עמוד הבית > פורומים > הפרעות קצב לב

פורום הפרעות קצב לב

דר' גיא רוזן

דר' גיא רוזן
רופא מומחה בכיר לקרדיולוגיה והפרעות קצב לב ביחידה לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש פדה, פוריה.רופא מומחה בכיר ביחידת לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש שיבא, תל השומר. מנהל שירות עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
וירוס הקורונה ומיוקרדיטיס לב 10/04/2020 16:03
  • שלום וברכה, האם נמצא קשר בין וירוס הקורונה לבין מיוקרדיטיס? מזה כעשרה ימים כאב חד מאוד, קבוע, בבית החזה מצד שמאל. במקביל דפיקות לב חריגות חזקות מאוד ומואצות שנמשכות 2-4 שניות, באופן רפטטיבי. מופיעות מדי כשעה ולעתים אף כל מספר דקות. במהלכן קושי רב לנשום ואף "רגעי סחרחורת". הפעימות המשובשות מופיעות בדרגה רבה וחזקה יותר הדבר מתגבר עם פעילות ספורטיבית. הכאב החד קבוע ומורגש למשך כל היממה, כולל בשינה. ללא היסטוריית לב כלשהי. תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 10/04/2020 17:33
  • בהחלט וירוס הקורונה יכול לגרום למיוקרדיטיס והיו מקרים מתוארים כולל בארץ של העניין. ועדיין, כמובן, התלונות שלך לא בהכרח מעידות על מיוקרדיטיס. מה שבטוח הוא שהתלונות שלך מצריכות בירור בהקדם. ממליץ להתייעץ איתי או עם מומחה אחר בתחום כדי לברר את הדברים לעומק.

  • + הוסף תגובה
זיעה קרה, סחרחורת,צפצופים באוזניים פתאומיים גפן 09/04/2020 16:07
  • שלום רב, בחודש האחרון תקפו אותי פעמיים התסמינים הבאים: זיעה קרה, סחרחורת מאוד חמורה שנותנת הרגשה שאתה עומד להקיא ולהתעלף האוזניים נאטמות ואני מתחילה לשמוע ציפצוף. פעם אחת זה קרה לי דקות בודדות לאחר מקלחת. ובפעם שנייה כמעט אחרי חודש אחרי שישבתי בחוץ עליתי המעלית הביתה וזה תקף אותי. זה חולף ממש לאחר כמה דקות ואני מרגישה כאילו כלום ולא היה. בפעם הראשונה די התעלמתי אבל עכשיו כשזה קרה בפעם השנייה זה מתחיל קצת להלחיץ. אשמח מאוד לעזרתך, תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 10/04/2020 17:31
  • אני לא יודע שום פרטים עליך, גיל, מחלות רקע? כעקרון ארועים של סחרחורת, הזעה ובחילה יכולים להיות בשל מה שנקרא ״ארוע וגאלי״. זה שפעול יתר של מנגנון הגוף שמוריד דופק, מוריד לחץ דם ויכול לגרום להזעה ובחילה. כמובן שיש עוד סיבות אפשריות לעניין אבל כדי להבין את הדברים בצורה טובה יותר צריך לבדוק אותך ולהשות מס׳ בדיקות. ממליץ להתייעץ איתי או עם מומחה אחר בתחום.

  • + הוסף תגובה
DONEPEZIL עם CARDILOC מאיר 05/04/2020 09:47
  • אשתי בת 75 מקבלת קרדילוק יומי לטיפול בבעיות מולדות של קצב. כעת היא בתהליכי בדיקות ואבחון של שיטיון. יש המלצה של נוירולוג לנטילת DONEPEZIL 5 mg- מותנה באישור קרדיולוג. דעתך?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 10/04/2020 13:50
  • שלום, לרוב לא אמורה להיות בעיה בשילוב התרופות. לעיתים תוספת דונפזיל יכולה להעצים את האפשט של הקרדילוק על הדופק ולהוריד את הדופק יותר. זה לא מסוכן אבל יכול לגרום לחולשה וסחרחורת (במידה והדופק יורד הרבה). צריך לעקוב אחרי הדברים, למדוד דופק בתקופה הראשונה של הטיפול כדי לוודא שהדופק לא יורד מתחת ל-50.

  • + הוסף תגובה
לחץ דם שלום 23/03/2020 14:01
  • שלום וברכה רציתי לדעת אני בן 20+ והרופא מסתפק האם יש לי לחץ דם או שזה חלוק הלבן שברגע שאני רואה מד לחץ דם אני מתחיל לישתגע ההיתי צריך לעשות בדיקות לראות אך עדין לא עשיתי מזה אומר לגבי קורונה ולחץ דם לצעירים האם זה נחשב מי הקבוצות סיכון שצריך ליזהר כמו מבוגרים או שזה פחות מסוכן מי מבוגרים

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 26/03/2020 10:52
  • היי שלום, מעטים מאוד יחסית האנשים בגילאי ה-20 שסובלים מיתר לחץ דם. בקבוצה זאת גם כאלה שסובלים מל״ד גבוה, הדבר לא פעם נובע מסיבות אחרות שחשוב לבדוק ולשלול אותן. בגלל שהנושא הוא נושא חדש אין ממש מידע על מה שסיכון של בן 20+ עם יתר לחץ דם אבל במקומך לא הייתי חושב על הקורונה בכלל. הסיכון שלך, גם אם טיפה גבוה יותר, עדיין קטן מאוד אבל אם חלילה יש משהו בגוף שלמשל מפריש הורמונים שמעלים לחץ דם, ולא מגלים אותו בזמן, זה עלול להיות מסוכן. בקיצור. חשוב לעשות בירור מלא ולהבין האם בכלל יש יתר לחץ דם ואם יש, מה יכולה להיות הסיבה שלו.

  • + הוסף תגובה
דליפה קלה-בינונית וקורונה ארתורו 19/03/2020 18:31
  • שלום רב, יש לי דליפה קלה עד בינונית במסתם המיטראלי. הדליפה יציבה ומולדת - נובעת ממבנה מסתם מוארך. קראתי שמכיוון שהוירוס תוקף את הלב, אנשים בעלי בעיות דליפה שבאופן רגיל נסבלות עלולים להינזק מהמחלה. האם אני נחשב בקבוצת סיכון שצריכה לנקוט בזהירות יתר נגד הידבקות בוירוס הקורונה? תודה האבחנה שלי: Mitral Regurgitation non-rheumatic Mild-Moderate MR LA32mm MVP Posterior Leaflet > Ant with mild-moderate MR

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 26/03/2020 10:45
  • ארתורו שלום, הוירוס תוקף בעיקר את הריאות. אנשים עם מחלות לב אכן נמצאים בסיכון מוגבר אך אין עדיין נתונים לכמת את הסיכון המוגבר בכל סוג של מחלת לב. הבעיה שאתה סובל ממנה היא בעיה קלה בסה״כ. כמו כל אזרח במדינה, ממליץ גם לך לשמור על הכללים וההוראות בקפדנות, ללא קשר לרמת הסיכון שלך.

  • + הוסף תגובה
הפרעת קצב לב יפעת 19/03/2020 12:52
  • היי שלום רב אני יפעת בת 23 לאחרונה עברתי ניתוח כריתת כיס מרה בעקבות אבנים ואני אחרי לידה 4 חודשים, בחודשיים האחרונים אני חשה פעימת לב מוזרה כל כמה דקות בעיקר בשעות הלילה כאילו קופץ הלב וזה מאוד מלחיץ אותי. יש לציין שאני בכלל לא פעילה גופנית מאז תחילת ההריון. אשמח לייעוץ תודה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 26/03/2020 10:42
  • היי יפעת, סליחה על התגובה המאוחרת, תקופה עמוסה. מה שאת מתארת מתאים מאוד ל״פעימות מוקדמות״ שהינן תופעה מאוד רווחת וברוב המוחלט של המקרים חסרת כל סיכון או משמעות למעט העובדה כי יכולה להפריע לאנשים מסויימים. מומלץ לעשות בירור בסיסי שכולל אקו לב (לראות שהלב תקין מבחינת מבנה ותפקוד), בדיקת הולטר (מקליטה 24 שעות את קצב הלב ומכמתת את הפעימות הללו) ומבחן מאמץ לראות מה קורה בזמן מאמץ מבחינת קצב הלב והפעימות. בהנחה שאין לך סיפור משפחתי של מוות פתאומי ולא היו ארועי התעלפות בלתי מוסברים בזמן האחרון, אין שום דחיפות בעניין. ניתן להשלים את הבירור לאחר שענייני הקורונה יכנסו לשליטה.

  • + הוסף תגובה
תוצאות מדאיגות לטיפול מיידי? פיני 16/03/2020 10:56
  • שלום רב! בן 30 בריא בדרך כלל עם לחץ דם טיפה גבוה טריטייס 5 מ"ג. צולל, גולש, רץ, שוחה, אנירובי. באופן תדיר. הולטר לב 24: ממוצע HR 51. ברדיקרדיה HR מינימום 33. האם לא נכנס ל"איזור מסוכן"?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 16/03/2020 23:35
  • באופן כללי, זה לא בעייתי אבל כדי להגיד זאת בוודאות אני צריך לראות את הבדיקה המלאה ולקבל ממך יותר מידע. מוזמן לפנות לייעוץ אצלי או מומחה אחר בתחום זה לקבלת חוות דעת מסודרת.

  • + הוסף תגובה
לחץ דם אביטל 12/03/2020 23:14
  • שלום ,שאלה כזו ,מקבלת קרדיולוק 10 מה בדרך כלל לקחת בבוקר ,היום בטעות לקחתי גם הערב,עד כמה זה נורא ? ומה עלי לעשות?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 14/03/2020 19:58
  • היי אביטל, לרוב לא צריכה להיות בעיה. יש אנשים שנוטלים 10 מ״ג פעמיים ביום באופן קבוע. אם את מרגישה חולשה קשה, סחרחורת, וגם מנוחה בשכיבה לא מקלה עליך, יש לפנות לבדיקת רופא.

  • + הוסף תגובה
בת 41 תחושה של דחיסה שד שמאל מקרין לצוואר ומתחת לצלע מיטל 10/03/2020 05:20
  • שלום.לפני שבועיים היה כאב בשד והחמרה בקושי לנשום.לאחר כשבוע שיפור בכאב אבל נשאר כאב קבוע קטן ודחיסה והקושי שעכשיו ממש קשה לי יותר במנוחה.הולטר 24 שע.sinus rhythm minhr 75min maxhr148min Sinus arrhthmiaand esisodes of ectopic Atrial rhythm during the day and night R_R Interval up to1 ,3second 2apbs during the day 1epiosdes ofi atrial tachcardia5 beats 134/min during the day 3episodes of possible ectopuc atrial rhythm at night .אציין שתמיד אומרים לי הכל בראש שלך זה מתח ובגלל שניראת שלווה למרות שאני במצוקה פיזית עם הנשימה דחיסה זה לא עןזר לי מול הרופאים

  • + הוסף תגובה
בהמשך לשאלתי מיטל 10/03/2020 05:29
  • עשיתי אקו לפני שנה אין תשובה באתר של הכלליתוהרופאה לא זימנה הנחתי שתקין כי הטכנאית אמרה שלא רואה כלום.אני בשנה האחרונה הייתה לי החמרה בכללי.התחילו לי קפיצות בפנים אחרי שגם היה לי כאב בחזה חולשה של הפה מס ימים ואז התחילו קפיצות בפנים שייכו להתקף חרדה או מתחכולי התמלאתי בנימים ברגליים .ובפנים אמרו לי עניין אסתטי לא מעיד על בעיה.התגלו פיברואדנומות בשד שמאלי לפי מעקב us בשנתיים אחרונות.אני הפסקתי לספור את הפעמים שמתלוננת והגעתי לטרם עקב קושי לנשום לחץ בצד שמאל כולל התעלפות מידי פעם.רק עכשיו כי בכיתי מתיסכול שלחו לקרדיולוג בגלל ששמע אוושה שלח להולטר לב ואקו במאמץ.אבל בשנים האחרונות שהתלוננתי אקג יצא תקין ניגמר בזה.סליחה על האורך אשמח לפיענוח והכוונה במה להמשיך כי אני אובדת עצות ואין ביכולתי לשכנע את הרופאים שמה שמרגישה אמיתי ולא בראש.

  • + הוסף תגובה
בהמשך..וסליחה.. מיטל 10/03/2020 05:33
  • את ההולטר לב 24.עשיתי מ1 בצהריים וכבר ב9 בבוקר הורדתי לפי בקשה שלהם.באותו יום חוץ מלהוציא בן מביהס לשבת שעות מול מחשב ש.ב ואז לישון ויום למחרת לקחת לביהס וזהו שעה בבית והורדתי.לא היה יום פעיל.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 14/03/2020 19:52
  • מיטל שלום, ראשית, לצערי, בעיקר במקרים הלא ״סטנדרטיים״, היכולת לעזור דרך האינטרנט היא מצומצמת מאוד וכן מומלץ להיבדק בדיקה יסודית ומעמיקה ע״י רופא. אני יכול כן לכתוב שכאבים ״קבועים״ הם פחות מתאימים לכאבים ממקור לבבי. בכל מקרה, ההולטר שרשמת את תשובתו הוא תקין בסה״כ.

  • + הוסף תגובה
פענוח הולטר לב ליאל 05/03/2020 12:28
  • היי, עשיתי הולטר לב אחרי שהתלוננתי מספר פעמים על הרגשה של פעימות מוקדמות ודופק גבוה במנוחה. התוצאות- דפיקות לב נורמאליות- 124140 Premature normals- 2 Droped beats- 8 מקסימום דפיקת לב לדקה- 132 מינימום דפיקת לב לדקה - 63 Qrs total- 124216 לסיכום: סינוס שנע בין 63 ל132 (ממוצע 89) הפרעות קצב על חדריות APB'S נדירים

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 08/03/2020 07:28
לחץ דם גבוה עקב מחלה לבבית יוסי 04/03/2020 20:33
  • PVC מה ניתן לעשות במקרה כזה דפיקות לב פעימות מוקדמות תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 08/03/2020 07:26
  • יוסי שלום, האופציות הטיפוליות כוללות תרופות וגם פעולה צנתורית לצריבת המוקד של הפעימות. השאלה הראשונה היא מה מקור ותדירות הפעימות והאם מצריכות טיפול בכלל. ממליץ להתייעץ איתי או מומחה אחר בתחום לקבלת המלצות מסודרות.

  • + הוסף תגובה
עלהעלים חגית 03/03/2020 00:04
  • היי הבת שלי התעלפה ונבדקה עיי רופא ששלח אותנו לקרדיולוג בבגיקה נאמר כי נולדה עם 2 עלעלים האם המצב מסוכן??במקרה שהיא מתאמצת יותר מידי או קמה מהמיטה מהר היא מתעלפת אני נורא בלחץ

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 03/03/2020 09:51
  • היי חגית, מסתם דו-עלעלי זאת בעיה נפוצה מאוד יחסית ולרוב לא קשורה לארועי התעלפות. לא יודע בת כמה הבת אבל צריך לבדוק אותה ולעשות לה בירור בסיסי כדי להבין מה סיבת התעלפות (לרוב, לא דברים מסוכנים). מבחינת המסתם, זה בעיקר אומר שאם לאנשים עם מסתם רגיל מתפתחות בעיות במסתם בגיל מבוגר, אז אצלה יש סיכוי גבוה יותר להתפתות בעיה עם המסתם (דברים שניתנים לטיפול) בגילאים צעירים יותר (גילאי החמישים)... בקיצור, אתמול מוזמנים לפנות אלי או למומחה אחר שעוסק בהתעלפויות להמשך בירור.

  • + הוסף תגובה
פיענוח תוצאות הולטר שארל 26/02/2020 21:14
  • שלום רב אני בן 50, חולה לב , LVEF 48% , מטופל בתרופות קרדיולוג 3.75 מ"ג , טריטייס 1.25 מ"ג , ו ספירונולקטון 25 מ"ג ביום. בבדיקת הולטר לב 22 שעות קבלתי את התוצאות הבאות : קצב בסיסי : סינוס קצב לב מינימלי 44 קצב לב מקסימלי 100 ממוצע 60 הפרעות קצב חדריות – PVC'S 50 הפרעות קצב על חדריות PAC'S מועטות . הפרעות הולכה – לא . שענויי ST – לא אשמח להתייחסותך לממצאים בהולטר תודה מראש

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 28/02/2020 19:06
  • שארל שלום, ראשית בדיקת ההולטר היא תקינה לחלוטין. שנית, אני לא יודע מה הייתה הסיבה לבדיקת ההולטר אך בדיקת ההולטר פעמים רבות יכולה להיות תקינה לגמרי גם אצל אנשים שסובלים מהפרעות קצב לב. אם סיבת הבדיקה היא ארועים של דפיקות לב או ארועים של סחרחורות/קדם עלפון או עלפון, במקרים אלו ואחרים יש צורך בניטור אחר שיעזור ״לתפוס״ את הפרעות הקצב אם ישנן. אם זה המצב, ממליץ לך להיבדק ע״י מומחה להפרעות קצב לב שיכוון אותך לבדיקה המתאימה.

  • + הוסף תגובה
תחושת עילפון סחרחורת הקאות ושילשולים Hb 15/02/2020 19:46
  • שלום רב, לפני כשבוע נשכבתי לישון ובאמצע הלילה התעוררתי עם תחושה של סחרחורת, זעה קרה, חולשה קשה. זו תחושה שתוקפת אותי לפעמים, בעיקר באמצע הלילה. ייחסתי זאת עד היום לירידה בלחץ דם ובכל פעם שהרגשתי כך הייתי מרימה את הרגליים מעלה והתחושות הלא נעימות היו חולפות כעבור מספר שניות עד דקות. הפעם, התסמינים היו עוצמתיים ביותר ממש הרגשתי שאני על סף עילפון וטישטוש מוחלט. ניסיתי להרים את הרגליים אך זה לא עזר. בשלב מסויים חשתי כאב בטן חד וצורך ביציאה. כשאני מדדה בקושי לשירותים שילשלתי שילשול מימי לחלוטין ולאחר מכן הקאתי. כשחזרתי לשכב התחלתי לחוש נימלול בקצות האצבעות של הידיים. באותו לילה מידי כמה שעות התעוררתי עם אותם תסמינים והמשכתי להקיא ולשלשל. למחרת בבוקר החום שלי היה נמוך יחסית,35.6 ועם היום עלה עד ל38.5. חשתי עייפות קשה,חולשה וכאבי שרירים אך השילשולים וההקאות פסקו לחלוטין. אחרי שישנתי כמעט כל אותו יום התעוררתי למחרתבטוב עם מעט בחילות וכאב בטן קל אך לא מעבר לכך. האם תסמינים אלו יכולים להיות קשורים לסיבה קרדיאלית לדעתך ? ולמה ניתן לייחס אותם במידה ולא. אני בריאה בדר"כ בשנות השלושים לחיי.. מודאגת, ומרגישה קצת בטראומה מהתחושות שחוויתי במהלך אותו לילה.. אודה לתשובתך.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/02/2020 19:53
  • הלילה הקשה שתיארת הוא כנראה תוצאה של איזה וירוס מעיים שתפסת שהתבטא בשלשולים והקאות וגם עליית חום למחרת. משהו שבהחלט יכול לסביר גם את החולשה, הזעה והסחרחורות. לגבי ארועים קודמים של סחרחורות בלילה, אם הם קורות כאשר את קמה מהמיטה לשירותים למשל זה דבר אחד ואם סחרחורת וחולשה קשה תוקפות אותך בשכיבה זה עניין אחר. ממליץ לגשת לרופא משפחה, להתחיל ממנו את הבירור לעניין. לשאלתך, שלשולים והקאות המלווים בעליית חום בהמשך, הם לא תסמינים לבעיה קרדיאלית. את הסחרחורות והחולשה צריך לברר.

  • + הוסף תגובה
תודה על התגובה המהירה Hb 15/02/2020 20:11
  • תודה רבה לך על התגובה המהירה. הרגעת אותי קצת ובכל זאת אלך לרופא משפחה ולברר במידת הצורך. שבוע טוב

  • + הוסף תגובה
בדיקת אקג קרין 15/02/2020 13:58
  • שלום. הייתי כבר כמה וכמה פעמים בבדיקות לב ומיונים עקב קצב לב מהיר, קוצר נשימה, הרגשת נימול ביד שמאל, והרגשה מעורפלת, לחץ דם גבוהה.. בבדיקת אקג התוצאה הייתה סינוס - טאכיקרדיה היוך גל T בליד 3, הייתי רוצה לדעת מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/02/2020 17:01
  • אין לי את כל הפרטים אבל בגדול, סינוס טאכיקרדיה זה דופק מהיר (יותר מ-100 פעימות בדקה) שמקורו ב״קוצב הלב הטבעי״ (שנקרא סינוס), הנותן את קצב הלב ברוב האוכלוסיה. הכוונה היא בעצם לדופק ״רגיל״ אבל מואץ. סינוס טאכיקרדיה היא דבר טבעי ותקין בזמן מאמץ, לחץ פיזי או נפשי, ויכול להיות גם משני לחוסר איזון הורמונלי ועוד. היפוך T בליד 3 באק״ג הוא ממצא תקין לחלוטין. ממליץ להיות בקשר איתי או עם מומחה אחר להפרעות קצב לב לברר את העניין. לעיתים יש סינוס טאכיקרדיה שלא תואמת את המצב של המטופל שצריך לברר אותה ואם זה מפריע מאוד אז יש גם אופציות טיפוליות לעניין.

  • + הוסף תגובה
אולטראסאונד בטן ואאורטה בטנית דפנה 11/02/2020 22:58
  • דר שלום רב, אולי תדע לענות לי, לפני חודש עשיתי U.s בטן וגם אאורטה בטנית לאחר כאבי בטן מחרידים למטה במיוחד, צד ימין למעלה, שמאל לא יודעת כבר איפה שמעירים אותי כל לילה. עשיתי במכון מכבי ולא באסותא שהיה לי גם תור. במכבי אמרו לי שהמתמר (לא הכי מבינה בזה) בודק גם את חלל הבטן, כבד, כליות, טחול וכו' וגם אאורטה. באסותא נאמר לי שזה הולך בנפרד. האם המכשיר במכבי שכולל גם איברי הבטן ואאורטה שונה מהמכשיר מאסותא רק לאיברים פנימיים, הכוונה המתמר שונה? יש במכשיר הכוללני מסוכנות לגוף? אציין שהטכנאית היתה אגרסיבית הגיעה לי כמעט לגב שהתמקדה במקום מסוים שצרחתי (חבל שלא קמתי מייד) ועד היום אני סובלת מהבדיקה מכאבים שלא היו קודם בבטן , לפתע כאב ברגל כאילו אין תחושה פתאם והפחד שלי שלא לחצה חזק ופגעה לי בכלי דם או באיברים הפנימיים חלילה, שגרמה לי נזק רציני. יש דבר כזה? קרה פעם? תודה על אורך השאלה שהיא גם קצת שונה ואחרת. חושב לי לדעת. תודה רבה רבה, דפנה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/02/2020 09:44
  • דפנה שלום, אין ״מסוכנות״ לגוף במתמרים השונים (המכשיר הוא אותו מכשיר לרוב, המתמר שונה לפי הצורך). בדיקת הבטן יכולה להיות לעיתים די ״אגרסיבית״ כדי להגיע לבדוק את הדברים השונים בצורה טובה. אני לא מכיר שום בעיות או פגיעה שיכולות להיגרם מבדיקת US בטן, מעמיקה ככל שתהיה, אבל זה לא תחום המומחיות שלי. את מעלה את השאלה בפורום הפרעות קצב לב.

  • + הוסף תגובה
הפרעות קצב נוני 10/02/2020 10:12
  • בהולטר לב, האבחנה קצב לב - בסיסי סינוס קצב לב מינימלי 44,מקסימלי 102,ממוצע 59 pvc's 174 בודדים בפיזור הומוגני pac's 1068 בודדים בפיזור הומוגני 16 צמדים מעט קטעים של טכיקרדיה עלייתית עד כ- 4 פעימות ועד כ -150 לדקה קטע של טכיקרדיה עלייתית עד כ4 פעימות ועד כ- 150 לדקה עם אברציה דמויית vt הפרעות הולכה - לא שינוי st לא

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 11/02/2020 21:37
  • נוני שלום, בדיקת ההולטר תקינה בסה״כ למעט הפעימות המוקדמות שאם אינן מפריעות לך, חסרות משמעות מעשית. לא מכיר את הרקע שלך ואת הסיבה שבגינה הופנית לבדיקה כך שקשה לי להמליץ על מה שצעד הבא. אם יש דפיקות לב ממושכות שפשוט ״לא הופיעו״ ביום ההולטר (לפי חוקי מרפי תמיד ביום ההולטר מרגישים נהדר!), אז כדאי לשקול כלים אחרים של ניטור כדי ״לתפוס״ את הפרעות הקצב. ממליץ להתייעץ איתי או עם כל מומחה אחר בתחום שתבחר להמשך בירור וטיפול.

  • + הוסף תגובה
בדחקת הולטר לב רחמים נעמי 06/02/2020 09:53
  • מזה כשנה החלו אצלי הפרעות קצב. אני מטופלת בכדורים מסוג : RYTMONORM 150MG UFI וכן BISOPROLOL 2.5 MG לבקשת הקרדיולוג עשיתי שוב בדיקת הולטר. להלן תוצאות: הקצב הבסיס: מהירות מינימלית 61 לדקה,מהחרות מקסימלית 86 לדקה,מהירות ממוצעת 71 לדקה. VPC'S: נצפו10 VPBS בודדים במשך הבדיקה. APC'S : נצפו 6526 APB'S בודדים במשך הבדיקה. נצפו 19 זוגות APC'S נצפו 10 קטעי SVT המורכבים מ- 3-20 פעימות על חדריות עוקבות במהירות עד 114 לדקה. הולכה: לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST לא נצפו. אשמח לחוות דעתך המקצועית איך ממשיכים מכאן

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 11/02/2020 21:34
  • רחמים שלום, אינני מכיר את הרקע הרפואי שלך אך אניח שאם אתה מטופל בריטמונורם, כנראה אובחנתה עם פרפור פרוזדורים. ההולטר הנ״ל בסה״כ בסדר. יש פעימות חשמליות ״מוקדמות״ שמקורן לא במקום ה״רגיל״ שנוטן את קצב הלב ואנחנו רואים את זה לא מעט אצל אנשים שמפתחים פרפור פרוזדורים. אם למרות הטיפול שאתה מקבל יש ריבוי פעימות מוקדמות, זה יכול להיות סימן לכך שהפרפור עלול לחזור בעתיד (שזה דבר מאוד שכיח כי התרופות לא מאוד יעילות). במידה ויש ארועים חוזרים של דפיקות לב ממושכות למרות הטיפול ייתכן ותזדקק לבירור נוסף ולבסוף ביצוע אבלציה (סוג של צנתור ״חשמלי״ שהינו תחום המומחיות שלי). ממליץ להתיעץ ולהיות במעקב שלי או של כל מומחה אחר בלהפרעות קצב לב שתבחר.

  • + הוסף תגובה
כדורי סוטלול שלום א. 03/02/2020 19:55
  • אני סובל מבעיות קצב לב ומטופל בכדורי סוטלול שני כדורים ביום. לפני כמה חודשים החלטתי לקחת את הכדורים רק כשאני מרגיש שמתחילה בעית קצב בלב. והפסקתי לקחת ברציפות את הכדורים. שאלתי היא האים זה בסדר או שאני מסתכן?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 03/02/2020 21:05
  • היי שלום, באופן כללי, מומלץ להיצמד להמלצות הרופא שלך ואם אתה לא סומך על דעתו והמלצותיו תמצא לך רופא אחר שכן תרגיש שאתה סומך עליו. סוטלול זאת תרופה למניעה של הפרעות קצב. בעצם מה שעשית זה הפסקת להשתמש בה למניעת הפרעות קצב והתחלת להשתמש בה כ״טיפול״ להחזיר את הקצב לתקין. אני לא מכיר את המקרה שלך לעומק אבל בגדול זאת לא גישה מקובלת עם הסוטלול ויכולה להיות אפילו מסוכנת אם אתה נוטל תרופה כזאת במינון גבוה בזמן דופק מהיר כדי להחזיר את הקצב. ממליץ לקבל ייעוץ מסודר ממומחה בהפרעות קצב לב. חשוב לציין שיש אופציות אחרות שיכולות למנוע הישנות הפרעות קצב ללא צורך בטיפול תרופתי. אתה מוזמן ליצור קשר איתי או עם כל מומחה אחר בעל נסיון בתחום לקבלת המלצות טיפוליות עדכניות.

  • + הוסף תגובה
ארגומטריה מיכאל 29/01/2020 19:55
  • אני בן 60 עם יתר לחץ דם מאוזן עם כדורים .בבוקר לקחתי כדורים.בצהריים עשיתי את הבדיקה.הטכנאית אמרה שלא אוכל להגיע לדפוק המטרה בגלל הכדורים .אחרי 9 דקות הפסקתי בגלל עייפות בתשובה נכתב : "הופסק עקב עייפות 70% מאמץ.10.1 mets.בשלב זה לא ניצפו שינויים אסכמיים.לא ניתן לעשות אבחנה לבירור אכסמיה.האם הבדיקה תקינה או לא .לא ברור לי המשפט האחרון.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 29/01/2020 23:18
  • הבדיקה תקינה עד לרמת המאמץ שעשית אך לצערי לא נחשבת בדיקה ״מלאה״, אבחנתית. אם הדופק לא מגיע למעל 85% מדופק מקסימלי, הרי שמדובר בבדיקה לא אבחנתית שלא ניתן להסתמך עליה. ממליץ להבא להפסיק את הטיפול ב|חוסמי בטא״ כמו קרדילוק/נורמיטן/נאובלוק לפני הבדיקה. תדבר עם הקרדיולוג שלך שיפנה אותך לבדיקה חוזרת (אולי מיפוי? אקו לב במאמץ?), שיחליט איזו בדיקה מתאימה יותר.

  • + הוסף תגובה
ארגומטריה מיכאל 30/01/2020 08:33
  • למה החליטו על 85%.האם יכול להיות תקין ב 70% ולא תקין ב 85%.הסבר בבקשה מבחינה רפואית.תודה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 03/02/2020 20:58
  • הכל עניין של סטטיסטיקה... הסיבה שהחליטו על 85% היא כי דיוק הבדיקה בזיהוי הבעיה עולה ככל שהדופק עליו מגיעים גבוה יותר ומגיע לסוג של דיוק מיטבי באיזור שמעל 85% מדופק מקסימלי. אם הבדיקה תקינה ב-70% מהדופק מקסימלי, ייתכן ובכל זאת לא תהיה תקינה בדופק גבוה יותר. לעומת זאת אם הבדיקה תקינה ברמה של 85% מדופק מקסימלי, היא תהיה בוודאות גבוהה תקינה גם בדופק גבוה יותר.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הפרעות קצב לב

הצטרפו לאינדקס הרופאים!