עמוד הבית > פורומים > גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים

פורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
רמות ברזל והמוגלובין נמוך am12348 29/04/2013 00:23
  • שלום רב, בבדיקות דם שבצעתי כמה פעמים, עולים הנתונים הבאים: המוגלובין: 12.9 g/dl המינימום הוא 13.5 HCT 41.3% המינימום 42% RBC 4.54M/ul כשהמינימום הוא 4.7 MCHC 31.3g/dl כשהמינימום הוא 33 ברזל 62 מיקרוגרם לdl כאשר המינימום הוא 70 בבדיקות דם קודמות זה עמד על 44 מיקרוגרם לdl, אבל אחרי תזונה רציפה המורכבת מבשר רמת הברזל עלתה ל62. שיעור הESR עומד על 54 mm/h בעוד שהמקסימום הוא 37 בכל מקרה רופא המשפחה הגדיר נתונים נמוכים/גבוליים אלו כאנמיה ויש דחוף לבצע קולונוסקופיה כדי לקבל תמונה על הסיבה לדימום פנימי. האם נתונים אלו מצביעים על אפשרות לגידול כלשהו ודורשות קולונוסקופיה? עלי לציין שאני עוסק בריצות החל מ10 ק"מ ועד מרתון. אולי יש לזה קשר לתופעת הדימום הפנימי. בברכה

  • + הוסף תגובה
אנמיה ד"ר אייל גל 29/04/2013 15:22
  • אנמיה מחסר ברזל דורדת בירור בהקדם. ברצים למרחקים ארוכים יכולה להופיע אממיה עקב שבירה דל כדוריות אדומות בכלי הדם אולם אין חסר ברזל.

  • + הוסף תגובה
תוצאת גסטרוסקופיה אריה 28/04/2013 23:30
  • אני בן 54 מקבל בין יתר התרופות מיקרופירין כמה שנים וכן אומפרדקס20 לפני כחודשיים וחצי היתחילו כאבים ברום הבטן הרגשה כללית לא טובה ולעיתים בחילות הופנתי לגסטרו ושם לגסטרוסקופיה שבוצעה לפני כמה ימים בתשובה נכתב: הכנה תרופתית ביאסטריל 005 דורמיקום 3מג וכן ספריי קסילאקאין10% נבדקו,ושטקיבה,כולל בתרגיל היפוך,ותרסריון כולל חלק שני ושט ומעבר קיבה תקין בגובה 45סמ קיבה כולל היפוך רירית קיבה תקינה עשרות פוליפים זעירים כ2-5ממ שקופים נדגמו פולורוס פתוח בצל מעט מעוות התרסריון וחלקו השני תקינים אבחנה: MULTIPLE GASTRIC POLYPS M\P FGP\S נלקחה ביופסיה. מה פירוש האבחנה? מהי משמעות מציאת עשרות פוליפים? בבדיקה לפני שנתיים לא היה מימצא אם תוך שנתיים צמחו עשרות פוליפיים בקיבה,האם זו אינדיקציה על קיום פוליפים במעי? קולונוסקופיה ביצעתי לפני 3 שנים תקינה איך מיתיחסים כעת לעיניין הפוליפים בקיבה? מה ניתן לעשות?האם ניתן להוציאם? מהו הטיפול המקובל?A תודה על היתיחסותך

  • + הוסף תגובה
פוליפים בקיבה ד"ר אייל גל 29/04/2013 15:12
  • סביר להניח שמדובר בפוליפים הקשורים לטיפול בתרופות חוסמות משאבת הפרוטון כגון אומפרזול. פוליפים אלו צומחים תחת הטיפול ולרב נעלמים עם הפסקת הטיפול. אין לפוליפים אלו פוטנציאל ממאיר ואינם קשורים בדרך כלל לפוליפים במעי הגס.

  • + הוסף תגובה
הקשר בין המוגלובין נמוך/גבולי וריצה בתנאי גובה am12348 28/04/2013 22:36
  • שלום רב, בתקווה שזה הפורום המתאים אני עוסק בריצות ארוכות. בחודש אוקטובר השנה ייערך מרתון באתיופיה שפתוח לרצים מכל העולם כמו מרתון טבריה, ברלין, ניו יורק, בוסטון וכו'. ייחודו של מרתון זה שהוא נערך בתנאי גובה בעיר הואסה כ1700 מטר מעל פני הים באוויר יחסית דליל בחמצן. בבדיקות דם שבצעתי כמה פעמים, עולים הנתונים הבאים: המוגלובין: 12.9 g/dl המינימום הוא 13.5 HCT 41.3% המינימום 42% RBC 4.54M/ul כשהמינימום הוא 4.7 MCHC 31.3g/dl כשהמינימום הוא 33 רופא המשפחה הגדיר נתונים נמוכים/גבוליים אלו כאנמיה שיש לברר מה סיבתה האם לנוכח נתונים אלו מומלץ לי לנסוע לאתיופיה ולהשתתף במקצים השונים שמארגנים שם תודה לעונים

  • + הוסף תגובה
אנמיה וריצה ד"ר אייל גל 29/04/2013 15:07
  • ריצה בתנאי גובה דורשת יכולת העברה גבוהה של חמצן על ידי הדם. במצבי אנמיה קיים חוסר באתרי קישור לחמצן בדם וזה עלול לגרם לבעיה באספקת חמצן לשרירים במהלך הריצה. במידה וקיים חסר ברזל מומלץ לבצע בירור אצל גסטרואנטרולוג לסיבת האנמיה ולא מומלץ להשתתף בריצה.

  • + הוסף תגובה
צרבות ולדימיר 28/04/2013 13:53
  • אני סובל מצרבות מרובות, הרופא אמר לי שיש לי רפלוקס, במה מדובר ואיך מטפלים בכך?

  • + הוסף תגובה
רפלוקס ד"ר אייל גל 28/04/2013 18:27
  • מחלת הרפלוקס או החזר קיבתי-ושטי בעברית היא מחלה נפוצה בה קיימת חזרה של תוכן קיבה חומצי לושט. החומצה ומיצי העיכול הנמצאים בקיבה יכולים לגרום לדלקת בושט ולתחושה של צרבת או כאבים בושט העליונה ובחזה. הבעיה נגרמת עקב תפקוד לא תקין של הסוגר בין הושט לקיבה ולעתים קשורה לנוכחות של בקע בסרעפת. הטיפול כולל שינוי תזונתי והתנהגותי ותרופות המורידות את חומציות הקיבה.

  • + הוסף תגובה
בעיות עיכול, מחלת רקע. יעקוב 23/04/2013 12:52
  • שלום רב, אני חולה מורכב, בן 23. בפברואר 2012 אובחנתי כסובל מ Stage II non-seminoma germ cell tumor וטופלתי ב: 1. הסרת אשך שמאל 2. 3 סבבי כימותרפיה BEP 3. Post-Chemotherapy Retroperitoneal lymph node dissection את הטיפולים סיימתי ביוני 2012 בהדמיה הודגם מבנה ציסטי קטן שמתאים ל lymphcele וסמני הסרטן תקינים בעיות פעילות: 1. מספטמבר 2012 חלה עלייה הדרגתית בבילירובין. בבדיקה האחרונה (02-04) בילירובין טוטאל-2.79, בילירובין ישיר-0.66, כמו כן ALK-128, c-reactive-protein-1.165. 2. מבערך אותה תקופה של התחלת עליית בילירובין אני סובל מכאבים בבטן עליונה ימנית קרוב יותר למרכז אשר חוזרים ונשנים, שנמשכים כשבוע ומופיעים כפעם בחודש-חודשיים. הכאבים מוחמרים בתנועה או בלחיצה באזור הבטן. לפעמים ניתן לחוש את הכאבים לפעמים גם בבטן אמצעית ימנית. הכאבים דומים לשריפת חומצות חלב (שרצים ואז מופיעים כאבים בצד הבטן) 3. מזה כחודשיים אני סובל מגזים מרובים, בעיקר לאחר ארוחה. רעשים רבים מהבטן, שם לב אליהם בעיקר בלילה. צואה רכה אשר משאירה סימנים באסלה, לפעמים לאחר שהייה במים צבע חום מתמוסס ממנה. לפעמים בהסתכלות עמוקה ניתן להבחין בשיירי מזון לא מעוכל בעיקר תירס/אפונה/קליפות עגבניה/חתיכות קטנות שחורות לא מצליח לזהות מהן (דם?). כמו כן לפעמים הצואה מתאפיינת בשני צבעים שונים, חום בהיר וחום כהה. הייתי בהתעייצות אצל רופא גסטרו אשר לאחר בדיקה קצרה המליץ על ביצוע גסטרוסקופיה + קולונוסקופיה + הפנייה למכון כבד. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת, כמובן שאשמח להשלים מידע אם חסר. האם התמונה יכולה להתאים לסרטן במערכת העיכול? האם ניתן לשלול/לאבחן סרטן כזה ללא בדיקות פולשניות? האם ניתן לקשר בין הבילירובין שעולה לבין התופעות במערכת העיכול שאני סובל מהם ולכאבים החוזרים בבטן העליונה?

  • + הוסף תגובה
בעיות עיכול ד"ר אייל גל 26/04/2013 14:31
  • הבעיה שלך אכן מורכבת ולא מתאימה לדיון בפורום. סרטן המעי הגס לא שכיח בגילך . ייתכן שממדובר בתופעות לוואי של הטיפול התרופתי שקיבלת. בהחלט הייתי ממליץ על בירור מעמיק כפי שהומלץ לך.

  • + הוסף תגובה
פיענוח mri Me 23/04/2013 13:14
  • שלום, בת 27 אני סובלת מכאבי בטן משזה שנתיים (צד שמאל למטה), + גזים ולעיתים עצירות. בדיקה גניקולוגית תקינה בדיקת קולונסקופיה הצליחו לבצע עד כפף הטחול בשל כאבים (מה שבדקו יצא תקין). MRI בטן ואגן + הזרקת גדלוניום , שביצעתי יצא כפי שאני מבינה תקין: אין מיימת. בכבד, המרקם וכלי הדם תקינים ואין האדרה פתולוגית. כיס המרה , הטחול , הלבלב , האדרנלים והכליות ללא ממצא. אין עדות לנוזל בחלל הקטן או האגן. אין עדות להידרונפרוזיס. הכליות בגודל ומבנה שמורים. אין עדות לעיבוי או היצרות לולאות מעי דק או גס. אין עדות להאדרה פתולוגית. איברי האגן שהודגמו שמורים. האורטרים עדינים. כיס השתן שמור עם דופן עדין. האות ממח העצם שמור. מה כן יכול להסביר את כאבי הבטן?

  • + הוסף תגובה
MRI ד"ר אייל גל 26/04/2013 14:26
  • בדיקת ה MRI אכן אינה תומכת במחלה במעי הדק. עם זאת צריך לזכור שהבדיקה אינה מחליפה קולונוסקופיה ואינה בודקת את המעי הגס. יש אופציה לנסות לחזור על קולונוסקופיה עם טשטוש מוגבר או לבצע קולונוסקופיה וירטואלית. רצוי להתייעץ ברופא אם אכן יש צורך בבדיקה והאם לא מדובר פשוט בתסמונת מעי רגיש.

  • + הוסף תגובה
תוצאות צילום בריום סיגלית 25/04/2013 14:57
  • ביצעתי צילום בריום של ושט קיבה ותריסריון, בגלל בעיות של רפלוקס ובקע שנתגלה בגסטרוסקופיה. הממצאים: מעבר של חומר ניגוד דרך הושט החופשי. יש לציין גלים טרציאליים בשליש התחתון של הוושט. קיבה בתנוחה רגילה עם רירית, דפנות ופריסטלטיקה תקינים. בולבוס וקשת התריסריון ללא סטייה.

  • + הוסף תגובה
צילום בריום ד"ר אייל גל 26/04/2013 14:23
ברזל נמוך ובדיקות תקינות ארז 22/04/2013 23:25
  • בן 38, בבדיקות דם ושתן הערכים תקינים כולל שללית צליאק, אבל רמת הברזל סביב ה- 50. כאשר לוקח כדורי ברזל הערך עולה, אך יורד לאחר סיום הכדורים. מה מצביעה תופעה זו?

  • + הוסף תגובה
רמת ברזל נמוכה ד"ר אייל גל 26/04/2013 14:20
  • מצב של ברזל נמוך יכול להעיד על איבוד ברזל במערכת העיכול או בעיה בספיגה בהנחה שהתזונה שלך מכילה מספיק ברזל. רצוי לפנות לגסטרואנטרולוג להמשך בירור.

  • + הוסף תגובה
ליחה וכחכוח עליזה 22/04/2013 22:28
  • האם בעיית ליחה שאני סובלת ממנה , וכחכוח תמידי בעיקר בלילה ,עם קושי להרדם מעידים על ריפלוקס. ומה הטיפול הראוי כדי לשפר את איכות חיי והשינה שלי ?

  • + הוסף תגובה
ליחה וכחכוח ד"ר אייל גל 26/04/2013 14:18
  • סימפטומים של ליחה וכחכוח יכולים להיגרם ממגוון בעיות כגון נזלת אלרגית, עישון, מחלת ריאות כרונית ועוד. גם רפלוקס עלול לעתים לגרום לבעיה כזו ולכן מומלץ להבדק ע"י גסטרואנטרולוג. לעתים טיפול בתרופות מורידות חומציות קיבה ביחד עם שמירה על תזונה נכונה יכולים לסייע. חשוב להימנע מאכילה 3 שעות לפני השינה.

  • + הוסף תגובה
הליקובקטר יוליה 22/04/2013 14:55
  • קיבלתי טיפול נגד הליקובקטר פילורי אך בבדיקה חוזרת שביצעתי עדיין נמצא חיידק, מה לעשות?

  • + הוסף תגובה
הליקובקטר ד"ר אייל גל 22/04/2013 16:37
  • : הטיפול המקובל להליקובקטר יעיל רק ב 70-90% עקב עמידות שפיתח החיידק לאנטיביוטיקה. במידה ונכשל הטיפול המקובל מומלץ להגיע לגסטרואנטרולוג מומחה כדי לקבל טיפול אנטיביוטי שונה מזה שקיבלת בפעם הראשונה. במקרים מסובכים ניתן גם לבצע תרבית כדי לבחון את רגישות החיידק.

  • + הוסף תגובה
נקסיום הדרה 19/04/2013 18:57
  • לאימי חולת אלצהיימר בת 85, בעיות בליעה. היא מקבלת תרופותיה בצורת נוזל כולל לוסק בצורת תרחיף. ברצוני לדעת האם הנקסיום יכול לשמש תחליף ללוסק? האם ניתן לכתוש אותו בלי להסב נזק לקליטתו בגוף? האם האומפרדקס גם הוא תחליף ראוי והאם גם אותו ניתן לכתוש בלי להסב נזק? השאלות נובעות מהעובדה שקופה"ח מקשה עלי כרגע מבחינת הכנת התרחיף!

  • + הוסף תגובה
נקסיום ד"ר אייל גל 19/04/2013 23:07
  • אסור לכתוש נקסיום אך ניתן להמיס את הכדור במים לגרגירים זעירים ולשתות את התמיסה. אסור לכתוש אומפרדקס.

  • + הוסף תגובה
בעיות בבליעה הילה 18/04/2013 15:12
  • היי יש לי שאלה יש לי כמעט חודש בעיות בבליעה ירדתי יותר מ10 קילו אני חיה על נוזלים התורים לוקחים הרבה זמן ואין עם מי לדבר היום עשיתי גסטרו הבדיקה ברוך השם יצאה תקינה רק שאני צריכה לעשות בדיקה מנומטרית שאין בכלל תור בחודש הקרוב מה עושים במצב כזה יורדים עוד 10 קילו ואז מה יישאר ממני 40 קילו ?אשמח לקבל עצה תודה הילה מקוה לשמוע פתרון מידי

  • + הוסף תגובה
בעיות בליעה ד"ר אייל גל 18/04/2013 23:10
  • לצערי לא אוכל לפתור בפורום את בעיית התורים ברפואה הציבורית. מאחר ואת מסוגלת לשתות הייתי ממליץ לנסות לשתות בינתיים משקאות עתירי אנרגיה וקלוריות כדי שלא תמשיכי לרדת במשקל. במידה והירידה במשקל הופכת מסוכנת לבריאות רצוי להתאשפז לת\צורך בירור מהיר ומתן הזנה דרך הוריד.

  • + הוסף תגובה
שלשולים וכאבי בטן לימור 18/04/2013 12:45
  • אני בת 20, לאחרונה סבלתי משלשול וכאבי בטן , הרופא שלח אותי לבדיקת CT בטן ושם נמצא עיבוי של המעי הדק הסופי עם חשד למחלת קרוה'ן, במה מדובר?

  • + הוסף תגובה
שלשולים וכאבי בטן ד"ר אייל גל 18/04/2013 16:24
  • התסמינים שלך ובדיקת ה CT מצביעים על חשד למחלת קרוה'ן. מדובר במחלה דלקתית כרונית שיכולה לפגוע בכל חלק של מערכת העיכול אך המקום השכיח ביותר הוא באזור החיבור בין המעי הדק למעי הגס. המחלה נגרמת עקב שיבוש בתגובה החיסונית של הגוף למזהמים שונים העוברים דרך מערכת העיכול (בעיקר חיידקים) המתבטאת בתגובה דלקתית מוגזמת ובלתי נשלטת בחלקים שונים של המעי. תסמיני המחלה מופיעים לרב בגיל צעיר וכוללים שלשולים, כאבי בטן, חולשה, ירידת משקל וכן אנמיה (חוסר דם) ועליה במדדי דלקת. האבחנה נעשית ע"י דימות של המעי הדק בבדיקות כגון CT , MRI או בדיקת קפסולה. בדיקת הקולונוסקופיה מאפשרת את בדיקת המעי הגס והחלק הסופי של המעי הדק, לעתים יש צורך גם בבדיקות נוספות כגון גסטרוסקופיה ואנטרוסקופיה (אנדוסקופיה של המעי הדק) כדי לאשר את האבחנה ולקחת דגימות רקמה.

  • + הוסף תגובה
הליקובקטור נני 17/04/2013 13:48
  • עשיתי בדיקה שבהם שאפתי ונשפתי ונמצא אצלי חיידק הליקובקטר פילורי , מה עליי לעשות?

  • + הוסף תגובה
הליקובקטור ד"ר אייל גל 17/04/2013 14:39
  • יש לגשת לרופא המשפחה או לרופא גסטרואנטרולוג כדי לקבל טיפול. הטיפול המקובל משלב תרופה להורדת חומציות הקיבה כגון אומפרזול ביחד עם 2-3 סוגי אנטיביוטיקה במשך 7-14 יום.

  • + הוסף תגובה
מעי רגיז ורפלוקס ערן ל. 15/04/2013 17:12
  • שלום,אני בן 35.5 וסובל מזה כמה שנים מרפלוקס (מטופל ע"י לנטון) ומעי רגיז. לאחר ניסיון עם כמה סוגי כדורים ותזונה מתאימה,עדיין סובל מאד. מתבטא בבחילות וכאבי בטן. בצילום גאסטרו מצאו אודם בוושט תחתון,רפלוקס ואגלי חזק. צילום קולונוסקופיה נמצא תקין. מה עוד ניתן לעשות? אני ממש מיואש מהמצב ומחסיר המון ימי עבודה. תודה.

  • + הוסף תגובה
רפלוקס ומעי רגיש ד"ר אייל גל 16/04/2013 13:28
  • צריך לזכור שהסימפטום העיקרי של רפלוקס הוא צרבת ולעתים כאבים ברום הבטן. אם סימפטומים אלו נשלטים על ידי לנטון אז לא דרוש טיפול אחר. מעי רגיש מתבטא בכאבי בטן ושינוי ביציאות והטיפול בו הוא בעיקר תזונתי ובתרופות המשפיעות על מערכת העצבים של המעי. צריך לבדוק גם רגישות למזונות שונים כגון לקטוז.

  • + הוסף תגובה
כיצד ניתן לקבוע תור אלייך לייעוץ? ערן ל. 16/04/2013 19:26
קביעת תור ד"ר אייל גל 16/04/2013 22:38
דימום בעת כריתת פוליפ במעי הגס אלונה 16/04/2013 13:56
  • עברתי בדיקת קולונוסקופיה והתגלה פוליפ. בעת כריתת הפוליפ נהיה דימום שנסגר ע"י קליפסים. שאלתי: מהם הקליפסים הללו, והאם אין צורך להוציא אותם? כמו כן, בבדיקה הגיעו רק עד הצד הימני, ולא עד סוף המעי. האם סביר שיתכן וישנם גם בחלק שלא נבדק עוד פוליפים? (נתבקשתי לעשות בדיקה חוזרת תוך 3-6 חודשים).

  • + הוסף תגובה
דימום אחרי כריתת פוליפ ד"ר אייל גל 16/04/2013 14:44
  • הקליפסים הם מעין סיכות מתכתיות הסוגרות את אזור הדימום. רב הקליפסים נופלים תוך 1-3 שבועות ואין צורך להוציאם. אם הבדיקה לא הייתה שלמה יש להשלימה בבדיקה חוזרת או בקולונוסקופיה וירטואלית אם זה לא אפשרי כדי לשלול פוליפים נוספים באזור שלא נבדק.

  • + הוסף תגובה
שלשול שנמשך מעל שבוע לאחר טיפול אנטיביוטי אבי 15/04/2013 12:31
  • שלום רב. שמי אבי, אני בן 27. לפני 11 התחלתי להתמש באנטיביוטיקה מסוג Azithromycin. הטיפול היה כדור אחד כל יום במשך שלושה ימים. עברתי טיפול זה מכיוון שחברתי אובחנה בדלקת בדרכי השתן בעקבות ריבוי החיידק Ureoplasma Urealitycum ובעקבות סקס ללא קונדום הרופא ציין שבהכרח גם אני נדבקתי במחלה זו. לאחר שלושה ימי טיפול התחלתי לשלשל. השלשול הינו מימי, אינו דמי, הרגשת צורך בללכת לשירותים הינה דחופה ומרובה בכל יום (4-6). ביומיים האחרונים עברתי לדיאטת אורז לבן, טוסטים וביצים. בנוסף אני נוטל ENTEROGERMINA (bacillus clausii) כמובן לאחר המלצת רופא. בבקשה אם אפשר עזרה, מכיוון שאין סימנים של החלמה או שיפור במצב, להיפך, ביומיים האחרונים אני מרגיש חולשה ועייפות ואף כאב ראש. תודה רבה מראש על כל עזרה שתינתן. נ.ב בבקשה אם אפשר תשובה שלא מסתכמת ב: ללכת לרופא, מכיוון שאני נמצא כרגע מחוץ לארץ ואין באפשרותי ללכת לקופת חולים שבה אני מנוי ולהבדק.

  • + הוסף תגובה
שלשול לאחר אנטיביוטיקה ד"ר אייל גל 15/04/2013 14:15
  • ברב המקרים של שלשול אחרי אנטיביוטיקה השלשול יחלוף מעצמו, הוספת פרוביוטיקה יכולה לקצר את משך השלשול. במידה ואין שיפור ניתן לקחת תרופות כגון קלבטן להקלה, מומלץ לבצע בדיקת צואה לחיידק קלוסטרידיום דיפיצילה שעלול להתפתח אחרי טיפול אנטיביוטי. חשוב להקפיד על שתיה מרובה והחזרת מלחים לגוף (למשל אכילת מרק עוף או שתייה של תמיסת מלחים כגון HYDRAN) שאותה ניתן להשיג בבית מרקחת ללא מרשם.

  • + הוסף תגובה
אולטרסאונד בטן עליונה סיגלית 15/04/2013 11:38
  • בהמשך לבדיקת גסטרוסקופיה שנעשתה בגלל תלונות שלי על כאבים בקיבה ולחץ בגרון ותופעות של רפלוקס מאוד מציקות, עשיתי אתמול אולטרסאונד בטן עליונה. ביקשתי מרופא המשפחה היום לבדוק את התשובה והוא אמר שיש ממצא של חמש ציסטות בכבד בגדלים של כ 22 מ"מ. יש לי תור לגסטרולוג בעוד שבועיים ותור לצילום בריום בעוד שבוע. האם הממצא מסוכן? האם יכול להסביר את התחושות שלי? לפעמים אני חשה כאבים קלים, מעין חוסר נוחות, בצד ימין באזור המותן מאחור, האם יש קשר. האם העובדה שנמצא נוזל מרתי בקיבה בבדיקת גסטרו קשורה באיזשהו אופן לעניין? אנא מבקשת תשובה. והאם עלי לנסות להקדים את התור לרופא. בת 63 בבדיקת גסטרוסקופיה אובחן בקע סרעפתי, ושט ללא דלקת, בקיבה דלקת קלה והפרשה מרתית מוגברת יחסית. תודה.

  • + הוסף תגובה
אולטראסאונד בטן ד"ר אייל גל 15/04/2013 14:09
  • ציסטות בכבד הן ממצא שכיח בבדיקת אולטראסאונד ולרב אינן בעלות משמעות קלינית ואין גורמות לסימפטומים כך שלא נראה כי קיים קשר עם התלונות שלך. ממצא של מרה בקיבה גם הוא שכיח ומשמעותו לא לגמרי ברורה. הממצא של בקע סרעפתי יכול להיות קשור לרפלוקס ולהסביר את תלונותיך. אין מקום לבהלה , המתיני לתורך לרופא.

  • + הוסף תגובה
צרבות נמשכות ובדיקת גסטרוסקופיה מיטל 14/04/2013 17:23
  • עקב צרבות ממושכות הרופא המליץ לי לבצע בדיקת גסטרוסקופיה, איך מתבצעת הבדיקה והאם היא מסוכנת?

  • + הוסף תגובה
בדיקת גסטרוסקופיה ד"ר אייל גל 14/04/2013 19:09
  • בדיקת הגסטרוסקופיה בודקת את דרכי העיכול העליונות כולל הושט, הקיבה והתריסריון. בבדיקה הרופא מחדיר צינור עם מצלמת וידאו זעירה דרך הפה למערכת העיכול. הבדיקה נעשית תחת טשטוש ומאפשרת לרופא לראות אם קיים נזק למערכת העיכול כגון דלקת בושט או כיבים בקיבה או בתריסריון וכן לקחת דגימות רקמה או בדיקה לנוכחות החיידק הליקובקטר. קיימים סיכונים נדירים בבדיקה כגון פציעה או ניקוב של דרכי העיכול, דימום וסיבוכים של הטשטוש כגון תגובה אלרגית, הפרעות בדופק, בנשימה או בלחץ הדם. יש להגיע לבדיקה בצום של 8 שעות ולהימנע גם משתייה במשך 3 שעות לפני הבדיקה, יש להגיע עם מלווה.

  • + הוסף תגובה
הליקובקטור פילורי, מה זה? חן 14/04/2013 16:28
  • ביצעתי בדיקת נשיפה ונמצא אצלי החיידק הליקובקטר פילורי האם זה מסוכן?

  • + הוסף תגובה
הליקובקטור פילורי ד"ר אייל גל 14/04/2013 19:08
  • החיידק הליקובקטר פילורי נמצא בקיבה בחלק גדול של האוכלוסיה בארץ וברב המקרים הזיהום בחיידק אינו מתבטא בתסמינים כלשהם. עם זאת קיים קשר בין נוכחות החיידק לבין הופעה של דלקת וכיבים בקיבה ובתריסריון המלווה לרב בכאבים ואי נוחות בבטן העליונה. כמו כן קיים קשר בין החיידק לעלייה בשכיחות של סרטן הקיבה.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!