עמוד הבית > פורומים > ניתוחי ריאות, בית חזה

פורום ניתוחי ריאות, בית חזה

ד"ר רונן גלילי

ד"ר רונן גלילי
ד"ר רונן גלילי, מומחה בניתוחי חזה ולב, מנהל היחידה לניתוחי ריאות - מחלקת ניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה.כיהן כרופא בכיר במחלקה לניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי רבין, פתח-תקוה בשנים 2010-2013. עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
טימוס בדיקת CT מיקה 23/09/2020 10:24
  • בתי בת 14 עשתה CT בעקבות צילום חזה לא תקין שגילה ממצא הדמייתי במדיאסטינום במסגרת בירור של קשיי נשימה. תוצאות CT: טימוס קדמי במיצר העליון במראה רגיל. המשכית לו רקמה איזו¬דנסית המשתרעת למיצר הקדמי-אמצעי עליון משמאל, גבול חד אך פחות חלק כרקמת הטימוס. התהליך מעט אקספנסילי ביחס לגיל הנבדקת. אוורור ריאתי בגבול התקין, עיבוי פרי¬ברונכיאלי קל. ללא תפליט. הלב בגודל תקין. בלוטות קטנות במיצר, עד 9 מ"מ. מרקמן יחסית היפודנסי. כבד וטחול בגודל ומרקם תקינים. כיס ודרכי מרה במ"פ. הלבלב והאדרנלים ללא גושים. 2 הכליות בגודל ומרקם תקין. ללא הרס גרמי. סיכום: קשה לקבוע חד משמעית – סביר שמדובר בטימוס, אך דרוש מעקב צמוד. אשמח לדעת מה זה אומר? האם זה גידול סרטני? תודה רבה אני ממש היסטרית

  • + הוסף תגובה
טימוס בדיקת CT ד"ר רונן גלילי 23/09/2020 23:54
  • מיקה שלום, בלוטת התימוס נמצאית בבית החזה הקדמי וקיימת באופן תקין עם הלידה ופעילה בתקופת הילדות. תפקידה לקחת חלק בהבשלת מערכת החיסון באופן תקין. עם השנים היא הולכת ומתנוונת ובאיזור גיל 40-50 בד"כ נשאר רק שריד שומני. על פי הממצאים שתיארת ולנוכח גיל בתך, נראה כי מדובר בתיאור של בלוטת תימוס תקינה לגיל. בכל מקרה רצוי לבחון את צילומי ה CT על ידי כירורג חזה. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
טימוס מיקה 24/09/2020 09:32
  • ד"ר רונן, ראשית המון המון תודה על התשובה הזריזה והמרגיעה.. האם לדעתך צריך גם בדיקת MRI? או רק ייעוץ עם כירוג? שתיהיה שנה טובה

  • + הוסף תגובה
תימוס ד"ר רונן גלילי 24/09/2020 10:25
  • בדיקת MRI יכולה להדגים בצורה ברורה יותר את הממצאים. לא מחוייבת אבל כיוון שאינה כרוכה בקרינה אין מניעה מלבצע. דר גלילי

  • + הוסף תגובה
טימוס מיקה 24/09/2020 11:20
תימוס ד"ר רונן גלילי 25/09/2020 00:17
טימוס בדיקת CT מיקה 23/09/2020 10:24
  • בתי בת 14 עשתה CT בעקבות צילום חזה לא תקין שגילה ממצא הדמייתי במדיאסטינום במסגרת בירור של קשיי נשימה. תוצאות CT: טימוס קדמי במיצר העליון במראה רגיל. המשכית לו רקמה איזו¬דנסית המשתרעת למיצר הקדמי-אמצעי עליון משמאל, גבול חד אך פחות חלק כרקמת הטימוס. התהליך מעט אקספנסילי ביחס לגיל הנבדקת. אוורור ריאתי בגבול התקין, עיבוי פרי¬ברונכיאלי קל. ללא תפליט. הלב בגודל תקין. בלוטות קטנות במיצר, עד 9 מ"מ. מרקמן יחסית היפודנסי. כבד וטחול בגודל ומרקם תקינים. כיס ודרכי מרה במ"פ. הלבלב והאדרנלים ללא גושים. 2 הכליות בגודל ומרקם תקין. ללא הרס גרמי. סיכום: קשה לקבוע חד משמעית – סביר שמדובר בטימוס, אך דרוש מעקב צמוד. אשמח לדעת מה זה אומר? האם זה גידול סרטני? תודה רבה אני ממש היסטרית

  • + הוסף תגובה
טימוס בדיקת CT ד"ר רונן גלילי 23/09/2020 23:53
  • מיקה שלום, בלוטת התימוס נמצאית בבית החזה הקדמי וקיימת באופן תקין עם הלידה ופעילה בתקופת הילדות. תפקידה לקחת חלק בהבשלת מערכת החיסון באופן תקין. עם השנים היא הולכת ומתנוונת ובאיזור גיל 40-50 בד"כ נשאר רק שריד שומני. על פי הממצאים שתיארת ולנוכח גיל בתך, נראה כי מדובר בתיאור של בלוטת תימוס תקינה לגיל. בכל מקרה רצוי לבחון את צילומי ה CT על ידי כירורג חזה. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
גידול בבית החזה דניאלה מקרית טבעון 08/02/2018 20:32
  • שלום אני בת 40. בצילום חזה שבוצע עקב שיעול נראה צל מעוגל במדיאסטנום. הופנתי לCT ושם נראה גידול בקוטר כ 6 סמ. הגידול היחסית גדול שנגע בלב, בוושט, בוואגוס ועוד הוסר במלואו לפני שבועיים בהצלחה בניתוח VATS. אני מתאוששת מהניתוח ומרגישה כבר הרבה יותר טוב ופעילה. בביופסיה האבחנה שמדובר בגידול שפיר מסוג שוואנומה. גידול עצבי במדיאסטנום. הבנתי שצריך כל חצי שנה לבצע CT/MRI לבדוק אם זה חוזר. רציתי לשאול 1. מה הסבירות שגידול כזה יחזור? זה אחוזים בודדים או עשרות אחוזים? 2. אם זה חוזר אז שוב צריך לעשות VATS? 3. האם אצטרך במשך שנים רבות כל חצי שנה לעשות הדמיה?

  • + הוסף תגובה
שוואנומה ד"ר רונן גלילי 20/02/2018 23:02
  • היי דניאלה, מתנצל על העיכוב בתשובה( בעיות טכניות). הסבירות להישנות גידול שפיר מסוג שוואנומה היא נדירה ביותר במידה והוצא בשלמותו. אין הוריה למעקב כל החיים. מעקב למשך שנתיים עד חמש אחת לשנה מספק ולאחריו ניתן להפסיק מעקב. החלמה מהירה, ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
היי דניאלה יש לי שאלה אליך מיקה 23/09/2020 14:33
שקע בבית חזה נער בן 13 דני 16/08/2020 13:33
  • שלום רב, הבן שלי (כיום בן 13) נולד עם בית חזה נורמלי לחלוטין, לפני כשנה בעקבות התפתחות בית החזה (ושאר הגוף המתבגר) נוצר לו מעיין שקע לא סימטרי במרכז החזה (שקע בצד מרכז ימין), כמו כן צד חזה אחד גדול מצד חזה שני, פנינו לרופאת המשפחה שאמרה שאין מה לעשות בנושא, האם זה עוד ישתנה עם ההתפתחות או שיש מה לעשות בנושא?

  • + הוסף תגובה
שקע בבית חזה נער בן 13 ד"ר רונן גלילי 22/08/2020 22:27
  • דני שלום, תופעת שינוי מבנה בית החזה בתצורת שקיעה של עצם החזה, מתוארת בשפה המקצועית כפקטוס אקסקווטום, היא תופעה לא נדירה. התופעה נגרמת מהתפתחות חולשה של הסחוסים המחברים את הצלעות לעצם החזה וכתוצאה מכך "שקיעה" ועיוות צורה של עצם החזה. יכולים להיות עוד מעט שינויים עם הגדילה. בד"כ אין לתופעה כל השפעה תפקודית מבחינה נשימתית או לבבית ואינה מפריעה לכל פעילות ולמהלך חיים רגיל לחלוטין. קיימים טיפולים ניתוחיים לתיקון העיוות, אך בד"כ נעשים מטעמים קוסמטיים ולא רפואיים. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
שאלה לגבי ממוגרפיה ואולטראסאונד ליאן 11/08/2020 22:10
  • שלום דר', זה לא התחום אולי כן תדע לענות לי כי לא מצאתי בדיוק תחום בנושא הזה. לפני 3 שנים הוציאו לי גוש בשד שהיה שם שנים ולא סרטני. אחרי 3 שנים, היום, הלכתי לעשות ממוגרפיה. הטכנאית (שלא היה נעימה ואגרסיבית) לחצה לי נורא חזק עם המכשיר של הממוגרפיה. ביקשתי טיפה יותר חלש כאב לי ממש הרגשתי שאני לא נושמת מכאבים, הרימה את הקול ואמרה שככה צריך אחרת לא רואים ולעתים קוראים שוב בגלל שלא יצא טוב, ביקשה שלא אסתכל ושארים את הראש ממש עשתה לי מהציצי דף נייר. עשיתי בחיי עשרות ממוגרפיה וככה לעולם לא עשו לי חזק ! . שהגעתי הביתה עד עכשיו כבר 15 ימים עברו ממש כואב לי השד צד שמאל של הניתוח., האם בדיקה כזאת שמועכים בצורה אגרסיבית יכולה לגרום נזק לשד? כלומר בלוטות או גושים או הריקמה יכולה להתפוצץ? זה יכול לגרום לסרטן ? (הבדיקה שלי תקינה לגמרי) קרה בעבר פעם שמישהי נפגעה ממוגרפיה? אודה לך על תשובתך הכנה , . תודה ליאן.

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 11/08/2020 22:49
שאלה שלמה 29/07/2020 10:20
  • בוקר טוב.מה זה אומר?תודה מראש.שלמה הודגמו שינויים פיברוטים בפסגות הריאות. במהלך הסימפונות הודגמו שינויים ברונכיאקטטים טובולרים מינימלים. בריאות דו"צ בעיקר בשדות האמצעיים ותחתונים הודגמו מספר תסנינים פרי ברונכו וסקולרים עדינים בתבנית זכוכית מט. ללא ממצא מוקדי או תסנין ריאתי. במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים. הודגמו ציסטות פרנכימתיות קטנות בכליה השמאלית. אין עדות להרס גרמי בעצמות.

  • + הוסף תגובה
שאלה ד"ר רונן גלילי 01/08/2020 23:50
  • שלמה שלום, נראה כי מדובר בשינויים כרוניים עדינים, קרוב לודאי ללא משמעות קלינית. קשה לפרט מעבר לכך מבלי להבין מדוע נעשתה הבדיקה, האם יש הפרעות נשימתיות כלשהן ומבלי לבדוק את המטופל. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
אמפיזמה עם בולות ליאת 15/07/2020 18:32
  • שלום רב, אני חברת קופת חולים כללית ואני אמורה להתנתח בעקבות המצב. אני מאוד רוצה את פרופ' בן נון אך הבנתי כי יש המון מלחמה בין מכבי לכללית ולכן במידה ולא אצליח להתנתח אצל פרופ' בן נון אשמח לרופא, מנתח ברמה, באיכות ובמקצועיות של פרופ'בן נון. אשמח מאוד למרות שיהיה למ קשה מאוד לוותר כי אני ממש לא רוצה לוותר עליו. אני מאמינה בו, הוא ישיר ואמיתי ולא חוסך ממך כלום ואותי זה הרשים אז בבקשה אולי יש סיכוי להמלצה על רופא שקרוב קצת אפילו לרמה, אנושיות ומקצועיות שלו וזה למקרה שלא יאשרו לי ויתעקשו איתי. תודה מראש, רוזיליו ליאת

  • + הוסף תגובה
אמפיזמה עם בולות ד"ר רונן גלילי 19/07/2020 01:29
  • ליאת שלום, את מוזמנת לפנות לביצוע הניתוח במסגרת מחלקות ניתוחי החזה של הכללית. בבית חולים כרמל בחיפה בניהולי ובבית חולים בילינסון. אני בטוח שתקבלי ניתוח ברמה מקצועית גבוהה לא פחות. במידה ותרצי להנתח המחלקתי נא צרי קשר 04-8250646 בהצלחה, דר׳ גלילי

  • + הוסף תגובה
הצללה עגולה עדינה אחדה פריהילרית ענבר 21/06/2020 13:21
  • עשיתי צילום חזה, מה פירוש האבחנה שלמעלה? הומלץ לי לעקוב עם סי.טי.

  • + הוסף תגובה
הצללה עגולה עדינה אחדה פריהילרית ד"ר רונן גלילי 21/06/2020 23:46
  • ענבר שלום, זהו תיאור של ממצא באיזור הנקרא שער הריאה. קשה לומר מעבר לכך, יכול לייצג ממצא חסר חשחבות או תהליכים אחרים מדלקת ועד הגדלת בלוטות לימפה ועוד. כפי שנאמר בפיענוח, במקרה זה מומלץ לבצע בדיקת CT חזה הנותנת תמונה ברורה הרבה יותר. בברכת בריאות, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
קשרית בריאה ימנית עדה 17/06/2020 13:08
  • שלום רב, בסיטי באוגוסט מצאו לי בסיטי קשרית 4 מ"מ ביוני בסיטי נוסף נמצאה קשרית בגודל 9 מ"מ הומלץ לנתח ולהוריד את החלק הנגוע. האם לא עדיף לעשות קודם ביאופסיה?? מה עלול לקרות אם אחליט לא לעשות כלום. אני פשוט חוששת . תודה עדה

  • + הוסף תגובה
קשרית בריאה ימנית ד"ר רונן גלילי 21/06/2020 01:07
  • עדה שלום, קשה לענות מבלי לבחון את צילומי ה CT באופן ישיר ועצמאי. בכל מקרה אם מדובר בקשרית שהלכה וגדלה הרי שישנו חשד לתהליך ממאיר ולכן דרושה כריתה. על פי מיקום הקשרית בריאה ניתן לבחון אם ניתן לבצע ביופסיה טרום ניתוחית, ביופסיה תוך כדי ניתוח. יש לזכור שביופסיה מחטית יכולה לחזק ולאשש אבלנה של ממאירות אך אינה שוללת בודאות ממצא ממאיר. מלבד זאת ישנם נתונים רבים נוספים שיש לשקול טרם ניתו, כמו מחלות רקע, מחלות ממאירות נוספות אם קיימות, האם בוצעה בדיקת PET CT, איזה סוג ניתוח בדיוק מתוכנן. אם ברצונך לקבל חוות דעת מלאה ורצינית יש להתייעץ עם כירורג חזה בעל ניסיון. בהצלחה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
בדיקת כיח מגורה הסבר כרמלה 13/06/2020 09:04
  • שלום רב אני צריכה לעבור בדיקת כיח מגורה בגלל שיש לי שיעול כרוני שנמשך שלוש שנים. עדיין אין אבחנה. 1) אפשר קצת הסבר על תהליך הבדיקה? אני יודעת שצריך לשאוף מי מלח כדי לגרום לגירוי ואז צריך להשתעל חזק? או ששואבים עם סקשן? 2) האם שאיפת מי מלח עלולה לגרום לצרידות או לפגיעה במיתרי הקול? האם אני צריכה לחשוש כי אני מורה והקול הוא המקצוע שלי. תודה רבה

  • + הוסף תגובה
בדיקת כיח מגורה הסבר ד"ר רונן גלילי 13/06/2020 22:38
  • כרמלה שלום, שאלתך היא בתחום רפואת ריאות ולא ניתוחי ריאות. נא פני לרופא ריאות או פורם של רפואת ריאות. בהצלחה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
קשרית מעבר חזה בטן רותי 07/06/2020 14:44
  • מה פירוש באזור מעבר חזה בטן lt l.l קשרית בקוטר 6 מ"מ

  • + הוסף תגובה
קשרית מעבר חזה בטן ד"ר רונן גלילי 08/06/2020 00:05
  • רותי שלום, הכוונה לממצא זעיר בריאה, 6 ממ, בחלק התחתון של הריאה בו איזור המעבר לחלק הבטן. תובנות מעבר לכך ניתן לומר רק לאחר בחינת הבדיקה עצמה בברכה דר גלילי

  • + הוסף תגובה
תשובת סיטי חזה בקרינה נמוכה דפנה 31/05/2020 22:11
  • להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. בקרינה נמוכה. ישן? אחר? TB ? סיבת ההפניה: בת 68 . ברקע עישון כבד. ממצאים בצילום חזה. אמפיזמה בדיקות קודמות לצורך השוואה. PACS אין ב ממצאים: ללא ממצא חריג בבסיס הצוואר. ניפוח יתר של הריאות. שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות. סימני אמפיזמה ריאתית ניכרת במיוחד באונות העליונות. ללא קשריות ריאתיות. ללא מוקדים מסויידים בריאות. אין עדות לקשריות ריאתיות או ממצא מוקדי אחר. ללא הגדלת בלוטות לימפה במפתח בית החזה, במדיאסטינום, בשערי הריאות או בבתי השחי. ללא תפליטים פלאורליים או פריקרדיאלי. המדיאסטינום שמור. אין עדות לברונכיאקטזיות. ללא נגעים אנדוברונכיאליים. בקע היאטלי זעיר. בסריקת הבטן העליונה: האיברים הכלולים ללא ממצא גס הראוי לציון. שינויים טרשתיים באאורטה האינפרה רנלית. מבנה גרמי ללא ממצא חריג. סיכום: אמפיזמה ריאתית ניכרת. שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות. ללא סימני שחפת ישנה. שאר הממצאים כמפורט.

  • + הוסף תגובה
תשובת סיטי חזה בקרינה נמוכה ד"ר רונן גלילי 08/06/2020 00:02
ממצאים בct דרורית 30/05/2020 19:31
  • הצללה פוקלית מסוג ground glass ידועה פרא ורטברלית ב-RULבאספקט האחורי מעט גדלה, בעלת גבולות בלתי סדירים בקוטר 1.7ס"מ לעומת 1.2ס"מ(לפני 10 שנים) קרוב לודאי אינה ספציפית. האם יש מקום לבירור נוסף בהתחשב שעברו 10 שנים מאז בדיקת ct קודמת? לפני 18 שנים למפקטומי שד שמאל. אודה לתשובתך. דרורית

  • + הוסף תגובה
ממצאים ב CT ד"ר רונן גלילי 31/05/2020 00:53
  • דרורית שלום, תיאור הממצא כפי שכתבת דורש בירור ובחינה מדוקדקת של צילומי ה CT היות והממצא יתכן כחשוד כממאירות ריאתית בהתקדמות איטית. מציע להפגש עם כירורג חזה (איתי או אחר) על מנת לבחון את הממצא והתווית תוכנית בירור וטיפול. בברכה, דר׳ גלילי

  • + הוסף תגובה
ממצאים בCT אסף 25/05/2020 11:20
  • שלום רב, לפני כמה חודשים עברתי תאונת דרכים שבעקבותיה עשיתי CT בטן שנמצא בו איזושהו נגע. רופאת המשפחה שלחה אותי לCT חזה שתוצאותיו היו ריאות תקינות ללא ממצאים אבל עם הממצא הבא: "בין האספקטים האחוריים של צלעות 9-8 הודגם מוקד אובאלי תת פלאורלי אקסטרא פולמונרי איזודנסי בגודל כ- 11*8 מ"מ. אין עדות להרס גרמי בעצמות. גוש אובאלי סולידי אקסטרא -פולמונרי בין האספקטים האחוריים של צלעות 9-8 מימין- טיב הממצא אינו ברור, אבחנה מבדלת כוללת נגע ממקור עצבי" מה זה אומר בעצם?

  • + הוסף תגובה
ממצאים בCT ד"ר רונן גלילי 30/05/2020 12:23
  • אסף שלום, יתכן ומדובר בגידול שפיר ממקור מעטפת העצב. לא ניתן לומר מעבר לכך מבלי לבחון את צילומי ה CT עצמם. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
צילום חזה עם ממצאים דפנה 25/05/2020 02:57
  • דר שלום ותודה מראש, עשיתי צילום חזה כדי להשוות לשנה שעברה עם ממצאים ואין שינוי להלן מה שכתוב: צילום חזה LAT + PA * מעקב בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2019/04/01 * שינויים אמפיזמטיים בשתי הריאות . אין עדות לתסנין . ציור אינטר-סטיציאלי מוגבר על פני שתי הראות . הצללות בפסגות דו "צ - ללא שינוי מהותי . ללא הרחבת המדיאסטינום או שערי הריאות . צל הלב אינו מוגדל . המלצות : סיבת ההפניה: ממצאים: מעקב פולמונולוגי האם זה מראה על סרטן? אני חודש עם קשיי נשימה ביום וכל לילה שמעירים אותי עם כאבים בבית החזה, בגב מאחורה, בצדי הגב, אני מעשנת כבדה עד היום כבר 50 שנה. בבקשה תענה לי האם אני בסוף חיי. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
צילום חזה עם ממצאים ד"ר רונן גלילי 30/05/2020 12:21
  • דפנה שלום, על פי התיאור שמסרת אין ממצא המלמד על ממאירות. ישנם שינויים הקשורים לנזק קשה מעישון, מה שמסביר את קשיי הנשימה שלך. ממליץ בחום על הפסקת עישון מיידית ובדיקה של רופא ריאות. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
השפעת גידול במדיאסטנום נעמה 23/05/2020 00:51
  • שלום אני בת 43. לא ידוע על מחלות רקע פרט לתנודות בבלוטת המגן שטרם מטופלות. לפני כ 4-5 שנים התחלתי להשתעל מדי פעם ללא הסבר. לפני שנתיים וחצי נמצא בצילום חזה וסיטי - גידול במדיאסטנום ותוך חודש הגידול הוסר בניתוח VATS דרך הצלעות. הוצא גידול מסוג שוואנומה בקוטר 6 ס"מ! שכמעט סגר את הסימפון הימני, לחץ על קנה הנשימה, נגע בוושט ובלב. מאז עברתי כל שנה בדיקת CT ולשמחתי הגידול לא חזר. עם זאת, מאז אני סובלת מאסתמה ( כנראה התפתחה בעקבות הגידול ) ואחת לכמה חודשים יש לי התקף ולוקחת משאפים כחודש. כמו כן אני מרגישה גם בשגרה קצת גירוי בנשימה שאיננה "חלקה" כבעבר. אני אמורה לחזור לעבוד. רציתי לשאול האם לאור העובדה שעברתי ניתוח כזה והטראומה שהריאות והגוף עברו, אני בקבוצת סיכון מוגברת יותר לגבי הקורונה, היות וזאת מחלה שמערבת את דרכי הנשימה או שאני כמו כל אדם רגיל בנושא זה תודה רבה על העזרה נעמה

  • + הוסף תגובה
השפעת גידול במדיאסטנום ד"ר רונן גלילי 23/05/2020 01:36
  • נעמה שלום, על המידע שכתבת, הממצא שהוסר הינו שפיר לחלוטין ואין סבירות שתהיי חזרה אי פעם. לא נראה שיש קשר בינו לבין מה שתארת כסימני "אסתמה". בכל מקרה לעניין הנשימתי ממליץ להתייעץ עם רופא מומחה לרפואת ריאות ולבצע בדיקת תפקודי נשימה. אין מקום להחשיב אותך בסיכון מוגבר לתחלואת יתר בשל וירוס הקורונה מבחינת הניתוח. רק לאחר הערכה נשימתית כאמור, במידה ואכן יש תימוכין למחלת ריאות חסימתית (ללא קשר לניתוח), יש לקבל חוות דעת של מומוחה לרפואת ריאות אם יש סיכון מוגבר מחינת זיהום בקורונה. בברכה, דר גלילי

  • + הוסף תגובה
לגפי ניתוח הסמקה אסי 26/04/2020 00:07
  • היה ד״ר, אפשר לדעת איפה עושים ניתוח למניעת הסמקה .

  • + הוסף תגובה
ניתוח הסמקה ד"ר רונן גלילי 26/04/2020 00:39
  • אסי שלום, ניתוח למניעת הסמקה כמוהו כניתוח למניעת הזעת יתר בכפות הידיים. אני עוסק בתחום ניתוחים אלו וניתן לקרוא על הניתוח בדף שלי באינפומד. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
הצללה בריאה נוי 12/03/2020 12:12
  • האם כל הצללה שנראית בצילום היא בעייתית? מה זה אומר הצללה? צילמו ריאות לפני ניתוח, ועכשיו מתעכבים בברורים

  • + הוסף תגובה
הצללה בריאה ד"ר רונן גלילי 14/03/2020 23:35
  • נוי שלום, הצללה היא מילה כללית לממצא ריאתי. הצללה יכולה לייצג ממצא דלקתי, זיהומי ולעיתים גם ממאיר. אין אפשרות לענות מעבר לכך מבלי לראות את הצילום עצמו ולעיתים יש להשלים בדיקת CT. רצוי להתייעץ עם כירורג חזה או רופא ריאות. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
ציסטה צמודה לפריקרד דנה 18/02/2020 15:39
  • בת 45 ,9 חודשים אחרי שרוול.ירידה של 100 אחוז מהמשקל העודף.אחרי בדיקת סיטי בשל מעקב אחר מימצא קטן בריאה שלא גדל והכל בסדר איתו. בתשובה כתוב הרחבה פוקלית של הוושט בגובה של קריינה עם תוכן מינימאלי בתוכה לא ניתן לשלול עיבוי דפנות של הוושט.קשרי לימפה מוגדלות במדיאסטינום ,קשרי לימפה קטנות בבית שחי דו צדדי. עיבוי פלאורלי בבסיס ריאה מימין. ממצא מדיאסטינלי עם ציפיפות ציסטית בחלק ימני צמוד או בלתי נפרד(הבדיקה ללא חומר ניגוד)בממדים 2.5-10 ס"מ.(המימצא ידוע אך רק הפעם רשמו את גודלו)לפני שנה הרופאת ריאות רשמה שהציסטה גדלה אבל לא לוחצת על איברים ולא ניראית כמו טימיק ציסטה. מדוע בלוטות הלימפה גדלו לדעתך?האם זה מהריאות או מהקיבה? והאם יש צורך לבדוק את הבלוטות לימפה או שזה יעבור מעצמו? האם יש צורך להוריד ציסטה שגדלה אבל לא לוחצת?

  • + הוסף תגובה
ציסטה צמודה לפריקרד ד"ר רונן גלילי 14/03/2020 23:32
  • דנה שלום, בלוטות לימפה יכולות להיות מוגדלות כחלק מתגובה נורמלית לתהליכים דלקתיים או זיהומיים או לעיתים מלמדים על מצבי תחלואה אחרים. קשה לפרט מעבר לכך היות וחסרים נתונים כמו למשל, האם הודגמו בבדיקות קודמות, האם יש דינמיקה / שינוי בגודלן ועוד. על מנת לתת תשובות מושכלות יותר יש לראות את כל ההדמיות ולהשוות. לגבי הממצא הציסטי יתכן ומדובר בציסטה פריקרדיאלית שלרב אינה דורשת התערבות, אך שוב, על מנת לתת הערכה מקצועית נכונה יש צורך לבחון את הבדיקה הנוכחית ולהשוות לבדיקות קודמות. ממליץ לקיים פגישת ייעוץ עם כירורג חזה. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
פנאומוטורקס חוזר לאחר ניתוח של פלורואזיס חן 26/01/2020 11:32
  • שלום שמי חן בת 19 מאובחנת בתסמונת מרפן לא מעשנת בכלל. בגיל 16 היה לי פנאומוטורקס בריאה שמאל טופלתי ע"י נקז לאחר מכן ניתוח פלורואזיס ומאז הריאה בריאה ותקינה לחלוטין. לפני כשנה נהיה לי פנאומוטורקס בריאה ימין גם טופלתי ע"י נקז לאחר חצי שנה חזר לי ועשיתי ניתוח פלורואזיס. כמה ימים לאחר הניתוח כשעוד הייתי בביה"ח הרגשתי כאבים חדים ביותר ובצילום הסתבר שכנראה קצת נשמתי בעת הוצאת הנקז ויש לי פס אוויר מינימלי. לאחר שבועיים הפס אויר נספג לבד והצילום נראה טוב. חזרתי לשיגרה. לפני שבוע הרגשתי כאבים חדים שוב בצד ימין בעת מנוחה. במיון התברר שחזר לי הפנאומטורקס לאחר הניתוח של פלורואזיס! הרופאים נראו די מופתעים. החזה אויר נספג לבד לאחר 4 ימים. הרופאים מתלבטים איזו פעולה כירוגית לעשות, האם לנתח שוב או להכניס נקז עם חומר שיעשה דלקת בדפנות הריאה וכך יגרה את הריאה להחלים. כרגע אני מחכה להחלטת הרופאים. האמת שאני כבר מאד מתוסכלת... ד"ר, מה דעתך בעניין?

  • + הוסף תגובה
פנאומוטורקס חוזר לאחר ניתוח של פלורואזיס ד"ר רונן גלילי 30/01/2020 00:05
  • חן שלום, יתכנו מקרים של פניאומותורקס גם לאחר ניתוח. זה מצב נדיר יחסית אך יכול להתרחש. בד"כ אין צורך בניתוח נוסף ואם מדובר בפניאומותורקס קטן גם אין צורך בנקז או פעולה אחרת. אם הכל נספג בשלב זה עצתי היא לא לבצע פעולות נוספות, בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום ניתוחי ריאות, בית חזה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!