עמוד הבית > פורומים > ניתוחי ריאות, בית חזה

פורום ניתוחי ריאות, בית חזה

ד"ר רונן גלילי

ד"ר רונן גלילי
ד"ר רונן גלילי, מומחה בניתוחי חזה ולב, מנהל היחידה לניתוחי ריאות - מחלקת ניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה.כיהן כרופא בכיר במחלקה לניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי רבין, פתח-תקוה בשנים 2010-2013. עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
123 123 01/12/2015 11:01
  • שלום רב בולטות לימפה מוגדלות בבית החזה מדיאסטינום ושערי הריאות עקב מחלה סרקואידוזיס השאלה: האם בולטות מוגדלות זאת יכולות לגרום לכאב בבית החזה ?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 01/12/2015 12:42
  • שלום. בלוטות לימפה בד"כ לא גורמות לכאבים. יש לברר אחר הסבר אחר. בברכה ד"ר רונן גלילי

  • + הוסף תגובה
CT חזה ? סקרן 27/11/2015 09:53
  • בן 36 מעשן הרבה שנים ועובד שיפוצים שנים.נזלת ושיעול טופל באוגמנטיו שיפור ניכר ..כעת ללא שיעול ללא קןצר נשימה...ללא ירידה במשקל ..בוצע צילום חזה שהדגים :שינויים אינטסטיציאליים דיפוזיים בשתי ריאות עם הדגמה נודולים ריאתיים מזעריים יותר מימין ללא נוזל פלאורלי ..הומלץ להמשך ברור הדמייתי על ידי CT חזה. בוצע CT חזה ולהן תשובה : סיבת הפניה : בירור פולמונולוגי. אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה. הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי. בוצעו חתכים דקים ברזולוציה גבוהה בחלון ריאות. כלי דם מדיאסטינליים הודגמו ללא סטיות. אאורטה חזית בקוטר תקין. לב לא מוגדל. קנה הנשימה, ושט הודגמו ללא סטיות. מ"מ, חלקן עם הסתיידויות מרכזיות, בכל תחנות 28 הודגמו בלוטות לימפה מרובות מוגדלות עד המדיאסטינום, בשערי הריאות ובבתי השחי. שערי הריאות אינם מורחבים. נצפה תפליט פלאורלי קטן מימין. על פני שתי הריאות הודגם מספר רב של ממצאים מוקדיים בעלי גבולות בלתי סדירים משונצים. במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים. הטחול נראה מעט מוגדל אך הודגם חלקית. אין עדות להרס גרמי בעצמות. התרשמות: ממצאים מוקדיים מרובים ולימפאדנופתיה מדיאסטינלית מפושטת. אבחנה מבדלת כוללת )לפי צורת המוקדים( - סקרואידוזיס? נגעים משניים? להמשך בירור פולמונולוגי ומעקב הדמייתי. נחוץ גם בירור היסטו-פתולוגי. מה אומר כל זה ?סרטן ? נא לפרט לי בעברית פשוטה

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 27/11/2015 13:19
  • שלום מדובר בממצאים ברקמת הריאה (קשריות) וכן גם בבלוטות לימפה מוגדלות בבית החזה. ממצאים היכולים להיות ביטוי של מספר מחלות. יש צורך בבחינה מעמיקה של צילומי ה CT על ידי כירורג חזה מומחה או רופא ריאות וקרוב לוודאי שיהיה צורך בביצוע ביופסיה של אחד הממצאים לצורך קבלת אבחנה מדויקת ואז החלטה האם יש צורך בטיפול כלשהו. ממליץ בחום לפנות לרופא ריאות או כירורג חזה. בברכה ד"ר רונן גלילי

  • + הוסף תגובה
CT חזה ?המשך ?בבקשה תשובה? סקרן 30/11/2015 12:51
  • שלום רב המשך לשאלתי האם רופא שמכיר את המקרה שלי ואני במעקב אצלו..יכול לפי הצילומים של CT להחליט שמדובר במחלה סרקיאודוזיס ולא במחלה סרטן (גרורות)בלי צורך בביוספיה ??????

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 30/11/2015 17:06
  • להערכתי יש צורך בביופסיה. איני יכול לענות בשמו של הרופא המטפל בך.

  • + הוסף תגובה
בירור 22222 22/11/2015 19:13
  • מה ההבדל בין(שינויים אינטרסטיציאליים דיפוזיים בשתי הריאות) לבין (הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות) מה משמעותן ומה ההבדל ?????

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 22/11/2015 19:21
  • אלו שאלות בתחום רפואת ריאות ולא כירורגית חזה. עליך לפנות לרופא ריאות. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
שאלה מסודרת 11111 20/11/2015 09:12
  • שלום רב: בן 36 בריא..מעשן הרבה שנים.עובד בשיפוצים.נזלת ושיעול לאחרונה טופל באוגמנטין עם שיפור ניכר כעת ללא שיעול ..ללא קוצר נשמה..ללא ירידה במשקל.. צילום חזה : שיניים איטרסטיציאליים דיפוזיים בשתי ריאות..ללא נוזל פלאורלי הופנתי לרופא ריאות זה מכתב סיכום אחרי הביקור סיכום:"אצל רןפא ריאות" ממצא בדיקה :צילום חזה הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות בתפקודי ריאה ליקוי רסטריקטיב קל דיפוזיה וסטורציה תקינות מבחן הליכה של שש דקות תקין. TLC 86 .FEV1 88 ראש וצוואר ב.מ.פ קולות הלב תקינים ללא אוושות.אין ממצא חסימתי או איזנתי אחר אין בצקת בגפיים מה דעתך ??????

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 22/11/2015 19:20
  • אלו שאלות בתחום רפואת ריאות ולא כירורגית חזה. עליך לפנות לרופא ריאות. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
מה זה???? 1233 18/11/2015 15:38
  • שלום רב צילום חזה : הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות. תפקודי ריאות: בתפקודי ריאה ליקוי רסטריקטיבי קל. דיפוזי וסטורציה תקינות. מבחן הליכה של שש דקות תקין TLC=86 ..FEV1=88 ראש וצואר ב.מ.פ ..קולות הלב תקינים ללא אוושות . אין ממצא חסימתי או האזנתי אחר אין בצקת בגפיים . מה אומר זה ????

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 18/11/2015 18:21
  • שלום באופן כללי לא מתוארת בעיה בעלת משמעות. על הבדיקות המתוארות נראה שהופנת לבדיקות על ידי רופא ריאות. עליך לפנות בחזרה אליו על מנת לראות אם יש צורך בטיפול או בירור נוסף. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
מה זה????2 1233 18/11/2015 19:18
  • תןדה רבה תשובה מהירה זה תשובה קיבלתי מרופא ריאות אחרי שהופנה אותי אלחו רופא משפחה בשל בירור נזלת ושיעול שחלף אחרי טיפול אוגמנטין....וגם חשיפה בעבודה לסיליקה מה דעתך בעניו זה ?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 18/11/2015 19:26
  • הממצאים יכולים להתאים למצב לאחר תהליכים זיהומים כפי שתיארת. יש צורך לחזור על צילום חזה כעבור שישה שבועות. אם עדין ישנם שינויים או אם רוצים למצוא עדות לשינויים הקשורים לחשיפה לסיליקה יש צורך לבצע בדיקת CT ולעתים ביופסיה מהריאות. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
תשובה צילום ריאות אחד 14/11/2015 12:02
  • צילום חזה תשובה: chest x-ray: subtle reticular opacity is seen in the rt.mid zone (this funding is constant). otherwise both lung fields are clear of infiltrate. both hila and mediastinum are normal. normal size of the heart. impression :old heald infection. אפשר מה אומר כל זה "בעברית הפשוטה " ?

  • + הוסף תגובה
צילום חזה ד"ר רונן גלילי 14/11/2015 13:34
  • במילים פשוטות מדובר בצילום תקין באופן כללי המראה שינויים קלים של תהליך זיהומי בריאה שחלף ובשלב החלמה. בהעדר פרטים נוספים לא ניתן לומר יותר מזה. ממליץ לפנות לרופא ריאות או למי שהפנה אותך לצילום. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
תשובה צילום ריאות.......2 אחד 16/11/2015 16:25
  • תודה רבה.... מה אתה ממליץ לעשות אחרי זה ?איך ממשכים הלאה????

  • + הוסף תגובה
צילום ריאות סקרן 12/11/2015 22:27
  • שלום רב.... בו 36.בריא.. מעשן הרבה שנים .נזלת ןשיעול לאחרונה טופל באוגמנטין עם שיפור ניכר כעת ללא שיעול ..ללא קוצר נשימה..ללא ירידה במשקל .בוצע צילום חזה..תשובה..: שינויים איטרסטיציאליים דיפוזים בשתי הריאות ..עם הדגמה נודולים מזעריים יותר מימין ..ללא נוזל פלאורלי...מה דעתך ??????

  • + הוסף תגובה
צילום ריאות ד"ר רונן גלילי 13/11/2015 00:40
  • יתכן כי מדובר בממצאים על רקע מחלה זיהומית בדרכי הנשימה. בכל מקרה רצוי להשלים ביצוע בדיקת CT אשר מדגימה בית"ר פירוט את הממצאים הריאתיים.

  • + הוסף תגובה
ממצא בריאות בצילום חזה מיכל כהן 04/11/2015 10:37
  • שלום, אימי בת 63 מעשנת לא מעט עברה צילום חזה מכיוון שהיא משתעלת בתדירות גבוהה ויש לה ליחה צמיגית בממצא של הצילום נמצא: "הודגם מוקד סמיך קטן בבסיס הריאה השמאלית אין עדות לתסנין או תפליט. צל הלב,מייצר ושערים ריאתיים לא מורחבים". הומלץ לה יעוץ אצל רופא ריאות ובדיקת CT לבירור המוקד . מה משמעות הממצא ? אודה לתגובתך בהקדם.

  • + הוסף תגובה
ממצא בצילום חזה ד"ר רונן גלילי 04/11/2015 18:55
  • מיכל שלום ממצא כפי שתיארת יכול להתאים לתהליכים שונים החל מתהליך זיהומי או דלקתי ועד גידולים שפירים או ממאירים. בדיקת CT מתבקשת לבירור והבנת הממצא ויש להיוועץ בכירורג חזה או רופא ריאות לגבי מדיניות המשך מעקב או בירור. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
צלע גלי 07/09/2015 22:08
  • שלום רב, בת 37 בריאה בד"כ. לפני זמן מה נגעתי לעצמי בצלעות והרגשתי את הצלע הכי תחתונה מצד שמאל זזה כאשר אני לוחצת, כלומר נלחצת פנימה וחוזרת. מדובר בעצם צלע ממש תחתונה..לא נפלתי ולא נחבלתי בזמן האחרון ואינני מבינה מדוע כעת היא החלה לזוז (במגע בלבד). יודגש כי זה לא כואב. בעבר בדק אותי כירוג ואמר שזה קורה ויש מצב כזה שהצלע כביכול "משוחררת" או משהו בסגנון הזה..עשיתי גם US בטן והטחול היה תקין. היום בבדיקה במר"מ על מקרה אחר.. ביקשתי מהרופא להעיף מבט שוב בצלע המתנדנדת. הרופא הלחיץ אותי וטען שצריך לפנות שוב לכירוג בשל העובדה שהצלע הנ"ל יכולה לקרוע את הטחול אם אני אפול או אקבל מכה ושיש ניתוח שבו מוציאים אותה. מיותר לציין שנלחצתי ומכאן גם שאלתי.. מאחר ןהכירוג הבכיר עימו התייעצתי בתחילה לא ייחס לזה חשיבות אני תוהה מה עליי לעשות כעת? האם לא ניתן לחיות עם זה בשלום? האם זה מצב שכיח? ומה עליי לעשות כעת? אודה לך באם תוכל להשיב לשאלתי. בתודה מראש, גלי

  • + הוסף תגובה
צלע ד"ר רונן גלילי 07/09/2015 23:19
  • גלי שלום צלע בולטת היא ממצא שאינו מדאיג. בד"כ מדובר בשינוי מבני של בית החזה. מצב מולד או המתפתח עם הזמן. לעיתים יותר בולט לאחר ירידה במשקל עם הגיל או עקב דיאטה. בכל מקרה אין בד"כ אינדיקציה לכרות צלע בולטת או בכלל לבצע התערבות כלשהי. המצב אינו מהווה סיכון כלשהו. ממליץ על בדיקת רופא כירורג חזה מומחה רק בכדי לוודא שאכן כך הם פני הדברים. ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
סיבוכי שעלת רונן חטאב 24/08/2015 23:38
  • אני גבר בן 48 חליתי לפני כ 7 חודשים בשעלת עם תופעה שלא הוכרה ע"י הרופאים, הייתי מיתעורר בשינה עם חנק וצפצופים ורק לאחר כחצי דקה הייתי מצליח לנשום, בנוסף לכך היתה לי ליחה קשה שאולי הי הסיבה לחנק אט אט השעלת והתקפ יהחנק חלפו אבל התופעה של הליחה נחלשה אבל לא פגה, עברתי מיספר בדיקות אא"ג ע"י אינדוסקופ לודות שאין ריפלוקס, גסטרו אינדוסקופיה , תיפקודי ריאות,תגר מתכולין והכל נימצה תקין אני מטופל כעת ע"י אומפרדקס וזה מקל אבל עדיין יש לי קשיים גדולים אני לא יכול להיות ש"צ קריאת התורה .ניהול שיחה ארוכה וכן" אשמח מאוד לישמוע את דעתך בעניין

  • + הוסף תגובה
שעלת ד"ר רונן גלילי 24/08/2015 23:57
  • שלום שאלותיך הינן בתחום רפואת הריאות ולא בתחום כירורגית החזה. מציע להמשיך בירור תלונותיך ע"י רופא ריאות. ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
טרטומה בין הלב לריאות אתי 31/07/2015 17:58
  • שלום רב, אני אישה בת 61 ובעקבות קושי נשימתי גילו אצלי טרטומה בין הלב לריאות בצורה מלבנית באורך של 12 ס"מ וברוחב 7 ס"מ. הבנתי שדבר זה נחש דיי נדיר בעיקר בגילי ובכל היכן שזה התמקם. אני אמורה בקרוב לעבור ניתוח להוצאת הגידול הזה ואני מאד חוששת, וגם לא יודעת היכן כדאי, מי עוסק בזה ולא חדש בתחום ומה ההשלכות. בנוסף, החשש נובע מכך שרמת הכולסטרול והסוכר אלי גבוהות מאד, דבר שלדברי הרופאים יכול לסכן אותי בעת ההרדמה והניתוח, אשמח לקבל חוות דעת ואם אפשר ייעוץ בהכוונה לרופא או בית חולים אשר מומחים בתחום, תודה רבה אתי

  • + הוסף תגובה
טרטומה בבית החזה ד"ר רונן גלילי 31/07/2015 20:13
  • אתי שלום החלטה על ניתוח מסוג זה וביצועו צריכים להתבצע על ידי כירורג חזה מומחה. קיימות מספר גישות ניתוחיות כולל גישה זעיר פולשנית. איני סבור כי סכרת או יתר שומני הדם צריכים להוות בעיה הרדמתית מיוחדת. יש צורך לבצע הערכה של ממצאי הדמיית ה CT ושל המצב הרפואי הכללי ובהתאם להחליט על הגישה הניתוחים המתאימה. במידה ותהיי מעוניינת תוכלי ליצור קשר עימי לתיאום פגישת ייעוץ. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
ניתוח סימפטקטומיה Haifa 31/05/2015 12:29
  • היי, הייתי אצל רופא והפנה אותי לניתוח סימפטקטומיה אני סובל מהזעת יתר בידיים ובבטי שחי, הוא אמר שהניתוח הוא להזעת יתר בידיים, אבל ראיתי באינטרנט שהניתוח ניתן גם לבטי שחי , הניתוח הוא אותו ניתוח לבטי שחי וידיים ? או זה 2 ניתוחים נפרדים?

  • + הוסף תגובה
ניתוח סימפתקטומיה ד"ר רונן גלילי 31/05/2015 22:29
  • שלום מדובר בניתוח אחד אשר מיועד לטפל בשתי התופעות. מבחינת ההצלחה מדובר באחוזי הצלחה גבוהים מאוד לטיפול בהזעה בכפות הידיים וסטטיסטית בכ 60%הצלחה בטיפול בהזעה בבתי השחי. לא קיים ניתוח נפרד לבתי השחי. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
הצלחה של ניתוח כריתת אונת ריאה מוטי 20/05/2015 11:59
  • שלום, אשמח לדעת האם יש נתונים על סיכויי ההצלחה של ניתוח כריתת אונת ריאה?

  • + הוסף תגובה
ניתוח כריתת אונה ד"ר רונן גלילי 21/05/2015 15:29
  • מוטי שלום. כעיקרון הניתוח מבוצע בבטיחות גבוהה ואחוזי הצלחה גבוהים מאוד. כמובן שיש צורך לבצע הערכה מלאה טרם הניתוח לגבי מחלות רקע, תפקודי נשימה ועוד. בברכה ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
כאבים בחזה תחתון/בטן עליונה בצד שמאל. מישהו.. 17/04/2015 21:52
  • שלום, אני בן 27 בריא בדרך כלל, הייתי עושה פעילות גופנית במשך שנים. במשך שנתיים יש לי כאב חד/לוחץ שמתגבר בזמן האימון עד כדי כך שאני חייב להפסיק. עשיתי בדיקת מבחן מאמץ+אקו לב, מצאו שהכל תקין. עשיתי מיפוי עצמות - הכל תקין. עשיתי אולטראסאונד מצאו לי גוש שומני קטן קטן שאובחן בסוף כליפומה, אחרי הניתוח הרגישות באיזור עברה אבל הכאבים נמשכים כאילו כלום. עשיתי שוב אולטרסאונד, ושוב מצאו ריקמה שומנית טיפה יותר גדולה. לפי מה שקראתי באינטרנט זה הכי מתאים לדלקת סחוס הצלע. הבעיה הזאת מקשה לי על החיים עד כדי כך שאני מפחד להתאמן, המקסימום שאני יכול לעשות זה הליכות וגם במצב רגיל יש לי כאבים בעוצמה נמוכה שעוברים אחרי דקה. חשבתי שזה יעבור עם הזמן, הפסקתי כל פעילות גופנית למשך חצי שנה, בלי תרופות, בלי משחות, בלי כלום. רופאה כירורגית אמרה שהיא יכולה להמליץ לי על אורטופד..בספק אם זה יעזור... מה כדאי לעשות ?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 18/04/2015 09:37
  • שלום. ככל הנראה מדובר בדלקת בין חיבור הסחוס ובעצם כפי שכתבת ואין צורך בטיפול מיוחד למעט תרופות נוגדות דלקת. ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
המשך מישהו.. 19/04/2015 19:16
  • תודה. הרופא רשם לי כדורים של beataren והפנה אותי למרפאת כאב. אני ביקשתי אנטיביוטיקה ובדיקת MRI אך לדעתו זה רק לפני ניתוח.והוא חושב שזו דלקת זיהומית ולא דלקת סחוס הצלע.:/

  • + הוסף תגובה
חזה קעור וסטרידור אצל תינוק בן שנה אנה 17/04/2015 15:36
  • שלום דוקטור בני בן שנה בעל חזה קעור וסטרידור מלידה. היינו אצל רופא ריאות וקיבלנו הפניה לברונכוסקופיה. יש לי הרגשה שהסטרידור שלו נובע ממבנה החזה הקעור, מפני שכל החזה נכנס פנימה בעת הנשימה. אני פשוט לא רוצה לעשות לו בדיקה פולשנית שלא לצורך. אשמח לדעת מה דעתך בעניין הזה. האם יש דרך לתקן את הפגם של החזה?

  • + הוסף תגובה
חזה קעור וסטרידור ד"ר רונן גלילי 17/04/2015 20:12
  • שלום בד"כ חזה קעור אינו גורם לבעיה נשימתית או בעיה אחרת. מכיוון שבגיל זה מבנה בית החזה גמיש מאוד יותר סביר כי בשל הפרעה בדרכי הנשימה נגרם סטרידור וישנה משיכה פנימה של בית החזה בעת המאמץ הנשימתי. אין בידי את שאר הפרטים הקליניים אך ההמלצה לברונכוסקופיה נשמעת מאוד הגיונית בנסיבות אלו על מנת לשלול בעיה והיצרות מולדת בדרכי האויר. בברכת בריאות. ד"ר גלילי

  • + הוסף תגובה
תודה רבה! אנה 18/04/2015 20:00
עצם החזה שני 30/03/2015 22:33
  • שלום, בני קיפץ היום במיטתי ובטעות נחת היישר על עצם בית החזה שלי, בחלקה התחתון (הוא שוקל כ-20 ק"ג). אני חשה כאבים באיזור והגבלה מסוימת בתנועה (לא משהו בלתי נסבל). האם זה עלול להיות מסוכן? הבנתי שגם אם עושים צילום וזה שבר, אין מה לעשות בנידון. תודה רבה שני

  • + הוסף תגובה
עצם החזה ד"ר רונן גלילי 14/04/2015 22:27
  • שני שלום, מתנצל על העיכוב בתגובה. כפי שציינת בעצמך, המצב אינו מסוכן והכאבים חולפים בטווח של מספר שבועות. הסבירות לשבר מחבלה כפי שתארת הוא נמוך מאוד, אך גם אם ישנו שבר, ברוב המכריע של המקרים אין צורך בהתערבות כלשהי, למעט מנוחה וטיפול נאות במשככי כאבים. מקווה שאת חשה טוב יותר. דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
ניתוח microETS אלון 14/04/2015 14:26
  • שלום ד"ר רונן, אני סובל מהזעת יתר בראש/פנים, כפות ידיים ובית שחי. מפריע לי מאוד החלק של הראש/פנים ומצאתי באינטרנט ניתוח שמבוצע בארה"ב שנקרא MICRO ETS מצ"ב הקישור http://www.hyperhidrosis-usa.com/ בתהכתבות שהייתה לי עם הד"ר המנתח הוא ציין שאם חותכים את העצב בנקודה של 2nd rib head זה פותר את בעיית ההזעה בפנים. רוב ברופאים חותכים באזור מתחת ל- T2 מה שבעצם פותר את הבעייה בהזעת יתר בידיים אולם לא בפנים (לעיתים זה מגביר הזעת יתר בפנים). שאלתי האם ניתוח כזה (חיתוך ב 2nd rib head) מתבצע בארץ? האם יש בארץ את הטכניקה של ה- MICRO ETS? אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה
micro ETS ד"ר רונן גלילי 14/04/2015 22:24
  • אלון שלום, הניתוח בהחלט מוכר ומבוצע בארץ. אני מבצע את הניתוח תוך כדי חיתוך העצב הסימפתטי כנגד צלע שניה (כפי שתארת) וגם הצלע השלישית. בשיטה זו ניתן מענה מצויין לפתרון הזעה בכפות הידיים וגם מענה להזעה בפנים. בברכה, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
בקע סרעפתי או ריאות שלמה 07/03/2015 11:53
  • שלום, אני בן 68. לפני מספר שנים אבחנו אצלי בקע בסרעפת. בגלל כאבים באזור הצלעות בצד ימין הוציאו לי את הכיס מרה עם אבנים לפני כ 5 שנים. אבל הכאבים ממשיכים ואפילו יותר חזקים.גסטרולוג שאצלו אני מטופל בגלל ריפלקס לא יודע מאיפה הכאבים. רופא ריאות שולל בעיה בריאות. האם יתכן שהכאב נובע מהבקע בסרעפת?אני סובל גם מקוצר נשימה וקשה לי לעלות מעל 2 קומות.האם קוצר הנשימה גם בגלל הבקע? היתכן שהכאב הזה נגרם בכלל בגלל עמוד השדרה?בדיקות הדם שלי תקינות. היתכן שהמקור לכאבים וקוצר הנשימה בכל זאת בריאות? אני מאד מתוסכל כי אף רופא אינו מרים את הכפפה וגם לא יודע להפנות אותי לרופא המתאים. קשה לי להפנים שהרפואה האריכה את תוחלת החיים והזניחה את איכות החיים בשנים הללו. אני מקווה שאתה תפנה אותי לרופא המתאים. תודה שלמה

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 08/03/2015 01:23
  • כאבים בד"כ אינם נגרמים מהריאות . יתכן והכל קשור לבקע הסרעפתי. קשה לענות על שאלתך היות ויש צורך לבצע בחינה מעמיקה של כל הבדיקות והבירורים שבוצעו עד כה ולשמוע לעומק את תלונותיך על מנת לחדד את הבירור והאבחנה. להערכתי המשך הבירור צריך להתבצע ע"י רופא גסטרואנטרולוג וכמו כן רופא קרדיולוג על מנת לשלול בעיה לבבית. בברכת בריאות, דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
התקפים של כאב בחזה-גב מישהי 24/02/2015 12:10
  • שלום, אני בת 30- ברקע השימוטו ופיברומיאלגיה. אבי עבר ניתוח מעקפים כפול בגיל 58 ודודי עבר צנתור. בגילאים 15-26 עישנתי בין חצי קופסא לקופא ביום. אני סובלת כבר כמה שנים מליחה מוגברת, מאירועים חוזרים ונשנים של כאבים בסינוסים. יש תקופות בהן אני מרגישה שלא נכנס לי מספיק אוויר עם הנשימה ויש לי צורך לקחת נשימה עמוקה כדי לספק את האוויר. גם בתקופות של רוגע מוחלט כך שלא נראה לי שמדובר בלחץ. אני מתעוררת מספר פעמים בלילה ויש לי שתן תכוף-גם בלילה. בחודש האחרון אני סובלת מצמרמורות קשות שמלוות ברעד פנימי ו"עור ברווז". בשבועיים האחרונים החלו לי אירועים של "התפסויות" רציניות מאוד של הגב העליון עם החזה לכמה רגעים ואז שחרור. עוצמת הכאב חזקה מאוד. זה קרה 4 פעמים באופן הזה ואז עוד פעם אחת זה נמשך מספר שעות. בבדיקה גופנית הרופאה שמעה "קול 2" בלב מודגש ושלחה אותי לאקו לב וצילום. באקו אמרו לי שיצא תקין, את הצילום עוד לא קיבלתי. מאז שהייתי אצל הרופאה, זה קרה עוד פעמיים שנמשכו כמה רגעים ולא היו קשורים לגב. ברוב הפעמים הכאב היה במרכז-שמאל החזה, אתמול זה קרה במרכז ימין. אחרי ההתקפים יש לי מידי פעם "פעימות" של כאב בכל מיני מקומות בחזה ומורגש גם בגב העליון. אתמול הוקדם לזה מספר שעות של תחושה שקשה לי לנשום נורמלי, שיש לחץ על בית החזה ולא נכנס מספיק אוויר. במקלחת אדים יצאה הרבה ליחה-בעיקר לבנה, עם גוש אחד קטן צהוב עם נקודות אדומות. לאחר מכן התגבר כאב בצידי הבטן, ואז ההתקף בחזה כמו שתיארתי. תוכלו בבקשה לעזור לי להעלות השערה במה יכול להיות מדובר על פי הסימפטומים שלי ואילו בדיקות כדאי שהרופאה תכוון אותי אליהם? תודה מראש וסליחה על האורך.

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר רונן גלילי 24/02/2015 13:54
  • השאלות אינן בתחום ניתוחי הריאות או בית החזה. ממליץ לפנות לרופא ריאות ולקרדיולוג בברכה דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
bulla בריאות מודאג 06/02/2015 17:09
  • שלום, עשיתי צילום חזה לאחר שיעול שללמעלה מחודש, והתוצאה היא שיש לי bulla בריאות. אני לא מעשן. יש לי כמה שאלות: 1.כמה זמן לוקח לbulla להיווצר? 2.האם היא יכולה להיווצר מדלקת או דלקת ריאות? 3.האם אנטיביוטיקה יכולה הייתה למנוע אותה? 4.האם יכול להיות שהיא תעלם בעזרת טיפול או שצריך לעשות ניתוח? 5.האם היא יכולה להפוך לגידול סרטני? תודה.

  • + הוסף תגובה
bulla בריאות דר גלילי 08/02/2015 20:03
  • bulla ריאתית אינה מצב מסוכן ובד"כ אינה דורשת התערבות. זהו מצב המתפתח מעצמו וקשור למבנה רקמת הריאה. אינו קשור לזיהוןם או דלקת ריאות. עישון יכול להחמיר מצב זה. אין כל קשר להתפתחות מחלת סרטן מבולה. דר' גלילי

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום ניתוחי ריאות, בית חזה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!