עמוד הבית > פורומים > הגדלת חזה והרמת חזה

פורום הגדלת חזה והרמת חזה

פרופ' ליאור הלר

פרופ' ליאור הלר
פרופ' ליאור הלר הינו מומחה בכירורגיה פלסטית וכירורגיה כללית. החל משנת 2012 מכהן כמנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית חולים אסף הרופא וכן משמש כמנתח בכיר באסיא מדיקל, תל אביב.תחומי התעניינותו הם שחזורים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
הגדלת חזה אחרי הצבא לי 01/10/2010 14:49
  • שלום אני משתחררת עוד חודש ואני רוצה לעשות הגדלה {אין לי ביכלל חזה }אני רוצה לעשות בפרופורציה . אני רוצה לדעת איפה יותר עדיף לעשות מתחת לשריר או מעל מה המינוסים והפלוסים של כל אחת מהאפשרויות ואיזהשתל עדיף ולאיזה שתל יש מגע כימעט אמיתי???

  • + הוסף תגובה
הגדלה מעל או מתחת לשריר דר' נועם חי 04/10/2010 23:35
  • יתרונות מעל השריר - החלמה יותר מהירה ופחות כואבת, השדיים רכים וניידים, מומלץ במקרים בהם עובי רקמת השד בקוטב העליון מעל 2.5 ס"מ. חסרונות מעל השריר - כאשר הרקמה עדינה דקה או חלשה וכאשר השתלים גדולים וכבדים במשך הזמן השדיים עלולים לצנוח מהר. בבחורות צעירות בכדי להשיג תוצאה טובה ויציבה לשנים רבות רצוי למקם את השתל מתחת לשריר למעט במקרים נבחרים ומיוחדים. בהצלחה,

  • + הוסף תגובה
תודה לי 05/10/2010 10:28
הגדלת חזה ועישון ליאת 12/09/2010 17:33
  • שלום, רציית להבין מה משמעות עניין העישון למי שעומדת בפני הגדלת חזה? למה בטופס שממלאים קיימת שאלה על עישון סיגריות ? במידה ואני אסתיר את העובדה שאני מעשנת בפגישת ייעוץ (מסיבות אישיות שלי כאלו ואחרות) עד כמה זה יכול להוות לי סכנה.. (וכבר עשיתי את הבדיקות דם שמפנים והן כולן יצאו תקינות).. בקיצור- איזו השפעה יכולה להיות לכך שאם אסתיר את העובדה שאני מעשנת סיגריות ואבצע את הניתוח? תודה

  • + הוסף תגובה
ניתוחים פלסטיים ועישון דר' נועם חי 30/09/2010 00:29
  • עישון סיגריות מעבר להיותו הגורם המשפיע ביותר לרעה על בריאותנו הנו גם הגורם המשפיע ביותר לרעה על הצלחתם של ניתוחים פלסטיים קוסמטיים מהסוג בו מבצעים מתיחה של העור. ניתוחים כגון הקטנת שדיים, הרמת שדיים (עם או בלי שתלים), מתיחת בטן ומתיחת פנים מתאפיינים בניתוק חלקי של אספקת הדם לעור ומתיחה של הרקמות. כתוצאה מכך הרקמה המחלימה חייבת אספקת דם וחמצן עשירה על מנת להבריא בצורה מיטבית. עישון גורם להתכווצות של כלי הדם המונע זרימת דם ואספקת חמצן ו"מזין" את הרקמה המחלימה לאחר ניתוח ברעלני עשן הסיגריות וברדיקלים חופשיים של חמצן. הנזקים העלולים להיגרם בניתוח: נמק של הרקמות, זיהום מוגלתי, חוסר החלמה בקו התפרים, פתיחת תפרים והצטלקות גסה. כל הסיכונים הללו שכיחים עד פי חמש ויותר באוכלוסית המעשנים. בכדי שניתן יהיה להציע ניתוחים אלו יש להפסיק עישון כליל החל משלושה שבועות לפני הניתוח ועד שבועיים לאחריו. בהזדמנות זו מומלץ (ורבים ממנותחיי אכן מצליחים בזאת) להפסיק לעשן לחלוטין. ניתוחים שניתן לבצע גם במעשנים באופן פעיל ללא סיכון מיותר: הגדלת חזה, ניתוח אף, שאיבת שומן, ניתוח עפעפיים - ניתוחים בהם אין ניתוק של אספקת הדם ו/או מתיחה של העור. גמילה מעישון בעקבות ניתוח פלסטי מוצלח במנותחיי הינה מבחינתי "תפיסת שתי ציפורים במכה אחת..." בהצלחה, ד"ר נועם חי

  • + הוסף תגובה
מקווה שזה המקום המתאים לשאול הילה 21/09/2010 18:29
  • שלום, אחרי סוכות אני אמורה לעבור הגדלת חזה. בגלל שמדובר בניתוח + הלחץ מהכאבים שלאחר מכן, אני לא נרדמת בשבוע האחרון. אני כבר ממש מותשת, ותהיתי האם אפשר לקחת במצב זה כדור שינה? תודה רבה וחג שמח!

  • + הוסף תגובה
חשוב מאוד לפרוק דניאלה 22/09/2010 19:53
  • לדבר עם אנשים על הפחד - רופאים וחברים, זה עוזר! זה אך טבעי לחשוש מניתוח, גם אני הייתי היסטרית לפני הניתוח שלי (עשיתי לפני חודשיים). ניסיתי נשימות, יוגה, רסקיו- שום דבר טבעי לא עזר. הרופא בסוף רשם לי כדורי שינה אמביאן CR (הם לא ממכרים), לקחתי אותם כמה ימים לפני הניתוח והצלחתי להרדם בלילות. אין ספק שזה הקלה! שיהיה לך בהצלחה!!!

  • + הוסף תגובה
קושי להירדם לפני ניתוח פלסטי דר' נועם חי 30/09/2010 00:15
  • הילה יקירתי שלום, את מציגה בעיה מוכרת מאד לכל מי שעבר או עברה ניתוח פלסטי. ההתרגשות שלפני הניתוח כמו גם הדאגה מהצלחתו מההחלמה והחשש מכאבים גורמים למרבית המנותחים לעליה ברמת החרדה בלילות שלפני הניתוח. התופעה מובנת מאד ולעתים אכן דורשת התייחסות לרבות צורך בטיפול תרופתי. ברוב המקרים ניתן להתגבר על החרדה באמצעות טכניקות רגיעה כמו מדיטציה, נשימות עמוקות וכיוב'. כאשר לא ניתן להירגע ולהירדם מוצדק להציע טיפול תרופתי טרום ניתוחי קצר אשר לא גורם לתופעות לוואי על פי רוב. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
הקטנת חזה אצל גבר ברק 15/09/2010 16:30
  • שלום ד"ר חי, יש לי חזה גדול יחסית לגבר ואני לא שמן. גם כשהייתי רזה יותר, החזה שלי עדיין היה גדול וצורת השד לא קטנה. רציתי לדעת אם ישנה אופציה להקטנת חזה ללא ניתוח כמובן. אולי באמצעוצ המסת שומן? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
הקטנת חזה בגבר דר' נועם חי 17/09/2010 10:18
  • שלום ברק, במרבית המקרים ניתן לבצע הקטנת חזה בגבר ע"י שאיבת או המסת שומן ולהשיג תוצאות נהדרות. נשמע שאתה מקרה קלאסי שיכול מאד להנות מתוצאות הניתוח, פנה לייעוץ. אגב שאיבת שומן ו/או המסת שומן זה בעצם הליך ניתוחי, היתרון העיקרי שלו הוא שהוא אינו מותיר סימנים גלויים על העור (למעט סימני הפתחים הקטנים). בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
החלמה משאיבת שומן באזור השדיים בגבר מורן 27/09/2010 16:11
  • ההחלמה היא כמו מניתוח רגיל? כמה זמן? האם יש כאבים צפויים?

  • + הוסף תגובה
החלמה משאיבת שומן בחזה דר' נועם חי 30/09/2010 00:10
  • ההחלמה אורכת בממוצע כשבוע, עיקר הכאבים הם ביומיים שלושה הראשונים והם לא מאד חזקים, בערך כמו ששרירים נתפסים אחרי אימון רציני, כעבור כשבוע ניתן לחזור לפעילות מלאה למעט אימוני כוח בחזה אליהם ניתן לחזור כעבור 3-4 שבועות. בברכה, ד"ר נועם חי

  • + הוסף תגובה
כריתה ושחזור שד דפנה 14/09/2010 12:47
  • שלום דר' חי, אני ישראלית שמתגוררת כבר 13 שנה באירופה, בת 49. לפני ארבע שנים חליתי בסרטן השד ובאפריל השנה התברר לי שאני נשאית BRCA2. לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח כריתה ושחזור, עם שתלים קבועים, אותם ניתן למלא בתמיסת מי מלח. השתלים מרגישים מאד קשים, המקום כולו הדוק ולוחץ, ומדי פעם אני חשה כאבים. שאלתי היא האם זה נורמלי. ומהו זמן ההחלמה הממוצע לניתוח כמו זה שאני עברתי. חוץ מהסרטן אני אשה בריאה, אוכלת בריא, לא מעשנת ועוסקת בספורט. אינני מבינה למה לוקח לי כל כך הרבה זמן להחלים. להרגשתי, אני תקועה במקום וההחלמה לא מתקדמת. תודה רבה

  • + הוסף תגובה
החלמה לאחר כריתה מניעתית ושחזור מיידי דר' נועם חי 14/09/2010 16:04
  • נשמע לי שהחלמתך תקינה אך חשוב שתפגשי בתקופת ההחלמה המיידית עם המנתח שלך, הוא הכתובת לשאלותייך בתקופה זו. נוקשות לחץ ותחושה שהרקמה הדוקה הן תחושות נורמליות לשלב ההחלמה שלך, אינני חושב שאת תקועה, אך כאמור עלייך להפגש עם הרופא שלך. בברכה, ד"ר נועם חי

  • + הוסף תגובה
צלקות סיגל 12/09/2010 13:00
  • שלום, אני מעוניינת לעשות ניתוח להרמת שד (אני אחרי 2 לידות) אבל חוששת מהצלקות. האם זהו ניתוח עם צלקות בולטות יותר מניתוחים אחרים? כך אמרו לי... תודה ושנה טובה

  • + הוסף תגובה
סימנים לאחר הרמת חזה דר' נועם חי 12/09/2010 15:16
  • סיגל שלום, ניתוח להרמת חזה אכן מותיר סימנים על השדיים ולא ניתן לבצע הרמת חזה מבלי שיוותרו סימנים כאלה או אחרים. המומחיות הגדולה היא היכולת לבצע את הניתוח ולהותיר סימנים עדינים ככל שניתן אשר לאחר תקופת החלמה, ניתן יהיה להבחין בהם אך בקושי. לא כל מקרה של צניחה מחייב הרמה. ניתן במקרים מסויימים לעצב את החזה ולהרימו ע"י שימוש נכון בשתלים. על מנת שניתן יהיה להמליץ לך על ניתוח המתאים לך ביותר תצטרכי להגיע לפגישת ייעוץ. בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
צניחת שד חני 30/08/2010 11:11
  • לפני שנה וחצי עברתי הגדלת חזה כאשר הובטח לי שהחזה לא יפגע במידה ואכנס להריון מה שכמובן לא קרה כי לאחר הלידה היתה לחזה צניחה נפילה וריקון מה עושים?

  • + הוסף תגובה
צניחת חזה לאחר הגדלה בעקבות הריון ולידה דר' נועם חי 30/08/2010 19:24
  • אם מידת הצניחה קלה הייתי מציע להמתין, אם מידת הצניחה משמעותית ובעיקר אם רקמת השד בקוטב התחתון הפכה להיות דקה ואם ניתן לחוש בגבולות השתל ובמידה שהשתל מעל השריר אני ממליץ במצבים כאלו לשנות כיס ולהכניס את השתל מתחת לשריר.

  • + הוסף תגובה
הרמת חזה עמית 29/08/2010 17:17
  • שלום ד"ר חי, אני מאוד מעוניינת לעשות ניתוח להרמת חזה, אבל אני לפני הריונות ולידות. אמרו לי שאין טעם לעשות את הניתוח לפני - מאחר וגם ככה החזה "ייהרס" בזמן ההריון וההנקה. האם זה נכון? האם כדאי לחכות? תודה!!

  • + הוסף תגובה
הרמת חזה לפני או אחרי הריונות ולידות דר' נועם חי 30/08/2010 19:20
  • שלום עמית, הרמת חזה הוא ניתוח שמותיר סימנים גלוים על השדיים ולכן צריכה להיות הצדקה מספקת בכדי לבצעו. על פי רוב בנשים צעירות לפני הריונות ולידות מידת הצניחה קלה עד בינונית ועל כן מידת התועלת מהניתוח קטנה יחסית ולא מצדיקה את ביצוע הניתוח. מצבים של ירידה גדולה במשקל, הריון, לידה ובעיקר הנקה ממושכת מאיצים את הצניחה וההתרוקנות של השדיים ואז התועלת מהניתוח גדולה והסימנים שנותרים שלרוב דוהים ומטשטשים עם הזמן הופכים להיות שוליים והניתוחים מוצדקים ונושאים שיעור גבוה מאד של שביעות רצון. הכל תלוי במידת הצניחה ההתרוקנות והרפיון. אם היא משמעותית בעינייך ומאד מציק לך מראה החזה שלך אז כדאי לך לפגוש בעל מקצוע מנוסה שיאמר לך האם במקרה שלך מוצדק להציע ניתוח. בברכה, ד"ר נועם חי

  • + הוסף תגובה
ניתוח חוזר אדווה 25/08/2010 16:39
  • אם עברתי ניתוח לפני כמה ימים,ואיני מרוצה מהתוצאה,הוא יצא מאוד קטן ואינו כפי שרציתי,ישנה אפשרות לעבור ניתוח שוב בימים הקרובים או שזה אינו מומלץ?

  • + הוסף תגובה
ניתוח חוזר דר' נועם חי 26/08/2010 10:09
  • אדווה שלום, תמיד ניתן לבצע ניתוח חוזר אך לא תמיד מומלץ. לכל אישה נתונים בסיסיים אותם יש לקחת בחשבון בתכנון הניתוח ולא תמיד ניתן להגיע לאותם גדלים ומימדים התואמים את רצונה וציפיותיה של המנותחת. על סמך ניסיוני, סימולציה, התאמת שתלים ושיחה כנה בנוגע להתאמת ציפיות לפני הניתוח הם שלבים קריטיים בהכנה נכונה לקראת הניתוח בכדי ששביעות הרצון תהיה מלאה. בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
חזרה על ניתוח חזה מיטל 17/08/2010 10:27
  • האם ניתוח הגדלת חזה הוא חד-פעמי? מישהי אמרה לי שאחרי שמגדילים צריך לחזור כל כמה שנים ו"לתחזק" את הניתוח כדי שהשדיים לא ייפלו...

  • + הוסף תגובה
כמה זמן מחזיק ניתוח הגדלת חזה דר' נועם חי 17/08/2010 16:27
  • שאלה מצוינת שמדגישה את חשיבות בחירת והתאמת השתל למבנה ומימדי החזה. כדי שהתוצאה תשמר לאורך זמן רב אני מקפיד על מספר עקרונות: 1. בחירת שתל מדויקת ולא מוגזמת לפי מימדי החזה ועובי הרקמה. 2. בחירת כיס נכונה (מעל/מתחת לשריר) לפי טיב ועובי רקמת הכיסוי 3. שימוש בשתלים מודרניים בעלי צורה יציבה, ג'ל מוקשה/צמיג ומעטפת מחוספסת (למשל אלרגן או סילימד)אשר נצמדים לרקמה ועוברים אינטגרציה מקסימלית. כאשר השתל גדול מדי, וכאשר הוא נדחס כלפי הרקמה רקמת השד עוברת התנוונות (אטרופיה) והשד הופך להיות דק ומאבד מחוזקו ומצורתו, כאשר השתל "שוחה" בתוך כיס גדול הוא הופך למעין משקולת פנימית או מעין "בוכנה" פנימית אשר עם כוח הכבידההליכות ריצות וקפיצות מכביד על קוטב השד התחתון וגורם להדקקותו ןלצניחת השד. חשוב מאד להקפיד ללכת עם חזיות CUP בעלות תמיכה מתאימה בכדי למנוע את השינוי שחל בשדיים עם השנים בשל כוח הכבידה, בעיקר בזמן הליכה/ריצה/קפיצה כדי לשמר את הליגמנטים אותן רצועות התומכות בשד ומונעות את צניחתו. בנוגע להריונות, לידות והנקות אין ספק שככל שהשד גדל בנפח ובמשקל, ככל שההנקה מתארכת רקמת השד הופכת להיות דקה וחלשה יותר וצורתו יכולה להשתנות משמעותית. הקפדה על עקרונות אלו יכולה לשמר את התוצאה לשנים ארוכות מאד בברכה, ד"ר נועם חי

  • + הוסף תגובה
הקטנת חזה גלית 15/08/2010 15:06
  • לד"ר נועם חי שלום רב אני מידה D85 ומעוניינת להקטין לחזה בגודל Bבינוני. האם זה אפשרי? ושאלה נוספת - האם הפטמה עדיין יכולה לעמוד זקורה אחרי ניתוח הקטנה ? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
הקטנת חזה דר' נועם חי 15/08/2010 19:27
  • גלית שלום, אני בדר"כ ממליץ להקטין למידה C בינוני אבל ניתן להקטין גם יותר. ברוב המקרים אם הפטמה זקורה לפני הניתוח היא תישאר זקורה גם לאחריו. במידה ויש פטמות שקועות לפעמים יש צורך בניתוח נפרד לטיפול בבעיה זו, לא מומלץ לבצע את שני הניתוחים הללו ביחד. בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
מה לעשות עם החזה רינה116 12/08/2010 20:32
  • שלום רציתי להתייעץ הייתי אצל רופא מומחה לכירורגיה פלסטית הוא אמר לעשות הרמת חזה והגדלה של 300-320 סמק רופא אחר אמר שאין צורך בהרמה כיוון שהפיטמה תעלה אחרי הניתוח וצריך רק להגדיל אבל 350 סמק כיוון שיש הרבה עור מדדתי מהכפל התת שדי עד הפיטמה יש 2 ס"מ 1.האים זה אומר שצריך הרמה? 2. ולגבי השתל 350 -האם זה גדול מאוד ויגרום לחזה לצנוח? 3. האם חייבים למלא את כל העור ואם לא זה יראה גרוע? בתודה מראש

  • + הוסף תגובה
מתי להחליט על הצורך גם בהרמה דר' נועם חי 14/08/2010 10:37
  • רינה שלום, האם את אחרי הריונות ולידות או שזהו מבנה החזה שנולדת איתו?המרחק שציינת הנו קצר ביותר, אני מניח שמדדת כשהעור רפוי, אבל גם במתיחה המרחק הזה קצר. באשר לעור, כדי שהתוצאה תהיה יפה יש בהחלט צורך למתוח את העור, הגדלה לבד מוגבלת מאד ביכולתה להרים את הפטמות, וגם אז כדי להשיג זאת יש למקם את השתל נמוך על בית החזה וזה לא תמיד נותן תוצאה טובה ויכול להיות פשרה מאד לא מוצלחת. כדי לייעץ לך אישית יש צורך בפגישה או אם תוכלי להעביר אלי תמונות שלך.

  • + הוסף תגובה
הגדלת חזה לפני צבא ספיר 08/08/2010 11:25
  • אני רוצה לעשות הגדלת חזה כחצי שנה לפני הגיוס שלי. לכן יש לי 2 שאלות: 1. האם אחרי חצי שנה אני אוכל לעשות כל פעילות פיזית והכל יהיה כרגיל? 2. האם החזה שלי יראה טבעי אחרי ההגדלה? אני רוצה לפתוח דף חדש עם חזה יותר גדול בלי שאף אחד ידע מזה.

  • + הוסף תגובה
הגדלת חזה לפני צבא דר' נועם חי 08/08/2010 11:53
  • הי ספיר, בחורות רבות בוחרות לעבור את הניתוח לפני הצבא בדיוק כמוך בכדי "לפתוח דף חדש..." כעקרון חצי שנה לאחר הניתוח התוצאה לרוב נראית נהדר וניתן לבצע את כל הפעילויות הרגילות שכל חיילת מבצעת. כדי שהתוצאה תהיה טבעית יש לבחור במנתח פלסטי איכותי ומנוסה בעל מוניטין בביצוע הניתוח הספציפי שאותו את רוצה לעבור. בחירה נכונה של השתלים וביצוע מוקפד של הניתוח יבטיחו תוצאה אסתטית איכותית שתחזיק מעמד שנים רבות. בהצלחה, ד"ר נועם חי

  • + הוסף תגובה
הקטנת חזה ניתוח חוזר גקלין 07/08/2010 23:27
  • שלום רב לפני 8 חודשים עברתי ניתוח הקטנת חזה. אני לא מרוצה מהתוצאות כלל. אכן שזה הוקטן במידה אחת אך ורק אבל לא מרגישה שזה כן מה שרציתי. אני עדיין משתמשת באותן חזיות שהיו לי לפני הניתוח והחזיות שקניתי אחרי חצי שנה מהניתוח הן באןתה מידה שהייתה לי קודם. אני חושבת ומתכננת לבצע ניתוח חוזר. האם זה מסוכן לעבור את זה שוב? האם תהיה העתקה שוב של הפטמה? והאם הרופא המנתח פותח שוב אותן צלקות או שהוא בוחר לו מקום חדש בשד בכדי לפתוח שוב? מדאיג אותי הקטע של הצלקות? ברצוני להבהיר שאני בריאה בדרך כלל לא מעשנת ומהניתוח וההחלמה הייתה מהירה ובריאה. לתשובתך אודה

  • + הוסף תגובה
הקטנת חזה ניתוח חוזר דר' נועם חי 08/08/2010 11:28
  • שלום ג'קלין, ניתן לבצע הקטנה חוזרת, כעקרון המנתח חוזר על ביצוע הניתוח באותה צורה שבה בוצע הניתוח הראשון כולל העתקה מחודשת של הפטמה לאורך אותם קוי חיתוך ומסיר כמות נוספת של רקמת שד עודפת במקומות הרצוים. המנתח שלך ידע מהיכן בוצע החיתוך הקודם זה גם כתוב בדוח הניתוח ויוכל במקרים בהם זה מוצדק להציע לך הקטנה נוספת. הסיכונים הכרוכים בניתוח זהים לאלו שהוסברו לך בניתוח הראשון, רצוי שתשקלי שוב האם כדאי לך לעבור ניתוח נוסף... אני תמיד נותן את הדוגמה הבאה: נניח שעשית מבחן וקיבלת ציון 75 שהוא טוב למדי אבל לא מספק אותך, האם שווה לך לעשות בחינה חוזרת בשביל לקבל ציון 80? אולי הפעם הבחינה תהיה קשה יותר ותיכשלי? קחי זאת בחשבון בהחלטתך. בהצלחה...

  • + הוסף תגובה
אי סימטריה מירב 05/08/2010 09:41
  • אני חודש וחצי אחרי הניתוח.ביום הניתוח התגלה אי סימטריה שמו לי שתל שמאלי 330סיסי ובשתל ימיני 355סיסי.השד הימיני מדובלל מהשמאלי וזה מתסכל משום שמקדימה ניראה יפה ושווהים אך מהצדדים אחד קצת נפול מהשני.האם אפשר לתקן או להוסיף. (החלל בשמאלי קטן יותר?או שעליי לקבל ולהשלים עם מה שיש..)? האם היה אפשר לבקש שתלים יותר גדולים במידה והמנתח אמר שסופי הוא 350סיסי..?

  • + הוסף תגובה
אסימטריה לאחר הגדלת חזה דר' נועם חי 05/08/2010 10:03
  • מירב שלום, את מרבית שאלותייך עלייך להפנות לרופא שניתח אותך, יש לו את כל הנתונים שלך משלב הבדיקה וזה גם תפקידו. אני רק רוצה לומר לקהל הגולשות שתמיד...אבל תמיד! אם נחפש טוב טוב, נמצא אי סימטריה כמעט בכל אישה שיש לה שדיים מעצם היותם איבר זוגי. אף פעם שני הצדדים לא יהיו בדיוק אותו דבר. במידה שיש אי סימטריה משמעותית ניתן לשפר לאזן ולתקן אותה בניתוח, אך לעולם לא ליצור סימטריה מושלמת. אסימטריה יכולה לנבוע מהבדלים בגודל, בצורה, במיקום ובמנח על בית החזה, בהבדלים במיקום הפטמות העטרות, מהבדלים בגודלן וכד'. במרבית המקרים קיימת מלכתחילה אסימטריה עוד טרם הניתוח. מנתח מנוסה ידע לבצע ניתוח שיכול לשפר אסימטריה קיימת או לשמר אסימטריה בדרגה קלה ובוודאי לא להחמיר או ליצור אסימטריה משמעותית ונכרת לעין בברכה, ד"ר נועם חי

  • + הוסף תגובה
הרמת חזה דורית 04/08/2010 17:47
  • שלום, האם יש טעם לעשות ניתוח להרמת חזה ואולי גם הוספת שתל, לפני סיום כל הלידות? אמרו לי שאין טעם כי אז אחרי לידות, הכל יחזור להיות כמו קודם. מה דעתך?

  • + הוסף תגובה
הרמת חזה לפני או אחרי הריון ולידה? דר' נועם חי 05/08/2010 09:54
  • דורית שלום, החזה משתנה בנשים רבות לאחר היריון ולידה וזו עובדה. אך לעתים מידת השינוי קלה ומינימלית ולעתים היא משמעותית מאד. זה תלוי במספר גורמים לרבות גודלו, מידת הכובד שלו, טיב הרקמות, מידת ריפיון העור ומשך הזמן שאת מניקה. הדרך להחליט האם ומתי לבצע ניתוח להגדלה והרמה היא להחליט עד כמה זה מפריע לך והאם את מתכננת הריונות נוספים בעתיד הקרוב. אם החזה שלך ריק ונפול ואת לא מרוצה ממראהו על בסיס יומי, ואם את לא מתכננת ילדים נוספים בעתיד הקרוב בהחלט מומלץ שתפני לייעוץ ותגשימי את חלומך. במידה ואת בסך הכל די מרוצה ממנו ובמידה שאת אחרי ההיריון הראשון ומתכננת בבירור עוד ילדים בעתיד הקרוב מומלץ כי תדחי את הניתוח לאחר ההריונות המתוכננים. בברכה, ד"ר נועם חי

  • + הוסף תגובה
ניתוח הקטנת חזה דנה 22/07/2010 12:03
  • אני מתעניינת בניתוח להקטנת חזה. הבנתי שיש טכניקות חדישות שאינן מותירות צלקות כפי שהיה בעבר.

  • + הוסף תגובה
ניתוח הקטנת חזה - צלקות דר' נועם חי 25/07/2010 19:19
  • דנה שלום, טיב הצלקות לאחר ניתוח הקטנת חזה נקבע על ידי מספר רב של גורמים אשר בחלקם הנם בשליטתו של הרופא המנתח ובחלקם לא. רופא מומחה ומנוסה גיבש לעצמו את הטכניקה הניתוחית אשר משיגה עבורו את התוצאות הטובות ביותר עם מינימום של צלקות. תוכלי לבחון את תוצאותיו של הרופא על פי התבוננות בתמונות "לפני אחרי" שהוא מציג בפנייך ובתנאי שהן תמונות של מטופלות אשר הוא ניתח בעצמו בשנים האחרונות. תמונות אפשר לשנות ולערוך במחשב ועל כן מומלץ במידת האפשר, להיפגש עם מנותחת/ות אשר במקרים מסויימים תסכים/תסכמנה לחשוף בפנייך את הצלקת. פרמטרים נוספים הקשורים בטיב הצלקת הנם: גיל - ככל שהגיל מבוגר יותר יש נטייה לצלקות עדינות יותר. גוון העור - ככל שהעור בהיר יותר יש נטייה לצלקות עדינות יותר ויש פחות בעיות של פיגמנטציה בצלקת. עובי העור - ככל שהעור דק יותר יש נטייה לצלקות יותר עדינות ומידת מתיחות העור - ככל שהעור רפוי יותר הצלקות עדינות יותר. הגורם החשוב יותר בקביעת תוצאת הניתוח לטיב הצלקות הוא איכותו האישית של הרופא המנתח ומידת נסיונו בביצוע הניתוח הספציפי. בהצלחה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
האם יש צורך לידע את הגנקולוג בשתלים? 37 25/07/2010 11:23
  • אני בהריון והרופא שאל אותי לגבי שתלים בחזה. זו נראית לי שאלה לא רלוונטית וחטטנית כיוון שלא רואה את הקשר. האם יש צורך לידע אותו על כך? האם נעשית בדיקת שדיים על ידי הגנקולוג בהמלך ההריון? כמו כן השבת פה בשאלה שאם מניקים מעט זמן זה לא פוגע בשדיים? האמנם? כמה זה מעט זמן? תודה!

  • + הוסף תגובה
האם יש צורך ליידע את הגינקולוג בשתלים? דר' נועם חי 25/07/2010 19:05
  • 1. יש צורך ליידע כל רופא בתחום המומחיות שלו בנוגע לכל פרט רפואי שיש לו רלוונטיות למטרת הבדיקה. אם נחיצות הבדיקה נראתה לך מיותרת, מוזרה או חטטנית זו זכותך לדרוש הסבר מהרופא המטפל בגין נחיצותה. 2. לא ניתן לדעת מראש מהו הסף מבחינת הנקה שמעבר לו החזה ישתנה משמעותית ובצורה בלתי הפיכה. על פי רוב, את "נזקי ההנקה" לא ניתן לראות בעת ההנקה אלא רק לאחר סיומה כאשר השד מתרוקן. הכלל הנו שככל שההנקה ממושכת יותר וככל שהעור מתרחב ומאבד מהאלסטיות שלו כך ההשפעה האסתטית גדולה יותר. בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
כתמים לאחר ניתוח חזה מירית 21/07/2010 17:54
  • לפני כמעט שנה עברתי ניתוח להגדל חזה לאחר פחות מחודש הופיעו כתמים כהים על עצם הבריח נאמר לי שהכתמים יחלפו כעבור כמה חודשים אך זה לא המצב ראוי לציין שנשללה בעיית פיגמנטצייה על ידי רופא עור אשמח לתשובה

  • + הוסף תגובה
כתמים לאחר ניתוח חזה דר' נועם חי 25/07/2010 18:59
  • מירית שלום, קשה לחוות דעה מבלי לראותך. תוכלי לשלוח תמונה דיגיטלית באיכות טובה לכתובת המייל הבאה: info_drhai.@walla.com במידה והתמונה תהיה איכותית ייתכן ואוכל לחוות דעת מבלי לפוגשך. בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
הנקה עם שתלי סיליקון מאיה 20/07/2010 17:29
  • שלום אני ממש לפני לידה שמעתי שאם מניקים עם שתלי סיליקון יש סיכוי שבתום תקופת ההנקה יהיה שינוי בצורת החזה והדבר גורם לי להתלבטות אם להניק או לא אשמח לתשובה

  • + הוסף תגובה
התלבטות האם להניק לאחר ניתוח הגדלת חזה דר' נועם חי 20/07/2010 23:26
  • להנקה יתרונות רבים לאם ולתינוק והם ידועים וברורים לכל. החסרון היחידי בהנקה ממושכת הוא השפעתו השלילית על האסתטיקה של השדיים. אין ספק שהנקה ממושכת משנה לרעה את מבנהו ומראהו של השד, וזה אגב ללא כל קשר האם יש או אין בו שתל סיליקון. כל אישה צריכה להחליט בעבור עצמה מה החשיבות של שימור האסתטיקה של השדיים ומה משקלה ביחס ליתרונות הידועים והברורים של הנקה. אין כאן תשובה חד משמעית וכל אחת מותחת את הקו כראות עיניה. טיפ חשוב להנקה הוא לנסות להניק באופן שווה בשני השדיים כדי לצמצם אפשרות של אי סימטריה המתפתחת עקב הנקת יתר בצד אחד. רצוי להתחיל להניק כל פעם משד אחר לסירוגין ולא מאותו צד. אשמח לדעת מהי החלטתך האישית בברכה, ד"ר חי

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הגדלת חזה והרמת חזה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!