עמוד הבית > פורומים > הפרעות קצב לב

פורום הפרעות קצב לב

דר' גיא רוזן

דר' גיא רוזן
רופא מומחה בכיר לקרדיולוגיה והפרעות קצב לב ביחידה לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש פדה, פוריה.רופא מומחה בכיר ביחידת לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש שיבא, תל השומר. אחראי שירות עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
פעימות מוקדמות עופר 13/05/2020 22:59
  • שלום,עקב ריבוי פעימות מוקדמות שנמשכות לעיתים יום שלם עשיתי אקו לב בבדיקה נרשם בן היתר ef 60%. אני בן 52 מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 19/05/2020 11:20
  • EF-60% זה מדד למידת ההתכווצות של שריר הלב ומדובר בנתון תקין לחלוטין. ריבוי פעימות מוקדמות יכול להיות מאוד תסמיני לעיתים גם ללא פגיעה בתפקוד הלב. ממליץ לעשות הולטר קצב לב (שיבדוק את כמות הפעימות באופן מדוייק, ב-24 שעות) ואז להתייעץ איתי או מומחה אחר להפרעות קצב לב שתבחר כדי לקבל המלצות לגבי המשך טיפול.

  • + הוסף תגובה
פעימות מוקדמות ופרפור פרוזדורים עופר 21/05/2020 15:21
  • תודה על תשובתך. עשיתי הולטר 24 ונמצאו פעימות מוקדמות רבות וכן ופרפור פרוזדורים בלילה שנמשך כשעה. הוחלט לתת לי נוגדי קרישה מהסוג החדש . השאלה שלי האם ריבוי פעימות מוקדמות עלול להוביל לפרפור פרוזדורים ? והאם היד לא קלה ההדק במתן נוגדי קרישה אם אין לי מחלות רקע כמו סכרת ולחץ דם רק שיש לציין שיש חשד בעבר ל tia ?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:34
  • כדי לתת לך תשובה רצינית אני חייב לעבור על כל הנתונים במסגרת ייעוץ מסודר. בגדול, פעימות מוקדמות לא גורמות לפרפור פרוזדורים. לגבי הטיפול בנוגדי קרישה אני צריך להעריך את הדברים בצורה מסודרת כדי לתת תשובה.

  • + הוסף תגובה
norvasc יחיאל 31/05/2020 12:54
  • לקחתי את התרופה הנ"ל נגד לחץ דם התנפחו לי הרגליים וקיבלתי בצקת. האם לקחת במקום טריטס 2.5? בכל מקרה זה מה שרופא המשפחה המליץ. כרגע הפסקתי עם נורוסק ולא היה לי לחץ דם מעל 135 על 75 במשך כשבוע. כרגע לחץ הדם הוא מעל 140 על 80

  • + הוסף תגובה
עניתי דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:32
norvasc יחיאל 31/05/2020 12:55
  • לקחתי את התרופה הנ"ל נגד לחץ דם התנפחו לי הרגליים וקיבלתי בצקת. האם לקחת במקום טריטס 2.5? בכל מקרה זה מה שרופא המשפחה המליץ. כרגע הפסקתי עם נורוסק ולא היה לי לחץ דם מעל 135 על 75 במשך כשבוע. כרגע לחץ הדם הוא מעל 140 על 80

  • + הוסף תגובה
עניתי דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:32
norvasc יחיאל 31/05/2020 12:54
  • לקחתי את התרופה הנ"ל נגד לחץ דם התנפחו לי הרגליים וקיבלתי בצקת. האם לקחת במקום טריטס 2.5? בכל מקרה זה מה שרופא המשפחה המליץ. כרגע הפסקתי עם נורוסק ולא היה לי לחץ דם מעל 135 על 75 במשך כשבוע. כרגע לחץ הדם הוא מעל 140 על 80

  • + הוסף תגובה
עניתי כבר דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:31
norvasc יחיאל 31/05/2020 12:51
  • לקחתי את התרופה הנ"ל נגד לחץ דם התנפחו לי הרגליים וקיבלתי בצקת. האם לקחת במקום טריטס 2.5? בכל מקרה זה מה שרופא המשפחה המליץ. כרגע הפסקתי עם נורוסק ולא היה לי לחץ דם מעל 135 על 75 במשך כשבוע. כרגע לחץ הדם הוא מעל 140 על 80

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:31
  • מדובר בתופעת לוואי ידועה של נורווסק. אפשר לקחת טריטייס, אפשר ליטול ווזודיפ שפחות עושה בצקות. בכל מקרה, אלו דברים שרופאת המשפחה שלך תעזור לך בהם בקלות.

  • + הוסף תגובה
פעימה מוקדמת מיטל 25/05/2020 22:55
  • היי, בחצי שנה האחרונה אני חוו פעימות מוקדמות רבות. הדופק לא עולה להפך הוא בדרך כלל נמוך בין 56 ל 75. עשיתי אקו לב ואקו מאמץ שניהם תקינים, ביצעתי גם הולטר שאני ממתינה לתוצאותיו. אך הפעימה המוקדמת לא נותנת לי מנוח אני בן אדם חרדתי וזה רק מגביר לי את החרדה. במהלך היום לא תמיד אני מרגישה את זה אך שאני במנוחה זה כבר בלתי נסבל, זה מגיע בצרורות ולא נותן מנוח. אני חולת אסטמה ומשתמשת במשאף סימביקורט, שהבנתי שלא ניתן לתת חוסמי בטא כי יכול לגרום להחרפת האסטמה. בנוסף הקרדיאולוג טוען שבגלל שהדופק שלי יחסית נמוך הכדורים יורידו אותו עוד יותר. אני ממש בלחץ וכבר חושבת על דברים גרועים. אבא שלי עבר התקף לב בגיל 55 עקב כורסטרול גבוהה שלא היה מאוזן. איך ניתן לטפל בפעימה מוקדמת, אם אני לא יכולה לקחת כדורים? האם חרדה מגבירה פעימה מוקדמת? אודה לתשובתך.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:30
  • היי מיטל, ראשית חשוב להדגיש שפעימות מוקדמות במישהי עם לב תקין מבחינה מבנית (אקו לב תקין) ברוב המוחלט של המקרים חסרות כל משמעות מבחינת הסיכון הרפואי שבהם. גם אם לא תעשי איתן כלום, את תחיי עד 120 (או כמה שזה לא יהיה בתלוי במצבך הרפואי הכללי), והן לא מעלות סיכון להתקפי לב, דום לב וכו׳. מאידך, יש אנשים מאוד תסמיניים עם הפעימות המוקדמות ולהם אנחנו כן מציעים טיפול. זה לא נכון להגיד באופן גורף שאסוף השתמש בחוסמי בטא באנשים עם אסטמה. יש לא מעט אסטמטים שנוטלים חוסמי בטא ״סלקטיביים״ כאלה שמשפיעים יותר על הלב מאשר הריאות, ואין להם החמרה של האסטמה. כמובן שכדי לרשום לך חוסמי בטא אני חייב להתרשם מהכל כולל מידת החומרה של האסטמה וכו׳. בכל מקרה, יש עוד אפשרויות לטיפול בפעימות המוקדמות כולל פעולת צריבה שבה מוצאים את המוקד המדוייק של הפעימות וצורבים אותו עם אחוזי הצלחה גבוהים מאוד להיפתר מהן אחת ולתמיד בלי צורך שבום תרופות לאחר מכן. ממליץ לפנות לייעוץ אצלי או מומחה אחר להפרעות קצב לב שתמצאי לנכון כדי לקבל ייעוץ מסודר והמלצות להמשך.

  • + הוסף תגובה
מה פירוש: פנימי: רבדים טרשתיים עם הדיות מופחתת (רכים), חלקם מוגברת (מסוידים), שגורמים להיצרות פחות מ-%50. קרוטיד חיצוני: ללא שולה 24/05/2020 19:54
תגובה דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:23
  • הפירוש הוא שיש שקיעה של כולסטרול בדפנות כלי הדם שגורמת היצרות מסויימת בעורקי הצוואר, אך פחות מ-50%. מבחינת תסמינים, זה לא יעשה כלום אך זה אומר שיש נטיה להצטברות כולסטרול בדפנות כלי הדם וחייבים לעשות הכל כדי להאט או להפסיק אותה. הדבר העיקרי שעוזר בכך הוא הורדת הכולסטרול הרע לערכים נמוכים ככל הניתן, פחות מ-55mg/dL ואיזון גורמי סיכון כגון סוכרת, ל״ד וכו׳.

  • + הוסף תגובה
שכחתי לציין שאני יודע שעם קומדין, יש הרבה דברים שצריך להזהר לא לאכול , האם זה כך גם עם אלקויז. משה 19/05/2020 10:23
  • גם אנטיביוטיקה צריך מאוד להזהר, עם קומדין האם כך גם עם אלקויז?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 19/05/2020 11:33
  • כפי שכתבתי, הרבה יותר טוב מקומדין בכל הקשור לאינטרקציה עם תרופות כמו אנטיביוטיקות וכו׳ שהיו מאוד בעייתיות עם קומדין.

  • + הוסף תגובה
האם יש סתירה בין לקיחת ויטמינים למדלל הדם אלקויז? וגם לגבי פרי הבננה . משה 19/05/2020 10:20
  • בס"ד ד"ר גיא רוזן שלום רב. תודה רבה על העזרה בפורום. אני בן 60, כ-16 שנה אחרי נתוח מעקפים, וכשנה וחצי אחרי היפוך קצב ב"ה. (לפני כשנה וחצי פעם ראשונה רפרוף פרוזדורים) התרופות שאני לוקח, פרוקור, אחד ליום למעט פעמיים בשבוע, בהוראת הרופא. תרופות נוספות שאני לוקח, אלקויז, (5 מ"ג פעמיים ביום) נורמלול,(12.5 פעמיים ביום) טריטייס (2.5 פעם אחת בערב), ליפיטור (20 מ"ג אחד בערב). השאלה שלי היא שבעבר אפילו שנים אפשר לומר, לקחתי כל יום אחד ויטמין c , ואחד טריקרדיה ואחד מולטיויטמין. אבל מאז האלקויז, והפרוקור שהתחלתי לפני כשנה וחצי, לא ידעתי אם זה טוב לקחת את הויטמנים, ולא יצאתי עם תשובה ברורה מהרופא, (הוא אמר שאפשר, אבל לא בשיא ההחלטיות) וגם לגבי בננות, האם זה גורם לדופק מהיר? תודה רבה משה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 19/05/2020 11:32
  • היתרון של אליקוויס ונוגדי הקרישה החדשים האחרים (כמו פרדקסה וקסרלטו) הוא שבניגוד לתרופה הישנה, קומדין, ההשפעה שלהן יציבה יציבה ויש מעט אינטרקציות עם חומרים אחרים. אין מניעה מנטילת ויטמינים יחד עם הטיפול באליקוויס, וגם אין בעיה עם הבננות. האליקויס לא עושה דופק מהיר.

  • + הוסף תגובה
סיסטולי ודיאסטולי בריטני 12/05/2020 23:11
  • היי, הייתי רוצה לקבל הרחבה בנודא הלחץ דם, סיסטולי ודיאסטולי בנוסף להבין מה קובע את קצב הלב במנוחה.. ומה הערכים שאמורים להיות 10 דקות אחרי הפסקת פעילות גופנית ? אודה להרחבה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 19/05/2020 11:18
  • היי בריטני, יש הרבה דברים שמשפיעים על ל״ד ודופק. הפורום נועד יותר לשאלות קליניות (על מקרים רפואיים) בתחום של הפרעות קצב לב. ממליץ פשוט לקרוא על הנושא באינטרנט.

  • + הוסף תגובה
השטחת t ב f,3 מירב 08/05/2020 13:09
  • שלום רב ד"ר, אני בת 38, בריאה בדרך כלל. בעת ביקור במוקד בשל שפעת קשה, נמצא :"השטחת t ב f,3" צילום חזה ובדיקות דם נמצאו תקינות. האם מותר לי להתעמל? יש לציין כי בשנת 2016 לא נמצא הממצא הזה באקג

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 09/05/2020 20:28
  • באופן כללי אחרי שפעת קשה, ממליץ לא להתעמל למשך שבועיים לפחות. השינויים שתיארת מאוד לא ספציפיים ולא אומרים הרבה. אם לא הייתה דלקת בשריר הלב בגלל השפעת (מתבטא במיחושים בחזה, בדיקות מעבדה לא תקינות וכו׳), אין מניעה מחזרה לפעילות גופנית לאחר שבועיים.

  • + הוסף תגובה
הסתידות CALCIFICATION בעורק הראשי AORTA אריה 07/05/2020 03:44
  • בעקבות MRI של אזור החזה , אובחנה אצלי הסתיידות בעורק הראשי בלב בין בינוני לחמור. הטיפול שניתן לי כדורים להורדת כולסטרול שלא היה גבוה ומדלל דם. האם זהו ? זה הטיפול עד סוף חיי ? אני בן 70 ומתגורר בקנדה תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 09/05/2020 20:25
  • אריה שלום, הסתיידויות בעורקים הן סימן למה שאנחנו קוראים טרשת עורקים, שקיעת כולסטרול בדפנות העורקים שיכולים להוביל להיצרויות בהם. במצב זה, בהנחה שלא היו לך כל תסמינים שקשורים ללב כגון מיחושים בחזה וכו׳, הטיפול הוא אכן הורדת כולסטרול. חשוב להדגיש שמה שאמרת לגבי ״כולסטרול שלא היה גבוה״ הוא לא מדויק. רמות הכולסטרול הרצויות שונות בין אנשים שאין להם מחלות רקע כגון סוכרת או טרשת עורקים וכאלה עם עדות לסוכרת או טרשת עורקים. אם אדם ללא מחלות רקע, רמת הכולסטרול ה״רע״ הנורמלית אצלו היא עד 130mg/dL, אצלך הרמה הרצויה היא מתחת ל-70mg/dL ורוב הסיכויים שהרמות שלך גבוהות יותר. אבל אפילו אם הן כאלה? יש לא מעט עבודות שמראות שהמישהו כמוך, כמה שיותר נמוך, יותר טוב. על כן, בהחלט אתה צריך להמשיך טיפול בסטטינים עד 120. לגבי אספירין הרבה רופאים רושמים אותו לאנשים עם טרשת למרות שאין על כך הוכחה חד משמעית שמוריד סיכוי להתקף לב או בעיות אחרות.

  • + הוסף תגובה
לחץ דם וקצב לב יצחק 04/05/2020 07:34
  • שלום אני בן 72 גובה 165 משקל 75 קג פעילות גופנית : הליכה 30-40 דקות ביום. לוקח אנלדקס 10 מ"ג ו ווזודיפ 10 מ"ג בבוקרדם לחץ הדם מוקם בבוקר 150\80 קצב הלב 50 פ. לדקה. בהמשך היום אחר נטילת התרופות לחץ הדם 130\75 והפולס 75. מה מומלץ? תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 04/05/2020 22:07
  • יצחק שלום, נשמע שאתה צריך משהו נוסף לל״ד בשעות הערב. לא יכול להמליץ לך החלטות טיפוליות קונקרטיות בלי לעבור על כל התיק ולקבל אינפורמציה נוספת. אתה מוזמן לפנות לרופא המטפל שלך ולדון בנושא.

  • + הוסף תגובה
,....תודה יצחק 04/05/2020 22:33
קפיצה מוזרה באיזור החזה סיגל 27/04/2020 21:58
  • ד"ר רוזן שלום רב. אני בת 37, בריאה בדר"כ ולא נוהגת לבצע פעילות גופנית. לאחרונה יש לי תופעה מוזרה באיזור אמצע החזה. לעתים אני חשה מן רעד חזק-קפיצה מבהילה (כמו מן זרימת דם מוגברת שגורמת לעור לקפוץ) וזה קורה אחת לשבוע וחצי-שבועיים למשך כשנייה אחת. זה יכול להיות קשור לכך שבשבועות האחרונים הגוף לרוב נמצא במנוחה (יחסית למה שהיה קודם)? האם יש מקום לדאגה? בברכה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/04/2020 19:17
  • היי סיגל, קשה להבין מהתיאור שלך בדיוק במה מדובר אך נראה לי שמדובר במה שאנחנו קוראים ״פעימות מוקדמות״. פעימות מוקדמות הן פעימות לב שמקורן לא באיזור הרגיל בלב שמיצר פעילות חשמלית במצב רגיל. הדבר יכול להגום לתחושה רגעית של ״כאילו משעו שמתהפך בחזה, ואיזה מחנק רגעי שעולה לגרון״, ויש אנשים שמרגישים בעיקר כאילו הם מחסירים פעימה. באופן כללי, פעימות מוקדמות אינן מסוכנות כלל ועיקר ולכולנו יש אותן מדי פעם. הייתי ממליץ לגשת לקרדיולוג ולהשלים בירור בסיסי כולל אקו לב והולטר קצב לב, להוכיח ושאכן בכך מדובר. את מוזמנת לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום להמשך בירור.

  • + הוסף תגובה
תשובה סיגל 30/04/2020 00:47
  • תודה רבה על תשובתך. זה אכן לפעמים גם גורם לי למן תחושת מחנק רגעית בגרון. אתה מקבל מטופלים באיזור השרון?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 04/05/2020 01:24
  • היי סיגל, אני מקבל מטופלים גם בגני תקווה, בימי רביעי.

  • + הוסף תגובה
קרדילוק קרמשניט 15/04/2020 09:11
  • שלום רב, התחלתי לקבל את הכדור 1.25, הנני בת 64, בנוסף מקבלת סיטריקס 5 מג, השאלה שלי האם הכדור קרדילוק שהוא חוסם בטא יכול לפגוע לי באורגזמה הנשית? , התחלתי לפני 3 ימים לקחת את הקרדילוק, את סיטריקס הנני לוקחת שנתיים, רק שהוא העלה לי את המינון מ 2.5 ל 5.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 20/04/2020 00:10
  • שלום, את מעלה שאלה מעניינת. כעקרון, יש יותר מידע על גברים עם התרופות ממשפחת חוסמי הבטא שיכולות כעקרון באחוז קטן מהמטופלים לגרום לאין עונות, בעיקר, הפרעה בזקפה. לגבי נשים, ישנן מחקרים שמדווחים על ״ דיווח על תפקוד מיני ירוד״ בכ-21% מהמטופלות כאשר בקבוצת הביקורת (בלי חוסמי בטא) היו כ-17%, לא ברור האם ההבדל מובהק מבחינה סטטיסטית. יש גם עבודות שאומרות שאין לכאורה השפעה של חוסמי הבטא על תפקוד מיני בנשים. בשורה התחתונה, לא בטוח שיש איזשהו אפקט לוואי של חוסמי בטא על תפקוד מיני בנשים, ואם יש, מדובר בסיכון נמוך מאוד לפגיעה בתפקוד מיני.

  • + הוסף תגובה
ירידה בחשק המיני קרמשניט 01/05/2020 16:47
  • רופא המשפחה הפסיק לי את הכדור קרדיולוג אבל העלה לי את המינון ל הטריטייס ל 5 במקום 2.5, כשהיה 2.5 התפקוד היה מצוין כעת קשה לי להגיע לאורגזמה . התלוננתי על הקרדילוק ואמר שאין צורך, לא יודעת מה לעשות. מה מפריע מבין שניהם

  • + הוסף תגובה
אי ספיקה ופעימות מוקדמות שוקי 18/04/2020 14:36
  • שלום רב, אני בת 25 בדר"כ בריאה, בבדיקת אקו לב שביצעתי נמצא שיש לי אי ספיקת לב מיטרלית מינילית ואי ספיקה טריקוספידלית מינימלית עם לחץ ריאתי מוערך תקין. מעבר לזה אני מרגישה כאבים באים והולכים בצד שמאל בחזה ובנוסף תחושה כאילו הלב "מחסיר פעימה" ואחרי פעילות גופנית ממש קצרה יש לי דופק מהיר מאוד ובלילה מרגישה כמו מן רטט כזה... קרדיולוג אחד בכלל לא אמר לי על התוצאות אלא אמר שהכל תקין וקרדיולוג אחר אמר שהתוצאות של האקו לב חסרות משמעות אבל שלח לאקו לב במאמץ...מרגיש לי שקצת מזלזלים בי בגלל הגיל הצעיר שלי ולא לוקחים את התלונות שלי ברצינות ואני אובדת עצות ומודאגת מאוד...מה אפשר לעשות? תודה מראש!

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 20/04/2020 00:20
  • היי, קודם כל ממצאי אקו עם הדליפות המינימליות הן תקינים לחלוטין. הלב זאת לא מכונה שנבניתה במעבדה, השסטומים לא נסגרים בהכרח ב-100%, ודליפה מיזערית קיימת כמעט בכל בדיקה שעושים. מיחושים בחזה אכן מצריכים בדיקה ע״י מבחן מאמץ. לגבי התחושה של החסרת פעימה אני מניח שזה בשל פעימות מוקדמות שצריך לבדוק ולהבין עד כמה שכיחות אצלך (ע״י בדיקת הולטר). כעקרון פעימות מוקדמות גם כן הינם ממצא שכיח שיש אצל כולם, מה שמשנה היא הכמות שלהן. אם יש כמות רבה והן גורמות לתחושה לא נעימה אפשר לשקול לעשות איתן משהו. באופן עקרוני (ככלל), גם פעימות מוקדמות מרובות יחסית (אלא אם זה בכמויות מטורפות), חסרות משמעות מבחינת ההשפעה על בריאותך, סיכון להתקף לב, דום לב וכו׳. זה לא אומר שלא צריך לעשות בדיקת הולטר, כי אם הכמות גבוהה מאוד (מעל 20%) מכלל הפעימות, אז כן עלולות לגרום לתופעות לוואי וכדאי לטפל בהן. לגבי הדופק שעולה בפעילות גופנית, מדובר במשהו שכיח, ויותר שכיח באנשים שלא בכושר. אני לא יודע מה מידת הכושר שלך אבל בגדול, אם תתמידי בפעילות גופנית אירובית, הדופק מנוחה יירד וגם קצב עליית הדופק וגם יחזור לדופק מנוחה מהר יותר. בכל מקרה, בשל מיחושים בחזה, כדאי להמתין עם הפעילות הגופנית לתשובה של מבחן המאמץ.

  • + הוסף תגובה
תודה על תשובה מפורטת!!!! שוקי 21/04/2020 02:25
  • אתה הקרדיולוג הראשון שלא מזלזל בי ונותן לי תשובה מפורטת!!! מודה לך מאוד! האמת שאני לא עוסקת בפעילות גופנית כמעט בכלל מהפחד של הדופק המהיר....וביקשתי הולטר והקרדיולוג סירב בטענה שאין צורך...אנסה לבקש שוב....אם אפשר עוד שאלה, איך מטפלים בדפיקות לב המוקדמות? כדורים? ואם כן זה לא קצת מוקדם בגילי? תודה!

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/04/2020 19:18
  • ממליץ להזמין תור אלי או למומחה אחר בתחום שתבחרי כדי לברר ולטפל בעניין.

  • + הוסף תגובה
תשובות אקו לב במאמץ שוקי 23/04/2020 18:03
  • שלום רב, בת 25 בדרך כלל בריאה אבל בגלל כאבים בחזה, תחושה של "החסרת פעימה" ואקו לב שהראה אי ספיקה מיטרלית מינימלית הקדיולוג שלח לאקו לב במאמץ. אשמח אם תוכל להגיד לי מה זה אומר : "במנוחה התכווצות החדר בשמאלי הייתה תקינה. במאמץ הודגמה התכווצות היפרדינמית של כל דפנות החדר השמאלי, מקטע פליטה של החדר על פי הערכה גסה עלה ב55% במנוחה ל65% לאחר מאמץ. לסיכום:ללא סימנים אקוקרדיוגרפים של איסכמיה מיוקרדיאלית במאמץ." תודה מראש!!!!

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 26/04/2020 00:11
הפרעת קצב במנוחה ט, 24 22/04/2020 18:27
  • בת 24. בריאה פיזית, לא עושה פעילות גופנית, ללא עבר של מחלות לב. כבר מספר חודשים שבזמן מנוחה (בעיקר כשאני נשכבת לישון) אני חווה תחושה של החסרת פעימה שגורמת לגוף שלי להגיב במעין קפיצה בלתי נשלטת. זה קורה מספר פעמים בלילה, לעיתים ממש על סף השינה ומפריע להירדמות. האם יכול להיות שזה משהו שמצריך בדיקה או שזה נורמלי? תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 26/04/2020 00:10
  • מדובר ככה״נ במה שנקרא פעימות מוקדמות, תופעה שכיחה מאוד וחסרת כל משמעות מבחינה בריאותית ברוב רובם של המטופלים למרות שיכולה להיות ״מעצבנת״ מבחינת התחושה. ממליץ להיבדק ע״י מומחה להפרעות קצב לב, להוכיח שאכן בזה מדובר ולקבל המלצה מסודרת יותר לגבי מה לעשות עם זה.

  • + הוסף תגובה
מנגנון פעולה של Propranolol לוטם 20/04/2020 12:36
  • הייי אני סטודנטית לסיעוד ומחפגת בקצרה את מנגנון הפעולה של התרופה Propranolol. אודה לך אם תוכל לעזור לי.

  • + הוסף תגובה
אקו לב עדן 18/04/2020 21:25
  • עשיתי בדיקת אקו לב, היה צריך להיות לי תור אצל קרדיולוג כדי לבחון את התוצאות אך עקב הקורונה הוא התבטל וכעת אני לא יודעת מה התוצאות אומרות אשמח לעזרה הערות שכתבו האקו : טרביקולציות באפקס של חדר שמאל ללא עדות ל- non- compaction. אין עדות ל- intracardiac shunts

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 20/04/2020 00:28
  • הממצאים יכולים להיות (ורוב הסיכויים שהם) תבנית תקינה, אבל חסר לי ההקשר. אם התעלפת פעם או יש סיפור של מוות פתאומי במשפחה, הייתי בדיקות נוספות להוכיח שאכן אין בעיה בשריר הלב. גם בעידן הקורונה אין סיבה שלא תשלימי בירור של בעיה לבבית. את מוזמנת להתייעץ איתי (אפשר גם בייעוץ וידיאו) או קרדיולוג מומחה אחר כדי להבין את ההקשר ולהחליט האם ניתן להסתפק בבדיקה זו או שצריך לשקול המשך בירור.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הפרעות קצב לב

הצטרפו לאינדקס הרופאים!