רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' אדי קרניאלי פרופ' אדי קרניאלי
מנהל מכון אנדוקרינולוגיה סוכרת ומטבוליזם בי"ח... קרא עוד

פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

פרופ' ננסי אגמון-לוין

פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאלרגיה ואימנולוגיה ומשמשת כמנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה וכן סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומרתחומי עיסוק עיקריים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • פריחה ממושכת
  • טלי
  • 19/11/2018 16:42
  • רציתי לשאול. האם ויסקוליטיס זו מחלה ממשפחת המחלות רקמת חיבור ? דבר נוסף חושדים שיש לי פריחה שנובעת ממחלת רקמת חיבור. עושים לי פוטוטסט. במידה ואכן כן מדובר במחלת רקמת חיבור איזה תגובה עלולה להיות בעור? כרגע אני לאחר חשיפה שניה ורק מרגישה בחילה אחרי החשיפה.הידיים נהיו רק טיפה שזופות יותר. והפנים למרות שהיו מכוסות ...הופיע כ 5 ש אחכ עיגול אדום על האף. האם יש קשר? אודה למענה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסרת שיער בליזר
  • סיגל
  • 16/11/2018 18:02
  • כאבי רגליים
  • אנבל
  • 11/11/2018 15:28
  • שלום. מזה 3 חודשים הנני סובלת מכאבים בשתי הרגליים. אזור היריכיים והשוקיים. בנוסף ירדתי במשקל 7 קילו בזמן זה. (משקלי היה 51 והיום הוא 44) לבירור עשיתי emg שהיה תקין. וגם cpk. בירור ראומטולוגי שלא העלה דבר חוץ מנוגדני asca חיוביים.בימים האחרונים בזמן שעשיתי עיסוי ביריכיים הרגשתי מתחת לעור כמו גולות קטנות ומרובות שחלקן כואבות.על מה יכולה להעיד התופעה הזו? מודאגת מאוד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנבל שלום, כאב בירכיים/שוקיים יכול לבטא בעיות שונות , דלקתיות ושאינן דלקתיות , כאלה הקשורות לשרירים, עצבים או אחרים. . בעיות אלה ניתנות לעיתים לאבחון יחסית בקלות למשל פגיעה בעצבים גדולים (מאותרת לרוב ב - EMG - אשר היה תקין) מנגד פגיעה בעצבים קטנים דורשת בירור אחר לגמרי - אך תחושת הכאב שלך יכולה להיות זהה. . לא ניתן לסייע לך בלי בדיקה מקיפה ובירור של כל המדדים כולל הסיבה לירידה במשקל. לכן מציעה שתגיעי למרפאת מומחים באחד המרכזים הרפואים הגדולים - להמשך הבירור. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה
  • אנבל
  • 16/11/2018 17:17
  • השאלה לאן לפנות? למרפאת מומחים למה? הרופאים בקופ"ח לא מפנים אותי לשום דבר. אז השאלה למי אני אמורה לפנות ואיך אפשר ללא הפנייה. תודב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול לייזר להסרת שיער
  • סיגל
  • 16/11/2018 11:22
  • שלבקת חוגרת
  • סוז
  • 14/11/2018 20:00
  • שלום, אני בשבוע 12 להריון ואבי אובחן כחולה בשלבקת חוגרת. ביקשתי מאמא שלי לא להגיע אליי הביתה מחשש שהיא תידבק ותעביר את המחלה אליי. הבנתי שיש לה השלכות הרסניות ובלתי הפיכות בהריון ולבטח בשליש ראשון. אמא שלי הלכה לרופא ועשתה חיסון נגד המחלה וגם בדיקת נוגדנים אך תוצאותיה יגיעו רק בעוד שבוע שאלותיי הן: 1. האם החיסון פעיל בגוף מיידית? 2. אין לאמי תסמינים של שלבקת, האם יתכן שאמא שלי אכן נדבקה מאבי. ואם כן והיא קיבלה חיסון בזמן "דגירה" איך זה משפיע? 3. כמה זמן עליי להמתין עד שאוכל להותיר לאמא שלי להיפגש איתי? האם החיסון פןעל מידית? 4. מתי אבי כבר לא יהיה מדבק ויוכל גם הןא לבוא אליי? לי היה לי אבעבועות רוח כשהייתי ילדה אבל חברה מהעבודה שגם חלתה באבעבועות בילדותה חלתה בהמשך חייה בשלבקת חוגרת..קראתי הסברים סותרים בעניין. אז לא הבנתי..אם היה לי אבעבועות אני מחוסנת? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום סוז, שלבת חוגרת היא למעשה "התעוררות" של נגיף רדום בגוף . כלומר לאחר שנדבקים באבעבועות רוח בילדות, הנגיף הופך רדום למהלך החיים. הוא יכול ל"התעורר" כאשר מערכת החיסון אינה במיטבה - למשל בגיל המבוגר ו/או בחולים עם מחלות אוטואימוניות כחולות זאבת. כלומר שלבקת היא ברוב המכריע של המקרים "התעוררות" של נגיף בגופו של החולה ולא הדבקה מאדם אחר (בניגוד לזיהום הראשוני באבעבועות רוח). ולכן מי שחלה באבעבועות רוח נמצא בסיכון לשלבקת (זה לא מגן). לסיכום - נראה כי הסיכון שאמא שלך תבקר אצלך וכתוצאה מהביקור את תחלי - קטן מאוד מאוד. בברכה, .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום פרופסור
  • טלי
  • 14/11/2018 16:46
  • שלום פרופסור ננסי. אני בת 30 סובלת כבר למעלה משנתיים מפריחה בעיקר בגפים. לאורך כל היד ולאורך כל הרגל.ופריחה מעט שונה ללא קשקשת בבטן. הפריחה מעקצצת ומגיעה בהתקפים.הנגעים החדשים שורפים מאד!ומהתקף להתקף הפריחה מחמירה יותר כתוב נגעים אריתרמיים פפולות לא מתוחמות היטב מחופים קשקשת עדינה טלאים של עור אטרופי. ולאחרונה התפשטה לאזור הפנים סביב הפה. וסביב העיניים. לאחרונה אושפזתי 9 ימים לבירור. אך טרם נמצאה הסיבה לפריחה לצערי.בביופסיה הראשונה כתוב שמדובר ויסקוליטיס. אך נעשתה לי ביופסיה נוספת עמ לאשש את האבחנה. ומכיוון שקיימות חשד נוסף ל. לופוס.plc.דרמטיטיס.ו mf.ודרמטומיוזיטיס. בבדיקות :160 Ana1 ו אנטי dan גבולי. גמופתיה 20.2 וESR 24 אני סובלת מאד משריפה של העור ותחושה של דקירות בגוף.מקבלת סטרואידים לגוף ולפנים.ואין הטבה .התחלתי לאחרונה שימוש בקורטיזון בכדורים 40 מ"ג. קיימת הטבה חלקית. כרגע ממתינה לתוצאות ביופסיה. מה עוד עליי לעשות? אני חוששת ומבולבלת מאד. (בעברי הפלות רבות. ואמא עם סקלרודרמה). אודה למענה. האם טיפול בפוטותרפיה יכול לעזור? והאם יכול להיות אטופיק דרמטיטיס ללא גרד בכלל?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • במידה וקיים חשד ללופוס - יש הכרח לברר פרופיל נוגדנים מורחב ולוודא שאין התווית נגד לחשיפה לפוטותרפיה (שהיא למעשה דומה לחשיפה לשמש).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קיים חשד גם לופוס אבל-
  • טלי
  • 14/11/2018 21:25
  • ונאמר לי שכל בירור הנוגדנים המלא יצא שלילי. אבל כן נאמר לי...שיש סיכוי שהפרילה תתפרץ ותתגבר עוד יותר.וכרגע זה יהיה רק טסט במשך שבוע. מה יכול לגרום לפריחה כזו שגורמת לתחושה של צריבה עד כדי תחושה של כוויה. הפריחה משאירה לי צלקות. ולא יודעים מה יש לי. מחכים לביופסיה הנוספת. איזה עוד בירור אני יכולה לעשות? והאם כדאי לעשות את הטיפול בפוטותרפיה הניסיוני הזה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מרפן
  • פנטומס
  • 14/11/2018 16:57
  • תסמונת מרפן היא מחלה גנטית (ואינה מחלה אוטואימונית) הבירור למחלה זו הוא גנטי (ניתן לפנות ליועץ גנטי מטעם הקופה ו/או במרכזים הגדולים בבתי החולים ו/או באופן פרטי) ניתן לחשוד באבחנה בסבירות גבוהה על ידי בדיקת אקו לב (שורש אבי העורקים) ובדיקה רפואית - מומלץ לפנות לרופא. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת SAA
  • סיון
  • 06/11/2018 09:48
  • בדיקת דם
  • אבנר
  • 03/11/2018 21:18
  • שלום, טופלתי במשך 6 שנים בפרדניזון. כדי להפסיק את מינון הסטרואידים התבקשתי לעשות בדיקת דם ACTH-8 am. הערכים התקינים הם 0-46 ואילו בבדיקה התקבלה תוצאה גבוהה של 86.9 מה זה אומר? מה צריך לעשות? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אבנר שלום, אינני יודעת מדוע טופלת בפרדניזון , ו/או מדוע בוצע לך בדיקת ACTH לכאורה - וחשוב להדגיש זאת - שכן מדובר בבדיקה יחידה שלרוב אינה משקפת או מאפשר לבצע אבחנה - רמת ה ACTH גבוהה (ראשית בחלק ממערכות הבדיקות בשעות הבוקר רמה עד 100 יכולה להיות תקינה, לא נבדקה במקביל רמת קורטיזול ולא מלחים בדם ובדיקות אחרות החיוניות לביצוע אבחנה. בנוסף אם אתה נוטל תרופות נוספות (למשל אינסולין) זה עלול להשפיע על הבדיקה. הצעתי אנא פנה לרופא מומחה לאנדוקרינולוגיה (רפואת הבלוטות וההורמונים ) אשר הוא אמון על בעיות בתחום זה. הרופא יאשש בשלב ראשון שתוצאת הבדיקה שקיבלת אמינה ובמידת הצורך ישלים בירור לוודא האם יש חסר הורמנלי ובהתאם האם ניתן להפסיק את הטיפול בפרדניזון וכיצד לעשות זאת. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסונים
  • לורה
  • 02/11/2018 17:26
  • חולת אפלהapL מטופלת רק בקומדין לקראת גיוס תידרש לחיסון שפעת דלקת קרום המח טטנוסו צהבת מה עמדתך לגבי החיסונים האים עלולים לגרום לקריש דם או מתסמונת אפלה להפוך ללופוס? האים עדיף לפצל בן החיסונים שלא להעמיס על מערכת החיסון?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לורה שלום, מתן חיסונים לחולים הלוקים במחלות אוטואימוניות בכלל ו APS בפרט הוא מורכב ודורש התאמה אישית כמה כללים חשובים לכל המטופלים 1. מומלץ להתחסן כאשר המחלה מטופלת ויציבה - ועל כך יוכל לענות הרופא המטפל 2. מומלץ להמנע מחיסונים חיים מוחלשים - גם במקרה זה במקרים חריגים ניתן לאשר חיסונים כאלה כאשר החשיבות של החיסון עולה על הסיכון שבו. 3. כדאי להעריך נחיצות החיסון עבור כל מטופל לדוגמא - החיסון כנגד טטנוס (בעיקר לאחר פציעה) הוא חיסון מציל חיים ולכן מוגדר כחיוני . לפיכך הרושם כאשר חולת APS מטופלת בקומדין ומאוזנת , ואין מחלה אוטואימונית אחרת - אין מניעה להתחסן עם זאת כדאי שהרופא המומחה ל APS ועוכב אחריה יתן חוו"ד מסודרת (ניתן להשלים בדיקות דם ולבדוק איזה חיסונים אכן נחוצים) ובהתאם לתת הנחיות כיצד להתחסן. מנסיוני אפילו למטופלי אשר התגייסו לצהל הצלחנו להתאים פרוטוקול חיסונים בטוח לכל אחד, ובמידה והערכה היתה כי נכון לוותר על אחד החיסונים, או לפצל את החיסונים שלא ינתנו בו זמנית הפרוטוקול בוצע בהצלחה. גיוס נעים. בברכ,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריחה בעור מציקה
  • טלי
  • 27/10/2018 23:39
  • שלום פרופסור ננסי. אני בת 30 סובלת כבר למעלה משנה מפריחה. זה מגיע בהתקפים. דקירות בכל הגוף ואז מופיעים נראים אדומים עם קשקשת באמצע. אדומים וכואבים. אבל לא מגרדים. זה מופיע בעיקר בכפלי הישבן הרגלים והזרועות לכל אורכם. זה מציק לי מאד. במקלחת אם המים טיפה חמים...הנגעים בוערים לי כמו כוויה. כבר לא יודעת מה לעשות! ויש לי יובש נוראי מעל העיניים. מה לעשות? אני ממתינה כבר 9 שבועות לתוצאות הביופסיה. בינתיים כל הגוף עם צלקות. מה עליי לעשות? אני סובלת. למה יכול להתאים הנגעים האלה? איך אפשר להבחין בין אטופיק דרמטיטיס ללופוס,?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טלי שלום, אני מעריכה כי ניתן לעזור לך גם בטרם התקבלה תשובת הביופסיה - לפחות להקלה על התסמינים שאת מתארת. אך לשם כך עליך להגיע לרופא מומחה לצורך קבלת טיפול ראשוני לפחות. מרבית תשובות הביופסיה מגיעות תוך 3-4 שבועות , ולכן מציעה שתפני לרופא שביצע את הביופסיה לברר מדוע חל עיכוב שכזה. ואחרון אחרון - בין דרמטיטיס אטופית ללופוס של העור - אפשר להבדיל לעיתים רק על סמך מראה (ורופא מיומן יוכל בחלק מהמקרים כבר בבדיקה הגופנית לקבוע מי מבין השתיים אשמה) כמובן שבדיקות דם יכולות לסייע למשל - ספירת אאוסינופילים ורמת IGE לאטופית, לעומת ANA ורמות משלים לזאבת במקרים מורכבים במיוחד צריך ביופסיה - שבה הצביעות הייחודיות לכל מחלה יאפשרו אבחנה בין השתיים. אבל הכי חשוב - לשתי המחלות יש טיפולים במשחות, בכדורים, בתרופות כימיות ו- ביולוגיות - והסיכוי להביא להקלה משמעותית ואפילו החלמה של כל אחת משתי המחלות הוא בהחלט בהישג ידנו.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה לך פרופסור -
  • טלי
  • 30/10/2018 21:45
  • היפו סטרואידים במחלת אדיסון
  • חני
  • 29/10/2018 08:30
  • שלום רב, לפני כמה חודשים אובחנתי כחולה במחלת אדיסון. התחלתי מיד טיפול בפרדניזון 5 מ"ג. החל ממוצ"ש האחרון ועד אתמול בלילה הייתי תחת התקפה של המחלה (הקאות, שלשולים, חולשה, חום ושינה מרובה). הפסיכיאטרית שלי הורידה לי לפני שלושה שבועות את מינון הציפראמיל מ 40 מ"ג ל 20 מ"ג כי הייתי ב high לא נורמאלי. האם יש קשר בין השניים??? אתמול בבוקר עוד הספקתי לקחת 10 מ"ג פרדניזון כי כך הנחתה אותי הרופאה האנדו'. השאלה אם זה מספיק (כי בכל זאת זה נמשך עד הלילה) והשאלה הנוספת, האם להגדיל את מינון הפרדניזון ולכמה????? תודה מראש, חני.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חני שלום, תסמונת אדיסון יכולה להופיע במסגרת מחלות אוטואימוניות שונות (אך לא פרטת האם זה כך במקרה שלך). איזון תרופתי ובפרט מינון הטיפול בסטרואידים דורש התאמה אישית והוא אינו נטול סיכונים. אני מאוד ממליצה לפנות לאנדוקרינולוגית ו/או לרופא משפחה לצורך התאמת הטיפול התרופתי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Anterior horn disease
  • Nezer
  • 23/10/2018 08:00
  • שלום רב ממציאי בדיקת ה-EMG העלו שאני לוקה בanterior horn disease אני מאוד אשמח באם תוכלי לפרט לי קצת ולתת לי איזושהי תמונת רקע על המחלה בברכה ובתודה מראש נזר סנדלר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נזר שלום, אני חושבת שאתה צריך לפנות לנוירולוג לצורך השלמת הבירור. מחלות הקרן הקדמית הן לרוב מחלות נוירולוגיות ניווניות ואחרות - אשר בהן נפגע איזור מסוים בחוט השדרה המכונה הקרן הקדמית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מדד גבוה בספירת דם וחולשה קשה
  • שירי
  • 21/10/2018 20:09
  • עקב חולשה קשה מיגרנות תכופות נעשתה ספירת דם ערכי [WBC[10/30 D היו גבוהים מעט מהנורמה ואף ערכי הCRPהיו גבוהים הרבה מהנורמה 9.30 ערכי MHCHהיו נמוכים מהנורמה מעט 31 האם הבדיקות מסבירות את החולשה האדירה והכאבי ראש ומפרקים מה הבדיקות מספרות אעריל מענה בהקדם

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מדדי דלקת מוחשים בכלל ובדיקת CRP בפרט עלולים להעיד על תהליך דלקתי פעיל - דלקת יכולה להיות בשל זיהום או מחלה אוטואימונית ו/או מצבם אחרים. חולשה היא ביטוי נוסף לתהליך דלקתי (היא כמובן יכולה להופיע גם במצבים אחרים) . חשוב לציין כי ישנם אנשים אצלם מדדי הדלקת מוחשים כל הזמן, אך במידה ומדובר בממצא חדש יש בהחלט סיבה להמשיך בבירור ולנסות לאפיין את הגורם לכך. ניתן להתחיל את הבירור אצל רופא המשפחה ובמידת הצורך הפניה למומחה בהתאם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • antinuclear Ab children
  • רעיה
  • 18/10/2018 15:29
  • שלום, לבת שלי, בת ה- 15 , תפרחת משני צידי האף, מעבר לזה היא ילדה בריאה. בשל התפרחת בצענו את הבדיקה והתוצאה שהתקבלה היא : SPECKLED בכייל 1:160 האם זה אומר שיש לה לופוס ? שאר הבדיקות האמינולוגיות יצאו תקינות תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רעיה שלום, מחלת ה- לופוס מתאפיינת בתפרחת פרפר על הפנים - אך היא בדרך כלל לא מערבת את צידי האף (זה אופייני יותר לתפרחות סבוראיות ואחרות) כמובן שאינני יכולה להיות בטוחה בלי "לראות ממש" את התפרחת - אני מאוד ממליצה לצלם בפלאפון , כך שגם אם התפרחת תחלוף ניתן יהיה להעריך זאת בהמשך. לגבי הנוגדן - הוא קיים (וכפי שכתבתי בעבר, מציאת נוגדנים בדם לא קובעת לופוס , שכן להרבה אנשים בריאים לחלוטין יש נוגדנים בדם). גם כאן אני לא בטוחה למה הכוונה ב "שאר הבדיקות" - נוגדן שכזה בתבנית SPECKLED - מחייב הרחבת פרופיל הבירור - ממליצה שתגיעו למומחה לתחום לייעוץ - ושוב , רוב הסיכויים שזה ממצא מקרי. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום פרופ' ננסי
  • אני
  • 07/10/2018 02:05
  • אני בת 29 .הועלה אצלי חשד ללופוס עקב פריחה מזה כשנתיים (ורקע של הפלות חוזרות ואמא עם סקלרודרמה). עשיתי בדיקות דם. בבדיקות דם נמצא anti ds sna גבולי 6. ו ana גם גבולי. חדרת על הבדיקות שוב לפי שיטת ifa ושץי הבדיקות יצאו שלילי. האם התוצאות הנ"ל שוללות באופן וודאי לופוס? בתמונה הכוללת crp 13/נויטרופילים גבוהים 79..ולימפוציטים נמוכים 13. מה עוד עליי לעשות?אני סובלת מעייפות מנשירת שיער. ופריחה ששנתיים לא חולפת (ממתינה לתוצאות הביופסיה).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך, הבדיקות שפרטת (אם כי זה בירור חלקי בלבד) - ככל הנראה אינן תומכות בלופוס סיסטמי (כזה שפוגע במערכות פנימיות), אך לופוס של העור יכול להיות גם ללא נוגדנים אני מציעה 1. להשלים בירור - כולל רמות משלים, וסרולוגיה ל APLA 2. להמתין בסבלנות לביופסיה - היא מאוד משמעותית להחלטה הטיפולית (וצריכה לכלול גם צביעות מיוחדות המכונות DIF) 3. לנסות ולהפחית מתח - הוא לבד גורם לעייפות ונשירת שיער. 4. כדאי להשלים בירור לנשירת שיער - פעמים רבות מתח, לאחר הריון וחסרים ויטמינים יכולים להיות הסיבה העיקרית עם כל המידע הזה - חשוב להגיע לרופא מומחה לקבלת חוו"ד והמלצה טיפולית. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה!ושאלה נוספת~
  • אני
  • 12/10/2018 07:48
  • עשיתי ברור ל אפלה. יצא תקין. (בגלל ההפלות החוזרות ולאחרונה הריון עם היפרדות שליה ואי ספיקת שליה. אני נוטלת במהלך ההריון קלקסאן 100 ואספירין) זה אותו טיפול שקיבלתי גם בהריון האחרון. האם כדאי וניתן לנסות להיכנס להריון? תודה לך פרופ' על המענה המפורט!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שילוב של בין טיפול קונבנציונלי וטיבעי
  • חן
  • 02/10/2018 21:14
  • שלום, אני מאובחן כחולה קוליטיס מזה כשנתיים במהלך התקופה אני מטופל בראפאסל (חוקנים ופומי) לאחרונה אני נוטל תוספים מסוג כורכומין. קראתי לאחרונה מחקרים אודות צמח הבוסוויליה אשר הוכיחו את יעילותו בטיפול בקוליטיס. היעילות נבדקה למול תרופה מסוג 5ASA ולא כתוספת. שאלתי היא האם קיימת בעיה כלשהי לשלב בין צמח הבוסוויליה לטיפול הקונבנציולנלי. תודה מראש חן

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום חן, לצערי הרב אין מחקרים הבוחנים יעילות משלבי טיפולים ולכן לא אוכל לתת לך תשובה חד משמעית. עם זאת רבים המטופלים המעונינים בשילובים שכאלו - ולכן אני מציעה לפנות לרופא הגסטרו שלך להתייעץ איתו ולבנות תוכנית טיפול שילובי תוך מעקב - תוכל לפחות להסיק את המסקנות הטובות ביותר עבורך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שילוב של בין טיפול קונבנציונלי וטיבעי
  • חן
  • 02/10/2018 20:38
  • שלום, אני מאובחן כחולה קוליטיס מזה כשנתיים במהלך התקופה אני מטופל בראפאסל (חוקנים ופומי) לאחרונה אני נוטל תוספים מסוג כורכומין. קראתי לאחרונה מחקרים אודות צמח הבוסוויליה אשר הוכיחו את יעילותו בטיפול בקוליטיס. היעילות נבדקה למול תרופה מסוג 5ASA ולא כתוספת. שאלתי היא האם קיימת בעיה כלשהי לשלב בין צמח הבוסוויליה לטיפול הקונבנציולנלי. תודה מראש חן

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לופוס עורי וטיפולי הסרת שיער בלייזר
  • אור
  • 18/09/2018 17:51
  • שלום רב ,בשנה האחרונה אובחנתי בלופוס עורי (ביופסיה שנלקחה הצביעה על le)...תשובות מעבדה תקינות לחלוטין למעט לויקופניה קלה.אני נזהרת מהשמש ומורחת קרם הגנה והפריחה לא מופיעה ...השאלה אם טיפולי הסרת השיער בלייזר שאני עושה מותרים ?או שמא עלולים לגרום ללופוס להתעורר ?שנית האם לופוס עורי יכול להפוך למערכתי בחלוף השנים ?ואם כן מה ניתן לעשות כדי למזער את הסיכון ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אור שלום, למרבית החולות עם לופוס הממוקם לעור אין מניעה לטיפול בלייזר. במידה ויש לך ספק לגבי נגעים מסוימים/איזורים מסוימים בגוף, רופא/ת הלופוס שלך תוכל להדריך אותך. לגבי לופוס עורי מול מערכתי - מרבית החולים עם לופוס עורי יציב נותרים עם מחלה עורית בלבד. חשוב להיות במעקב במרפאת לופוס ולוודא כי הבדיקות אכן תומכות במחלה עורית בלבד ונותרות כך לאורך המעקב. במידה והמחלה העורית משמעותית - אפשר לטפל בה (חלק מהטיפולים הם גם כאלה אשר יסייעו במניעת התלקחות מחלה מערכתית). ובהחלט מניעת חשיפה לשמש ושימוש בקרם הגנה - מומלצים מאוד. חג שמח.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול בלופוס עורי
  • אור
  • 24/09/2018 08:53
  • תודה רבה על תשובתך ! במרפאת עור בבית חולים רמבם ..בה אני מטופלת המליצו לי להמנע משמש כפי שציינתי קודם.זה מבחינתם הטיפול מונע.מעבר לזה לא נתנו לי איזשהי תרופה למזער את הסיכון ללופוס מערכתי. כל זמן שאני נמנעת משמש אין פריחה. וכל שלושה חודשים חוזרים על ספירת דם. איזה טיפול מונע לדעתך ניתן להוסיף?למעט אי חשיפה לשמש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • החלטה על טיפול לעור במידה ונדרש ו/או טיפול תרופתי /מניעתי (למשל בפלקוויניל) נעשית רק לאחר הערכה רפואית מלאה ובדיקתך (במיוחד במעורבות עורית , אין חשוב ממראה עיניים) . אני מעריכה כי רופאיך ברמבם עשו כן, את יכולה לשאול זאת בביקורך הבא ו/או לקבל חווד נוספת. חג שמח.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לופוס או אוטופיק?
  • אני
  • 02/09/2018 02:46
  • אני בת 29. מזה למעלה משנתיים סובלת מפריחה בכל הגטף בעיקר בירכיים לכל אורך היד. הפנים ותנוכי האוזנים. העור יבש מאד. הנגעים מעקצצים מותירים צלקת. ומאדימים מאד לאחר מגע עם מים חמימים. איך ניתן לדעת במה מדובר?אטויק או לופוס? בעברי הרבה מאד הפלות לאמא סקלרודרמה. ו anti d's DNA חיובי. נשירת שיער וחולשה ועיפות קיצונית. אז מה יש לי? אודה לעזרה ומענה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך, למרות שדרמטיטיס אטופית היא "מחלה של ילדים", יש בהחלט מופע גם במבוגרים - אך במידה והמחלה אצלך קיימת מילדות זה תומך באטופיק. בבדיקה גופנית ניתן להבדיל בין המחלות על פי הפיזור על הגוף, והמראה. בדיקות הדם - שונות לחלוטין בין לופוס לבין אטופיק ובמקרים מאוד מורכבים אנחנו מבצעים ביופסית עור- אשר בהחלט יכולה לסייע להבדיל בין השתיים. בכל מקרה - הכי חשוב לזכור - שיש טיפולים מצויינים, כולל טיפולים ביולוגים חדשים - הן לזאבת של העור, והן לדרמטיטיס אטופית - ובהחלט אפשר לעזור. בברכת שנה טובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה!לא היה לי אף פעם
  • אני
  • 07/09/2018 08:50
  • בעבר סוגיי פריחות שונות בגוף. אני בתהליך בירור ללופוס... עקב הפריחה השונה שהתגברה עוד יותר לאחר הריון.לפניי כשנה.. שהוא הסתיים בשבןע 32 עם ספיקת שליה.והיפרדות..(למרות שנטלתי קלקסאן ואספירין)יש לי רק mthfr הטרו. ממתינה לתוצאות הביופסיה... ובינתיים חוששת... חוששת מהריון נוסף ומאבחנה של לופוס. תודה! הטיפול ללופוס יוכל לעזור לי גם בנוגע להריון? כי בעברי רקע הפלות וסיבוכים עשיר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על המענה והסבלנות.
  • אני
  • 07/09/2018 13:55
לרופאים בתחום לופוס ומחלות אוטואימוניות

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)