פורום חרדה

ד"ר יששכר הרמן

ד"ר יששכר הרמן
ד"ר יששכר הרמן הינו פסיכיאטר, אחראי על הבקרה בכל בריאות הנפש בישראל (עד ינואר 2016).כמו כן ד"ר הרמן כיהן כמנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו, כיהן כחבר מועצה ברשות למלחמה בסמים וחבר בועדות של עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
סימבלטה מאיה 20/11/2019 15:28
  • שלום ד״ר הרמן, האם סימבלטה יעילה בהפרעת חרדה כללית עם מחשבות טורדניות ( לא ocd)? תודה!

  • + הוסף תגובה
חרדה כרמי 22/11/2019 16:18
המשך snri מאיה 22/11/2019 17:45
  • תודה רבה! ואפקסור / ויאפקס? יכולה לעזור להפרעת חרדה עם מחשבות טורדניות מעבר לssri? לדעת הפסיכיאטרית שלי מה שמתאים לי יותר זה ssri תודה רבה!!!

  • + הוסף תגובה
חרדה בראיונות עבודה אייל 21/11/2019 07:55
  • שלום, מנהל כעת חיים תקינים ללא חרדות רציניות. אני רוצה לגשת למס ראיונות עבודה. בעקבות טראומה ממספר ראיונות עבודה לא מוצלחים לפני מספר שנים (תחום ההיי טק), יש לי חרדות קשות מראיונות עבודה שפוגעים בתפקוד בראיון. לא מעוניין לעבור טיפול פסיכולוגי כעת. האם טיפול בכדור (למשל ציפרלקס או כל כדור אחר שאקבל) רק לתקופת הראיונות ולאחריה להפסיק יכול להוות פתרון? תודה.

  • + הוסף תגובה
הפרעה סומטית וחרדה יוני 19/11/2019 12:18
  • שלום דר. אני במשך 7 שנים עובר מכדור לכדור ביגלל הפרעת חרדה אוסידי וסומטיזציה לקחתי מינונים מקסימלים ושילובים במשך תקופה ארוכה מיציתי כל כדור עד הסוף שום דבר לא עזר הפסיכיאטר שלי רוצה לירשום לי קנאביס רפואי כנגד הכאבים השאלה שלי זה לא ידפוק לי תמוח זה הפחד שלי?

  • + הוסף תגובה
טיפול בציפרלקס אורח 19/11/2019 01:11
  • שלום, אני נוטל ציפרלקס מזה שנתיים-שלוש (20mg מהחצי שנה האחרונה) בעקבות חרדה, מחשבות טורדניות וocd. לאחרונה הגעתי לצומת דרכים בחיים לאחר חזרה מטיול של אחרי צבא ואני מרגיש התעצמות לא פרופורציונלית במחשבות הטורדניות דבר שמוביל להתגברות החרדה עד כדי פאניקה וירידה מורגשת מאוד בביטחון העצמי. כדי להמחיש התחושות, בשבוע האחרון חוויתי הטרדות ומחשבות בלתי פוסקות על המצב שבו אני נמצא כרגע בחיים (חזרה מטיול, תחילת חיפוש כיוון בחיים) ובנוסף תחושה של רגישות יתר עצבות ורצון מתמשך לבכות, תחושה שהינה זרה ואיננה אופיינית לי. אני יודע כי בלבול בשלב שכזה הוא דבר שכיח ולגיטימי אולם ההצפה הנוכחית שאני חווה מהמחשבות וההטרדות גורמת לי לחשוד כי אולי משהו אינו כשורה עם התרופה והיא איננה משפיעה עליי כפי שהשפיעה בעבר. אני יכול להעיד כי הציפרלקס עזר לי רבות בנושא ביטחון עצמי וחרדה אולם אינני יכול להגיד במדויק מה מידת ההשפעה שלה על המחשבות הטורדניות והocd שלתחושתי הן הגורם המרכזי לפאניקה והמצוקה שאני חווה עכשיו. כמה שאלות לי בנושא: 1.האם ייתכן שהתרופה הפסיקה לעבוד כך פתאום? 2. האם ציפרלקס תרופה נכונה לטיפול במחשבות טורדניות וocd? 3. מהו מדד יעיל לכך שתרופה עובדת במצב בו תחושת סובייקטיביות אינן מספקות תמונת מצב בהירה מספיק (כמו במקרה של מחשבות טורדניות וocd)? כמו למשל בדיקה שמודדת את השפעת התרופה על הנוירוטרנסמיטרים? 4. האם לאור האמור לעיל רצוי לשקול לשנות/להוסיף תרופה?

  • + הוסף תגובה
חרדות ותחושת ניתוק רעות 18/11/2019 19:18
  • האם הפסקת ציפרלקס יכולה לגרום לתופעה קשה של נתק מהעצמי ומהסביבה ובלבול מוחלט ותחושה שהמציאות היא חלום תוך חצי שנה מהפסקת הטיפול? כמו כן האם חזרה לכדור יכולה להגביר תופעת לוואי זו? האם זה חולף? האם סביר שתופענה גם מחשבות אובדניות? מה עושים במצב כזה? האם מינון של 10 מ"ג ציפרלקס (כל יום) ורבע כדור אירפליי (3 פעמים בשבוע) שבמשך אעלה במינון שלו ל5 מ"ג יכול לעזור להפרעה הזו- דה פרסונליזציה וניתוק בשילוב עם הפרעת ocd מחשבתי קשה? בת 23, שוקלת 42-43

  • + הוסף תגובה
חזרה לציפרלקס פאניקה 18/11/2019 10:41
  • לדר הרמן היקר.יש לי שאלה נטלתי ציפרלקס במשך שנים שעשה עבודתו נאמנה,והחזיר אותי למסלול,פיתרון ביום בהיר הפסיק להשפיע,שאלתי היא האם לאחר הפסקת נטילת הציפרלקס למשך חצי שנה וחזרה אליו הוא ישפיע כמו בעבר?

  • + הוסף תגובה
חרדות וםחדים לורי 15/11/2019 17:18
  • שלום, יש חי פחדים וחרדות בנוסף זה גורם לי להלקאה עצמית ותסכול עד כדי בכי וייסורי מצפון. העניין הוא שקבלתי החלטה שגויה בעבר וכמעט זה עלה בחיי מישהו שיקר לי מכל. עברנו את זה תודה לאל. אבל מאז אני כל הזמן משחזרת בגלל האוסידי . רוב היום אני בוכה. אני מפחדת שיקרה משהו לא טוב. אומרים שמי שמאמין באלוהים לא מפחד. למה אני מפחדת? אני מפחדת להשאר לבד חס וחלילה. בבקשה איך תוכל לעזור לי? תודה.

  • + הוסף תגובה
חרדות וםחדים ד"ר יששכר הרמן 16/11/2019 16:15
  • לא ניתן לעזור לך דרך פורום. פני לפסיכיאטר לאבחון וטיפול.

  • + הוסף תגובה
חרדה קיצונית גיא 08/11/2019 16:14
  • האם נהוג לתת ליתיום לטיפול בחרדה בנוסף לסמבלטה? והאם הסימבלטה מיועדת לחרדה או אפקסור היא יותר מיועדת לחרדה

  • + הוסף תגובה
חרדה קיצונית ד"ר יששכר הרמן 12/11/2019 17:45
  • כעיקרון ליתים אינו תרופה נגד חרדה, אלא תרופה לאיזון מצבים מניים, ומניעת התקפי דיכאון ומניה אצל מי שלוקה במניה דפרסיה. עם זאת במקרים רבים של דיכאון אצל מי שלוקה במניה דפרסיה חלק המסימפטומים של הדיכאון יכולים להיות חרדה קשה ואז יש לליתיום תפקיד טיפולי חשוב. כ"כ נעזרים בליתיום כתרופה לחיזוק השפעה של נגדי דיכאון, וכבר ציינתי שלעיתים ביטוי בולט של דיכאון הוא חרדה, ואז שוב ליתיום יכול להיות תוסף טיפולי חשוב.

  • + הוסף תגובה
.חרדה ודיכאון גיא 15/11/2019 15:22
  • תודה דר על המענה למרות שאין לי מניה דפרסיה , כלומר היא ניתנת לחיזוק התרופות האנטי דיכאוניות ללא קשר למניה דפרסיה , ?

  • + הוסף תגובה
כפי שציינתי ניתן להעזר בליתיום כתרופה לחיזוק גם כשאין מניה דפרסיה. ד"ר יששכר הרמן 16/11/2019 16:14
סרוקסט ובטיחות אסי 15/11/2019 12:36
  • שלום. בן 35 סובל מחרדות והתקפי חרדה מאוד לא פשוטים. בעיקר סביב נושא בריאות (פיזית הכל תקין חוץ מתסמונת גילברט). נמנעתי מטיפול תרופתי קבוע עקב סיכון הארכת qt. ממה שראיתי בסרוקסט אין סיכון הארכת qt או בעיות לבביות כלשהן. האם זה נכון? אם כן. האם זו תרופה טובה וללא תופעות לוואי רציניות או? כי שמעתי שזו תרופה לא פשוטה עם גמילה קשה וכו'.

  • + הוסף תגובה
סרוקסט ובטיחות ד"ר יששכר הרמן 16/11/2019 16:13
  • סרוקסט אינו פוגע בלב. ניתן להתגבר בקלות על הקושי להפסיק סרוקסט ע"י הפחתה הדרגתית, או מעבר לפרוזק לכמה ימים. מאד מומלץ לפני שבכלל מחליטים על הפחת או הפסקת סרוקסט להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל אם נכון לעשות זאת.

  • + הוסף תגובה
חרדה ציון בן יוסי 14/11/2019 20:56
  • מזה כבר אולי 8 חודשים שאני סובל מלחץ בחזה סחרחורות יובש בפה(חוסר תיאבון) חוסר איזון חולשה עייפות דפיקות מהירות של הלב בפתאומיות כאבי ראש עשיתי את כל הבדיקות האפשריות אם זה : בדיקות דם הולטר לב אקג הכל היה תקין לא היה בעיה...שאלתי האם כל זה מעיד על חרדה? לאחרונה יש לי כאבי עורף שמקרינים לי לראש ולכתפים וזה גורם לי לסחרחורות.

  • + הוסף תגובה
חרדה ד"ר יששכר הרמן 16/11/2019 16:11
  • לא אחת חרדה מתבטאת בתופעות גופניות לא מוסברות. העובדה שעברת בדיקות והן נמצאו תקינות מחזקת את ההשערה שיתכן ומדובר בחרדה. כדאי להבדק ע"י פסיכיאטר לצורך אבחון מלא יותר.

  • + הוסף תגובה
שלום דר הנכבד מתן 14/11/2019 16:03
  • אני בן 34 בשנתים האחרונות ניהיו לי חרדות בריאות רבות. כאבים ברגלים בידיים וכו. מה שהכי מפריע לי זה השינה אני יושן ב4 בבוקר חולם כל שניה ויש לי שינה שיטחית מאד. בבוקר אני קם בהרגשה כאילו דרס אותי משאית. ואז במהלך היום חייב לשכב מידי פעם במיטה . אני לא בטוח אבל כנראה הכל התחיל מהתקף חרדה מקנאביס שהיה לי. אבל אין לי אותם חרדות שהיו לי פעם. רופא משפחה הביא לי 0.50 קלונקס זה אכן עוזר לי ביום שלמחרת ליהיות פחות עם כאבים בגוף ויותר ערני . מה אני עושה במצב כזה? והאם מלוטנין יעזור לי? שאני נוסע דוגמא למקסיקו והשעות שינה שם זה תחילת הבוקר פה אני יושן יותר טוב. תעזור לי דוקטור בבקשה חיי אינם חיים

  • + הוסף תגובה
ועוד משהו מתן 14/11/2019 16:09
  • אם זה מלוטנין מתי לקחת אותו? אני עוד יומים נוסע לאוסטרליה. ושאני חוזר לארץ האם לקחת אותו לפני השינה ב5 בבוקר? או להתרגל לישון ב11 ?

  • + הוסף תגובה
מלטונין יש לקחת 2-3 שעות לפני השינה. ד"ר יששכר הרמן 16/11/2019 16:09
חוסר בסרטרלין של טבע מזה מספר חודשים לימור 10/11/2019 13:34
  • שלום, מטופלת כבר כחמש שנים בסרטרלין (של טבע) במינון 100 מ"ג. בחודשים האחרונים יש מחסור בתרופה במינון הנ"ל, והרוקחת הציעה סרנדה במקום. אני מבינה את הקשר בין שתי התרופות, אבל בכל זאת: האם המעבר בין התרופות צפוי להיות חלק וניתן לקחת ללא חשש? נדרש מעבר מדורג כלשהו או תקופת הסתגלות? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
חוסר בסרטרלין של טבע מזה מספר חודשים ד"ר יששכר הרמן 12/11/2019 17:47
  • אין שום בעיה לעבור מסרטרטלין של טבע לסרנדה, או ללוסטרל - כל אלה הן בדיוק אותה תרופה רק עם שם אחר.

  • + הוסף תגובה
תודה רבה! לימור 14/11/2019 10:51
סרןקסט ארי 02/11/2019 09:58
  • התחלתי סרוקסט 20 בנוסף למירו45 שאני לוקח כבר כ7 שנים . התחלתי בחצי כדור ולאחר שבועיים הגדלתי לכדור שלם . כנראה שההסתגלות לכדור שלם הגבירה את החרדות. הרופאה אמרה לי לקחת תוספת של רבע. לשבועיים וזה היה בסדר . כשהגדלתי שוב לשלם התחילו שוב הסימפטומים . יש אפשרות אחרת לתלוח את המשימה ? תודה

  • + הוסף תגובה
סרןקסט ד"ר יששכר הרמן 02/11/2019 13:05
  • יתכן ויש לקול החלפת הסרוקסט. התיעץ עם הפסיכיאטר שלך.

  • + הוסף תגובה
סרוקסט ארי 03/11/2019 12:31
  • האם נכון לשקול החלפת התרופה על אף שבשלושת רבעי כדור הייתה בהחלט הטבה ? לחשוב על החלפה ולעבור את כל התהליך שוב ? האם יש סיכוי שההסתגלות תעבור בסוף ?

  • + הוסף תגובה
לא ניתן להשיב לך מעבר למה שכבר ציינתי. יש להועץ בפסיכיאטר שלך. ד"ר יששכר הרמן 12/11/2019 17:56
סרוקסט דנה 11/11/2019 05:41
  • אם 3/4 כדור כן עוזר לך גם אם לא במאה אחוז אז אולי פשוט תישאר במינון שטוב לך כל אחד הוא שונה מי אמר שכדור שלם זה המינון המתאים לכולם

  • + הוסף תגובה
פוביה מאיידס וזיהומים אלי 10/11/2019 08:59
  • אני סובל מפוביה ממחלת האיידס, אני נמנע מיחסי מין, בבדיקות דם מוודא שהמחט סטרילית והוצאה מאריזה ייעודית וגם אצל רופא שיניים שואל אם הציוד מחוטא. במקרה האחרון ישבתי על סלע בשפת הים ואח"כ נתקפתי בפחד שאולי הייתה על הסלע מחט מזוהמת ונדקרתי ממנה למרות שלא הרגשתי כלום. פסיכיאטר רשם לי פקסט אבל אני מפחד מתופעות לוואי מה אפשר לעשות לצאת מהחרדה. אני סובל גם מחרדה מכלבת ונמנע ממגע עם כלבים

  • + הוסף תגובה
פוביה מאיידס וזיהומים ד"ר יששכר הרמן 12/11/2019 17:46
  • ממה שאתה מתאר אתה סובל מהפרעת חרדה, ולכך יש טיפולים טובים. פנה למטפל העוסק ב- CBT, ואם לא תראה שיפור - לפסיכיאטר.

  • + הוסף תגובה
התקף חרדה פתאומי בנהיגה מירה 08/11/2019 06:34
  • שלום רב, לפני כיומיים חוויתי לראשונה התקף חרדה בעת נהיגה. מאז אני מתקשה לנסוע לבד. בצעתי בדיקות כלליות והן תקינות. הרופאה נתנה לי כדור לשיאה פעם ביום. חשוב לי לציין כי לא ברור לי מה היה הטריגר שגרם להתקף. לא חוויתי שום דבר יוצא דופן בשבועות הקודמים. האם טיפול cbt יכול לעזור או שמא עליי לפנות לפסיכולוג קליני. אשמח מאד לעזרתך והארותיך בנושא. תודה, מירה

  • + הוסף תגובה
התקף חרדה פתאומי בנהיגה ד"ר יששכר הרמן 12/11/2019 17:41
  • הכי נכון הוא לא לוותר ולחזור לנהוג כרגיל. המנעות היא הבסיס להתפתחות של נכות קבועה עקב החרדה. CBT בהחלט יכול לעזור. אם את לא מצליחה יש לשקול טיפול ב- SSRI.

  • + הוסף תגובה
אוסידי יוני 05/11/2019 12:19
  • שלום דר. אני כבר 7 שנים סובל מאוסידי מחשבתי עמיד וסומטיזציה לקחתי המון תרופות במינונים גבוהים ושילובים טיפולים פסיכולוגים כלום אבל כלום לא עוזר אפילו קצת אני מקיא אני סובל מכאבים נוראיים בגוף לא עובד או מתפקד פשוט מושבת אני במצב של יאוש קשה אני הפסיכיאטר שלי דוגל בקוקטיילים נוראיים שעושים לי רע אני לא חושב שהוא יודע לטפל באוסידי כמו שצריך שאני אומר לו מינונים גבוהים הוא פשוט לא בעד מה אני עושה דר חייב עזרה.?

  • + הוסף תגובה
המשך יוני 06/11/2019 11:11
לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להציע טיפול. ד"ר יששכר הרמן 12/11/2019 17:39
החמרה בהעלאת מינון לוסטרל עדי 06/11/2019 10:28
  • הי עקב הרגישות שלי אני עולה בקצב איטי עם הלןסטרל אציין שברבע כדור התחלתי להרגיש שיפור משמעותי, ולפעמים ממש טוב כעת עליתי לחצי ודווקא מאז העליה אני מרגישה החמרה במצב הנפשי ולא מרגישה טוב כמן שהרגשתי במינון הנמוך מה המלצתך? האם צפוי שיפור?

  • + הוסף תגובה
החמרה בהעלאת מינון לוסטרל ד"ר יששכר הרמן 12/11/2019 17:38
  • החמרה קצרה וחולפת לאחר העלאת מינון היא תופעה מוכרת, ואינה סיבה לשנות את תכנית הטיפול. הכי נכון להמשיך, אולי להאט את העלאת המינון, אך לא להפסיק ואף לא להפחית מינון.

  • + הוסף תגובה
או.סי.די (בבקשה לא להגיב להודעה בשבת). אורן 06/11/2019 01:24
  • שלום, שמי אורן (שם בדוי) אני בן 36, במשך כ שבע שנים טופלתי בהצלחה מרובה ב או.סי.די ב 80 מ"ג ציפרמיל (שאחר כך הורדתי ל 60) ו כ 2.5 מ"ג ריספרדל. בקרוב ב"ה אני מסיים את התואר השני (mba) ויוצא לראשונה לשוק העבודה (לפני שטופלתי לא יכולתי לעבוד או לתפקד באופן כללי). לפני מספר חודשים החלפתי את התרופות שלי בתרופות אחרות - פאקסט 60 מ"ג וסרוקוול 300 מ"ג - מאחר שתופעת הלוואי של התרופות הקודמות הייתה שיישנתי כ שתים עשרה שעות או יותר בלילה, מה שלא היה מאפשר לי לפרנס את עצמי בהצלחה אם הייתי ממשיך בכך כשאכנס לשוק העבודה. התרופות החדשות טיפלו בבעיית השינה, אך ה או.סי.די חזר בעוצמה ניכרת. לאחר מכן החלפתי את ה סרוקוול ב 5 מ"ג אריפליי וכבר עכשיו כלאחר כ שלושה, ארבעה שבועות המצב הרבה יותר טוב, גם מבחינת השינה וגם מבחינת האו.סי.די. קראתי באינטרנט על כיווני מחקר מבטיחים חדשים בטיפול ב או.סי.די (הנוגעים למערכת הגלוטמט המוחית לדלקתיות ועוד). כמו כן קראתי באינטרנט שפקסט עלולה לגרום לירידה קוגנטיבית אצל קשישים (אני לא יודע לגבי מבוגרים). האם אתה יכול בבקשה להמליץ לי על פסיכיאטרים (עדיף המתמחים בטיפול ב או.סי.די, מלבד פרופ' זהר יוסף, התור אליו ארוך במיוחד) - עדיף העובדים עם כללית מושלם - כדיי שאוכל להיוועץ בנוגע לנושאים הללו.

  • + הוסף תגובה
פרופ' גרינהאוס, מיינד קליניק. ד"ר יששכר הרמן 12/11/2019 17:36
דיכאון וחרדה גוי 04/11/2019 17:33
  • בן 37 נשוי פלוס 2 ילדים קטנים כבר מחודש יוני עם דיכאון חריף וחרדה עקב משבר כלכלי טופלתי בסימבלטה 90 ואפרילי לתקופה של חודשיים הם הטבה רק חלקית ושוב התדרדרתי ואחר כך החליפו לי ליתיום 600 ועדין לעזלזל כלום לא קורה מבחינת חרדה ודיכאון הפסכיאטר נותן לי לוריוון אמר להמשיך בו בנתיים עד למצוא את הטיפול המתאים בעבר הייתי רק על אפקסור 75 והיה מצויין כמה שנים עד שהפסיק לעבוד אני כבר לא יודע מה לעשות ואך לתפקד אני אצל פרופסור קליין , ששלחתי כבר שאלה בפורום הזה

  • + הוסף תגובה
לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להציע טיפול. ד"ר יששכר הרמן 12/11/2019 17:32
חרדות ותחושת ניתוק רעות 30/10/2019 20:00
  • חידשתי טיפול בציפרלקס לפני חודש, תחילה ב5 מג לאחר מכן 10 ולפני שבוע הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל15 מג. לפני מספר ימים , סמוך להעלות מינון הציפרלקס ל15 התחילו להתגבר אצלי מחשבות טורדניות לא רצוניות ממש פולשניות על אובדנות ופחד מלאבד שליטה, קראתי שבתחילת הטיפול אלו שסובלים מדיכאון תופעה זו עלולה להתרחש ולעבור כשהכדור ישפיע. בינתיים הרופא נתן לי ואבן להרגעה 3 פעמים ביום חצי כדור במשך עשרה ימים. ביום שישי אמורה לסיים עם הוואבן וחוששת ממה יהיה. שמעת על מקרים כאלה? מה יכולה להיות הסיבה לכך? איני אובדנית ואף פעם לא הייתי. אני סובלת מocd וסובלת מפחד מפני חוסר שליטה, איכשהו המחשבות שלי הגיעו למחשבות קיצוניות שממש גורמות לי לחרדה שיתממשו . האם זה יעבור? מה אני יכולה לעשות? מרגישה שאין לי עם מי לדבר, עוברת מפסיכיאטר לפסיכיאטר והם לא רואים לנכון לשלוח אותי למסגרת אשפוזית. חשבתי על מסגרת של אשפוז יום אך גם זה משהו שהפסיכיאטר האחרון שראיתי לא המליץ. הוא אמר לי שאלו תופעות שאמורות לחלוף תוך מספר שבועות ושעליי להיות במעקב פסיכיאטרי צמוד בקהילה ולשלב טיפול שיחתי. אך בינתיים אני סובלת כל יום ומרגישה שמשהו רע עומד לקרות לי בכל רגע. רק הואבן איכשהו עוד "מציל אותי" כי אני ישנה איתו. חשוב לי לציין שהניתוק התחיל לי לפני שחזרתי לכדור ובוא החמיר לי והמחשבות האובדניות הלא רצוניות התחילו עם הטיפול התרופתי. לא יודעת כבר מה לעשות.

  • + הוסף תגובה
חרדות ותחושת ניתוק ד"ר יששכר הרמן 02/11/2019 12:57
  • מה שאת מתארת אפייני מאד לתחילת טיפול, וזה צפוי להשתפר. ע"פ הערכת הפסיכיאטרים שבדקו אותך נראה שהם סבורים כי אשפוז הוא צעד מוגזם שאינו נחוץ. במצב שאת מתארת מה שנכון הוא פשוט להמשיך בטיפול שאת מקבלת ולתת לו לפעול את פעולתו. יש לזכור כי זה יכול לקחת זמן רב (6-8 שבועות יותר) עד לתחילת שיפור.

  • + הוסף תגובה
ניתוק אלמונית 02/11/2019 17:43
  • והניתוק- מה יכולה להיות הסיבה להתפרצותו? זה התחיל לי בהדרגה ובבוקר בהיר אחד קמתי עם חרדה כשאני כבר לגמרי שמה לב אליו- לניתוק. כבר מעל חודש שאני במצב הזה שהכל מרגיש לי לא אמיתי למרות שאני רואה את המציאות לנגד עיני, אני מרגישה כאלו אני לא פה, הראש כאלו רדום ונמצא בסיטואציה אחרת שאפילו אין לי מושג איזו. אני מפחדת מלאבד שליטה והמחשבות האובדניות הלא רצוניות עדיין בראש והחשש שלי שהכדור כרגע רק מחמיר את המצב. אני כבר חודש עם הציפרלקס וקצת יותר משבועיים עם מינון של 15 מ"ג. התחלתי לפני עשרה ימים עם ואבן בהמלצת הפסיכיאטר וכעת סיימתי איתו.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום חרדה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!