רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' מיכאל אהרנפלד פרופ' מיכאל אהרנפלד
ריאומטולוג בכיר ועוזר סמנכ"ל, המרכז הרפואי... קרא עוד

פורום מחלות כבד מבוגרים

פרופ' זיו בן ארי

פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד
פרופ' זיו בן ארי הינה מומחית בינלאומית למחלות כבד ומכהנת כיו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. מנהלת את המרכז למחלות כבד שבבית החולים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • עליה בילירובין
  • מיקי
  • 24/03/2019 08:24
  • שלום בן 72, משקל תקין, A1C=6.1 ללא תרופות בדיאטה בלבד, מטופל בילחץ דם EXFORG (רק ב3 שנים), כולסטרול תקין (לפיטור 10 מ"ג יום כן יום לא),לוקח 75 מ"ג אספרין בגלל סיפור משפחתי. שמתי לב שהבילירובין הכללי עולה מאז 2005 מ1.2 ל1.7 (בחצי שנה אחרונה עלה מ1.4 ל1.7). הבילירובין הישיר עלה מאז 2006 מ0.16 ל 0.59 ושאלתי: איך אני צריך להתייחס לעליה ההדרגתית בפרמטרים תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת CT טרי פאזי לעומת MRI
  • חוה
  • 24/03/2019 03:05
  • האם יש צורך להמשיך בירור אחרי US ?
  • דן
  • 22/03/2019 19:49
  • שלום פרופ' בן ארי. בקצרה :בן 33.5 בריא, לא לוקח תרופות, משקל 73.5 ק"ג גובה 1.79 ס"מ. תזונה סבירה\די מאוזנת, לעיתים רחוקות פעילות גופנית, אין לי סימפטומים - מרגיש טוב. לפני שנה וחצי בדיקות דם כלליות שגרתיות לפני יציאה לחו"ל - הכול תקין למעט ALT שהיה 44, שאר תפקודי הכבד ( בילרובין \ LDH \ AST \ ALKN ) - בטווח הנורמה. לפני חודש בדיקות דם כלליות - הכול תקין למעט ALT - 49. שאר הבדיקה - סוכר, כולסטרול, אלקטרוליטים, שומנים בדם, תפקודי בלוטת תריס, ספירת דם, תפקודי כליות וכו' - הכול בנורמה. צהבת B וצהבת C - שלילי. ל - A חוסנתי בעבר לפני יציאתי לחו"ל. רופאת המשפחה שלחה אותי לפני שבוע ( בהיסוס ) ל US. היא טענה שאין צורך, אבל אמרה בשביל השקט. US יצא תקין.. אין ממצאים. כבד, טחול במרקם וגודל תקין, אין נוזל באגן ובבטן, דרכי המרה לא מורבות וכו'.. אין ממצאים ב US. האם עליי להפסיק \ להמשיך בירור ? אני מרגיש כרגיל.. לא יודע פשוט מה מומלץ במצב כזה. רופאת המשפחה לא חזרה אליי לכן אני מניח שאין מה להמשיך. תודה מראש, דן הרופאת משפחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם פריחה עקב פלוקנוזול מעידה על פגיעה בכבד?
  • מיכל
  • 21/03/2019 18:11
  • שלום עקב פטריה בלשון ובגרון שחצי שנה לא עוברת עם משחות קיבלתי לקחת פלוקנוזול 150 מ"ג לשבועיים רצוף. תפקודי הכבד לפני התחלת התרופה תקינים. אתמול שהיה היום הרביעי והחמישי ללקיחת התרופה הופיעה לי פריחה בפנים שנעלמה אחרי שעתיים. האם זהו סימן לפגיעה בכבד וכדאי למהר ולעשות בדיקות תפקודי כבד באמצע הטיפול? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טחול מוגדל 14.2 וכבד שומני
  • מרק
  • 21/03/2019 16:31
  • שלום רב, בן 45 בריא בדר"כ מטופל היתר לחץ דם. ישנו עודף משקל bmi = 30.לפני שבוע ביצעתי בדיקות דם שגרתיות . כל הבדיקות תקינות למעט בילרובין כללי 1.28 שכבר הרבה שנים כך עקב סינדרום גילברט. בוצע גם US עקב ערמונית מוגדלת במעקב. ב us של בטן עליונה כבד שומני ולא מוגל.וטחול מוגדל 14.2 ס"מ. כל השאר תקין, כולל ספירת דם וכימיה וגם תפקודי כבד תקינים. מה יכולה להיות סיבה לטחול מוגדל. באם נדרש בירור נוסף.תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנזמי כבד גבוהים
  • שאלה
  • 18/03/2019 19:43
  • שלום, בת 45, התחלתי בירור של בדיקות דם עקב התקפי כאב ברמה גבוהה מאוד בבטן העליונה עם הקרנה לגב. כל מחזור התקף מסתיים רק לאחר כ 8 שעות שבהן איני יכולה לזוז ולאחר מכן עוד מס ימי כאב. גילו לי הליקובקטר וטופלתי במס' סוגי אנטיביוטיקה אך עדיין היה לי עוד התקף ועלה חדש לאבני כיס המרה. באולטראסאונד נמצאה עדות רק לאבן אחת קטנה אך בדיקות הדם העלו עליה חדה באנזמי הכבד ALT 144 AST 65 ALK 141. עכשיו הכיוון של רופא המשפחה עבר לכבד... שאלתי, האם יכול להיות שבכל זאת אבנים בכיס המרה יגרמו לשינוי בערכים שציינתי או שאכן זה כבר לא הכיוון? אני כבר מבולבלת ולא יודעת לאיזה כיוון לפנות. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ברצוני להוסיף גם כי GGT 269 UREA 16
  • שאלה
  • 19/03/2019 17:43
  • שאלה לפרופ' בן ארי
  • שואלת
  • 18/03/2019 18:03
  • שלום, בת 30.לפני כשנה הגעתי למיון עם כאב בטן נוראי שהיה בעיקר בחלק העליון של הבטן (אפיגסטרי).כאב זה לווה בבחילות נוראיות ועליה של טעם נורא מהבטן .בבדיקת הדם במיון היו לי ast-54 ליקוציטים 14.86 ניטרופילים 12.13 ולימפוציטים 1.74 בזמן שהותי במיון היה לי דופק גבוה ולחץ דם גבוה. בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה.עשיתי אולטראסאונד כיס מרה בחשד לאבנים בכיס מרה ויצא תקין.כבד מעט שומני. מאז היו לי עוד כמה התקפים כאלה האחרון היה לפני כשבוע שבו ניגשתי למיון הייתה עליה של ליקוציטים (14) וניטרופילים. אני אמורה לעשות גסטרוסקופיה בעוד כחודש. בבדיקת דם האחרונה התוצאות הן BILIRUBIN TOTAL 0.29 ו BILIRUBIN DIRECT 0.06 U AMYLASE 104 וכל שאר תפקודי הכבד והבדיקות דם הנוספות תקינות. גם בבדיקת הדם הקודמת רמת הAMYLASE הייתה 104. האם העליה ברמת ה AMYLASE מסוכנת?ממה היא יכולה להיגרם?ולמה הבילירובין נמוך? לל

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביקור וייעוץ בעניין שחמת כבד
  • לורין
  • 17/03/2019 14:29
  • רציתי לברר, אני מגיעה אליך באופן פרטי, האם כשאני מגיעה ומביאה עימי דיסק אני מקבלת סיכום רפואי וממצאים וכן אופן המשך התנהלות בכתב? או הכל מתבצע בעל פה? כי אם אני מגיעה אליך אני רוצה לצאת עם סיכום ממצאים על פי הדיסק שאני מגיעה איתו, האם זה ניתן?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נשק לגוף
  • אוהד
  • 16/03/2019 16:39
  • שלום, רציתי לדעת מה מסוכן יותר לגוף - אלכוהול או כדורים פסיכיאטריים. אלכוהול- בירה , וודקה , וויסקי 4-5 פעמים בשבוע כדורים פסיכיאטריים- ציפרלקס / לוסטרל / למיקטל / סרקוול באופן קבוע כל יום.. וכדור שינה כל לילה (בונדרומין / סטילנוקס ) ברור לי ששתי האופציות מסוכנות לגוף (מוח, כבד, לב, כליות וכו׳) השאלה שלי- מה מבין 2 האופציות (אלכוהול / כדורים) מהווה סכנה יותר גדולה לגוף . תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התשובה כרוכה בתוצאות בדיקות הדם את האלכוהול אם תרצה תוכל להפסיק במיידית וכדאי!! אחרי תרופות פסיכיאטריות ניתן לעקוב בבדיקות דם ולהפסיק/להחליף

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Pbc
  • מרים
  • 16/03/2019 16:10
  • אובחנתי לאחרונה עם pbc היש קשר עם כדורי האסטרוגן 100 אותם אני נוטלת מזה כ 4 שנים והאם ניתן להמשיך בנטילת האסטרוגן. איפה אוכל למצוא המלצות הנוגעות לתזונה מתאימה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקת דם
  • dudu
  • 14/03/2019 18:23
  • שלום וברכה בן 43 תוצאות של בדיקה בצום של 12 שעות GLUCOSE 121.00 MG/DL ALT(GPT) 87.00 U/L AST(GOT) 62.00 U/L HDL-CHOLEST. 29.00 MG/DL TRIGLYCERIDES 343.00 MG/DL HB A1C(%) 6.20 % HB A1C(MMOL/MOL) 45.00 MMOL/MOL MONOCYTES % 10.20 % מה זה אומר ? הרופא ממליץ לי לפנות לתל השומר למכון למחלות כבד מה הפרוצדורה? בתודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כבד מגורגר
  • מרינה
  • 14/03/2019 16:33
  • שלום רב.ילדתי לפני שנה.לידה מוקדמת עקב חשד להיפרדות שליה. שבוע לפני זה התחילה רעלת הריון חמורה שלא חוויתי בהריונות הקודמים,תפקודי כבד היו קצת מעל הנורמה.עכשיו עשיתי א.ס.בטן עקב אי נעימות מידי פעם בצד ימין של הבטן ושל הגב.הכל תקין למעט "כבד מגורגר קל". בבדיקת דם אבלומין, תפקודי כבד תקין, הפטיטיס b c שלילי. הפטיטיס a igg חיובי=מחוסנת. האם יש צורך בבירור נוסף? אם כן-איזה בדיקות כדאי לעשות? רקע-אני בת 45 בריאה בד"כ.עדין מניקה.בעברי טיפולי פוריות.ב2016 א.ס. של הבטן היה תקין לגמרי.תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • NRH
  • אשר
  • 11/03/2019 17:35
  • יש לי NRH בכבד רציתי לשאול כמה אחוזים מהעובדים מהמחלה הזו מגיעה למצב של דימום מהדליות ובמקרה שכן יגיע לדימום תוך כמה זמן זה יכול להגיע למצב של דימום

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה תודה רבהההההההה
  • דן
  • 11/03/2019 14:15
  • שלום עשיתי אולטראסונד עקב מעקב כבד שומנית .תוצאות בדיקה יצא הכל תקין רק דבר אחד .כבד אינו מוגדל. ללא גושים .עם הסננה שומנית .בסגמנט 4 קדמית לפורטה אזור קטן היפוסונורי 16 ממ יכול להתאים לשארית רקמת כבד תקינה .מה זה אומר היפוסונורי האם צריך מעקב ואם כן כל כמה זמן .תודה רבה.שאר הבדיקה דרכי מרה והכל תקין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות דם
  • רן
  • 11/03/2019 04:40
  • שלום, אני בן 34 בריא בדר״כ. לפני שבוע ביצעתי בדיקות דם שגרתיות והתוצאות היו: alt-76 ast-60. הרופא ביקש שאבצע שוב בדיקות ולאחר שבוע ביצעתי והתוצאות: Alt-92 ast-68. ישנה עלייה בהשוואה לבדיקה מלפני שבוע. אציין כי אני במעקב רפואי בעקבות אבנים בכליות (עברתי 2 ניתוחים להסרת אבנים) וכ-4 חודשים נוטל תרופה בשם פמיד (להורדת סידן בשתן). בגלל התוצאות של הבדיקה משבוע שעבר, הפסקתי ליטול את התרופה אך גם לאחר שלא נטלתי במשך שבוע, התוצאות הראו עלייה באנזימי הכבד. מה עליי לעשות? האם עדיין השפעת התרופה, שיכולה לגרום לעלייה באנזימי הכבד, נמצאת בגוף? תוך כמה זמן לבצע שוב בדיקות דם? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה תודה רבה הההההההה
  • דן
  • 12/03/2019 19:50
  • אקמול ותפקודי כבד
  • גל
  • 07/03/2019 22:01
  • האם מותר לטפל בהורדת חום בזמן שפעת כשברקע עליה בבדיקות אנזימי כבד AST=64, ALT=106. העליה נגרמה במהלך טיפול,שהופסק, ביתר פעילות בבלוטת התריס. ושימוש בנורמלול

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אקמול ותפקודי כבד
  • גל
  • 10/03/2019 17:23
  • הפטיטיס בי
  • חגית
  • 07/03/2019 21:31
  • 1. האם ייתכן שלאחר החלמה מהפטיטיס בי ויצירת נוגדנים עדיין תשאר דלקת כרונית בכבד? לפני 10 שנים החלמתי ופיתחתי נוגדנים כנגד. בבדיקת פיברוסקאן שנעשתה השבוע נמצאו צלקות בכבד f2 ו f3..האם זה אפשרי? 2. האם ייתכן שהצלקות נוצרו עוד לפני 10 שנים שהייתי בשלב הדלקת החריפה( הייתי מאושפזת שבוע עם תפקודי כבד גבוהים מאוד).יש לציין שעשיתי את בדיקת הפיברוסקאן בשל כבד שומני.( אני בעלת עודף משקל אך אין סכרת,כולסטרול או טרגלצידירים) תודה חגית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה נוספת
  • חגית
  • 07/03/2019 22:01
  • שאלה נוספת
  • חגית
  • 08/03/2019 08:11
  • חצי שנה לאחר שפיתחתי נוגדנים כנגד, החלו לי כאבים בברכיים,היום כאבים גם במפרקי הידיים, בצוואר.הובחנתי לא מזמן בדלקת מפרקים פסוריאטית, בשל crp מוגבר, esr מוגבר ופסוריאזיס קל בעבר. האם ייתכן שיש לי בכלל, מחלת כבד אוטואימונית שגורמת לנ"ל. הראמטולוג לא בדק מחלות שקשורות לכבד. יש לציין שלאורך כל השנים תיפקודי הכבד תקינים. תודה רבה על התשובות, חגית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הצלקות כנראה התפתחו על רקע הכבד השומני ואינם קשורים להפטיטיס בי (כדאי לטפל בעודף המשקל) בקשר לשאר השאלות צריך לראות את כל התשובות של בדיקות הדם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • היפראמזיס גרווידרום
  • שיר
  • 06/03/2019 23:02
  • שלום, ברצוני לשאול את דעתך על: במהלך 4 הריונות סבלתי מבחילות והקאות קשות אשפוזים וכו,וכל הרופאים שפגשתי אמרו שאין לרפואה הסבר לתופעה. אחרי הלידה האחרונה הלכתי למטפלת אלטרנטיבית שהיא אמרה לי שהיפראימזיס זה תוצאה מכך שהגוף מלא רעלים כיון שהכבד לא מתפקד טוב(אכן הכבד שלי שומני ויש לי אבנים בכיס מרה), היא הסבירה שבתחילת הריון זה זמן קריטי שהרעלים יכולים לפגוע בהתרקמות העובר ולכן הכבד לא שולח לקיבה אנזימי עיכול כדי שהגוף לא ימשיך לקבל רעל, ועובדה שמתי שהשליה נכנסת לפעולה אכן הבחילות מפסיקות בהדרגה, לאחר ששמעתי זאת התחלתי להקפיד על ההוראות לתזונה שנתנה לי ואכן עכשיו אני חווה ב"ה הריון קל בחצי ממה שעברתי...! חשוב לי מאד לשמוע חוות דעת מקצועית שתתמוך במה שכתבתי כדי לתת לי מוטיבציה להשמר יותר מרעלים(מזון מהחי ומתועש)וכן כדי שנשים אחרות עם היפראימזיס תפסקנה לסבול, תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בילירובין ישיר מוגבר, כבד
  • גלעד
  • 05/03/2019 17:27
  • שלום. אני בן 48. מזה כשנה לעתים כאבים בבטן עליונה ובטן עליונה ימנית וקצת בטן אמצעית. ירדתי 3 קילו מ 60 ל 57 כל בדיקות המעבדה היו תקינות. CT בטן ללא חומר ניגוד לפני 8 חודשים תקין. קלפרוטקטין מעט מוגבר 150 ו 182 ואמרו שאם יימשך יעשו לי קולונסקופיה ואולי קפסולה לשלול קרוהן ( סיכוי נמוך ). בבדיקת מעבדה שבוצעה אתמול ספירת דם תקינה, כימיה תקינה, בדיקת שתן תקינה. AST ALT תקין בקצה התחתון של של הנורמה GGT ואלקליין פוספט באמצע הנורמה LDH תקין 201 קלציום ואלקטרוליטים תקינים אלבומין 4.7 גלובולין 2.9 ***יש חריגה בבילירובין הישיר. bilirubin total 1.75 mg/dl bilirubin direct 0.52 mg/dl אציין שלאורך השנים היה לי לפעמים טוטל בילירובין קצת מוגבר עד 1.5-2 ואמרו שזה ז'ילברט אבל הישיר תמיד היה נמוך עד 0.2 גם כשהטוטל היה מוגבר. לפני 3 חודשים בבדיקת כימיה הופיע לראשונה בילירובין ישיר 0.55 עם טוטל 1.95 ואני רואה שהתופעה חזרה על עצמה אתמול שוב. 1. האם יש משמעות לכך שכל השנים הבילירובין ישיר היה עד 0.2 וכעת בבדיקה שניה ב 3 חודשים עדיין כ 0.55? 2. זה עדיין מתאים לזילברט? 2. האם זה דורש המשך בירור? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום מחלות כבד מבוגרים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)