רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים איכילוב. קרא עוד
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
מידע וכלים שימושיים
עמוד הבית > פורומים > הריון ולידה > תגובה/שאלה

תגובה/שאלה בפורום הריון ולידה

פורום הריון ולידה באינפומד. כל השאלות והתשובות על הריון ולידה מחשבון ביוץ, הריון, שבועות הריון, דולה, בדיקת הריון, קורס הכנה ללידה, בדיקות הריון, רעלת הריון, לידה טבעית, בחילות בהריון


  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • בטא בהריון
  • ד"ר שרון מסלוביץ
  • 31/05/2012 19:20
  • בעבר, טרם התפתחות מכשור האוטראסאונד המודרני, היינו נוהגים לעקוב אחר תקינות ההריון המתפתח בסיוע מעקבי בטא HCG. טווחי הנורמה היו מאד רחבים והייתה זו דרך מסורבלת ולא אמינה לודא את תקינות ההריון. לשמחתינו, היום כמעט ולא מתבצע שימוש בדרך זו שכן ברגע שהבטא מגיע לכדי 1500, ניתן לזהות מבני הריון בסונר ולעקוב אחר התפתחותו המבנית בצורה קלה. הטווחים המצוינים שימשו להעריך האם ההריון תקין. לדוגמא - סביב האיחור בוסת (שבוע 2-3 לגיל העובר) הבטא אמור להיות 50-500. כאמור, ללא שום משמעות אופרטיבית כיום. בהצלחה, שרון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס












*בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר ו\או תשובות שתתקבלנה בכל פלטפורמה הינן לצורך אינפורמציה בלבד ואינם בגדר חוות דעת, ייעוץ רפואי, ייעוץ מקצוע או תחליף להתייעצות עם סמכות רפואית \ מומחה. בכפוף ל- תנאי השימוש באתר

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)