פורום חרדה

ד"ר יששכר הרמן

ד"ר יששכר הרמן
ד"ר יששכר הרמן הינו פסיכיאטר, אחראי על הבקרה בכל בריאות הנפש בישראל (עד ינואר 2016).כמו כן ד"ר הרמן כיהן כמנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו, כיהן כחבר מועצה ברשות למלחמה בסמים וחבר בועדות של עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
ויאפקס ופבוקסיל מאיה 08/09/2020 17:01
  • שלום ד"ר לפני כחודש התחלתי החלפה של כדור ויאפקס 150 מג לכדור פבוקסיל ..העלתי בהדרגה פבוקסיל כרגע עם 100 מג והורדתי ויאפקס כרגע עם 75 מג .אני חשה רע כל היום חלשה עם קושי בנשימה התקפים חזקים אני לא מתפקדת .בא לי פשוט להפסיק את הכדורים וזהו אבל מפחדת שלא יעשה יותר גרוע .

  • + הוסף תגובה
ויאפקס ופבוקסיל מאיה 11/09/2020 16:12
תרופות הפסיקו לעזור לחרדה יונתן 06/09/2020 21:27
  • שלום רב, מטופל בפריזמה 40 מג לחרדה בתוספת מירו 15 מג לשינה . למעשה כל עלייה במינון של פריזמה עזרה לי ליומיים שלושה הראשונים שבהם הרגשתי השפעה ממש חזקה ולאט לאט ההשפעה ירדה ויש עלייה בחרדות . יש מה לעשות או שכדאי להסתפק בשיפור חלקי שישנו? אציין שבעבר טופלתי בציפרלקס שעזר במשך כמה שנים אפילו במינון של 10 מ"ג ולאחר מכן הפסיק להשפיע בכלל גם ב20 מ"ג ועברתי לויאפקס XR שלבדו לא עזר ועזר מעט בשילוב עם מירו. (דווקא בבדיקה גנטית ויאפקס יצא מומלץ בשל השפעה חיובית על ABCB1 אבל בפועל עזר רק ממש טיפה) תודה.

  • + הוסף תגובה
תרופות הפסיקו לעזור לחרדה ד"ר יששכר הרמן 11/09/2020 16:10
  • בשלב ראשון יש לעלות בהדרגה במינון הפריזמה עד למינון מקסימלי (80 מ"ג ביום) ולתת לפחות 8 שבועות עד לתחילת שיפור (בשלב זה אין להתחשב בתנודות במצב). רק אם לאחר 8 שבועות טיפול במינון מקסימלי (80 מ"ג ביום) אין שיפור יש לשקול בין מעבר לתרופב אחרת לבין תוספת לחיזוק. וכאן יש כמה אפשרויות: - ריספרדל, או נוגד פסיכוזה אחר במינון נמוך. - למיקטל או מייצב מצב רוח אחר במינוו נמוך. - תרופה מרגיעה, קלונקס או בנזודיאזפין אחר (לא מומלץ, לרוב ההשפעה המיידית טובה, אבל היעילות פוחתת ונעלמת די מהר). התייעץ עם הפסיכיאטר שלך מה נכון עבורך.

  • + הוסף תגובה
תרופות מירב 30/08/2020 18:23
  • בת 30 מטופלת במורוניל עקב תופעוץ לוואי הוחלט לעבור לסרנדה השאלה אך עושים את המעבר הזה ,יש לי עוד חודשיים תור לרופא ולא הבנץי ממנה אך עושים את זה

  • + הוסף תגובה
תרופות ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 09:51
  • פשוט מפסיקים את המרוניל, ולמחרת מתחילים סרנדה.

  • + הוסף תגובה
תרופות מירב 06/09/2020 11:57
  • וזה לא אמור לעשות תופעות לוואי ונסיגה במצב ????? מורונל/ אנפרניל הם לא אותו סוג של ssri כאילו אני יכול לעשות את ההעברה מייד?? ולא יהי קושי כלשהוא בחרדה ודיכאון

  • + הוסף תגובה
בכל החלפת טיפול עלולה להיות נסיגה ד"ר יששכר הרמן 11/09/2020 16:05
מעבר מסרנדה לסימבלטה אביעד 06/09/2020 15:03
  • שלום, מזה חצי שנה לוקח סרנדה 50 מג' לטיפול בחרדה. החרדה נרגעה אך מכיוון שאני סובל מכאב ראש כרוני, נוירולוג המליץ לעבור לסימבלטה (להתחיל ב30 מג' ולאחר שבוע לעלות ל60 מג') שיכול לטפל גם בחרדה וגם בכאבי הראש. איך כדאי לעשות את המעבר הזה? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
מעבר מסרנדה לסימבלטה ד"ר יששכר הרמן 11/09/2020 16:04
פעימות מוקדמות וחרדה יעקב 17/11/2015 23:10
  • שלום האם חרדה עשויה לגרום פעימות מוקדמות? להגביר תופעה כזו שקיימת? ואם כן, איך ניתן לטפל בזה, מהו הטיפול היעיל המומלץ?

  • + הוסף תגובה
פעימות מוקדמות- מצב של חרדה ד"ר ניר עישר 22/11/2015 11:43
  • פעימות מוקדמות הן תופעה נפוצה ביותר במצבי חרדה והיא מופיעה אצל יותר מערה אחוזים באוכלוסייה. ברוב המוחלט של המקרים הללו, אין לפעימות המוקדמות משמעות של סכנה לחיי האדם שחווה אותן. ברור שכדאי פעם אחת לפחות במהלך המחלה להיבדק ע"י רופא על מנת שיבדוק שהלב תקין. היה והרופא בדק ומצא שאין בעיה/סכנה ללב, שהחסרת הפעימה איננה קשורה לבעיה בלב- כל הבעיה היא בעיה של חרדה ולכן, הטיפול אמור להיות טיפול בחרדה. מהבחינה הזאת, לא משנה אם אצלך מדובר בהחסרת פעימה, אם אדם אחר שחש דופק או אדם שלישי שמרגיש כאב במצח או סחרחורות. ברגע שתטפל בחרדה שלך בעיית הפעימות תיפסק אם בגלל שלא תרגיש בזה ואם בגלל שתתייחס לזה כמה שזה באמת- תחושה שאין לה שום משמעות לגבי חייך. בהצלחה ד"ר ניר עישר.

  • + הוסף תגובה
פעימות מוקדמות. סיגלית 17/06/2017 21:12
  • גם אני באותו סיפור קשה ומתיש מפוחדת מבוהלת האם חרדה באמת מגבירה את התופעה??? כי אני מחכה לתשובה של הולטר לב ואני ממש בחרדות. הייתי במיון עשו לי בדיקת אקג ובדיקת אנזים וכל בדיקות הדם יצאו תקינות בעבר עשיתי אקט לב תקין . אנא ממך דוקטור תעזור לי להרגע תודה.

  • + הוסף תגובה
רוצה להרגע ד"ר ניר עישר 20/06/2017 16:21
  • נראה לי שאין דבר שניתן לעשות עבורך, בנושא ההרגעה. היית במיון, נבדקת ונמצא שאין כל סכנה גופנית. זה לא הרגיע אותך. על אחת כמה וכמה, ברור, שאם רופא שאינך מכירה - אני, ולא בדק אותך, יכתוב משהו מרגיע, תחשבי שזה לא יכול להיות נכון. לכן, השיטה שלך, לבקש הרגעות פסולה, כי היא רק מגבירה את מעגל הקסמים המרושע שמפחיד אותך עוד ועוד. אני מציע לך לפנות למטפל CBT טוב. בתוך 14 פגישות את אמורה לסיים בהצלחה את תוכנית הטיפול ואם תתאמני, זו תהיה החרדה האחרונה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
פעימות מוקדמות. סיגלית 17/06/2017 21:16
  • גם אני באותו סיפור קשה ומתיש מפוחדת מבוהלת האם חרדה באמת מגבירה את התופעה??? כי אני מחכה לתשובה של הולטר לב ואני ממש בחרדות. הייתי במיון עשו לי בדיקת אקג ובדיקת אנזים וכל בדיקות הדם יצאו תקינות בעבר עשיתי אקט לב תקין . אנא ממך דוקטור תעזור לי להרגע תודה.

  • + הוסף תגובה
גם אני חשה בזה מאי 11/09/2017 21:38
פיתרון אנונימי 07/09/2020 13:26
מתלבטת מה לקחת מיטל 03/09/2020 11:36
  • מתלבטת מה לקחת סובלת מהפרעת חרדה (סוג של פחד פוביה מנהיגה בתוך העיר ומחוצה לו עיקר מפקקים עד כדי מניעה)עקב זה חווה התקפי פאניקה ויש גם אגרופוביה כרגע על ברינטלקס שלא עוזר ואף מחמיר את המצב.הפסכיאטרית נתנה לי אפשרות לעבור לסימבלטה או איקסל אין לי מושג מה עדיף...אפשר את המלצתך??? אגב עשיתי בדיקה גנטית והכדור הכי יעיל עבורי (כלומר זה שניסע בירוק)זה מתילפנידאט...

  • + הוסף תגובה
מתלבטת מה לקחת ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 10:01
  • איקסל פועל לאט יותר, אך אינו גורם לעליית משקל ולא לפגיעה בתפקוד המיני. סימבלטה נוטה להיות יעילה ולהשפיע מהר יותר, אך עלולה לגרום לקושי בתפקוד המיני.

  • + הוסף תגובה
מתלבטת מה לקחת מיטל 04/09/2020 19:26
  • השאלה האם הכדורים הנ"ל יעילים להפרעת החרדה שלי או שיש כדור שיעיל יותר??? נמאס לי מכל הניסוי והטעיה הזה הרס לי את הבריאות והחיים.

  • + הוסף תגובה
מתלבטת מה לקחת ד"ר יששכר הרמן 05/09/2020 14:08
  • לא ניתן להחליט דרך פורום איזה טיפול מתאים יותר. יתכן ודכאי לך לשקול בדיקה גנטית להתאמת טיפול, ר' כאן: https://neuropharmagen.ctsgenetics.co.il/

  • + הוסף תגובה
מתלבטת מה לקחת מיטל 05/09/2020 22:57
  • עשיתי בדיקה גנטית גם הסימבלטה וגם האיקסל מופיע Standard

  • + הוסף תגובה
מתלבטת מה לקחת מיטל 07/09/2020 00:33
  • מעוניינת לשלוח לך את תוצאות הבדיקה בפרטי לפיענוח כמובן בעלות כספית... דחוף עזרה ...מיואשת😒

  • + הוסף תגובה
שאלה מודאגת רונית 05/09/2020 11:03
  • שלום רב בחודשיים האחרונים יש לי אירועים מוזרים ונישנים של תחושת בעירה בפנים ובזרועות , כאב בטן ורצון להקיא או לשלשל...מה שלא תמיד קורה בפועל. הדבר קורה למשל יומיים שלושה ואז חולף אך חוזר כעבור שבוע שבועיים. זה מחמיר בעיקר בלילה . אני בת 40 בריאה סך הכל. האם זה יכולה להיות חרדה? האם זה הגיוני שזה נמשך כל פעם כמה ימים שהרי קראתי שהתקף חרדה הנו כמה דקות...אשמח לתשובה מקיפה. כמובן שקבעתי תור לרופא משפחה.

  • + הוסף תגובה
שאלה מודאגת ד"ר יששכר הרמן 05/09/2020 14:12
  • לא ניתן לאבחן דרך הפורום. חרדה יכולה לגרום לכך, אבל יש גם מחלות גופניות היכולות לגרום לתופעות אלו.

  • + הוסף תגובה
חרדה מורן 02/09/2020 07:15
  • שלום, יש לי חרדה רק בנושא מסוים (אינני יכולה לפרט כאן) . ללא דכאונות או ספטומים נוספים. האם מכשיר אלפא סטים יכול לסייע לי?

  • + הוסף תגובה
חרדה ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 09:59
  • ראיתי את הפרסומים והאתר של אלפא-סטים. לא השתכנעתי שיש לטיפול הזה ערך כלשהו.

  • + הוסף תגובה
חרדות ודחכאון נטלי 01/09/2020 09:27
  • שלום אנונימי אני בת 31 עוד מעט נוטלת 6 שנים פאקסט 20 והחלפתי עכשיו ל30 ולפעמיים יש לי דכדוך ועייפות בקיבה כזה האם זה בסדר

  • + הוסף תגובה
חרדות ודחכאון ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 09:57
  • לאחר העלאת מינון תתכן נסיגה והרעה זמניים, זה נוטה לחלוף.

  • + הוסף תגובה
העלאת מינון ציפרלקס לורה 31/08/2020 18:49
  • היי , לפני 7 שנים חוויתי חרדות קשות והרופא הביא לי ציפרלקס 10 מג בהתחלה היו לי תופעות לוואי קשות שאחרי חודש בערך עברו 7 שנים חזרתי לעצמי. לפני כחצי שנה חוויתי טראומה איבדתי את אימי וחזרו שוב בחרדות, הרופא העלה לי במינון ל15 מ"ג מחר אני כבר שבועיים עם עלייה במינון מ בשבוע האחרון אני ממש באי שקט , חולשות בחילות נוראיות מידי פעם חרדות ומחשבות השאלה שלי האם כל זה נורמלי סהכ העליתי במינון הרי הגוף כבר רגיל, ואם כן עוד כמה זמן לחכות עד שהכדור יתחיל להשפיע אשמח לעזרה

  • + הוסף תגובה
העלאת מינון ציפרלקס ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 09:56
  • לאחר העלאת מינון ציפרלקס יכולות להופיע התופעות שתיארת, וזה תקין ונורמלי לגמרי. עם המשך הטיפול במינון במוגבר התופעות האלה ייעלמו, ולאחר 6-9 שבועות יתחיל שיפור. יש להקפיד לקחת את הציפרלקס עם אוכל ולא על קיבה ריקה. זה משפר את יעילות הטיפול ומפחית תופעות לוואי.

  • + הוסף תגובה
פרוזק נתן 31/08/2020 17:12
  • מדוע הטיפול בחרדה בילדים ונוער היא לרב בפרוזאק ולא תרופה אחרת מהמשפחה? מה הסיבה?

  • + הוסף תגובה
פרוזק ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 09:53
  • אני כלל לא בטוח שהקביעה הזו שלך היא נכונה. יש לברר שאלה כזו בפורום העוסק בילדים ובני נוער.

  • + הוסף תגובה
שיר שירה 30/08/2020 19:35
  • אובססיה וחרדות, נקיון כפייתי מעייף וטורדני, מה עושים???תודה.

  • + הוסף תגובה
שיר ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 09:52
  • פונים לבדיקה של פסיכיאטר הפורום אינו יכול לשמש תחליף לכך.

  • + הוסף תגובה
מחשבות טורדניות יוסי 30/08/2020 09:56
  • שלום אני בן 65 ובריא בד"כ יש לי בעיה של מחשבות טורדניות עקב חרדות, שגם גורם ליקיצה מוקדמת. איזה כדור יכול להתאים לי?

  • + הוסף תגובה
מחשבות טורדניות ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 09:49
  • לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להשיב לך. הפורום אינו יכול לשמש תחליף לפניה מסודרת לטיפול

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס ואריפליי אלכס 30/08/2020 09:26
  • שלום רב , אני בן 65 לוקח מזה 10 חודשים ציפרלקס 15 מ"ג ואריפליי 2.5 מ"ג בעקבות כאבי ראש ושרירים שאובחנו כחרדות. התרופות השפיעו מצויין. לפני כחודשיים הורדתי בהדרגתיות את הציפרלקס ל-10 מ"ג ללא שום הרעה במצבי. לפני שבועיים הורדתי בהדרגתיות את האריפליי ואז החלו חלק מהתופעות לחזור. האם ניתן לחזור למינון הקודם של האריפליי בתקווה שיעזור ?

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס ואריפליי ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 09:48
  • כדאי לחזור בהקדם למינון המלא שעזר לך. רק לאחר התייצבות לשקול אם בכלל להפחית מינונים.

  • + הוסף תגובה
ocd ורמה אינטלקטואלית דנה 28/08/2020 17:43
  • שלום וברכה, לפני כשנתיים בעקבות משבר במשפחה פרץ אצלי ocd. האם ocd קשור לרמה אינטלקטואלית? קראתי מחקרים אשר מראים כי בחולי ocd יש ירידה קוגנטיבית בכלל ובזכרון בפרט. האם זה נכון? האם זה נזק בלתי הפיך? תודה מראש!

  • + הוסף תגובה
ocd ורמה אינטלקטואלית ד"ר יששכר הרמן 04/09/2020 09:47
  • OCD אינו פוגם ברמה האינטלקטואלית ולא גורם לפגיעה קוגניטיבית. בזמן שהחרדה מתגברת היכולת להתרכז נפגמת, שכן קשה לחשוב ולהתרכז כשמוצפים בחרדה, אך זה הפיך לחלוטין.

  • + הוסף תגובה
סרטן לבלב גרורותי וסרוקוול רותה 28/08/2020 16:37
  • חולה סרטן לבלב גרורות בכבד כשנה, לא ישן בלילות (מתחילת המחלה בצורה רציפה) מתעורר כל שעה וחצי. ניסה בונדורמין, לוריואן,ואבן, סירקאדין ושום דבר לא הועיל. נוטל מירו 15 מ"ג (חצי כדור)מזה כ-5 חודשים. האם קלונקס יכול להתאים? או כל תרופה אחרת?

  • + הוסף תגובה
סרטן לבלב גרורותי וסרוקוול ד"ר יששכר הרמן 28/08/2020 17:25
  • סרטן לבלב היא מחלה שגוררת הרבה פעמים גם דיכאון. במצב של דיכאון ישנן הפרעות קשות בשינה, ובמקרה כזה הטיפול צריך להיות מכוון לשפר את הדיכאון ואז ממילא בעיית השינה צפויה להיפתר. במקרה כזה כדאי לרשום נוגד דיכאון שיהיה גם יעיל וגם מרדים. התרופה הכי יעילה כנגד דיכאון היא אלטרול, והיא גם מרדימה מאד, אך יש לה תופעות לוואי, ובמקרים של מחלת לב היא גם עלולה להיות מסוכנת. כדאי מאד להועץ בפסיכיאטר או לפחות ברופא המשפחה אם יש מצב שבגללו עדיף להימנע מתרופה זו לפני החלטה על טיפול.

  • + הוסף תגובה
גרד אבי 25/08/2020 07:20
  • בוקר טוב,בעבר לקחתי 7 שנים לוסטרל 100 ואף תקופה מסויימת הגעתי ל150 מג, לפני 3 שנים הרגשתי שהלוסטרל כבר לא משפיע כראוי ובעצת הפסיכיאטר החלפתי לציפרלקס והגעתי ל20 מג, לפני חודשיים בערך לאחר שהתקפי החרקה חזרו ובמקביל גם התקפי זעם הוחלט שאחזור ללוסטרל, ב28.7.2020 סיימתי את החפיפה ואני על לוסטרל 100 מג, לפני מספר ימים החל לי גרד בגוף בכל מיני מקומות ושאני מגרד העור מתנפח באופן מקומי כמו שריטות מנופחות , האם ייתכן שזה מהלוסטרל? ייתכן ש"הלחץ משפריץ החוצה" ייתכן שפיתחתי אלרגיה ללוסטרל? אני אובד עצות ואשמח לדעת מה לעשות?

  • + הוסף תגובה
גרד ד"ר יששכר הרמן 26/08/2020 12:00
  • ניתן להעריך כי מה שאתה מתאר הוא סוג של תגובה אלרגית. המחשבה ש"הלחץ משפריץ החוצה" היא ללא כל בסיס הגיוני. לא סביר שטופלת בלוסטרל 7 שנים, ורק כעת פתאום הופיעה אלרגיה. סביר יותר שפיתחת תגובה אלרגית לאיזה גורם אחר. במרבית המקרים תגובות כאלה חולפות מעצמן, יש מקרים המחייבים טיפול, אך על כך יכול להחליט רופא (רופא משפחה או רופא מומחה בתגובות אלרגיות) לאחר שיבדקו אותך (ולא יעוץ דרך פורום !).

  • + הוסף תגובה
חרדות דנית 02/06/2020 20:13
  • שלום בת 40,סבלתי כמה פעמים מחרדות בחיים,בעיקר תמיד סביב נושא בריאןתי שחלילה יש לי משהו,לקחתי בעבר ציפרלקס מס פעמים והפסקתי,עכשין שוב בחרדות קשות,בלי נשלטות בוכה מהבוקר עד הערב,חרדה שיקרה לי משהו והילדים שלי ישארו לבד,ירדתי 3 קילו תוך חודש למרות שאני כן אןכלת כי אני פוחדת להרזות ולמרות זאת ירדתי במשקל ובגלל זה אני פוחדת כי קראתי שירידה במשקל יכולה להיות סימן לסרטן אם זה בלי סיבה לא ייודעת אני כבר לא מסוגלת לתפקד ולא יוצאת מהבית מפחדת

  • + הוסף תגובה
חרדות ד"ר יששכר הרמן 06/06/2020 14:45
  • אם ציפרלקס עזר לך בעבר יש מקום לשקול חזרה לטיפול זה. פני לפסיכיאטר.

  • + הוסף תגובה
התקפי חרדה עדית 24/08/2020 20:15
  • אני סובלת מחרדות המון שנים,מאז הקורונה החרדות החלו לתקוף אותי מבוקר עד ערב,אני לא ישנה טוב ,מרגישה מועקה ,דופק מהיר,פחד ממוות ,פחת מסדר עולמי חדש ועוד ועוד,קשה לי מאוד אשמח לעזרה

  • + הוסף תגובה
הפורום אינו תחליף לפניה מסודרת לטיפול. פני לפסיכיאטר ד"ר יששכר הרמן 26/08/2020 11:54
חרדה מרב 24/08/2020 16:33
  • הבן שלי התחיל מקום לימודים חדש והוא נכנס להתקף חרדה והוא לא רוצה ללכת מה אני אמורה לעשות הוא מטופל בסרוקסט וריספרדל

  • + הוסף תגובה
חרדה ד"ר יששכר הרמן 26/08/2020 11:53
  • לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להשיב לך.

  • + הוסף תגובה
חרדות, קלונקס וציפרלקס רעות 24/08/2020 12:24
  • היי, אשמח לשאלה אני נוטלת ציפרלקס מעל ל3 חודשים שמתוכם חודש וחצי על 15 מג ובנוסף קלונקס חצי שנה מינון של 0.5 מג ליום כלומר כדור ליום. אני מרגישה שיפור חלקי אך עם זאת מרגישה עייפות לאורך כל היום, תחושת טשטוש ורצון לישון כל הזמן וכן תחושת חרדה שמגיעה בגלים תחושה של ספקות לגבי המציאות ולגבי עצמי ואני משייכת את רוב הקשיים שאני חווה לקלונקס. העייפות מתחילב אצלי בסביבות 13:00 וממשיכה לאורך כל היום. את הציפרלקס נוטלת בבוקר ואת הקלונקס נוטלת כך: בוקר-רבע צהריים-רבע ערב-חצי לפי הוראת הפסיכיאטר באשפוז יום. אני כבר השתחררתי וקבעתי תור לפסיכיאטרית פרטית חדשה בשם דר קרני רובין. האם לדעתך ניתן לטפל בבעיה הזו של העייפות ? אולי הציפרלקס לא עוזר כמו שעזר פעם?

  • + הוסף תגובה
חרדות, קלונקס וציפרלקס ד"ר יששכר הרמן 26/08/2020 11:52
  • ממה שאת מתארת למרות הטיפול עדיין את סובלת מחרדה, מכאן שהיעילות של הטיפול בציפרלקס היא חלקית. בנוסף - ציפרלקס היא תרופה הנוטה לגרום לעייפות, וכבר היו מקרים בהם למרות יעילות היה צורך עקב כך להחליפה. במצב כזה יש מקום לשקול בין תוספת לחיזוק השפעת הציפרלקס לבין החלפת התרופה. החלפת התרופה יכולה לגרום לנסיגה במצב, ולא תמיד זה צעד נכון. תוספת טיפול לחיזוק יכול לתת מענה טוב לחרדה ולשפר את המצב, אך לא בטוח שיהיה בכך מענה לעייפות. לא ניתן דרך הפורום להמליץ על דרך טיפול עקב הדילמות שתיארתי, אך נראה כי את בדרך לטיפול אצל פסיכיאטרית טובה שתוכל למצוא לך טיפול שיהיה נכון עבורך.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום חרדה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!