רופאים בתחום
ד"ר ירחמיאל ברבר ד"ר ירחמיאל ברבר
מטפל מגיל 18 ואילך כולל הגיל השלישי, פסיכיאטר של... קרא עוד
ד"ר אריאל גאון ד"ר אריאל גאון
מומחה בפסיכיאטריה ובפסיכותרפיה קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום חרדה

ד"ר יששכר הרמן

ד"ר יששכר הרמן
ד"ר יששכר הרמן הינו פסיכיאטר, אחראי על הבקרה בכל בריאות הנפש בישראל (עד ינואר 2016).כמו כן ד"ר הרמן כיהן כמנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו, כיהן כחבר מועצה ברשות למלחמה בסמים וחבר בועדות של עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • דיכאון אחרי מוות במשפחה
  • סוניה
  • 24/03/2019 12:55
  • קרה לנו מוות פתאומי במשפחה. אחי הבכור נפטר מדום לב. מאז אין לי חשק לעשות.כאב רגשי חזק וסובלת מעצבים וחשק לצרוח. לא מצליח לי לבד. יש כדור שיעזור לעבור תקופה כזו? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדה ודכאון
  • אני
  • 24/03/2019 09:09
  • שלום ד"ר הרמן, אני נוטלת ויפאקס 300 (9.5 שבועות) וולבוטרין 150 (2.5 שבועות). התחלתי עם הוולבוטרין כי היתה הטבה בחרדה חברתית, אך נותר הדכאון... בשבוע שעבר הייתי בכנס מהעבודה והרגשתי פתאום את הסמפטומים של החרדה החברתית (דופק מהיר, הסמקה ולחץ) וכשנאלצתי לדבר הסימפטומים התגברו. כשהגעתי הביתה התחלתי לבכות.. איך זה יכול להיות שפתאום הסימפטומים חזרו, הרי היתה הטבה..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דרלין יכול לעזור לך מאד
  • .
  • 24/03/2019 10:03
  • דר' הרמן חרדה קשה האם ציפרלקס 15 יכול להועיל ??
  • תושבת נתיבות
  • 23/03/2019 23:42
  • דר' הרמן סובלת מחרדה קשה הפסקתי לעבוד וכמעט שלא מתפקדת אני תושבת נתיבות סבלתי מאוד מנפילות הקסמים. לצערי הרב העברתי את החרדה לילדיי והם מגבילים את חייהם ! החרדה זה.לדעתמ קשה כמו סרטן זה הורס את החיים וממשיכים לחיות במצב נורא. החלטתי ליטול כדורים הרופא הציע ישר ציפרלקס 15 בגלל החרדה הקשה האם זה נכון ? האם זה יעזור ? זה מאפשר להתחיל לחיות נורמלי ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס ולמיקטל - שאלה
  • אוהד
  • 23/03/2019 23:14
  • שלום אני לוקח כבר 8 חודשים ציפרלקס 20 מג, ולפני חודשיים הפסיכיאטר הוסיף לי למיקטל (כרגע אני על מינון 100 מג ביום) ובנוסף לוקח בונדרומין כדי להרדם מדי פעם יש לי כל מיני תופעות לוואי כמו עייפות / בחילות / כאב ראש / ראיה מטושטשת / חוסר חשק לעשות דברים / התקפי בכי / לחצים מוגברים השאלה שלי- האם יש לי אפשרות במשך תקופה כלשהי לנסות לא לקחת את הציפרלקס , ולקחת רק את הלמיקטל ? נניח במשך שבועיים-שלוש לקחת רק למיקטל בלי הציפרלקס ? ואז לראות איך אני מרגיש עם זה.. האם ההרגשה תהיה יותר טובה, פחות תופעות לוואי וכו׳ או שזה מסוכן להפסיק את הציפרלקס ככה במכה והאם יהיה קשה לחזןר לציפרלקס או ששוב ייקח חודש עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפרלקס ועייפות
  • רעות
  • 23/03/2019 00:42
  • שלום, אני נוטלת ציפרלקס מספר שנים ובחודשיים האחרונים הורדתי כמובו בהדרגה ממינון של 10 מג ל5 מג. את הכדור אני לוקחת סמוך לשעות השינה. כבר תקופה ארוכה שקשה לי לקום בבוקר ואני סובלת מעייפות במשך שעות היום. מה ניתן לעשות? אני מעוניינת להפסיק עם הכדור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה שאת מתארת מחייב אבחון והערכה של מצבך. אמנם נכון שציפרלקס יכול לגרום לתחושת עייפות, אבל גם דיכאון יכול לגרום לזה. מכאן יש 2 אפשרויות: האחת היא שהציפרלקס מיותר ואף גורם לך לעייפות, ובמקרה כזה הצעד הנכון הוא פשוט להפסיק אותו. השנייה היא שהפחתת מינון הציפרלקס אפשרה לדיכאון שלך לחזור ולהציק לך. (שכן חולשה ועייפות יכולים להיות סימנים ראשוניים של חזרה של הדיכאון). במקרה כזה הפסקת הטיפול תחמיר בוודאות את מצבך, ויכול להיות צעד שפגע קשה באיכות החיים שלך, צעד שתצטערי עליו מאד. במקרה כזה כדאי מאד להעלות את מינון הציפרלקס ל- 10 ואולי אף ל- 15 מ"ג. לא ניתן דרך הפורום להעריך מה נכון במצב שלך, ולכן ההמלצה היא לפנות לפסיכיאטר שיאבחן ויעריך את מצבך ויוכל להמליץ לך מה נכון עבורך כעת. אל תפסיקי את הציפרלקס בלי אבחון כזה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לוקחת ציפרלקס במשך שבועיים וחצי ומתעוררת המון
  • יעל
  • 21/03/2019 15:20
  • היי, אני לוקחת ציפרלקס במשך שבועיים וחצי (10מ"ג) בגלל חרדה. החרדה חלפה אך אני מתעוררת המון פעמים החל מהשעה 3 בבוקר מה שגורם לי לתסכול גדול.... כמה זמן לדעתך זה יימשך? האם יש סיכוי שזה לא ישתפר וישאר כך? מה ניתן לעשות כדי להקל על המצב? אני מקפידה להכנס למיטה רק כשעייפה ולא צופה בטלויזיה או בפלאפון כשעתיים לפני אך זה לא עוזר... :(

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נסי 15 מ"ג
  • גבריאל
  • 22/03/2019 07:40
  • התפרצות פתאומית של מניה דרפסיה ??אחרי חרדה
  • אמא מודאגת
  • 21/03/2019 17:37
  • שלום רב וחג שמח, האם ייתכן התפרצות פתאומית של מניה דרפסיה? זה מה שקורה לבת שלי לדעת הסביבה . היא סבלה מחרדה קשה קודם .. לא הסכימה בשום פנים ליטול כדור !!! עכשין יש להתקפים פעם היא יצירתית עושה שמחה ופעילה. אוהבת חברות עוזרת לכולם ופעם נופלת למיטה רבה עם השכנים מנתקת קשר בגסות עם חברות שאהבה לדבר איתם ! לא מוכנה לענות לשיחות .. זה מפחיד ואז היא חוזרת לעצמה . לא מוכנה ללכת לטיפול והיא בת 30 . שאלתי היא האם ייתכן שמחלת מניה דרפסיה תתפרץ בפתאומיות ? מה עלי לעשות אם לא תסכים לטיפול ? יש משהו טבעי שיכול לעזור למחלה? ואם זה קשור לחרדה ממנה סבלה קודם ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הופעה פתאומית של מניה דפרסיה אינה נדירה. לפעמים ניתן בתשאול נכון למצוא בעבר אירועים של דיכאון והתרוממות, לפעמים בכלל לא. אירוע אחד מובחן וברור של מצב מרומם מעיד כי זו האבחנה - מניה-דפרסיה. ללא טיפול הגל המני נוטה לחלוף, אבל המהלך אח"כ הוא תקופות של דיכאון, ו/או מניה המופיעים בתדירות משתנה. לפעמים כל כמה שנים כשביניהן תקופות של איזון, לפעמים גלים תדירים. עם השנים יש יותר נטייה לסבול מדיכאונות, ועם השנים הדיכאונות נוטים להיות קשים וממושכים יותר. הטיפול הוא בתרופות מייצבות מצב רוח. טיפול זה לא רק מייצב, אלא מונע את הופעת גלי הדיכאון, או לפחות מחליש את הסבל שהם גורמים. אין טיפול "טבעי" למניה-דפרסיה. מי שמציע טיפול טבעי מציע במקרה הטוב אחיזת עיניים שאינה עוזרת, במקרה הרע - טיפול "טבעי" גורם נזק ממש. משום מה יש בציבור דעה מוטעית כי טיפולים "טבעיים" הם יעילים ובטוחים יותר, בעוד שהאמת היא הפוכה לגמרי. כמעט תמיד מה שנמכר תחת הכותרת "טבעי" אין הוכחה ליעילותו, וגרוע מכך לרוב לא נעשתה בדיקה שאכן זה בטוח. חולים במצב מני כמעט תמיד אינם רואים שיש להם בעיה, ולא מסכימים לקבל טיפול. רק לאחר שהמצב המני חולף מופיעה הבנה כי מדובר בבעיה, ורק אז ניתן לשכנע את המטופל לקבל על עצמו את הצורך בטיפול. אם אין התנהגות תוקפנית מסוכנת, ואין סכנה אבדנית ניתן רק להציע לנסות להכיל את המצב ולהמתין עד שיחלוף. אם יש סימנים של תוקפנות, או סיכון - יש לפנות לפסיכיאטר המחוזי שישקול אשפוז כפוי (זהו כמובן צעד קיצוני).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Ptsd
  • מרדכי
  • 21/03/2019 08:18
  • שלום לדר היקר וחג שמח אני מאובחן עם פוסט טראומה עם סימפטומיים של חרדה -דכדוך-מחשבות טורדניות.וכמובן סיוטי לילה .קצת מכל דבר :-) יש תקופות מופלאות שאף אחת מהסימפטומיים לא מציקה ויש ימים /שבועות ״קשים״ האם גם לפוסט טראומה יש אפיזודות ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשר מדכא .
  • קשה לי
  • 19/03/2019 21:21
  • האם קשר לכשלעצמו יכול לדכא ? מרגישה מדוכאת הוא משחק ברגשותיי. איבדתי חשק לבצע מטלות. פעם הוא בקשר קרוב אלי ואוהב ואז נעלם ומתייחס כאילן אני כלום עבורו. קשה לי אני כל הזמן מתאמצת לקבל אהבה. מרגישה צער גדול . שאלתי האם קשר יכול לדכא? אן שדיכאון מופיע מחוסר סרטונין ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשר זוגי עם בן זוג פוגעני ומרעיל יכול להיות הרסני מאד, ולגרום לשורה שלמה של הפרעות נפשיות. אם זה המצב כדאי לפנות לטיפול ואבחון אצל מטפל זוגי לצורך אבחון, והמלצה לטיפול.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מדהים כמה שאתה צודק ד״ר הרמן
  • מיה
  • 21/03/2019 03:07
  • אציטאלופארם. הפסקה וחזרה
  • ps
  • 17/03/2019 19:30
  • שלום רב ד"ר. בעלי ואני כבר שנים בטיפולי פוריות ולפני שנה וחצי חוויתי הפלה טבעית קשה אחרי טיפולי IVF שגרמה לי לחרדות קשות (אין לי מושג אם זה היה הורמונלי או נפשי, אבל זה היה). אחרי חודשים של סבל, התחלתי לקבל אסציטלופארם, מה שמאד הועיל לי אחרי כמה שבועות וחזרתי לעצמי ואף יותר. לפני חצי שנה עברנו עוד הפלה אחרי טיפול כי לעובר פסק הדופק (כשאני עם הכדורים), ואחריה החלטנו שנחזור לטיפולי הפוריות שוב בלי הכדורים. אני הטיפשה הפסקתי את הכדורים בבת אחת כדי לשוב לטיפולים במהרה, ואחרי כמה שבועות בלעדיהם, התחלתי לחוש מעט לחץ ומצבי רוח, והחלטתי שזה אידיוטי להיות בלעדיהם וחזרתי לקחת אותם ישר במינון של 10 מ"ג ללא הדרגתיות. מאז אני מרגישה רע מאד ושאיני אינני עצמי. חרדות, לחץ, כאבי ראש נוראיים, יובש בפה, חוסר אופטימיות שזה יעבור ושאחזור לעצמי וחוסר חשק בכלליות. עברו שבועיים ויומיים מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים בחזרה, ואני חסרת אונים. מה לעשות? האם אלו תופעות לוואי ידועות? להמתין בסבלנות? אני לוקחת גם קלונקס 0.5 מ"ג מדי יום ולא מרגישה שיפור משמעותי. אני אדם מאד, אבל מאד אופטימי ותחושות אלו קשות לי מאד והן כמעט ההיפך מאופיי האמיתי. יש לציין שבעבר לקחתי רסיטל לפרקים בשל צורך. אשמח לעצתך החכמה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אסציטלופרם היא תרופה שיש לקחת באופן רציף ומסודר כדי לקבל השפעה חיובית מיטבית. בתחילת טיפול, וכמובן כשמחדשים טיפול התרופה לפעמים גורמת לנסיגה ואף החמרה במצב, וכן גם לתופעות שתארת, אך בהמשך זה חולף אם התחלת לפני שבועיים צפוי שכעת בהדרגה ההשפעה השלילית תחלוף, ותתחילי להרגיש טוב יותר. לפעמים תחילת ההשפעה החיובית מתעכבת ומתחילה רק לאחר 6 שבועות טיפול רציף ומסודר. מכאן שמה שנכון לעשות הוא פשוט להמשיך בטיפול, ולתת לגוף להתאזן מחדש עם התרופה. אם היא עזרה לך בעבר כל הסיכויים שגם כעת זה יעזור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חרדות
  • POOH2019
  • 17/03/2019 10:50
  • אני סובלת מחרדות כבר תקופה, אני במעקב אצל רופא משפחה, לוקחת קלונקס - חצי כדור לפני שינה רק אם אני מרגישה שאני לא יכולה להירדם וגם כדי שאשן טוב ושינה רצופה ורגועה עד הבוקר. אני גם קמה אחרת אחרי שלקחתי אותו. במשך היום גם יש לי חרדות, אני עובר כרגע משבר בזוגיות (של 8 שנים) וגם במשפחה. במשך היום אני לפעמים לוקחת רסקיו- טיפות, רלקסין כדור אחד כדי להיות רגועה למשך כמה שעות בעבודה , וטיפות רגיעון , הכל טבעי !! אבל אני מרגישה שלפעמים זה לא משפיע עליי, אני רועדת לפעמים (האצבעות שלי רועדות בכתיבה) והדופק שלי נהיה מהיר (מרגישה אותו מאד חזק כשאני שמה את היד על החזה-והוא לא ככה בדרך כלל או ביום יום כשאני רגועה) - איך אני מרגיעה את עצמי במצב כזה? אני נמצאת בהמתנה לפסיכיאטר / פסיכולוג אשמח לתשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בילבול וקושי בזיהוי רגש
  • שני
  • 17/03/2019 12:31
  • בחודשים האחרונים אני מוצפת בהמון נושאים ואתגרים בעיקר חברתית וזוגית . אני נאלצת להגיב כל הזמן לנושאים שהם חשובים לעתידי . אני מנסה לבחון בכלל את ההרגשה והרגש שלי לגבי הדברים ואינני מצליחה אפילו להגיע לרגשות אלה כדי לחוש , להרגיש ולהבין מה באמת אני מרגישה. אשמח אם תוכל לכוון אותי ולהציע דרך להגיע לרגש הנכון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרוקסט העלאת מינון
  • אייל
  • 17/03/2019 08:52
  • שלום, בהמשך לשאלתי בעבר לגבי חרדה שחזרה לאחר שנה של נטילת סרוקסט 20 מג.הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל30 מג לשלושה שבועות ואז הועלה המינון ל40 מג. כרגע נוטל 40 מג כשלושה שבועות. מנסיונך מתי אוכל להרגיש הקלה בחרדות? האם צריך לספור שבועות מנטילת 30 מג שזה כבר 6 שבועות או מנטילת 40 מג?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סימבלטה
  • אסף
  • 10/03/2019 19:23
  • סימבלטה שבועיים וחצי 30 מג אסף10/03/19 19:19 שלום דר רונת אני מטופל בסימבלטה שלושה שבועות 30 מ"ג כאשר הייתה הטבה עד לפני מספר ימים ושוב חזרה לחרדות וחוסר רצון לצאת מהמיטה לשאלתי הרופאה היום העלתה לי את המינון ל60 מ"ג האם לדעתך יתכן עוד שיפור בהמשךוכמו כן הוצע לי לטפל בברינטליקס אשמח לדעתך על תרופה יחסית חדשה זו תודה מרטש אסף

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המינון המומלץ של סימבלטה הוא 60-120 מ"ג ביום. במצב שתארת בהחלט צפוי שיפור עם העלאת המינון ל- 60. בשלב זה, כיוון שכבר התחלת טיפול בסימבלטה מעבר לברינטליקס עלול לגרום לנסיגה במצב והוא לא מומלץ עבורך. ככלל ברינטליקס היא תרופה מקבוצת SSRI, אשר במקביל משפיעה על חלק מקולטני הסרוטונין באופן שונה וכך יש פחות תופ' לוואי, ויתכן יותר השפעה.יש כאלו שאכן התרופה עוזרת להם מאד, ויחד עם זאת נתקלתי כאלו שהגיבו לא טוב למעבר לברינטליקס מ- SSRI אחרים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה ד"ר
  • אסף
  • 15/03/2019 15:07
  • הוחלף לי לפני 3 ימים לברינטליקס כי היו לי התקפי חרדה רציתי לשאול בנוסף את דעתך על הבדיקה ד.נ.א ברוק שמאפשרת אבחנה והתאמת תרופה לנבדק מה דעתך על זה וכמו כן מקווה שהברינטליקס יעזור לי אני כבר נמצא בגל של 5 חודשיים שאני לא מצליח להתייצב והתקפי המועקה והחרדה כל הזמן מופיעים.תודה רבה לך ד"ר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקה גנטית
  • אסף
  • 17/03/2019 07:28
  • על הבדיקה ראה כאן: https://neuropharmagen.ctsgenetics.co.il/ דגימת הרוק נלקחת בביקור בקליניקה אצלי, (בעלות של ביקור פרטי שאינה כלולה במחיר הבדיקה) לקביעת תור יש להתקשר למזכירה - 052257177. יתכן כי ניתן דרך החברה לקבל הפניה לרופא אחר. ניתן בביטוח המשלים של קופת חולים כללית לקבל השתתפות העלות הבדיקה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפסקת עישון ודיכאון
  • מוטי
  • 15/03/2019 14:37
  • שלום שאלה:בכל פעם שאני מנסה להיגמל מעישון סיגריות ואני מעשן בסביבות 3-5 סיגריות ביום אני יישר חווה אפיזודה דיכאונית עם חרדה וזה מייאש אותי האפיזודה יכולה להימשך מס שבועות עד שאני חוזר שוב לעשן האם נשמע. הגיוני יש לציין שאני לא נוטל תרופות לחרדה ודיכאון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כל הסמים, כולל ניקוטין, גורמים לתחושת הנאה ע"י הפעלה של קולטנים במוח. כשמנסים להפסיק שימוש בסם מופיעה תסמונת גמילה, הכוללת תמיד ירידה במצב הרוח. דיכאון הוא חלק מתסמונת הגמילה והוא יכול להמשך בין כמה שבועות ועד כמה חודשים. אם זה מופיע בעוצמה רבה עקב גמילה כדאי מאד להעזר בתרופות נוגדות דיכאון. למעשה התרופה "זיבן" שההתוויה הרשמית שלה היא לצורך גמילה מניקוטין, היא תרופה נוגדת דיכאון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • מוטי
  • 16/03/2019 20:56
  • חרדה ומיגרנה
  • דן
  • 16/03/2019 02:05
  • היי ד"ר אני סובל ממיגרנות אאורנ כרוניות וגם מחרדות חברתיות אני חושב שהמיגרנות באות מהחרדות רציתי לשאול איזה תרופה טובה יש למיגרנה ולחרדות ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוגדי פסיכוזה
  • הסובל
  • 15/03/2019 18:18
  • האם מינון גבוה של נוגדי פסיכוזה למשל אינווגה 9 מג או סרוקוול 800 מג או סוליאן 400 מג ומעלה יכולים לסלק דיכאון או דווקא יכולים לגרום לדיכאון וחוסר מוטיביציה וחוסר מרץ לעשייה ?! האם סוליאן דווקא במינונים נמוכים מ400 מג רק מטפלת בתסמינים שליליים של סכיזופרניה ולא במינונים הגבוהים מ400 מג בשל מנגנון הפעולה המיוחד שלה ומהו המנגנון הזה ???!!!! תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מי שאובחן כלוקה בסכיזופרניה חייב להתמיד בטיפול בנוגדי פסיכוזה. הפסקת טיפול גורמת בוודאות מלאה להופעה של התקף פסיכוטי, וסיכון רב לפגיעה תפקודית בלתי הפיכה. יחד עם זאת לכל נוגדי הפסיכוזה יש יכולת לגרום לאי נוחות, ואף לירידה במצב הרוח אם משתמשים בהם במינון גבוה מדי. אינווגה, סרוקוול, וסוליאן פחות נוטים לגרום ללדיכאון וחוסר אנרגיה מנוגדי פסיכוזה הישנים, אבל גם תרופות אלו עלולות לגרום במינון יתר לדיכאון. סרוקוול וסוליאן במינון נמוך מותוות לטיפול בדיכאון. סוליאן במינון נמוך נוטה דווקא להגביר פעילות דופאמין, וחוסם דופאמין במינון גבוה מכאן ההבדל בהשפעה בין המינונים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריטלין וסרוקסט
  • אריאל
  • 08/03/2019 20:53
  • שלום דר הרמן היקר, אני לוקח 60 מג סרוקסט לחרדות חברתיות שמאוד מקל ולאחרונה הוסף 20-40 מג ריטלין בהתאם לצורך על מנת להתמודד עם תופעות הלוואי של המיניות, עייפות וקשיי קשב. רציתי לשאול האם אין סיכון בשילוב כזה? זה שילוב מעולה עבורי, אבל לאחרונה שמתי לב שיש לי תנודות של גלי חום, ולעתים תסמינים מובהקים של חום שפעתי ואני תוהה מה אפשר לעשות בקשר לזה - כי תקופה ארוכה של ניסיונות תרופתיים לא הייתי במצב טוב ככה.. אבל עכשיו אני חושש לבריאות הגופנית שלי:) בנוסף, ואולי זה לא קשור, יש לי כאב קל מאוד באזור האשך הימני שמקרין מעט מעל לאזור הבטן התחתונה, עלתה לי מחשבה אולי זה מריבוי תרופות? בנוגע לכאב זה יש לציין שעשיתי אולטרסאונד והייתי אצל נוירולוג ולא אובחנה מחלה או דלקת.. בכמ אשמח לשמוע מה יש לעשות בנידון והאם המתואר מסוכן. תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריטלין היא תרופה שנועדה לטיפול ב- DAHD. זו אינה תרופה לטיפול בתופעות לוואי מיניות או עייפות. ריטלין יכולה לגרום להתגברות של חרדה. אם מופיעים אצלך תופעות גופניות של גלי חום, וכאב בלתי מוסבר וחששות סביב בריאות יש להתיעץ עם הפסיכיאטר, יתכן ואלו סימנים שהחרדה ממנה אתה סובל מופיעה שוב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריטלין וסרוקסט
  • אריאל
  • 09/03/2019 15:46
  • אתה צודק, הריטלין אכן נועד להפרעות קשב בעיקר ובגלל זה אני לוקח אותו.. במקביל הוא עוזר לתופעות לוואי מה שנקרא "שני ציפורים במכה אחת".. השאלה שלי איננה בנוגע לחרדה, אלא בנוגע להאם יש מניעה בשילוב שכזה מבחינה ביולוגית... שכן גלי החום שתיארתי הם לא תסמיני חרדה עבורי והם תופעות חדשות תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אשמח למענה - מקפיץ
  • אריאל
  • 15/03/2019 20:20
  • להיזהר מברינטליקס
  • סובל
  • 15/03/2019 18:31
  • אזהרה לכל חברי הפורום המטופלים , ברינטליקס לא עוזרת במקרים של הפרעות חרדה וocd ובתחילת הטיפול בה מרגישים כעסנות אדירה ואימפולסיביות וחוסר שקט ומצב רוח ירוד עד אפס גם מרגישים תופעות לוואי קשות במערכת העיכול אז להיזהר מהכדור היקר לשווא הזה !!!!!!! אני מדבר מתוך ניסיון כואב !!!!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ברינטליקס
  • גיל
  • 15/03/2019 18:38
לרופאים בתחום חרדה

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)