עמוד הבית > פורומים > הגדלת חזה והרמת חזה

פורום הגדלת חזה והרמת חזה

פרופ' ליאור הלר

פרופ' ליאור הלר
פרופ' ליאור הלר הינו מומחה בכירורגיה פלסטית וכירורגיה כללית. החל משנת 2012 מכהן כמנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית חולים אסף הרופא וכן משמש כמנתח בכיר באסיא מדיקל, תל אביב.תחומי התעניינותו הם שחזורים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
שתל תקוע מיכל 05/08/2019 15:09
  • גדלת חזה שתל תקוע אני 6 חודשים אחרי הגדלה מתחת לשריר צד ימין 325 שמאל 350 הצד הימני החלים יפה ואילו השמאלי נשאר תקוע למעלה ולא יורד . לשתל כבר אין סיכוי לרדת המקום תפוס לי וגם קצת כואב ובכלל זה מצב מתסכל ,הרופא שלי אמר שאסור לנתח עכשיו וצריך לחכות עוד 5 חודשים ואם כן יהיו סיבוכים.. האם לדעתך יש סיכוי שהוא ירד לבד?

  • + הוסף תגובה
שתל תקוע פרופ' ליאור הלר 05/08/2019 19:05
  • שלום מיכל לדעתי הסיכויים שהשתל ירד בשלב כזה הם נמוכים מאד. אפשר לנסות לדחוף אותו כלפי מטה עם רצועת לחץ אבל כאמור סביר להניח שהשתל לא ירד. זה נכון שלא נהוג לבצע תיקונים בסמיכות לניתוח המקורי אבל לדעתי בשלב הזה אפשר כבר להתחיל לחשוב על ניתוח תיקון. בהצלה

  • + הוסף תגובה
מחזור לאחר ניתוח אורנה 28/07/2019 17:05
  • שלום רב עשיתי ניתוח הרמה והגדלת חזה ולאחר יומיים קיבלתי מחזור שבועיים לפני התאריך האם זה תקין ? ומה הסיבה? בנוסף יצאתי מהניתוח מנופחת בבטן האם זה תקין ? ומתי זה ירד

  • + הוסף תגובה
חזןר לאחר ניתוח פרופ' ליאור הלר 29/07/2019 10:29
  • שלום אורנה ההסבר הסביר ביותר הוא שלוח הזמנים של המחזור השתבש עקב מתח שקשור לניתוח. סביר להניח שגם הנפיחות בבטן קשורה למחזור. במידה והנפיחות בבטן והמחזור ממשיכים יותר מהרגיל מציע להתייעץ עם גניקולוג. בברכה

  • + הוסף תגובה
חצי שנה לאחר הגדלה בר 27/07/2019 17:57
  • היי אני חצי שנה לאחר הגדלה של שתלים מתחת לשריר . החזה שלי יצא קרוב ממש האם זה עניין של מבנה? האם סינמסטיה יכולה להיווצר גם מתחת לשריר ולא רק מעל???? והאם ניתן להרחיק בניתוח תיקון או שזה עניין של מבנה?

  • + הוסף תגובה
חצי שנה לאחר הגדלה פרופ' ליאור הלר 28/07/2019 12:16
  • שלום בר סינמסטיה יכולה להיווצר גם מתחת לשריר. ניתוח התיקון הוא קצת יותר מורחב אבל כמובן צריך ליראות את מבנה הגוף שלך. לעתים, הכנסת שתלים קטנים יותר יכול לשפר את המצב. יחד עם זאת צריך לבדוק אותך וגם תמונות מליפני הניתוח על מנת להתרשם האם מצב הסינמסטיה נובע רק מהשתלים ולא ממבנה השדים שלך. בדרך כלל מיקום הפטמות באמצע השד מצביע על העובדה שהשתלים ממוקמים במרכז השד והמרחק בין השדים היה קטן כבר ליפני הניתוח. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
חשש בשימוש שתלי פוליאוריתן- אא 28/07/2019 00:45
  • שלום דר חי, עברתי אצלך ניתוח לפני כ3 שנים להגדלת חזה. התוצאות טובות. המלצת לי אז על שתלים אנטומיים עם ציפוי פוליאוריתן וכך עשינו. אז לא התעמקתי בכל האישורים וההמלצות. היום שאני קוראת את הכתבות השונות אני מאוד חוששת לאור העובדה שמדובר בשתלים ללא אישור הFDI האם יש המלצות מיוחדות?? אני די בלחץ . תודה רבה

  • + הוסף תגובה
יורו סיליקון חני 25/07/2019 17:16
  • שלום פרופסור לאחר בהלת הסיליקון רוצה לשאול שאלה בבקשה האם שתל יורו סילוקון מחוספס נמנה עם שתלי האלרגן המדוברים? אני פשוט כל כך מבולבלת ומבוהלת שלא מצליחה להבין אם זה רק שתלי אלרגן או זה כל השתלים המחוספסים שמסוכנים? אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה
תשובה לגבי בהלת הסיליקון בעקבות הפרסום על השתלים של חברת אלרגן ד"ר נועם חי 25/07/2019 22:55
  • היום אנחנו מחלקים את השתלים ל-4 קבוצות מבחינת דרגת החספוס. דרגה 1 - שתלים חלקים או כמעט חלקים (ננו-טקסטורה) - דרגת הסיכון בהם למחלת ה-BIA-ALCL קרובה ל-0 ולמעשה לא תועדו מקרים עם שתלים אלו דרגה 2 - שתלים עם חספוס עדין דוגמת MESMO של חברת פוליטק, או SILTEX של חברת מנטור, או Microcell - מדובר על סיכון נדיר שמוערך כיום סביבות 1:60,000-80,000 דרגה 3 - שתלים עם חספוס גס כגון Biocell של חברת אלרגן או Nagotex של חברת Nagor, או שתלים מחוספסים של חברת SILIMED - דרגת סיכון מוערכת סביב 1:3000 דרגה 4 - שתלים בעלי ציפוי פוליאוריתן של חברת SILIMED או של חברת POLYTECH - סיכון של כ-1:2800 לכן אנחנו לא ממליצים יותר על שימוש בשתלים מקבוצה 3 ו-4, למעט מקרים חריגים ונדירים מאד כגון טיפול בהתקשות קופסיתית. בעבר אלו היו השתלים המומלצים ביותר עקב החספוס שמטרתו היתה להקטין את הסיכון להתקשות קופסיתית ולהצמיד את השתל לרקמות הגוף בכדי שלא יזוז ו/או יסתובב (במיוחד בשתלים אנטומיים). השתלים המחוספסים של חברת יורוסיליקון שייכים לקבוצה 2 על פי חלוקה זו ודרגת הסיכון בהם ל-BIA-ALCL נמוכה מאד. לשם השוואה: הסיכון לחלות בסרטן שד באוכלוסית הנשים הכללית מוערך כיום בכ 1:7-8. גילוי מוקדם של מחלת BIA-ALCL וטיפול נכון בעקבותיו כרוכים ב-90% ריפוי מהמחלה. הסימן הראשון ברוב המקרים היה הצטברות של נוזלים בכמות נכרת סביב השתלים זמן הופעת המחלה בעת הגילוי היה בממוצע כ-7-8 שנים לאחר הניתוח בו הושתלו שתלי הסיליקון. הטיפול המומלץ בעת הגילוי - הסרת השתלים עם כל הקופסית שסביבם. אבחנה: שאיבת הנוזל שהצטבר סביב השתלים ושליחתו לבדיקה ציטולוגית וצביעה אימונוהיסטוכימית לסמנים CD30 ו-ALK

  • + הוסף תגובה
תודה רבה מאד חני 25/07/2019 23:22
יורו סיליקון פרופ' ליאור הלר 25/07/2019 23:51
  • שלום חני שתלי יורו סיליקון לא קשורים לאחוז גבוה יותר של ALCL. מציע להמשיך את המעקב השגרתי שכולל בדיקה פעם בשנה והתייעצות עם כירורג פלסטי במידה ויש שינוים בשד (דבר שהוא שגרתי גם במקרה של שד רגיל ללא תלי סיליקון) בברכה

  • + הוסף תגובה
יורו סיליקון חני 26/07/2019 13:08
שתלים של אלרגן מיכל 25/07/2019 18:53
  • שלום רב,לפני 6 שנים עשיתי הגדלת חזה , עם שתלים של אלרגן, עכשיו כתבו שהשתלים מסוכנים וחברת אלרגן עשתה ריקול ואספה את כל השתלים, האם כדאי להוציא את השתלים ולהחליף בשתלים מחברה אחרת? האם יש אחריות לחברת אלרגן להוצאת השתלים? תודה

  • + הוסף תגובה
שתלי אלרגן ד"ר נועם חי 25/07/2019 22:38
שתלים של אלרגן מיכל 25/07/2019 18:55
  • שלום רב,לפני 6 שנים עשיתי הגדלת חזה , עם שתלים של אלרגן, עכשיו כתבו שהשתלים מסוכנים וחברת אלרגן עשתה ריקול ואספה את כל השתלים, האם כדאי להוציא את השתלים ולהחליף בשתלים מחברה אחרת? האם יש אחריות לחברת אלרגן להוצאת השתלים? תודה

  • + הוסף תגובה
הפרסום האחרון של ה-FDA אודות השתלים המחוספסים מסוג Biocell של חברת אלרגן ד"ר נועם חי 25/07/2019 22:35
  • המשמעות של ריקול היא שהחברה מפסיקה את שיווק השתלים בארה"ב. באירופה ובישראל שיווק השתלים הופסק כבר לפני מספר חודשים, אולי אפילו שנה אם אינני טועה. באשר להסרת השתלים או החלפתם אין כיום מידע שמנחה אותנו ואת כלל ארגוני הבריאות והמנתחים על המלצה גורפת שכזו, צריך לזכור שכל ניתוח טומן בחובו סיכון בפני עצמו, וביצוע ניתוחים מיותרים שאין תועלת מוכחת בהם איננו מומלץ ואיננו רצוי. כמובן שלכל אחת הזכות להחליט מה נכון עבור עצמה ואם היא חפצה בכך וזה יקל עליה אפילו בהיבט הנפשי של חרדה עקב פרסום כזה או אחר אז אפשר להבין את ההיגיון שעומד מאחורי החלטה להחליף את השתלים או להסיר אותם. מידע מדעי מבוסס שמצדיק זאת לא קיים נכון להיום וספק אם יהיה בעתיד, אך ככל שיהיה כזה, כמובן שנדאג לעדכן את הציבור הרחב על כך.

  • + הוסף תגובה
החלפת שתלים לקטנים והרמה ליאל 25/07/2019 00:07
  • לפני חודש בדיוק עברתי החל9ת שתלים ל225 קטנים יותר והרמה . מסביב לחזה למטה בכל ההיקף יש לי אדום כזה .... האם זה תקין או שבשלב זה לא צריך להיות אדום כבר?....

  • + הוסף תגובה
אחרי ניתוח הרמה והגדלת חזה אריאלה 09/07/2019 17:47
  • היי :) אני כשבעה חודשים אחרי ניתוח הגדלה והרמת חזה. בשבוע האחרון, מאוד שורף לי בפטמות. תהיתי אם יכול להיות שזה קשור לניתוח (רגנרציה של תאי העצב באזור?). אציין ששללתי סיבות אחרות שיכולות לגרום לזה (אינני בסמיכות למחזור, לא החלפתי גלולות או משהו בסגנון), וכן שאין סימפטומים נראים לעין. תודה רבה ויום נעים!

  • + הוסף תגובה
אחרי ניתוח הרמה והגדלת חזה פרופ' ליאור הלר 13/07/2019 08:33
  • שלום אריאלה. רגנרציה של עצבים יכולה להיות בהחלט סיבה לתחושה של שריפה או צריבה בפטמות אבל הגנרציה של עצבים לא מתרחשת באותו קצב בדיוק בשני השדים כך שאם תחושת השריפה התחילה באותו הזמן בשתי הפטמות סביר להניח שהסיבה היא שונה. הייתי מציע לחפש סיבה חיצונית כמו שפשוף או גירוי של בגד או חזייה חדשה או פעילות חדשה ומאומצת שעשית כמו הליכה ממושכת, סחיבה של משהו כבד או פעילות ספורט. בברכה

  • + הוסף תגובה
הרמה והקטנה חן 18/07/2019 05:28
  • שלום לפני שלושה שבועות החלפתי שתלים לאחר 15 שנה לקטנים יותר ל225 מ 325 .הכל יפה עד כאן . אתמול עשיתי סקס עם בעלי ולא כאב לי כלל. לפנות בוקר קמתי עם כאב חד בשד שמאל למטה מין לחץ בחזה מתחת לתפר רגיש וכואב גם בלחיצה . מה זה אומר ומה לעשות?

  • + הוסף תגובה
הרמה והקטנה פרופ' ליאור הלר 20/07/2019 09:36
  • שלום חן לפי תיאור הכאב סביר להניח שנוצר לחץ באזור הניתוח וזה גורם לגירוי של עצב ולסוג הכאב החד. במקרה כזה צריך לתת למקום לנוח וסביר להניח שהכאב יחלוף. אפשרות נוספת היא שהלחץ גרם לדימום מקומי אבל במקרה כזה יש נפיחות וסימנים כחולים. אם הנפיחות היא לא משמעותית גם במקרה כשה צריך לתת למקום לנוח והדם ייספג. בכל מקרה מדובר באזור שעבר ניתוח צריך להימנע מלחץ מוגבר על המקום משךכ4-6 שבועות. בברכה

  • + הוסף תגובה
הגדלת חזה רותם 10/07/2019 12:42
  • שלום, הבנתי שהכנסת השד יכולה להיות מעל השריר או מתחת לשריר. חוץ מעצם העובדה שמתחת לשריר ההחלמה קשה יותר מה היתרונות לכך וכמובן מה מומלץ לעשות?

  • + הוסף תגובה
הגדלת חזה פרופ' ליאור הלר 13/07/2019 08:29
  • שלום רותם אכן קיימת טכניקה ניתוחית בה מכניסים את השתל מעל השריר (כלומר מתחת לשד) , מתחת לשריר ושילוב ביניהם (DUAL PLANE). לכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות. הכנסת השתל מעל השריר היא פרוצדורה יותר קלה עם תהליך החלמה יותר מהיר ופחות כאבים. הטכניקה הזאת מתאימה כאשר למטופלת יש מספיק רקמת שד במיוחד בחלק העליון של השד (עובי רקמה מעל 2 ס"מ) כך שרקמת השד מכסה בצורה טובה את השתל ונותנת לשד מראה טבעי. סיבה נוספת להכנסת השתל מעל השריר היא כאשר המטופלת רוצה שד יותר "טבעי" כך שכאשר השד יצנח קצת גם השתל ירד עם השד. למעשה השתל והשד מתפקדים כיחידה אחת. כאשר למטופלת יש רקמת שד "דקה" מנסים לגייס עוד שכבת רקמה ובמקרים אלה מכניסים את השתלים מתחת לשריר הפקטורליס. זהו ניתוח מעט יותר מורכב, מלווה בכאבים קצת יותר משמעותיים. אחת הבעיות היא שכיווץ או הפעלה של השרירים עלול להזיז את השתלים ואז יש מראה שכאילו השדיים זזים לצדדים או כלפי מעלה. מרכיבים נוספים קשורים להחלטת מיקום השתל קשורה להיווצרות קופסית כאשר מתחת לשריר הסיכוי להיווצרות קופסית קצת יותר קטן. כפי שאת רואה יש מספר שיקולים לכל כיוון וקצת קשה לפרט את כולם במסגרת מדור זה. חשוב לבחור מנתח שייקח את כל השיקולים הרלוונטיים בחשבון ויתאים את הטכניקה הניתוחית כולל בחירת השתל למבנה הגוף שלך ולמה שאת רוצה להשיג בניתוח זה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
שתלים וקפסולות יעל 20/06/2019 11:41
  • היי האם לאחר הוצאת שתלים וקפסולות שעושים בדיקות הדמייה תקופתיות בשד אפשר להתבלבל בין צלקות פנימיות/חיצוניות שנעשו כתוצאה מהניתוח ולחשוב שזה גידול/גוש? האם בבדיקות הדמייה רואים בבירור שזה צלקת?

  • + הוסף תגובה
שתלים וקפסולה פרופ' ליאור הלר 21/06/2019 01:06
  • שלום יעל המאפיינים הרנטגניים של תהליך גידולי וצלקת הם שונים כך שהסיכוי להתבלבל בין צלקת לגידול הוא קטן. כדי שפר את דיוק האבחנה ניתן לפעמים להשתמש בשילוב של אמצעי הדמיה כמו MRI ואולטראסונד או ממוגרפיה. במקרים בהם עדיין קיימת אי ודאות אפשר לעשות ביופסיה כך שהסיכוי לטעות בין שתי האבחנות שציינת הוא קטן בברכה

  • + הוסף תגובה
הוצאת שתלים עם קפסולות יעל 26/06/2019 12:18
  • האם גם בהגדלת חזה נוצרות צלקות פנימיות /חיצוניות כמו בהוצאת שתלים וקפסולות?

  • + הוסף תגובה
הוצאת שתלים וקפסולה פרופ' ליאור הלר 28/06/2019 08:42
  • שלום יעל כל ניתוח בשד יכול באופן תיאורטי ליצור צלקות פנימיות. אם הניתוח עובר חלק, ללא דימום או זיהום הסיכוי לצלקות פנימיות בעקבות הגדלה הוא סיכוי קטן מאד. כיום הרדיולוגים יודעים לאבחן בוודאות גבוהה מקרים בהם מדובר בצלקת או תהליך גידולי. בברכה

  • + הוסף תגובה
הוצאת שתלים עם קפסולות יעל 28/06/2019 17:38
  • רגע אז הבנתי נכון יש אפשרןת שגם בניתוח של הוצאת שתלים וקפסולות כל עוד אין דימום או זיהום בכלל לא יווצרו צלקות פנימיות?

  • + הוסף תגובה
הוצאת שתלים עם קפסולות פרופ' ליאור הלר 01/07/2019 08:41
  • קיימת אפשרות שלא תיווצר צלקת. בדרך כלל נוצרת צלקת כזו או אחרת אבל כפי שציינתי רדיולוגים יודעים לאבחן בקלות אם מדובר בצלקת או ממצא מסוג אחר. בברכה

  • + הוסף תגובה
האם גם בניתוחי הקטנת חזה יש צלקות יעל 02/07/2019 10:35
  • הבנתי אותך. דבר נוסף האם גם בניתוחי הקטנת חזה נוצרות צלקות ואפילו יותר צלקות מניתוחי הוצאת שתלים? ואם כן אז למה בטפסים של הקטנת חזה לא כתוב הסעיף הזה שאפשר להתבלבל בין רקמת צלקת לגידול כמו שמופיע בטפסים להוצאת משתל שד?

  • + הוסף תגובה
האם בניתוח הקטנת חזה יש צלקות פרופ' ליאור הלר 06/07/2019 09:16
  • שלום יעל בכל ניתוח בכל איבר בגוף קיים סיכוי שייווצרו צלקות פנימיות כמו שבכל חתך בעור קיים סיכוי להיווצרות צלקות. מידת היווצרות הצלקות תלויה במספר רב של גורמים שמתוארים בפרקים נרחבים בספרי הרפואה ואני לא חושב שכאן המקום להיכנס לכל הסיבות. בהקטנת חזה יש חתכים יותר ארוכים ויותר נראים לעין מאשר בהגדלת חזה ולכן נושא הצלקות מקבל יותר דגש בניתוח הקטנת שדים. בברכה

  • + הוסף תגובה
הרמה והגדלת חזה אנה 02/07/2019 15:00
  • שלום רב...ברצוני לעבור הרמה עם הגדלת של החזה אני רוצה לדעת מדוע לא ניתן להרים אחרי הניתוח כמו תינוק בן שנה וחצי? או משקלים קצת גדולים יותר? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
הרמה והגדלת חזה פרופ' ליאור הלר 06/07/2019 09:10
  • שלום אנה מאמץ פיזי מעלה גם את לחץ הדם דבר שיכול לגרום לפתיחה של כלי דם שנחתכו ועברו צריבה במהלך הניתוח. מצב זה יכול לגרום לדימום. הסיבה השנייה להגבלה בפעילות היא סוג החתכים שניתוח הגדלה והרמה דורש. מאמץ ופעילות יכולים לגרום לפתיחה של הצלקות במיוחד בהצטלבות בין הצלקת האנכית לצלקת האופקית בחלק התחתון של השד ובאזור שסביב העטרה שם המתח הוא יותר גדול. העיקרון הוא פשוט: כאשר תופרים שולים של חומר במתח אם זה עור או אפילו בד ויש לחץ או תנועה שמשפעים על קו התפרים קיים סיכוי גבוה שזה יפתח. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
כאב בחזה אחרי הגדלה אנה 04/07/2019 08:26
  • עברתי ניתוח להגדלת חזה בספטמבר ,שתלי מנטור 275 cc .בצד ימין היו שני גולות ניידות בשולי החתך הניתוחי-לאחר ביקורת רופא מנתח נאמר שזה תפרים שלא נמסו וכי בעתיד יתמוססו ואכן כעבור 7 חודשים מיום הניתוח הגולות נעלמו.אך שמתי לב לאחרונה כי אזור התחתון של שד ימין רגיש למגע ולחיצה קלה-כמו כאב של מכה יבשה(יש לציין כי שד שמאלי אינו רגיש כלל). מה יכולה להיות הסיבה?

  • + הוסף תגובה
כאב בחזה אחרי הגדלה פרופ' ליאור הלר 06/07/2019 09:04
  • שלום אנה אזור שעבר ניתוח יכול להיות יותר רגיש ביחס לאזורים שלא נותחו. לא תמיד אנחנו יודעים את הסיבה לכאבים אבל סביר להניח שהשתל או לחץ מבחוץ גורמים לגירוי של קצה עצב באזור החתך וזה הגורם לכאבים שאת חשה. בשלב זה הייתי ממליץ להימנע מאותן תנועות או פעילויות שגורמות לתחושת הכאב. להערכתי הכאב יחלוף עם הזמן בברכה

  • + הוסף תגובה
שקע מוזר בצד שמאל ימית 25/06/2019 15:20
  • שלום ד״ר ראיתי שבעבר הציגו את הבעיה פחות או יותר. עשיתי הגדלת חזה 350 לפני שבועיים וחצי, צד ימין הבריא יותר מהר וגם קיבל צורה יפה וטבעית, בצד שמאל הרגשתי יותר כאבים בתקופת ההחלמה ונראה כאילו בצד שמאל השתל גבוה יותר, מה שנותן הרגשה שצד ימין גדול יותר, ובתחתית החזה השמאלי יש מין שקע בין העור לשתל נראה כאילו שהשתל נעצר ולא הגיע עד התחתית של העור אם הצלחתי להסביר את עצמי. אתמול בביקורת הראשונה הצגתי את זה לרופא והוא אמר שהוא נתקל בזה אצל נשים רזות, ולטענתו העור שלי בצד שמאל כנארה יותר דק מצד ימין. השאלה שלי האם זמן יכול לעזור פה? קיימים מקרים כאלו שהסתדרו? האם יש משהו שאפשר לעשות פיזית בכדי לנסות לשפר את המצב?

  • + הוסף תגובה
שחכתי לציין מיתי 25/06/2019 15:34
  • שחכתי לציין שעשו לי את השתל בין הרקמות שילוב של מתחת ומעל השריר

  • + הוסף תגובה
שקע מוזר בצד שמאל פרופ' ליאור הלר 01/07/2019 08:51
  • שלום ימית קשה כמובן להיות מדויק בתגובה מבלי לבדוק אותך. יחד עם זאת לעתים שקעים כאלה נוצרים בגלל יצירת כיס אסימטרית בזמן הניתוח. יתכן שבמקרה שלך זו הסיבה. במידה וזה לא מסתדר הייתי מציע להיבדק שוב על ידי המנתח שלך ולעתים קרובות ניתן לתקן את המצב על ידי תיקון צורת הכיס של השתל. יתכן שצריך להגדיל את הכיס קצת ואז השקע יעלם. כמובן שמכיוון שלא בדקתי אותך אני לא יכול להיות מדויק בהמלצתי אבל כאמור לעתים קרובות ניתן לתקן את בעיית השקע. בברכה

  • + הוסף תגובה
מתי אפשר לישון על הצד? קורל 29/06/2019 10:28
  • שלום,אני חודש וחצי אחרי הגדלת חזה מתחת לשריר.עד עכשיו אני ישנה רק על הגב אבל אני סובלת מאוד מכאבי גב בגלל זה. רציתי לדעת מתי אפשר להתחיל לישון על הצד?

  • + הוסף תגובה
מתי אפשר לישון על הצד? פרופ' ליאור הלר 01/07/2019 08:35
  • בשלב הזה אפשר כבר לישון על הצד. לא הייתי ממליץ לישון על הבטן. בברכה

  • + הוסף תגובה
דימות השד בשאלה של קרע שתל סיליקון אלונה 30/06/2019 12:43
  • שלום רב חשש לקרע בשתל. האם יש יתרון לביצוע בדיקת MRI עם הזרקת גדוליניום אל מול בדיקת MRI ללא הזרקת חומר ניגוד ? בבואי לקבוע תור ל MRI נאמר לי שאני חייבת לבצע את הבדיקה עם חומר הניגוד ומאוד הייתה רוצה להמנע מכך ולא מבינה מה התועלת/היתרון בכך ? אם כן - היכן ניתן לבצע את הבדיקות ללא החומר באופן פרטי ? כי בבית החולים מסרבים לכך כאמור.. בתודה רבה לחוות דעתכם המלומדת, אלונה

  • + הוסף תגובה
דימות השד בשאלה של קרע שתל סיליקון פרופ' ליאור הלר 01/07/2019 08:34
  • שלום אלונה בביצוע MRI בשאלה של קרע בשתלים לא צריך להזריק גדוליניום. הגדוליניום מוזרק כאשר רוצים לבדוק את רקמת השד ולא את השתל בשאלה של גושים או גידולים. במידה ואת או כל מטופלת אחרת מעל גיל 50 ועוברים MRI של השד בשאלה של קרע בשתלים מקובל להזריק גם גדולים על מנת לשלול באותה הזדמנות גם גידול בשד. בברכה

  • + הוסף תגובה
החלקת שיער אחרי הגדלת חזה אור 26/06/2019 20:29
  • הי אני שלושה ימים אחרי ניתוח הגדלת חזה 1. האם מותר לעשות החלקת קרטין לשיער 2. מרגישה נפיחות בבטן כאילו היריון חודש חמישי

  • + הוסף תגובה
החלקת שיער אלרי הגדלת חזה פרופ' ליאור הלר 28/06/2019 08:35
  • שלום אור לא ידוע לי על קשר אפשרי בין החלקת קרטין לשער לבין הניתוח שעברת כך שלדעתי את יכולה לעדשות את החלקת השער. בנושא הטן יתכן שתרופות נגד כאבים במידה ואת לוקחת גורמות לעצירות. אני לא מזהה קשר אחר בין הניתוח לתחושת נפיחות בטן. בברכה

  • + הוסף תגובה
תוצאה לא טובה לאחר הגדלת חזה מריה 12/05/2019 17:13
  • עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני 3 שבועות. שד ימין מחלים יפה ונראה אסטתית בסדר גמור. שד שמאל נראה מעוות, רואים את השתל מצידו הימיני של השד (לכיוון המחשוף) למטה, ממש רואים את השתל ואז מלמעלה שוכבת לה השד שלי, חוץ מזה השד מסתכל החוצה כששד ימין מסתכלת קדימה. כשהסברתי והראתי את הבעיה למנתח, הוא טען שהשד שלי גם לפני כן הסתכלה החוצה יותר משד ימין, הראה לי תמונות, אני לא רואה את זה, אבל אפילו אם היה, אז לא הבדל גדול כמו עכשיו. ולגבי זה שרואים את השתל למטה הוא אמר שזה בגלל ששד הייתה יותר קטנה והוא שם שתל 40 מ''ל יותר משד ימין ושהתוצאה לדעתו מושלמת. השאלות שלי הן: האם הבעיה לא הייתה קיימת אם הוא היה שם שתלים יותר קטנים בשני הצדדים אם אותו ההבדל של 40 מ''ל? זאת אומרת שהוא לא התאים את השתלים כמו שצריך. אני מאוד אודה לעזרתך.

  • + הוסף תגובה
תוצאה לא טובה לאחר הגדלת חזה פרופ' ליאור הלר 12/05/2019 21:44
  • שלום מריה קשה להוות דעה מבלי לבדוק אותך. יחד עם זאת צריך לבדוק בתמונות שליפני הניתוח האם השדים היו סימטריים מבחינת גודל, מיקום וצורה. מהתיאור שלך אני יכול לומר בזהירות המתבקשת שצריך לבדוק האם בצד שמאל כיס השתל לא ממוקם יותר מדי לכיוון מרכז הגוף (לכיוון המחשוף). יתכן שהבעיה היא לא בגודל השתל אלא במיקום השתל. תנסי לדחוף בעדינות את השתל השמאלי לכיוון יד שמאל ותבדקי אם יש מגמת שיפור במראה. לצערי אין לי מספיק נתונים להתייחס לשאלתך לגבי נפח השתלים. מציע שבביקורת הבאה תבדקי ביחד עם המנתח שלך אפשרויות היפותטיות איך השד השמאלי יושפע אם יהיה שינוי במיקום השתל או בגודלו. יתכן שלא אכן זו התוצאה הטובה ביותר שניתן להשיג אבל גם יתכן שאם תפרקו לגורמים את המראה של השד השמאלי: מיקום השתל, גודלו והיחס רקמת שד/שתל תוכלו להגיע למסקנה שבכל זאת ניתן לעשות משהו. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
היי לולי 24/06/2019 08:00
  • מי המנטח שלך אולי גוברין ???יש לי אסימטריה והוא טוען שזה בסדר

  • + הוסף תגובה
הרמת חזה עם חוטים סופיה 22/06/2019 19:31
  • אני בת 45, חזה בגודל d , שוקלת לעשות הרמת חזה ומתלבטת בין ניתוח והרמה עם חוטים. לפי מידה ברשת אני מבינה שהרמה עם חוטים לא כל כך פופולרית בארץ, אני גם לא מוצאת מי המומחה שעושה את זה??

  • + הוסף תגובה
הרמת חזה עם חוטים פרופ' ליאור הלר 22/06/2019 20:10
  • שלום סופיה שיטת הרמת החזה עם חוטים איננה פופולרית בארץ ולא במקומות אחרים בעולם מכיוון שהשיטה לא ממש עובדת. סביר להניח שחזה בגודל D הינו כבד יחסית, וסובל מעודף רקמה ועודף עור. חוטי ההרמה הם חוטים חלשים יחסית, שנספגים עם הזמן ולכן אינם יכולים לתת פתרון לשלושת הבעיות שציינתי. החוטים יכולים להוות פתרון לחזה קטן שצנח קצת וגם אז הפתרון הוא זמני. מציע להיבדק על ידי מנתח פלסטי ששולט בטכניקות הניתוחיות הרלוונטיות והוא יוכל לכוון אותך לכיוון הפרוצדורה המתאימה במקרה שלך. לפי התיאור שלך ניראה לי שהחוטים הם לא אופציה טובה אבל מכיוון שלא בדקתי אותך אינני יכול לומר זאת בוודאות. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
שתלים פאולה 20/06/2019 09:55
  • לפני כ3 חודשים עשיתי הגדלת חזה , בחודש האחרון משהו השתנה אצלי מבחינה בריאותית , משהו קורה לגוף שלי , חולשה וכאבים בגוף , סחרחורת וחרדה , התחושה היא שמשהו השתבש בגוף, קראתי קצת באינטרנט והתברר לי שיכול להיות שזה תגובה מהשתלים , כל הבדיקות שניתנו לי יצאו תקינות ( סיטי ראש, אי אם גי , הולטר צוואר , ועוד .... ) . האם תוכל להמליץ על משהו שיאשר או לא יאשר שזה מהשתלים ?

  • + הוסף תגובה
סביר שזה מהשתלים נכמה 20/06/2019 11:43
  • תצטרפי לקבוצה השלכות בריאותיות של שתלי סיליקון ותמצאי המון בנות כמוך

  • + הוסף תגובה
שתלים פרופ' ליאור הלר 21/06/2019 01:02
  • שלום פאולה הסימנים שאת מתארת הם סימנים כללים ולכן רצוי שרופא (למשל רופא המשפחה) ינהל את בירור הסימנים לפי פרוטוקולים מוכרים ומומלצים בספרות הרפואית. מכיוון שאני לא נוהג להמליץ או לשלול רופאים בפורום אשמח עם תכתבי לי במייל של האתר שלי ואשמח למליץ לך על מספר רופאים שיוכלו לבצע את הבירור ולכוון אותך. לאור העובדה שאת רק שלושה חודשים לאחר הניתוח לעניות דעתי וניסיוני הסיכוי שהסימנים שאת מתארת יהיו קשורים לשתלים נמוכים ביותר. אני מודע לספרות העדכנית ביותר בנושא וגם לקבוצות התמיכה. בחודש האחרון הייתי בארבעה כנסים בחו"ל ובכולם נושא השתלים היה נושא מרכזי. לא ידוע לי על תיאור מקרים בספרות הרפואית בהם שלושה חודשים לאחר הכנסת השתלים נשים פיתחו סימני מחלה שניתן לייחס לשתלים. מקווה שתרגישי טוב בהקדם בהצלחה

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הגדלת חזה והרמת חזה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!