רופאים בתחום
ד"ר ליאורה אברמוב ד"ר ליאורה אברמוב
מנהלת המרפאה לטיפול מיני במרכז לבריאות האישה "ליס" קרא עוד
ד"ר רם איתן ד"ר רם איתן
מנהל תחום אונקו - גיניקולוגיה במרכז איה מדיקל קרא עוד

פורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה

פרופ' ירון צלאל

פרופ' ירון צלאל
פרופ ירון צלאל, מומחה למיילדות וגינקולוגיה, המבצע את סקירות המערכות במרכז הרפואי החדש ברמת החייל ואת דקורי מי השפיר בבית חולים אסותא.פרופ' צלאל שירת בצה"ל כרופא מוטס ביחידת החילוץ והפינוי של חיל האויר עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • פומיניק - כאבי בטן תחתונה חזקים. מה עושים?
  • רון
  • 19/10/2018 11:29
  • שלום, בת הזוג החלה ליטול את הגלולה פומיניק לפני 11 יום. הרופא רשם תרופה כי לדעתו מתאימה לה יותר ( יש ציסטות בשחלות). יומיים לאחר לקיחת הגלולה סבלה מדימום די חזק שהלך ודעך עם הזמן ולאחר מספר ימים כבר לא נראה ואולי פסק אך יחד עם זאת גם החלו כאבים חזקים (לעיתים חזקים מאד ולעיתים חלשים) באיזור הבטן התחתונה. האם יש צורך ואפשר להפסיק את התרופה עד לפגישה עם הרופא בעוד כשבועיים? מה עליה לעשות עד אז? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פמיניק כרבי בטו
  • פרופ צלאל
  • 19/10/2018 17:56
  • בדיקת בטא ופרוגסטרון
  • שירי
  • 18/10/2018 22:50
  • פרוגסטרון
  • פרופ צלאל
  • 19/10/2018 08:23
  • הריון חוץ רחמי
  • מיסאא
  • 16/10/2018 11:50
  • עכירות שומן פריטוניאלי
  • מיסאא
  • 17/10/2018 09:58
  • הרופא המטפל ששלח אותך לבדיקת ה- CT צריך להתייעץ עם הקרדיולוג ולתת לך תשובה. אייני יודע מה הסיבה שבגללה בצעת הבדיקה ואת כל הממצאים ולכן זה צריך להיות בדיון בין רופאך לבין הרנטגנולוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עכירות שו ן פריטוניאלי
  • מיסאא
  • 17/10/2018 12:56
  • מ4 חודשים ואני מרגישה נפיחות בבטן ודופק חזק חזק בבטן עליונה באמצע מעל הטבור עד למחת החזה נפיחות שפועמת חשה דופק חזק חזק באיזור הזה כשאני לוחצת בבטן עליונה מרגישה משהו שזז או מתנגד לי באולטרסאונד לא רוא כלום בסיטי בטן ללא ח.נ הכל תקין חוץ מרושם חעכירות שומן פריטוניאלי ורשמו לבירור נוסף לעסור עוד סיטי עם חומר ניגוד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נפח מי שפיר AFI
  • גלי
  • 16/10/2018 11:17
  • שלום פרופסור, בכל האולטרסאונדים שביצעתי עד היום כולל בסקירת מערכות, לא מדדו AFI ותמיד רשמו שכמות מי השפיר תקינה . עכשיו בשבוע 35 פתאום טכנאית שהיתה בבית החולים מדדה לי לראשונה AFI ויצא 23. אציין כי העוברית באחוזון 86% בהערכת משקל ואין סוכרת. האם הערך מראה על ריבוי מי שפיר? למה זה צץ פתאום ? ומה עלי לבדוק כעת ? תודה רבה על המענה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא נמדד AFI קודם לכן כי כל הבודקים לא התרשמו מריבוי מים. AFI 23 זהו ריבוי יחסי. זה בתוספת עובר באחוזון 86 מעלה חשד לסכרת הריונית. ממליץ לחזור שוב על OGTT (העמסת סוכר 100 גר) ואולי גם סקירה מכוונת לריבוי מי שפיר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוודה על התשובה!
  • גלי
  • 16/10/2018 13:32
  • כאבים באגן
  • יעל
  • 03/10/2018 21:49
  • שלום! מזה 7 ימים שאני סובלת מכאבים בבטן התחתונה והגב התחתון, עם תכיפות למתן שתן. הייתי אתמול אצל הרופאת משפחה ששללה דלקת בדרכי השתן והפנתה אותי לרופאת נשים, עשיתי אולטראסאונד אצל הרופאת נשים ונמצא שיש לי נוזל באגן בכמות מועטה-בינונית בשחלה השמאלית. שחלה ימנית תקינה. איני בהריון ואף ביצעתי בדיקה, רציתי לדעת כמה זמן עוד יכולים להימשך הכאבים האלו? והאם נטילת גלולות יכול למנוע ממצב כזה לקרות שוב? תודה מראש!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שבוע 10 עובר וחשש להריון מולרי
  • ע.א
  • 03/10/2018 21:23
  • שלום רב, אני בשבוע 10 להריון. לפני כשבועיים החל דימום, בביקור אצל הרופא, ובדיקת א.ס הופיע עובר עם דופק בגודל מתאים לשבוע, אך הופיעו ציסטות ברחם. הגעתי לביקורת היום, העובר מתפתח כראוי, הדימום פסק, אך עדיין יש ציסטות. הועלתה השערה להריון מולארי בגלל רמת בטא גבוה בשבוע 5 (105500). הרופא טען היום כי הוא "לא חושב שמדובר בהריון מולארי ושעדיף לחכות לשקיפות העורפית כדי לוודא". האם זה לא מסוכן לחכות במידה וחלילה מדובר בזה? חשוב לציין שחזרתי היום על בדיקת הבטא ויצא ערך של 208000. תודה מראש!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לפי ה תיאור שלך לא ניתן לשלול הריון מולרי. כמובן שצריך לראות זאת בעיניים כדי לתת ייעוץ יותר מפורט. מסכים אתך שרצוי לבדוק כמה שיותר מהר ולהחליט לגבי האבחנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בחילות בהריון
  • מירי
  • 20/09/2018 00:57
  • בחילות בהריון
  • פרופ צלאל
  • 20/09/2018 02:56
  • בדיקות לפני הריון ראשון
  • דנה
  • 12/08/2018 00:01
  • שלום 1. האם יש טעם לבצע בדיקות רוטינה לפני כניסה להריון ראשון לפני ירח דבש בתאילנד? האם עדיף לבצע את הבדיקות רק לאחר החזרה לתאילנד? 2. אם מעולם לא חליתי באבעבועות רוח, האם נדרש להתחסן לפני כניסה להריון? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות לפני כניסה להריון
  • פרופ צלאל
  • 12/08/2018 02:49
  • שלום לך פנית לפורום הלא מתאים. זה פורום העוסק בסקירות מערכות ודקורי מי שפיר אנא התייעצתי עם רופאך המטפל אילו בדיקות וחיסונים מומלץ לבצע לפני ההריון. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפ גנטי
  • פ
  • 01/08/2018 17:31
  • שלום, אינני בטוחה ששאלתי קשורה לפורום זה,אך אשאל בכל זאת. בת 42,הריון ivf.שבוע 20. שקיפות עורפית תקינה(יחסית לגילי). סקירת מערכות ראשונה תקינה. קיבלתי היום את תוצאות דיקור מי השפיר. תוצאה תקינה של cma.נשללו תסמונות כרוסמוליות הקשורות בסבירות גבוהה בליקוי,תסמונת גנטית או תסמונת נוירוהתפתחותית ידועה. בבדיקה אותר שינוי-תוספת בגודל 487kb בכרומוזום 1q44,המכילה את הגנים kif26b וsmyd3. הממצא הוא נדיר ולכן המידע עליו כרגע מוגבל. במאמרים האחרונים דווח כי לגן smyd3 יתכן וקיים קשר למיקרוצפליה,במקרה הנידון מדובר בתוספת. היועצת אמרה שבדר"כ במקומות אחרים אפילו לא מדווחים על זה,אך המדיניות שלהם אומרת שצריך. אמרה שאעקוב ואעשה אולטרסאונד. יש לי בעוד כשבוע סקירה מאוחרת. האם יש לי למה לדאוג? קשה לי להתאפק עד הסקירה אשמח לתשובתך. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ציפ גנטי
  • פרופ צלאל
  • 01/08/2018 18:46
  • קרוב לוודאי שאין סכון בממצא הזה. את צריכה סקירת מערכות טובה גם עכשיו (מאוחרת) וגם בהמשך סקירה שלישית (שבוע 30-32) עם דגש על מדידת הראש והמח. עוד משהו שאת יכולה לעשות זה ייעוץ גנטי נוסף את יכולה להתקשר לפרופ שרוני 0522937000 ולהגיד לו ששלחתי אותך אליו בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אורך ירך FL
  • מאיה
  • 25/07/2018 09:35
  • שלום פרופ צלאל, היום עשיתי סקירה מאוחרת. אני בשבוע 23 עגול ואורך הירך FL שנמדד יצא מתאים לשבוע 25 . האם הסטיה תקינה ? האם זה אומר שהעוברית תיוולד גבוהה יחסית ? תודה :)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דימום בן וסתות
  • ליליאן
  • 21/07/2018 16:19
  • בת 20. 11 חודש אחרי לידה..אחרי שסיימתי מחזור ביומיים קיבלתי דימום בן וסתי .. כבר יותר מ20 יום אני סובלת עדין מהדימום. שבוע ראשון היתי אצל הרופאה היא אמרה שזה טבעי.. אבל ממש לא נראה לי סביר דימום בן 20 יום . והוא רק מתחזק.. האם יש תרופה שאפשר לקהל במיון? שתעצור את הדימום..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דופלר באולטרסאונד
  • ענבר
  • 19/07/2018 11:21
  • דופלר
  • פרופ צלאל
  • 19/07/2018 11:27
  • שלום ענבר. האולטרהסאונד עצמו עובד על עקרון הדופלר - שלחית גלי קול כלפי עצמים וקבלת תמונה. אחרת לא הית רואה את העובר. כדי לשמוע את דופק העובר יש להשתמש ב- PULSED DOPPLER וזה כנראה מה שמדאיג אותך. כך שאם לא השמיעו לך את הדופק אלא רק הראו לא השתמשו בשיטה זאת (למרות שגם אם משתמשים לזמן קצר לא קורה כלום)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה פרופ !
  • ענבר
  • 19/07/2018 13:41
  • דחוף זן 68 בדיקת HPV
  • רוית
  • 19/07/2018 08:38
  • שיתי בדיקת פאפ- significance (asc-us) HPV Typing was requested אגב רוצה לצין שמרגישה כמו גרד והפרשה לבנה דלילה. אין נגעים כמו פצעים יבלות או דמויי כרובית על אברי המין.יכול להיות שהבדיקה אינה תקינה בגלל דלקת פטריה בבדיקת HPV יצא זן- 68 HIGH RISK מתוך 36 הזנים אחד או יותר מה אני עושה איך מטפלת בכך מה אני עושה האם יש חיסונים לזה טיפול לכך האם אפשר להיכנס להריון בבבקשה תשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • PAPS
  • פרופ צלאל
  • 19/07/2018 10:02
  • CMV
  • שחר
  • 17/07/2018 23:17
  • פרופ' שלום ב12.4 ערכתי בדיקת CMV שנמצאה שלילית (לא מחלה פעילה ולא נוגדנים ממחלה קודמת). כך היה גם בכמה בדיקות שנעשו קודם לכן. ב10.7- בעודי שבועיים לאחר ביוץ ביצעתי בדיקת CMVונמצא CMV IGG- 9.5 נרשם בהערות- "גבולי עשוי פעמיים, בנוסף הדגימה נבדקה בשיטה נוספת ונמצאה שלילי לIGG". CMV IGM נמצא שלילי ( הערות- מומלץ לחזור בעוד כשבועים). כיום אני בשבוע 5+6 להריוני. על מה הבדיקה מעידה? האם ייתכן כי בשלושת החודשים שבהן לא ביצעתי בדיקה הייתה מחלה פעילה. אחזור על הבדיקה, אך בינתיים רציתי לדעת עוד מידע בנדון. תודה רבה מראש על כל ייעוץ ועזרה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה פרופ צלאל.
  • שחר
  • 18/07/2018 12:08
  • בדיקת פאפ- בהול אשמח למענה
  • מיטל
  • 12/07/2018 08:29
  • עשיתי בדיקת פאפ- האבחנה PAP SMEAR SUSPICIOUS NOT YET DIAGNOSED הופניתי לקולפוסקופיה גינוסקופיה בדף הנוסף שקיבלתי- LB CYTOLOGY NO CILNICAL history Satisfactory less than optimal Transformation zone is absent\scanty Atypical Squaous cells of undetermined significance (asc-us) HPV Typing was requested אגב רוצה לצין שמרגישה כמו גרד והפרשה לבנה דלילה. אין נגעים כמו פצעים יבלות או דמויי כרובית על אברי המין.יכול להיות שהבדיקה אינה תקינה בגלל דלקת פטריה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דלקת
  • מורן
  • 12/07/2018 08:01
  • שלום רציתי בבקשה לשאול.. אני רואה כל הזמן הפרשות לבנות נוזליות וגרד אי רוצה לדעת ממה יכול לנבוע האם זה פטריה או דלקת ? האם לקיחת תרבית בעזרת מטוש ..אפשר לדעת תשובה ישירות במקום אצל רופא נשים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דימומים בגיל המעבר
  • ***
  • 08/07/2018 11:43
  • שלום רב, עברתי היסטרוסקופיה בעקבות דימומים בגיל המעבר. בתשובות שהתקבלו נכתב: non-atypical endometrial hyperplasia תוכל לומר לי בבקשה אם זה תקין או לא?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • COOMBS INDIRECT POSITIVE בהריון
  • יעלי
  • 01/07/2018 21:30
  • דיקור מי שפיר
  • פ
  • 23/06/2018 11:28
  • שלום, אני אמורה לעשות דיקור מי שפיר בעוד כמספר שבועות. אני גרה בקומה רביעית ללא מעלית,האם אחרי הבדיקה אוכל לעלות ארבע קומות? או שכדאי שאלך לנוח במקום אחר ביומיים שאחרי? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דקור מי שפיר
  • פרופ צלאל
  • 30/06/2018 14:52
  • רצוי לא לעלות 4 קומות ברגל לאחר דקור. אם עש לך מקום אחר להשאר בו יום יומיים לאחר הבדיקה עדיף. אם אין ברירה אז לעלות קומה קומה ולנוח קמעה בין הקומות. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצאים באולטרסאונד דופלר
  • חגית
  • 30/06/2018 12:52
  • שלום ד"ר , אני בת 54ללא מחזור כשנה וחצי . לאחרונה בשל כאבים בבטן תחתונה ותחושה של לחץ בבטן הופניתי לס בדיקות . בניהן : אולטרסאונד דופלר אגן . והסטרוסקופיה . באולטרסאוד נצפתה רירית רחם בעובי 7.5 סמ דוגלס מעט נוזל .וכן שחלה ובתוכה נצפה מבנה ציסטי בעל הדיות מעורבת בגודל 18*18 ממ. בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית שבוצעה לאחר האולטרסאונד, נצפו הדבקויות וילוניות שהופרדו. חלל הרחם נצפה תקין עם מעט הדבקויות וילוניות שהופרדו. חלל הרחם נראה תקין. אשמח להסבר אודות הממצאים . תודה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ממצאים בבדיקה
  • פרופ צלאל
  • 30/06/2018 14:50
  • אין סיבה לדאגה אם ההיסטרוסקופיה תקינה אז אין מה לדאוג מעובי הרירית ופס הנוזל נובע קרוב לוודאי מהתדבקויות ומהיצרות הצוואר. הממצא הציסטי בשחלה נראה כפונקציונלי וקטן למרות שאין מחזור. מציע לחזור על אולטרהסאונד בעוד 3 חדשים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)