עמוד הבית > פורומים > מחלות כבד מבוגרים

פורום מחלות כבד מבוגרים

פרופ' זיו בן ארי

פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד
פרופ' זיו בן ארי הינה מומחית בינלאומית למחלות כבד ומכהנת כיו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. מנהלת את המרכז למחלות כבד שבבית החולים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
הפטיטיס b c גדי 18/12/2019 19:09
  • שלום דר ב1.4 היה לי מין לא מוגן עם גבר כשאני אקטיבי ביצעתי בדיקות של hbsag ו hepatitis c ab בתאריכים 14.5 1.8 29.10 כולן יצאו שליליות לא מזמן החלו לי כאבים בצד ימין של הבטן למעלה כאב עמום שמקרין גם לגב בנוסף עייפות ובחילות.. 1. האם יש צורך בבדיקות נוספות? 2.האם הזמן שביצעתי את הבדיקות תואם את תקופת החלון? 3. ומה הסיכוי להדבק בהפטיטיס c או b במין מוגן עם גבר..

  • + הוסף תגובה
הדבקה פרופ' זיו בן ארי 20/12/2019 17:00
  • 1.אם זה ממשיך, בדיקות דם רגילות 2 כן 3. אין בקש מהרופא חיסון להפטיטיס B!!!!!!!!!!!!!!!

  • + הוסף תגובה
תפקודי כבד גבוהים - חיסון נגד שפעת מיכל 18/12/2019 11:04
  • שלום, שאלתי אותך לפני מספר ימים,וגם ענית לי, אך יש לי שאלה: סיימתי כעת טיפול כימותרפי. קרבופלטין + טקסול. כרגע תפקודי הכבד שלי גבוהים,והנושא בברור. האם אני יכולה לקבל חיסון נגד שפעת במצב הזה ? תודה רבה לך.

  • + הוסף תגובה
שפעת פרופ' זיו בן ארי 20/12/2019 16:58
הפטיטיס בי מירה 17/12/2019 13:18
  • שלום פרופ' הערכים שלי נמוכים ,האחרון היה 10יחידות השאלה שלי היא האם מרגישים משהו במצב הזה אני מרגישה תמיד חולשה סחרחורות ודופק גבוה אשמח למענה ממך

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס B פרופ' זיו בן ארי 20/12/2019 16:58
צהבת בי והריון נעמי 15/12/2019 15:01
הפטיטיס B פרופ' זיו בן ארי 15/12/2019 17:52
מאמר שקראנו נעמי 16/12/2019 15:06
  • קראנו מאמר שתאי העובר חידשו תאי כבד לחולת הפטיטיס c

  • + הוסף תגובה
חידוש כבד פרופ' זיו בן ארי 16/12/2019 17:07
תודה פרופ' יקרה מקווה שתיהיה תרופה בקרוב לb נעמי 17/12/2019 13:11
אנזמי כבד ומחלה אוטואמונית דר מוחמד ענבתאוי 15/12/2019 20:36
  • יש לי מעבדה Alt 105 ast 35 שאר תקין כולל alk ו טרנספרין ופריטין Ana titter : 1:160 postive Ana pattern : noculolar clump Ceruloplasmin 15.8 במקום 20 השאלה אם זה אומר שיש מחלת וילסון.? בדיקת פיפרוסקאן אין הצטלקות של הכבד אבל כהד שמני שאר הבדיקות בנורמה

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 16/12/2019 17:09
  • לא ניתן לדעת רק על פי הרמה של הצרולופלסמין, צריך להשלים את כל הבדיקות

  • + הוסף תגובה
בדיקת. Mri אירית 13/12/2019 08:24
  • הי בוקר אור אני בת 48 ביצעתי Mri בתשובה רשום- כבד- הסננה שומנית דיפוזית ניכרת של פרנכימת הכבד מוקדי האדרה עורקית בסגמנט8 ובסגמנט6 של הכבד , THID או שטנאים וסקולריים האם תוכלי בבקשה להסביר לי למה. הכוונה של THID ומה עלי לעשות בנושא תודה רבה

  • + הוסף תגובה
MRI פרופ' זיו בן ארי 15/12/2019 17:51
  • הבעיה העיקרית היא הכבד השומני שכדאי לטפל!!, שאר הממצאים אינם משמעותיים כלל.

  • + הוסף תגובה
כבד שומני והעלאת אנזימים פי 5 באופן פתאומי ענת 12/12/2019 20:16
  • בת 57 מקפידה על אוח חיים בריא, משקל תקין, ספורט תזונה נכונה. ב13/11/19 אירוע לבבי, צנתור טיפולי ומאז טיפול תרופתי: ליפיטור 80 מג/אפיינט/קרטייה/אומפרדקס. ב 3/12 ב.ד. תפקודי כבד תקינים. ב 6/12 כאבים ברום הבטן שהובילוני לבי"ח (התקף חרדה) בב.ד. נצפו אנזימי כבד פי 5, יום למחרת תחושת וירוס, חוסר תאבון חום 37.5, לאחר יומיים חל שיפור והאנזימים במגמת ירידה. U.S בטן ב.מ.פ. נצפה כבד שומני. הופסק ליפיטור. כיצד ניתן לנקות כבד שומני?

  • + הוסף תגובה
כבד שומני פרופ' זיו בן ארי 15/12/2019 17:49
  • לא ניתן לנקות כבד. כדאי למצוא את גורמי הסיכון לכבד שומני ולטפל בהם (סוכר, שומנים גבוהים בדם, עודף משקל..)

  • + הוסף תגובה
בדיקת מלחי מרה וקווסטרן ליאור 12/12/2019 20:03
  • בגלל גירודים בלתי פוסקים וצואה בהירה שלחו אותי לבדיקת מלחי מרה. יצאה לי תוצאה די גבוהה 7, למרות שלקחתי לפני הבדיקה קווסטרן. השאלה היא, לקחתי את הקווסטרן בבוקר, האם עדיין יכול להשפיע 24 שעות אחכ על תוצאת הבדיקה.

  • + הוסף תגובה
מלחי מרה פרופ' זיו בן ארי 15/12/2019 17:47
Alt 36 מיטל 09/12/2019 23:07
  • בתוצאות בדיקת דם הגיע תוצאה של 36 בערך של alt. האם זה לא תקין?

  • + הוסף תגובה
ALT פרופ' זיו בן ארי 12/12/2019 08:57
  • צריך לבדוק את הנורמה של המעבדה בה בוצעה הבדיקה

  • + הוסף תגובה
Alt מיטל 12/12/2019 09:09
  • מעבדות של מכבי. הטווח הוא עד 31 חורג ב 5 מכל הערך העליון. יש לציין שבמשך כל השנים תמיד עמד אצלי על 12

  • + הוסף תגובה
ALT פרופ' זיו בן ארי 15/12/2019 17:45
עלייה בתפקודי כבד מיכל 11/12/2019 18:02
  • שלום, אני בת 62.לפני כחצי שנה התגלה גידול בשחלה. היו גם מס' גרורות, שהוצאו כולן. (לדברי המנתח - לא היו גרורות או גידולים בכבד). מאז הניתוח ועד לפני 10 ימים קבלתי טיפול בכימותרפיה, (טקסול+קרבופלטין) טיפול שבועי, סה"כ 18 טיפולים. במקביל קבלתי 5 טיפולים בתרופה ביולוגית אווסטין, (5 מתוך 18), כל שלושה שבועות, כלומר בעוד כשבוע אמשיך לקבל את האווסטין אחת לשלושה שבועות. בעניין תוצאות בדיקות הדם שלי הקשורות לתפקודי הכבד: 1. בדיקת alk.phosphat - 217 . נורמה 5-50 . (מהיום). 2. בדיקת alt gpt - 99. נורמה 5-50 . (מהיום). 3. בדיקת ast got - תקין - 32. נורמה 5-40. מיום 26.11.19. 4. בדיקת ggt gamma gt - 197. נורמה 5-38. בדיקה מיום 26.11.19. אציין כי תוצאות בדיקה זאת, היו גבוהות לכל אורך הטיפול הכימותרפי, וכן בשנת 2017 ( 69). עניין נוסף שאולי יש לו משמעות כעניין זה: בשל מחסור במגנזיום, וכן מחסור בוויטמין D, התחלתי לפני 3-4 ימים לקחת תוספי מגנזיום וויטמין D.כמו כן אני לוקחת כדורים נגד לחץ דם (טריטייס). כל זמן שקבלתי כימותרפיה - לא נזקקתי לתרופות נגד לחץ דם, ולאחרונה לחץ הדם עלה - וחזרתי לכדורים אלו. שאלותי הן: א. ממה יכולה להגרם עליה זאת בערכים של תפקודי הכבד? ב. איזה עוד בדיקות הקשורות לכבד עלי לעבור? תודה מראש על כל אינפורמציה בנושא זה.

  • + הוסף תגובה
עוד שכחתי לציין מיכל 11/12/2019 18:22
  • כי בתאריך 4.11.19 עברתי את הבדיקות הבאות: 1. hbs - antigen surface ag תוצאה negative. 2. hcv abs - תוצאה negative . ויטמין בי 12, מאותו יום היה גבוה מאוד, 1,439 (187-1,060), והבנתי שכל זה גם עשוי להיות קשור לתפקודי כבד לא תקינים. שוב, תודה רבה לך.

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 12/12/2019 08:59
  • השאלה מורכבת ולא אוכל להתייחס אליה בפורום ,יש צורך ביותר מידע ממה שציינת במידה ואת לא מקבלת הסבר מהאונקולוג המטפל בקשי הפנייה למרפאת כבד באיזורך

  • + הוסף תגובה
עלייה ב AST ו ALT, ודרסטית בכולסטרול. השאר תקין רותם 05/12/2019 19:54
  • שלום, בת 50. במשך 25 שנה, כולסטרול טוטל אצלי כל הזמן סביב 150. ובכל מקרה לא עלה אף פעם מעל 175. לא משנה כמה שומן, חמאה וכו' אכלתי. לאחרונה, אני מרגישה לא טוב. וגם בעיניים נהיה לי CSR . שזו דליפה של חומר סרוטי מהנימים בכורואיד, שגורם בצקת במקולה. ווגם נהייתה רגישות עצומה לאור. בבדיקות מעבדה מאתמול - כולסטרול טוטל- 208 - AST- 62. כשהמקסימום הוא 31. - ALT- 74 . כשהמקסימום הוא 34. כל שאר מדדי הכבד תקינים: GGT , ALP, בילירובין (טוטל ודיירקט), CPK, LDH, אלבומין, קרישה (INR). ספירת דם לא מעידה על זיהום פעיל. לפני 3 חודשים, גם עשיתי בדיקות דם, ואז הכל היה כמו הרגיל שלי, שתיארתי. כלומר זה משהו שקרה בשבועיים האחרונים בערך. בנוסף אז גם עברתי גם בדיקות להפטיטיס מסוגים שונים, והכל נמצא שלילי. מעולם לא נמצאה אצלי עלייה באנזימי כבד. תמיד 2 אילו סביב 19. וכאמור מעולם כולסטרול לא היה כזה גבוה. לא אכלתי שום דבר שמכיל כולסטרול במיוחד, לפני הבדיקה. הייתי בצום של 12 שעות. לא לקחתי שום תרופה, או תוסף מזון כלשהו. רציתי לשאול 2 שאלות. 1. מה יכול לגרום לעלייה כזו דרסטית בסינטזת כולסטרול בכבד (כמעט ב 40%), אחרי ש25 שנה זה לא היה כך ? ושזה יילך ביחד עם עלייה ב2 אנזימי הכבד האילו בדם, לפי 2 מהמקסימום, ולא באחרים. אשמח אם תוכל להגיד את כל הכיוונים השונים האפשריים בגדול. וספציפית לגבי 3 כיוונים א. מטבולי (למשל האם שינויים ברמות ויטמינים A, D, K וכו' יכולים לגרום זאת ?) ב. זיהומולוגי- האם יש פתוגן (וירוס, חיידק) שיכול לגרום זאת ? אם כן, איזו בדיקת PCR או לאנטיגן לזהות אם זו סיבה מיקרוביאלית ? ג. אונקולוגי ועוד 2. איזה בדיקות דם נוספות כדאי לעשות, שאולי ישפכו אור, למה יתכן שגרם לעלייה הזו ? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
תוספת רותם 08/12/2019 14:13
  • בדקתי הפטיטיס לפני 4 חודשים, לא עכשיו. ואז אנזימי כבד היו תקינים. בהשוואה בין הבדיקות, מעכשיו, ומלפני 4 חודשים: - כולסטרול טוטל- עלה מ161 ל208 . - LDL - עלה מ91 ל 127 - HDL - עלה מ63 ל 72 - NON-HDL_CHOLESTEROL- עלה מ 98 ל136. לא שיניתי תזונה. לא עליתי במשקל. כן לקחתי תוסף ויטמין K. מה יכול לגרום לעלייה דרסטית בטוטל כולסטרול . ושזה יילך ביחד עם עלייה ב2 אנזימי הכבד האילו , ולא באחרים ? ובמיוחד איזה וירוס או חיידק ?

  • + הוסף תגובה
כולסטרול פרופ' זיו בן ארי 08/12/2019 18:02
  • לא רואה סיבה לוירוס או חיידק יתכן והתפתחה עלייה במשקל.. בקשי אולרטהסאונד בטן

  • + הוסף תגובה
תודה. לא עליתי במשקל בכלל. אפילו לא חצי קילו רותם 08/12/2019 18:07
  • וגם לא שיניתי שום דבר באוכל. אז לפי מה אפשר לדעת שזה לא איזה וירוס או חיידק ? (אני אשמח מאד להרגע שזה לא זה). ומה עוד יכול לגרום לכזו קפיצה בייצור כולסטרול, ובמקביל עלייה בAST ALT ? אבל לא בשאר מדדי הכבד.

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 12/12/2019 08:55
US בטן אורית 08/12/2019 10:02
  • ביצעתי US בטן להלן התוצאות כיסמרה הודגמו מס אבנים הגדולה מבינהם 0.5 ס"מ ופוליפ בקוטר 0.5 סמ בכבד ציסטה 1 ס"מ מה עושים?

  • + הוסף תגובה
US פרופ' זיו בן ארי 08/12/2019 18:00
  • אבנים- תלוי בקליניקה אם יש... פוליפ עוקבים כל שנה ציסטה- כלום

  • + הוסף תגובה
המשך אורית 10/12/2019 18:05
הפטטיס B מילי 08/12/2019 08:58
  • שלום בעלי נשא הפטטיס B ברמה מאוד נמוכה עקב כך הומלץ לי להתחסן עשיתי חיסון ראשון אך עדין אין לי נוגדנים חיסון שני גם עשיתי השאלה האם נוגדנים ימצאו בדם לאחר כמה זמן? תודה

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס B פרופ' זיו בן ארי 08/12/2019 17:59
  • צריך לקחת את כל 3 הזריקות עלמנת להתחסן ולבדוק את החיסון כעבור 2-3- חודשים

  • + הוסף תגובה
תוצאות פיברו סקאן כבד אייל 06/12/2019 09:16
  • אני עובד 35 שנה במגע עם נחושת וזיהום סביבתי של משאיות,כחים כבדים ואבק. לפני מספר שנים ,בבדיקת דם ,נמצא עניין של נחושת בכבד.באולטרהסאונד נמצא כבד שומני.עכשיו ביצעתי פיברוסקאן .כתוב הערכה העקף של steatosis בכבד. ערך ממוצע kpa 6.1.דרגת פיברוזיס f1-f2.יש עוד כמה ערכים בנייר.איזה בדיקת דם אני צריך לעשות בשביל העניין הזה ובשביל לשלול מחלת נחושת בכבד?לפני שאני מגיע לייעוץ.

  • + הוסף תגובה
פיברוסקאן פרופ' זיו בן ארי 08/12/2019 17:58
  • מחלת אגירת נחושת בכבד היא גנטית בלבד ולא נגרמת כתוצאה של חשיפה לנחושת

  • + הוסף תגובה
כאבים בכבד לאחר לקיחת סלקוקוס דני 05/12/2019 18:53
  • הגעתי למיון עם כאבים שורפים והתקפיים באמצע הצלעות ומתחת לצלעות צד ימין. בבדיקות הרחבה של דרכי מרה תוך כבדיות וAST 129. הדיאגנוזה שהגוף מגיב לתרופת סלקוקוס אותה לקחתי לדלקת במפרקים הצלעות וסיימתי שבוע לפני התחלת הכאבים. אין לי כיס מרה. אשמח להבין- האם נגרם נזק לכבד? האם זה הפיך? כמה זמן יקח לכאבים לחלוף? תודה

  • + הוסף תגובה
כאב בטן ימנית עליונה פרופ' זיו בן ארי 08/12/2019 17:55
  • מה שתיארת לעיל - יש צורך בהמשך הברור אצל מומחה למחלות כבד

  • + הוסף תגובה
ציסטות בכבד וכליות לי 05/12/2019 10:03
  • שלום רב עשיתי בדיקת אולטראסאונד ויצא לי ציסטות האם מסוכן ? האם אני צריכה לעשות בדיקה MRI ? מה עושים להלן התשובות א.ס בטן עליונה (כולל כליות) * מעקב שיגרתי בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך: - 25/02/2019 אין שינוי מהותי * הכבד אינו מוגדל, במרקמו תקין. באונה שמאלית שני מוקדים ציסטיים עד 1.9 ס"מ . כיס המרה תקין, ללא אבנים. דרכי המרה אינן מורחבות. הטחול בגודל ומרקם תקין. הלבלב הודגם בגודל ובמבנה תקינים. הכליות בגודל ומבנה תקינים, ללא עדות להידרונפרוזיס ,גושים או אבנים. מספר ציסטות פראפלביות מזעריות אחדות בשתי הכליות . ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג. האאורטה הבטנית אינה מורחבת. ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן. שלפוחית השתן במילוי חלקי, ללא ממצא בולט בתוכה. סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: ציסטות קטנות בכבד ציסטות פראפלביות מזעריות בשתי הכליות.

  • + הוסף תגובה
ציסטות פרופ' זיו בן ארי 08/12/2019 17:53
  • ציסטות קטנות בכבד- אין צורך בברור נוסף ואין צורך בדאגה

  • + הוסף תגובה
המשך לי 08/12/2019 17:55
  • תודה על התשובה כתבת שאין צורך בדאגה אבל האם הציסטות לא יכולות להתפתח כמסרטנות ?

  • + הוסף תגובה
ממצא מגיע ציסטה בכבד ? לי 05/12/2019 10:07
  • שלום רב ממה מגיע ציסטה בכבד ? האם מתזונה ? האם מכדורים ? האם יש משהו שיכול להמיס את זה איזה תוסף תזונה משהו ?

  • + הוסף תגובה
ציסטה פרופ' זיו בן ארי 08/12/2019 17:54
  • מלידה , אין שום קשר לגורמים שתארת אין צורך להמיס אינן מזיקות

  • + הוסף תגובה
ציסטה בכבד שואלת 04/12/2019 13:58
  • האם ציסטה שהתגלתה במקרה בכבד מחייבת מעקב כלשהו?

  • + הוסף תגובה
ציסטה פרופ' זיו בן ארי 04/12/2019 18:47
עמילאז גבוה ליבלוב 04/12/2019 09:42
  • בבדיקות דם שעשיתי השבוע הערך של עמילאז הוא 327 ; ליפז - 16.7; אלבומים 4.3; לויקוציטים - 25. לאחרונה אובחנתי כמי שסובלת מדלקת בשריר או במעטפת עצם הלסת.

  • + הוסף תגובה
עמילאז פרופ' זיו בן ארי 04/12/2019 18:46
HEPATITIS C RNA PCR בדיקה אלי 03/12/2019 15:28
  • תוך כמה זמן מהחשיפה ניתן לזהות הדבקה בשיטה זו תודה

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס C פרופ' זיו בן ארי 04/12/2019 18:46
לרופאים בתחום מחלות כבד מבוגרים

הצטרפו לאינדקס הרופאים!