רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' אדי קרניאלי פרופ' אדי קרניאלי
מנהל מכון אנדוקרינולוגיה סוכרת ומטבוליזם בי"ח... קרא עוד

פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

פרופ' ננסי אגמון-לוין

פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאלרגיה ואימנולוגיה ומשמשת כמנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה וכן סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומרתחומי עיסוק עיקריים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • ראוקוטן
  • מיקה
  • 15/01/2019 20:53
  • שלום רב. בני בן כמעט 16 סובל מחוסר באי.ג'י.איי. יש לו אקנה ורופא עור המליץ על ראוקוטן. האם זה עלול להגביר את הסיכוי לחלות בקרוהון או קוליטיס ?האם זה מסוכן לו ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיקה שלום, נקודה להרגעה - חסר IGA הוא אמנם חסר חיסוני , אך הוא שכיח למדי , ולרוב אינו מהווה בעיה רפואית משמעותית או מגבלה לטיפול באקנה. ובכל זאת , חסר חיסוני מכל סוג (גם IGA) מחייב הערכה אימונית שכן בחלק מהמקרים מדובר ב"דיסרגולציה אימונית" רחבה יותר, ולעיתים נלווית למחלות אחרות (למשל צליאק) גם מחלות אוטואימוניות. בכל מקרה ברוב המקרים זה ממצא שמחייב מעקב בלבד ולא דורש "התנהלות מיוחדות. אימונולוג/ית מטפל יוכל לבצע הערכה ואני מקווה לאשש בעבורך שאין סיבה מיוחדת לדאגה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיול בחו״ל
  • מיה
  • 16/01/2019 19:39
  • היי, רציתי לתכנן טיול אחרי צבא למספר חודשים ויש מגבלה בגלל שאי אפשר להיחשף לשמש לפי הוראות מגבלות המחלה, רציתי לדעת אם יש יעדים מומלצים בחול שאפשר לטוס ולטייל בהם בלי לחשוש מהשמש?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי מיה, אני לא מומחית לטיולים - כך שאני לא הכתובת לשאלה זו .... ובכל זאת ישנם איזורים בעולם בהם החשיפה רבה לשמש, לעומת איזורים בהם החשיפה קטנה יותר (למשל צפון אירופה, אלסקה וכו) וכמובן שיש הבדל בין עונות השנה. אבל - אני לא מונעת ממטופלי לנסוע לחו"ל - ורובם יכולים לנסוע לכל מקום אליו הם חפצים - ובכל זאת ניתן להתאים לכל מטופל הנחיות אישיות . הצורך במניעת חשיפה לשמש שונה בין חולים ותלוי במידה רבה בפרופיל הנוגדנים - כך שהרופא שלך יוכל להגדיר בעבורך את הסיכון . כן לחלק גדול מהחולים מספיק להעזר בקרם הגנה עם SPF גבוה, ושרוולים ארוכים/כובע רחב ולטייל להנאתם. חשוב לוודא שהמקום אליו מתוכנן הטיול אינו כזה המחייב חיסונים חיים - שאינם מומלצים למרבית המטופלים יש להתייחס לטיסה (משך הטיסה), טיול בגבהים גבוהים וכדומה. נסיעה טובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אוטואימוני
  • מאור
  • 20/01/2019 21:42
  • שלום פרופסור אגמון. אני בן 19, חייל, ושמונה חודשים שאני בתהליך אבחון. במרץ 18 התחלתי בבירור גסטרו לשלילת קרוהן, עקב כאבי בטן ושלשולים (השלשולים ירדו). עקב בעיות עם הצבא הנושא התעכב ורק כעת אני מבצע קולונוסקופיה. מתחילת האבחון ידענו שמכיוון שהתסמינים התקפיים ולא חריפים, הסבירות לקרוהן נמוכה וכנראה זה מעי רגיש. למרות זאת, מכיוון שבמשפחה יש מחלות רבות המערבות את מערכת החיסון, הגסטרו רצה להרחיב בירור ע"י בדיקת קפסולה, כי ייתכן שמדובר במקרה קל במעי הדק. כאמור זה נתקל בבעיות וכרגע אני מבצע קולונוסקופיה. הרקע - לאמא שלי יתר פעילות בלוטת התריס, לאבא שלי צליאק ואטופיק דרמטיטיס, לדודה פיברומיאלגיה, לאח עם תסמונת דאון תת פעילות בלוטת התריס. לי - תת פעילות בלוטת התריס תת קלינית, נוגדנים שליליים, מטופל ביוטירוקס. מוצא עיראקי תימני. בירור גסטרו - צליאק נשלל עם ביופסיות, ASCA IGG 2.66 שלילי, ASCA IGA 17.71 גבולי, ANCA ANTI MPO <0.2. ANCA PR3 1.99 נורמה עד 0.99. קלפרוטקטין 73 באפריל 18 באוגוסט 18 13. CRP בפעם האחרונה 5.01, אך במרץ 18 היה 9.2 ואז ירד. בספטמבר, חלבון בדם היה 9 עם אלבומין 5.2. באוקטובר חלבון בדם 8.5. בדצמבר חלבון 9.2 עם אלבומין 5.7. בדצמבר IGM IGA תקין, IGG 1610. SPEP - ללא מקטע חד שבטי. BETTA 1 5.6%, BETTA 2 3.80%, ALBUMIN 60.8%. ALPHA1 3.40% נורמה עד 2.90, ALPHA2 8.10%. GAMMA 18.30% נורמה עד 18. הייתי אצל פנימאי שביקש לעקוב ולא ידע מה הסיבה. תסמינים נוספים - כאבים באצבעות הידיים המופיעים כהתקפים לכמה ימים, כאבים לפעמים באמצע ירך שמאל, ובחודש האחרון כאבים באזור עצם הבריח כתף, שהתגברו בשבועיים האחרונים, מופיעים עם הקימה ובמשך היום עם או בלי קשר לתזוזות. אני מאמין שתוכלי להתסכל על הכל כתמונה שלמה. 1 - מה יכול לגרום לעלייה בחלבון באלבומין ולעלייה בגלובולין גאמא ואלפא1? 2 - האם כאבי המפרקים יכולים להתאים לקרוהן או לדלקת מפרקים? 3 - האם לדעתך מדובר בקרוהן או במחלה אחרת? איזו מחלה יכולה להתאים? 4 - האם את ממליצה על בדיקות נוספות? 5 - יש לי תור לגסטרו בפברואר, ואני אמור לחזור על חלק מהבדיקות לפני שאני מגיע אליו. אני חולה, ורציתי לדעת כמה זמן צריך לעבור כדי שזה לא ישפיע על הבדיקות. תודה רבה. בתור אחד שמתעניין ברפואה וקורא הרבה, שמעתי עלייך בעבר ועל מומחיותך. אשמח מאוד אם תוכלי לעזור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • מאור
  • 20/01/2019 21:43
  • מאור יקר, אני לצערי, עדין לא יכולה לבדוק מטופלים ב"רשת" - ולכן כל תשובה שתקבל תהא בחזקת השערה בלבד. ובכל זאת : עליה בחלבוני הדם -ובעיקר גאמא גלובולין (היפרגאמגלובולינמיה) היא ממצא שכיח במחלות אימונויות ואוטואימוניות, ודורשת במקרה שלך ככל הנראה מעקב בלבד - אך אין לי ספק שהרופאים ששלחו אותך לבדיקות יוכלו לבחון זאת ולאשש השערה זו. כאבי מפרקים יכולים ללוות את מחלת הקרון (ולמעשה הם חלק אינטגרלי של מחלה זו אצל חולים רבים, והתוויה לטיפול ייעודי המטיב גם עם המעי וגם עם המפרקים) - אך כאמור במקרה שלך עדין לא ברור אם יש לך קרון ו/או אם יש לך מחלת מפרקים - אז מאוד כדאי להגיע לרופא אשר יבדוק אותך יראה את כל התמונה ויסיק מסקנות הן לגבי האבחון והן לגבי בירור נוסף (למשל בדיקת קלפרוטקטין בצואה, או מדדי דלקת בדם).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • APS, הריון וטיסה
  • רונה
  • 15/01/2019 17:22
  • היי, אני מאובחנת מזה כשנתיים עם APS, נוטלת קומדין. מתכננת להפסיק אמצעי מניעה בקרוב (מודעת לכך שצריכה להחליף לקלקסן +אספירין מיד עם תשובה חיובית). האם ניתן לטוס (טיסה קצרה) בחודש-חודשיים הראשונים של ההריון? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רונה שלום, באופן כללי אין מניעה לטיסה (בוודאי לא קצרה) בחודשים הראשונים להריון - בין אם מדובר ב APS ובין אם מחלה אחרת כל עוד המחלה מאוזנת ומטופלת בהתאם. לעיתים שיקולים מילדותים נקודתיים - יכולים לשנות המלצה זו - לדוגמא : לעיתים יש דימומים אז יומלץ על מנוחה (לא ממש עולה קנה אחד עם טיסה) - אך כאמור ברוב המקרים אין כל מניעה. .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלת המשך
  • אורלי
  • 14/01/2019 21:38
  • תודה רבה דר ומה בנוגע לעבודה מאומצת ועומס לימודים בחינות וסטרס זה עלול לגרום להחמרת מחלה אוטואימונית(נהנית מאוד עובדת שעות רבות עמוסה)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שוב שלום, אכן יש קשר בין מצבי מתח ודחק והחמרה של תחלואה אוטואימונית, אך הגבול הנכון הוא מאוד מאוד אישי - ולכן אין תשובה הנכונה לכל אחד. לחלק מהמטופלים (ואולי את בינהם) עומס הוא דבר "חיובי" המעודד ליצירה ועשיה ואילו אצל אחרים הוא יגרום לתשישות וחוסר יכולת - אצלם ועדיף להפחית עומס בכדי לשפר את היכולות וההישגים - במקרים האלה (למטופלים שאני הרופאה שלהם) אנו חושבים ביחד מה נקודת האיזון הטובה ביותר עבורם ושואפים אליה כך שכל מטופל/ת יגיע להישגים הטובים ביותר אליהם הוא/היא שואפים. בסופו של יום "סטרס" הוא חלק מהחיים , וצריך כמו בכל דבר למצוא את הפתרון הנכון לכל אחד - כך שבסוף בכל תנאי ... ננצח

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יום עמוס ופעילות ספורט רבה
  • אורלי
  • 14/01/2019 20:44
  • ברקע apls עם ana חיובי נןטלת קומדין.האים יש מניעה לסדר יום עמוס ופעילות גופנית נמרצת(ברור שיש להזהר בשל הקומדין)האים עומס פעילות גופנית מחיש התפרצות מחלה אוטואימונית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אורלי שלום, פעילות גופנית - מומלצת ! לכולנו וגם לכל המטופלים עם מחלות אוטואימוניות ובינהם גם חולים עם APLS (תסמונת הנוגדנים האנטי-פוספוליפידים), חולי לופוס ואחרים. חשוב שהפעילות תהא מותאמת ליכולת - ובטוחה (למשל בשל השימוש בקומדין, ו/או למי שיש לו מעורבות מפרקית) אך עם הנחיה נכונה (רופא הAPLS שלך יוכל להדריך) - בהחלט מומלץ . אז, המשיכי כך ותהני. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם סרטן נחשב מחלה אוטואימונית?
  • ל.ס.
  • 10/01/2019 14:24
  • ל.ס שלום, התשובה הפשוטה לשאלתך היא - לא ! סרטן באופן כללי (יש הרבה מאוד סוגים ) הוא מצב בו תא מסוים עבור שינוי ("השתגע") והוא מתחלק בלי הכרה ויוצר גידולים התשובה המורכבת יותר היא - 1. חלק גדול מהלוחמה בתאים שעברו שינוי ממאיר (= הפכו לגידול ) היא של מערכת החיסון כלומר מערכת החיסון של כל אחד ואחת מאיתנו נלחמת בתאי גידול ומכחידה אותם כל יום - זה חלק מהפעילות הרגילה של מערכת החיסון. במקרים בהם גידול מצליח בכל זאת להתפתח - יש היום טיפולים אימונולוגים (לחזק את מערכת החיסון נגד הגידול) והם ללא ספק פריצת הדרך המשמעותית ביותר בטיפול בסרטן בעשור האחרון. 2. כאשר מערכת החיסון חולה יש יותר גידולים - ולכן יש קשר בין מחלות אימוניות ואוטואימוניות והופעה של גידולים סרטניים, ולכן כל חולה עם מחלה אוטואימונית צריך להיות במעקב של מומחים לתחום זה שגם ידעו להפנות אותו למעקבים המתאימים למניעה/זיהוי מוקדם של התפתחות גידולים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום פרופסור.
  • טלי
  • 28/12/2018 08:28
  • שלום פרופסור. רציתי לשאול- אני בת 29. וסובלת מפריחה ממושכת למעלה משנתיים. לאמא שלי יש סקלרודרמה. ואצלי בבדיקות ננמצא ana 1:160/ אנטי ds dna 6 / גבולי.ובדיקה נוספת היתה שלילית. אושפזתי בשל הפריחה הנ"ל ונלקחו שתי ביופסיות בהפרש של חודשיים. בפעם הראשונה אובחנתי בוויסקוליטיס. ובנוסף נכתב c3 +1 ופברינוגן +1. בפעם השניה אובחנתי בדמטיטיס. /השאלה שלי- איך מתיחסים לבדיקות הנ"ל? והאם הביופסיה השניה שוללת את הראשונה? האם כדי לאמת ולבסס אבחנה ללופוס או דרמטומיוזיטיס או mf מסתמכים רק על הביופסיה? אני שואלת -כי הנגעים לא מגרדים לי בכלל. והפריחה באה הולכת בהתקפים...ומחמירה עם הזמן. והדבר היחיד שעזר לי -זה נטילת קורטיזון 40 למשך 3 ש'. הפריחה מותירה לי צלקות ...לאחר הריפוי. אז-איך מתיחסים לביופסיות הנ"ל? בזמן שבדקו את הביופסיה השניה שלחו שוב את הביופסיה הראשונה לבדיקה..והתוצאה נשארה אותו הדבר. אד-איך מתיחסים לזה. אני ממש מבולבלת וכבר לא יודעת מה יש לי. קיים מצב שאולי מדובר בשתי פריחות שונות? אחת נלקחה מהרגל והשניה מהיד.הפרש חודשיים אודה מאד מאד למענה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טלי שלום, לצערי בשלב הזה נדרשת הערכה רפואית מלאה - כולל בדיקתך - ולשאלותיך בשלב הזה אין מענה דיגיטלי .... בסוף צריך ממש לראות רופא/ה לופוס מומחה - שתדע לעזור לך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה על העזרה!
  • טלי
  • 01/01/2019 01:54
  • טלי
  • טלי
  • 20/12/2018 19:47
  • שלום פרופסור ננסי. קיבלתי היום תשובה לביופסיה עור. כתוב-SKIN BIOPSY INTACT EPIDERMIS / UPPER DERMAL PERIVASCULAR MONONUCLEAR MAINLY INFILTRATE / VASCULITIS IS SUSPECTED / CLINICAL CORRELATION IS ADVISED ובנוסף -C3 - +1 at the DEJ. Fibrinogen - +1 at the DEJ מה זה אומר? האם אכן מדובר בוויסקוליטיס? ואם כן אז מה הטיפול? אודה למענה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טלי שלום, הנה אכן הגיעה הביופסיה ויש בה אפילו תשובה - עם זאת נדרשת "קורלציה קלינית" מה שאומר שאי אפשר רק על סמך הביופסיה לקבוע מה לעשות צריך להתאים את הממצאים בביופסיה לבדיקה הגופנית . אני בטוחה שרופא/ת הלופוס שעוקב אחריך יוכל לסייע בהסברים וגם בטיפול.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה פרופסור !מה זה הבדיקה
  • טלי
  • 23/12/2018 07:42
  • צירוזיס כבדבנוסף פריחה וגרד
  • חן
  • 20/12/2018 00:12
  • חן שלום, מחלות כבד בכלל ו כולנגיטיס ראשונית של הכבד (שהיא מחלה אוטואימונית של הכבד) בפרט קשורות מאוד בגרד הגרד במחלות הכבד הוא לעיתים בשל חומצות המרה הגבוהות , ו/או רמת הפוספטזה האלקלית הגבוהה - במקרים אלה טיפול בתכשירים המפחיתים חומרים אלה (למשל אורסוליט) יכול לסייע. טיפול בעור, וטיפול להפחתת גרד - שניהם יכולים גם לסייע. רמת IGM גבוהה שכיחה מאוד ב כולנגיסטיס ראשונית של הכבד, אך יכולה לבטא גם דברים אחרים - ונדרשת השלמת הבדיקה על ידי בדיקה המכונה אלקטרופרוזה ואימונופיקסציה (הגרד לא נגרם מה IGM הגבוה- הבירור של בדיקה זו נדרש ללא קשר). אני בטוחה כי רופא הכבד שלך יוכל לסייע (ובמידת הצורך להיוועץ באימונולוג) במרכז בו את מטופלת. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לופוס
  • רחלי
  • 19/12/2018 18:04
  • שלום לפני שנתיים, בגיל 66, התגלה אצלי לופוס שגרם לאי ספיקת כליות. לאחרונה נמצאו על הלבלב שלי ציסטות מרובות. האם זה גם יכול להיגרם על ידי הלופוס?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רחלי שלום, ברוב המקרים ציסטות בלבלב קשורות במחלה ציסטית ראשונית או מחלה ראשונית של הלבלב ולא במחלת הזאבת . ממצא כזה בלבלב אינו נדיר , ולכן גם לחלק מחולי הלופוס שאני מטפלת בהם נמצאו ממצאים כאלה ללא כל קשר למחלת הזאבת. אני מציעה רק למען הסר ספק שתגיעי לרופא/ת הלופוס שלך לוודא שהמחלה יציבה ומאוזנת בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום פרופסור ננסי
  • טלי
  • 09/12/2018 07:26
  • שלום פרופסור. אני בת 30. כרגע בברור ממושך לפריחה לא מוסברת במשך למעלה משנתיים. בחשד ל. ללופוס. mf .plc .ודרמטומיוזיס. בבדיקות נמצא פעם אחת anti DNA חיובי גבולי 6. וAna נמצא 3 חיובי 1:160. גמופתיה 20.2 כאשר הגבול עליון הוא 18. א. מה זה גמופתיה? ב. כל שאר הנוגדנים בבדיקות ללופוס יצאו שליליים. בבדיקת ביופסיה הראשונה יצא שמדובר וויסקוליטיס. כרגע ממתינה לתשובתך ביופסיה השניה. האם יש מניעה שאנסה הריון ? (הדבר האחרון שעזר לי מאד לפריחה היה סטרואידים במשך 3 ש'. אך הפריחה מותירה לי צלקות.) אודה למענה אני מאד מבולבלת.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גמופתיה הוא מושג המתייחס לייצור נוגדנים בכלל - ובפרט כאשר הייצור הזה מוגבר. ייצור מוגבר של נוגדנים אופייני למחלות בהן יש דלקת ו/או זיהום . במידה והעליה משמעותית ו/או בהתאם לתסמינים האחרים ניתן לאפיין את החלבונים השונים המרכיבים את הנוגדנים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על המענה...אך מה זה אומר לגביי?
  • טלי
  • 12/12/2018 21:48
  • כאשר הגמא גלובלין גבוה 20.2 ערך עליון 18 והאלבומין נמוך 56 ערך תחתון 60. ואלפא גלובלין גבוה. 3.7. ערך עליון 2.9. מה לעשות ? זה יכול להיות קשור לחשד בבירור הפריחה לוויסקוליטיס או ללופוס או דרמטומיזיטיס ? גם הערך cpk mb. גבוה. .17 כאשר ערך עליון 0-6 אני דואגת . אני רוצה לנסות הריון? לא יודעת אם אפשר? איזה עוד ברור אני צריכה לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טלי שלום, היום הגישה להריון בחולות שיש להן מחלות אוטואימוניות השתנתה - ומקובל ל"אפשר" הריון למרבית הנשים הלוקות בתסמינים מחלות שונות - ואני יכולה להעיד כי אני והרופאים במרכז בו אני עובדת , כמו גם במרכזים גדולים אחרים אמונים על המעקב והטיפול במצבים הללו, ושיעורי ההצלחה (אמא בריאה ותינוק בריא) גבוהים מאוד. אבל - חשוב מאוד לבצע הערכה מלאה אוטואימונית ומילדותית בטרם הריון - כדי לוודא שהמחלה יציבה, שאין צפויות בעיות מיוחדות ובפרט שהטיפולים הדרושים/ניתנים מתאימים להריון. ולכן אני מאוד ממליצה לך להגיע למומחה/ית שעוסקים בתחום הזה באחד המרכזים הרפואים הגדולים. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה פרופסור. ! בעניין ההריון ...
  • טלי
  • 13/12/2018 21:56
  • אצלי זה עוד יותר מורכב... כי בעברי הרבה מאד הפלות.. וסיבוכיי הריון...כאשר האחרון היה בשבוע 32 והיפרדות שליה ואי ספיקה. של השליה. למרות שנטלתי קלקסאן ואספירין. בכל מקרה.. תודה ! מקווה שהתשובה לביופסיה תצא תקינה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם ונפיחות בבלוטה
  • תמר
  • 13/12/2018 01:02
  • היי, כבר תקופה מאוד ארוכה שיש לי בלוטת לימפה תת לסתית נפוחה (לא מאוד) בצד ימין. לפני שלוש שנים כשעוד הייתי בצבא נשלחתי לבדיקות מקיפות שכללו אולטרסאונד צוואר, בדיקות המוטולוגיות ששללו מחלות שונות ועוד. אכן ראו נפיחות בבלוטה אך שללו על סמך האולטרסאונד והבדיקות נוכחות של מחלה כלשהי. כיום, כשלוש שנים אחרי, עדיין מורגשת נפיחות בבלוטה התת לסתית הזו. הלכתי לפרופ׳ אף אוזן גרון שהסתכל על הגרון עם מצלמה ואיבחן חיידק+ריפלוקס. לאחר חודש וחצי מנטילת האנטיביוטיקה שנתן לי, הבלוטה נשארה נפוחה. בבדיקות דם חוזרות (בפעם השלישית במשך חודשיים) מופיעים לי ניוטרופילים (המינימום של הנורמה 46% ויש לי חריגה-40.70%) ולימפוציטים (הנורמה במקסימום של 45% ולי יש 46.50) כיום בבדיקה EMV IGG POSITIVE, CMV IGG POSITIVE. בנוסף EMB IGM NEGATIVE, CMV IGM NEGATIVE. טרם ראיתי את הרופא אבל מקריאה קצרה הבנתי שמדובר בזיהום בעבר ואינו רלוונטי לתוצאות המעידות על זיהום כיום. מה עליי לעשות? מדוע הבדיקות יוצאות כך? האם הגיוני שבלוטה נפוחה סתם כך? האם החריגות אינן בהכרח מעידות על זיהום? חשוב לציין שאני בריאה בד״כ וחס וחלילה אין מחלות במשפחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום תמר, בלוטה מוגדלת לאורך שלש שנים ללא כל תסמינים זה מאוד מרגיע - ולרוב מסמל שמדובר בבלוטה שגדלה בעבר (קורה בהרבה מצבים זיהומים, דלקתיים) ולא חזרה לנורמה , בלוטה כזו יכול להשאר מוגדלת לאורך שנים, ללא כל בעיה. אני מבינה שבוצע לך בירור בעבר - סונר ובירור המטולוגי, מעריכה שהשלימו גם בירור אימונולוגי /אוטואימוני - ואם הוא היה תקין גם זה תומך בכך שאין מדובר בסמן למחלה - את יכולה לבקש מרופא/ת המשפחה לעבור על כל הבדיקות ולוודא שהכל נעשה. העדות לזיהום בעבר ב CMV ו EBV - הוא ממצא שכיח ב 70-80% מאנשים בגילך - בהחלט "נורמלי". אינני חושבת שריפלוקס קשור לבלוטה - אך טוב שהוא טופל בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקות דם
  • אפרת
  • 09/12/2018 12:46
  • שלום דר ננסי, רופאת פה ולסת הפנתה אותי לראומטולוג ובדיקות דם כתוצאה משחיקה במפרק הלסת המלווה בכאבי ראש חזקים מאוד, כאבי אוזניים, כאבים בלסת ו"קנאקים". האם לדעתך תוצאות בדיקות אלו רומזות על בעיה של נוון מפרקי: Rheumatoid Factor Quantit - 7 Complement-C3 - 129.9 Complement-C4 - 27.9 C.R.P קטן מ0.5 תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אפרת, כמדומני שהבדיקות הללו תקינות לחלוטין ואינן מעידות על תהליך דלקתי פעיל. כאבי ראש/מפרק הלסת ו"קנקים" מבטאים לרוב בעיה במפרק אשר יכולה להיות דלקתית (אך כאמור הסמנים האחרים שלילים) ויכולה להיות ניוונית עקב שחיקה של המפרק, נשיכת שיניים חזקה די , לעיתים בחולים שיש להם "פסוריאסיס" של העור ואחרים. צודקת רופאת הפה והלסת שהפנתה אותם לבירור, אך במידה וגם הבירור הראומטולוגי לא יעלה בעיה - טיפול שיקומי/תומך למפרק הלסת יכול לסייע. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גלובולין בטא 1 מעט גבוה
  • דנב
  • 03/12/2018 11:34
  • בת 44 כ 8 חודשים עם דלקות ריאות וסינוסיטיס שחוזרות. הבדיקות תקינות פרט לגלובולין בטא 1 7.4 לציין אני אחרי 9 סטים של אנטיביוטיקה. מה זה מעיד אם בכלל? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום דנב, הנתונים לעיל אינם ברורים אך באופן כללי - עליה של גלובולינים (חלבוני הדם) היא פעמים רבות ביטוי לזיהום /דלקת ויש רק לעקוב ולראות שהרמות חוזרות לתקין. במידה והתכוונת לנוגדנים כנגד ביטא גלובולין - הם סמנים של מחלות אוטאואימונית ובעיקר תסמונת הנוגדנים האנטי פוספוליפידים, אך כך הם עלולים לעלות במהלך זיהום - ולכן שווה לחזור בבריאות , רצוי כ 12 שבועות לאחר הבדיקה הראשונה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריחות בעור
  • מירב
  • 29/11/2018 20:57
  • שלום רב, מזה כמה חודשים שיש לי פריחות חוזרות בעור, עברתי כמה בדיקות דם ויש לי תוצאות חלקיות , התוצאות הן : ana titer 1:160 חיובי ana pattaren speakled antinuclear borderline אני רוצה לציין שיש לי בעיות של קרשיות יתר אני מקבלת זריקות לדילול דם על בסיס יומי. אשמח לעזרה בפענות הבדיקות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום מירב , בדיקת ה ANA - מעידה על נוכחות נוגדנים אלה (היא "חיובית") - כפי שציינתי בעבר הבדיקה הזו לבד אינה מספיקה לקבוע שיש לופוס , או כל מחלה אוטואימונית , שכן היא יכולה להופיע גם אצל אנשים בריאים. אך בהחלט הבדיקה הזו יכולה להיות קשורה לתפרחות בעור, ובפרט בתבנית המיוחדת שהודגמה אצלך. לא ציינת איזה בעיית קרישה יש לך - גם לבעיה זו יתכן קשר לבדיקות הנ"ל ואפילו לתפרחת העורית. מציעה להגיע למומחה למחלות אוטו אימוניות כדי להשלים/להרחיב את הבירור - ולהתאים לך טיפול במידת הצורך. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקת שתן
  • משה
  • 26/11/2018 16:46
  • שלום רציתי לדעת אם תוצאות הבדיקה האלה תקינים או חלילה לא ואם יש איזה בעיה בבדיקה תודה SG 1.00 SG LEUCOCYTES UR. 25.00 LEUK./UL NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 7.00 PROTEIN UR 10.00 MG/DL GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES 0.03 MG/DL

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום משה לא ציינת האם אתה לוקה בלופוס או במחלה אוטואימונית אחרת. יש לכך חשיבות רבה בפענוח בדיקת השתן. בבדיקה המפורטת לעיל יש מעט כדוריות לבנות - באנשים "בריאים" זה ממצא שכיח שלרוב אין לו משמעות באנשים עם מחלות אוטואימוניות - זה לעיתים דורש בירור נוסף , בכל מקרה הבדיקה לא מדאיגה והייתי פונה לרופא משפחה. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הסרת שיער בליזר
  • סיגל
  • 16/11/2018 18:02
  • שלום סיגל, שאלה זו חוזרת ואני לרוב המכריע של המטופלות שאני עוקבת אחריהן עם זאבת ו APS אני מאפשרת טיפול בלייזר. לעיתים (במידה ויש מעורבות עורית) אני מציעה איזור קטן עליו מבצעים מספר טיפולים לוודא שאין שום "תופעת לוואי" ואם זה עובד בשלום אפשר להשלים טיפול בהתאם לצורך של כל אחת. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פריחה ממושכת
  • טלי
  • 19/11/2018 16:42
  • רציתי לשאול. האם ויסקוליטיס זו מחלה ממשפחת המחלות רקמת חיבור ? דבר נוסף חושדים שיש לי פריחה שנובעת ממחלת רקמת חיבור. עושים לי פוטוטסט. במידה ואכן כן מדובר במחלת רקמת חיבור איזה תגובה עלולה להיות בעור? כרגע אני לאחר חשיפה שניה ורק מרגישה בחילה אחרי החשיפה.הידיים נהיו רק טיפה שזופות יותר. והפנים למרות שהיו מכוסות ...הופיע כ 5 ש אחכ עיגול אדום על האף. האם יש קשר? אודה למענה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וסקוליטיס היא דלקת של כלי הדם - והיא יכולה להופיע כמחלה ראשונית, או כחלק ממחלות אוטואימוניות אחרות כמו זאבת. בדרך כלל וסקוליטיס אינה ביטוי לחשיפה לאור - ישנן תפרחות אחרות שנגרמות/קשורות בזאבת וחשיפה לשמש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי רגליים
  • אנבל
  • 11/11/2018 15:28
  • שלום. מזה 3 חודשים הנני סובלת מכאבים בשתי הרגליים. אזור היריכיים והשוקיים. בנוסף ירדתי במשקל 7 קילו בזמן זה. (משקלי היה 51 והיום הוא 44) לבירור עשיתי emg שהיה תקין. וגם cpk. בירור ראומטולוגי שלא העלה דבר חוץ מנוגדני asca חיוביים.בימים האחרונים בזמן שעשיתי עיסוי ביריכיים הרגשתי מתחת לעור כמו גולות קטנות ומרובות שחלקן כואבות.על מה יכולה להעיד התופעה הזו? מודאגת מאוד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנבל שלום, כאב בירכיים/שוקיים יכול לבטא בעיות שונות , דלקתיות ושאינן דלקתיות , כאלה הקשורות לשרירים, עצבים או אחרים. . בעיות אלה ניתנות לעיתים לאבחון יחסית בקלות למשל פגיעה בעצבים גדולים (מאותרת לרוב ב - EMG - אשר היה תקין) מנגד פגיעה בעצבים קטנים דורשת בירור אחר לגמרי - אך תחושת הכאב שלך יכולה להיות זהה. . לא ניתן לסייע לך בלי בדיקה מקיפה ובירור של כל המדדים כולל הסיבה לירידה במשקל. לכן מציעה שתגיעי למרפאת מומחים באחד המרכזים הרפואים הגדולים - להמשך הבירור. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה
  • אנבל
  • 16/11/2018 17:17
  • השאלה לאן לפנות? למרפאת מומחים למה? הרופאים בקופ"ח לא מפנים אותי לשום דבר. אז השאלה למי אני אמורה לפנות ואיך אפשר ללא הפנייה. תודב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום לופוס ומחלות אוטואימוניות

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)