עמוד הבית > פורומים > הפרעות קצב לב

פורום הפרעות קצב לב

דר' גיא רוזן

דר' גיא רוזן
רופא מומחה בכיר לקרדיולוגיה והפרעות קצב לב ביחידה לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש פדה, פוריה.רופא מומחה בכיר ביחידת לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש שיבא, תל השומר. מנהל שירות עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
ציפרלקס, קרדילוג והתכווצות לבבית מירי 29/09/2020 11:38
  • היי, אני נוטלת כשלושה חודשים ציפרלקס עקב חרדה וגם כדור קרדילוג 1.25 מג. בזמן האחרון התחילו התכווצויות מוזרות בלב, גם בזמן מנוחה וגם במשך היום: 3 עד 5 התכווצויות מהירות ברצף. רציתי לדעת האם זה נורמלי, או משהו שצריך לבדוק? תודה!

  • + הוסף תגובה
דופק נמוך במנוחה מוריס 26/09/2020 20:17
  • שלום רב .הדופק שלי במנוחה נע בין 44--50 .אני צועד כול יום 45 דקות מהר .מייד לאחר הסיום אני בודק דופק מגיע ל63.לפני כ 8 חודשים היה לי דופק גבוהה יותר כ 56 במנוחה .לפני 13 שנה החלפתי מסתם אורטלי ביאולוגי .מרגיש טוב .לחץ הדם נמוך אחרי ארוחה 82/54 ומייד הדופק עולה ל 50 .בלוטת התריס תקינה .מלח בדם 133 נמוך .מה הסיבה לדופק נמוך ? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 26/09/2020 20:38
  • יש אנשים שהמערכת בגוף ש״מרגיעה״ דברים עובדת אצלם ביתר ולכן הם מסתובבים עם דופק מנוחה נמוך. הדבר שכיח אצל אנשים שעושים ספורט אירובי סדיר, ולעיתים גם ללא כל קשר לכך. אנחנו רואים גם שדופק המנוחה אצל אנשים מבוגרים נמוך יותר, ככה״נ בשל שינויים עם הגיל ב״קוצב הלב הטבעי״. בכל מקרה, אם אתה מרגיש טוב, לא חלש, לא סובל מארועים של קדם התעלפות או התעלפויות, אין סיבה לדאוג מהעניין. כמובן אם אתה נוטל תרופות שמפחיתות את הדופק אז מומלץ לשקול יחד עם הרופא המטפל את מידת נחיצותן.

  • + הוסף תגובה
רעידות לאחר שינה קצרה דור 27/04/2019 18:22
  • שלום, אני בת 29 ולעיתים (די רחוקות) קורה לי שלאחר שינה קצרה, בדר"כ שינה על הבטן, אני מתעוררת וכל הגוף שלי רועד בטירוף, בעיקר פלג גוף עליון כולל הידיים. הרעידות הן ממש מעין ויברציה של הגוף ואני מרגישה גם את המיטה רוטטת בעדינות מתחתיי כתוצאה מהרטט של הגוף שלי. בזמן הרעד אני מרגישה שהדפיקות לב שלי מהירות בצורה בלתי רגילה שגם אחרי ספורט אני לא מגיעה לדפיקות כאלו מהירות. הרעד נפסק בערך לאחר דקה או לאחר שאני משנה תנוחה וקמה מהמיטה. האם נורמלי שדבר כזה קורה? לגשת להתייעץ עם רופא המשפחה?

  • + הוסף תגובה
רעידות רון 25/09/2020 16:45
  • היי דור זה קורה לי גם בזמן האחרון ידוע לך מה הבעיה ?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 26/09/2020 20:34
  • לא נשמע כמו משהו שקשור ללב למרות שלעיתים הפרעות קצב לב יכולות לגרום לדופק מואץ ול״רעידות״. ממליץ להתחיל מבדיקה אצל רופא משפחה שיפנה לקרדיולוג במידת הצורך.

  • + הוסף תגובה
התייחסות לתוצאות בדיקת הולטר סמי 21/09/2020 19:29
  • שלום רב. בן 75 בריא בד"כ. שוחה באופן קבוע. בעקבות חוויה של החסרת פעימה מדי כל 7-8 פעימות, בה חשתי במשך כ 3 שעות, בחזה ובבדיקה עצמית של הדופק בזרוע ובמכשיר לחץ הדם, ביצעתי אקו לב, בדיקת מאמץ, והולטר ל 48 שעות. בדיקת האקו והמאמץ נמצאו תקינות לחלוטין. להלן תוצאות בדיקת ההולטר: קצב בסיסי : סינוס. קצב לב מינימלי 28. קצב לב מקסימלי 117, ממוצע 63. הפרעות קצב PVC'S חדריות - לא. הפרעות קצב - PAC'S על חדריות - 212 בודדים בפיזור הומוגני 10 צמדים. קטע קצר של טכיקרדיה עלייתית עד כ 4 פעימות ועד מהירות כ 150 לדקה. הפרעות הולכה - פאוזות עד כ 2.3 שניות במנגנון חסם עלייתי חדרי, דרגה ראשונה ושניה מסוג וונקבאך 1 MOBITZ בעיקר בלילה. שנויי ST - לא אבקש התייחסותך לשאלותיי הבאות: 1. מה המשמעות וחומרת הממצאים הנ"ל בדגש על הממצא של ההולכה. 2. האם נדרש טיפול ו/או מעקב כלשהו 3. האם חלות עלי מגבלות פיזיות גופניות כלשהן (שחייה ממושכת כמעט יומיומית) 4. האם הממצאים וממצא ההולכה בפרט הפיכים. אציין בנוסף כי לפני 4 שנים עברתי חווייה דומה, ובדיקת ההולטר שעשיתי אז ל 48 שעות היתה תקינה לחלוטין ללא ממצא כלשהו. בתודה ובברכת שנה טובה ושופעת בריאות.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 26/09/2020 20:32
  • מדובר בהולטר תקין בסה״כ, הממצאים חסרי משמעות ואין כל צורך בבירור נוסף (מעבר למה שבוצע) או הגבלות כלשהן.

  • + הוסף תגובה
נטילת פרורקור במשך שנתיים גילי 03/09/2020 17:29
  • היי דוקטור, החם שלי בן 74 סבל מהפרעות בקצב הלב, על כן הושתל בגופו דפיברילטור, והוא הונחה ליטול את התרופה לאחר ההשתלה, בביקורים תקופתיים ערכים שנבדקו היו תקינים, למרות זאת התגלה שהוא סובל מבעיות בבלוטת התריס לאחר שנתיים, כתוצאה מכך סובל מקושי בשינה, תזונה ועוד. בפגישה אצל רופא חדש הוא הונחה להפסיק את כל נטילת הכדורים, ולראות איך מרגיש. להבנתנו נטילת הכדור לטווח ארוך אינה מומלצת כלל, מה דעתך והמלצותיך בנושא ? תודה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 05/09/2020 12:00
  • ככלל אנחנו מנסים להימנע מהפרוקור בגילאים מתחת ל-80 אלא אם אין ברירה, בשל פרופיל תופעות לוואי בעייתי. אני לא מכיר את הפרטים המלאים אז לא אוכל להמליץ דבר בהקשר זה אבל זה לא נשמע מופרך לנסות ולהפסיק את הפרוקור ולראות איך הוא מרגיש. ממליץ להתייעץ איתי או עם מומחה אחר להפרעות קצב לב לקבלת החלטות.

  • + הוסף תגובה
פענוח ראשוני של הולטר אורי 03/09/2020 15:24
  • שלום רב, אני ביצעתי אתמול בדיקת הולטר והתקבלו תוצאות. זה מה שנרשם: קצב סינוס: 43-105 לדקה. VPBS-APBS בודדים מאוד אירוע של Slow VT אני אלך לפענוח הבדיקה, אך האם משהו מהנ"ל חריג/מצריך

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 05/09/2020 11:58
  • אורי שלום, בהחלט העניין של Slow VT מצריך בירור. ממליץ לפנות למומחה להפרעות קצב לב

  • + הוסף תגובה
כל פעם אחרי שאני נפצעת יש לי את כל התופעות של לפני עילפון נופר 31/08/2020 17:06
  • שלום, כל פעם כשאני נפצעת (פציעות כואבות עם דם אבל לא פציעות קשות) למשל, חתך מסכין, שפשוף של העור מנפילה, שבירה עמוקה של הציפורן וכו. אני מיד מתחילה להרגיש סחרחורת, בחילה נוראית, עמעום שמיעה, הזעה מרובה והרגשה שאני עומדת לאבד הכרה. אין לי בעיה ספציפית עם דם (לא חושבת שזה ממראה הדם עצמו, כשאני רואה דם של אחרים או בבדיקות דם לא קורה לי כלום) תמיד שזה קורה אני מתיישבת/ שוכבת מיד, מרומה קצת רגליים, שותה מים, נושמת עמוק וסובלת למשך דקות ארוכות עד שזה עובר. האם זו תגובה לכאב עצמו? יכול להיות שהסף כאב שלי כל כך נמוך? האם זה נפוץ? חש איך להתמודד עם זה? תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 31/08/2020 21:32
  • מאוד נפוץ, זה לא עניין של סף לכאב אלא מה שנקרא ״תגובה וגאלית״ (את יכולה לקרוא על זה). זה לא מסוכן, לרוב משתפר עם הגיל, ויש מספר טריגרים שיכולים לגרום להם ולהביא עד כדי עלפון. חשוב להדגיש שאין מדובר במשהו מסוכן, אפילו אם את מתעלפת מזה. מה שטוב הוא שלרוב זה לא פתאומי, מרגישים את התחושה לפני שזה בא, סחרחורת, לעיתים הזעה ובחילה ואז אפשר להישכב ולהרים רגליים וזה חולף. חשוב להקפיד על שתיה מרובה ורצוי יותר מלח בדיאטה, להמליח את האוכל...

  • + הוסף תגובה
אקג. האם הוא תקין? סמדר 18/07/2020 22:05
  • שלום ד"ר רוזן הבוקר, במשך כמה שעות, הייתי חלשה מאוד, והדופק שלי נע בין 53 ל58. דופק כזה לא אופייני לי. לחץ הדם היה סביר - כ 130/70. אחות מכבי הפנתה אותי למיון ( יש לי מחלות רקע - יתר לחץ דם, תת פעילות בלוטת התריס, פיברומיאלגיה, אסתמה, טרום סוכרת, וסרטן שחלות ב2017, הסרה ללא כימו) כשהגיעו מד"א לחץ הדם עלה ( כן, מלחץ..) ל 160/90 והדופק למעל 80. במיון לא בדקו טרופונין. לחץ הדם שם נשאר גבוה למדי, והדופק 85. בדיקות הדם, למעט CRP 1.44, כשהטווח הוא 0-0.5, היו תקינות. על האקג המצורף נאמר לי שהוא תקין, ושהשינויים הם בשל המכשיר. אשמח לדעתך. לא ברור לי מה גרם לדופק נמוך וחולשה בבוקר. עכשיו אני עדיין עייפה וחלשה, אבל הדופק תקין. תודה רבה. קישור לתמונת תרשים האקג http://www.up2me.co.il/v.php?file=3355458.jpg

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:26
אקג. האם הוא תקין? סמדר 30/08/2020 00:21
בדיקת אקו לב אורנה 25/08/2020 15:04
  • שלום דר. אלי ביצע היום בדיקת אקו , אציין שיש לו חדר שמאלי קטן בבדיקה יצא לו המשפט תבנית זרימה פסואונדורמלית של mitral inflow מה הפירוש? תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 23:25
  • מעיד על הפרעה קלה בהרפיית הלב. אין לי שום פרטים לגבי המטופל. במטופלים מסויימים, מדובר בממצא שכיח מאוד.

  • + הוסף תגובה
פענוח הולטר לילד בן 10 ענת 24/08/2020 09:53
  • שלום ד"ר , הבן שלי בן 10 התלונן על דופק חזק עבר בדיקת רופא אקג ואקו לב , הכל יצא תקין (מלבד אוושה קטנה ותמימה לדברי הקרדיולג) אך הקרדיולג הפנה אותנו להולטר 24 שעות ויש תוצאות שדי מדאיגות אותי ואשמח לחוות דעת. תודה רבה !

  • + הוסף תגובה
תוצאות. ענת 24/08/2020 10:05
  • הפרעות קצב על חדריות APCS :הצפון קטעי ATRIAL RHYTHM לדוגמא כמה 14-15. שינויים משמעותיים בקטע ST : נצפו גלי T שליליים לסיכום: ילד בן 10 שנים, קצב סינוס מהירות מינימלית 55 פעימות לדקה , מהירות ממוצעת 86 פעימות לדקה , נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות עד 149 פעימות לדקה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 23:22
  • נשמע לי כמו הולטר תקין לגמרי. הדברים המינוריים שתוארו בהולטר הינם תקינים ולכולנו יש אותם.

  • + הוסף תגובה
תיקון טעות ענת 24/08/2020 10:07
צריבה בצינטור יורם 18/08/2020 00:26
  • האם ניתן לרפא ולפתור בעיית פעימות מוקדמות ממקור עלייתי או ממקור חדרי, על ידיי צריבה בצינטור? באם כן מהם אחוזי ההצלחה? האם ניתן לרפא ולהפסיק סיכון של ריפרוף עלייתי, על ידיי צריבה בצינטור? באם כן מהם אחוזי ההצלחה? באם צורבים בבעיות כאלה, האם תרופות כמו קרדילוג או טמבוקור הופכות למיותרות אחרי הצריבה? ואפשר לוותר עליהן?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 23:18
  • בהחלט ניתן לטפל בעל אותן הפרעות הקצב שהזכרת בצנתור צריבה (אבלציה) אחוזי ההצלחה תלויים בסוג הפרעת הקצב ונעים בין 85%-97% בידיים מיומנות. במידה והצריבה מצליחה, הדבר מייתר את הצורך בהמשך טיפול תרופתי נגד הפרעות קצב אלו. ממליץ להיוועץ איתי או עם מומחה אחר בתחום שמבצע אבלציות לקבלת פרטים מלאים ותואמים את המקרה הספציפי שלך.

  • + הוסף תגובה
בדיקת אקג סנדרה 17/08/2020 11:04
  • שלום ד"ר, עוד חודשיים אני אהיה בת 30. לפני כשנתיים עברתי בירור קרדיולוגי בעקבות הרגשה לא טובה, דפיקות לב חזקות וחלשות, חולשה וסחרחורות ועוד ועוד, הומלץ להפסיק לעשן (והפסקתי - כבר שנתיים) להירגע, ולהיות במעקב עקב בעיה באקו לב (אי ספיקה מינימלית מיטרלית וטריקוספידלית). באמת מאז שהפסקתי לעשן לא היו תסמינים, ובחודשיים האחרונים זה חזר, ובגדול. התחלתי להרגיש לא טוב, דופק לא סדיר, חלש מידי, חזק מידי, סחרחורות, ואפילו כמעט התעלפתי פעם או פעמיים. הזמנתי אפילו מד דופק, וגיליתי שדופק באפיזודות של לחץ בחזה או הרגשה של דפיקות לב מוזרות הוא בין 47-55. כאשר אני במנוחה (יושבת) הדופק בדר"כ על 58. בעוד כמה ימים יש לי ביקור אצל קרדיולוג של הקופה והיום עשיתי אקג שבתוצאות שלו כתוב: Right axis deviation, Atrial fibrillation, Abnormal ECG. אשמח לקבל המלצה מה לעשות בהמשך, האם יש מומחה נקודתי שכדאי לגשת אליו? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 23:13
  • לפי התיאור של האק״ג יש לך פרפור פרוזדורים. מאוד נדיר באישה צעירה ובריאה, אלא אם את עושה המון ספורט אירובי (ריצות, רכיבות אופניים). ממליץ להתייעץ באופן מדובר איתי אם עם מומחה אחר להפרעות קצב לב להתייעצות מסודרת.

  • + הוסף תגובה
תוצאת הולטר עקב הריון בסיכון הדר 16/08/2020 14:08
  • שלום, אני בת 30, נמצאת במעקב הריון בסיכון עקב מסתם מיטרלי דו צניפי והתבקשתי לבצע הולטר למשך 24 שעות. אשמח לדעת מה התוצאות מטה אומרות? (יש לי תור לרופא רק בעוד חודש) הבדיקה בוצעה בשבוע 16 להריון. להלן תוצאות הפענוח: קצב בסיסי: סינוס קצב לב מינימלי: 48 מקסימלי: 164 ממוצע:75 הפרעות קצב נודליות: 180 עם ריבוי בשעה 14:00 הפרעות קצב על חדריות- pac’s - 3595- 3.6% מכלל הפעימות בפיזור שווה. הפרעות הולכה- לא שינויי st- לא תודה רבה על המענה! הדר

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 23:10
  • המסתם המיטרלי הינו תמיד בעל שני עלים... אני צריך לראות את ההולטר בעיניים שלי, בגדול, לא נשמע משהו דרמטי. דופק נודלי מואץ הוא לא משהו לא תקין, הכמות של הפעימות המוקדמות אינה גדולה ברמה שמצריכה התערבות אם אין הם לא גורמים לתסמינים. ממליץ להתייעץ באופן רשמי עם קרדיולוג המתמחה בענייני הלב בנשים הריוניות.

  • + הוסף תגובה
דפיקות לב מואצות אסתי 14/08/2020 12:24
  • לפני שבוע קיבלתי שיחה ממישהו שמאוד ריגש אותי. במיוחד תוכן השיחה. באותו יום לא תפקדדי מרוב התרגשות ומאותו יום ועד עכשיו (כשבוע) אני עם דופק מהיר בלב. ממש מרגישה את הלב בזמן התקף וכתוצאה מכל שיעול יבש מידי פעם.האם הגיוני שכל זה משיחת הטלפון?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:59
  • היי אסתי, אינני יודע בת כמה את או כל פרטים אחרים. בגדול, יש אנשים שגם חוטפים התקף לב משיחת טלפון, לא שאני רומז שזה הסיפור. ממליץ להיבדק ע״י רופא ולעשות בדיקות בסיסיות לברר את העניין.

  • + הוסף תגובה
אימונים יוני 08/08/2020 02:44
  • היי אני בן 34 ומתאמן כ3 חודשים באיגרוף תאילנדי 2 אימונים בשבוע, עשיתי לאחרונה בדיקת ארגומטריה שהייתה תקינה, האם זה בסדר להוסיף בהדרגה עוד 2 אימונים בשבוע? האם צריך לשים לב לדופק בזמן האימון? כי האימונים אינטנסיביים, תודה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:57
  • בגדול, אנשים צעירים ובריאות כמוך אינם מוגבלים בפעילות גופנית או דופק...

  • + הוסף תגובה
פענוח בדיקת ארגומטריה לאחר ניתוח מעקפים בלה 21/07/2020 15:49
  • שלום רב, ב-6.8 אבי בן 73 עבר ניתוח מעקפים לאחר שבצנתור הודגמה מחלה תלת כלית קשה עם חסימה תת שלמה של RCA גדול בחלקו השני והיצרויות משמעותיות בשני ענפיו. היצרות משמעותית בחלקו השני של CX וחסימה שלמה של LAD מילוי קולטרלי קלוש בחלקו הדיסטלי מהעורק העוקף שמספק גם קולטרלים ל RCA. הוא עבר ניתוח CABG משך 4 שעות, מהלך הניתוח היה תקין, למעט עצירת שתן והוחל טיפול בקסטראל ולאחר מכן נגמר מקטטר. בביקורת שנערכה אחרי שבועיים בבדיקה גופנית שנעשתה לו על ידי הכירורג נמצא ש קולות לב סדירים. אק.ג קצב סינוס 87 ללא סימני איסכמיה חריפה. ראות כניסת אוויר מעט מופחתת מעל בסיס בריאה השמאלית בטן רכה פצעים ניתוחיים תקינים הוצאו תפרי הנקזים צילום חזה: מצב לאחר סטרנוטומיה תפליטים פלאורליים קטנים יותר משמאל. בתאריך ה-21.7 הוא הופנה ממכון שיקום הלב לבדיקת ארגומטריה. מתוך דו"ח הבדיקה: לפני בדיקה, דופק 90, דיאסטולי 70 סיסטולי 130 שיא המאמץ, דופק 131, דיאסטולי 70, סיסטולי 140 המבחן נמשך : 4:02 הגיע למאמץ של 7.00 METS המבחן הופסק עם הגעה לדופק מטרה הסיכום הוא כושר נמוך לבינוני, תגובת לחץ גדם תקינה, ללא תלונות לבביות, לא נצפו שינויים משמעותיים במקטע של ST במאמץ שבוצעץ הפרעות קצת הולכה: VPBS מרובים במאמץ. מה המשמעות של כך ? אבי לאחר הניתוח הוא פעיל מאוד, מסתובב הרבה ונוסע. האם יש בכך סיכון שהוא יכול לגרום לעצמו נזק ? תודה, בלה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:56
  • פעימות מוקדמות הן סוג של הפרעת קצב לב. בגדול, ברוב המקרים הפעימות המוקדמות אינן מסוכנות. בגדול, אם תפקוד הלב הינו תקין והפעימות המוקדמות אינן רבות מדי (יותר מ-20% מכלל הפעימות), והפעימות אינן מגיעות ״מוקדם מדי״, אז אין בהן סיכון. בהחלט כדאי להיות במעקב של מומחה להפרעות קצב לב. הוא מוזמן לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום לייעוץ מסודר.

  • + הוסף תגובה
עיבוי עלים במסתם אאורטלי בגיל צעיר עידן 19/07/2020 12:30
  • שלום, אני בן 35 ובבדיקת אקו-לב האחרונה שביצעתי אובחנו עלי מסתם אאורטלי מעובים. אני סה"כ אדם בריא, משקל תקין, מתאמן בחד"כ. מקריאה על הנושא הבנתי שזו תופעה שאמורה להתרחש רק בגיל מבוגר בהרבה (65 ומעלה). מה יכול לגרום לעיבוי של העלים בגיל כל כך צעיר? יתכן שנגרם עקב אימונים עצימים מידי בחד"כ? חוסר איזון תזונתי? אגב באקו שבוצע לפני שנה אובחנה "הסתיידות קלה של העלים", האם האבחנה הנוכחית (עיבוי) אומרת שיש החמרה? תודה

  • + הוסף תגובה
חידוד של השאלה - זיהום חיידקי עידן 21/07/2020 15:23
  • מקריאה על הנושא הבנתי שאחד הגורמים האפשריים לעיבוי עלי המסתם בגיל צעיר הוא זיהום חיידקי. במהלך השנה האחרונה עברתי מספר טיפולי שיניים כירורגים (ללא מתן אנטיביוטיקה) וכן דלקת זיהומית יחסית חמורה בדרכי השתן. הבנתי שברגע שחיידקים מתיישבים על המסתם אז ניתן להיפטר מהם רק בטיפול אנטיביוטי בעירוי. בהתחשב בהחמרה בהסתיידות שהיתה בשנה האחרונה, האם יתכן שעדיין קיימת התיישבות של חיידקים עדיין על המסתם ושהם ממשיכים לגרום להסתיידות שלו עד לטיפול אנטיביוטי?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:46
  • גם זיהום עלי מסתם יכול לגרום לסיבוכים בעלי המסתם כולל עיבוי שלהם.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:38
  • הגדול, גורמי הסיכון להסתיידות המסתם דומים לאלו של טרשת עורקים, יל״ד, יתר שומנים וכו׳. לעיתים מבנה מסתם לא תקין כמו מסתם דו-עללי (לעומת ה״רגיל״ התלת עללי) יכול להגרום להתפתחות הסתיידויות והיצרויות מוקדמות במסתם.

  • + הוסף תגובה
לקיחת תוסף קיו 10 עם קרדילוק איציק 17/07/2020 15:20
תגובה דר' גיא רוזן 18/07/2020 08:34
אלקוויס עם צ'יה רחל 14/07/2020 17:11
  • האם מותר לאכול זרעי צ'יה בעת שנוטלים אליקוויס ? ראיתי שיש מגבלה לכאלה שנוטלים קומדין תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/07/2020 21:57
  • בזרעי צ׳יה יש ריכוז גבוה של אומגה 3 שגורם לאפקט של דילול דם ולכן באופן כללי לא מומלץ לשלב בינם לבין ״מדללי דם״ חזקים. מאידך, אין עדויות ספציפיות לאינטראקציה בין הזרעים לבין התרופות לדילול הדם החדשות (פרדקסה/קסרלטו/אליקוויס

  • + הוסף תגובה
ירי באקדח למושתל קוצב מאיר 09/07/2020 09:21
  • שלום רב , הנני מושתל קוצב חדש מזה כשבועיים . מתלבט להמשך שימוש באקדח ומחייב ממש בימים הקרובים להחזיר תשובה למשרד הפנים האם אבצע רענון ירי לחידוש רישיון תוך 10 ימים . שאלתי , האם קיימות מגבלות שימוש באקדח למושתל קוצב חדש/ישן ?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/07/2020 21:43
  • מאיר שלום, אין שום בעיה עם ירי באקדח. רובה עם קט על הכתף של הקוצב לא מומלץ, עם אקדח אין בעיה.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הפרעות קצב לב

הצטרפו לאינדקס הרופאים!