רופאים בתחום
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
מומחית בכירורגיה פלסטית ורופאה בכירה במרכז... קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מומחה בפריון ומורפולוגיה של תאי הזרע. קרא עוד

פורום קרדיולוגיה

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • פיענוח א.ק.ג
  • פרפר
  • 11/03/2015 06:55
  • קבלתי פיענוח של EKG האומר: BASAL LV HYPERTROPHY TALL R IN L1, AVL / DEEP S IN L3 גילי 64, נקבה. האם עלי לערוך ברור נוסף? עוסקת בספורט ברמה יומית, יכולה להמשיך? תודה

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • רונית
  • 28/02/2015 20:17
  • שלום, בת 60, עברתי ביום חמישי צינתור לב אבחנתי (ללא החדרת סטנט). כמו כן, אני סוכרתית, ונוטלת את התרופה ג'נואט פעמיים ביום (תרופה שמכילה שילוב של מטאפורמין וג'נוביה). בבדיקת דם שביצעתי כשבועיים לפני הצינתור נמצא שתפקודי הכליות תקינים. הבנתי שבמהלך הצינתור נחשפים ליוד, והשילוב של יוד והתרופה מטאפורמין עלול להזיק לכליות. ברצוני לשאול: 1. כמה זמן לאחר הצינתור כדאי לעשות בדיקת דם לתפקודי כליות? האם עליי להיות בצום 12 שעות לפני בדיקת הדם לתפקודי כליות? 2. כמה זמן לאחר הצינתור מומלץ לחזור וליטול ג'נואט (מטאפורמין)? האם כדאי לחכות קודם לתוצאות תפקודי הכליות לפני שחוזרים ליטול ג'נואט? בתודה, רונית

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינון תרופה
  • אולגה
  • 26/02/2015 23:28
  • שלום! אמא שלי בת 71 סובלת מיתר לחץ דם. קודם לקחה תרופה בשם נפידילונג 30? אך הרגישה אם זה לא נוח. הרופא המליץ תרופה בשם פרסולאט 10 3 פעמים ביום ובעלון לצרכן כתוב שזה תרופה בשיחרור מושהה וניטן ליטול אותה פעמיים ביום. Nה הוא מינון הנכון של התרופה הזאת? תודה מראש!

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שיער ולב
  • אדי
  • 25/02/2015 22:44
  • אני מעונין להתחיל להשתמש בתכשיר נגד נשירת שיער הנקרא : "מינוקסי 5 - קצף רוגיין " האם ידוע לכם אם תכשיר זה אינו מזיק בצורה כלשהי ללב ? כי שמעתי ידיעה בלתי מבוססת ( לא מרופא כלשהוא) שהוא עלול לגרום לעיתים לדופק מהיר. אני שואל משום שיש לי אי ספיקה מיטראלית בינונית עד קשה ובקרוב אמור לעבור ניתוח תיקון מסתם . יש לציין שהתענינתי בעבר ליטול כדור נגד נשירה בשם פרופסיה ונאמר לי כי הוא עלול להזיק ללב במצבי טרום תיקון המסתם

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרדילוק ללחץ דם סיסטולי גבוה
  • חנה
  • 12/02/2015 11:52
  • אני בת 64 בריאה, פעילה ספורטיבית, דופק נמוך ללא הפרעות כלשהן. לחץ הדם הסיסטולי גבוה ולכן קיבלתי מרופאת המשפחה קרדילוק. הדיאסטולי תמיד נמוך (60 - 70). דופק בסביבות 70 יציב לחלוטין. האם הטיפול מתאים ?

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרדילוק ללחץ דם סיסטולי גבוה
  • ד"ר אלכס גביש
  • 15/02/2015 11:32
  • חנה, שלום רב. טבליית הקרדילוק גורמת לקצב לב איטי. אם מראש הקצב שלך איטי - הטיפול עלול להחמיר ממצא זה. בנוסף - ממצא של לחץ סיסטולי גבוה ודיאסטולי נמוך - מחשיד לאי ספיקה של מסתם אבי העורקים, מומלצת בדיקת אקו-דופלר.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אקו לב לפני חצי שנה
  • חנה
  • 16/02/2015 14:06
  • מסתם אאורטלי מעובה במידה קלה ודלף אאורטלי מינימלי. האאורטה העולה 37 מ"מ. הקשת 29 מ"מ. התעבות קלה של המחיצה הבינחדרית אבל גודל החדרים והתפקוד תקינים.לחצי מילוי גל A גבוה. עליות תקינות. מסתם מיטרלי - טבעת מסויידת. טריקוספידלי תקין. עליות תקינות. שאלות: א. האם הורדת לחץ הדם במקרה שלי צריכה להעשות בפיקוח קרדיולוג ? ב. להחליף את הקרדילוק? תודה רבה רבה על תשומת לבך ועל התשובות.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרש גדול בין הערך הסיסטולי לערך הדיאסטולי
  • ד"ר אלכס גביש
  • 18/02/2015 17:44
  • חנה, שוב שלום. הפרש גדול בין הערך הסיסטולי לערך הדיאסטולי מחשיד להחמרת מידת הדלף של המסתם האאורטלי, ויש לשקול חזרה של האקו. לגבי הטיפול - תלוי אם טיפול זה לא יגרום לתופעות לוואי, והאם יהיה יעיל

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אולי כדורי הרגעה ?
  • חנה
  • 20/02/2015 07:18
  • לחץ הדם הסיסטולי עולה אצלי בעיקר בהתרגשות. כשאני נרגעת ונושמת עמוק, או שוכבת לרגע הוא יורד מיד לערכים שבסביבות 130 -145. הבעיה היא שזה קורה הרבה פעמים במשך השבוע ולערכים גבוהים מאד לפעמים. אולי עדיף לטפל בכדורי הרגעה (ואבן, לוריוון) ?

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מקפיצה את שאלתי
  • חנה
  • 25/02/2015 21:20
  • תוצאות בדיקת אקו לב
  • דנה
  • 25/02/2015 09:47
  • בוקר טוב אני בת 35 ולהלן תוצאות בדיקה שאשמח אם תעזור לי לגלות מה הבעיה בה. לבדיקה נשלחתי בגלל אירוע חד פעמי של אי ראייה בעין אחת . ולהלן התוצאות : חדר שמאלי אינו מוגדל. מקטע הפליטה המוערך כ-65% -60. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים . מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הודגמה אי ספיקה טריקטספידלית קלה עם מפל לחצים בן 30 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ36 ממ"כ . הפריקארד אינו מעובה ללא תפליט . שורש הוותין והותין ברוחב תקין . לא נצפה מקור בלב לתסחיפים אך לא ניתן לשלול זאת באקו טראנס טוראקלי. במידה וקיימת התוויה לאיתור מקור ממין זה ממליץ לשקול אקו תוך ושטי. תודה מראש

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשת אאורטה
  • חיים
  • 24/02/2015 16:42
  • premature beats ventricular
  • אבנר
  • 22/02/2015 16:49
  • שלום רב, בבדיקת ארגומטריה נמצא אצלי premature beats ventricular (multiple RVOT origin). נשלחתי להולטר אקג ול-CT לב, אולם כשהתייעצתי עם רופא אחר נאמר לי שקודם יש לבצע אקו לב. מה עלי לעשות?

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה קורה לי
  • איציק
  • 19/02/2015 18:26
  • שלום בן 60 חולה בראומטיד ארטריטיס מטופל פלקווניל ומטוטרקסט כרגע מיוצב בפרקים ב 2010 צינתור לב + סטנט מקבל מיקרופרין לפני חודשיים מיפוי לב במאמץ תקין לפני כשבוע התחלתי להזיע בלילה כבר כמה ימים כל לילה מחליף 2 חולצות אין לי חום ולא לוקח כדורים לפני השינה הורדתי שמיכות מעלי בימים הקרים האלה לא עוזר עדיין מזיע מאזור המותן עד הצוואר במקביל יש לי מין תופעה חדשה כמו מין החסרת פעימה או עודף פעימה יכול להופיע לשניה לפעמים פעם בחצי שעה לפעמים אחרי כמה שעות במנוחה לא מופיע מין בלון קטן שמתפוצץ בסרעפת (מפתח הלב ) סוכר שלי תקין לחץ דם תקין הייתי בקופת חולים הרופא טוען זה כלום והבדיקות דם שלי לפני חודש תקינות (רופא מחליף ) מה זה יכול להיות איזה בדיקות לעשות ולמי לפנות יש הקשר ללב תודה איציק

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא עונים
  • איציק
  • 20/02/2015 08:33
  • שאלה בנושא בדיקות דם
  • מישו
  • 15/02/2015 15:24
  • שלום רב, בן 40 . בדיקת ארגומטריה יצאה תקינה. בבדיקת דם CPK-MB ברמה של 17.1 (תקינה) CK-MB% יצא 9.8 (גבוה). CPK -Blood ,total יצא 174 , תקיו. מה משמעות ה CK-MB% ומה עלי לעשות ? תודה

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממליץ לחזור על הבדיקה
  • ד"ר אלכס גביש
  • 18/02/2015 17:44
  • מישו, שלום רב. ממליץ לחזור על הבדיקה, העובדה שקיימת אי התאמה בין הערך של CK-MB לבין הערך שלו ב-%, משאירה ספק לגבי התוצאה.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח בדיקת CT לב
  • רות
  • 16/02/2015 23:51
  • קבענו תור לקרדיולוג , בעקבות בדיקת CT . אבל בינתיים (היות שהתור הוא עוד שבוע)רצינו לדעת אם התוצאות הבאות מדאיגות? האם מצריכות דחיפות ? מה המלצתכם? הבדיקה באיכות טכנית ירודה ביותר עקב שילוב של ארטיפקטים שנגרמו עודף משקל ומהזרקה תת מיטבית של החומר הניגודי עקב קושי למצוא וריד גדול. בחלק הקריבני של הLAD הודגם רובד רך שגורם להיצרות של 70-99%. ה-M1 לא הודגם היטב. הRCA הודגם באופן לא מיטבי ובחלקו האמצעי חשד להיצרות בינונית אם כי יתכן וממצע זה בחלקו ארטיפקט. מדובר באישה בת 71. נשמח לתשובה בהקדם. בתודה מראש. קרדיולוגיה

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצאי ה-CT-ANGIO
  • ד"ר אלכס גביש
  • 18/02/2015 17:44
  • רות, שלום רב. ממצאי ה-CT-ANGIO הם פחות מדויקים מאשר ממצאי צנתור לב בפועל, מה עוד שמצוינות מגבלות טכניות. אם הסיכוי לחסימות נתמך בממצאים נוספים - יש לשקול צנתור לב בפועל, אז ניתן גם להתערב ולפתוח היצרויות, במידת הצורך.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת הולטר לב
  • ענבר
  • 12/02/2015 14:43
  • אשמח לקבל פענוח של בדיקת הולטר לב . קצב בסיס :סינוס מהירות מינימלית :46. מהירות מקסימלית :114. מהירות ממוצעת 66. נצפו סה״כ vpc's 76 במשך הבדיקה במיוחד בשעות העירנות במוקד אחד . הפרעות הולכה , קוצב ,ללא שינויים משמעותיים בקטע st לא נצפו . בדעות הלילה נצפו קטעי סינוס אריתמיה עם מרווחי r-r עד 1.6 שניות .

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת הולטר לב
  • ד"ר אלכס גביש
  • 15/02/2015 11:32
  • ענבר, שלום רב. ממצאי הבדיקה תקינים. הסינוס הינו המוקד הנורמלי המפעיל את הלב, ערכי קצב הלב - נורמליים, וממצא של 60 פעימות מוקדמות = VBP'S, מתוך כ-100000 פעימות ביממה - הינו זניח ובגדר התקין.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קושי בנשימה ודופק מהיר
  • זוהר
  • 08/02/2015 11:22
  • שלום רב, כאשר אני עולה אפילו קומה אחת במדרגות אני מרגישה קושי בנשימה ובהסדרתה ודופק מהיר יותר ולא מסודר ככה שאני צריכה לקחת נשימה עמוקה על מנת לנסות להסדיר את הנשימה. האם יכול להיות שיש לי בעיה בלב? אני ממש מודאגת יש לציין שאני במשקל תקין אבל לא בכושר בכלל תודה רבה זוהר

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קושי בנשימה ודופק מהיר
  • ד"ר אלכס גביש
  • 10/02/2015 09:20
  • זוהר, שלום רב. המידע שמסרת - לא מספיק כדי לתת לך תשובה מושכלת. כדאי להיבדק אצל רופא, כולל תרשים אקג במנוחה, ולפי הממצאים לשקול בדיקות נוספות כגון אקו-דופלר - הבודק את כושר התכווצות הלב ומידת תפקוד מסתמי הלב, ולשקול בצוע מבחן מאמץ הבודק את תפקוד הלב כאשר הולכים במהירות על סרט נע, תוך כדי רישום תגובת הלב ותגובת לחץ הדם. ויכול להיות שלא נמצא כל בעיה בתפקוד הלב, והכושר הנמוך הוא זה שמונע ממך לבצע מאמצים.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אם יש תחליף לפרוקור ?
  • ריבקה
  • 07/02/2015 18:57
  • טעות שלי
  • ריבקה
  • 08/02/2015 19:36
  • את הפרוקור קבלתי לפרפור פרוזדורים, אם יש תחליף אם יעילות דומה ופחות תופעות לוואי ?

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרפור פרוזדורים
  • ד"ר אלכס גביש
  • 10/02/2015 09:19
  • רבקה, שלום רב. כן, יש תרופות שונות לטיפול בפרפור פרוזדורם. הפרוקור הינו אחת התרופות היותר יעילות, והיחידה שנלקחת רק פעם אחת ביום, וממשיכה לפעול בגוף אפילו חודש לאחר הפסקת הטיפול. במידה והפרוקור יוצר תופעות לואי - ישנו תחליף הנקרא מולטאק (דרונדרון) שיש מגבלות בשימוש בו, והוא מעט פחות יעיל מהפרוקור.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דחוף בבקשה
  • מיה
  • 04/02/2015 07:35
  • שלום, אני בשבוע 15+4 ועשיתי סקירת מערכות מוקדמת. נמצאו הדברים הבאים: דוקוטוס ונוסוס חיבור לוריד נבוב תחתון ובנוסף גם ARSA. מה פשר הדברים? מה הסיכון לעובר עם תסמונת דאון? נשלחתי לביצוע מי שפיר עם שבב פיש לטריזומיה 21. באם התוצאות יהיו תקינות, האם אדם יכול לחיות חיים רגילים עם נתונים אלה? יש לציין שלבתי הגדולה בת השמונה יש ASD קטן, האם קשור? תודה, מיה

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • למיה
  • ד"ר אלכס גביש
  • 08/02/2015 09:32
  • למיה, שלום רב. פורום זה עוסק במחלות לב במבוגרים. נסי לפנות לברור אצל קרדיולוג ילדים או אצל גניקולוג המתעסק גם בגנטיקה.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צינתור וירטואלי
  • משה
  • 03/02/2015 20:12
  • צינתור וירטואלי
  • ד"ר אלכס גביש
  • 08/02/2015 09:31
  • למשה, שלום רב. הסיכוי להופעת איסכמיה לאחר צנתור וירטואלי תקין - הינו נמוך ביותר, למעט מקרים נדירים של "פלאק" רך (ללא סידן) המתקדם במהירות בערכים מאד גבוהים של שומני הדם, או במקרים עוד יותר נדירים של התכווצות דופן העורק ללא תהליך טרשתי.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דופק עם טומבקור וקרדילוג
  • רוני
  • 02/02/2015 23:17
  • שלום דוקטור לפני זמן מה כתבתי כאן שאלה לאחר שעברתי פרפור או רפרוף פרוזדורים כך כתבתי בחלק הראשון של השאלה -שלום אני בן 55 ידוע על ברדיקרדיה , יש לי מיטרל פרולפס ולפני כמה שנים אובחנה בעיית פעימות מוקדמות שעבורה נאמר לי לקחת קרדילוג 1.25 לפני שבוע פקד אותי מיד בבוקר קצב לב מטורף,הגעתי לקופת חולים ושם אובחן פירפור פרוזדורים הובהלתי לחדר מיון ושם זה חלף ללא היתערבות מלבד מתן הפרין לוריד ולעיסת אספירין ושוחררתי לביתי נגשתי לקרדיולוג בקופה שהימליץ על צריבה ואמר שזה מצליח ב90% פניתי ליעוץ במסגרת הבטוח המשלים של ה'קופה לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב לב שראה כי רשמו במיון רמת אשלגן של 3.2 המליץ להפסיק מתן דיזוטיאזיד 12.5 ללחץ דם ולעבור לאלדוסטרון 12.5 במקום המשתן הקודם וכן רשם לי טומבקור וביקש שאקח קבוע קרדילוג 1.25 כרגע אני ממתין להולטר לב שהתור אליו בעוד 10 ימים עם הקרדילוג 1.25 והטומבקור 50 כפול פעמיים ליום הדופק ביקיצה בערך 47 48 [ אבל עליי לציין שזה הערך שהיה ללי בבוקר עוד הרבה לפני סיפור הרפרוף והקרדילוג והטומבקור בהמשך היום הדופק עובר מעט את ה50 ולפעמים יורד מתחת לזה ניסיתי ביומיים האחרונים לקחת חצי כדור מהקרדילוג [ 0.6] הדופק במשך היום 50+ ובערב ליפעמים 47 48 ביומיים של החצי כדור] אבל התחלתי להרגיש יותר את או שזה הפעימות המוקדמות הידועות אצלי או שזה משהו אחר, שאלתי מה לעשות, ? איך להיתנהג? תודה מראש

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דופק עם טומבקור וקרדילוג
  • ד"ר אלכס גביש
  • 08/02/2015 09:30
  • לרוני, שלום רב. ממליץ לחזור למינון של קרדילוג 1.25 עם טאמבוקור 50X2 ולנסות להקדים את ביצוע ההולטר.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלות
  • יעלה
  • 02/02/2015 13:09
  • שלום, עלי לעבור צינתור במועד קרוב . אני בת 60 ונוטלת מספר רב של תרופות ליום.הייתי מעוניינת לשאוול מספר שאלות: 1.האם נוטלים תרופות לסוכרת לפני צינתור? 2.האם עלי להפסיק ליטול יוקריאס (תרופה שמכילה גם גלוקו'פז) יום לפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 3.מה לגבי תרופת האמריל (אני נוטלת גם 2 מ"ג אמריל ליום)שאני נוטלת . האם גם תרופה זו עלי להפסיק יום לפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 4. מה לגבי נטילת הפלוויקס –כדור המדלל דם. האם עלי להפסיק או להמשיך ליטול אותו ביום שלפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 5. אני נוטלת גם טיפות עיניים דאוטרב (להורדת לחץ תוך עיני). האם עלי לא ליטול טיפות אלה ביום הצינתור או לפניו? 6. אשמח אם תשיבו לכל שאלותיי כדי למנוע טעויות בהכנתי לקראת הצינתור. בתודה יעלה

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובות
  • ד"ר אלכס גביש
  • 08/02/2015 09:30
  • ליעלה, שלום רב. רצוי להתייעץ עם הקרדיולוג שהפנה אותך לצנתור. באופן עקרוני לגבי כל השאלות מקובל לקחת את כל התרופות לסוכרת ביום שלפני הצנתור. רוב המצנתרים מעדיפים לצנתר חולי סוכרת מייד בבוקר, ואז נשארים בצום מהלילה, לא לוקחים בבוקר את התרופות וכאשר חוזרים לאכול בצהרים - חוזרים לטיפול. לא אמורה להיות הגבלה לגבי טיפות עיניים, למעט כאלה הגורמות להאטת קצב הלב. לגבי פלוויקס השאלה יותר מורכבת, ותלויה בניסיונו של המצנתר ובמחלות שהיו בעבר.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופות מרפאות?
  • גורג'
  • 29/01/2015 07:15
  • שלום דר, בן 54, בריא (לא מעשן, לא שותה אלקוהול, ...), לאחרונה הרגשות בחזה ויד שמאל באמצע ממאץ (הליכה למרחק מה) שגם שוחזרו בבדיקת מאמץ. מחקה לעשות CT (צינתור וירתואלי). לוקח קרדילוק 2.5 ומיקרופירין. שאלה: תרופות יכולות לפתור את הבעיה בלי להזדקק לצינתור? קראתי מחקר שקבע שלתווך ארוך אין יתרון לצינתור על תרופות ... תודה על הקדשת זמנך היקר! גורג'

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופות מרפאות
  • ד"ר אלכס גביש
  • 01/02/2015 10:05
  • ג'ורג', שלום רב. התלונה יכולה להיות בגלל תהליך של היצרות בעורק של הלב. במידה והצנתור הווירטואלי לא מיועד להיות בימים הקרובים - עדיף לשקול צינתור בפועל בבית חולים. במידה ואכן קיימת היצרות - צריך להרחיב את העורק, הסיכוי לפתור את הבעיה רק בעזרת תרופות (=ללא התערבות של פתיחת ההיצרות) - נמוך. החשש הוא שההיצרות תתקדם עד כדי חסימה מלאה של העורק, וההימור מסוכן מידי.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה!
  • גורג
  • 01/02/2015 11:22
  • אינני יודע כמה זמן יקח לבצע הוירטואלי - צריך קודם דם תפקוד כליות, לקבוע תור ל-CT, ... קשה לדעת אם אני נקרא "בסכנה" עד אז. הסימפטום מופיע רק כשאני עושה מאמץ קצת חריג ...

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הימור מסוכן מידי
  • ד"ר אלכס גביש
  • 08/02/2015 09:29
  • לג'ורג', שוב שלום גם אני לא יכול להעריך מהי מידת הסכנה, אבל להערכתי - ההימור מסוכן מידי.

  • פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)