רופאים בתחום
ד"ר עיסאם ראבי ד"ר עיסאם ראבי
מומחה בכירורגית כלי דם ובכירורגיה כללית. קרא עוד
ד"ר מרדכי ויגלר ד"ר מרדכי ויגלר
מומחה לאורטופדיה של כף היד קרא עוד

פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

ד"ר רפאל אלון

ד"ר רפאל אלון
ד"ר רפאל אלון כירורג במכבי שירותי בריאות ומנתח בבית החולים "אסותא" תל אביב. ובנוסף עובד ככירורג בכיר במרכז לחקר ומניעת סרטן במרכז הרפואי ע"ש סוראסקי בתל אביב.נסיון בעבר:כירורג בכיר בבית החולים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • שאלה על קולנסקופיה קצרה
  • שי
  • 25/03/2019 02:57
  • שלום האם צריך הכנה לפי קולנוסקופיה קצרה שבודקת מעי גס שמאלי רק האם בדיקה בודקת גם את אזור הרקטום גם כי יש לי תחושה שם של תזוזות בפנים ותחושה של גירוי כזה בנוסף דחף ליציאה כול הזמן גם לאחר יציאה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לקראת כל קולונוסקופיה יש צורך בהכנה כדי שהבדיקה תהיה מוצלחת ויעילה. הבדיקה נעשית דרך פי הטבעת כך שבכל מקרה הרקטום תמיד נבדק. את סוג ההכנה הדרושה לכל בדיקה קובע הגסטרואנטרולוג המבצע אותה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת רקטוסקופיה
  • רונית
  • 21/03/2019 09:18
  • שתיה חריפה ערק וקוליטיס
  • משה
  • 20/03/2019 15:19
  • שלום .. אני רוצה לדעת בבקשה כמה אלכוהול משפיע על קולטיס ?עד לפני חודשיים שראו אצלי פןקוליטיס הייתי יושב פעם בשבועיים שותה בין 4 ל5 כוסות ערק ... היום אני לוקח 4 גרם רפאסל ביום ותודה לאל בסיגמו ראו שהדלקת קלה יותר ולא בכל המעי בדיקת דם יצא קטן מ0.5 וקלפרוטקטין 90 ... אני עדיין רוצה לשבת פעם בשבועיים לשתות קצת חחח אבל הפחד והאי ידיעה בנושא לא נותן לי .... אז חשוב לי באמת לדעת כמה זה יכול להשפיע כי קודם כל בריאות כמו שאומרים .....

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אופציות טיפול
  • בת 32
  • 18/03/2019 23:14
  • שלום, בת 32, סובלת ממספר בעיות ברצפת האגן (רקטוצל של 5 ס׳מ, פיסטולה בין הרקטום לנרתיק באורך 16 מ׳מ וקרע בסוגר הפנימי). התלונות העיקריות: תחושה של חוסר התרוקנות, חוסר אטימות של פי הטבעת- דליפות בלתי רצוניות. רציתי לשאול אם ישנה אפשרות לטפל בכלל הבעיות בניתוח אחד או שאזדקק למספר ניתוחים? כמו כן, מה הם אופציות הטיפול הכירוגיות הקיימות במצב של חוסר שליטה? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מדובר אצלך במצב מורכבולא ניתן להמליץ על טיפול בלי להכירך, בלי בדיקה גופנית ובלי שכל הבעיות בוררו עד תום. יש ניתוח לטיפול ברקטוצלה, יש ניתוח לתיקון קרע בסוגר ויש ניתוח/ים לתיקון פיסטולה רקטו-וגינלית. לדעתי לא ניתן לטפל בכל הבעיות בניתוח אחד אלא יהיה צורך בסדרת ניתוחים וייתכן גם שיהיה צורך בסטומה זמנית כדי לתת את מירב הסיכוי להצלחת הניתוחים האחרים. פני לייעוץ למומחה בתחום

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אי יכולת להתרוקן
  • דנה
  • 18/03/2019 11:29
  • בת 44 סובלת מיל"ד ופוליפוזיס ואחותי חולת סרטן המעי הגס. התגלה אצלי גוש ברקטום שלא טופל מס שנים כי התעלמתי מהעצירות והדימום עד לצניחת רקטום. הגוש היה אדנומה לשמחתי. הפעם האחרונה שעשיתי קולונסקופיה לפני כ3 שנים. אני כיום מרגישה לחץ להתרוקן אך לא יכולה אפילו לא עם לחץ מים. שאלותיי: האם יכול להיות שזה עןד פעם גוש למרות שעשיתי קולונסקופיה לפני 3 שנים??? ואולי זה מהצניחת רקטום??? מה עןשים בעדי לסיים עם הצניחה כמה שיותר מהר(לציין כי אני מובכת להגיד לרופא המשפחה על העצירות והצניחה)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת קולנוסקופיה
  • השואל מהצפון
  • 18/03/2019 00:35
  • שלום רציתי לדעת אדם בגיל מעל 70 בעל רקע וטיפול פרוסטטה שעבר בדיקות pet-ct האם בדיקות אלה מספקות מידע גם על המעי וכך לא צריך את הקולונקופיה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת PET CT מיועדת לגלות מוקדי גידול (ולעיתים יכולה לאבחן מוקדים דלקתיים) בכל הגוף. אם יש גידול סרטני במעי הגס שגודלו מגיע מעל 0.5-1.0 ס"מ קרוב לודאי יתגלה בבדיקת PET CT. מאידך הבדיקה לא תגלה ממצאים אחרים שיכולים להיות טרום סרטניים או אחרים לכן בעיקרון הבדיקה אינה יכולה להחליף את הקולונוסקופיה (בה ניתן לאבחן פוליפים, סעיפים, מחלת מעי דלקתית, הצירות במעי ועוד). אני מציע להפנות את השאלה לרופא ששלח לקולונוסקופיה ולהתייעץ עמו אם ניתן לוותר על הקולונוסקופיה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה על התשובה
  • השואל מהצפון
  • 18/03/2019 20:33
  • Skin Tag
  • ורד
  • 16/03/2019 21:52
  • נזק לגוף
  • אוהד
  • 16/03/2019 16:31
  • שלום, רציתי לדעת מה מסוכן יותר לגוף - אלכוהול או כדורים פסיכיאטריים. אלכוהול- בירה , וודקה , וויסקי 4-5 פעמים בשבוע כדורים פסיכיאטריים- ציפרלקס / לוסטרל / למיקטל / סרקוול באופן קבוע כל יום.. וכדור שינה כל לילה (בונדרומין / סטילנוקס ) ברור לי ששתי האופציות מסוכנות לגוף (מוח, כבד, לב, כליות וכו׳) השאלה שלי- מה מבין 2 האופציות (אלכוהול / כדורים) מהווה סכנה יותר גדולה לגוף . תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ג'ולה בפי הטבעת לאחר מין אנאלי
  • ורד
  • 16/03/2019 16:43
  • הי לאחר שניסיתי בפעם הראשונה מיוץן אנאלי שכאב מאוד, עברו יומיים והמקום נפוח, נהיתה לי ג'ולה כואבת בפתח פי הטבעת ושורף ביציאות. האם זה טחורים או פשוט המקום פצוע? האם לשים משחה לטחורים במקרה זה? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקת נשיפה
  • מיה
  • 14/03/2019 20:48
  • שלום ד"ר, קיבלתי היום תוצאות בדיקת נשיפה. התוצאות הן: C13 UREA BREATH CALC 0.209 DELTA C /m כאשר קראתי בנושא הבנתי שתוצאה תקינה היא Negative ופה אני רואה תוצאה מספרית. אשמח לחוות דעתך בברכה מיה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה ד"ר אלון, שאלה נוספת ברשותך
  • מיה
  • 15/03/2019 08:53
  • החיידק התגלה בבדיקת קולונוסקופיה, עשיתי את הטיפול הנדרש. האם תוצאה מספרית, אפילו שהיא בנורמה, לא מצביעה על נוכחות החיידק? אני עדיין חווה את אותן תחושות כמו לפני הטיפול. תודה רבה על תשובתך ושבת שלום

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צמיטב ידיעתי בבדיקת קולונוסקופיה לא בודקים נוכחות החיידק אלא בבדיקת גסטרוסקופיה. אם התוצאה המספרית בטווח התקין משמעותה שאין חיידק

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת נשיפה
  • מיה
  • 15/03/2019 09:16
  • פצע וחורים בחריץ
  • בדוי
  • 12/03/2019 21:36
  • שלום יש לי חורים קטנים בחריץ ומתחתם פצע פתוח, אורכני ושטוח. בעבר היה סינוס פילונדלי ועבר עם אנטיביוטיקה, אז הרגיש שונה. מה זה יכול להיות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אחרי בדיקה קלפרוטקטין
  • משה
  • 10/03/2019 10:01
  • שלום עשיתי סיגמו אחרי חודשיים של טיפול ברפאסל נרשם שיש רושם לקוליטיס קלה ורירית אוטומה או משהו כזה .. ועשיתי בדיקות דם CRP שהיה לפני חודשיים 1.7 עכשיו יצא 0.05 .. בבדיקת קלפרוטקטין יצא לי 89 .. בעצם קלפרוטקטין מראה את כמות הדלקת ? זה נקרא ממש. גבוה? כי לפי הבנתי מקסימום 50.. ובכללי אשמח לדעתך מה דעתכם המקצועי לפי כל הבדיקות שציינתי ... חשוב לי לציין שבקולונוסקויפה הראשוני לפני חודשיים נרשם דלקת בכל המעי דלקת אך קשה יותר עד כפף הטחול .....ובכללי הבנתי שקוליטיס זה דבר כרוני ולא ניתו לרפא אבל אחרי הסיגמו הרופא שבדק אותי אמר שאפשר להחלים לפעמים .. יצאתי קצת מבולבול אשמח לשמוע את דעתך המקצועי בכל מה שציינתי דוקטור ... תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קוליטיס זו מחלה דלקתית של המעי הגס אותה מאבחנים בקולונוסקופיה. הטיפול הראשוני הוא טיפול תרופתי היכול להעלים את הדלקת או להורידה לרמה מאד נמוכה. טיפול כירורגי שמור למקרים בהם לא ניתן להשתלט על המחלה באמצעות תרופות, לסיבוכים או להתפתחות גידול סרטני במעי החולה.עליך לקחת את הטיפול ולהיות במעקב גסטרואנטרולוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך דוקטור
  • משה
  • 10/03/2019 22:24
  • תודה על נתשובה דוקטור .. אבל רציתי לדעת דוקטור האם חולה קוליטיס כמוני שלפי ההבדיקות נכון לעכשיו לפי הבנתי שהדלקת נמוכה עדיין בסיכון לפתח סרטן במעי ? וראיתי שכתבת שיכול לעלים גם זה אומר שיש מצב שבעתיד אם הדלקת יעלם לגמרי הרופא גסטרו ימליץ לי על להפסיק טיפול ? כאילט יש מקרים כאלה ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הטיפול התרופתי מכוון לפי מהלך המחלה ועוצמת הדלקת. בכל מקרה צריך להיות במעקב קולונוסקופי כדי לזהות שינוי היכול להוביל להתפתחות גידול במעי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח פיסטולה
  • nat
  • 10/03/2019 23:14
  • עברתי לפני כ- 9 חודשים ניתוח פתיחת אבסס פרינאלי( 5 חודשים לפני כן היה לי ניתוח דומה להוצאת אבסס- שממנו לא היו התופעות כפישהפעם) ומאז בביקורות חודשיות היתה הפרשה עם מעט מוגלה עברתי MRI ונמצא פתח פיסוטלה בשעה 5-6 במרחק 3 סמ, בחלק העליון עברתי גם בדיקת TRUS שבו נקבע שהמסלול חוצה 2 סוגרים וההמלצה היא לניתוח סטון מאז אני מרגיש שההפרשה כבר לא רצינית כשהיתה ונראה שגם אינה מוגלתית התופעה נסבלת לגמרי , האם ניתן להישאר בינתיים ללא הניתוח או שיש סיכון בהשארת המצב כמו שהוא ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסיבה שבגללה מנתחים פיסטולה היא שכאשר קיימת פיסטולה יהיו בעתיד אירועים נוספים של מורסות (אבצסים) ובמקרים חריגים זה יכול להיות זהום מסוכן

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח פיסורה
  • דואב
  • 09/03/2019 14:45
  • מזה תקופה לא קצרה אני סובל מפיסורה שלא נרפאת באמצעות משחות. מכיוון ובמסגרת העבודה שלי אני מסתובב הרבה ברגל - הכאב הוא די יומיומי. לאחרונה הופניתי לניתוח. במה כרוך תהליך ההחלמה? כמה זמן לפני שאוכל לחזור לפעילות גופנית מלאה? מה אחוזי ההצלחה של הניתוח? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים באשכים לא חולפים לחץ וזרמים באשכים
  • עידו
  • 08/03/2019 16:50
  • שלום דוקטור סובל מכאבי מעיים חצי שנה בשבוע אחרון כאבים חזקים באשכים לא חולפים עברתי סיטי בטן תקין אולטסדרנד מפשעות תקין אולטרסונד אשכים תקין כאבי אשכים חזקים לא חולפים הרגשה של משו שלוחץ על אשכים זרמים קלים באשכים וכאב בלתי נסבל היתי במיון כירוג בדק ואמר שאשכים בסדר הם ממש רגישים אצלי בנוסך סובל מחוסר תחושה בגפים התחתונות שאני שם רגל על רגל מרגיש לחץ באשכים וכאב וגם שמקפל רגלים לוחץ לי יש לי תור לאורולוג ואורטפד בקרוב אשמח לדעת מה אתה חושב תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח להסרת מקל במעיים
  • טל
  • 05/03/2019 22:35
  • היי, אשמח לדעת האם יש כל מניעה לטוס לחו"ל כ-8 ימים לאחר ניתוח להסרת מקל במעיים. ההחלמה תקינה לגמרי עם חזרה כמעט מלאה לשגרה. תודה מראש,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיסה לאחר ניתוח
  • טל
  • 07/03/2019 09:26
  • תודה על תשובתך. האם יש לך המלצות מיוחדות לטיסה? הבנתי שכדי לעיתים קרובות לקום ולהסתובב וכן להזיז את הרגליים. האם יש לך המלצות נוספות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אופציות טיפול
  • אנונימית
  • 04/03/2019 22:11
  • שלום רב, רציתי לשאול מה הן אופציות הטיפול הכירורגיות לקרע בסוגר הפנימי? (הסוגר החיצוני שלם). יש לציין ש פיזיותרפיה ותזונה לא עזרו, סובלת מבריחת גזים / צואה (רטיבות תמידית בפי הטבעת על אף השמירה על היגיינה ומקלחות) מדובר על בחורה צעירה לאחר לידה. תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בד"כ קרע בסוגר הפנימי אינו אמור לגרום לתופעות המתוארות. כדאי לבצע בדיקת על-קול של הסוגרים (TRUS). ניתן לבצע ניתוח לתיקון הסוגר הקרוע (חשוב לפנות לכירורג בעל נסיון בתחום).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ברור
  • לירון
  • 03/03/2019 10:24
  • שלום דר', יש לי מספר שוואנומות בסקרום. מיזה תקופה יש לי אי שליטה בצואה הכוונה זה שאני מרגישה שיש לי להתפנות אין לי את היכולת להתאפק צריכה להגיע מייד לשרותים אחרת יברח. ומצד שני יש מקרים שאני מרגישה בדחיפות מגיעה לשירותים ויש עצירות. בדיקת רופה טונוס אנאלי ירוד בבסיס וכן ב SQUEEZE - הרופא הפנה אותי לבדיקת מנומטריה רקטלית טרם ביצעתי. בחשד לפגיעה בעצב הפודנדל האם יכול להיות פגיעה עצבית כשיש אי שליטה ומצד שני עצירות? קשור אחד בשני? אשמח לדעתך תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הבעיה המתוארת נשמעת כבעיה עצבית , ייתכן עם קשר לשוואנומות באזור הסקרום. כדאי להתייעץ עם נוירולוג וכמובן להשלים את הבדיקות הקשורות לעצבוב פי הטבעת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דימום לאחר ניתוח טחורים פיסורה ופוליפ
  • יפתח
  • 02/03/2019 17:03
  • שלום. עברתי לפני חודשיים וחצי ניתוח הסרת טחורים+פיסורה+הסרת פוליפ. מאז הניתוח ישנו שיפור משמעותי והכאבים מהם הייתי סובל נעלמו. למרות זאת, הדימומים ממשיכים כמעט בכל יציאה, לרוב על נייר הניגוב ולפעמים גם נראה באסלה דימום. האם הדבר תקין? אני קצת מודאג. תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים במעי הגס והוא מורחב לפי הסיטי
  • קובי
  • 01/03/2019 00:32
  • המעי הגס יכול להתרחב כתוצאה ממספר סיבות. במקום ראשון צריך לשלול תהליך חסימתי במעי כמו גידול סרטני או היצרות על רקע דלקתי, מה שנעה בבדיקת קולונוסקופיה. סיבות אחרות כוללות מחלות בהן יש הפרעה בתפקוד שרירי המעי כמו מחלת פרקינסון, תגובה לתרופות שונות, מחלת הירשפרונג, מחלה דלקתית של המעי כמו התקף של קוליטיס קשה ועוד. רוב המצבים ניתנים לאיבחון בבדיקת קולונוסקופיה. חשובה גם התמונה הקלינית כולה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)