רופאים בתחום
פרופ' אריה איתן פרופ' אריה איתן
מנהל קליניקה פרטית ומנתח בבתי חולים פרטיים קרא עוד
ד"ר דוד ארנוביץ ד"ר דוד ארנוביץ
כירורג כללי ובעיקר כבד, לבלב ודרכי מרה. קרא עוד

פורום ניתוחי ריאות, בית חזה

ד"ר רונן גלילי

ד"ר רונן גלילי
ד"ר רונן גלילי, מומחה בניתוחי חזה ולב, מנהל היחידה לניתוחי חזה במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה.כיהן כרופא בכיר במחלקה לניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי רבין, פתח-תקוה בשנים 2010-2013. עוסק בעיקר בתחומי ניתוחי עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • פענוח פיפוי עצמות
  • יעל
  • 18/10/2018 12:10
  • שלום רב, מאחר ויש לי כאבים בצלעות נשלחתי לבצע מיפוי עצמות חד שלבי הממצאים קליטה מוגברת בצלע 11 משמאל ומאחורה - שינויים לאחר טראומה? קליטה מוגברת במדור פטלופמורלי בברך שמאל, ב-MTPJ1 בכף רגל שמאל - מתאים לשינויים ניווניים - שאר השלד תקין עלי לציין שיש לי כאבים מאוד חזקים בגב העליון עם שינוי צבע העור, ביצעתי MRI עמוד שדרה גבי ללא ממצא הכאבים לא מרפים אני קוראת כל מיני ממצאים בנושא באינטרנט והחשש שלי כבד מאוד אשמח לקבל את תשובתך האם יש קשר בין הצלעות לבין כאבי הגב העליון וכן מה משמעות קליטה מוגברת תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה למיפוי עצמות
  • יעל
  • 19/10/2018 10:34
  • שלום רב, טרם קיבלתי תשובה לבקשה בצילום עמוד שדרה נרשם שינויים ספונדילוטיים לכל אורכו האם זה גורם לכאבים בעמוד שדרה גבי? ואם כן מה הטיפול אשמח לקבל תשובה גם לאבחון במיפוי עצמות לגבי קליטה מוגברת וכן לצילום עמוד שדרה תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח דה-קורטיקציה
  • חנה
  • 07/10/2018 14:17
  • כאמור קשה לענות ללא פרטים מלאים ובחינת ההדמיות. קרוב לוודאי שיצטרך להיות מבוצע בפתיחת בית חזה מהצד בין הצלעות. הצעתי הטובה ביותר היא להביא את כל החומר להתייעצות עם כירורג חזה שאמור לבצע את הניתוח ולשוחח עימו על נחיצות הניתוח ועל הגישה הניתוחית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח דה קורטיקציה
  • חנה
  • 28/09/2018 18:21
  • אחי הינו אוטיסט קשה מאד, שואג מטיח את ראשו בקירות, ופוגע בעצמו ללא הרף. הוא חי בהוסטל מזה 23 שנים. ב-06/18 אובחנה אצלו דלקת ריאות שהסתבכה, והוא אושפז בבי"ח לצורך טיפול. הוא קיבל אנטיביוטיקה, ללא שיפור במצבו, ולאחר בדיקת c.t, התברר שיש לו אמפיאמה, שהוחלט לנקז ע"י ניקור בית החזה. מצב זה גרם לספסיס, והוא אושפז בטיפול נמרץ, חובר למכונת הנשמה, התברר שיש לו אמפיאמה נוספת, ובוצע ניקור נוסף. מצבו התייצב,אך הוא חלה שוב בדלקת ריאות, שעברה לו. אז הציעו לנו לעשות לו ניתוח דה קורטיקציה, כדי לנקות את קרומי הריאה הנגועים בדלקת, ואנחנו, האפוטרופסיות, לא הסכמנו, כיון שלא רצינו לגרום לו לסבל לא יתואר מהניתוח, וכל זאת כדי להחזירו,במקרה הטוב ביותר, למצבו הבסיסי, שבו הוא לא רואה כראוי, מטיח את ראשו בקירות, צועק, אינו שולט בצרכיו, חולה באפילפסיה, וחסרות לו מס' שיניים. ברגע שמצבו התייצב, והחום ירד, הוא הועבר לבי"ח לשקום נשימתי וכללי, אך לדעתנו, הוא לא מסוגל לשתף פעולה בשיקומו הפיזי, מפאת מצבו הבסיסי, הלקוי כל כך. שאלותיי הן: 1.מה משך ההחלמה הצפוי בניתוח זה, והאם הוא כרוך בכאבים קשים? 2.הרופא בבי"ח השקומי אמר לנו, שללא ניתוח הדה-קורטיקציה, הוא צפוי לחלות פעמים רבות בדלקת ריאות, דבר שיגרום לו סבל רב יותר מביצוע הניתוח. האם זה אכן כך? 3.אשמח לשמוע את חוות דעתך האוביקטיבית לגבי החלטתנו, כיון שהדבר החשוב ביותר עבורנו הוא, שאחי לא יסבול, ואנחנו לא בטוחות, שהחלטתנו נכונה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חנה שלום, אכן מצב מורכב ובעייתי. כעיקרון ניתן לבצע ניתוח דהקורטיקציה גם במטופלים עם הרקע הרפואי כפי שאצל אחיך. קשה לענות באופן מדויק ללא התרשמות אישית מהדמיות CT וצילומי חזה וללא בדיקת המטופל והתרשמות מבדיקות דם. יחד עם זאת ניתוח דה קורטיקציה יותר רלוונטי בשלבים הפעילים של האמפיאמה, כלומר בחוש עד חודשיים הראשונים. מכיוון שטופל כבר באופן שמרני באמצעות ניקוז מילעורי הערכתי היא כי אין מקום לטיפול ניתוחי כעת. בברכה, דר גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אי נוחות מתחת לחזה
  • הדס
  • 18/09/2018 22:28
  • כאבים בבית החזה
  • אבנר
  • 13/09/2018 09:24
  • שלום, אני כבן 55 סובל מזה כחודשיים מכאבים בבית החזה ובכתף שמאל, הכאבים מגיעים בעיקר כשאני מתכופף מרים ידיים ולעיתים בהליכה, לאחר בירור לבבי שכלל מספר אק"ג בדיקת אנזימים אקו לב במאמץ וצנתור, התגלתה סתימה של כ30% בעורק הראשי, ולכן אני נוטל אספירין, הכאבים עדיין לא חלפו והם בעיקר מתמקדים באזור בית החזה בשינוי תנוחות בעיקר, עברתי גם בירור אורטופדי שכלל סיטי צילומים ואולטרסאונד, מצאו לי שינויים ניוונים בעמוד השדרה, וקרע בגיד הכתף ולכן אני מטופל בברקסין ולפניו נוטל אומפרדקס, אך הכאבים עדיין אינם עברו, וציינו בפניי כי הקרע הוא אינו גורם לכאבים בבית החזה, מה עליי לעשות ומה זה יכול להיות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אבנר שלום קשה לענות מבלי לדעת את כל הפרטים וללא בדיקה. בכל מקרה התלונות שאתה מתאר מתאימות יותר לכאבים ממבנה השלד והשרירים יתכן על רקע השינויים במודל השדרה. ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הידבקויות לאחר לובקטומי.....?????
  • דני
  • 10/09/2018 20:09
  • עברתי ניתוח כריתת אונה ימנית תחתונה (לובקטומי) . משתעל מאז הניתוח למרות שיפור ניכר בחודשיים האחרונים. היום שמעתי והתעניינתי בנושא הידבקויות לאחר ניתוח בטן (קיסרי) והרופא ריאות שלי דיבר איתי על הדבקויות של אזור הצלקת כגורם אפשרי לשיעול. הוא טוען שרואים הידבקות בבדיקת CT. השיעול מלווה כעת בליחה שקופה . עברתי ברונכוסקופיה וברור ב PET CT , ללא כל מימצא חריג. במעקב CT קבוע בגלל הגידול.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דני שלום, שיעול טורדני לחאחר ניתוחי ריאה הוא תופעה שכיחה ומנותחים רבים מתארים אותה. מעבר למטרד שבעניין אין הדבר מלמד על משהו לא תקין כל עוד מופיע בחודשים הראשונים לאחר הניתוח. ככל הנראה יש קשר לגירוי קרומי הריאה, לעיתים בשל הידבקויות לאחר הניתוח כפי שציינת. בכל מקרה לא ניתן לראות במדוייק הדבקויות ב CT וגם אם כן אין מה לעשות בעניין. בדרך התופעה חולפת מאליה עם הזמן בתוך מספר חודשים. דר' גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה
  • דני
  • 11/09/2018 05:31
  • פענוח ct חזה
  • גל
  • 31/08/2018 16:33
  • שלום ד"ר גלילי. בת 50 בריאה.בוצע CT חזה בשל ממצא הנראה לעין בדופן קדמי של בית החזה.ואלו תוצאות הפענוח: המיפתח העליון של בית החזה וכלי הדם הברוכיוצפלים בגדר הנורמה. מיצר:נראית מלאות רקמתית בחלון אאורטו פולמונרי 2*2.5*3.5ס"מ בהמשכיות עם התעבות פריקרדיום כלפי מטה ובהמשכיות מלאות פרה אאורטלית ובין מקור עורקים גדולים כלפי מעלה.האאורטה-תקינה.העורק הראשי וענפיו העיקריים בגדר הנורמה.לב-גודל וצורה תקינים,לאהודגם נוזל פריקרדיאלי. שערי הריאות בגדר הנורמה.קנה וסימפונות תקינים. ריאה ימנית-האוורור והציור הריאתי הברונכוסקולרי תקינים.נראית קשרית סוה פלוירלית 3מ"מ בפסגה אחורי לטרלי.ריאה שמאלית-אוורור וציור ריאתי תקינים. פלוירה-לא הודגמה פתולוגיה. גופן בית חזה:נראית התעבות רקמה תת עורי בשד ימין אספקט תחתון לטרלי.לא הודגמו בלוטות מוגדלות בבית השחי. מעבר חזה בטן-לא הודגמה פתולוגיה. לסיכום: 1.ממצא תת עורי בשד ימין כמתואר,האם קורלציה קלינית?? 2.ממצא במיצר כמתואר.אם לא ידוע דרוש המשך בירור. 3.קשרית זעירה בRUL. אשמח מאוד להתייחסותך לממצאי הסיכום. תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גל שלום, הממצא המתואר במיצר בעל משמעות ודורש בירור בהקדם באמצעות ביופסיה. ממליץ להתייעץ בהקדם עם כירורג חזה. אפשרי איתי עם עם אחר אך בהקדם. ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CT. חזה
  • גל
  • 31/08/2018 23:51
  • תודה רבה על תשובתך. רופא כירורג המליץ על ביופסית חתך,אולם לפני כן בוצע אתמול us ואחכ אמורה לחזור אליו. אשמח להתייעץ איתך כיציד ניתן? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כמובן שאני חייב לראות את בדיקת ה CT בכדי להמליץ על דרך השגת הביופסיה הנכונה ע"פ התיאור שכתבת נראה שניתן לדגום בהכוונת us או CT ללא צורך בביופסיה ניתוחית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CT. חזה
  • גל
  • 01/09/2018 01:28
  • כאב ממוקד ומתמשך
  • ענבל
  • 27/08/2018 08:08
  • היי,בת 45,בחמישה חודשים אחרונים כאבים מתחת לחזה בצלעות.הכאב טיפה שמאלה למפתח הלב,ממש בצלעות .כואב בלחיצה,התעטשות,מתיחה לאחור,בעת קימה משכיבה לעמידה.בדיקות דם כלליות היו בסדר פרט לcrp גבוה 9(הנורמה עד 5),צילום צלעות תקין.מיפוי עצמות תקין.זה מציק לי מאוד,איזה בירור לעשות כדי לעלות על הבעיה??תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ענבל שלום, מתיאורך הכאב נראה כי נובע מצלע או רקמת חיבור. הסבירות הגבוהה שמדובר בדלקת לא זיהומית מקומית, מעין "דלקת מפרקים" מקומית. ניתן לטפל בתרופות נוגדות דלקת ע"פ התייעצות עם רופא מטפל. להערכתי אין צורך בבירו נוסף אך ניתן גם להשלים בביצוע CT חזה. במידה ולא יהיה שיפור יש להתייעץ עם כירורג חזה. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים בחזה בטן עליונה שמאל
  • אלי
  • 26/08/2018 13:05
  • בן 28. סובל מזה כשנתיים וחצי מכאבים בחזה ובבטן העליונה משמאל באופן כרוני ללא הפסקה ,עם החמרה לאחר אוכל . גסטרוסקופיה דווחה כתקינה. בקולונוסקופיה תוארו בצקת וכיבים קטנים במעי הדק הסופי (כנראה מחומר ההכנה), אך ביופסיה תקינה. מיפוי עצם תקין מ- 6/2018. בבדיקת US של הבטן נצפה כנראה ממצא קטן בדופן הבטן השמאלית העליונה ,מתחת לקשת הצלעות , אך הממצא לא זוהה בבדיקת CT של החזה והבטן. ממצאים: כמות מינימלית של נוזל פריקרדיאלי . בדופן החזה התחתון /בטן עליונה הקדמית משמאל ,משמאל לחלקו התחתון של הסטרנום ,נראה מבנה אובאלי מוגד היטב , במנח אלכסוני, שאורכו כ-13 מ'מ , הממוקם בין השרירים, עמוק לקצהו הקאודלי של שריר הפקטורליס מייג'ור השמאלי. הממצא הוא היפראינטנסי ב T2W. יש רושם שקיימת בו האדרה עם גדוליניום וכמו כן מדגים רסטריקציה בדיפוזיה. הכבד במימדים תקינים .לא זוהה בו נגע מוקדי חשוד . כיס המרה ,דרכי המרה והלבלב בגדר התקין . הטחול במימדים תקינים ,הומוגני . האדרנלים והכליות בגדר התקין . לא נראים קשרי לימפה מוגדלים או מסות בטניות חשודות אחרות בבטן העליונה והאמצעית . לא זוהה ממצא גרמי או ספינאלי חשוד . בדיקה זו איננה שוללת פתולוגיה גסטרואינטסטינלית. לסיכום: מבנה סולידי אובאלי קטן בדופן החזה הקדמי התחתון/בטן עליונה ,משמאל לסטרנום ,מאפייניו אינם ספציפיים. אשמח אם תאמרו לי בקצרה מה זה אומר ,תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אלי שלום, כאמור בתשובת ה MRI, הממצא המתואר אינו ספציפי ולכן לא הוגדר על ידי הרדיולוג שפענח את הבדיקה. בכדי לנסות ולהבין את מהותו יש לראות את הצילומים עצמם ע"י מומחה רדיולוג נוסף בנושא MRI. בכל מקרה להערכתי אין קשר בין ממצא זה, שמשמעותו בכלל בספק, לבין הכאבים אותם אתה מתאר. תיאורך מתאים לדלקת בקיבה ולמרות שתיארת כי גסטרוסקופיה היתה תקינה, אני חושב שיש מקום להתייעצות חוזרת עם רופא גסטרואנטרולוג ולשקול לחזור על הבדיקה. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תמט בריאה לאחר ניתוח להסרת סיקווסטרציה בריאה
  • גלי
  • 05/08/2018 20:32
  • בן שלי בו שנה וחמש לפני כחודש עבר ניתוח לסיקווסטרציה בריאה, לאחר הניתוח נראה תמט בריאה וגם אירי שבוע נתנו עדיין נראה בצילום, אני מודאגת מאד, הילד נראה ללא קשיי נשימה כלל, היו שני טיפולים פיזיוטרפיים לאחר בניתוח בהפרש של שבוע, השאלה האם זה מספיק? צריך עוד פיזיותרפיה במצבים כאלה? התמונה מסוכן? כמה זמן לוקח לתמט להיעלם? מה הסיכויים שהתמט יעלם בעצמו?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גלי שלום, קשה לענות במדוייק ללא צפייה בצילומי החזה. יחד עם זאת על פי תיאורך הילד חש בטוב וללא קשיי נשימה , כך שניתן להעריך כי לא מדובר בתמט גדול בעל משמעות קלינית. בד"כ יש שיפור עם פיזיותרפיה נשימתית , זמן ונסיגת הכאבים שלאחר הניתוח. סביר להניח שהתמט יעלם בשבועיים הקרובים בהדרגה. איחולי בריאות, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצא שניראה בסיטי חזה
  • יאלי
  • 22/06/2018 17:08
  • שלום רב ברקע follicular carcinoma thyroid במרס עברתי טיפול רדיואקטיבי עכשיו בסיטי חזה ניראה ממצא ממצא נוזלי מאורך במיצר פארווסקולרי פראטרכיאלי מימין דרוש בירור ברקע הריאתי יש קוצר נשימה משתמשת ביפאפ ומשאפים אינהלציות בביקורת ריאות נאמר שעליי לבצע ברונכוסקופיה עם שטיפה וכן סיטי חזה בשל צפצופים ושיעול טורדני לעיתים עם דם בנוסף יש הצללות בריאות בשני הצדדים ברצוני להבין מהו הממצא הזה ומה האפשרויות והאם יכול לגרום בעיות נשימה תודה בת 37

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יאלי שלום, ההמצאים המתוארים דורשים התעמקות בבחינת בדיקות ההדמייה וקבלת פרטים רפואיים מדוייקים ומפורטים יותר. רצוי להתייעץ עם רופא ריאות במשותף עם הגורם המטפל בבלוטת התריס. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סי טי חזה
  • יש
  • 23/05/2018 17:10
  • בס"ד שלו' וברכה מזה כמה שנים אני מטופל ב SPIRIVA ו SERETIDE שלפי רופא תיפקוד ריאות אני סובל מ ברונכיטיס כרונית אין לי קוצר נשימה אבל כשהשפעת מגיעה אלי קשה לצאת ממנה אלא רק על ידי אנטיביוטיקה הופנתי לבדיקת סי טי ואלו הממצאים: בלוטת התריס נראית שמורה. ללא נוזל פריקרדיאלי או נוזל פלאורלי. הלב אינו מוגדל. לציין הסתיידויות קורונריות. שוב מודגם גוש בעל צפיפות נוזלית שאינועובר האדרהעם חומר ניגוד במדיאסטינום הקדמי. התהליך גדל בהשוואהלבדיקה הקודמת וכעת נמדד כ 74 מ"מ במישור הרוחבי, כ 49 מ"מ במישור הסגיטלי וכ 97 מ"מ במדידה מלמעלה למטה.לא הודגם מרכיב סולידי בתוכו.גבולותיו סדירים. שוב מודגמים שינויים פיברוטיים בפסגת הריאה מימין. תמט עגול קטן באספקט המדיאלי של RML, בשיפור בהשוואה לבדיקה הקודמת. שוב מודגמת קשרית תת-פלאורלית ב RML בגודל כ-4 מ"מ,יציבה. ללא עדות לממצא ריאתי מוקדי חדש. ללא עדות ללימפאדנופתיה מדיאסטינלית,בשערי הריאות או בבתי השחי. מודגם כיס מרה גדול,מכיל אבן בעלת צפיפות נמוכה,כנראה כולסטרול. דופנו נראה מעט מעובה ומתאדר-חשוד לשינויים דלקתיים. ביכום:הממצא הנוזלי במדיאסטינום הקדמי גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת מ-2009. הממצאים הריאתיים נראים יציבים. אבן בכיס מרה ורושם של סימני דלקת התחלתית. אודה מאוד לכבודכם על חוות דעתכם יוסף

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יוסף שלום, הממצא המתואר במיצר (מדיאסטינום קדמי) כאמור הוא ממצא בעל תוכן נוזלי (ציסטי). באפשרויות הסבירות יתכן כי מדובר בממצא שמקורו מבלוטת התימוס בעדיפות הראשונה. לאור גדילתו יש מקום לשקול הוצאת ניתוחית. יש צורך בבחינת בדיקות צילומי ה CT הנוכחית והקודמת. כיום ניתן לבצע ניתוח בשיטות זעיר פולשניות, ללא פתיחת בית החזה ואשפוז קצר בין יום אחד והחלמה מהירה מאוד. מציע לקבוע פגישת התייעצות איתי או עם כירורג חזה אחר הבקיא בגישה ניתוחית זו. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצאים CT ריאות
  • קרן
  • 22/04/2018 12:27
  • שלום ד"ר, אמא שלי סובלת משיעול מזה כחודשיים וחצי. כעת מחחכים לתוצאות של ביופסיה שבוצעה מברונכוסקופיה אך אודה מאוד לדעתך על הסיטי חזה של אמא שלי. להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה. הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. אין בדיקות קודמות להשוואה. סיבת ההפניה: שיעול. ממצאים: מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. פיזור נרחב לימפוגני בשתי הריאות, בולט יותר באונות התחתונות דו"צ. תהליך רקמתי פרי-ברונכיאלי סביב הסימפון האינטרמדי בחלקו מערב את הסימפונות RML ו RLL וגורם לחסימה חלקית. מספר רב של תהליכים סמיכים רקמתיים בפריפריה של שתי הריאות. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאה. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלואורלי או פריקרדיאלי. חשד גבוה לפיזור באומנטום בבטן העליונה אשר נכלל לסריקה. סיכום: פיזור נרחב בריאות כמתואר. פיזור באומנטום מסיבה לא ברורה. בירור היסטו-פתולוגי. לא ניתן לשלול תהליך תופס מקום ראשוני בשער הריאה מימין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, ע״פ תיאור ממצאים אלו נראה כי. מדובר בתהליכים מפושטים בריאות. הסיבה יכולה להיות ממחלות דלקתיות שונות ועד תהליכים ממאירים ממקור ריאתי או ממקור חוץ ריאתי . התשובה תנתן בתוצאות הביופסיה ומכאן גם התוכנית הטיפולית. במידה ולא תתקבל תשובה ברורה ניתן לחזור בהקדם על ביופסיה באמצעות ברונכוסקופיה או לבצע ביופסיה ניתוחית בשיטה תורקוסקופית זעיר פולשנית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סיטי חזה תוצאות
  • בת
  • 18/04/2018 17:09
  • בוצע סיטי חזה ברזולוציה גבוהה ללא חומר ניגוד לא הדגמו קשריות לימפה מוגדות באקסילות והריאסטינום או שערי הריאות.כלי הדם הגדולים בטווח התקין,הלב תקין בגודלו ,לא הודגם תפליט פריקרדיאלי.הסתיידות בעורקים הכליליים,פרנכימות הריאה ללא תסנין נודולים נודולים עד 4 מ"מ בסדק האופקי מימין נודול בקוטר 4 מ"מ ו -2 מ"מ ב-190 rml נודול בקוטר 4 מ"מ ב- 178 rll נודול תת -פלאורלי בקוטר 2 מ"מ ב- 113 luh ,יתכן קשר לימפה נודול בקוטר 3 מ"מ בלינגולה (80) נודול וקוטר 3 מ"מ בלינגולה.תת-פלאורלי{187} נודול תת-פללאורלי בקוטר 2 מ"מ ב-218 lll נודול בקוטר 5 מ"מ ב-lll על הסדק האלכסוני {143} שינויים פיברוטים קלים לדי בפסגות הריאות. ללא עדות לברונכיאקטזיות או מחלה אינטרסטיציאלית לסיכום:נודולים ריאתיים קטנים עד 5 מ"מ .אלו שעל הסדקים ותת-פלאורלים יכולים להתאים לקשרי לימפה ,האחרים אינם ספציפיים,אין עדות למחלת ריאות אינטרסטיציאלית לא מעשנת ,4 חדשים סובלת מכאבים חזקים בכתף בעיקר בלילה אך גם ביום ,כאבים בחלק העליון של החזה וקוצר נשימה קל במאמץ ספורט אודה לך מאוד על התייחסות מהירה למימצאים אלה ,בהרבה תודה מראש ומה נכון לי לעשות בת 63 וספורטאית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצאי הבדיקה ללא משמעות קלינית אינם דורשים בירור או התייחסות. לבטח לא מסבירים כאבים בחזה או קוצר נשימה. מציע להשלים בירור קרדיולוג לשלול בעיה לבבית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלת המשך מאת: בת
  • בת
  • 18/04/2018 17:27
  • ה עם כל הקשריות הרבות שמופיעות שחלקם יכולים להתאים לקשרי לימפה ,האם אין מצב של גרורות חלילה מאיבר אחר ,תודה רבה לך מאוד,דרך אגב נשללה בעייה לבבית עשיתי אקו וארגומטריה והקרדיולוג אמר שאין שום קשר לבעייה לבבית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קשריות לימפה זעירות הן מצב תקין. כמובן שיש לבחון את הבדיקה בעייני כירורג חזה או רופא ריאות. במקרה הצורך ניתן לחזור על הבדיקה לאחר 6 חודשים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ,תודה
  • בת
  • 19/04/2018 00:07
  • שיעול, ניתוח בחזה
  • דניאלה
  • 13/04/2018 11:47
  • שלום אני בת 40. בד"כ בריאה. עובדת כמרצה לביולוגיה באוניברסיטה. לפני כ 4 שנים התחלתי להשתעל מעת לעת לכחודש ואז זה היה חולף לכמה חודשים וחוזר. בצילום לפני 4 שנים לא מצאו כלום והמשכתי ככה. בחצי השנה האחרונה משתעלת כל הזמן. בצילום לפני 4 חודשים נמצא גידול במדיאסטנום. הגידול השפיר בקוטר 6 סמ הוסר בניתוח VATS בהצלחה ובמלואו. הגידול לחץ על קנה הנשימה השיק ללב ועוד. עברו 3 חודשים מהניתוח ואני ממשיכה להשתעל כל הזמן. נתנו לי רלוור חודש ולא עזר, לוסק חודש ולא עזר וגם אנטיביוטיקה לא עזרה. צילום חזה נוסף תקין. תפקודי ריאות תקינים וטובים יותר מאשר לפני הניתוח. היות וממשיכה להשתעל ללא כל שיפור הייתי השבוע אצל שני רופאי ריאות אחד אמר שרואים בסיטי מלפני הניתוח שהגידול לחץ על קנה הנשימה ולכן קנה הנשימה זז ולא יושב במקום הנכון ולכן סביר להניח שזה גורם למערבולות אוויר ולשיעול. לדעתו רוב הסיכוי שתוך כמה חודשים זה יילך וישתפר לבד ואם לא אז נחשוב הלאה. אמר לא לעשות כעת שום בדיקות נוספות! המומחה השני אמר שתזוזת קנה הנשימה לא גורמת לשיעול ושאולי השיעול בכלל בגלל שהלחץ על קנה הנשימה גרם לחולשת הדופן ( טרכאומלציה ) והדרך היחידה לדעת זאת היא באמצעות ברונכוסקופיה שכדאי לבצע כעת. אשמח לעזרתך 1. מה לדעתך סביר יותר משתי האפשרויות? 2. האם יש סיכון בכך שאחכה 4-5 חודשים לראות אם זה מסתדר לבד? או שזה עלול לגרום לי עוד נזק במידה ומדובר בחולשת הדופן או משהו אחר. 3. אם זה טראכומלציה האם זה אומר שהפרוגנוזה שלי לא טובה - ניתוחים ובעיות נשימה? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דניאלה שלום, סביר להניח שהגירוי לשיעול יחלוף מאליו בחודשים הקרובים. לא סביר שנוצר נזק לקנה הנשימה (לפחות כך במרבית המקרים). במידה ולא יסתדר יש להתייעץ עם רופא ריאות ולחפש מרכיב של רגישות סימפונות / מרכיב אלרגי . בינתיים הייתי ממתין. לא סביר שהזמן יגרום לנזק כלשהו. החלמה מהירה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה!!
  • דניאלה
  • 15/04/2018 09:13
  • טיפול בואקום לפקטוס אקסקבטום
  • אבי
  • 14/04/2018 14:30
  • שלום ד"ר, רציתי לדעת האם בארץ ניתן טיפול באמצעות vacuum bell לפקטוס אקסקבטום, כפי שמפורט במחקר הזה: https://academic.oup.com/ejcts/article/29/4/557/478894 וניתן לראות בוידאו הזה: https://www.youtube.com/watch?v=Zqhd7jSua6o וכמובן מה דעתך על הטיפול.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אבי שלום, הטיפול לא מוכר לי בארץ. באופן כללי קיימות שתי בעיות בטיפול זה - 1. דורש התעסקות יום יומית למשך תקופת זמן ארוכה וקשה להתמיד בטיפול זה, עם מגבלה של אי נוחות וכדומה. 2. לא ברורת התוצאות לאורך זמן. ידוע כי ישנה נטייה להישנות הפקטוס בשל חולשת הסחוסים ושקיעה מחודשת של עצם החזה. בטיפול הניתוחי מושתלים מוטות פלדה השומרים על ייצוב תצורת התיקון למשך 2-3 שנים עד להתחזקות כל מבנה שלד בית החזה וכך מקטינים מאוד את הסיכוי להישנות הפקטוס. כמובן שייצוב זה לא קיים בשיטת הוואקום. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח ETS חזה סימפתטי
  • דין
  • 20/03/2015 02:55
  • שלום דר שמי דין אני בן 24 אני מילדות סובל מפלאשינג בפנים שגרם לי בעבר לחרדות חברתיות אדירות וגם בהיותי היום בוגר עדין סובל מפלאשינג (הסמקה לא רצויה ) הסמקה גסה כך אני קורא לזה כי אני נהיה עגבניה אדומה לכל דבר בכל מצב בו אני נמצא ובו אני מנסה להיות . ולא קשור מי האנשים ומה סוגם וגם בהיותי בבית לבד אני מרגיש פלאשינג הזה . שאלתי לתחום קיבלתי תרופות חוסמי בטא כמו : דרלין , ופרולול. כשהתמשתי בתרופות אלו אלו קרוב לחודש וחצי לא הרגשתי שום שיפר . האם היתי צריך להשתמש בתרופה זו לזמן ארוך יותר כדי להרגיש שיפור ? והאם את ממליצה על תרופה אחרת שחוסמת ממש את כלי הדם בפנים מקבוצת חוסמי בטא? האם חוסמי אלפא יעזרו לי במקרה כזה ? כל בדיקות אנדוקרנולוגיות בוצעו ורואים בבירור שיש הזעת יתר + פלאשינג . האם תמליצי לי על ניתוח שחותך את עצב הפנים והאם את מכיר כירוג כזה בארץ שמבצע ניתוח זה MICRO ETS ? אשמח אם תראה קישור הזה: http://www.hyperhidrosis-usa.co om/facial_blushing.html האם זה אמיתי ? אשמח לשמוע ממך כל עצה קטנה כי היא סיכוי בשבילי לעוד משו קטן כי אני כבר מציתי את כל האופציות שיכולות להיות . היתי אצל פסכיאטר והשתמשתי בתרופות סכיאטריות. אצל נוירולוג גם כן אצל רופא עור אנדוקרונלוג טיפול אסתתי IPL .(הם לא יכולים לעשות ) שום אופציה ושום רופא לא מצליח לפתור את התעלומה אשמח לתשובתך . תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דין שלום. הניתוח בהחלט מוכר ומבוצע על ידי עם ניסיון של שנים רבות. בניתוח זה מבצעים, בגישה זעיר פולשנית כפי שראית באתר האינטרנט שקישרת, ניתוק של העצב האחראי על פעילות היתר של בלוטות הזיעה והרחבת כלי הדם הקטנים של העור הגורמים להסמקה ולאודם. במידה והבעיה מפריעה מאוד וטיפולים אחרים לא הועילו יש מקום לשקול לבצע את הפרוצדורה. לניתוח כזה יכולות להיות תופעות לוואי מסוימות כמו הזעת יתר במקומות אחרים בגוף. רצוי שתתייעץ עם כירורג המכיר את הניתוח ועם ניסיון בביצועו להסבר מפורט יותר. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פגישת יעוץ
  • דין
  • 20/03/2015 20:53
  • תודה דוקתור על המידע עזרתה לי מאוד . בקשר לייעוץ עם כירוגים היתי אצל מספר כירוגים ברמבם ובמקומות אחרים ואמרו שאינם מנתחים הניתוח הזה לסומק, אלא רק להזעה יתר בכפות ידים ובתי שחי . אני מעונין להפגש איתך לפגישת ייעוץ ולהמשך הפרוצדורה אני מעונין בפתרון זה כי בעיה מציקה מאוד . איך אוכל ליצור קשר עם המרפאה שלך או איך אוכל לקבוע תור לפגישת ייעוץ ? תודה רבה ושתדע שעשיתה לי להרגיש טוב לאחר זמן רב שלא . מחכה לתשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח ets
  • נועה
  • 09/04/2018 22:36
  • בדיקת ct
  • אתי
  • 19/03/2018 22:16
  • שלום.עקב כאבי גב ובטן כחודש לאחר לידה הופנתי לעשות ct בבדיקה נמצא נוזל פלוראלי דו צדדי בכמות קטנה.הלכתי לרופאת משפחה שטענה שאין לזה משמעות.נראה לי קצת מוזר מעבר לזה בכבד באונה ימינית נראה אזור מאודר 1.1 ס"מ לזה שלחה אותי לאולטרסאונד וטענה שכנראה המינגיומה. האם עליי להתעקש לבדוק את הנוזל? זה יכול להיות מסוכן?מחלה ממארת או משו שקשור ללב אני בחורה בת 32 בריאה בדרכ עם לחץ דםגבוהה שנשאר מההריון .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אתי שלום, מעט נוזל פלאורלי אינה משמעותית בייחוד לאחר לידה אשפוז. המנגיומה בכבד הוא ממצא שפיר ואינו דורש בירור או התערבות. אם עדיין את חוששת אפשר לחזור על CT לאחר 6 שבועות. בברכה. ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת ct
  • אתי
  • 21/03/2018 07:48
  • ניתוח מרכז בית החזה
  • נעמה
  • 07/03/2018 11:49
  • שלום אני בת 40 בדרך כלל בריאה. מזה כמה חודשים משתעלת. נמצא גידול שפיר במדיאסטנום כ 6 סמ קוטר ולפני חודש וחצי הוציאו לי אותו בניתוח בבית חולים במרכז הארץ. עבר חודש וחצי ואני עדיין משתעלת כמו קודם. ביצעתי אתמול צילום חזה ולהלן הממצאים: "צל המיצר כולל הלב תקין בגודלו וצורתו סיכות ניתוח מוטלות על קנה הנשימה עכירות עדינה / צל פסי אנכי בשדה עליון של הריאה הימנית: אטלקטזה שטוחה? סרכה פליאוררלית? סינוסים קוסטטסטופורניים חופשיים" אודה על עזרתך: 1. האם לפי הצילום נשארו לי בטעות סיכות מהניתוח וצריך ניתוח חוזר להוציא אותן?? 2. האם בגלל סיכות אלה אי אפשר לעשות MRI? 3 מה המשמעות של העכירות וכו'האם זה אומר שהריאות לא מתפקדות טוב וזה מסביר את העובדה שאני עדיין משתעלת? זה יחלים? תודה רבה!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצאי הצילום המתוארים אינם מדאיגים. ממצאים מתאימים למצב לאחר ניתוח וסביר שילמו בצילום ביקורת בעוד חודש. אין צורך להוציא את הסיכות המדוברות. למיטב ידיעתי אין בעיה בביצוע MRI. יש להמשיך מעקב במחלקה בה נותחת לגבי משמעות הממצא שהוצא וצורך במעקב בעתיד או טיפול משלים אם נדרש. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח תוצאת צילום בית חזה
  • שרה
  • 26/02/2018 16:19
  • שלום , עשיתי לפני יומיים צילום חזה עקב שיעול מאוד חזק וכאבים בבית החזה , התור לרופא שאמור לפענח את התוצאות בעוד 3 שבועות , והמצב שלי לא טוב אני עדיין משתעלת חזק ואין שיפור במצב שלי למרות טיפול תרופתי , צירפתי תמונה של צילום החזה : https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=500610477685 https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=500610477674 האם יש לי דלקת ריאות ? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום ניתוחי ריאות, בית חזה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)