פורום חרדה

ד"ר יששכר הרמן

ד"ר יששכר הרמן
ד"ר יששכר הרמן הינו פסיכיאטר, אחראי על הבקרה בכל בריאות הנפש בישראל (עד ינואר 2016).כמו כן ד"ר הרמן כיהן כמנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו, כיהן כחבר מועצה ברשות למלחמה בסמים וחבר בועדות של עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
פבוקסיל וקושי חזק לגמור נתנאל 16/04/2020 03:12
  • שלום רב ד''ר, אני לוקח פבוקסיל 200 שנורא עוזר לי, אבל עושה לי קושי חזק מאוד לגמור בסקס, מה ניתן לעשות? איך פותרים את הבעיה? חשוב לי לציין שאני לא רוצה להחליף את הפבוקסיל כי הוא נורא עוזר לי איך אפשר להתגבר על הבעיה הנ''ל של קושי בשפיכה? האם אפשר להוסיף משהו??

  • + הוסף תגובה
פבוקסיל וקושי חזק לגמור ד"ר יששכר הרמן 25/04/2020 15:38
  • הבעיה של פגיעה בתפקוד המיני עקב טיפול ב- SSRI היא נפוצה ומוכרת. ניתן לטפל בה בכמה דרכים. אם הבעיה היא בזקפה בלבד אזי תרופות כמו ויאגרה סיאליס ולויטרה נותנות מנענה מצויין. אם הבעיה היא בחשק המיני, או קושי להגיע לאורגזמה יש להעזר בתרופות המגבירות פעילות נור-אדרנלין. במקרים כאלה ניתן להעזר במירו, דפרדסן או וולבוטרין. לכל אחת מהתרופות יש יתרונות ותופעות לוואי. מירו מרדימה וגוררת תיאבון ומשמינה. דפרקסן ווולבוטרין יכולים לעורר חרדה. חיוני להתייעץ בפסיכיאטר שלך מה מתאים לך.

  • + הוסף תגובה
לוריוון או קסנקס דפנה 15/04/2020 21:06
לוריוון או קסנקס ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:42
  • קסנקס מעט חזק אבל ממכר הרבה יותר. אני משתדל מאד להמנע מלרשום תרופה ממכרת זו.

  • + הוסף תגובה
כאבים שלומי 15/04/2020 10:43
  • שלום דר. אני סובל מאוסידי וסומטיזציה כמה שנים השאלה שלי למה כשאני לוקח כדורים מסוג ssri הכאבים מוגברים ברמה שאיאפשר לתפקד ואני לוקח אותם תקופה של כמה חודשים לא שבוע שבועים מנסה לתת צאנס אבל הכאבים ממש מתגברים.

  • + הוסף תגובה
כאבים ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:41
  • לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להשיב לך.

  • + הוסף תגובה
העלאת מינון יי 14/04/2020 23:19
  • שלום האם עליית מינון יכול לגרום שוב להמשך חרדות עד שמתאזן?? יכול להיות שהשיפור יחל משמעותית אחרי שבוע שבועיים ולא אחרי 4 שבןעות רק??

  • + הוסף תגובה
העלאת מינון ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:39
  • לאחר העלאת מינון יכול שתתגבר החרדה לזמן קצר. יכול להיות שיפור כבר לאחר שבועיים, אך במקרה כזה השיפור לא יציב, ויכולה להופיע שוב החמרה, לא צריך להבהל מכך כי עם ההמשך - זה מתיצב.

  • + הוסף תגובה
חרדה י 14/04/2020 20:28
  • היי. לוקחת מזה 5 6 שנים פרוזק.היתה תקופה של 40 מל והרבה זמן 20.עקב המצבלדעתי עלושוב חדות והרופאה אמרה לי לקחת יום 20 יום 40 כךשזה בעצם30. יש ימים טוביםאךיש ימים שיש עדיין חרדות מרובות. . תוך כמה זמן אראה שינוי? והאם לא אמור להיות חרדות אם שניםלוקחת כבר םרוזאק?

  • + הוסף תגובה
חרדה ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:38
  • שיפור בחרד עם טיפול בפרוזק מופיע לאט, מתחיל רק לאחר 6-8 שבועות ויותר. לאחר העלאת מינון יש שוב להמתין את אותו פרק זמן. אם כבר התחיל שיפור - זה מעודד, שכן בתחילת השיפור אפייני שיש תנודות, בהמשך זה מתייצב.

  • + הוסף תגובה
חרדה נויה 33 14/04/2020 08:12
  • נוטלת 20 מג פריזמה כ7 שנים. בחצי שנה האחרונה התחלתי תהליך גמילה מהכדור, כך שבשלושה חודשים האחרונים לא נטלתי אותו בכלל. בשבועיים האחרונים אני מרגישה רע מאוד. החרדות חזרו, בחילות קשות, איני מסוגלת לאכול וירדתי 10 קג.בהתיעצות עם רופאת המשפחה חזרתי לכדור שלום כמו קודם של פריזמה אך היות ואיני מרגישה את השפעתו אני נוטלת פעמיים ולפעמים שלוש לוריוון ביום. ואני שואלת האם הפריזמה תחזור להשפיע עליי כמו קודם והאם כשזה יקרה יהיה אפשרי להוריד את הלוריוון, או שאשאר מכורה לנצח. אני פשוט מרגישה שהכדור הזה מציל אותי . בלי הכדור איני מסוגלת לאכול ואני יודעת שלא טוב להשתמש בו לטווח הרחוק ואני כבר שבוע וחצי איתו ולא יכולה בלעדיו. בינתיים בקושי מתפקדת.

  • + הוסף תגובה
חרדה ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:36
  • ככלל תרופה שעזרה בעבר יש סיכוי רב שתעזור שוב. ועל כן יש סיכוי גדול מאד שהפריזמה שעזרה לך בעבר תעזור שוב, אך זה יכול לקחת זמן רב מאד. אני מעריך שכשתחזרי לעצמך תוכלי להפסיק את הלוריבן בהדרגה.

  • + הוסף תגובה
שילוב תרופות עם תוספי תזונה עמית 11/04/2020 20:33
  • שלום האם מותר לשלב ולקחת בו זמנית את המוצר בי פוזיטיב שמכיל זעפרן ואשווגנדה ורדיולה וסאם אי וס-אדנוזיל ל-מתיונין ביחד עם תרופות פסיכיאטריות( נוגדי דיכאון נוגדי פסיכוזה מייצבי מצב רוח ומרגיעים למיניהם כמו בנזודיאזפינים ואנטיהיסטמינירגיים) תודה, אותה שאלה גם על המוצר ספרוקס saffrox שמכיל זעפרן וכורכום וויטמיני b ומגנזיום?? תודה רבה ד"ר!

  • + הוסף תגובה
המשך עמית 12/04/2020 03:38
  • אותה שאלה גם על שילוב ג'ינסינג סיני וקוריאני וסיבירי?? אני נואש, תודה רבה ד"ר!

  • + הוסף תגובה
שילוב תרופות עם תוספי תזונה ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:33
  • לא ניתן לבדוק כל חומר למול התרופות שאתה לוקח, יש כמה שמעלים חשש לבעיה - סאם-אי, ס-אדנוזיל מתיונין - אלו בכלל חומרים סינתטיים שאין אישור להפיץ אותם כתרופות, והם מופצים כ"תוסף תזונה". תוספי תזונה הם תכשירים שנועדו (כפי ששמם מרמז) לטפל במקרים בהם יש מחסור כלשהו בתזונה. אם אינך אוכל מספיק בשר אז כדאי ליטול תכשיר תזונה כלשהו שימלא מחסור בויטמינים וברזל שיש בבשר. בהתאם לכך יכולים היצרנים לקבל אישור ממשרד הבריאות להפיץ תוסף מזון לאחר שנעשית הערכה כי התכשיר המוצע אינו מזיק. הבדיקה היא שטחית, כמו שבודקים כורכום או תבלין אחר. כי הרי זה רק תוסף מזון ! על השטחיות הזו עלתה תעשייה שלימה של רמאויות והונאה של הציבור. יצרנים רבים החלו לשווק מיני "תוספי מזון" אבל הוסיפו שהתוסף שלהם יכול לרפא דלקת, להפיג דיכאון, ומחרטטים גם שטויות כמו "חיזוק מערכת החיסון" ועוד הבלים כיד הדמיון של היצרן. והתמימים רואה את ההמלצות, ומעשיר את היזמים/רמאים הללו. לפני כמה שנים יצאה תקנה האוסרת לייחס תכונות מרפא לתוספי מזון, ואפילו ראיתי שלטים המודיעים על כך בבתי מרקחת, אבל כמעט שאין אכיפה. לפני זמן ראיתי שיצאה ידיעה על איזה רוקח שהוגשה נגדו תלונה על כך שאמר ללקוח שתכשיר X כלשהו יעיל כנגד בעיה רפואית. אני מניח שהרוקח "ממש" ננזף, וספק אם זה הרתיע מישהו. העיסוק בפורום, דרך שאלות של גולשים חייב אותי לחפש עוד ועוד מידע על המצאות של יצרני רמאויות כאלה, ללמוד על כל התחום של הרפואה האלטרנטיבית. ככל שלמדתי יותר נתקפתי בבחילה וכעס גדולים יותר על עזות המצח והרמאויות שש בתחום הזה. למדתי גם שצריך הרבה ידע כדי להבין מתי זה רמאות קלה ומתי זה סכנת נפשות ממש. המסקנה שהגעתי אליה היא שתעשיית תוספי המזון היא ברובה הגדול רמאות. במקרה הטוב זה רק בזבוז כסף, אבל כפי שציינתי יש גם נזקים, שכן אין באמת בדיקה מדעית של הבטיחות של תוספי המזון. כך למשל התכשיר ספרוקס שציינת. המפיצים שלו כבר קבלו מכתב אזהרה ממשרד הבריאות על ההונאה שהם מפיצים, אבל ממשיכים להפיץ את זה תוך צפצוף על החוק (כי אין אכיפה). ראה כאן: https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Documents/2016399.pdf הבעיה עם צמחי המרפא היא ששם יש כמה צמחים בעלי פעילות פרמקולוגית. כאן הבעיה היא שלא רק שאין ביטחון לגבי יעילות, יש גם בעיה של בטיחות. שכן כשאתה קונה את הצמח הזה המיובש אינך באמת יודע כמה חומר פעיל צרכת, כיוון שבמרבית המקרים אין באמת פיקוח על המינון. בצד צמחים בעלי פעילות פרמקולוגית ידועה יש גם צמחים שמייחסים להם ללא סיבה תכונות ריפוי. גרוע מכך, כיוון שכל זה נתפס בעיני הציבור כמשהו "טבעי" סבורים בטעות שזה בטוח. האמונה השגויה ש"טבעי" זה גם בטוח איננה נכונה, אבל רבים מחזיקים בה. ועוד משהו. הרבה ממה שמופץ תחת כורת הרמייה "טבעי" כלל אינו טבעי (למשל תכשירים של חומצות אמינו או נגזרות שלהם (כמו טירוזין, 5HTP ועוד כלל אינם טבעיים, הם מיוצרים ע"י תעשיה ומופקים באופן סינתטי). מידי פעם מתפרסמים בספרות הרפואית על מקרים בהם הגיעו לחדר מין נפגעים מהתכשירים הטבעיים הללו, אבל זה לא זוכה לכותרות. לדעתי רכישה של מוצרים הנמכרים תחת כותרת "טבעי", או תחת שם הקוד "רפואה אלטרנטיבית" הם במקרה הטוב לא יעילים, במקרה הרע מסוכנים ממש. ואת זה אני אומר לאחר שלמדתי לא מעט בתחום הזה.

  • + הוסף תגובה
חרדה - חיזוק פעולת תרופה נצר 12/04/2020 00:31
  • שלום רב, אני סובל מחרדה חברתית. מיוצב כבר מספר שנים על תרופה בשם ונלפאקסיו במינון 300 מ״ג. מתפקד סביר (עם חרדות מסוימות שמפריעות לי). לפני כשלושה חודשים לקחתי תרופה קל בטן (בעקבות כאבים בבטן) למשך שבועיים. בימים הראשונים הרגשתי שיפור מאוד משמועתי במצבי הנפשי, כאשר סימני החרדה נעלמה. אך בהמשך חזרתי לרמה הסבירה בה אני מרגיש חרדות, אשר מפריעות לי אך עדיין מתפקד. שאלתי: האם יש הסבר לתופעה? האם העלאת מינון תגרום לכך שסימני החרדות יעלמו? או שקיימת תרופה שעשויה לתמוך להשפעת הונלהפקסין?

  • + הוסף תגובה
חרדה - חיזוק פעולת תרופה ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:24
  • אין לי הסבר מדוע תוספת קל-בטן גרמה להקלה בחרדה. במקרה בו אתה מטופל בתרופה שנותנת הקלה חלקית, כפי שאתה מתאר, כדאי לשקול תוספת לחיזוק. התיעץ על כך עם הפסיכיאטר שלך.

  • + הוסף תגובה
ציפלקס 20 מג חרדתית 11/04/2020 23:55
  • שלום, לפני 3 שנים בעקבות חוסר שווי משקל, חולשות, תחושה כללית רעה התחלתי בירור רפואי, כולל mri בדיקות דם א.ק ג הכל נמצא תקין. פסיכאטר רשם לי ציפרלקס 10 מג ולאחר תקופה של 4 חודשים רופא המשפחה העלה לי את המינון ל 20 מג. אחרי 3 חודשים הרגשצי הטבה , עובדתי רגיל וניהלתח שיגרה יחסית תקינה. לאחר שנה פחות או יותר ועקב הרצון להיכנס להריון התחלתי בהורדת המינון, לאחר חודשיים הפסקתי לחלוטין. בחודש הראשון הכל הייה בסדר וחודש אחר כך התחלתי להרגיש שוב, לא טוב חולשה סחרחורות פחד להיות מחוץ לבית חוסר יכולת להיות בעבודה עצבות ובכי. חזרתי לקחת בדצמבר ציפרלקס 20 מג אך שיפור משמעותי לא הגיע, הצלחתי לחזור לעבודה, אך יוצאת באמצע היום, מרגישה כל בזמן שאני חולה,חלשה, קשה לי לנשום, סחרחורות כל הזמן חושבת שמשהו נורא עומד לקרות 24 שעות ביממה ומפחדת לצאת מהבית . האם יכול להיות שהציפרלקס לא משפיע? האם יכול להיות שאני בחרדה 24 שעות? מה אנו יכולה לעשות אני מרגישה מותשת חסרת אונים ולא יודעת אם ומתי אחזור להיות האדם שהייתי . תודה

  • + הוסף תגובה
ציפלקס 20 מג ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:19
  • הריון אינו סיבה המחייבת להפסיק טיפול בציפרלקס. יש מקרים בהם לאחר הפסקת טיפול תרופתי שהיה מוצלח קשה להגיע מחדש לאיזון. במקרים כאלו יש לשקל בין החלפת התרופה לבין (עדיף) שילוב של טיפול לחיזוק. לאחר 3 חודשים בהם אינך רואה הקלה כדאי באמת לשקול טיפול מחזק, התיעצי על כך עם הפסיכיאטר שלך.

  • + הוסף תגובה
האם זה יכול להיגרם כתוצאה מחרדה דני 10/04/2020 17:48
  • האם כאבים בשלפוחית השתן וכאבים באזור השלפוחית , צריבה במתן שתן וכן השתנה מרובה ,יכולה להיגרם כתוצאה מלחץ וחרדה ? (אצל גברים)

  • + הוסף תגובה
האם זה יכול להיגרם כתוצאה מחרדה ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:16
  • חרדה יכולה לגרום כמעט לכל תחושה גופנית, כך שעקרונית הסימפטומים שתארת יכולים להגרם עקב חרדה. לפני שמחליטים שזה חרדה כדאי לוודא שלא מדובר בדלקת בדרכי השתן.

  • + הוסף תגובה
דרלין משה 10/04/2020 17:20
  • האם דרלין 160-320 מ"ג ביום( ניתן לטיפול באקטיזיה הנגרמת מנוגד פסיכוזה) עלול לגרום לדיכאון ומהו הטיפול למצב זה? האם צריך להוסיף נוגד דיכאון ובאיזה מינון גבוה או מינימלי כאשר גם המטופל נוטל נוגד פסיכוזה במינון גבוה? תודה!

  • + הוסף תגובה
דרלין ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:14
  • דרלין יכול לגרום לדיכאון, במיוחד במינון גבוה. תופעה זו נצפית בעיקר אצל מטופלים בדרלין בגלל לחץ דם גבוה. אצל מטופלים הסובלים מסכיזופרניה פחות רואים את זה, ואם זה מופיע ניתן וכדאי לשלב גם נוגד דיכאון.

  • + הוסף תגובה
שילובים בסכיזופרניה בנימין 09/04/2020 21:17
  • מהו ההיגיון בשילוב נוגד פסיכוזה מהדור החדש אטיפי עם נוגד פסיכוזה מהדור הישן טיפוסי? האם זה משפר את התמונה הקלינית בסכיזופרניה? האם הוספת מייצב מצב רוח משפרת את התמונה הקלינית בסכיזופרניה?

  • + הוסף תגובה
שילובים בסכיזופרניה ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:12
  • כללית ההמלצה היא להשתדל לאזן מטופל עם סכיזופרניה ע"י נוגד פסיכוזה אחד. במציאות לא ניתן תמיד לעשות זאת, והרבה פעמים יש צורך בשילוב של נוגד פסיכוזה אטיפי יחד עם נוגד פסיכוזה מהדור הישן. במקרים רבים שילוב מייצב מצב רוח תורם לשיפור במצב הרוח והתפקוד.

  • + הוסף תגובה
שאלה על שילוב בנימין 09/04/2020 21:09
  • האם זה נכון שאסור לשלב נוגדי דיכאון במינון גבוה עם נוגדי פסיכוזה במינון גבוה כאשר המחלה היא סכיזופרניה מחשש שנוגדי דיכאון במצב זה יכולים לעורר פסיכוזה או להריע את התמונה הקלינית בסכיזופרניה? והאם זה נכון שכאשר האבחנה היא סכיזופרניה מטפלים רק ע"י נוגדי פסיכוזה וגם אם זה מלווה בדיכאון אזי נמנעים מלטפל בזה בנוגדי דיכאון ורק אם זה קריטי אז מוסיפים נוגד דיכאון במינון מאוד מינימלי ומנסים לאזן את המצב רק בנוגדי פסיכוזה ומייצבי מצב רוח בעיקר גם אם אין מצב מאני או האבחנה היא לא הפרעה ביפולרית?? אודה על תשובתך!

  • + הוסף תגובה
שאלה על שילוב ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:10
  • אצל הרבה מהמאובחנים כלוקים בסכיזופרניה יש גם דיכאון. במקרים כאלו מקובל לשלב נוגדי דיכאון. אין מניעה ליטול במקביל נוגדי דיכאון יחד עם נוגדי פסיכוזה. המינון נקבע ע"ע הפסיכיאטר, וניתן בהחלט לשלב מינון גבוה של נוגדי דיכאון.

  • + הוסף תגובה
גמילה חיים 05/04/2020 23:46
  • איך נגמלים מסרוקסט 60 מ"ג ביום ומורידים מינון ל 20 מ"ג ביום, איך עושים את ההדרגה? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
גמילה ד"ר יששכר הרמן 15/04/2020 23:07
  • חיוני שההחלטה על הפסקת הטיפול סרוקסט תיעשה רק ביעוץ עם הפסיכיאטר שלך, שכן הפסקת הטיפול חושפת אותך לסיכון שהדיכאון או החרדה יחזרו. יש הממליצים על הפחתה מהירה, בקצב של כל שבוע הפחתת מינון עד להפסקה. אני לרוב ממליץ לעשות זאת הרבה יותר לאט. לרדת מ- 60 ל- 40 ולהמשיך במינון 40 חודש ויותר לפני הצעד הבא. בהמשך להפחית ל- 20 ושוב לחכות חודש, אח"כ ל- 10 לחודש ורק אז להפסיק. בכל שלב אם מופיעים סימנים של דיכאון או חרדה כדאי לחזור מייד למינון מלא. יש דווחים על קושי להפסיק את המינון האחרון של הסרוקסט, ותסמונת עקב הפסקה. תסמונת זו היא קלה, מופיעה לאחר 2-3 ימים וחולפת לאחר שבוע שבועיים. במקרים קשים ניתן לעבור לפרוזק 20 למשך שבוע ואז להפסיק. אם מופיעה מצוקה שבועיים ויותר לאחר הפסקת הטיפול בסרוקסט לא מדובר בתסמונת עקב הפסקה, אלא בסימנים המבשרים על הופעה מחודשת של הדיכאון או החרדה.

  • + הוסף תגובה
זיפרקסה רון 26/03/2020 22:01
  • שלום דר. כמה זמן לוקח לזיפרקה להגיע להשפעה מלאה?

  • + הוסף תגובה
זיפרקסה ד"ר יששכר הרמן 27/03/2020 19:14
  • הכל תלוי באבחנה, בגיל המטופל ומצבו. בדרך כלל נהוג להגיד כי לוקח 2-6 שבועות לזיפרקסה להשפיע כשניתנת כטיפול נוגד פסיכוזה. משך זמן ה יכול להשתנות באופן קיצוני. יש צעירים שמגיעים למיון במצב פסיכוטי ועם זיפרקסה הטיפול נעלם לפעמים בתוך שעות או יום בודד, יש כאלו שיצטרכו ליטול את הטיפול שבועיים ואך 6 שבועות כדי לראות תחילת שיפור. לאחר שכבר יש שיפור ניתן כמעט תמיד לראות התקדמות נוספת במצב ככל שממשיכים בטיפול לפעמים עד שנה ויותר מזמן תחילת הטיפול.

  • + הוסף תגובה
המשך רון 28/03/2020 16:23
  • ההפרעה שלי זה אוסידי מחשבתי ללא טקסים פיזיים ואני מקבל אותו כאוגמנטזיה לרסיטל אחרי נסיונות כושלים עם ריספרדל ואריפלי ואיתו אני מרגיש ממש רגיע אחרי כמה ימים...אבל מאוד מעייף אני לוקח אותו בלילה אבל כל היום אני ישן זה יחלוף?

  • + הוסף תגובה
המשך ד"ר יששכר הרמן 02/04/2020 15:32
  • במקרה כזה יש וההשפעה היא מהירה בתוך יום-יומיים, ויש שלוקח 3-6 שבועות ויותר לתחילת ההשפעה זיפרקסה נוטה לגרום לצורך מוגבר בשינה, וזה נוטה להמשך כל עוד אתה מטופל בתרופה.

  • + הוסף תגובה
המשך רון 03/04/2020 19:58
  • אני מרגיש שסוף סוף יש תרופה שעוזרת לי אין מצב שאני מחליף אותה ויש לי בעיה ממש עם החשק המיני מה עושים במצב כזה?

  • + הוסף תגובה
שאלה מקצועית גוי 03/04/2020 12:36
  • שלום דר הרמן התכתבתי איתך פה לפני כמה חודשים בן 38 עקבחרדה קשה מאוד לפני כמעט שנה שלא הלכתי לעבודה חודשיים שלמים ודיכאון, טופלתי בסימבלטה לא עזר עם אביפלי חצי כדור גם לא עזר ציפרלקס גם לא עזר מה שכן עזר לי לצאת מהמצב הוא טיפול באנפרניל sr , מה שכן חזרתי לעבודה מלאה לגמרי והיום אני במקום אחר לגמרי אבללללל!!!!!! יש לי כמה תופעות לוואי שאני כבר לא מוכן להמשיך כך 1 הזיכרון שלי לטווח קצר נפגע קשה מאוד לרמה שאני כבר חושב שיש לי דמנציה ממש ברמות כאלה שאני לא זוכר כלום מה עשיתי אתמול או באותו יום 2 אין לי פעילות מינית בכלל ממש מסורס לגמרי כמעט ואני לא מקיים יחסי מין בכלל ואם ואני מקיים אני לא מרגיש טוב אנפוטנציה לגמרי וכאבי כיבה ועצירות כואבת,, אי אפשר להתעלם ממה שהיא עשתה לי אבל איי אפשר להמשיך כך !! ואני חושב להחליף את התרופה מה הייתה מציע לי לשנות לציין מטופל אצל פרופסור אהוד קליין אבל בגלל המצב הנוכחי של הקורונה אין ביננו קשר בכלל ואני מאוד סובל מהמצב הזה תודה על ההתייחסות שלך

  • + הוסף תגובה
שאלה מקצועית ד"ר יששכר הרמן 03/04/2020 16:04
  • הפגיעה בזיכרון איננה עקב הטיפול התרופתי, סביר יותר שהיא תופעה הקשורה לדיכאון. דיכאון יכול לגרום לקושי להתרכז ולחשוב, ולפגום בזיכרון. לפעמים במהלך של כמה חודשים לאחר ההחלמה מהדיכאון זה משתפר. לגבי פגיעה בתפקוד המיני, זו אכן תופעת לוואי מוכרת עקב טיפול באנפרניל תופעה זו הפיכה, אבל נוטה להמשך כל עוד אתה מטופל בתרופה. יחד עם זאת לא הייתי ממהר להמליץ על החלפת התרופה שכן זה בסבירות רבה יגרום לנסיגה במצבך. ניתן לשקול לשלב יחד עם האנפרניל טיפול בוולבוטרין, או במירו - אלו יכולים לשפר את המצב. לכל אחת מהתרופות הללו יש יתרונות וחסרונות, חיוני שתתייעץ עם הפסיכיאטר שלך מה נכון עבורך. פנה שוב לפרופ' קליין.

  • + הוסף תגובה
שאלה מקצועית גוי 03/04/2020 17:22
  • תודה דר על המענה אבל טני לא בדיכאון עכשיו בכלל , למה שפגיעה בזיכרון היא כל כך ארוכה ? 2 וולבטרין מה הוא אמור לשפר מבחינה מינית ?

  • + הוסף תגובה
שילוב דודו 03/04/2020 01:49
  • האם מותר לשלב סוליאן 800 מ"ג ואנטומין 40 מ"ג ביחד עם סרוקסט 60 מ"ג ומירו 45 מ"ג כאשר האבחנה העיקרית שלי היא סכיזופרניה עם ocd ויש גם אבחנה מבדלת שהיא מחלה סכיזואפקטיבית עם דיכאון כרוני( לוקח גם תרופות כs.o.s שהן קלונקס עד 2 מ"ג ביום פנרגן עד שני כדורים ביום כדור בונדרמין לשינה יש לציין שלוקח גם קבוע דרלין בשחרור מושהה 320 מ"ג ביום קבוע ) השאלה שלי היא האם שילוב כדורים אנטידיכאוניים עם טיפול אנטיפסיכוטי פוגם ביעילות הטיפול האנטיפסיכוטי להפרעה שלי( סכיזופרניה+ocd/הפרעה סכיזואפקטיבית+דיכאון כרוני) תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
שילוב ד"ר יששכר הרמן 03/04/2020 15:57
  • שילוב נוגדי דיכאון יחד עם נוגדי פסיכוזה הוא שילוב מקובל גם בסכיזופרניה.

  • + הוסף תגובה
ocd ו paroxetine אורן 30/03/2020 20:46
  • שלום, אני כבן 37 וסובל מ ocd קשה מגיל 18 ומטופל כבר כ 8 שנים בהצלחה, כרגע אני לוקח כ 60 מ"ג paroxetine ו 5 מ"ג אריפליי ליום, מצאתי מאמר ב jama שטוען ש paroxetine עלולה להגביר את הסיכוי לדמנציה. האם אתה ממליץ להחליף את התרופה ואם כן אז למה? הקישור למאמר: https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2736353

  • + הוסף תגובה
ocd ו paroxetine ד"ר יששכר הרמן 02/04/2020 15:41
  • ממש ממש לא ולא - מאד לא כדאי להחליף את התרופה רק בגלל מאמר אחד. ככלל כשתרופה עוזרת הנטייה היא לא להחליף אותה, אלא אם כן יש תופעות לוואי ממש קשות, שהן גרועות יותר מההפרעה עצמה (ה- OCD). מה שיש במאמר הוא איזה קשר רחוק בין מגוון רחב של תרופות, לא רק פרוקסטין אלא גם נוגדי דיכאון נוספים, ותרופות ממשפחות אחרות. מכאן יש כמה הסתייגויות: ראשית - המאמר עצמו מצביע על קשר,אבל כדי לדעת אם התרופות הן הגורם או מעלה סיכוי לדמנציה מוקדמת יש צורך במחקר נוסף (כך למשל יתכן והקשר בין התרופות לדמנציה הוא בכך שמי שמתחיל לפתח דמנציה סובל מדיכאון ולכן נזקק לטיפול התרופתי הזה, ולא כי הטיפול הוא הסיבה לדמנציה). שנית - מחקר מדבר על הרבה תרופות, כך שאם תחליף את הטיפול אתה תיקח תרופה אחרת שיש בה בדיוק את אותו הסיכון, ולא תרוויח שום דבר, ולעומת זאת החלפת הטיפול עלולה להיות כרוכה בנסיגה במצבך וסבל רב ומיותר.

  • + הוסף תגובה
כפות ידיים ורגליים קרות רפי בראון 27/03/2020 21:10
  • האם התקף חרדה יכול לגרום לידיים ולרגליים להיות קרות , מדובר לא במשהו לזמן קצר אלא קור עוצמתי למשך זמן רב. אם כן מדוע זה קורה ? תטדה

  • + הוסף תגובה
כפות ידיים ורגליים קרות ד"ר יששכר הרמן 02/04/2020 15:30
  • חרדה יכלה לגרום כמעט לכל תחושה גופנית, וזה נחווה אמיתי לגמרי. גם תחושה של ידיים ורגלים קרות יכולים להופיע עקב חרדה.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום חרדה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!