עמוד הבית > פורומים > הפרעות קצב לב

פורום הפרעות קצב לב

דר' גיא רוזן

דר' גיא רוזן
רופא מומחה בכיר לקרדיולוגיה והפרעות קצב לב ביחידה לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש פדה, פוריה.רופא מומחה בכיר ביחידת לקיצוב ואלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי ע״ש שיבא, תל השומר. מנהל שירות עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
פעימות מוריה 22/12/2019 09:20
  • יש לי בדיקת אקו לב תקינה מהזמן האחרון. אני בת 36 ובעבר היה לי תסחיף ריאה שהתוצאה לזה נהיה לי נמק בריאה אחת. אני מרגישה טוב, אני עושה ספורט בקפיצות. לאחרונה הפסקתי.

  • + הוסף תגובה
מה השאלה? דר' גיא רוזן 22/12/2019 16:01
כאבים בלב ש.ד 21/12/2019 23:41
  • היי בתקופה האחרונה נהיו לי התקפים חזקים בלב וגם חירחורים משהו שהוא יום יומי עשיתי בדיקת הולטר ורציתי לדעת עם הבדיקה הינה תקינה , וזה מה שהיה בבדיקה : קצת מקסימלי: 140 פעימות בדקה בשעה 14:41 קצב ממוצע : 84 פעימות בדקה קצב מינימלי : 64 פעימות בדקה בשעה 01:48 סיכום : קצב בסיסי , סינוס 64/14) 84( PAcs בודדים. NSR

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 22/12/2019 00:01
  • תשובת ההולטר תקינה לחלוטין אבל זה לא אומר שניתן להסתפק בבדיקה זו. צריך לברר את התלונות שלך לעומק. ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג באשר להמשך הבירור.

  • + הוסף תגובה
כאבים בחזה אורי 19/12/2019 15:52
  • אני בן 17 וחצי ולפעמים יש לי כאבים בחזה שמתגבר עם הנשימה זאת אומרת שככל שהנשימה יותר ארוכה וחזקה יותר כואב וזה עובר תוך כמה דקות האם זה אמור להדאיג?האם אני צריך ללכת לעשות בדיקה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 21/12/2019 23:29
  • אורי שלום, מיחושים מסוג זה יכולים להיות קשורים לריאות או כרום הלב. פעמים רבות הדברים יכולים להיות קשורים לאיזה זיהום ויראלי בתקופה האחרונה: ממליץ לגשת לרופא המשפחה תחילה שיבדוק את הדברים וימליץ על המשך בירור כולל בדיקת קרדיולוג/ אקו לב במידת הצורך.

  • + הוסף תגובה
אקו לב יוחנן 17/12/2019 18:46
  • שלום, עשיתי בדיקת אקו לב ויצא שיש לי אי ספיקה מינימלית בשלושה מסתמים ואילו הרביעי תקין. עשיתי את הבדיקה בעודי חולה במה שנראה כמו שפעת ורציתי לדעת אם יכול להיות שזה מה שגרם לתוצאה הרעה. אני בן 17.6 ועשיתי את הבדיקות במסגרת הצבא. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 19/12/2019 12:01
  • דליפה מינימלית/טריויאלית במסתמים הינה תקינה. לא מדובר במכונה משורטטת על המילימטר, זה בהחלט במסגרת הנורמה. לא צריך לחשוש מהעניין.

  • + הוסף תגובה
פרופיל צבאי יוסי 21/12/2019 15:14
  • תודה רבה על המענה המהיר. רציתי לדעת אם יש חשש כלשהו שהממצאים הנל יכולים להשפיע על הפרופיל הצבאי שלי. עשיתי את הבדיקה לאחר שירפ"א שלחו אותי על מנת לבדוק את הכשירות שלי. האם אי ספיקה מינימלית יכולה להשפיע על המועמדות שלי לקורס טיס או אפילו להוריד את הפרופיל?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 21/12/2019 23:21
  • זאת בדיקה תקינה לחלוטין, לא צריכה להיות שום בעיה מבחינת הפרופיל!

  • + הוסף תגובה
פעימות מוקדמות מוריה 18/12/2019 09:31
  • יש לי לפעמים בשעת מנוחה- כשאני לא מתאמצת, פתאום דפיקות לב מואצות שזה מפחיד אותי. מה זה אומר? יש לציין שיש לי קרישיות יתר מטופלת.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 19/12/2019 11:56
  • מוריה שלום, דפיקות לב מהירות במנוחה יכולות לנבוע מהפרעות קצב לב שנעות בין כאלה שלא מסוכנות כלל לכאלה שכן. אין לי כל פרטים לגבייך אך אם למשל הייתי יודע שיש לך בדיקת אקו לב תקינה מהזמן האחרון, זה היה מוריד כמעט לאפס את הסיכון בהפרעות כאלה. גם אם אינן מסוכנות, כמובן אין זה דבר נעים לסבול מהתקפים פתאומיים של דופק מואץ שיכולים לתפוס אותך בכל מקום. את מוזמנת להתייעץ איתי או עם כל מומחה אחר בהפרעות קצב לב לצורך החלטה על המשך בירור וטיפול.

  • + הוסף תגובה
אבלציה עם mri מידן שוורצמן 16/12/2019 18:47
  • שלום האם מישהו עבר את התהליך של ה אבלציה עם ה mri והאם זה עזר לו. כי אני סובל מהפרעות קצב ושום דבר לא עוזר לי

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 19/12/2019 11:52
  • מידן שלום, ראשית חסרים לי פרטים, איזו הפרעת קצב לב, האם ואיפה עשיתה פעולות אבלציה בעבר ומה היה בפעולה. אבלציה תחת MRI אינה קיימת בארץ. יש מקומות מעטים ביש בהם ציוד מתאים ועושים את הדברים באופן נסיוני. אומנם ישנם יתרונות תיאורתיים בביצוע הפעולות תחת MRI, אין שום עבודת מחקר אחת כיום שיכולה להעיד שאבלציה כזאת יעילה יותר מאבלציה קונבנציונלית לטיפול בהפרעות קצב לב כלשהן. בקיצור, אין סיבה לחפש אבלציה תחת MRI, אתה מוזמן להתייעץ איתי או עם כל מומחה אחר בעל שם בתחום האבלציות לקבלת חוות דעת.

  • + הוסף תגובה
אקו לב שולמית 16/12/2019 17:25
  • אני בת 61 עשיתי בדיקות אקו לב מבקשת להבין את התוצאות:בממצאים כתוב גודל והתכווצות תקינים של שני חדרי הלב. ללא היפרטרופיה של חדר שמאל. עליה שמאל תקינה. הפרעה ברלקסציהשל חדר שמאל.אאורט העולה, שורש והקשת תקינים.מסתםמיטרלי תקין. ללא דלף.מסתם אאורטלי תלת עליהסתיידות עדינה בבסיס הסמתם.ללא דלף או היצרות.מסתם טריקוספידלי תקין.דלף מנימלי.סינגלקלוש של דופלר. מסתם ריאתי תקין. ווריד נבוב תקין לא הודגם נוזל פריקרדיאלי. רופאת המשפחה אמרה לי שעקב ההפרעה ברלקציה של חדר שמאל אני צריכה לעשות התעמלות ארובית האם אני צריכה ללכת לקרדיולוג? האם התשובה של רופאת המשפחה מספיקה. תודה שולמית

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 19/12/2019 11:43
  • שולמית שלום, בסה״כ מדובר באקו לב טוב. אין פגיעה בהתכווצות הלב ופעולת המסתמים. ההפרעה ברלקסציה הינה שכיחה ביותר באנשים בגילך. במידה ואין לך כל תסמינים (קוצר נשימה במאמצים, בשכיבה וכו׳) ואין לך יתר לחץ דם, אז בהחלט ההמלצה של הרופאה שלך היא מספקת. במידה ויש יל״ד, צריך לאזן אותו בצורה מיטבית. במידה ויש תסמינים של אי ספיקת לב צריך לשקול טיפול. כן הייתי ממליץ על מעקב קרדיולוגי בקהילה.

  • + הוסף תגובה
בעיה בעיניין תרופה קרדיולוגית ארי 14/12/2019 04:50
  • שלום ד'ר נכבד כמו שציינתי בכותרת, נראה לי שניקלעתי לבעיה לא פשוטה, אני בן 60, יש לי מידיי פעם,אקסטרא סיסטולות, ומזה שנים ידוע על צניחת מסתם מיטרלי,MVP לפני 4 שנים,חויתי אירוע של רפרוף פרוזדורים,שיתכן ונוצר כתוצאה מאשלגן נמוך- 3.2, עקב שימוש במשתן דיזותיאזיד, נרשם לי טיפול ב, טמבוקור 50, אחד ליום, וקרדילוג 1.25 לאחרונה אני נתקל בבעיה חמורה בקשר לתרופה, נאמר לי בבתי המרקחת של הקופה, וכן בפארמים למינהם, שאין להשיג [ משום מה, ולא נותנים הסבר ברור מהי הסיבה למחסור]אין להשיג TAMBOCOR50 מציעים את התרופה הגנרית FELECAINIDE ACET . 29/M TAB 50 MG אותה אני חושש לקחת, מפני שזה אינו הטמבוקור המקורי, ואין לדעת כייצד התרופה הגנרית תשפיע, אני חושש שעלול תחת השינוי הזה להופיע רפרוף נוסף, מצד שני הציעו לי לקחת טמבוקור 100,ולחצות את הכדור לחצי, חד פעמי ,קניתי את המינון 100, אבל אפילו עם חוצה כדורים, החיצוי אינו מדויק, ואני מקבל כדור "שבור", ששני מחציתו אינם שווים בגודל, זה נשבר לחלק קטן יותר, מהשני שיוצא גדול יותר, מה עושים?? לטעמי הבעיה רצינית,שלא ניראית לי משחק ילדים,כי נראה לי ש"משחק בשבירת הכדור " שנותן חצאים לא שווים בגודלם, גם בסוף עלול לעורר רפרוף חוזר??. איך יוצאים מהסיפור הזה??? מה קורה בשוק התרופות בארץ? מדוע המחסור בטמבוקור 50?? האם המינון הזה יחזור לבתי המרקחת??? תודה עבור המענה.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/12/2019 01:06
  • ארי שלום, אין סיבה לדאגה, לא מדובר בבעיה רצינית. ראשית אין כל בעיה לקחת את התרופה הגנרית. החומר הפעיל זהה לזה שבתרופה המקורית ולרוב האפקט של התרופות הגנריות דומה. מבחינת המינון יד לציין שאתה נוטל מינון נמוך מאוד של טמבוקור. היום אנחנו בדרך כלל מתחילים את הטיפול מ-100 מ״ג פעמיים ביום. כך שאם אתה בכל זאת מעדיף להישאר עם התרופה המקורית, פשוט קח 100 מ״ג פעמיים.

  • + הוסף תגובה
אקו לב לחולה אונקולוגית שיר 12/12/2019 05:55
  • ד"ר גיא שלום אמא שלי חולה אונקולוגית מטופלת בחומר האדום, כך שלפני הטיפול השלישי עברה אקו שוב לבדוק שתפקוד הלב לא נפגע. התפקוד 65% תפקוד דיאסטורלי: fusion e and a בגלל הטכיקרדיה מקשה על הערכת תפקוד הדיאסטולי עליה שמאלית תקינה חדר ימין תקין עליה ימנית תקינה מסתם מיטרלי: הסתידות של טבעת המסתם mac אי ספיקה טריויאלית מסתם אאורטלי: התעבות קלה של עלי המסתם ללא הגבלה בפתיחה ללא אי ספעקה וריד נבוב תחתון: ivc לא מורחב. תמט אינספירטורי נורמלי קטן מ 50% כביטוי ללחץ תקין בעליה ימנית מה זה אומר בבקשה?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 15/12/2019 01:02
  • שיר שלום, הבדיקה שאת מתארת היא בסה״כ תקינה. בגלל שהדופק היה מהיר יחסית, לא ניתן היה להעריך את הרפיית הלב אבל מבחינת ההתכווצות ושאר הפרמטרים בסה״כ בסדר. יש שקיעה של סידן באיזור טבעת אחד המסתמים אך ללא פגיעה בתפקוד שלו. בסה״כ האקו בסדר.

  • + הוסף תגובה
טריטייס חיים 11/12/2019 11:07
  • לד"ר הנכבד, שלום! לאחרונה התחלתי להשתמש בטריטייס במינון נמוך (1.25) עקב לחץ דם גבוה מעט, (לפעמים הוא בסביבות 145-95, אך לא תמיד), במקביל התפתח לי טחורים, רופא המשפחה לא חשב שזה קשור, אבל הציע להחליף לקרדילוק, גם כן במינון נמוך (1.25). שאילתי היא: א. האם באמת זה יכול להיות קשור ב. האם יש איזה עדיפות לאחת משתי התרופות הנ"ל. אציין ששתיהם מורידות לי את הל"ד לרמה סבירה, כמו"כ עשיתי את כל הבדיקות הסטנדטיות ללב (הולטר ואקו) והיה תקין. תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 11/12/2019 14:26
  • טחורים אינה תופעת לוואי מוכרת של תרופות ממשפחת ה-ACEI שטריטייס משתייך אליה. טריטייס היא תרופה יעילה יותר ליתר לחץ דם מאשר קרדילוק וגם מעכבת התפתחות בעיות כלייתיות במטופלים מסויימים. ממליץ לחזור לטריטייס. אגב, ה-95 של 145/95 הוא מאוד גבוה יחסית. חשוב מאוד לאזן את הלחץ דם בצורה מיטבית!

  • + הוסף תגובה
פיענוח הולטר מירי 09/12/2019 19:55
  • שלום רב צניחות St עולות 1ממ בחיבורים Avf, v4-6,ןןן ןן שחלפו בהתאוששות כעבור 1 דקות, ventricular coupets Apb's בודודות. בברכה רבה מירי

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 09/12/2019 23:55
  • התשובה הזאת לא נשמעת כמו פיענוח הולטר אלא כמו תשובה לבדיקת מאמץ. צניחות ST של 1 מ״מ בתבנית עולה, אינן נחשבות פתולוגיות. במידה ומבחן המאמץ היה תקין מבחינות אחרות, ולא היו תסמינים, מדובר בבדיקה תקינה. עם זאת חשוב להדגיש כי מבחן מאמץ אינו מדוייק במיוחד בזיהוי או שלילה של מחלה משמעותית בכלי הדם של הלב (סביב 70% דיוק). ולכן במידה והחשד הקליני גבוה על סמך התרשמות הרופא עם המטופל, יש צורך בבירור נוסף למרות בדיקת מאמץ תקינה לכאורה.

  • + הוסף תגובה
בדיקת מאמץ מירי 10/12/2019 20:47
  • תודה על התשובה אכן בדיקת מאמץ בברכה רבה מירי.

  • + הוסף תגובה
פרפור פרוסדורים שלא טופל, מלבד דרלין פרולול סופי 04/12/2019 00:11
  • ו-פלאביקס (בין היתר כתרופות קבועות). האם הזנחה שכזו, אי איתור בזמן, יכול להחמיר את הבעיה, להחליש את שריר הלב?? או שמא מדובר רק בחיים עם סיכון. כ"כ ברגע של אי סדירות הקצב, האם דרלין (פרופרנאלול), בא בנוסף לקרדיולוק (ביסו-פרולול)? יש טיפול של גם וגם? או שמא בוחרים באחת. (X 2 ביום). (או 4 ביום אם זה שניהם). כדוגמא. יש דבר כזה?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 04/12/2019 23:10
  • סופי שלום, חסרים לי הרבה מאוד פרטים כדי לענות לך על השאלות. לגבי הסיפא, בדרך כלל מטפלים באחת התרופות (קרדילוק או דרלין)... יש כאלה שנותנים את הדרלין (קצר טווח) כטיפול אקוטי בזמן דופק מהיר, נוסף על קרדילוק כטיפול קבוע. בכל מקרה תרופות אלו לא מונעות ארועי פרפור חוזרים! פלויקס אינה תרופה מספקת לדילול הדם ומניעת ארועים מוחיים במטופלים בסיכון מוגבר לארועים מוחיים בעקבות פרפור. באופן כללי, פרפור פרוזדורים הינה הפרעת קצב שמצריכה בירור וטיפול לפי הרקע והתסמינים של המטופל. את מוזמנת לפנות אלי או למומחה אחר בתחום להתייעצות מסודרת.

  • + הוסף תגובה
לחץ דם גבוה נירה 11/11/2019 22:50
  • מדדתי עכשיו לחץ דם ויש לי 220/90. אני מאוזנת על יד כדור לוסרדקס 12.5 מ"ג. מה כדאי לי לעשות?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 02/12/2019 23:22
  • נירה שלום, עניתי כבר לפני מספר שבועות אך כעת אני רואה שכנראה תשובתי לא נקלטה. אני מניח שנבדקת מאז ע״י רופא מטפל. לא מכיר אנשים עם יתר לחץ דם אמיתי ש״מאוזנים״ ע״י 12.5 מ״ג לוסרדקס. את צריכה טיפול נאות ללחץ דם במינונים אדקווטיים. ממליץ להיבדק ע״י מומחה לעניין.

  • + הוסף תגובה
לחץ דם נירה 03/12/2019 07:44
כאב ונשימה לא יציבה רונן 08/11/2019 14:23
  • היי אני חולה לב עברתי מעקפים לפני15 שנים ועברתי אבלציה לפני שנה וחצי מזה חודש ויותר אני מתעורר משינה מתנשף עם כאב בטן חד ברום הבטן.זה בא בגלים. הדרדר לזה שכל מאמץ הכי קטן יש לחץ בבטן ואני מתעייף במה גבוהה. זה קורה בלילה בשכיבה. זה מעיר אותי. עשיתי בדיקת נשיפה וu.sבטן והכל תקין. אולי בגלל הכאב החד בבטן שנמשך 10 שניות וחוזר אחרי 2 דק שוב קשור כל הענין לאי ספיקת לב ממנה אני סובל?ושוב יש שעות רבות שהכאב הזה גם בשיבה אני לא ישן כבר שבועות. מה ההמלצה?

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 02/12/2019 23:25
  • רונן שלום, במטופל לאחר ניתוח מעקפים, הדבר הראשון שצריך לחשוב עליו ההקשר של כל מיחושים בחזה או רום הבטן הוא היצרויות בגלי הדם שמספקים את הלב. מומלץ להיבדק ע״י קרדיולוג ולעבור מספר בדיקות לפי המלצותיו

  • + הוסף תגובה
פענוח הולטר לב משה 17/11/2019 13:44
  • אני נער בן 15.5 עם כאבים בזמן מאמץ שחלפו אחרי 48 שעות. בצעתי הולטר ,אבקש פענוח. משך הבדיקה: 24 סיבת אירוע: כאבים / לחצים בחזה (עם הקרנה / מופיע במאמץ אבחנות פעילות: CHEST PAIN הערות: הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 46 מהירות מקסימאילית: 123 מהירות ממוצעת: 75 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה"כ 4 VPB'S במשך הבדיקה.ממוקד אחד.( עמ' 5,6 ) הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה"כ 2 APC'S במשך הבדיקה.( עמ' 6 ) הפרעות הולכה: נצפו NODAL ESCAPE BEATS ולעיתים מרווח P-R ארוך לאחר סינוס אריתמיה .( עמ' 4,5 ) פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: בשעות הלילה נצפו קטעי SINUS BRADYCARDIA וקטעי SINUS ARRHYTHMIA במהירות מינימלית 37 פעימות לדקה , מרווחי R-R עד 1.53 שניות .( עמ' 4,5 ) קצב סינוס. מהירות מינימלית – 46 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית – 123 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת – 75 פעימות לדקה. APC's ו- VPB's בודדים

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 02/12/2019 23:19
  • משה שלום, בסה״כ ההולטר נשמע לי די תקין עם ממצאים שהינם שכיחים למדי באוכלוסיה כללית. צריך לראות את התרשימים במו עיניי כדי לתת חוות דעת יותר מדויקת.

  • + הוסף תגובה
דפיקות לב מואצות אוריה 22/11/2019 07:20
  • שלום רב, בעבר תיקון TOF, רקע ידוע - RBBB. אני כיום בן 27, לא נוטל תרופות. לאחרונה התחלתי להרגיש בדפיקות לב מואצות בזמן מנוחה וככל שחולף הזמן התדירות רק גוברת (מספר פעמים בדקה - 5 דקות). יש לי תור לקרדיולוג במרפאת מומי לב בעוד פחות מחודש וגם להולטר. ביצעתי א.ק.ג, אך בקופת חולים שלי לא שולחים אותה לפענוח כמו שהייתי רגיל עד היום (עברתי לקופה אחרת). בא.ק.ג נראה שינוי גלוי בגל T בV2,V4,V5,V6. https://ibb.co/rvBqKcB יש לי צילום א.ק.ג מלפני שנה וחצי: https://ibb.co/HPW4zrW התדירות רק גוברת, ואני מרגיש בתוך חשכה כי אין לי תשובות לכך והתסמינים רק מחריפים. אשמח לתשובה בהקדם.

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 02/12/2019 23:15
  • אוריה שלום, אין הבדלים מהותיים בין תרשימי האק״ג הנ״ל. דפיקות לב במישהו עם הרקע שלך יכולות להיות כתוצאה מסיבות שונות. אם לא היו תחושות של קדם עלפון או התעלפות ממש, נשמע שניתן להמתין לביקורת שנקבעה.

  • + הוסף תגובה
פענוח הולטר לב נתי 08/11/2019 13:15
  • היי שלום, שמי נתי , יצרתי פה נושא לפני מספר ימים של פיענוח אקו לב. אני בן 24 וביצעתי אקו לב למשך 24 שעות עקב מחלת פברי, מבצע מעקב כל שנה. התוצאות הם: משך הבדיקה 22:04 שעות. קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינימלי 35 קצב לב מקסימלי 123 ממוצע 69 הפרעות קצב חדריות - PVC'S - 64 הפרעות קצב על- חדריות - PAC'S - 1322 1 זוג עליותי הפרעות הולכה - לא שינויי ST-לא הערות: לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה. האם זה תקין בבקשה ? כמו כן אשמח לדעת מה זה 1 זוג עליותי. תודה

  • + הוסף תגובה
תגובה דר' גיא רוזן 02/12/2019 17:43
  • נתי שלום, הבדיקה שתיארת ללא איזה ממצא משמעותי. קצב לב תקין (סינוס), מעט פעימות מוקדמות (שכיח מאוד). הפעימות המוקדמות מהמדורים העליונים בכמות בינונית. רוב הפעימות המוקדמות הינן בודדות, ויש גם ״זוג״ אחר של פעימות מוקדמות שבאות אחת אחרי השניה. שום שבר מהדברים הללו אינו מסוכן, ואם הפעימות המוקדמות מפריעות לך (לחלק מהאנשים תחושה מעיקה עם הפעימות), אז אין צורך בבירור נוסף או טיפול כלשהו. אם זה מפריע, ממליץ להתייעץ איתי או עם מומחה אחר להפרעות קצב לצורך בדיקה וטיפול.

  • + הוסף תגובה
דפיקות לב מואצות וסחרחורת. נירוש 20/11/2019 19:24
  • הרמתי את הנכדה בת שנתיים והנפתי תוך כדי מישחק. הרגשתי דפיקות לב מואצות וסחרחורת. היתישבתי מיד עד שזה נירגע.

  • + הוסף תגובה
תגובה ד״ר רוזן 20/11/2019 22:45
  • שלום, ארוע בודד של דפיקות לב מואצות וסחרחורת לאחר מאמץ פתאומי לא צריך להדאיג בד״כ. אם הדבר נשנה ממליץ על פניה לרופא המשפחה ובדיקות בסיסיות

  • + הוסף תגובה
פענוח הולטר לב שלומי 04/11/2019 18:36
  • היי דר בן 22 ללא מחלות רקע שלחו אותי לבצע מספר בדיקות ערב תלונה שהרגשתי מין קפיצות בלב שהרופאה טענה עוד לפני הבדיקות שכנראה מדובר בפעימות מוקדמות ביצעתי אקג תקין ללא הפרעות ביצעתי מבחן מאמץ תקין ללא הפרעות צויין שם בסוגריים סינוס טכקרדיה 102 אקו לב תקין רציתי לבקש פענוח של הולטר לב שעשיתי לפני כמה ימים הקצב הבסיס סינוס: מהירות מינימאלית 41 מהירות מקסימאלית 200 מהירות ממוצעת 79 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה״כ 2 VPBS בודדים במשך הבדיקה הפרעות קצב על חדריות APC’S: נצפו סה״כ 5 בודדים במשך הבדיקה הפרעות הולכה: לא נצפו שינויים st: לא נצפו הערות הרופא: בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימאלית של 40 לדקה נצפו אירועים של Narrow complex tachycaardia עד מהירות של 200 לדקה ככל הנראה מדובר בסינוס טכיקרדיה מאחר והדופק עלה בהדרגה. לא דווח על פעילות גופנית . רק רציתי לציין שבמהלך הבדיקה בשעות הערב עשיתי פעילות ספורטיבית של 20 דק ריצה אז יכול להיות שמשם הדופק הגיע ל200 אשמח לפענוח תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תגובה ד״ר רוזן 05/11/2019 00:08
  • התלונות שאתה מתאר אכן מתאימות לתיאור של מה שקרוי פעימות מוקדמות. אין לפעימות מוקדמות בודדות (אלא אם תדירותן גבוהה מאוד) משמעות מבחינת סיכון לטווח קצר או ארוך. בהולטר אכן נצפו פעימות מוקדמות בודדות. בגיל 22, דופק שמגיע עד 200 במאמץ זה תקין לחלוטין. וגם דופק שיורד לכיוון 40 בזמן שינה זה תקין. בקיצור הבדיקה נשמעת תקינה. הייתי ממליץ להשלים בירור ע״י אקו לב ובדיקת סיכום אצל קרדיולוג שיעבור על כל הדברים ויחווה את דעתו.

  • + הוסף תגובה
פרפור פרוזדורים אורן 26/07/2019 06:48
  • שלום, רקע של קונסטריקטיב פריקרדיסטיס בגיל 16. לאחר הניתוח - החלמה מלאה ללא בעיות בלב. בן 50. סובל מפרפור פרוזדורים כשבועיים. דופק בסביבות 115. לחץ הדם שלי נמוך בד"כ. אסתמטי - מטפל בסרטייד. INR 1.1. חושש מלקיחת כדורים ותופעות לאחר הפסקתם. ניתן לי קרדילוג 1.25 מ"ג (חושש מלחץ דם נמוך ואסתמה) ואליקוויס 5 מ"ג פעמיים ביום (האם אני נמצא בקבוצת הסיכון המצדיקה לקיחת נוגדי קרישה?) האם הסיכון לא עולה על הסיכוי במקרה שלי? INR 1.1. PT-15.1. PTT-34.5

  • + הוסף תגובה
תגובה ד״ר רוזן 27/10/2019 20:31
  • אורן שלום, ריבלתי על עצמי את ניהול הפורום הזה רק עכשיו. אני מנחש שקיבלת תשובות מרופא מטפל אבל אענה בכל זאת. מטופל בן 50, ללא מחלות רקע המהוות גורמי סיכון לארוע מוחי במטופלים עם פרפור (גיל מעל 65, מין, יל״ד, סוכרת, אי ספיקת לב, ארוע מוחי בעבר וארוע לבבי או טרשת עורקים פריפריים) אינו זקוק לטיפול קבוע בנוגדי קרישה לטווח ארוך כי אינו מוצדק מבחינת יחס סיכון/תועלת. במידה ותוכנן ובוצע היפוך חשמלי, הדבר מצריך (ללא קשר לגורמי הסיכון הנ״ל) טיפול בנוגדי קרישה למשך חודש ימים לאחר ההיפוך. בכל מקרה ממליץ להיות במעקב מומחה בהפרעות קצב לב שמתמחה בפרפור פרוזדורים.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הפרעות קצב לב

הצטרפו לאינדקס הרופאים!