עמוד הבית > פורומים > מרפאת מטיילים רמב"ם

פורום מרפאת מטיילים רמב"ם

ד"ר עמי נויברגר

ד"ר עמי נויברגר
ד"ר עמי נויברגר הינו רופא בכיר ביחידה למחלות זיהומיות ובמחלקה פנימית ב' בבית החולים רמב"םד"ר נויברגר מנהל את מרפאת המטיילים ברמב"ם. ד"ר נויברגר הינו מומחה ברפואה פנימית ובמחלות זיהומיות, ומשמש כאחראי עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
קורונה יוכי 23/07/2020 20:34
  • הבן שלי בן 25 והוא חיובי לנגיף הקורנה ויש לו ליחות בצבע ירוק האם זה בסדר אין חום

  • + הוסף תגובה
חיסונים לצורך טיסה שאלה 16/07/2020 09:21
  • שלום. אתמול עשיתי טטנוס וצהבת A אך משום מה הייתה לי תחושה מוזרה אחרי החיסון ויש לי כאב לא נורמלי באזור ברמות שאני לא יכולה להזיז את היד (בחיים לא הרגשתי ככה אחרי חיסון). רציתי לדעת אם יש אפשרות שהזריקו לי למקום לא נכון את התרופה, ואם כן - האם זה עלול לפגוע ביעילות החיסון או בפיתוח של נוגדנים לחיסון?

  • + הוסף תגובה
הרבה פעמים יש כאב אחר חיסון טטנוס ד"ר עמי נויברגר 16/07/2020 18:06
  • בדרך כלל זה שום דבר ועובר לאט לאט תוך כמה ימים, כשיש עדיין כאב מסויים במשך כשבועים. אם זה משהו חריג תפני לרופא. יעילות החיסון לא קשורה בכלל לעניין והיא נשמרת.

  • + הוסף תגובה
קדחת קיו בן יעקב רוני 26/04/2016 12:34
  • גילו אצלי מחלה בשם קדחת קיו . השאלה האם המחלה הנ"ל עוברת מאדם לאדם . אני נמצא בבית עם משפחה אין סיכון שהמחלה הזאת תעבור לבני משפחתי החיים איתי. כלומר הדבקות ממני. אני מטופל על ידי 2 כדורים ביום של דוקסילין במשך 10 ימים. והאם זה פותר את בעיית המחלה. אודה לך מאוד על התשובה. רוני

  • + הוסף תגובה
קדחת Q ד"ר עמי נויברגר 01/05/2016 09:03
  • רוני בוקר טוב. המחלה אינה מדבקת מאדם לאדם מעבר לדיווחי מקרים מאוד נדירים כך שאתה יכול להרגיע את עצמך ואת המשפחה. הטיפול שניתן לך נכון. נקודה נוספת - המחלה אינה בעייתית וחולפת מעצמה אלא אם כן יש לך איזושהי בעיה במסתמי הלב או בכל הדם ואז יש סכנה של Chronic Q fever - זאת אומרת זיהום ממושך המערב את מסתמי הלב. אם אתה צעיר, בריא, חש בטוב, והרופא בבדיקה אינו שומע איוושה בלבד - אין צורך לעשות דבר נוסף. אם יש ספק - ניתן לבצע בדיקה שנקראת אקו לב - בדיקה שאינה מסוכנת - ומוכיחה שהלב שלך אכן תקין. אם ישנה בעיה במסתמי הלב - צור אתי קשר שוב ואדריך אותך לגבי ההמשך. שבוע טוב. עמי.

  • + הוסף תגובה
קדחת קיו בן יעקב רוני 02/05/2016 12:31
  • ד"ר עמי נויברגר , תודה רבה על תשובתך. מאחר והעלתה את עניין הגיל אני בן 62 שנה. והבדיקות שלי מראות על החמרה של תפקודי כבד ודלקת חריפה בגוף. האם בגמר הטיפול של התרופה תפקודי הכבד חוזרים לנורמה והדלקת בגוף נעלת עם לקיחת התרופה ,כי ההרגשה שלי היא עייפות וחולשה . תודה רוני

  • + הוסף תגובה
Q fever ד"ר עמי נויברגר 02/05/2016 12:53
  • רוני שלום. א. עליה באנזימי כבד ובמדדי הדלקת בגוף (CRP) אופיניים מאוד לקדחת Q, וצפויים לחלוף. אפשר להמשיך ולעקוב בבדיקות הדם. ב. קדחת Q יכולה לפגוע, כפי שכתבתי, במסתמי הלב. צריך לוודא שהלב שלך "בסדר" ובהקשר הזה הגיל כן קצת קובע. אם אתה ללא בעיות לב ידועות, בכושר סביר, לא סובל מקוצר נשימה באופן חריג, ורופא מאזין עם סטטוסקופ ללב שלך ולא שומע איוושה - דיינו. אם יש ספק - עדיף לעשות אקו לב. אם יש בעיה כלשהי כעת (שאינה קשורה לקדחת Q) - יהיה צורך במעקב לוודא שאין זיהום של המסתם בעתיד (זה יכול לקרות חודשים לאחר הזיהום הראשוני). ג. לכל אלו אוסיף הסתייגות - רפואת אינטרנט לא מחליפה רפואה אמיתית. אני מקווה שהאבחנה של קדחת Q נכונה. אם אכן כך - יהיה בסדר... כל טוב - עמי.

  • + הוסף תגובה
קדחת קיו בן יעקב רוני 02/06/2016 11:48
  • ד"ר עמי שלום רב, בהמשך להתכבות שלי איתך . בצעתי שוב בדיקת דם בתאריך 19.05.2016 לקדחת Q והתשובה הייתה שוב חיובית גם לקיו 1 וגם לקיו 2 . בשלב זה אני לא לוקח כדורים כ- חודשיים מסוג דוקסילין שקבלתי למשך 10 ימיים. השאלה שלי : האם צריך שוב לקחת את הכדורים או לא. הרופא המשפחה הפנה אותי למרפאה מייעצת באיכילוב שיהיה רק בעוד כחודש ימים. אין סכנה שהחידק יתפשט שוב בגוף ללא טיפול עד הפניה לרופא מיעץ זמן ממושך של 3 חודשים. והאם יש משהו לעשות בנוסף. תודה רוני

  • + הוסף תגובה
רוני צור אתי קשר ד"ר עמי נויברגר 02/06/2016 12:32
  • אם אני מבין נכון והבדיקות חיוביות גם ל phase I - אתה צריך טיפול ובירור מקיף. בבקשה שלח לי היום מייל Lametayel@rambam.health.gov.il כולל צילום של התשובה ומספר טלפון.

  • + הוסף תגובה
קדחת קיו בן יעקב רוני 05/06/2016 15:57
  • ד"ר עמי נויברגר שלום רב, התקשרו אלי מרפואה מייעצת ובקשו לעשות אקו לב, לאחר הבדיקה אשלח לך גם תוצאה של הבדיקה. בשלב זה אמרו לי שאין כל צורך בתרופה או טיפול עד לקבלת הבדיקה של אקו לב. בתודה רוני

  • + הוסף תגובה
אכן צריך אקו לב ד"ר עמי נויברגר 05/06/2016 16:12
  • אם אכן הנוגדנים ל Phase I חיוביים יש סבירות גבוהה לזיהום שם. עדיפה בדיקה דרך הושט אם אכן כך. זה לא דחוף מאוד אבל גם לא סובל דיחוי ארוך. אם תרצה - אני זמין בטלפון.

  • + הוסף תגובה
תיפקודי כבד לאחרקדחת הבהרות גיא 14/07/2020 23:08
  • בשנת 2015 חליתי בקדחת הבהרות והגעתי למצב קשה בבית. לאחר מספר ימים טופלתי בדוקסילין והשיפור היה מיידי. העניין הוא שככל הנראה מאז תפקודי הכבד שלי אינם תקינים, והתוצאות מראות מדדים של כבד שומני, היתכן? אינני מעשן, איני צורך אלכוהל ואיני עם עודף משקל. מתאמן בריצה.

  • + הוסף תגובה
קדחת קיו בן יעקב רוני 03/05/2016 08:11
קדחת קיו, ליים, ריקציה (קדחת הבהרות + קדחת כתמים Ofirs 16/06/2016 14:32
  • סיפור המחלה שהיה קשה למצוא - קדחת קיו, ליים, ריקציה (קדחת הבהרות + קדחת כתמים) – Q-Fever, Lyme, Rickettsia שלום רב, לאחר שמערכת הבריאות בארץ (כולל מנהלי מחלקות זיהומיות בבתי חולים הגדולים) לא הצליחה לאבחן את המחלה שלי, החלטתי לחפש בעצמי פתרון לסמפטומים שחוויתי במשך 7 חודשים ובמהלך שנה נוספת של שימוש מתמשך בדוקסיציקלין, לאחר חיפוש באינטרנט הגעתי למחלת הליים (שהסמפטומים שלה דומים מאוד לסמפטומים של ריקציות שונות וקדחת קיו), לאחר פניה לאגודות, מעבדות ולרופאים בינלאומים בתחום, אובחנתי ע"י דר' מאייר בהולנד (עם תוצאות מגרמניה ממעבדת LADR) כחולה בקדחת קיו. גם לאחר קבלת התוצאות והמלצות המעבדה ורופאים מומחים במחלות קדחת קיו וליים, סירבו הרופאים בארץ לקבל את חוות הדעת. אני לא אציין שמות של רופאים ובתי חולים כדאי למנוע פגיעה בכבודם. אני לא מעוניין בדברים שאני כותב לפגוע באף נציג של מערכת הבריאות בארץ אלא לבקש שיהיו קשובים יותר למצוקות של החולים, ולא יפסלו בהינף יד את דעתם. במשך שנת 2014 ו2015 סבלתי מסמפטומים שונים, קלים וקשים, כמעט בכל מערכות הגוף, נימלולים, בעיות עיניים, מיגרנות, סחרחורות, בעיות בכבד, התקפי שיתוק של הגפיים, אי יכולת ניהול שיחה פשוטה (כיוון שזה הוביל למאמץ שהגוף לא יכל לשאת), לא יכולתי לשבת מול טלוויזיה, מחשב, לקרוא ספרים וכל רעש או אור חזק היו נחווים בצורה קשה. שהביאו אותי למצב שהלך והתדרדר עד שהיה קרוב לשיתוק, עם חוויה של חוסר תחושה ואי שליטה בגפיים שלרוב הגיעה מחלקו האחרי של הראש והתפשטה. להלן הסיפור: באמצע פברואר 2014 במהלך נסיעה ברכב בחו"ל, התחילה לי הרגשה של איבוד דם מהצוואר ולא הצלחתי לפתוח את הידים, הלכתי לביה"ח ואמרו לי שאין כלום, בהמשך הנסיעה (רכבת, מוניות) היו לי סחרחורות ובחילות והלכתי שוב להבדק ושוב נאמר לי שמדובר אולי בהתקף חרדה. במשך מספר ימים היו לי סחרחורות חזקות (באחד המקרים לא יכולתי לנסוע ברכב והייתי צריך ללכת כמה קלומטרים ברגל להתאפס). בחודשים הבאים מרץ עד מאי 2014, היו לי נמלולים בידיים, בצוואר ובלסתות, הייתי עייף ובסביבות הצהריים הייתי חייב לישון, בנסיעות השונות היו לי התקפים מוזרים. היו לי שילשולים למשך זמן רב, התחילו לי פצעים מוזרים באיזור העורף, צפצופים באוזניים ברמות משתנות, איבדתי את התאבון, הייתה לי רגישות לרעש ואור חזק או מהבהב והייתי מורט שיער מהרגליים בקבוצות גדולות. בנוסף בסביבות מרץ התחילו לי כאבים מוזרים ברגל ימין קרוב לקרסול, והייתי בטוח שמדובר בבעיות אורטופדיות כיוון שהייתי עושה הרבה פעילות גופנית, אבל הפריע לי שהכאב מתחיל באיזור של עקיצה מוזרה. ניסיתי לנוח לתקופה כדי לתת לאיזור להרגע, ולא עזר, עדיין היו לי כאבים באיזור העקיצה גם במנוחה. במשך חודשיים או שלושה מאפריל עד יוני בערך היה לי קשה להשתין והצבע של השתן היה ירוק (בדיעבד מסתבר שזה סימן מובהק של קדחת קיו ). • סימפטומים מאתר משרד הבריאות של קנדה, רשום שקדחת קיו גורמת לשתן כהה ובעיה בכבד כפי שהיו לי o http://www.ccohs.ca/oshanswers/diseases/qfever.html • בנוסף חקלאי מהולנד שהקדחת קיו גרמה לו לבעיה בעיניים, היה לו קשה להשתין והייתה לו ירידה בתאבון כפי אני חוויתי o http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1040683/?page=1 בסוף מאי התחילו לי כאבים בצוואר (צידי הצוואר היו קשים ונפוכים, מעין גושים, בחלק הפנימי התחתון) ובשכמות ודפיקות לב בעיקר בישיבה מול מחשב, ולאט לאט גם טלוויזיה וקריאת ספר נעשו קשים, וכך הגעתי לארץ בתחילת יוני ונמצא שיש לי היפר פעילות בבלוטת התריס והרופאה שלי סברה שמדובר בדלקת ונתנה לי כדורים מתאימים, יחד עם זה רופא האף אוזן גרון שלח אותי לעשות CT דבר שהגביר את התופעות של יתר הפעילות. בסביבות יולי התחילו לי כאבים בצד הימיני תחתון של החזה אבל שייכתי אותם לבעיות בכבד. התחלתי לקום בלילות עם דפיקות לב ולפעמים חשבתי שעוד רגע הוא עוצר. התחילו לי התקפות פאניקה בעיקר במצבי לחץ (עצרתי מטוס בדרך להמראה יום אחד ביולי 2014): • מקרה דומה היה לפרופסור למוזיקה מארה"ב שנעקץ כמוני באיזור העקב ולא ידעו מה יש לו, מסופר בכתבה גם על הפחד שהיה לו מטיסות: o http://abcnews.go.com/Health/mans-ravaging-lyme-disease-eludes-doctors-year/story?id=24341585 במסמך שהוציאו בשנת 1966 דר' סומלו ודר' קובליק מקנדה שנקרא: "דלקת חמורה בבלוטת התריס כתוצאה מקדחת קיו" " Acute “Thyroiditis in a patient with Q fever הם מדווחים על המקרה הראשון שמעיד על הקשר בין קדחת קיו ודלקת בבלוטת התריס: • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1936859/?page=1 התחילו לי באותו זמן בעיות בעין ימין של חוסר מיקוד ונפילת עפעף ימין. • נפילת עפעף ובעיות בצד אחד של הפנים נפוצות בליים o http://www.cdc.gov/lyme/signs_symptoms/index.html • קיימות גם בקדחת קיו o http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=211336 • התופעות של ריקציה, ליים וקדחת קיו מאוד דומות באופן מיידי חזרתי לארץ והתחלתי סדרת בדיקות מקיפה – לב (אולטרסאונד והולטר לב), עיניים רופא עיניים, נוירואופטומולוגים, אולטרסאונדים שונים ובנוסף הייתי מטופל במחלקה האנדוקרינולוגית של בית חולים גדול במרכז עם הפרופסור אולי המוערך ביותר בתחומו בישראל. חוץ מהדלקת בבלוטת התריס לא נמצאה שום בעיה נוספת אצלי, אבל היו דברים שלא מסתדרים, למה נופל לי העפעף הימיני (אם יש בעיה בעין היא אמורה ליצור בלט ולא נפילת עפעף), תפקודי הכבד היו צריכים לרדת יחד עם הפעילות בבלוטת התריס ולא ירדו, היפר פעילות גורם לאכילה מוגברת ולי הייתה ירידה בתאבון, בנוסף אף אחד לא הצליח להסביר למה אני לא מצליח לשבת מול מחשב או טלוויזיה. הבעיות בעין החמירו והייתה חוסר תחושה בין עין ימין לאוזן ימין. הכאבים בצוואר ממשיכים. כאבים בשיניים פתאום הופיעו. בחודש אוגוסט התחלתי לקום באופן יותר סדיר בלילות בשעה 2 או 5 ולאחר מכן זה הפך לשעה 5 באופן קבוע, קם עם רעידות קשות (בעיקר כשלקחתי את המרקפיטזול לטיפול בהיפר פעילות של בלוטת התריס) כאילו משהו תופס אותי מהחלק העליון של הצוואר ומשתק אותי ובנוסף דופק בצוואר וברגל באיזור העקיצה שגם כאב לי. לא יכולתי לנהל שיחה עם אנשים, כל התרגשות או חשיבה הביאו למצב של עומס כבד על המערכת כולה והייתי חייב לחזור לשכיבה ומנוחה. בסוף אוגוסט תחילת ספטמבר החלטתי שיש קשר בין הסימפטומים שאני חווה, לעקיצה ברגל והחלטתי ללכת למומחים, אז הלכתי למנהלת מחלקה באחד מבתי החולים הגדולים במרכז שהיא מומחית למחלות טרופיות זיהומיות והיא אמרה שהיא לא רואה שום דבר, מאוחר יותר הלכתי למנהל מחלקה נוסף באחד מבתי החולים הגדולים בארץ, פרופ' הנחשב למומחה מספר 1 למחלות מטיילים שאמר שמדובר בבעיה אורטופדית והמליץ המשך בדיקה בתחום זה (לא קישר בין הדלקת בבלוטת התריס והסימפטומים השונים לקדחת קיו). בהמשך להמלצת הפרופסור הלכתי לעשות רנטגן לרגל ולא היה ממצא. בתחילת אוקטובר קמתי מהתקף רעידות בשעה 5 בבוקר והתחלתי לחפש את הקשר בין העקיצה לבעיות בבלוטת התריס, והגעתי למחלת הליים, הלכתי לרופא המשפחה שלי שאמר שהוא לא מכיר את המחלה אבל מוכן לשלוח אותי לבדיקת דם (בדיעבד נמצא שבדיקת ה"בורליה" שנשלחה לבית החולים לא בדקה את מחלת הליים אלא דברים אחרים). התחלתי לבדוק מי בארץ מכיר את התחום ולא מצאתי שום מידע בעברית על המחלה. אז חיפשתי בעולם ויצרתי קשר עם גורמים בינלאומים בתחום ואנשים שהיו במצבים דומים, יצרתי קשר עם החברה המובילה בעולם מארה"ב שמייצרת את המוצרים לבדיקות עבור המעבדות בעולם בתחום הליים כדי לדעת למי בארץ מוכרים את המוצרים שלהם ולא היו כאלה ובנוסף ביקשתי מהעמותה הלאומית בארה"ב מישהו שמתמחה באיזור שלנו או באירופה, היא נתנה לי שם ופרטי קשר של רופא הולנדי שמגיע לארץ לפעמים ועוד מרפאה בגרמניה. מיד התחלתי ליצור קשר עם כל הגורמים והתחלתי לקבל תשובות במייל. במשך כל החודשים בארץ לא יכלתי גם לעבוד כיוון שכל מצב של לחץ היה גורם לסמפטומים קשים ולבעיות שהיו לי בעין ימין להחמיר (שורה שהייתי קורה בספר שרק הייתה קשורה במצב לא נעים או מלחיץ והגוף היה בהתקף פניקה), כשעצמתי עיניים זה הרגיש כאילו שיש לי מסלול מרוצים בראש. בתחילת אוקטובר פתאום התחילו לי כאבים במפרקים, בקרסוליים, בברכיים, קמתי בלילות ולא יכולתי לפתוח את הידיים, היו לי במהלך היום כאבים באמות ובשוקיים, הלכתי לאולטרסאונד של איזור העקיצה ומצאו שיש לי נוזלים בקרסול. כשהלכתי לרופאת המשפחה שלי היא רצתה לשלוח אותי למומחה למפרקים, וכיוון שידעתי מה השלבים שאמורים להגיע לפי המחלה, הבנתי שאין טעם ללכת ממומחה לעוד מומחה וצריך לטפל בשורש הבעיה. • הסיפורים בלינקים האלה ממחישים את הבעייתיות של המחלות האלה, כמה מעט יודעים עליהן וכמה קשה לזהות אותם, הלינק השלישי הוא על מאיר אריאל שנפטר מקדחת הבהרות (ריקציה): o http://patient.info/forums/discuss/what-we-need-to-go-through-just-to-get-treatment-32924 o https://www.psychologytoday.com/articles/200805/lyme-disease-the-great-imitator?page=4 o https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%90%D7%99%D7%A8_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%9C התחלתי התכתבות עם רופאת המשפחה שלי במייל ואמרתי לה שאני חושב שיש לי מחלת ליים ושאני רוצה אנטיביוטיקה עכשיו, היא חשבה שסופית ירדתי מהפס ורשמה לי לצד המוקסיפן גם ציפרלקס, היא אמרה לי שבדרך כלל אנשים שחושבים שיש להם ליים הם גם קצת לא נורמלים (כדאי שבמערכת הבריאות יתנו גם קצת קרדיט למטופלים, לחלקם לפחות, הבאתי טיעונים מספיק טובים שבזכותם שווה לבדוק את הנושא): ב4.10.2014 כתבתי מייל לרופאת המשפחה שלי, שיש לי עקיצה מטרידה ברגל (למרות שכבר דיברתי איתה על זה חצי שנה לפני והיא אמרה שבוא ונתרכז בבלוטת התריס ונעזוב דברים לא חשובים כרגע) ולדעתי היא קשורה למחלת הליים, סיפרתי לה על המחקר שעשיתי על הליים ושלחתי לה דוגמאות מכל העולם שמתאימות לסימפטומים שלי!! לא קיבלתי תשובה. ב7.10.14 שלחתי מייל נוסף: "אתמול עשיתי הליכה והרגשתי בעיה ברגל ימין מאיזור העקיצה עד לאיזור הבלוטת לימפה וחולשה בכל הגוף. היום קמתי ב5 בבוקר עם רעד בגוף ובלי דם ביד שמאל שוב. אני מבקש להתחיל טיפול עם אנטיביוטיקה באופן מיידי ולא לחכות לתוצאות הבדיקה, אני מבין את המשמעות של לקיחת אנטיביוטיקה. הטיפול שאני מעוניין בו הוא מוקסיפן 500 פעמיים ביום לשבועיים או דוקסילין 100 פעמיים ביום לשבועיים." באותו היום קיבלתי מייל 7.10.14: "הי, אני מבינה את הדאגה יש לי פחות בעיה לתת לך מוקסיפן מאשר דוקסילין כי זה יותר צר-טווח ולמרות שאין הצדקה רפואית בעיני אולי יש הצדקה בחיים לעשות את זה רושמת מוקסיפן לשבועיים אבל במקביל כדאי שתגיע לזיהומולוג" ב13.10.14 כתבתי לה: "היי דר, יש שיפור בהרגשה שלי וגם בבעיות במפרקים." האנטיביוטיקה עשתה פלאים והתופעות ירדו משמעותית!!! ניסיתי לחזור לפעילות גופנית מספר פעמים לאחר שהמחלקה האנדוקרינית אישרה לי, אבל בכל ניסיון בכל פעם שהייתי קצת מתאמץ הדם היה אוזל לי מהגפיים והייתי מרגיש שעומד להתעלף. ניסיתי שוב את מזלי בארץ אצל מנהלת מחלקה זיהומית בבית חולים גדול נוסף במרכז, שאמרה שמכירה את מחלת הליים וכשהגעתי אליה היא אישרה שאכן הבדיקת דם לא מתאימה למציאת מחלת הליים אבל לא חשבה שיש לי ליים או כל בעיה אחרת וחשבה שאלה תסמינים שנשארו מהדלקת בבלוטת התריס וגם חשבה שהציפרלקס באמת טוב לי. במקביל התחלתי לתכנן את הביקור שלי אצל הרופא בהולנד דר' מאייר (דר מאייר, עובד בארץ עם פרופ קרסו ומגיע לארץ מספר פעמים בשנה) ונסעתי אליו בתחילת נובמבר, הוא תשאל וחקר אותי ושלח מספר בדיקות דם למעבדה, ואמר שמדובר בעקיצה באופן וודאי ורשם לי דוקסיציקלין ושאתחיל לקחת באופן מיידי. דר מאייר אמר כשהגעתי אליו שכיוון שלקחתי את האנטיביוטיקה ומיד הרגשתי טוב, זה הסימן החזק ביותר שמשהו תוקף את הגוף (אם יש חשד תבקשו לקחת אנטיביוטיקה לשבועיים ותבדקו את מצבכם). הוא התפלא שמומחים במחלות זיהומיות לא עשו לי כל בדיקת דם בתחום הטרופי/זיהומי. ב13 בנובמבר 2014 הגיעו תוצאות בדיקות הדם עם תשובה חיובית לקדחת קיו. הרופא הסביר לי שהסמפטומים של קדחת קיו מאוד דומים לאלה של ליים (היו לו 4 מקרים השנה שחשבו שמדובר בליים וזה היה קדחת קיו): • Dear Ofir, Please find hereby the results of your tests. The test of the Q Fever is positive, which means that you were infected by the Q- fever microbe. The symptoms of Q-fever can be similar to the symptoms of Lyme disease. Best regards, Durk Meijer M.D כשחזרתי לארץ עם התשובות החיוביות, אף מומחה שהייתי אצלו בארץ לא היה מוכן להקשיב או להתייחס לתוצאות החיוביות שהגיעו מאירופה. הרופא שלי מהולנד דר' מאייר הוא האדם שבודק את כל המקרים בתחום לפני שהם מגיעים לפרופסור הראשי בתחום בהולנד בביה"ח ברוטרדם, הוא מקיים שיתופי פעולה עם המעבדות והמרפאות המתקדמות ביותר בתחום של המחלות שמועבורת מבעלי חיים ובמיוחד, ליים, ריקציה וקדחת קיו (בהולנד הייתה התפרצות גדולה של מחלה זו ולכן יש להם ידע רב בתחום), ובנוסף בדיקות המעבדה שעשיתי הגיעו ממעבדה ענקית (לא בטוח שיש לנו מעבדות בגודל כזה בארץ) ומכובדת בגרמניה עם הנחיות של איך לפעול בנוגע לתוצאות. ב1.6.2015 מומחה עור בכיר בבית חולים הגדול בצפון ומרצה באוניברסיטה מכובדת, בדק את איזור העקיצה וכתב באבחנה "מציג שטח ארמטוטי בשוק, שקלינית חשוד ל-EMC שהינו ביטוי של – LYME בורליה" בפברואר 2015 שלחה אותי מנהלת מחלקה זיהומית מביהח בצפון הארץ לבדיקה של מספר מחלות טרופיות ופעמים (תוצאת הבדיקה השניה הגיעה ב11 במאי 2015) בדיקות הריקציה (קדחת הכתמים וטיפוס הבהרות) יצאו גבוליות (כך שלדעתה זה חיובי), והיא רשמה לי דוקסיציקלין ל10 ימים!! זה לא רציני כיוון שאני כבר לקחתי את האנטיביוטיקה למעלה מ6 חודשים אז. למשך מספר חודשים ארוך, מפברואר 2015 בערך עד 2016 היו לי פצעים מרובים בגב (אקנה), מנהלת מחלקה זיהומית טענה שזה דלקת זקיק השערה, אבל כיוון שלקחתי דוקסיציקלין באופן קבוע (שזה הטיפול בבעיה), אז לא הייתה תשובה חד משמעית. במשך שנה לקחתי אנטיביוטיקה בשם דוקסיציקלין, הייתי במעקב צמוד של הרופא שלי מהולנד (כיוון שבישראל פשוט לא ידעו מה לעשות איתי), ההרגשה הלכה והשתפרה, היו 2 ניסיונות בתחילת 2015 להפסיק את השימוש באנטיביוטיקה שלא הצליחו, ישר חזרו הסימפטומים ורק לקראת יולי בהדרגה התחלתי להוריד את כמות האנטיביוטיקה עד לסיום מלא באוקטובר 2015. בסך הכל אני אומר שאם מה שהרופא אומר לכם לא עולה בקנה אחד עם ההרגשה שלכם, תיקחו אחריות על המצב הבריאותי שלכם, גם אם זה לא לרוחו של הרופא המטפל. כיום (9.6.16) אני בריא וחזק, חזרתי לעבוד תחת לחצים , אני מתאמן פיזית באופן אינטנסיבי כבר כמה חודשים ונהנה מהחיים! תודה על תשומת הלב. בברכה, אופיר ראו קישורים למטה. הדברים שכתובים כאן קשורים למחלות הבאות: עקיצת קרציה Tick Bite ליים Lyme ריקציה Rickettsia קדחת הכתמים טיפוס הבהרות קדחת קיו Q Fever לינקים מעניינים בתחום: http://www.hindawi.com/journals/ipid/2012/131932/ https://www.foundationforpn.org/livingwithperipheralneuropathy/causes/lymedisease.cfm http://www.webmd.com/arthritis/understanding-lyme-disease-symptoms http://library.lymenet.org/domino/file.nsf/bbf2f15334c1f28585256613000317cc/87e8dfed931381b7852567c70012001f?OpenDocument

  • + הוסף תגובה
אינה אינה 20/07/2016 10:44
  • אופיר אני חייבת לדבר איתך. אובחנתי גם כחולה בקדחת קיו, ואני לא מרגישה טוב עדיין. אני אשמח להתייעץ איתך כי אני סובלת מאוד. המייל שלי: syryb@gmail.com

  • + הוסף תגובה
יעוץ רופא זיהומים ד"ר עמי נויברגר 20/07/2016 11:20
  • אינה שלום. את צריכה להתייעץ עם מומחה במחלות זיהומיות לגבי הטיפול. באופן כללי החלמה מקדחת Q יכולה לקחת זמן עד שחוזרים להרגשה כללית של "כמו קודם". אם את מתאוששת לאט אז פשוט סבלנות אבל אם זה מורכב יותר תתיעצי באופן אישי עם מומחה. יכולה לקבוע תור למרפאת מטיילים/ זיהומים טרופיים ברמב"ם אבל יותר פשוט דרך קופת חולים. אני לא עובד באופן פרטי. כל טוב וקייץ נעים.

  • + הוסף תגובה
Q-fever אופיר 20/07/2016 16:41
  • אינה שלום, שולח לך במייל את הטלפון שלי, נדבר ואעזור ככל שאוכל. אופיר

  • + הוסף תגובה
מייל לא תקין אופיר 20/07/2016 18:21
  • היי אינה, ניסיתי לכתוב לך והמייל לא תקין. אופיר

  • + הוסף תגובה
קדחת קיו דבורה 29/06/2019 06:59
  • הי אופיר אודה לך אם תוכל לכתוב לי המייל או הטלפון שלך. deborah.babymusic@gmail.com רוצה להתייעץ. תודה

  • + הוסף תגובה
קדחת קיו מארק 19/12/2018 23:46
  • יש לי קדחת q כרונית מ2010. סרולוגיה 2-2010 ; IgG 25600 כיום 1600 בלבד.לכן מזה חודשיים לוקח דוקסילין 100מ"ג.×2ליום.ליפני זה גם פלקוניל,שהוחלף בתריביד בגלל פגיע עינית. מתי לעשות בדיקות דם שוב?? מתי "הורדת" תריביד אמורה להופיע בסרולוגיה לקיו ??

  • + הוסף תגובה
היי מארק ד"ר עמי נויברגר 20/12/2018 00:15
  • זה מקרה ״קצה״ שמצריך מעקב מסודר במרפאת מחלות זיהומיות. בכל בתי החולים הגדולים יש מרפאה ציבורית כזו ואין צורך לחפש ישועות במסגרת פרטית או בפורומים כגון זה. תרגיש טוב

  • + הוסף תגובה
קדחת Q ד"ר עמי נויברגר 05/06/2016 10:15
  • אם יש בעייה תשאיר לי הודעה בפורום עם דרך תקשורת.

  • + הוסף תגובה
קדחת קיו מארק 20/12/2018 00:28
  • 1. תודה על תגובתך המהירה 2. נימצאה במעקב תל השומר גם במירפאה הזיהומית וגם במכון הלב.כי יש אורטוכרדיטיס 3.קבעתי בדיקת דם להבוקר.. 4. מזה כחודשיים נוטל דוקסילין בלבד(ללא פלקווניל או אופלודקס כתוספת וכמקובל) 5.השאלה המיידית היא;האם זה יראה בסרולוגייה...או להמתין עוד כמה שבועות. 6.כמובן שאשמח להיות הקשר בהמשך 7. תודה מראש מארק

  • + הוסף תגובה
Q בדיקת הדם ד"ר עמי נויברגר 20/12/2018 06:12
  • אם הטיפול לא מספק העליה ברמת הנוגדנים תהיה איטית. לא בטוח שזה יראה כבר הבדיקות הקרובות. לתל השומר יש יחידה מצויינת לזיהומים. אל "תתפזר"... לפעמים עצות רבות רק מבלבלות.

  • + הוסף תגובה
קדחת קיו מארק 20/12/2018 20:42
  • ..לפי חז"ל;מרבה עצות מקטין טעויות. עדיף כמה דעות ואז לעשות ממוצע ידוע לי כי לתל השומר יש יחידה לזהומים מצויינת--זו הסיבה למעקב שם פרט לסרולוגיה. איזו דרך אפשרית לגלות החיידק?? למה psr לקיו לא בסל התרופות?

  • + הוסף תגובה
חיסונים בזמן התקררות ליטל 12/07/2020 09:39
  • שלום. אני כבר כמה ימים מקוררת/מצוננת בגלל מזגן. האם מותר לעשות חיסון נגד הפטטיס A וטטנוס במצב כזה או שכדאי להמתין? אגב - במידה ועושים חיסון בזמן חולי האם זה עלול לפגוע באפקטיביות של החיסון?

  • + הוסף תגובה
חיסונים בזמן צינון ד"ר עמי נויברגר 12/07/2020 09:41
  • אין בעיה להתחסן אם יש זיהום קל כמו שאת מתארת. לא אם יש חום גבוה.

  • + הוסף תגובה
המשך המשך 12/07/2020 12:24
  • תודה רבה. סתם שאלה שמעניינת אותי- למה בעצם אסור להתחסן כשיש חום וכו?

  • + הוסף תגובה
זו שאלה טובה ד"ר עמי נויברגר 12/07/2020 12:35
  • בעצם אין סיבה ממש. האיסור נגזר מחיסונים בילדים. לילדים קטנים יש לפעמים פרכוסים בגלל חום גבוה (בלי קשר לחיסון) ולא רצו שיווצר רושם מוטעה של פרכוס שנגרם כתוצאה מהחיסון.

  • + הוסף תגובה
חיסונים תחת השפעת מבטרה פז 06/07/2020 11:59
  • שלום. אמורה לעשות חיסון הפטטיס A וטטנוס לצורך טיסה לחו"ל בעוד כחצי שנה. אני מקבלת מבטרה (פעם אחרונה שקיבלתי היה לפני 5 חודשים ו- 3 שבועות). בדיקת הדם שלי מאתמול יצאה תקינה, מלבד אחוז לימפוציטים שיצא קצת נמוך (18) ואימינוגלובלין M שיצא בנורמה אבל קצת קרוב לפס התחתון. בהתחשב בזמן שבו קיבלתי מבטרה לאחרונה ותוצאות בדיקות הדם, האם לדעתך זה בסדר לקבל חיסונים היום/מחר ויתפתחו נוגדנים או שעדיף לחכות עוד? ואם עדיף לחכות- עוד כמה זמן לחכות?

  • + הוסף תגובה
מבטרה וחיסונים ד"ר עמי נויברגר 06/07/2020 12:07
  • א. כל עוד לא מדובר בחיסונים חיים אין שום בעיה לקבל חיסונים "מומתים" בזמן דיכוי חיסוני. ב. הבעיה היא, כמו שאת כותבת, ביעילות מופחתת של החיסונים בזמן הדיכוי החיסוני. זה כמובן "בסדר" לקבל גם עכשיו את החיסונים, אבל יותר הגיוני לחכות כמה שיותר, זאת אומרת כדאי להשלים את החיסונים מספר שבועות לפני הנסיעה. (מצד שני אם מסיבות "לוגיסטיות" מאוד רוצה להתחסן עכשיו, זה גם בסדר, אבל יעילות החיסון מעט נמוכה יותר).

  • + הוסף תגובה
חיסונים תחת השפעת מבטרה המשך 08/07/2020 09:03
  • איך אני יכולה לדעת אם התפתחו לי נוגדנים לטטנוס אחרי החיסון? אין את הבדיקה הזו בקופה ואני לא מצליחה למצוא מקום שעושה את זה

  • + הוסף תגובה
טיפול רפואי ביוון? איציק 14/06/2020 09:11
  • הי ד"ר, האם כאשר נזקקים לטיפול רפואי נשימתי (למשל בקורונה) ביוון, יש אפשרות להטסה ולקבלת טיפול בארץ, או שהמצה הרפואי לא מאפשר זאת? תודה

  • + הוסף תגובה
שאלה קשה ד"ר עמי נויברגר 14/06/2020 09:14
  • אפשר להטיס חולים עם בעיות נשימתיות ואפילו מונשמים אבל זה לא פשוט. מובן שבעניין הקורונה יתווספו לזה אישורים נחוצים מהרבה גופים כך שזה סיפור. אפשרי כן. פשוט לא.

  • + הוסף תגובה
עקיצה של סרטן באי מאוריציוס אתי 12/06/2020 12:20
  • דר עמי שלום היינו בחופשה באי מאוריציוס, וביתי נעקצה מסרטן. אנחנו כבר 10 חודשים, ומאז הספיקה לעבור 3 ניתוחים בכף היד, ועדיין לא מוצאים מה הבעיה. היינו אצל מיטב הרופאים: כירורג כף היד, זיהומולוג, עור ועדיין לא מוצאים את הבעיה. האם תוכל לעזור במקרה זה? אשמח לפרט יותר במידת הצורך.

  • + הוסף תגובה
סרטן מהסוג האקזוטי ד"ר עמי נויברגר 14/06/2020 09:09
  • מה שבעיקר חשוב בהקשר הזה הוא לקיחת ביופסיות במהלך הניתוח כדי לזהות את החיידק / פטריה / מיקובטקריה שגרמה לזיהום. האם זה נעשה. יכול לשלוח לי חומר למייל a_neuberger@rmc.gov.il

  • + הוסף תגובה
חיסון MMR מנה אחת או שתיים צביקה 11/05/2020 15:34
  • שלום, אני יליד 1976. לפני 3 שנים בשנת 2017 קיבלתי מנה אחת של חיסון MMR במרפאת מטיילים לפני נסיעה לאוקראינה. אינני זוכר אם הרופאה שם ביקשה ממני לחזור כעבור 4 שבועות לחיסון מנה שנייה, בכל מקרה, לצערי לא עשיתי זאת. היום יצרתי קשר טלפוני עם מוקד המרפאה והם שלחו לי סיכום ביקור מאז, שם היה כתוב בהמלצות, חיסון מנה 1. אודה לך אם תוכל להסביר לי מדוע הרופאה המליצה רק על מנה 1, כי אני קורא שזה חיסון שחייבים לקבל שתי מנות ממנו כדי להגיע לחיסון אפקטיבי. תודה!

  • + הוסף תגובה
גילוי נאות וקשר לקורונה צביקה 11/05/2020 16:54
  • אגב, עלי להודות שאני עוסק בנושא בעקבות עיון במחקרים, גם אם ספקולטיביים ולפני חקר עמיתים, שמעידים על קשר אפשרי בין אוכלוסיות מחוסנות בחיסון MMR לבין מקרי התמותה נמוכים מקורונה באוכלוסיות אלה. אשמח מאוד לדעתך בנושא זה גם:)

  • + הוסף תגובה
חצבת וקורונה ד"ר עמי נויברגר 12/05/2020 07:14
  • צריך מאוד להיזהר מהמחקרים הגרועים שמפורסמים בכל מקום עכשיו. הקשרים סטטיסטים זה לא בעיה למצוא, אבל השאלה אם יש להם משמעות אמיתית או שזה רק ביטוי לבעיות באיסוף הנתונים. באופן עקרוני נגיף הקורונה אינו קרוב גנטי לנגיפים הכלולים בחיסון MMR כך שאם הייתי צריך להמר - לא חושב שהחיסון נותן הגנה בעלת משמעות כלשהי לקורונה. גם האמירה הזו שלי היא חצי ניחוש...

  • + הוסף תגובה
שלום יליד 1976 ד"ר עמי נויברגר 12/05/2020 07:12
  • בהנחה שחוסנת בילדותך בארץ קיבלת חיסון בודד כשהיית תינוק ועוד חיסון נוסף לפני הנסיעה לאוקראינה - זאת אומרת סה"כ שני חיסונים. שני חיסונים מספקים לך הגנה מפני חצבת העולה על 99% ולכן אין צורך בחיסון נוסף.

  • + הוסף תגובה
תודה ושאלה אחרונה :) צביקה 12/05/2020 15:43
  • ראשית תודה על תשובתך הנרחבת! העניין הוא שנולדתי בדרום אפריקה ועליתי לארץ בגיל שנתיים, ובפנקס החיסונים שלי אין שום תיעוד לחיסון זה - כך שיש מצב שאכן קיבלתי רק מנה אחת, בשנת 2017. האם יש אפשרות לקבל מנה שנייה כעת, שלוש שנים אחרי המנה הראשונה?

  • + הוסף תגובה
אם לא בטוח שחוסנת פעמיים בחצבת... ד"ר עמי נויברגר 12/05/2020 15:58
  • ממש כדאי להשלים את החיסון השני. אין שום בעיה לקבלו עכשיו או בעתיד. החיסון הראשון לא "הולך לאיבוד".

  • + הוסף תגובה
היריון וזנזניבר נירא 11/05/2020 12:04
  • שלום, אשמח מאוד למענה אני נכנסתי להיריון החודש. ובאוגוסט אני טסה לזנזיבר , את הטיול סגרנו מינואר. האם מסוכן לטוס לזנזיבר למרות שאני בהיריון והאם יש סיכון על העובר? האם יש חיסונים שצריך לקחת אותם?

  • + הוסף תגובה
הידבקות בזיקה במהלך הריון ד"ר עמי נויברגר 12/05/2020 07:16
  • סביר שהסיכון לתינוק להדבקה בזנזיבר הוא לא גבוה, והסיכון לנזק לעובר נמוך בשלב כזה של ההריון. אף אחד לא יודע להגיד מה הסיכון במספרים. מבחינת חיסונים - את בהריון כך שהחיסון היחיד הרלוונטי הוא טטנוס/שעלת שאת ממילא צריכה לקבל בהריון. את שאר החיסונים לא יתנו לך. פשוט תאכלי שם נקי ומסודר.

  • + הוסף תגובה
חיסון לזיקה אתי 10/05/2020 20:37
  • היי,האם צפוי חיסון לזיקה ? או שההגבלה על זוגות שרוצים להכנס להריון/בהריון תשאר עוד זמן רב ? תודה !

  • + הוסף תגובה
חיסון לזיקה ד"ר עמי נויברגר 11/05/2020 06:27
  • לצערי אין. היו מספר מעבדות שעבדו בשלבים מתקדמים על חיסון אבל כרגע הכל נזנח לטובת (או לרעת) הקורונה.

  • + הוסף תגובה
חיסון TBE מירי 11/05/2020 03:05
  • שלום רב. תכננו בקיץ נסיעה ליער שחור ולכן במרץ התחלנו אני ושני ילדים את תהליך החיסון נגד TBE. קיבלנו את החיסון הראשון ונאמר לנו לעשות את החיסון השני כעבור חודש. אך בגלל קורונה הדבר לא התאפשר. כמובן גם הנסיעה שהיתה צריכה להיות בחודש יוני בוטלה. השאלות שלי הן: 1. האם אפשר לעשות עכשיו את החיסון השני, למרות שעבר יותר מחודש מהחיסון הראשון? 2. לכמה זמן תקף החיסון? האם במידה וניסע ליער שחור בשנה הבאה בקיץ נצתרך לעשות חיסון חדש (דבר לא זול בכלל) או שבמידה ונשלים את החיסון עכשיו הוא יהיה בתוקף (ואם כן אז לכמה זמן?) תודה מראש מירי

  • + הוסף תגובה
קודם כל אני אוהב את האופטימיות. ולגבי TBE ד"ר עמי נויברגר 11/05/2020 06:27
  • החיסון הראשון לא הולך לאיבוד אף פעם. פשוט תעשו את החיסון השני. אז הוא תקף לכשנה עד שלוש שנים - תלוי את מי שואלים... עכשיו אין טעם להשלים כלום. נחכה כולנו בסבלנות.

  • + הוסף תגובה
מחלת הנשיקה יאיר 09/05/2020 01:31
  • שלום שמי יאיר ורציתי להתייעץ איתך בנושא תוצאת בדיקת דם לאבחון מחלת הנשיקה. חשוב לציין שאני סובל מכל התסמינים של המחלה. התוצאה שמטרידה אותי : EBNA positive - 10.46 s/co לדברי הרופא שבדק את התוצאות מדובר על נוגדנים המעידים על מחלה בעבר. להבנתי הערך של EBNA אצלי נמוך מאוד ולכן מצביע על מחלה בהווה, ככל שעובר הזמן הערך אמור לעלות, ואצלי הערך נמוך מאוד. ראיתי באינטרנט גרף התנהגות של EBNA שמתחיל בערך ב-10 ועולה בכול שבוע עד לערך גדול מ 100. אשמח לדעתך בעניין רב תודות

  • + הוסף תגובה
מחלת הנשיקה ד"ר עמי נויברגר 09/05/2020 06:45
  • לקוח לנוגדנים הרבה זמן להתחיל לעלות כך שבוודאי לא מדובר במחלה חדשה. הרופא צודק. זה קורה לפעמים...

  • + הוסף תגובה
מחלת הנשיקה יאיר 09/05/2020 10:33
  • התסמינים התחילו לפני כחודשיים, התוצאה 10.46 מבדיקה שבוצעה בשבוע שעבר.

  • + הוסף תגובה
Ebna ד"ר עמי נויברגר 09/05/2020 11:33
  • אולי זו תחילת העלייה ואז אתה כבר מחלים. יותר סביר שזו מחלה ישנה. מה עם נוגדנים ל vcm? בן כמה אתה?

  • + הוסף תגובה
מחלת הנשיקה יאיר 09/05/2020 14:00
  • CMV igM - 0.27 CMV igG -250 היה בעבר. יש שיפור בימים האחרונים. האם ממליץ לבצע בדיקה נוספת עוד שבוע ? מדוע לא מבצעים igG ו - igM גם ל - Evb ?

  • + הוסף תגובה
אי הבנה. סליחה. ד"ר עמי נויברגר 09/05/2020 20:42
  • התכוונתי לנוגדנים ל vcm של ebv ולא לנוגדנים ל cmv שזה בכלל וירוס אחר

  • + הוסף תגובה
Vcm יאיר 09/05/2020 21:47
  • לא מופיע בתוצאות, לדברי הרופא ברגע ש- EBNA חיובי המעבדה לא בודקת את השאר. אני שוקל לבקש בדיקה חוזרת עם כל הפרמטרים. אפשרי, דעתך ?

  • + הוסף תגובה
EBNA יאיר 09/05/2020 21:53
החלמה ממחלת הנשיקה ד"ר עמי נויברגר 10/05/2020 07:16
  • כמעט בטוח שמדובר בזיהום ישן. אולי מדובר בזיהום חדש יחסית אבל גם הוא בשלבי החלמה. אתה בכל מקרה קצת מכלה את זמנך בעיסוק בבדיקות האלו. ה EBV גורם למחלה שפשוט חולפת לבד. אם תמשיך להרגיש ממש רע (חום, ירידה במשקל למשל) תצטרך לחפש סיבה אחרת. אם זה רק חולשה שהולכת ומשתפרת - פשוט תן לזה לעבור לבד.

  • + הוסף תגובה
מחלת הנשיקה יאיר 10/05/2020 09:31
  • נראה שזה הולך ומשתפר, המון תודה על הקשב והעזרה.

  • + הוסף תגובה
בשמחה ותרגיש טוב ד"ר עמי נויברגר 10/05/2020 09:40
זמן לחכון יעל 30/04/2020 14:02
  • חזרנו מהמזרח לפני קצת יותר מחודשיים. האם מספיק לחכות 12 שבועות או שצריך 90 יום? קריטי בגלל חיבור מספר חפיסות של גלולות.

  • + הוסף תגובה
קריטי זה קצת מוגזם ד"ר עמי נויברגר 09/05/2020 06:47
  • ההמלצה היא שלושה חודשים. האם אפשר ״לחפף״ לקצת פחות? אולי? אף אחד לא בדק את זה.

  • + הוסף תגובה
זיקה בר 03/05/2020 12:16
  • שלום. רציתי לדעת מה זמן ההמתנה לגבי כניסה להיריון מהרגע שחזרנו לארץ? אני ובעלי ביצענו בדיקה בשיבא, הוא יצא שלילי, ואני גבולית ואין לגביי תשובה סופית ביקשו לחכות עוד שבועיים לפחות. רוצה לציין שאנחנו כבר חודשיים בארץ. מה עליי לעשות? אם במידה ומגיעה תשובה חיובית כמה זמן אני אמורה לחכות?

  • + הוסף תגובה
כמה לחכות ד"ר עמי נויברגר 09/05/2020 06:46
  • קודם כל המרפאה בשיבא מצויינת וחבל להתפזר על כמה עצות שונות. באופן כללי גם אם נדבקת שלושה חודשים לאחר חזרתך יכולה להיכנס להריון. שבת שלום ובהצלחה.

  • + הוסף תגובה
זיקה בחול לאן 20/04/2020 21:20
  • שלום רב. היינו בטיול בוייטנאם נפאל הודו וסרי לנקה (לפי הסדר) הטיול היה כארבע חודשים ובשבועיים האחרונים מתוך ה4 בסרי לנקה. כמה זמן צריך לחכות כדי להיכנס להריון? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
שלושה חודשים ד"ר עמי נויברגר 21/04/2020 09:49
  • וגם זה עם טווח ביטחון מכיון שבסרי לנקה ספק אם יש העברה פעילה כעת

  • + הוסף תגובה
כמה זמן זה? אתי 26/04/2020 10:49
  • שלום וברכה ד"ר עמי נויברגר! אשמח לדעת האם שלושה חודשים זה 12 שבועות או 90 יום... תודה מראש!

  • + הוסף תגובה
האם צריך לחכות אחרי תאילנד לאן 23/04/2020 17:46
  • היינו בתאילנד בקונקשיין. האם צריך לחכות אחרי זה עוד 3 חודשים נוספים?

  • + הוסף תגובה
רק קונקשן ד"ר עמי נויברגר 23/04/2020 21:42
  • לא מצדיק שינוי בתוכניות היות והסיכוי אפסי. אם יצאתם לעיר זה משהו אחר...

  • + הוסף תגובה
זיקה קרן 10/01/2020 18:01
  • שלום רב, אני ובעלי חזרנו ממקסיקו, הבנתי שיש הנחיה שאומרת להמתין 3 חודשים לפני שנכנסים להריון. האם יש צורך להשתמש בקונדום ב3 חודשים האלה או שאין חובה ואפשר גם לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה (גלולות) ? האם זה משנה את פרק הזמן שצריך להמתין? תודה רבה !!!!

  • + הוסף תגובה
אם מחכים שלושה חודשים ד"ר עמי נויברגר 10/01/2020 20:33
  • לא חייבים קונדום (אבל אז צריך אמצעי מניעה אחר כמובן). שבת שלום.

  • + הוסף תגובה
קיום יחסי מין עם גלולות יעקב 23/04/2020 20:52
  • שלום ד"ר, בהמשך לתשובה שלך. אשתי ואני חזרנו מהפיליפינים לפני כמעט שלושה חודשים. מאז שחזרנו קיימנו יחסי מין עם גלולות כאמצעי מניעה (ולא השתמשנו באמצעי אחר חוץ מהגלולות). האם זה בטוח להיכנס להריון בתום שלושה חודשים? האם יש חשש שהדבקתי את אשתי במהלך היחסים ואנחנו צריכים להמתין שוב שלושה חודשים?

  • + הוסף תגובה
שלושה חודשים ד"ר עמי נויברגר 23/04/2020 21:41
אנשים בני שבעים עד שבעים וחמש אביבה 18/04/2020 14:00
  • אנו יודעים שעל ספינת הטיולים ביפן נדבקו אנשים בני שבעים ומעלה ללא מחלות רקע והחלימו מדוע נאמר כאן שהם בעמדת סיכון מדוע אלה שאין להם מחלות רקע מגיל 65 עד 75 הם לא בעמדת סיכון כי יש לנו אינדיקציה מספינת הטיולים

  • + הוסף תגובה
יש עליה בסיכון עם הגיל ד"ר עמי נויברגר 21/04/2020 09:51
  • לא בדיוק מבין את השאלה אבל ברור שיש בכל גיל כאלו שמחלימים. הסיכוי להסתבך ולמות מתחיל לעלות באופן משמעותי לאחר גיל חמישים, ועולה מאוד מעל גיל שבעים. לאנשים מעל גיל שבעים, גם אם הם בריאים יחסית, יש סיכון משמעותי למות מהנגיף. רק בריאות!!

  • + הוסף תגובה
זיקה ותכנון הריון עלמה 12/11/2017 20:01
  • שלום, אני ובעלי חזרנו מתאילנד לפני חודש ואנחנו מתכננים הריון. הבנתי שאישה יכולה להעביר את הנגיף תוך 8 שבועות וגבר (ביחסי מין) תוך חצי שנה. מה ניתן לעשות במצב זה? אנחנו לא רוצים לדחות את ההיריון. האם ישנה בדיקה לבירור האם נדבקנו, ואם כן, איפה ניתן לעשות אותה? תודה רבה,

  • + הוסף תגובה
בדיקות לזיקה ד"ר עמי נויברגר 12/11/2017 20:48
  • בדיקות מתבצעות אצלנו ברמב"ם בתשלום למעבדה, ובתל השומר עם התחייבות של קופת חולים ולדעתי ללא תשלום נוסף. הבדיקות כוללות בדיקות נוגדנים בדם, וזיהוי חומר גנטי של הנגיף בדם ובשתן, והן זהות בשני המרכזים. תשובות שליליות לשני בני הזוג משמעותן שלא היתה הדבקה ואין סיכון בהריון, אך צריך לציין שכמו בכל אירוע חדש - עדיין אין וודאות מלאה באמינות מוחלטת של בדיקות המעבדה. אם תרצו לתאם את ביצוע הבדיקות ברמב"ם שלחו הודעה. העלות לא זניחה - מדובר על שלוש בדיקות לכל אחד מכם, כל אחת מהבדיקות עולה מאה שקל - זו לא רפואה פרטית אלא תשלום למעבדה

  • + הוסף תגובה
בדיקות שליליות והריון? עלמה 16/11/2017 14:26
  • שלום ד״ר עמי ותודה רבה על תגובתך. רציתי לשאול- במידה והתוצאות יוצאות שליליות האם ניתן לתכנן הריון או שעדיף לחכות בכל מקרה חצי שנה? במידה ואפשר, האם ההריון צריך להיות מלווה בבדיקות מיוחדות?

  • + הוסף תגובה
אין תשובה חד משמעית משום שהנתונים עדיין מצטברים וקשה להתבסס על מעט המקרים שהיו ד"ר עמי נויברגר 16/11/2017 14:48
  • באופן כללי הסיכון לפגיעה עוברית אם כל הבדיקות של שני בני הזוג שליליות נמוך עד אפסי, אבל לא אוכל להתחייב על אפס. עד כמה לוקחים סיכון כל כך קטן - זה קצת עניין של אופי.... סליחה על התשובה הלא חד משמעית, אבל כל זוג צריך לחיות עם ההחלטה שלו - עד כמה יוכלו להיות רגועים בזמן ההריון. מבחינה סטטיסטית אנו לוקחים על עצמנו סיכונים הרבה יותר גדולים בכך שאנו יוצאים לנהוג בכביש החוף בלילה...

  • + הוסף תגובה
בדיקת זיקה במהירות האפשרית מורן 14/03/2018 10:00
  • שלום ד"ר נויברגר, בהמשך להתכתבות שקראתי פה, אני ובעלי חזרנו אתמול מזנזיבר והיינו רוצים להיבדק מאחר ואנחנו לא רוצים לדחות את ההיריון ולעשות הפסקה של חצי שנה. רציתי לשאול מספר שאלות. 1. היכן ניתן לבצע את הבדיקה לנגיף הזיקה במהירות האפשרית ומהי הפרוצדורה? 2. התקשרתי למרפאת מטיילים בשיבא, ואמרו שהתור הכי קרוב הוא עוד חודש... האם זה בסדר? קראתי שצריך לעשות את הבדיקה בסמוך לחשיפה לאזור נגוע. 3. לציין, כי חזרתי מאוד חולה (סימפטומים של שפעת) האם זה יכול להעיד על הדבקות? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
זנזי-זיקה ד"ר עמי נויברגר 14/03/2018 21:24
  • א. הסיכון באפריקה נמוך. ב. הבדיקות מבוצעות בתל השומר וברמב״ם. ברמב״ם בתיאם עם מרפאת המטיילים. ג. עוד חודש בשיבא זה בסדר גמור ד. זיקה בד״כ מסתמנת עם חום, כאבי מפרקים ופריחה. אם מה שאת קוראת לו שפעת היה כזה - יתכן וזיקה. אם היה בעיקר נזלת ושיעול - כנראה שלא

  • + הוסף תגובה
תכנון הריון - זיקה פז 03/06/2018 10:49
  • האם לאחר חצי שנה הסכנה עוברת? אם מחכים חצי שנה יש לבצע בדיקה? במהלך חצי השנה חייבים לקיים יחסי מין מוגנים או שאם מחכים זה לא משנה?

  • + הוסף תגובה
אחרי חצי שנה ד"ר עמי נויברגר 03/06/2018 10:53
  • הסכנה חולפת ואין שום טעם בביצוע בדיקות. אם מחכים חצי שנה ממילא אין צורך להקפיד על יחסי מין מוגנים.

  • + הוסף תגובה
המשך שאלה בקשר לזיקה רעות 19/08/2018 20:14
  • שלום ד״ר נויברגר, תודה רבה על התשובות המפורטות והמועילות. מהו טווח הזמן הרצוי ביותר לביצוע הבדיקות מהרגע שחוזרים ממקום נגוע בזיקה? תודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה
משך זמן מחשיפה לבדיקות זיקה ד"ר עמי נויברגר 20/08/2018 08:07
  • סביר לחכות לפחות שבוע כדי שרמת הנוגדנים בדם, שהגוף מייצר כנגד הנגיף, תעלה. את הנגיף עצמו אפשר למצוא בדם ובשתן גם שבועות רבים לאחר החשיפה. צריך לזכור שההמלצה הפורמלית של משרד הבריאות היא לחכות שלושה חודשים עד לכניסה להריון בלי בדיקות (זה ירד משישה חודשים לאחרונה), ורק מי שלא מוכן / מוכנה לחכות יבצעו בדיקות.

  • + הוסף תגובה
זיקה ... מה יהיה ... רותם 22/08/2018 20:58
  • תודה רבה על התשובות היעילות אחרי דאגות רבות ... אז אפשר לומר שההמתנה יורדת ל3 חודשים וניתן לאחר מכן לנסות להכנס להריון ללא חשש? שנית כל, כמה אנשים נמצאו שקיים בהם הנגיף ? באחוזים גבוהים?

  • + הוסף תגובה
זיקה - המתנה ד"ר עמי נויברגר 22/08/2018 21:11
  • 3 חודשים לאחר החזרה ניתן להיכנס להריון בבטחה. אחוז המטיילים הישראלים שנבדקו ונמצאו חיוביים נמוך מאוד. רוב הבדיקות בוצעו בתל השומר. השאר ברמבם

  • + הוסף תגובה
כבר לא חצי שנה ד"ר עמי נויברגר 22/08/2018 21:12
כיצד ניתן לתאם תור לבדיקות מעבדה ברמבם? ,shli 23/10/2018 11:18
  • הי, חזרנו לפני חודש מתאילנד. כיצד ניתן לתאם תור לרמבם? מבינה שזה בתשלום של 600 שח לשני בני הזוג?

  • + הוסף תגובה
כיצד ניתן לתאם תור לבדיקות מעבדה ברמבם? ,shli 23/10/2018 11:19
  • הי, חזרנו לפני חודש מתאילנד. כיצד ניתן לתאם תור לרמבם? מבינה שזה בתשלום של 600 שח לשני בני הזוג?

  • + הוסף תגובה
תור לרמב"ם ד"ר עמי נויברגר 24/10/2018 08:50
  • 047772360 או להשאיר הודעה באתר המרפאה. לא סגור על המחיר - תשאלי בפניה - אבל זה יותר מ 600 לשני בני הזוג יחד. הכסף הולך למעבדה / רמב"ם - זה לא פרטי באיזושהו אופן.

  • + הוסף תגובה
עדכוני זיקה לשנת 2019 אביב 23/06/2019 16:23
  • שלום ד"ר, תודה על כל המענה הקודם, אנחנו לפני הטיול והסרת הרבה דאגה מליבנו. אנחנו מעוניינים להכנס להריון לאחר טיול למזרח (וייטנאם, לאוס, בורמה, פיליפינים או תאילנד) שעתידי להיות בקיץ הקרוב. כיצד נוכל לברר האם המקומות הללו בעלי סיכון לזיקה? באתר משרד הבריאות ישנה כמעט כל מדינה אפשרית.. בנוסף, ראיתי שכתבת שזמן ההמתנה המומלץ לכניסה להריון כרגע הוא 3 חודשים (במקום 6) האם זה מכוון לשני בני הזוג? תודה רבה(:

  • + הוסף תגובה
עדכוני זיקה 2019 לימור 29/07/2019 07:42
  • בוקר טוב דר אני ובעלי נמצאים בחופשה בתיאלנד לפי תגובתך הבנתי שזמן ההמתנה המומלץ או שלושה חודשים מהחזרה ואז אפשר להיות בטוחים שאין סיכון להיכנס להריון האם זה מכוון לשני בני הזוג זמן ההמתנה תודה ליום טוב

  • + הוסף תגובה
זיקה סתיו 09/04/2020 22:00
  • היי ד''ר, בהמשך להתכתבויות, אשמח לדעת האם התדירות ירדה ל3 חודשים עבור הגבר על מנת להיכנס להריון בצורה בטוחה והאם כדאי בכל זאת לבצע בדיקות לאחר מכן?

  • + הוסף תגובה
טוב לעסוק בוירוס שהוא לא קורונה ד"ר עמי נויברגר 10/04/2020 10:36
קורונה בהריון שמש 09/03/2020 19:51
  • האם קיים סיכון לנשים בהריון? מה ההשפעה של הנגיף לנשים בהריון והאם יש סיכון להעברה לעובר?

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום מרפאת מטיילים רמב"ם

הצטרפו לאינדקס הרופאים!