עמוד הבית > פורומים > סינוסיטיס, מחיצת אף

פורום סינוסיטיס, מחיצת אף

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
קנדידה באף ובגרון שירה 31/03/2014 16:32
  • דוקטור שלום! לאחר ניתוח אף אסתטי ומחיצה. היה לי זיהום של חיידק סטפטוקוקוס וקיבלתי אנטיביוטיקה. לאחר שנתיים, יש לי עייפות כרונית, חוסר ריכוז, יובש בפה ריח רע באף ובגרון ועוד.. בבדיקת מעבדה נמצאה קנדידה בגרון וגם ברירית האף (אין לי ברונכיטיס) האם יכול להיות שיש קשר לניתוח? מה זה אומר? מה הטיפול לכך? תודה מראש..

  • + הוסף תגובה
קנדידה ד"ר קורן אילן 31/03/2014 20:49
  • נוכחות הקנדידה בלוע ורירית האף שכיחה מאוד ואינה בהכרח מצב פתולוגי. כאשר הנ"ל נלווה לכאב בלוע , אודם חד, נפיחות ודלקות חניכיים וכד' אזי ניתן להגדיר זאת כדלקת. מצבים כאילו ניתן למצוא בחולים מדוכאי חיסון כמו חולי HIV, חולי סכרת , מטופלי סטרואידים או כימוטרפיה וכד'. אפשרות נוספת להדבקה הנה מין אורלי. דלקת ע"י קנדידה בלוע או באף אינה קשורה לניתוח שעברת. לנושא עייפות כרונית וחוסר ריכוז פנה לרופא המטפל שלחה להשלמת ברור לדום נשימה חסימתי בשינה.

  • + הוסף תגובה
.קנדידה באף ובגרון פרופ' משה פוטרמן 02/04/2014 13:44
  • אינני רואה קשר בין הניתוח. קוסמטי והקנדידה ובין העייפות המתמשכת .בשלב ראשון אפשר לבצע שטיפות פה ולוע עם תמיסת סודה ומעקב רפואי לשקול הצורך בתרופות

  • + הוסף תגובה
רירית האף רונית 01/04/2014 13:57
  • דוקטור שלום! בבדיקת C.T. שעשיתי פעמיים, נמצאה אצלי תפיחות רירית בסינוס מקסילרי שמאלי. מה זה אומר? האם יש לכך טיפול?

  • + הוסף תגובה
רירית האף פרופ' משה פוטרמן 02/04/2014 13:39
  • תפיחות ברירית הסינוס המקסילרי יכולה להעיד על מצבים שונים בין מצב של דלקת. סינוסים חד פעמית לדלקת קבועה או כרונית בחלק גדול מהמצבים אינה מצריכה טיפול מומלצת בדיקת המומחה

  • + הוסף תגובה
סחרחורת אחרי האוכל אסתי 27/03/2014 08:30
  • שלום רב בן זוגי בן 30 לאחרונה החל להתלונן על סחרחורת כבדה לאחר ארוחה המצב מאוד לא נעים ואפילו מקשה בחיי היום יום שלו, הוא יכול לאכול רק בבית כדי לשכב אחרי האוכל. הוא עשה בדיקות דם והכל יצא תקין גם מבחינת הסוכר האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע על מנת לגלות עודף סוכר? אנא עזרו לי ,מה אפשר לעשות תודה אסתי

  • + הוסף תגובה
סחרחורת ד"ר קורן אילן 27/03/2014 13:18
  • שלום אסתי תלונה זו אינה קשורה לאא"ג. פני לאתר ברפואה פנימית

  • + הוסף תגובה
סינוסיטיס כרוני אדם 03/03/2014 14:44
  • 1. האם סינוסיטיס כרוני יכול להוות גורם ליובש בעיניים ? 2. האם ניתן לשלב בניתוח FESS גם ניתוח קוסמטי להקטנת האף ?

  • + הוסף תגובה
סינוסיטיס כרונית ד"ר אילן קורן 03/03/2014 16:44
  • אדם שלום, סינוסיטיס כרוני או רינוסיוסיטיס בשפה המקצועית היא כותרת. תחת כותרת זו ניתן למצא מספר מחלות השונות במקורן אחת מהשניה אך הסימפטומים זהים. מתוך מגוון זה ישנן מחלות השייכות לקבוצת המחלות האוטואימוניות. מחלות אילו מערבות את חלל האף אך גם אזורים נוספים כמו ריריות הלוע , העיניים ועוד. במסגרת מיוחד זו יתכן גם יובש בעיניים. לאותה מחלה של רינוסינוסיטיס שמקורה בפעילות תאי הדם הנקראים אאוזונופילים, זו אינה גורמת ליובש ואולי להפך, לעיתים יש דמעת עקב חסימה של דרכי הדמעות. לנושא שילוב בין ניתוח סינוסים לניתוח אסטתי, הנ"ל אפשרי אך בנימה אישית לא הייתי ממליץ על כך.

  • + הוסף תגובה
סינוסיטיס כרונית יובש בעיניים ושילוב עם ניתוח קוסמטי פרופ' משה פוטרמן 17/03/2014 21:18
  • במרבית המיקרים יובש בעיניים אינו תוצאה של הדלקת בסינוסים שילוב ניתוח סינוסים עם ניתוח קוסמטי הינו אפשרי .מרבית מנתחי הסינוסים אינם עוסקים בניתוחים קוסמטיים ומרבית המנתחים הקוסמטיים אינם עוסקים בניתוחי סינוסים. באופן אישי אני מבצע ניתוחים משולבים סינוסים אנדוסקופים וקוסמטי מזה שנים רבות בהצלחה ולכן אני סבור שיש בהחלט מקום לשילוב בין הניתוחים ולא לבצעם בנפרד , בכפוף לעובדה שהניתוחים אכן נדרשים ושמצב המטופל מאפשר זאת.

  • + הוסף תגובה
חוש ריח וסטרואידים ליאור 16/03/2014 09:52
  • שלום.אני בן 32 מזה מספר שנים מתמודד עם בעיה של ירידה חדה בחוש הריח וכתוצאה מכך בחוש הטעם. שימוש בתרסיסים מגוונים ממשפחת הפליקסונז נתן להטבה קלה לדקות/שעות ספורות למרות שבוצע שימוש של מספר חודשים ברציפות. בבדיקת א.א.ג הבעיה אובחנה כבצקת אלרגית. האם במצב כזה נטילת סטרואידים דרך הפה ומקביל גם בהתזה בתרסיס יכול לחדד משמעותית את חוש הריח? אודה לתשובתכם

  • + הוסף תגובה
חוש ריח ד"ר אילן קורן 16/03/2014 10:49
  • ליאור, תוספת סטרואידים דרך הפה מעלה את הזמינות והמינון של התרופה לחלל האף וההשפעה אכן חדה יותר. מנגד לסטרואידים תופעות לואי לא מעטות. אנו נוקטים באפשרות זו מדי פעם כאשר מידת הבצקת או הפוליפים בחלל האף משמעותיים והיתרון במתן עולה על החיסרון של תופעות הלואי. כמובן שהתגובה זמנית בלבד ( בדר"כ כחודש) ולכן ממשיכים בשימוש הקבוע ע"י משאף לאף.

  • + הוסף תגובה
סטרואידים וחוש הריח פרופ' משה פוטרמן 17/03/2014 21:05
  • שימוש בסטרואידים משפר את הנשימה הנזלת וגם את חוש הריח. אך שימוש בנטילת סטרואידים עשוי לגרום לתופעות לוואי בלתי רצויות בשימוש ממושך ואי לכך לא נהוג להשתמש בתרופה זאת בשימוש מושך לפתרון בעיית הריח .

  • + הוסף תגובה
סינוסיטיס בהריון הדס 11/03/2014 20:39
  • שלום רב, יש לי סינוסיטיס שמתבטא בכאב ראש חזק בצידי הראש ולא במצח כמו שבדרך כלל היה לי ( זאת הפעם השלישית שיש לי בשנה האחרונה) לפני שלושה ימים קיבלתי אנטיביוטיקה אמוקסיקלב פעמים ביום, היום זה היום השלישי שאני לוקחת ואני מרגישה שיפור קל אבל עדיין כאב ראש חזק, הוא נחלש לפעמים ופתאום שוב מתחזק אולי כשאני לא נחה מספיק. האם זה נורמלי שלוקח לאנטיביוטיקה זמן להשפיע? אני שמה גם מי מלח ומנסה לעשות אדים חמים. אני בהריון שבוע 31. אשמח לתשובה, תודה, הדס

  • + הוסף תגובה
סינוסיטיס בהריון ד"ר אילן קורן 11/03/2014 22:50
קראתי, תודה רבה על תשובתך המהירה. הדס 12/03/2014 07:52
סינוזיטיס וכאב ראש פרופ' משה פוטרמן 13/03/2014 11:42
  • כאב הראש עשוי להמשך מעבר ל3 ימים לעיתים בגלל שאין ניקוז מספיק או שהטיפול האנטיביוטי אינו מספיק במידה והכאב מתמשך יש להבדק עי רופא א.א.ג. במיקרים מסוימים נדרש ניקוז ותרבית של ההפרשות.

  • + הוסף תגובה
ניתוח כפתורים לילד בן שנתיים וחצי שרית 09/03/2014 21:20
  • רציתי לשאול האם כדאי לבצע את ניתוח הכפתורים או להמתין קצת ואולי יחלוף עם הזמן ?והאם יש חשיבות או עדיפות לביצוע בקיץ או בחורף ? מדובר בבעיות שמיעה בשתי האוזניים ...

  • + הוסף תגובה
ניתוח כפתורים ד"ר אילן קורן 09/03/2014 22:58
  • שרית שלום, נכנסת בטעות לפורום אף וסינוסים העוסק במחלות אילו.

  • + הוסף תגובה
כפתורים פרופ' משה פוטרמן 11/03/2014 19:18
  • אין זה הפורום המתאים .בכל מיקרה לגופו, בעיקר לפי משך ירידת השמיעה וחומרתה וכן מצב עור התוף .

  • + הוסף תגובה
ניתוח שקדים ופוליפים עינב 04/03/2014 09:57
  • שלום, בני בן ה3 עשה ניתוח שקדים ופוליפים לפני שבוע 24.2.14 עד היום 4.3.14 הוא בוכה מידי פעם מכאבי גרון כל בוקר באופן קבוע הוא קם עם שיעול ומוציא המון ליחה ירוקה האם זה תקין? חוץ מזה יש לו ריח מוזר מהגרון..

  • + הוסף תגובה
שקדים ופוליפים ד"ר אילן קורן 04/03/2014 23:08
  • שלום עינב, מפנה את תשומת לבך לכך ששאלתך נשאלה בפורום לאף וסינוסים אך בקצרה אומר לך כי כל התופעות שתארת מוכרות ושכיחות לאחר ניתוח מסוג זה.

  • + הוסף תגובה
כאבי גרון וליחה שבועיים לאחר ניתוח שקדיים פרופ׳ פוטרמן 05/03/2014 15:46
שלושה ניתוחי סינוסיטיס סיגל 23/02/2014 19:02
  • שלום.בשנה וחצי האחרונות עברתי שחושה ניתוחי סינוסיטיס (פס) עקב כאבים בצד שמאל של הפנים. את הניתוח האחרון עברתי לפני חודש וחצי ועדיין סובלת מכאבים. אני נואשת וחסרת אונים. מה תמליץ. לי? תודה

  • + הוסף תגובה
שלושה ניתוחי fess בתוך מס חודשים פרופ' משה פוטרמן 23/02/2014 21:06
  • כדי להעריך סיבת הכאבים עלינו להיות מצויים בממצאי ctiהממצאים הקליניים יתכן והכאבים אינם קשורים לבעיית הסינוסים ויש לשקול גם אפשרות של כאב ממקור עצבי בכל מיקרה תהיה זאת אך ספקולציה לאור העדר הנתונים .

  • + הוסף תגובה
ניתוח fess בהרדמה מקומית חנה 18/02/2014 22:20
  • האם קיימת אופציה של ניקוי סינוסים וחלל האף מפוליפים בניתוח בהרדמה מקומית ?

  • + הוסף תגובה
הרדמה מקומית ד"ר אילן קורן 18/02/2014 23:08
  • כן קיימת. חלק מהרופאים מבצעים ניתוח זה בהרדמה מקומית אם כי ע"פ החלטת משרד הבריאות מ 2011, קימת חובת נוכחות מרדים בחדר.

  • + הוסף תגובה
FESSבהרדמה מקומית פרופ' משה פוטרמן 19/02/2014 12:51
  • אפשרי ניתוח FESS בהרדמה מקומית . ניתן ולדעתי במיקרים מסוימים אף רצוי לבצע הניתוח בהרדמה מקומית , במיקרים בהם סיכוני ההרדמה הכללית יותר משמעותיים .מצב זה אפשרי גם בהתאם לאישיותו של המטופל והיקף הניתוח הנדרש.בניתוחים יותר ממושכים ומורכבים אפשרות זאת מצטמצמת .באופן אישי רוב ניתוחי הFESS שאני מבצע הינם בהרדמה כללית אך במיקרים היותר מוגבלים ו/או כאשר הפציינט מבקש זאת ו/או כשמצבו הכללי אינו מאפשר הרמה כללית ,אכן מתבצע הניתוח בהרדמה מקומית בליווי תרופות הרגעה הניתנות עי המרדים.

  • + הוסף תגובה
לגבי היקף הניתוח החנ 19/02/2014 22:41
  • האם חייבים תמיד לנקות את כל הסינוסים מפוליפים גם אם הם רק קצת חסומים? מדובר בעיקר בפוליפ גדול בנחיר אחד שמציק לחולה, מלבד זה אין דלקות או כאבים. תודה רבה על התשובות !

  • + הוסף תגובה
היקף ניתוח ד"ר אילן קורן 19/02/2014 23:01
  • לא, אין חובה לנקות את כל הפוליפים. ישנה פעולה הנקראת polypectomy שבה מוסר רק חלקי הפוליפים הבולטים לחלל האף. פעולה זו ננקטת לעיתים לפי רצון החולה.

  • + הוסף תגובה
יש סיכוי שזה ישפר את המצב? חנה 20/02/2014 21:26
  • מעבר להסרת המטרד, האם הוצאת הפוליפ החוסם את הנחיר יכולה לסייע לאיוורור הסינוסים, להחדרת תרסיס אנטי אלרגי ולשיפור המצב ? והאם יש סיכון ב - polypectomy ? שוב תודה רבה על התשובות ועל ההתייחסות

  • + הוסף תגובה
סיכוי ד"ר אילן קורן 20/02/2014 22:39
  • אם כשכתבת פוליפ חוסם, התכוונת לפוליפ בודד? אם מדובר בפוליפ כואנלי זו מחלה מסוג אחד. אם מדובר במחלה המעורבת בפוליפים בחללי הסינוסים דו צדדי, אזי מדובר במחלה מסוג אחר. מכל מצב, "תלישת" פוליפ או פוליפים אפשרית אך היא לא הניתוח המועדף ותבוצע רק מסיבות קליניות מסוימות או לאחר שהחולה הביע את רצונו בכך. היתרון בפוליפקטומי בלבד הוא משך ניתוח קצר והמנעות מגישה לאזורי סכנה כמו העין או בסיס הגולגולת. החיסרון המרכזי הוא שההסרה של התוכן הפוליפואידי היא בחלל האף בלבד. זה יאפשר שיפור נשימה אך לא יאורר את הסינוסים, לא יאפשר הגעה מיטבית של טיפול תרופתי נשאף או פומי והחזרה יכולה להיות מהירה.

  • + הוסף תגובה
החולה במצוקה כי הוא המחליט חנה 21/02/2014 22:20
  • יש בעיה כרונית דו צדדית בסינוסים, באף יש פוליפ גדול בצד אחד. הכל סטטי, ללא שינוי כבר כמה שנים. הרופאים חלוקים בדעותיהם. האם צריך למצות איזה שהוא הליך בירור לגבי האלרגיה לפני שמנתחים fess ? יש טעם לנסות משאפים כשהחללים די חסומים? ברשותך, דר קורן, אספר לך עובדה מעניינת: האף יכול להיות חסום בערב, נשימה דרך הפה, אבל תוך חצי שעה אחרי שהוא נרדם זה מסתדר וישן כמו תינוק בפה סגור כל הלילה. על מה זה מעיד? דר קורן,תודה לך על השיחה הזו, זה משהו שקשה לנהל עם רופאים פנים אל פנים במחוזותינו. בדרך כלל ממהרים להגיע להחלטות. תודה מכל הלב !

  • + הוסף תגובה
החולה מחליט ד"ר אילן קורן 21/02/2014 22:40
  • שני דברים שעולים בשאלתך הם גם למעשה התשובה. האחת "בעיה כרונית". כמשמעה כן היא. המחלה בעלת אופי כרוני וניהולה תלוי במידת סבל החולה אל מול הכלים הרפואיים שברשות הרופא. והשני, "הכל סטטי".את מעידה שאת ישנה "תוך חצי שעה כמו תינוק" אזי הסימפטומים אינם קשים כל כך וטיפול תרופתי לאחזקה עשוי לספק. לגבי ברור אלרגי הנ"ל עומד על הפרק אך מבוצע במקביל היות ולחולים עם מחלת סינוסים פוליפואידית יש אפשרות של נוכחות אלרגיה במקביל עד %60 מהמקרים וזו דורשת תשומת לב מסוג אחר ומעקב ע"י אלרגולוג. כאמור , ניתוח FESS או פולפקטומי בא בחשבון כדי להקל על סימפטומים וכאשר קימת מסה פוליפואידית ניכרת וחוסמת המפריעה באופן סוביקטיבי לחולה.

  • + הוסף תגובה
פוליפקטומי מתקיים בחדר ניתוח? חנה 22/02/2014 06:52
פוליפקטומי ד"ר אילן קורן 22/02/2014 09:14
  • ניתן לבצע פוליפקטומי במרפאה אך יותר "מסודר" לבצע זאת בחדר ניתוח בהרדמה מקומית בנוכחות מרדים.

  • + הוסף תגובה
אלף תודות ! חנה 22/02/2014 12:56
  • תודה רבה על המידע הבהיר והסבלני ועל ההבנה כמה זה חשוב לחולה שצריך לקבל החלטה בכלל לא קלה בתחום הרפואי. ברור לי שצריך לבוא להבדק. חנה

  • + הוסף תגובה
תגובה ד"ר אילן קורן 22/02/2014 13:05
סיטי מוח וכאב מעל העין דנה 18/02/2014 18:38
  • מזה מספר חודשים אני סובלת מכאבים מעל העין השמאלית בעיקר, פעם ראשונה זה היה סינוסיטיס ואז עבר עם אנטיביוטיקה אחרי כמה חודשים חזר שוב הפעם לא עזר אנטיביוטיקה וכל צילום לא הראה כלום, גם רופא עיניים לא ראה כלום, נוירולוג הפנה לסיטי מח .. האם יש חשש ? האם זה יכול להיות גידול מפחיד? האם הבדיקה לא יכולה לגרום לסכנות בעתיד? כדאי לעשות את הבדיקה? שאלה נוספת, לפני מספר חודשים התחלתי לקחת גלולת ומאז יכול להיות שמאותה תקופה כואב יותר, האם זה יכול להיות מזה?

  • + הוסף תגובה
כאב מעל העין ד"ר אילן קורן 18/02/2014 23:07
  • הבדיקה לא תגרום לבעיות בעתי אבל בהחלט יכול לפתור חלק מההתלבטויות שלך. CT הוא כלי מצוין להעריך את הסינוסים, ארובות העיניים וגם את המוח. לאחריו תוכלי לקבל תמונה ברורה יותר.

  • + הוסף תגובה
CT וכאב מעל העין פרופ' משה פוטרמן 19/02/2014 12:57
  • קשה להעריך על בסיס הסיפור שלך האם CT מחויב המציאות . במידה ונוירולוג סבור שיש לבצע CT מוח עליך לדון בכך איתו . בCT מערות הפנים יש מידה של קרינה ולכן יש לשקול ההחלטה על ביצוע הCT גם על בסיס הבדיקה הרפואית של רופא א.א.ג.

  • + הוסף תגובה
הפרס באוזניים ראש מאד לא בריא 17/02/2014 18:05
  • קיבלתי לפני 48 שעות כאב באוזן ימין אתמול הערב כבר לא יכולתי לסגור עין ימין הבוקר התעוררתי והגרשתי גם נימול בצד ימין של הפה ומין שיתוק חלקי בכל צד ימין של הפנים. אני מבקש רופא מומחה אף אוזן גרון(איזור השרון ותל אביב) שיסכים לקבל אותי מיידית בגלל החשש לנזק בלתי הפיך. ( עפ"י המלצת רופאת משפחה )

  • + הוסף תגובה
כאב באוזניים ד"ר אילן קורן 17/02/2014 18:40
  • נא שם לב שפנית לפורום סינוסים ומחיצת האף. באופן כללי אומר כי כתמונה שאת מצייר נקראת bells palsy והטיפול הדרוש הינו סטרואידים וטיפול אנטי וירלי. אם אינך מוצא רופא זמין פנה למיון בית חולים

  • + הוסף תגובה
כאב אוזן פרופ' משה פוטרמן 18/02/2014 16:29
ממצאי סריקה טומוגרפית של מערות הפנים מלכה 17/02/2014 16:18
  • סיבת הפניה- שיעול ממושך ממצאים:התעבות רירית בקונכיות התחתונות בעיקר בחלל האף. מלאות קלה בדופן האחורי של הנאזופרינקס.? מערות הלסת מאוווררות היטב.

  • + הוסף תגובה
CT מערות פנים ד"ר אילן קורן 17/02/2014 18:37
  • שלום מלכה, אני מניח שסיבת ההפניה ל Cא מערות פנים היתה לבחון האם קיים רינוסינוסיטיס כרוני הגורם לנגר אחורי ( post nasal drip ) ומשם יורד אל כיוון הלוע ומגרה את מיתרי הקול. ע"פ הממצאים רינוסינוסיטיס כזו אינה קימת. מאידך מצויין כי הקונכיות התחתונות (מבנים דמוי מדף החלל האף ) מעובות. עיבוי רירית כזו יכל לבטא מחחלה כרונית של הרירית הנקראת ריניטיס וזומוטורית עם תחושות של גודש באך וקושי בנשימה אפית. מחלה זו באה לעיתים רחוקות עם הפרשת יתר של ריר אך הנ"ל אפשרי. כדי לשייך את הנ"ל לסמפטום השיעול דרושה בדיקה קלינית של הרופא. ממליץ במקביל גם ברור ריאות וגסטרואנטרולוג.

  • + הוסף תגובה
האם יתכן סינוסיטיס חריף ללא כאב כלל? מיכאל 10/02/2014 20:26
  • בתוצאות MRI צויין המשפט הבא:הודגם פלס נוזל אוויר בסינוס הפרונטלי מימין, המתאים לסינוסיטיס חריפה ועיבוי קל של רירית הסינוסים המקסילריים משני הצדדים. התרשמות: פלס נוזל אוויר בסינוס הפרונטלי מימין, המתאים לסינוסיטיס חריפה. פרט לכך בלי ממצא פתולוגי. האם יתכן שללא כאב כלל נדרש אנטיביוטיקה. תודה.

  • + הוסף תגובה
סינוסיטיס חריף ד"ר אילן קורן 10/02/2014 20:45
  • שלום מיכאל, כן רינוסינוסיטיס יכולה להופיע גם ללא כאב. ככלל רב מקרי הרינוסינוסיטיס החד (חריף) הינם ממקור וירלי ויכולו לחלוף לבד. רק אילו אשר נוסף להם זיהום חידקי ידרשו לתוספת טיפול אנטיביוטי

  • + הוסף תגובה
סינוזיטיס חריפה פרופ' משה פוטרמן 11/02/2014 11:07
  • בדכ סינוזיטיס חריפה במיוחד פרונטלית מלווה בכאב בעיקר כשיש פלס אוויר נוזל במקרה זה מאחר שאין כאב ממליץ לעקוב אחר הממצא ע"י בדיקה חוזרת ויתכן ותזדקק גם להדמייה חוזרת בהמשך.

  • + הוסף תגובה
חוש ריח ראומה 29/01/2014 13:55
  • כשנתיים חוש הריח שלי ירד. לפעמים מרגישה ריחות משך היום אולם ברוב הזמן לא. האם ניתן לחזיר את החוש הריח? אשמח לקבל תשובתך. תודה ראומה

  • + הוסף תגובה
חוש ריח דר' אילן קורן 29/01/2014 21:53
  • שלום ראומה, חוש ריח יכול להיפגע מסיבות מגוונות. ככלל הפגיעה נחלקת לעצבית או הולכתית. פגיעה עצבית יכול להגרם במקרים חריגים לאחר דלקת של דרכי הנשימה העליונים , חבלת ראש או בעקבות חשיפה לרעלנים. הפגיעה השכיחה יותר היא הפגיעה ההולכתית כלומר מצב המונע מחלקיקי הריח להגיע לקצות העצב. מצבים אילו שכיחים בדלקות הכרוניות של האף ומערות הפנים , במצבי סטית מחיצה קשים ואחרים. היות וחוש הריח חוזר אליך מדי פעם סביר שהסיבה השניה היא הגורם. פני לרופא אא"ג העוסק בחום הרינולוגיה כדי להעריך את אפך ולהמליץ על טיפול

  • + הוסף תגובה
רופא שיניים קבע שעלי אולי לפנות לרופא אף אוזן גרון. יכול להיות שיש קשר ? דניאל 17/01/2014 16:26
  • יש לי כאב באזור השיניים הטוחנות בצד שמאל, רופא שיניים קבע עפ"י צילומי רנטגן שאין כל בעיה בשיניים, אמרו לי לפנות לרופא אף אוזן גרון. יכול להיות שיש קשר ?

  • + הוסף תגובה
רופא שיניים דר' אילן קורן 28/01/2014 23:32
  • שלום דניאל, קשר אכן אפשרי. העצבוב לשורשי השיניים הטוחנות עובר קרוב מאוד לרצפת סינוס הלחי ( הסינוס המקסילרי) ויכול להיות מגורה ע"י דלקת בחלל הסינוס. בד"כ רינוסינוסיטיס מלווה בתסמינים נוספים: גודש באף, הפרשה, ירידת חוש ריח ואחרים אך יתכן מצב של כאב בלבד. בדיקה אנדוסקופית ע"י רופא אא"ג יכולה לסייע באבחנה

  • + הוסף תגובה
תחושת צריבה בושט טליה 17/01/2014 18:51
  • שלום, לאחרונה (כשבוע) אני מרגישה תחושת צריבה לא חזקה אבל ממושכת לאורך הושט, המזון היחידי אליו אני יכולה אולי לקשר זה תפוזים ותמרים. הצריבה לא מרגישה כמו צרבת (אני לא מרגישה שמשהו 'עולה'), ולא בשום סימפטום אחר שמצויין לרפלוקס (אין כאבים בחזה, כחכוח, לא מחמיר בהישענות קדימה/אחורה וכו', רק צריבה עמומה ממושכת. אשמח לדעת מה לדעתכם זה יכול להיות? האם במצב בו אני מפסיקה לאכול מה שאני מזהה כגורם לזה וזהו, זה עלול להחמיר? האם מכל פעם שאני כן אוכלת זה גורם להחמרה? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
שלום טליה דר' אילן קורן 28/01/2014 23:27
  • מפנה את תשומת לבך כי פנית לפורום סינוסים ומחיצות האף. בקצרה אומר כי על פי תאורך אבחנת רפלוקס סבירה. הפורום לפנות אליו בשאלה הינו פורום גסטרואנטרולוגיה.

  • + הוסף תגובה
תודה רבה טליה 28/01/2014 23:31
  • אכן לא שמתי לב, הגעתי בעקבות תשובתכם לשאלה דומה. תודה על תשובתכם.

  • + הוסף תגובה
גודש בגרון אורנית 28/01/2014 09:22
  • שלום אני מרגישה גודש בגרון הלכתי לרופא נתן לי אומפרקדקת 40 מליגרם כעת לקחתי כחודשים לפעמים אני מרגישה בערב בעבר אכלתי כל יום שוקולד כעת אני משתדלת לא לאכול כמה זמן לוקח שאני יפסיק עם הכדור כבר חודשים ויש הקלה אבל עדיין בערב מרגישה יותר אני לוקחת אומפרדקס בבוקר וכתוב שחצי שעה לפני האוכל האם אני יכולה לקחת שמן זית אחרי הכדור כי זה לא אוכל ולימון עם מים או שאני צריכה לחכות חצי שעה האם יעבור או שכל החיים צריכה לקחת את הכדור כמה זמן לפי דעתך אני מבניה שזה אינדבידואלי לפי הנסיון שלך לוקח שנה חצי שנה תודה אורנית תודה

  • + הוסף תגובה
גודש בגרון דר' אילן קורן 28/01/2014 23:21
  • שלום אורנית, ראשית אני מפנה את תשומת ליבך כי פנית לפורום סינוסים ומחיצות האף. אציין בקצרה כי אם הטיפול באומפרדקס מקל עלייך והאבחנת הרפלוקס סבירה, אזי הכתובת שלך לטיפול ושאלות הינה בתחום הגסטרואנטרולוגיה. מומלץ לפנות לפורום בתחום זה.

  • + הוסף תגובה
גודש בגרון אורנית 28/01/2014 09:24
  • שלום אני מרגישה גודש בגרון הלכתי לרופא נתן לי אומפרקדקת 40 מליגרם כעת לקחתי כחודשים לפעמים אני מרגישה בערב בעבר אכלתי כל יום שוקולד כעת אני משתדלת לא לאכול כמה זמן לוקח שאני יפסיק עם הכדור כבר חודשים ויש הקלה אבל עדיין בערב מרגישה יותר אני לוקחת אומפרדקס בבוקר וכתוב שחצי שעה לפני האוכל האם אני יכולה לקחת שמן זית אחרי הכדור כי זה לא אוכל ולימון עם מים או שאני צריכה לחכות חצי שעה האם יעבור או שכל החיים צריכה לקחת את הכדור כמה זמן לפי דעתך אני מבניה שזה אינדבידואלי לפי הנסיון שלך לוקח שנה חצי שנה תודה אורנית תודה

  • + הוסף תגובה
גודש בגרון פרופ' משה פוטרמן 28/01/2014 14:18
  • תלונתך מצריכה בדיקה א.א.ג על מנת להעריך הצורך בטיפול שאת מקבלת בברכה פרופ' פוטרמן

  • + הוסף תגובה
עדיין לא ענית לי על עניין השמן הזית ועל הלימון אורנית 28/01/2014 14:28
סינוסיטיס לבריכה ערן 03/01/2014 13:53
  • שלום, אני בעל עבר עם התקפי סינוסיטיס, עברתי ניתוח fess ויישור מחיצת האף לפני מספר שנים וכעת יש לי פעמיים עד שלוש בשנה התקפות שמצריכות גם טיפול אנטיביוטי. לפני כחודשיים חזרתי לשחות בבריכה ומאז חטפתי התקפי סינוסיטיס לפחות פעמיים. האם יש קשר בין שחייה בבריכה, אולי כלור, לסינוסיטיס?

  • + הוסף תגובה
סינוסיטיס ובריכה דר' אילן קורן 03/01/2014 16:29
  • שלום ערן, אנשים עם רקע של רינוסינוסיטיס כרונית או אירועי רינוסינוסיטיס זיהומית חוזרת אינם סובלים באופן מובהק מהחמרה עקב שחיה בבריכה. ע"פ תאורך, אתה מציין כי ההחמרה החלה גם לפני תחילת השחיה ולכן אני מניח שלשחיה אין קשר להחמרה. לא ניתן לשלול רגישות לכלור אך מצב כזה למעשה רק יעצים תחושות של גודש והפרשה אפית כביטוי לגרוי אלרגי ואינו הגורם העקרי למחלה. ככלל, כאשר יש מצב של ארועי רינוסינוסיטיס חוזרת המגיבה לטיפול אנטיביוטי כלומר, רינוסינוסיטיס על רקע זיהום, יש מקום לחשוב על מה שנקרא : acute on chronic, כלומר מצבים חדים הנגרמים על בסיס המחלה הכרונית ולטפל המחלה היסודית. כדי להתיעץ עם רופא אא"ג העוסק בתחום הרינולוגיה.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!