עמוד הבית > פורומים > הפרעות קצב לב

פורום הפרעות קצב לב

דר' גיא רוזן

דר' גיא רוזן
רופא מומחה בכיר לקרדיולוגיה והפרעות קצב לב ביחידה לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש פדה, פוריה.רופא מומחה בכיר ביחידת לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש שיבא, תל השומר. מנהל שירות עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
אימונים יוני 08/08/2020 02:44
  • היי אני בן 34 ומתאמן כ3 חודשים באיגרוף תאילנדי 2 אימונים בשבוע, עשיתי לאחרונה בדיקת ארגומטריה שהייתה תקינה, האם זה בסדר להוסיף בהדרגה עוד 2 אימונים בשבוע? האם צריך לשים לב לדופק בזמן האימון? כי האימונים אינטנסיביים, תודה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:57
  • בגדול, אנשים צעירים ובריאות כמוך אינם מוגבלים בפעילות גופנית או דופק...

  • + הוסף תגובה
פענוח בדיקת ארגומטריה לאחר ניתוח מעקפים בלה 21/07/2020 15:49
  • שלום רב, ב-6.8 אבי בן 73 עבר ניתוח מעקפים לאחר שבצנתור הודגמה מחלה תלת כלית קשה עם חסימה תת שלמה של RCA גדול בחלקו השני והיצרויות משמעותיות בשני ענפיו. היצרות משמעותית בחלקו השני של CX וחסימה שלמה של LAD מילוי קולטרלי קלוש בחלקו הדיסטלי מהעורק העוקף שמספק גם קולטרלים ל RCA. הוא עבר ניתוח CABG משך 4 שעות, מהלך הניתוח היה תקין, למעט עצירת שתן והוחל טיפול בקסטראל ולאחר מכן נגמר מקטטר. בביקורת שנערכה אחרי שבועיים בבדיקה גופנית שנעשתה לו על ידי הכירורג נמצא ש קולות לב סדירים. אק.ג קצב סינוס 87 ללא סימני איסכמיה חריפה. ראות כניסת אוויר מעט מופחתת מעל בסיס בריאה השמאלית בטן רכה פצעים ניתוחיים תקינים הוצאו תפרי הנקזים צילום חזה: מצב לאחר סטרנוטומיה תפליטים פלאורליים קטנים יותר משמאל. בתאריך ה-21.7 הוא הופנה ממכון שיקום הלב לבדיקת ארגומטריה. מתוך דו"ח הבדיקה: לפני בדיקה, דופק 90, דיאסטולי 70 סיסטולי 130 שיא המאמץ, דופק 131, דיאסטולי 70, סיסטולי 140 המבחן נמשך : 4:02 הגיע למאמץ של 7.00 METS המבחן הופסק עם הגעה לדופק מטרה הסיכום הוא כושר נמוך לבינוני, תגובת לחץ גדם תקינה, ללא תלונות לבביות, לא נצפו שינויים משמעותיים במקטע של ST במאמץ שבוצעץ הפרעות קצת הולכה: VPBS מרובים במאמץ. מה המשמעות של כך ? אבי לאחר הניתוח הוא פעיל מאוד, מסתובב הרבה ונוסע. האם יש בכך סיכון שהוא יכול לגרום לעצמו נזק ? תודה, בלה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:56
  • פעימות מוקדמות הן סוג של הפרעת קצב לב. בגדול, ברוב המקרים הפעימות המוקדמות אינן מסוכנות. בגדול, אם תפקוד הלב הינו תקין והפעימות המוקדמות אינן רבות מדי (יותר מ-20% מכלל הפעימות), והפעימות אינן מגיעות ״מוקדם מדי״, אז אין בהן סיכון. בהחלט כדאי להיות במעקב של מומחה להפרעות קצב לב. הוא מוזמן לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום לייעוץ מסודר.

  • + הוסף תגובה
עיבוי עלים במסתם אאורטלי בגיל צעיר עידן 19/07/2020 12:30
  • שלום, אני בן 35 ובבדיקת אקו-לב האחרונה שביצעתי אובחנו עלי מסתם אאורטלי מעובים. אני סה"כ אדם בריא, משקל תקין, מתאמן בחד"כ. מקריאה על הנושא הבנתי שזו תופעה שאמורה להתרחש רק בגיל מבוגר בהרבה (65 ומעלה). מה יכול לגרום לעיבוי של העלים בגיל כל כך צעיר? יתכן שנגרם עקב אימונים עצימים מידי בחד"כ? חוסר איזון תזונתי? אגב באקו שבוצע לפני שנה אובחנה "הסתיידות קלה של העלים", האם האבחנה הנוכחית (עיבוי) אומרת שיש החמרה? תודה

  • + הוסף תגובה
חידוד של השאלה - זיהום חיידקי עידן 21/07/2020 15:23
  • מקריאה על הנושא הבנתי שאחד הגורמים האפשריים לעיבוי עלי המסתם בגיל צעיר הוא זיהום חיידקי. במהלך השנה האחרונה עברתי מספר טיפולי שיניים כירורגים (ללא מתן אנטיביוטיקה) וכן דלקת זיהומית יחסית חמורה בדרכי השתן. הבנתי שברגע שחיידקים מתיישבים על המסתם אז ניתן להיפטר מהם רק בטיפול אנטיביוטי בעירוי. בהתחשב בהחמרה בהסתיידות שהיתה בשנה האחרונה, האם יתכן שעדיין קיימת התיישבות של חיידקים עדיין על המסתם ושהם ממשיכים לגרום להסתיידות שלו עד לטיפול אנטיביוטי?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:46
  • גם זיהום עלי מסתם יכול לגרום לסיבוכים בעלי המסתם כולל עיבוי שלהם.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/08/2020 22:38
  • הגדול, גורמי הסיכון להסתיידות המסתם דומים לאלו של טרשת עורקים, יל״ד, יתר שומנים וכו׳. לעיתים מבנה מסתם לא תקין כמו מסתם דו-עללי (לעומת ה״רגיל״ התלת עללי) יכול להגרום להתפתחות הסתיידויות והיצרויות מוקדמות במסתם.

  • + הוסף תגובה
לקיחת תוסף קיו 10 עם קרדילוק איציק 17/07/2020 15:20
תגובה דר' גיא רוזן 18/07/2020 08:34
אלקוויס עם צ'יה רחל 14/07/2020 17:11
  • האם מותר לאכול זרעי צ'יה בעת שנוטלים אליקוויס ? ראיתי שיש מגבלה לכאלה שנוטלים קומדין תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/07/2020 21:57
  • בזרעי צ׳יה יש ריכוז גבוה של אומגה 3 שגורם לאפקט של דילול דם ולכן באופן כללי לא מומלץ לשלב בינם לבין ״מדללי דם״ חזקים. מאידך, אין עדויות ספציפיות לאינטראקציה בין הזרעים לבין התרופות לדילול הדם החדשות (פרדקסה/קסרלטו/אליקוויס

  • + הוסף תגובה
ירי באקדח למושתל קוצב מאיר 09/07/2020 09:21
  • שלום רב , הנני מושתל קוצב חדש מזה כשבועיים . מתלבט להמשך שימוש באקדח ומחייב ממש בימים הקרובים להחזיר תשובה למשרד הפנים האם אבצע רענון ירי לחידוש רישיון תוך 10 ימים . שאלתי , האם קיימות מגבלות שימוש באקדח למושתל קוצב חדש/ישן ?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/07/2020 21:43
  • מאיר שלום, אין שום בעיה עם ירי באקדח. רובה עם קט על הכתף של הקוצב לא מומלץ, עם אקדח אין בעיה.

  • + הוסף תגובה
דופק מהיר כל הזמן במנוחה עמית 08/07/2020 21:14
  • היי דוקטור, אני בת 20 בריאה וללא שום מחלות או בעיות. לאחרונה, כמעט כל פעם שיוצא לי למדוד דופק (בכניסה למרפאות בצבא וכדומה) יוצאות לי תוצאות גבוהות מאוד (מעל 130 במנוחה מוחלטת) לאחר שזה קרה לפחות 5 פעמים במשך כמעט שנה, החלטתי למדוד לעצמי גם לפעמים בספירה ידנית במשך דקה, וגם אז הדופק שלי תמיד יוצא גבוה מאוד, לא פחות מ120. זה יכול להעיד על משהו? צריך לעשות עם זה משהו אם זה לא מפריע לי ביום יום? תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/07/2020 21:42
  • שלום עמית, דופק מהיר כזה יכול להיות הפרעת קצב לב או דופק ״רגיל״ מואץ. צריך לבדוק את הדברים ואז אפשר יהיה להציע לך את הפתרונות לעניין. ממליץ להתיעץ איתי או מומחה אחר להפרעות קצב לב להמשך בירור וטיפול בעניין.

  • + הוסף תגובה
כאב בחזה במשך יום שלם דולב 08/07/2020 06:23
  • היי, כבר יום שאני מרגיש לחץ אך ורק בחזה וזה ממש מפחיד אותי שזה קשור ללב. יש לציין שאני בריא בדרך כלל ואני בן 20. לא יודע כמה זה קשור לפורום פה אבל אשמח לתשובה בזמן הקרוב כי אני בלחץ גם. תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/07/2020 21:36
  • דולב שלום, פורומים מסוג זה אינם מיועדים למצבי חירום או בעיות חריפות. מקווה שניגשת כבר לרופא המשפחה שלך. כאבים בחזה מחייבים בדיקת רופא.

  • + הוסף תגובה
פעימות מוקדמות מאירה 29/06/2020 02:02
  • עוד שאלה קטנטנה ברשותך. האם ניראה שיש קשר לפעימות ולהתקף חרדה שמגיע אחריו בשעות הערב בקביעות?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 04/07/2020 20:58
  • התחושה הלא נעימה של פעימות מוקדמות יכולה בחלק מהמקרים לגרום לחרדה במטופלים מסויימים. אבל זה לא כאילו הפעימות ״גורם״ לחרדה (כמו דימום שגורם לירידת המוגלובין וחולשה), אלא שאת פשוט נכנסת לחרדה בגללם. אצל אנשים חרדתיים, תחושות כאלה בהחלט יכולות להיות טריגר להתקפי חרדה.

  • + הוסף תגובה
הפרעות קצב יעקב 29/06/2020 11:12
  • הפרעות קצב חדריות Apc's בתדירות 5/327 לשעה בנוסף קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית חלקן fusion beats

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 04/07/2020 20:55
  • יעקב שלום, אתה שם פה קטע מתוך תיאור ההולטר, צריך לראות את מלוא הנתונים כדי שאוכל להגיד משהו...

  • + הוסף תגובה
פענוח הולטר וטיפול בפעימות מור 30/06/2020 00:53
  • שלום ד"ר רוזן, בת 27 בריאה בד"כ, לא כל כך פעילה גופנית, מעשנת בשנה האחרונה סבלתי מהתקפי חרדות מרובים ומרגישה שמאז התחילו לי פעימות לב לא סדירות. ביצעתי 2 אקו לב בטווח של חודשיים, הראשון תקין לחלוטין השני תקין עם דלף טריקוספידלי קל. ביצעתי הולטר, התוצאות מצורפות. אשמח לפענוח וייעוץ מה ניתן לעשות, כי אני עדיין סובלת במהלך היום מפעימות מלוות בכאב לאורך "העורקים" כך זה מרגיש והתחושה לא נעימה.. תודה רבה, מור

  • + הוסף תגובה
תוצאות ההולטר מור 30/06/2020 01:09
  • *בוצע הולטר 48 שעות* 24 שעות: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימאלית: 57 לדקה מהירות מקסימלית: 135 לדקה מהירות ממוצעת: 83 לדקה הפרעות קצב חדריות VPC's: לא נצפו הפרעות קצב על חדריות APC's: נצפו 4 סה"כ הפרעות הולכה: לא נצפה שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו סיכום: נצפה Sinus tachiCardia במהירות עד 135 לדקה נצפה sinus arrhythmia עם מרווחי R-R עד 1.4 שניות. Apc's בודדים. 48 שעות: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 54 לדקה מהירות מקסימלית: 129 לדקה מהירות ממוצעת: 79 לדקה הפרעות קצב חדריות VPC's: נצפו סה"כ 2 במשך המעקב,ביניהם fusion beat ממוקד אחד הפרעות קצב על חדריות APC's:נצפו 2 במשך הבדיקה הפרעות הולכה: לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו סיכום:סיכום: נצפה Sinus tachiCardia במהירות עד 129 לדקה נצפה sinus arrhythmia עם מרווחי R-R עד 1.2 שניות Apc's + VPC's בודדים

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 04/07/2020 20:53
  • האקו שאת מתארת תקינים וגם בהולטר אין הפרעות קצב משמעותיות. יש דופק מואץ (מהמקור הרגיל והתקין) וזה יכול לנבוע ממצב נפשי ועו׳. לפעמים יש מצב של דופק ״רגיל״ מואץ שלא תואם את הסיטואציה. ממליץ להתייעץ איתו עם עם מומחה אחר בתחום לייעוץ מסודר והמלצות להמשך.

  • + הוסף תגובה
קו דיובן 80/12.5 יהושע 04/07/2020 16:56
תגובה דר' גיא רוזן 04/07/2020 20:51
  • אפשרי מבחינת המינונים אבל לא מומלץ לקחת את המרכיב של המשתן (ה-12.5 מ״ג) בערב מבחינת הנוחות של ״לרוץ לשירותים״ בלילה. בד״כ אנחנו מוסיפים במידת הצורך עוד דיובן בערב (בלי ה״קו״) אז לוקחים בבוקר את הקו-דיובן ובערב דיובן.

  • + הוסף תגובה
פעימות מוקדמות מאירה 29/06/2020 01:17
  • 9/06/20 00:51מאירה פעימות מוקדמות שלום! בת 66. מטופלת בלחץ דם גבוה באמלו. סובלת מפעימות מוקדמות שנים רבות ומטופלת בלופרסור 100. כל בדיקות האקו שביצעתי היו תקינות. האחרונה לפני כשנה. בשבוע האחרון ניתקפת בחרדה לאחר פעימה כזו מה שמוביל לשעתיים שלוש עם פעימות מוקדמות תכופות. כל זה קורה בשעות קבועות בשעות הערב. אני מרגישה שזה מגיע ממתח. בזמנו נאמר לי להוסיף עוד מנת לופרסור במצבים כאלה וזה באמת עוזר. מה דעתך? האם לפנות שוב לבירור או לטפל בהתקפי החרדה בלבד? שולחת פעם נוספת מאחר והיתה לי בעיה בדאר ולא בטוחה ששאלתי הגיעה אליך. במידה וכן מתנצלת מראש

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/06/2020 01:34
פעימות מוקדמות מאירה 29/06/2020 01:52
פעימות מוקדמות מאירה 29/06/2020 00:51
  • שלום! בת 66. מטופלת בלחץ דם גבוה באמלו. סובלת מפעימות מוקדמות שנים רבות ומטופלת בלופרסור 100. כל בדיקות האקו שביצעתי היו תקינות. האחרונה לפני כשנה. בשבוע האחרון ניתקפת בחרדה לאחר פעימה כזו מה שמוביל לשעתיים שלוש עם פעימות מוקדמות תכופות. כל זה קורה בשעות קבועות בשעות הערב. אני מרגישה שזה מגיע ממתח. בזמנו נאמר לי להוסיף עוד מנת לופרסור במצבים כאלה וזה באמת עוזר. מה דעתך? האם לפנות שוב לבירור או לטפל בהתקפי החרדה בלבד?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/06/2020 01:32
  • היי מאירה, לא יודע מתי היה הולטר אחרון אבל אם לא היה בשנה האחרונה ואת חשב שינוי, כדאי לחזור על הבדיקה שאין בה משום סיכון כלשהו. בגדול, במטופלת עם אקו לב תקין, אפילו אם היו הפרעות קצב לב ממושכות יותר, לרוב הדבר אינו מתבטא בשינוי בפרוגנוזה של מטופלים או בסיכון לארועים חריגים ומסוכנים (התקף לב, דום לב וכו׳). ממליץ להיבדק ע״י אלקטרופיזיולוג מומחה.

  • + הוסף תגובה
תוצאות אקו לב במאמץ מרלן 21/06/2020 19:23
  • שלום, "הודגם דלף טריקוספידלי טריוויאלי עם לחץ ריאתי 19 ממ"כ + RAP..".... מה המשמעות בבקשה?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/06/2020 01:30
פעימה מוקדמת מיטל 25/05/2020 22:55
  • היי, בחצי שנה האחרונה אני חוו פעימות מוקדמות רבות. הדופק לא עולה להפך הוא בדרך כלל נמוך בין 56 ל 75. עשיתי אקו לב ואקו מאמץ שניהם תקינים, ביצעתי גם הולטר שאני ממתינה לתוצאותיו. אך הפעימה המוקדמת לא נותנת לי מנוח אני בן אדם חרדתי וזה רק מגביר לי את החרדה. במהלך היום לא תמיד אני מרגישה את זה אך שאני במנוחה זה כבר בלתי נסבל, זה מגיע בצרורות ולא נותן מנוח. אני חולת אסטמה ומשתמשת במשאף סימביקורט, שהבנתי שלא ניתן לתת חוסמי בטא כי יכול לגרום להחרפת האסטמה. בנוסף הקרדיאולוג טוען שבגלל שהדופק שלי יחסית נמוך הכדורים יורידו אותו עוד יותר. אני ממש בלחץ וכבר חושבת על דברים גרועים. אבא שלי עבר התקף לב בגיל 55 עקב כורסטרול גבוהה שלא היה מאוזן. איך ניתן לטפל בפעימה מוקדמת, אם אני לא יכולה לקחת כדורים? האם חרדה מגבירה פעימה מוקדמת? אודה לתשובתך.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:30
  • היי מיטל, ראשית חשוב להדגיש שפעימות מוקדמות במישהי עם לב תקין מבחינה מבנית (אקו לב תקין) ברוב המוחלט של המקרים חסרות כל משמעות מבחינת הסיכון הרפואי שבהם. גם אם לא תעשי איתן כלום, את תחיי עד 120 (או כמה שזה לא יהיה בתלוי במצבך הרפואי הכללי), והן לא מעלות סיכון להתקפי לב, דום לב וכו׳. מאידך, יש אנשים מאוד תסמיניים עם הפעימות המוקדמות ולהם אנחנו כן מציעים טיפול. זה לא נכון להגיד באופן גורף שאסוף השתמש בחוסמי בטא באנשים עם אסטמה. יש לא מעט אסטמטים שנוטלים חוסמי בטא ״סלקטיביים״ כאלה שמשפיעים יותר על הלב מאשר הריאות, ואין להם החמרה של האסטמה. כמובן שכדי לרשום לך חוסמי בטא אני חייב להתרשם מהכל כולל מידת החומרה של האסטמה וכו׳. בכל מקרה, יש עוד אפשרויות לטיפול בפעימות המוקדמות כולל פעולת צריבה שבה מוצאים את המוקד המדוייק של הפעימות וצורבים אותו עם אחוזי הצלחה גבוהים מאוד להיפתר מהן אחת ולתמיד בלי צורך שבום תרופות לאחר מכן. ממליץ לפנות לייעוץ אצלי או מומחה אחר להפרעות קצב לב שתמצאי לנכון כדי לקבל ייעוץ מסודר והמלצות להמשך.

  • + הוסף תגובה
פעימה מוקדמת מיטל 02/06/2020 17:18
  • תודה רבה על תשובתך, קיבלתי את התוצאות של ההולטר הקצב הבסיסי:סינוס מהירות מינימלית: 47 לדקה מקסימלית: 127 לדקה ממוצע 70 הפרעות חדריות pvc's בכמות לא משמעותית, 798 בהקלטה הפרעות קצב על חדריות בכמות של 2 בהקלטה. אשמח להסבר מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/06/2020 01:29
  • מדובר בממצאי בדיקת הולטר ״רגילים״ ותקינים. יש כמה מאות פעימות מוקדמות שהינן ממצא שכיח שקיים ברוב מוחלט מהאוכלוסיה הכללית. אלא אם כמות הפעימות גדולה משמעותית, אצלך פחות מ-1%, אנחנו מדברים על מעל 20%, אז יכולים לעשות בעיות. עם ההולטר שלך אפשר לישון בשקט.

  • + הוסף תגובה
האם מותר להשתמש בכיריים אינדוקציה לבעלי קוצב לב ? נאוה 11/06/2020 22:03
  • אני בת 66 , לפני שבוע הושתל לי קוצב לב , יש לי בבית כיריים אינדוקצייה הפועלים על שדה מגנטי . האם בטוח לי להשתמש בהם ? האם כיריים חשמליות או קרמיות בטוחות יותר , האם כדאי לי להחליף כיריים . (לפני כשנה עשיתי שיפוץ בבית וביטלתי את צנרת הגז כי החלטתי להשתמש בחשמל ולא ידעתי ופיללתי שתהייה לי מיגבלת שימוש)

  • + הוסף תגובה
שכחתי לשאול גם לגבי שימוש במכשיר "בי קיור לייזר" נאוה 11/06/2020 22:26
  • לפני שבוע הושתל לי קוצב לב , האם מותר לי להשתמש במכשיר "בי קיור לייזר" ?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/06/2020 01:24
תגובה דר' גיא רוזן 29/06/2020 01:28
  • שאלה טובה, רוב הסיכויים שאין בעיה כי העברת האנרגיה עם כיריים אינדיקציה מצריכה ״מגע״ של סיר מוליך עם המשטח. אבל זאת שאלה שיש להפנות לחברה של הקוצב. יש לך על כרטיס הקוצב מספר טלפון של החברה, מציע שתרימי אליהם טלפון ותשאלי. אני שאלתי נציגה של אחת החברות, כאשר תחזור אלי, אכתוב פה את התשובה שקיבלתי ממנה (מתי שתחזור אלי).

  • + הוסף תגובה
פענוח הולטר עמית 09/06/2020 19:37
  • בן 50, בריא, ספורטאי, צמחוני - למעט לחץ דם גבוה מגיל 50 - מטופל ומאוזן. בבדיקת הולטר לב שנעשו במסגרת הבדיקות הכלליות לאיזון לחץ הדם, 24 שעות, נמצא דופק ממוצע גבוה 100+ (מינימום 63 מקסימום 116), שלא במאמץ. כמו כן 8% מהממצאים (7,597 סה"כ) ventricular total beats ו - 6% (5624) VPC'S. אודה על עזרה בסיסית בפיענוח.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/06/2020 01:22
  • היי עמית, נשמע מוזר שהדופק הממוצע מעל 100 עם המינימום ומקסימום שאתה מתאר והעובדה שאתה ספורטאי. לדעתי יש טעות בדיווח של הדופק הממוצע. לגבי הפעימות הנוספות מהחדרים, אחוזים כאלה (סביב 8%), במידה ולא גורמים לתסמינים כמו תחושה של דפיקות לב לא סדירות, תחושה של החסרת פעימות וכו׳, לרוב לא מצריכים טיפול. בכל מקרה, חשוב להשלים בירור ע״י אקו לב ומבחן מאמץ ולאחר מכן אני ממליץ להתייעץ איתי או עם מומחה אחר להפרעות קצב לב לקבל המלצות להמשך טיפול במידת הצורך.

  • + הוסף תגובה
פעימות מוקדמות עופר 13/05/2020 22:59
  • שלום,עקב ריבוי פעימות מוקדמות שנמשכות לעיתים יום שלם עשיתי אקו לב בבדיקה נרשם בן היתר ef 60%. אני בן 52 מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 19/05/2020 11:20
  • EF-60% זה מדד למידת ההתכווצות של שריר הלב ומדובר בנתון תקין לחלוטין. ריבוי פעימות מוקדמות יכול להיות מאוד תסמיני לעיתים גם ללא פגיעה בתפקוד הלב. ממליץ לעשות הולטר קצב לב (שיבדוק את כמות הפעימות באופן מדוייק, ב-24 שעות) ואז להתייעץ איתי או מומחה אחר להפרעות קצב לב שתבחר כדי לקבל המלצות לגבי המשך טיפול.

  • + הוסף תגובה
פעימות מוקדמות ופרפור פרוזדורים עופר 21/05/2020 15:21
  • תודה על תשובתך. עשיתי הולטר 24 ונמצאו פעימות מוקדמות רבות וכן ופרפור פרוזדורים בלילה שנמשך כשעה. הוחלט לתת לי נוגדי קרישה מהסוג החדש . השאלה שלי האם ריבוי פעימות מוקדמות עלול להוביל לפרפור פרוזדורים ? והאם היד לא קלה ההדק במתן נוגדי קרישה אם אין לי מחלות רקע כמו סכרת ולחץ דם רק שיש לציין שיש חשד בעבר ל tia ?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:34
  • כדי לתת לך תשובה רצינית אני חייב לעבור על כל הנתונים במסגרת ייעוץ מסודר. בגדול, פעימות מוקדמות חדריות לא גורמות לפרפור פרוזדורים. לגבי הטיפול בנוגדי קרישה אני צריך להעריך את הדברים בצורה מסודרת כדי לתת תשובה.

  • + הוסף תגובה
פרפור פרוזדורים עופר 02/06/2020 00:21
norvasc יחיאל 31/05/2020 12:54
  • לקחתי את התרופה הנ"ל נגד לחץ דם התנפחו לי הרגליים וקיבלתי בצקת. האם לקחת במקום טריטס 2.5? בכל מקרה זה מה שרופא המשפחה המליץ. כרגע הפסקתי עם נורוסק ולא היה לי לחץ דם מעל 135 על 75 במשך כשבוע. כרגע לחץ הדם הוא מעל 140 על 80

  • + הוסף תגובה
עניתי דר' גיא רוזן 01/06/2020 00:32
לרופאים בתחום הפרעות קצב לב

הצטרפו לאינדקס הרופאים!