסמוך לפלסטרים, שמתי קצת אלו- וורה, אבל מה עליי לעשות? ואפילו גרד מינימלי באזור השדיים משאיר סימן אדום ליומיים, זה נורמלי? המון תודה מראש, וחג שמח! =)

  • + הוסף תגובה
טיפול בצלקות על ידי פלסטרים מנייר דר' נועם חי 24/10/2011 23:07
  • המטרה של הפלסטרים היא לקבע את הרקמות, למנוע חיכוך שפשוף ופציעה, להעלות במקצת את טמפרטורת העור בקו התפרים להגן בפני יובש ויש גם תאוריה על חשמל סטטי (בשימוש עם יריעות סיליקון). מניסיוני הנרחב בהדבקת פלסטרים לאורך קו התפרים יש שיפור ניכר בהחלמה ובמזעור הצלקות. המטרה היא לכסות את קו התפרים וליצור שכבת מגן מעליהם עם מינימום של החלפות ככל שניתן. הפלסטר המומלץ הוא פלסטר מנייר של חברת 3M שנקרא "מיקרופור". יש פלסטרים מנייר של חברות אחרות כמו PIC וכד' ומצאתי שלעתים הם גורמים לגירוי ורגישות ולפעמים ממש פצעונים על העור. חשוב שתקני אריזה סגורה שאת פותחת אותה בעצמך. זה לא צריך להיות ממש סטרילי אבל לא היית רוצה לקנות פלסטר שהעלה אבק על המדף בסופרפארם כמה חודשים. אם נוצר גירוי להסיר את הפלסטר וכאמור לקנות של 3M, ואם גם זה גורם לגירוי אז לוותר...

  • + הוסף תגובה
התרככות השד אחרי ניתוח הרמה הלחוצה 17/10/2011 13:04
  • שלום דר' חי. עברתי הרמת חזה ללא שתלים, לפני כחודש. שד אחד כבר התרכך לגמרי, ואילו בשד השני, בצידו העליון בלבד, ישנו איזור שהוא עדיין קשה. יש לציין שאותו האיזור היה יותר קשה משאר האיזורים, כבר אחרי הניתוח. זה לא שהוא התקשה פתאום, וגם אין כאבים מיוחדים. פשוט כבר עבר חודש, והאיזור עדיין לא התרכך בכלל. כמו כן, בהתבוננות, אפשר לשים לב למאין בליטה באותו האיזור. לכן, זה קצת מלחיץ אותי. אני אמורה להגיע לביקורת אצל הרופא עוד חודש, יש צורך להקדים את זה? בנוסף, קראתי על תופעת התקשות הקופסית, בניתוח להגדלת חזה. אין קשר בין הדברים, נכון?

  • + הוסף תגובה
התקשות אחרי הרמה דר' נועם חי 17/10/2011 21:10
  • סביר להניח שמדובר בהתקשות תת עורית על רקע תהליכי ריפוי והחלמה, ייתכן הצטלקות, ייתכן התקשות שומנית, מאחר ואין שתלים לא מדובר בהתקשות קופסיתית אם כי בעצם זו בעיה די דומה. פני לרופא שלך ועדכני אותו, סבירות די טובה שתחול התרככות הדרגתית, ורק במקרים נדירים מאד נדרשת התערבות ניתוחית חוזרת. ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
התקשות אחרי הרמה הלחוצה 17/10/2011 22:40
  • הבנתי.. תודה! יש משהו שאולי אני יכולה לעשות לזירוז ההתרככות? אולי מסאז'? או מריחה של משחה כלשהי? ובאופן כללי, זה לא מסוכן, זה רק פחות אסתטי? (אין צורך להלחץ?) וזה משהו שלא כדאי להתמהמה איתו?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' נועם חי 18/10/2011 00:24
  • חימום ועיסוי יכולים לעזור, אין צורך להילחץ אך כדאי להיבדק.

  • + הוסף תגובה
שתלי פוליאוריתן. האם עדיפים? יפעת 16/10/2011 19:55
יתרונות שתלי הפוליאוריתן דר' נועם חי 17/10/2011 21:18
  • ברפואה כמו ברפואה אין דבר כזה התרופה הטובה ביותר או הניתוח הטוב ביותר או השתל הטוב ביותר. ניתן למצוא יתרונות וחסרונות יחסיים בכל סוג של שתלים. הדרך הטובה ביותר לבחור שתלים היא להבין את היתרונות והחסרונות של כל שתל ולהתאים את סוג השתל, גודלו וסוג הניתוח לנתונים שלך. היתרונות של שתלי הפוליאוריתן הם המגע הרך והטבעי תחושת החמימות בשדיים בעיקר בנשים רזות, והסבירות הנמוכה ביותר מבין כל השתלים לתופעת ההתקשות הקופסיתית. השתלים הללו נצמדים לרקמה ויש צורך בידע וניסיון בכדי להשתמש בהם בכדי להשיג תוצאות אסתטיות ברמה גבוהה.

  • + הוסף תגובה
בחירת שתלים לפני הגדלה טניה 10/10/2011 00:26
  • שלום ד"ר חי, איזה לדעתך מן השתלים נותן את המראה הטבעי ביותר לשד, אנטומי או עגול עם פרופיל נמוך? כמובן מתחת לשריר. ולאיזה שתל יש פחות נטיה להחליף צורה\צניחה. ושלא יהיו בעלי צמיגות\קשיחות גבוהה. תודה (:

  • + הוסף תגובה
שתל עגול נמוך או שתל אנטומי ד"ר חי 16/10/2011 23:30
  • הי טניה, שאלתך מראה על הבנה עמוקה בתחום, כנראה שחקרת אותו לעומק. אין תשובה חד משמעית, אפשר להשיג תוצאה יפה וטבעית גם עם שתלים אנטומיים וגם עם עגולים פרופיל בינוני. בעניין ההשתנות בזמן זה ההבדל העיקרי בין שתי האלטרנטיבות לפי נסיוני: שתלים אנטומיים נראים יותר טבעיים בתחילת הדרך ועם הזמן הצורה יכולה להשתנות ולהיראות לפעמים פחות טוב בעוד ששתלים עגולים יכולים בתחילת הדרך להיראות קצת יותר עגולים ופחות טבעיים וככל שיחלוף הזמן להיראות יותר ויותר טבעיים. צמיגות רכה יש גם לשתלים אנטומיים דוגמת MF FF בעוד שסדרות MX FX יותר צמיגות וקשיחות. חיים קשים הא..? :-)

  • + הוסף תגובה
טיפול בצלקות אלה 01/10/2011 10:45
  • שלום דר׳ אני ארבעה חודשים אחרי הרמת חזה ללא שתלים , בהמצלתך היתי עם פלסטרים על התפרים , הם עדיין אדומים וקצת בולטים . מה אתה מציע להמשך טיפול? מה לגבי משחות? תודה

  • + הוסף תגובה
טיפול בצלקות דר' נועם חי 02/10/2011 22:26
  • הי אלה, מציע שתקפצי לבקר בהקדם ונחליט יחד על הטיפול הטוב ביותר עבורך.

  • + הוסף תגובה
הגדלת חזה ויוגה אורנית 29/09/2011 17:19
  • שלום ! עשיתי הגדלת חזה לפני כחודש ורציתי לדעת מתי אוכל לחזור לעשות יוגה? בעיקרון בימים האחרונים איני מרגישה כל בעיה לעשות פעיות גופנית , וכבר עשיתי כמה תרגילי יוגה כדי להרגיש איך, אך הרופא המנתח שלי אמר שצריך לתת לגוף מינימום חודשיים. הייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת ובעיקר להבין מה הסיכון בכך. תודה (:

  • + הוסף תגובה
יוגה לאחר הגדלת חזה דר' נועם חי 30/09/2011 22:03
  • הי אורנית, ראשית אני חושב שעליך לכבד את המלצותיו של הרופא שניתח אותך, הוא יודע באיזו שיטה הניתוח בוצע ומה לו"ז חזרה לפעילות לאחר הניתוח ע"פ ניסיונו. הרציונל מאחורי חזרה לפעילות הוא שיוגה כרוכה לרוב במתיחה של השרירים בגוף. במידה וההגדלה בוצעה מתחת לשריר מתיחה מוקדמת מדי של שרירי החזה עלולה לנתק סיבים או תפרים פנימיים ולפגום בתוצאה האסתטית ולשנות את מיקום השתל באופן לא רצוי. השתל מתקבע במקומו תוך כ-6 שבועות ולכן אסור לבצע פעילות גופנית המותחת יתר על המידה את שרירי החזה לפחות חודש וחצי ועדיף חודשיים. ממליץ כי תנהגי בתבונה ותמלאי אחר הוראות המנתח שלך. בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
עוד שאלה קטנה 01/10/2011 12:39
  • קודם, תודה על התגובה. ככה בנוסף לכך שמתי לב, בימים האחרונים , אחרי כל הסידורים לחג שחזרו לי הכאבים בחזה והם גם התקשו קצת האם יש מקום לחשש להתקשות של הקופסית, או עדיף לחכות כמה ימים ולא למהר לרופא המנתח (יש לי שתלים מעל לשריר, 300cc חצי נפח)

  • + הוסף תגובה
חזרת כאב והתקשות דר' נועם חי 02/10/2011 22:24
  • לא הייתי מחכה, אם מתחילה התקשות כדאי לתפוס את זה בזמן ולטפל לפני שההצטלקות הפנימית מתארגנת. פני לרופא שלך.

  • + הוסף תגובה
בדיקות לפני הגדלת חזה טולי 12/09/2011 14:14
  • שלום רב,מחר אני עושה ניתוח ורציתי לשאול איזה בדיקות אני צריכה לעבור לפני...אני בת 23 והרופא שלי אמר לי שבגיל שלי צריך רק בדיקות דם,מאידך בנות אחרות אמרו שצריך לעשות בדיקות כמו ממוגרפיה וכ'ו...לכן מה שרציתי לשאול..אילו בדיקות אני צריכה לעבור לפני ניתוח הגדלת חזה בהחשב בזה שאני בת 23 אשמח לתשובה מהירה ככל שניתן

  • + הוסף תגובה
בדיקות לפני הגדלת חזה דר' נועם חי 23/09/2011 23:46
  • בגיל שלך לפני הגדלת חזה אין צורך בביצוע הדמיה של השדיים אלא אם כן יש ממצא במישוש או סיפור משפחתי המחשיד לנטייה מוגברת לסרטן שד. בדיקות הדם אותן אני נוהג לערוך הנן ספירת דם ותפקודי קרישה ובנוסף תרשים אקג. האמת שיש רופאים שאומרים שאפילו בדיקות אלו מיותרות בבחורות צעירות ובריאות כמוך, אך אני בכל זאת נוהג לבקש לבצען. בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
תפרים פנימיים אורנית 23/09/2011 14:47
  • אני שלושה שבועות לאחר ניתוח הגדלת חזה. אתמול כשהרמתי את ביתי בת השלוש נשענה עלי בתנועה חדה וחשתי וזה גם נשמע כאילו שנקרע לי תפר פנימי. זה לא כאב, אך נורא נבהלתי. האם זה מסוכן? והאם זה יכול לקרות? ממש שמעתי כמו קריעה של חוט דייג.

  • + הוסף תגובה
תפרים פנימיים דר' נועם חי 23/09/2011 23:42
  • הי אורנית, ראשית אני מאמין שלא נגרם לך נזק משמעותי אך זו בהחלט הסיבה שחשוב להמנע מהרמת משאות כבדים (כולל הרמת הילדים) בששת השבועות הראשונים לאחר הניתוח שמהווים את התקופה הקריטית בה הגוף מתרפא סביב השתל, מצפה את הכיס הפנימי בקופסית ומקבע את השתל במקומו. בהחלט ישנם תפרים פנימיים שאם הם נפתחים או נקרעים עלול להגרם נזק שיכול להיות החל ממינימלי ועד משמעותי ביותר הדורש ניתוח מתקן... אז כדאי לך מאד להקפיד על מנוחה בתקופת ההחלמה, את עלולה להצטער מאד אם לא תעשי כך... ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הגדלת חזה והרמת חזה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!