עמוד הבית > פורומים > מחלות כבד מבוגרים

פורום מחלות כבד מבוגרים

פרופ' זיו בן ארי

פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד
פרופ' זיו בן ארי הינה מומחית בינלאומית למחלות כבד ומכהנת כיו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. מנהלת את המרכז למחלות כבד שבבית החולים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
התקפי כאבים עזים ותוצאות בדיקות נטלי 10/02/2020 18:57
  • שלום פרופ', בת 31.לפני שנתיים הגעתי למיון עם כאב בטן נוראי שהיה בעיקר בחלק העליון של הבטן (אפיגסטרי).כאב זה לווה בבחילות נוראיות ועליה של טעם נורא מהבטן . בבדיקת הדם היו לי ast-54 ליקוציטים 14.86 ניטרופילים 12.13 ולימפוציטים 1.74 בזמן שהותי במיון היה לי דופק גבוה ולחץ דם גבוה. בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה שחלה שמאל עם נגעים היפודנסים 40*55ממ כל השאר תקין. אושפזתי לכמה ימים שבמהלכם בדיקות המעבדה היו תקינות. מאז היו לי עוד התקפים כאלה.בבדיקות דם בחדר מיון היו עליה בליקוציטים ועליה בעמילאז (104). עשיתי אולטראסאונד כיס מרה שיצא תקין וגסטרוסקופיה שיצאה תקינה. אתמול בלילה היה לי התקף כזה- כאבי בטן חזקים ביותר שמעירים מתוך שינה יחד עם טעם מר שעולה) .היום בבוקר עשיתי בדיקת דם והערכים שלא יצאו תקינים הם ליפאז -16 (הטווח הוא בין 21-67)ועמילאז 101. (הטווח הוא בין 28-100). למה ערך הליפאז נמוך? על מה זה יכול להעיד? האם זה יכול להיות מסוכן??

  • + הוסף תגובה
שאלה לגבי בדיקות דם להערכת תפקודי כבד אסי 29/01/2020 21:28
  • שלום, אני נוטל סלזופירין 2 גרם ביום, ועליי לעבור מדיי שבועיים בערך בדיקת דם לתפקודי הכבד כדי לוודא שהתרופה לא פוגעת בכבד. הבדיקות שאני מבצע נקראות liver screening, וggt gamma gt. רציתי לשאול אם זה מספיק כדי להעריך את תפקודי הכבד או שישנן בדיקות נוספות שכדאי שאבצע מדיי פעם? תודה.

  • + הוסף תגובה
בדיקות דם פרופ' זיו בן ארי 10/02/2020 18:57
משכי כאבים דינה 04/02/2020 11:57
  • שלום! אני מותר לקחת אקמול בתקופת הצינון לאדם עם תפקודי כבד מוגברים מעט? תודה

  • + הוסף תגובה
אקמול פרופ' זיו בן ארי 10/02/2020 18:57
הסבר בדיקת דימות רועי 28/01/2020 12:39
  • שלום לאחר בדיקות דם שגרתיות יצא לי ALT40 והרופא שלח אותי לבדיקת US, אשמח להסבר על מה שיצא תודה רבה ם: הכבד אינו מוגדל, במרקם אקוגני ובלתי הומוגני היכול להתאים להסננה שומנית במידה קלה. בשער הכבד מוקד היפואקואי 2.4*1.5 ס"מ )רקמה כבד שמורה? המנגיומה על רקע כבד שומני (כיס המרה תקין, ללא אבנים. דרכי המרה אינן מורחבות. הטחול בגודל ומרקם תקין. הלבלב הודגם חלקית בגודל ובמבנה תקינים. הכליות בגודל ומבנה תקינים. ללא עדות להידרונפרוזיס ,גושים או אבנים. בכליה ימנית בקוטב עליון הודגמה ציסטה קורטקיקלית 1.3 ס"מ. ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג. האאורטה הבטנית אינה מורחבת. ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן. שלפוחית השתן במילוי חלקי, ללא ממצא בולט בתוכה

  • + הוסף תגובה
הדמיה פרופ' זיו בן ארי 10/02/2020 18:56
  • כבד שומני- צריך לברר את הסיבה ולטפל בה רקמת כבד שומני? או המאנגיומה לא אוכל לדעת מבלי לראות את ההדמיה

  • + הוסף תגובה
הפיטיטיס C שולה 26/01/2020 17:06
  • שלום דר. עקב שינויים באינזימי כבד גבוהים, ביצעתי בדיקה להפיטיטיס C B. HEPATITIS C Ab - 0.05 NEGATIVE HEPATITIS Bs Ag - Negative ורמת נוגדנים להפטיטיס B גבוהה - 480. השאלה- מדוע למרות הערך השלילי בהפטיטיס C נרשם מספר. האם זה בטווח השלילי? כמו כן האם אחרי חודשיים ניתן לקבל לאבחן הימצאות נגיף בדם? המון תודה

  • + הוסף תגובה
בדיקות דם פרופ' זיו בן ארי 10/02/2020 18:53
Alk גבוה מהנורמה דנית 06/02/2020 14:55
  • פרופסור זיו היקרה, בעלי חולה קרוהן מטופל בהומירה. מאז הטיפול בהומירה הוא במעקב של תפקודי כבד. בפעם האחרונה מתוך שלוש בדיקות שונות של הכבד הalk חרג.כל פעם עלה בהדרגה והגיע ל159. האם הפסקה של ההומירה תחזיר את תפקודי הכבד כך שיהיו תקינים? האם מדובר בפגיעה רצינית בכבד? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
Alk גבוה מהנורמה דנית 06/02/2020 20:26
Alk גבוה מהנורמה דנית 06/02/2020 20:46
  • כמו כן האם יתכן שמדובר בגידול?בתקופה האחרונה בעלי סובל מכאבי בטן,צרבות וגזים מרובים. תודה רבה וסליחה על כל השאלות.

  • + הוסף תגובה
ALP פרופ' זיו בן ארי 10/02/2020 18:52
  • העלייה קלה ואיננה חמורה צריך יהיה לעקוב ולראות אם תיהיה חזרה לנורמה גידול לא אוכל לדעת רק עלפי תוצאת ALP

  • + הוסף תגובה
כבד שומני ניתן לרפא?? אסתר 08/02/2020 22:03
  • שלום רב, האם למי שיש כבד שומני שהתגלה באולטראסאונד בטן הוא מחלה לכל החיים??? כך שמעתי שכבד שומני לא נרפא ואין עבורו טיפול. או זה דבר שאפשר לרפא ואם כן איך אפשר להרפא מכבד שומני. אני לא שמנה, אך יש לי כולסטרול גבוהה שלא טופל הרבה שנים. רק בשנה האחרונה בערך התחלתי בכדורים נגד כולסטרול ויש לי הצרות בעורק התרדמת שהתגלה בדופלר עורקי צוואר. תןדה רבה ושבוע טוב

  • + הוסף תגובה
us בטן ויקי 08/02/2020 16:53
  • שלום דוקטור, אני בת 60 ללא מחלות כרוניות.לפני 5ח' עשיתי us בטן :גבד בגודל ומרקם תקינים,פרט לממצא סולידי מעט הטרוגני די ווסקולרי בקוטר כ-2.5 ס"מ בסגמנט 5 של אונה ימנית.המנגיומה לא טיפוסית?להערכת ממצא רצוי לבצע בדיקת CT בנוסף בדיקות לתפקודי כבד תקינים.אני לא עשיתי CT בטן בגלל הקרינה. ב-5.2.20 ביצעתי שוב US -ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת.השאלה שלי האם בכל זאת לעשות CT? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
סיכוי החלמה hbv הילה 07/02/2020 18:12
  • שלום האם יש משמעות לזמן ההדבקה וסיכוי ההחלמה והאם יש קשר ביניהם הכוונה אם נדבקתי בגיל 24 להערכתי ,האם יש לי סיכוי להתרפא לעומת אם אנשים שנדבקו בילדות , אשמח שתתיחסי ותתני לנו את חוות דעתך תודה !

  • + הוסף תגובה
alkp אלישע26 22/01/2020 18:20
  • שלום פרופסור זיו בן ארי ביצעתי בדיקות דם alkp גבוה 157 alt-תקין ast-תקין כל שאר הבדיקות תקינות. יש לציין שעברתי לפני חצי שנה כריתת כיס מרה,האם יש קשר? ולאחרונה לאחר ארוחה יש כאבי בטן שחולפים לאחר שעה,כאבים נסבלים. נוטל תרופות קבועות,סטאטור 10 מ"ג ציפרלקס וקלונוקס. האם יש קשר לרמה הגבוה של alkp. או שאני צריך לבצע עוד בדיקות? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
בהמשך לבירור alkp אלישע 23/01/2020 16:25
  • שלום פרופסור זיו. בהמשך לשאלתי מאתמול,שכחתי לציין שהכבד מעט שומני,ביצעתי CT לפני חצי שנה,ונאמר שמעט שומני מרקמו אחיד,אני בן 49,הבדיקה ALKP תמיד נעה באזור הגבול המקסימלי 120,הכי גבוה שהיה 143,וכעת 157 בחודש 7/19 היה 119,בבדיקות קודמות תמיד היה פעם גבוה פעם בטווח הנורמה. תודה מראש

  • + הוסף תגובה
ALP פרופ' זיו בן ארי 26/01/2020 16:37
Alpha fetoprotein - 9.61 ריקי 22/01/2020 21:25
  • רפאת המשפחה שלחה לבדיקה זו יחד עם עוד בדיקות ולפי דו"ח המעמדה ערך זה עלול להצביע על תהליך ממאיר אכן? אני מקבלת טיפול ביולוגי למחלת הפרקים תודה

  • + הוסף תגובה
AFP פרופ' זיו בן ארי 26/01/2020 16:36
  • כן זה סמן לגידול ממאיר בכבד אך הערך לא חורג מהנורמה(תלוי מעבדה מקומית) בררי עם רופאת המשפחה מדוע בכלל נשלח הסמן

  • + הוסף תגובה
alagille syndrom 2 year old Ran 20/01/2020 16:55
  • ילדי הצעיר מאובחן התסמונת אליך מגיל שנה. אנחנו כנראה לפני ניתוחי bilary internal divertion רציתי לשאול מה היא דעתך בנוגע לטיפול קנאביס cbd בלבד במחלת כבד כזו ובגיל כזה? ממחקרים שקראתי זה לא נוסה אף פעם על ילדים. אך האם זה אפשרי בארץ לעשות טיפול כזה או לנסות לפחות, לפני הניתוח...???

  • + הוסף תגובה
Alagille פרופ' זיו בן ארי 22/01/2020 17:41
תוצאות בדיקות אינס 20/01/2020 15:51
  • שלום רב במהלך בדיקות שגרתיות התגלו ערכים גבוהים של תפקודי הכבד והם ggt 118 אלקליין פוספ 137 alt37 יש לציין שלפני חצי שנה הערכים היו תקינים וכן גם אולטראסאונד כבד שעשיתי היה תקין. אני שמנה עם כבד שומני וללא שום מחלת רקע נוטלת תוספי תזונה אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה
כבד שומני פרופ' זיו בן ארי 22/01/2020 17:39
  • כדאי לטפל בבעיית הכבד השומני. אולטרהסאונד עם ממצא של כבד שומני איננו תקין!!. בקשי הפנייה למרפאת כבד

  • + הוסף תגובה
mri -כבד אסף 20/01/2020 11:24
  • שלום רב מבקש הסבר ככל שניתן לתוצאת MRI' תודה. הכבד במימדים תקינים. אזורים של זמני הרפיה מאורכים הודגמו באונה הימנית )זוהו גבולות קשתים בכבד באזורים אלה. כמו כן קיימת האדרה מאוחרת יחסית בגדוליניום באזורים אלה ללא עצירת דיפוזיה משמעותית )שינויים פיברוטיים ככל הנראה(. כיס המרה תקין, דרכי המרה אינן מורחבות. הוריד השוער בקוטר תקין ללא פגמי מילוי. הטחול תקין. הלבלב על מרכיביו תקין. בלוטות יותרת הכליה הודגמו ללא חריג. ציסטה קליפתית קטנה בכליה השמאלית, הכליה הימנית שמורה. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות. אין לראות נוזל חופשי בצפק. בסיכום: הממצאים שתוארו באונה הימנית של הכבד מייצגים ככל הנראה שינויים פיברוטיים )למעקב וביקורת(. מלבד זה סריקה תקינה.

  • + הוסף תגובה
MRI פרופ' זיו בן ארי 22/01/2020 17:34
  • ההתייחסות היא כללית ואיננה קשורה ל_MRI הספאציפי. שינויים פיברוטיים הכוונה לצלקות בכבד.

  • + הוסף תגובה
טיפול תיפקודי כבד גבוהים אפרת 17/01/2020 10:45
  • שלום, אני בת 26 יש לי תיפקודי כבד גבוהים מ2017. כרגע לוקחת אורסליט 2 כדורים (של 300) ביום תוצאות הבדיקה שעשיתי השבוע ALK.PHOSPHATASE 137 שהטווח בין 30-120 GGT 63 שהטווח בין 0-38 . כרגע AST וALT מאוזנים (בנובמבר היו גם כן גבוהים כמו כן בדצבמר לקחתי אנטיביוטיקה במשך 12 יום) בנוסף ברקע יש לי כליות פוטליציסטיות וחוסר מגנזיום. אודה לעזרתך

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 20/01/2020 09:05
  • היות ואת מטופלת כבר שנתיים, לא ניתן לעזור מבלי להכיר את כל התמונה הקלינית

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 22/01/2020 17:33
  • אפרת, לא ניתן ולא ראוי כך לפרסם מכתב רפואי בפורום. התמונה מורכבת, ועל כן שוב, לא ניתן יהיה להתייחס בפורום

  • + הוסף תגובה
הבן החייל שלי עם טכול מוגדל וגם כבד. ליאת 19/01/2020 22:59
  • הבן שלי חייל מזה 7 חודשים משלשל בצורה הבן שלי חייל עם שילשולים קשים ירד 13 קילו ממשקלו, בני עבר ברורים מקיפים בתחום הגסטרולוגיה, שם לא נמצאו תסמינים המסבירים את השלשולים, ואת מצבו. בנוסף מצאו לו בבדיקות סיטי, כבד מוגדל וטחול שממשיך לגדול. מצבו הגופני לא טוב. את הברורים אנחנו עושים במסגרת הצבא, אך הם אטיים ומסורבלים, ואני מרגישה וגם רואה שמצבו של בני מדרדר. האם יש באפשרותך לתת איזה כיוון מה יכול להסביר את המצב הגופני של בני לאור מה שסיפרתי.? תודה

  • + הוסף תגובה
ברור פרופ' זיו בן ארי 22/01/2020 17:29
  • בנך אכן עושה רושם ראוי מאוד שיעבור ברור מלא ומהיר. צריך לדרוש את זה!! לא אוכל לדעת כוון, צריך להכיר אל התיק

  • + הוסף תגובה
תוצאות בדיקות דם מושון 12/01/2020 21:40
  • שלום וברכה עשיתי היום בדיקות דם תקופתיות, יצא לי : ALT (GPT) - 47 GGT- 135 אני בן 34 שוקל 80 ק"ג יש לציין שאני לא מעשן ו/או שותה אלכהל. אשמח לשמוע ממך מה לעשות

  • + הוסף תגובה
עוד פרט חשוב מושון 12/01/2020 21:42
  • אובחן לי לפני מספר שנים 3 המאנגיומיות בבדיקת US , נמצא בעקב של זה. תקין

  • + הוסף תגובה
בדיקות דם פרופ' זיו בן ארי 16/01/2020 17:25
עשיתי בדיקה חוזרת היום מושון 16/01/2020 17:40
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 20/01/2020 09:03
כאבים עזים באזור המותן גיל 13/01/2020 21:08
  • שלום, בחודש האחרון, תוקפים אותי כאבים תדירים (כמו דקירות סכין) ועזים באזור השלפוחית בצד ימין ובאזור גובה הצלעות החופשיות בצד ימין (החלק האחורי של הגוף).כמו כן, בבדיקות איסוף שתן,נמצא כי יש לי בשתן חומצה אורית בריכוז גבוה וגם בבדיקות דם נמצאה אותה התוצאה.כמו כן, הקריאטנין נמצא מעט בחריגה (מעל הגבול העליון). לצערי, הרוםא המטפל לא יודע לתת כיוון ספציפי להמשך בירור. אשמח לדעת במה מדובר ולאיזה רופא מומחה עליי לפנות?

  • + הוסף תגובה
כאבים במותן פרופ' זיו בן ארי 16/01/2020 17:28
כאבים עזים באזור המותן משה 18/01/2020 22:56
הריון והפטיטיס b נעמי 13/01/2020 13:45
  • שלום פרופ' יקרה, אני בחודש תשיעי אמורה ללדת עשיתי בדיקות של תפקודי כבד התוצאות Alk 113 Alt 11 Hemolytic 19 הכול בגדר הנורמה ודנא הוירוס 100 יחידות האם יש בדיקות נוספות שרופאת המשפחה צריכה לתת לי מבחינת המחלה ? התור להפטולוג עוד חצי שנה . ועוד שאלה , לאורך כל ההריון יש לי מיגרנות חזקות ,סחרחורות וחולשה, האם יש קשר למחלה ?

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס B פרופ' זיו בן ארי 16/01/2020 17:27
ציסטות בכבד מתפללת לטוב 12/01/2020 20:29
  • שלום רב,ביקשתי מהרופא שלי לעשות אולטרסאונד בטן , סתם בשביל שקט נפשי ולא בגלל כאבים. התוצאות הגיעו היום ואני בלחץ אטומי מהן. הממצאים ברוב האיברים היו תקינים ב"ה. ואילו בכבד אלו המימצאים: הכבד כ- 5.19 ס"מ, מוגדל,מירקם שומני, הודגם ממצא מולטי-ציסטי 4.6 * 9.9 ס"מ באונה ימנית ציסטה ביליארית נוספת קטנה יותר כ-- 3.1 ס"מ אשמח לשמוע חוות דעתך ודרכי פעולה, תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
ציסטות פרופ' זיו בן ארי 16/01/2020 17:24
  • לא אוכל להתייחס מבלי לראות את ההדמיה לא רואה סיבה לדאגה בקשי הפניה למרפאת כבד

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום מחלות כבד מבוגרים

הצטרפו לאינדקס הרופאים!