עמוד הבית > פורומים > מחלות כבד מבוגרים

פורום מחלות כבד מבוגרים

פרופ' זיו בן ארי

פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד
פרופ' זיו בן ארי הינה מומחית בינלאומית למחלות כבד ומכהנת כיו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. מנהלת את המרכז למחלות כבד שבבית החולים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
צהבת מסוג B דפנה 13/10/2010 12:52
  • בעלי חלה לפני 10 חודשים בלימפומה . כנשא של צהבת B בכל תקופת הכימותרפיה טופל בלמיבודין. לפני כחודש התפרצה אצלו הצהבת עם ערכים גבוהים מאוד AST - 1374 ALT - 1162 GGT - 146 LDH - 1331 הוא אושפז וטופל שבוע בלמיבודין ללא השפעה ואז החליפו את הכדור לאנטקוויר. כיום לאחר כחודש בבדיקה אחרונה שנעשתה אתמול המדדים השתפרו AST - 286 ALT - 229 GGT - 80 LDH - 452 הבעיה היא שלאחרונה הוא מתלונן על נפיחות ורגישות בבטן, גרפסים מרובים, ירידה דרסטית בתאבון ואפילו שתיית נוזלים קשה לו. האם הבעיה מוכרת/קשורה ? או מצריכה בירור ?

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס B פרופ' זיו בן ארי 13/10/2010 20:13
  • שלום דפנה לא נראה שיש קשר לתרופה. הבדיקות משתפרות. כן כדאי להמשיך את הברור. בקשי יועץ גסטרו. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס B דפנה 19/10/2010 07:04
  • שלום רב, בהמשך לעצתך ביצענו אולטרסאונד בטן הבדיקה הראתה שיש מיימת בוצע ניקור ואתמול הודיעה לנו הרופאה ההמטולוגית שמדובר בתאים תגובתיים להפטיטיס, אין זיהום והמיימת תחלוף לבד. בגלל הרקע שלו כחולה סרטן (לימפומה) אנחנו עדיין לא שקטים. האם לדעתך כדאי לבצע בדיקות נוספות? החשש הגדול שלנו שמדובר אולי בשחמת או חלילה סרטן כבד אודה לתשובתך.

  • + הוסף תגובה
מיימת פרופ' זיו בן ארי 19/10/2010 20:16
  • שלום דפנה כדאי להמשיך את הברור. עלפי הנתונים שרשמת קשה לי לזהות מה הגורם למיימת.על מנת שאוכל להתרשם אני זקוקה לפנל מלא של בדיקות המעבדה וההדמייה. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
מיימת תוצאות ניקור בטן דפנה 20/10/2010 10:02
  • מצורף תוצאות ניקור בטן שנערך האם התוצאות הר"מ יכולות לעזור? בדיקות בנוזלי הגוף RBC-FLUID (FRESH ) 632 WBC-FLUID 258 NEUTROPHILS-FLUID 4/0 LYMPHOCYTES-FLUID - 56.0

  • + הוסף תגובה
מיימת פרופ' זיו בן ארי 20/10/2010 18:48
FERRITIN גבוה אביהו 19/10/2010 07:03
  • מה המשמעות וכיצד מטפלים בתוצאת FERRITIN גבוה 929 לגבר בן 58 בריא בד"כ?

  • + הוסף תגובה
פריטין מוגבר פרופ' זיו בן ארי 19/10/2010 20:20
  • שלום אביהו בשלב ראשון צריך לבר את הסיבה לפריטין הגבוה אצל רופא המשפחה. יתכנו מספר רב של סיבות ולא רק הכבד. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
מודאגת נעמה 18/10/2010 21:08
  • שלום רב בבדיקת אולטראסאונד יצא לי בכבד פרט למוקד אקוגני בקוטר כ 1.5- ס"מ, בסמוך לוונה פורטה חשוד להמנגיומה. בדופן של כיס המרה הודגם מוקד סולידי, לא מובילי, בקוטר כ 1.7- ס"מ, חשוד לפוליפ. 1. מה זה אומר? מה עושים? 2. לפני כשבע שנים היה לי בכיס המרה מוקד סולידי בקוטר 0.5 אח"כ 0.7 וכך כל חצי שנה עשיתי מעקב. הפעם האחרונה שעשיתי היה ב-02.2010 והוא היה 0.7 ואילו עכשיו באוקטובר הוא 1.7 ס"מ. מה זה אומר? איך הוא גדל תוך חצי שנה כל כך הרבה? האם זו הסיבה שיש לי בגב בצד הימיני בחלק העליון תפיחות ? האם זו הסיבה שיש לי סחרחורות? אודה להסברך

  • + הוסף תגובה
שלום שני 13/10/2010 15:58
  • בהריון שבוע 36 החל משבוע 26 גרד ופריחה בגוף שהשתפרו. חזרתי מספר פעמים על תפקודי כבד שהיו תקינים. בבדיקה האחרונה יצא Alkaline Phosphatase עם ערך 129.1 U\L (גבול עליון 120) ALT יצא 12 U\L AST 18 GGT 7 בילירובין 0.4 אלבומין 3.1 1.האם Alkaline Phosphatase גבוה קשור לגרד 2.האם מסוכן להריון חריגה זו? 3.הפחידו אותי בעניין כולטזיס.יתכן? 4.שמתי לב ש Alkaline Phosphatase תמיד היה במגמת עליה החל מערך 78 ועד ערך זה.זה תקין? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
פוספטזה אלקלית והריון פרופ' זיו בן ארי 13/10/2010 20:15
  • שלום שני, הפוספטזה אלקלית עולה בהריון. מקורה בשיליה ולא בכבד. כל בדיקות הכבד תקינות. שיהיה בהצלחה. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחולת כבד

  • + הוסף תגובה
תודה רבה לך ושאלה נוספת שני 13/10/2010 21:49
  • האם ניתן לשלול כולסטזיס הריוני לפי בדיקות הדם שכתבתי? תודה רבה לך

  • + הוסף תגובה
פוספטזה אלקלית והריון פרופ' זיו בן ארי 14/10/2010 16:46
תוצאות בדיקות שתן אתי 13/10/2010 20:33
  • עשיתי בדיקות כלליות לתפקודי כבד (לבקשתי, כיוון שאימי נפטרה משחמת כבד לפני 23 שנה ואני מודאגת), אחת מהתוצאות סומנה כחריגה urobilinogen - 4 הרופא שלי אמר שאין מקום לדאגה והכל בסדר. אני בכל זאת מודאגת כי זה חריג, האם הדאגה שלי מוצדקת? אשמח לקבל תשובה.

  • + הוסף תגובה
בדיקת שתן פרופ' זיו בן ארי 14/10/2010 16:42
תוצאות אולטרה סאונד נסיה 13/10/2010 18:04
  • שלום רב בת 75 ארוע לב לפני כ- 4 שנים בעקבות תוצאות בדיקה :: GGT 360 ו- ALK -PHOSPHATASE 332 למעט TSH 0.11 שאר תוצאות הבדיקות תקינות מטופלת ב- קרדילוק 10 מ,"ג איזיטרול- 10 מ"ג ליפטור- 30 מ"ג בנוסף Rheumatoid arthritis ( כ- 20 שנה) פרדניזון- 2.5 מ"ג עד לפני שבועיים גם רמוטיב (היפריקום) נשלחתי לאולטה סאונד בטן עליונה ו-אולטרה סאונד צפיפות העצם תוצאת בדיקה אולטרה סאונד בטן עליונה( הבדיקה נערכה היום) כל הפרמטרים שנבדקו נמצאו תקינים לחלוטין ללא חשד ! תוצאת צפיפות העצם: T.score -2.4 ( אין ירידה משמעותית בין הבדיקה העכשוית לבדיקת צפיפות העצם שנערכה לפני כ- 10 שנים הרגשה כללית חולשה :קלה עד בינונית עייפות: בינונית תאבון: טוב עד תאבון מוגבר בחילה:עד שלשום בחילה קלה עד בינונית כמעט באופן קבוע....מהיום הבחילה היא קלה לעיתים רחוקות לעיתים רחוקות צבע עור: בהיר עם נטיה קלה מאוד ל-חיוורון ( אני בהירה מטבעי) שתן : צבע בהיר ורגיל יציאות: 2-3 ביום רגילות.....לאחרונה הגזים ריחניים מבעבר רצון להתגרדות מידי פעם בגב עליון חרדה: בינונית עד גבוהה באופן תמידי משקל: ירידה קלה אשמח לקבל יעוץ מה לדעתך אני צריכה לעשות/לבדוק?

  • + הוסף תגובה
עלייה באנזימי הכבד פרופ' זיו בן ארי 13/10/2010 20:25
  • שלום, הקליניקה והעלייה באנזימי הכבד דורשת ברור אצל מומחה למחלות כבד. לעיתים התרופות שאת נוטלת גורמות לכך אך יש צורך בברור יסודי. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
היפטיטיס B YMN 10/10/2010 22:53
  • לפני כ 4 שנים אובחנתי כ נשא להיפטיטיס B , נטלתי זיפקס 100 גר' למשך שנתיים וחצי ומעקב כל חצי שנה אצל היפטולוג . לפני שנה אושפזתי בבי"ח בגלל אלרגיה ועברה באיטיהיסטמין (לא ידועה הסיבה) ומאז הפסקתי את הטיפול בזיפקס. אני עושה בדיקות דם ומעקב תפקודי כבד והכל תקין ALT, AST, GGT AP .DNA . אבל מכמה חודשים אני סובל מאלריה וגרד בגפיים שלא נסבלת ביעוץ רופא עור נטלתי אנטיהיסטמינים ומשחות והדבר לא עזר. אני מבקש את עזרתכם תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה אלרגית פרופ' זיו בן ארי 11/10/2010 20:59
  • שלום אין קשר לכבד. פנה לייעוץ לרופא עור פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
עלייה באינזימי הכבד GGT (דחוף מאוד מאוד!!) רענן רוזן 01/10/2010 11:48
  • שלום לך אני חולה אפילפסיה בעברי לקחתי תרופה בשם פנוברביטל , לפני כשלושה חודשים הפסקתי אותה לגמרי וכרגע המינון שלי בדם הוא 2. שאלתי היא האם העליה בGGT נגרמה בגלל חוסר בתרופה זו בכבד?

  • + הוסף תגובה
GGT פרופ' זיו בן ארי 03/10/2010 18:28
חיסון שפעת עונתית מיכה 02/10/2010 19:01
  • כשש שנים אני מקבל חיסון נגד שפעת רגילה. שנה שעברה לקחתי חיסון גד שפעת חזירים, אבוי, תוך חמש שעות קבלתי כאבי ראש, בחילות כאבי בטן ועוד ולא יכולתי לישון. התופעה ערכה כשבועיים וחצי אני אדם בריא ללא תופעות מיוחדות. השנה הלכתי לקבל חיסון נאמר לי כי יש שילוב של שפעת רגילה +חזירים אני חרד ולא מעונין לחזור על התופעה הנ"ל מה עושים האם יש קשר בין הדברים? האם אין חיסון נגד שפעת רגילה בלבד רופאת המשפחה לא מצאה קשר בין הדברים. נא חוות דעתך

  • + הוסף תגובה
חסון שפעת פרופ' זיו בן ארי 03/10/2010 18:27
  • שלום פורום מחלות כבד איננו הפורום המתאים לענות על שאלתך.

  • + הוסף תגובה
חום גבוה ועלייה בתפקודי כבד גל 29/09/2010 10:06
  • שלום פרופ',בן59 4יום חום 40בבית יורד באקמול וחוזר.מאושפז בביח.טרומבוציטופניה crp 85 .בקבלה אחכ crp יורד עלייה ת. כבד תרביות עקרות פרט לזהום עי staph coag.טיפול בדוקסילין ו-רוצפין אחרי 5 יום ירד החום neg בתרבית בודדת.הטרומבו. נורמלו.אין תשובות סרולוגיות סופיות.שחרור. מה זה מעקב ס"ד וממדי דלקת? ב20- ast-92 alt-219 צ"ל 5-39 crp-20.74 h ס.דם-hematocrit-38..l rbc-blood-4.3l 9 ggt135 ld-824 alka. phosp.-127 pota. blood-. כרגע בבית עוד חש חלש, סימני עקיצות חדשים בגפיים. לא מזהה מקור לעקיצות,אין מגע עם בעלי חיים היתכן זהום כזה מ-קרדית או מ-פשפש או משהו אחר? ומה עלי לעשות מלבד ניקוי יסודי ואולי הדברה? ואחרי זה הדלקת והחום יחזרו?בדיקות? בתודה רבה מראש וחג שמח. גל... 5.4

  • + הוסף תגובה
חום פריחה ועלייה באנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 01/10/2010 12:19
  • שלום גל נראה שאתה מבריא. כדאי לחזור שוב על הבדיקות. חשוב לברר בשבוע הבא אצל הרופא המטפל האם הגיעו תשובות בדיקות הדם שנלקחו בבית החולים (אפשר לבדוק אצלו במחשב) הבודקות את הגורם למחלה שנראה זיהומי . אין קשר לקרדית והדברה. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
תודה גל 01/10/2010 17:21
אוסף בעיות קטנות מצביעות על משהו גדול??? אשמח אם השאלה לא תתפרסם. בר 29/09/2010 10:24
  • שלום רב, בשנה האחרונה אני סובלת מתופעות רבות כגון בחילות, צרבות, חולשה (לעיתים מוגזמת),כאבים בצד שמאל למטה בבטן ועוד. כמו כן התגברו תופעות שליוו אותי שנים כגון, צריכה מרובה להתפנות, גרוי חזק בגרון וצורך לכחכח. בתחילה הרופאים דחו אותי עם כדורים נגד בחילות. אך עכשיו שלחו אותי לבדיקת הילוקבקטר ובנוסף לצילום כבד כיוון שתפקודי הכבד היו מעט גבוהים. רופאת המשפחה טוענת שהכבד בסדר ועלי רק לרזות. אני מודאגת כיוון שבמקביל, אני מבקרת המון במרפאה על דברים שלכאורה לא קשורים, מספר פעמים דלקות רציניות בבלוטות הלימפה, דלקת בסימפונות, ועכשיו אני עם כאב גרון מוזר ולא מוכר (למרות שהיו לי דלקות רבות בגרון) מה קורה עם הגוף שלי??? כל יום משהוא אחר,,, חוץ מהדברים הקבועים. האם יתכן שיש משהוא מסתתר שלא עלו עליו. אינני יודעת אם זה נוגע, אבל לפני שנה וחצי נישאתי, מאז אני מעוניינים בהריון וזה לא מגיע, אנו בתהליכי בדיקות, בנתיים הכל נראה כשורה. אשמח אם אקבל יעוץ, קצת נכנסתי ללחץ... תודה

  • + הוסף תגובה
תלונות מרובות פרופ' זיו בן ארי 01/10/2010 12:13
  • שלום בר אכן גירויים שונים שיחד לא מצביעים על כיוון מסויים או מדאיג. בנוסף יתכן ומדובר בכבד שומני (האולטרהסאונד יאשר זאת) ויהיה כדאי מואד לשמוע לעצת הרופאה המטפלת. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
תפקודי כבד מרים 21/09/2010 18:37
  • שלום, תוצאות בדיקות דם שעשיתי היום, מראות על עליה בערכים של תפקודי הכבד: TDH 560 AST 211 ALT 401 Phosph Alkaline 114 GGT 165.8 Protein Total 6.46 Albumin וכן Globulin תקינים הבדיקות האחרונות שלי ב 17.5.10 והיו תקינות! בחודשים האחרונים, בשל כאבי גב, אני מטופלת בארקוקסיה (שבעבר לא השפיעה לרעה) ובטיפות טראמדקס. כמו כן קיבלתי בחודשים אפריל ויוני 2010 זריקות סטרואידים לעמוד שדרה תחתון. האם ייתכן שהתוצאות של תפקודי כבד יכולות להתקשר לתרופות או לזריקות שקיבלתי? תודה מקרב לב! חג שמח! מרים.

  • + הוסף תגובה
תוספת לשאלה מרים 21/09/2010 22:21
  • ארקוקסיה לקחתי במשך שבועיים, ולאורך התקופה השתמשתי גם באלגוליזין פורטה. תודה, מרים

  • + הוסף תגובה
עליה באנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 22/09/2010 07:35
  • שלום מרים אכן עלייה מרשימה באנזימי הכבד שיכולה לנבוע מהשילוב של ארקוקסיה ואלגוליזין. הפסיקי את שניהם מיידית. יש צורך לחזור שוב ומייד על הבדיקות, לבצע אולטרהסאונד של הבטן ולברר אם יש גורמים אחרים/נוספים בבדיקות דם ספאציפיות. פני לברור מיידי אצל מומחה למחלות כבד. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
תודה לך מקרב לב, יישר כוח! מקווה לטוב, חג שמח לך! מרים 25/09/2010 17:18
התקדמתי,,, ויש לי עוד שאלה :-)) מרים 29/09/2010 00:08
  • שלום לך פרופ' זיו בן ארי, בהמלצתך הפסקתי מיד את כל התרופות, ולאחר 4 ימים חלה ירידה קטנה בערכי הבדיקה של תפקודי הכבד. בדיקת האולטרא סאונד תקינה, נבדקתי ע"י רופא מומחה לכבד, המניח שהארקוקסיה גרמה לעליה בתפקודי הכבד. ערכתי בדיקות נוספות ושתיים מהן אינני מבינה את תוצאותיהן. האם תואילי להסביר לי ? EBV EBNA Ab IgG U/mL >600 (Pos:>20 CMV Ab IgG AU/mL 243.8 חן חן לך! מרים.

  • + הוסף תגובה
תוספת מרים 29/09/2010 00:27
  • כדאי להוסיף גם: CMV Ab IgG AU/mL 243.8 Nonreactive: =6.0 AU/mL תודה! מרים.

  • + הוסף תגובה
מתנצלת, לא כתבתי נכון :- ( מרים 29/09/2010 00:33
עליה באנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 29/09/2010 09:21
  • שלום מרים הבדיקות מצביעות על זיהום בעבר והחלמה משני וירוסים אלה (EBV ו-CMV) כמו רוב המבוגרים. הם אינם שייכים לבעיה הנוכחית

  • + הוסף תגובה
הרבה תודה! זו התגלמות הצד היפה של שמושי האינטרנט! חג שמח! מרים 29/09/2010 10:23
ערכים גבוהים ALT איציק א.ב 28/09/2010 23:09
  • שלום רב , בבדיקות הדם התקבלה התוצאה : ALT 70 יש לציין את העובדה שערך גבוה זה מופיע כבר מס' שנים . שאר הבדיקות תקינות לחלוטין כולל בדיקת U.S.(לא נוטל שום תרופה ,לא שותה אלכוהול, בריאות תקינה לחלוטין ) . המלצת הרופא המטפל - ביובסיית כבד . האם הכרחי או יש פיתרון אחר ?

  • + הוסף תגובה
ALT גבוה פרופ' זיו בן ארי 29/09/2010 09:24
  • שלום איציק על מנת לענות על צורך בביופסית כבד כדאי שאראה ואתרשם מכל הברור שנערך עד כה. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
ערכים גבוהים של מגנזיום בשתן שרית 27/09/2010 19:59
  • שלום, בבדיקות שתן 24 של שעות שבצעתי מס פעמים נמצאו ערכים גבוהים של מגנזיום, כמפורט: 16/12/09 144 21/2/10 141.4 23/6/09 130.7 (הסקלה בקופ"ח: 73-122) את בדיקות השתן הללו אני עושה יחד עם עוד כמה בדיקות כחלק ממעקב אחרי ניתוח להוצאת פרה-טרואיד מלפני 10 שנים. אנדוקרינולוגים שראו את מכלול התוצאות אמרו שזה לא קשור לאנדוקרינולוגיה, ורק להיות במעקב. דרך אגב - בבדיקת דם רמת המגנזיום תקינה. אני פונה אלייך כפנימאית ומבקשת לשמוע את דעתך. תודה! שרית נ.ב - ילדתי לפני שנה ושלושה חודשים. היתכן שהכל נובע מהשניויים שחלים בגוף בתקופת ההריון?

  • + הוסף תגובה
מגנזיום מוגבר בשתן פרופ' זיו בן ארי 28/09/2010 13:07
  • שלום שרית פורום זה איננו עוסק בנושא שאלתך. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
תוצאת GGT גבוהה נסיה 27/09/2010 09:24
  • תוצאת GGT גבוהנסיה21:52 26.09.10שלום בת 75 לאחר ארוע לב ( לפני 4 שנים) מטופלת ב- קרדילוק 10 מ,"ג איזיטרול- 10 מ"ג ליפטור- 30 מ"ג בנוסף Rheumatoid arthritis ( כ- 20 שנה) פרדניזון- 2.5 מ"ג עד לפני שבוע גם רמוטיב (היפריקום) בתוצאות בדיקות הדם האחרונות( היום) בדיקה דם נעשתה לפני כ- 10 ימים וחזרתי על הבדיקה שוב בעבור התוצאות ה-לא סימפטיות של ALK .......... ו... GGT GOT 37 GPT 29 GGT 360 ALK PHOSPHATASE 330 כל הבדיקות דם הנוספות תקינות לחלוטין תאבון: סביר בחילה קלה עד בינונית ( מידי פעם) עייפות חולשה קלה חרדה יציאות טובות( פעם עד פעמיים ביום) יתר פעילות בלוטת התריס TSH 0.11ׂ (תקינים TSH3 TSH4) , מופנת ע"י רופאת המשפחה ל-אולטרה סאונד בטן עליונה וצפיפות העצם שאלותי: מהם הסיכויים שמס"כ התרופות שאני צורכת השתבשה תוצאת הבדיקה.? האם ידוע שהאיזיטרול - ליפטור- רמוטיב( היפריקום) ו- ה פרדניזון מעלים את ערכי ה- GGT.? ALK ? לפי הערכים הנ"ל האם יש סבירות לאחד מה- פטיטיס? לפי הערכים הנ"ל האם לפי נסיונך אני צריכה להיות מודאגת מגידולים לא סימפטים בכבד ? ( ד"א הערכים עד לפני חצי שנה היו תקינים לחלוטין!! האם ישנה אפשרות שדלקת הפרקים הכרונית שלי משבשת ת'תוצאות ? האם אני יכולה להתעודד מהספרות הסימפטיות בתוצאות של ה- GOT ו....... GPT ...? והאם אני יכולה להתעודד מירידה של כ- 20% בערכי GGT ו- ALK כ10 ימים מהבדיקה הראשונה? האם ישנם עוד בדיקות שכדאי לעשות לפני האולטרה ? במידה ואכן הסטטנים שאני לוקחת פגעו בכבד האם הנזק הוא הפיך? (הסטטנים הנ"ל שאני לוקחת הטיבו לי את רמות הכולסטרול באופן משמעותי) לפי התוצאות הנ"ל מה היא מידת הדחיפות לצילום אולטרהסאונד ? שבוע? חודש? או דחוף ? בתודה מראש נסיה

  • + הוסף תגובה
GGT גבוה פרופ' זיו בן ארי 27/09/2010 16:01
  • שלום נסיה אכן רמות מוגברות. יכול להיות על רקע התרופות אך קודם יש להשלים את הברור כפי שהורה רופא המשפחה עם בדיקות דם נוספות ואולטרהסאונד. עד גמר הברור לא ניתן להתייחס לשאלותיך. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
סרטן בכבד סיגלית 24/09/2010 17:43
  • מה הפירוש של תהליכים שאתיים בשתי אונות הכבד עם מעורבות בלוטה פורטוקוולית .למה הכוונה בלטוה פורטוקוולית מה הפירוש FDG תודה סיגלית

  • + הוסף תגובה
גרורות בכבד פרופ' זיו בן ארי 26/09/2010 13:54
  • שלום סיגלית מדובר ב-CT PET המדגים בדרך כלל גרורות בכבד ממקור של סרטן ראשוני מעי גס.בנוסף ישנה בלוטת לימפה מוגדלת בשער הכבד. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
בדיקת דם - פירוש ל-HDL כולבטרול, Nםמ-HDL כולסטרול מיכל 22/09/2010 23:24
  • HDL כולסטרול - ערך 53.10 NONO HDL - 128 (כתוב שהרמ\וי הוא 160) NON HDL כולסטרול 0 128 - מומלץ 160 LDL כולסטרול 102 - מומלץ 130. אני בת 55, לא שותה ולא אוכלת בשר, האם להפנות שהנושא לרופא המשפחה? מה זה אומר, אם בכלל?

  • + הוסף תגובה
פרופיל שומנים פרופ' זיו בן ארי 26/09/2010 13:52
  • שלום מיכל הבדיקות תקינות לגמרי. הבעייה מתחילה עם הערכים מעל הנורמה. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
בדיקות דם יעל 21/09/2010 19:53
  • בת 59 מרגישה עייפות בזמן האחרון.ציפורנים נישברות שיער דהוי . בבדיקות הדם got ערכי נורמה 0-31 תוצאה אצלי 32 . gptערכי נורמה 0-34 אצלי 38.mchc 33-36.7 אצלי 32.8 pt% 70-100 אצלי 100 כולסטרול 237 וldl 160 בעבר -כבד שומני .שנתיים אחרי ניתוח מעקף -ירידה של 40 ק''ג עם מישקל נוכחי תקין.לוקחת כל יום מולטיויטמין,ויטמין די,בי,קלציום

  • + הוסף תגובה
בדיקות דם פרופ' זיו בן ארי 22/09/2010 07:31
  • שלום יעל אין קשר בין תלונותיך לבין העלייה המזערית והזניחה באנזימי הכבד. פני לרופא להמשך הברור. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
עלייה באנזים GPT ניצן 21/09/2010 12:01
  • שלום רב.אני בן 28 בריא ללא מחלות. טופלתי במשך מספר חודשים בכדורי Cipralex 20mg ובבדיקות הדם נתגלה ערך GPT חורג (102) חזרתי על הבדיקה לאחר מספר שבועות ושוב התוצאה הייתה גבוה סביב אותו הערך. שאר אנזימי כבד תקינים ונשללו וירוסי כבד. התרופה הופסקה בהדרגה ולאחר כ-5 חודשים ירד GPT לרמה של 50. הוחל שוב טיפול תרופתי הפעם בתרופה ממשפחה שונה: Viepax xr75 ולאחר 7 שבועות שוב בוצעה בדיקה בה שוב GPT גבוה- 75. האם הכדורים הם הגורם לעלייה ב-GPT?האם יש להפסיק במצב זה את נטילתם מיידית?

  • + הוסף תגובה
GPT גבוה פרופ' זיו בן ארי 22/09/2010 07:29
  • שלום ניצן עושה רושם שאכן התרופות גורמות לעליות אלה באנזימי הכבד.צריך לברר אם אכן בוצע כל הברור הנדרש ששולל גורמים אחרים. כדאי להמתין עוד קצת ולעקוב בלי להפסיק,לפעמים הרמה יורדת ואין צורך בשינויים נוספים. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס סי דנה 21/09/2010 09:42
  • ועוד שאלה קטנה. במידה וילד קטן חולה בהפטיטיס סי, מה עושים ? האם יהיה לו תוחלת חיים נורמלית ? כלומר האם ניתן לחיות עם זה רגיל ולהגיע לשיבה טובה? אני מתנצלת מראש על כמות השאלות.

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס C פרופ' זיו בן ארי 22/09/2010 07:27
  • יש טיפול. ההצלחה לא מלאה.לא מטפלים בילדים קטנים.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום מחלות כבד מבוגרים

הצטרפו לאינדקס הרופאים!