עמוד הבית > פורומים > לופוס ומחלות אוטואימוניות

פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

פרופ' ננסי אגמון-לוין

פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאלרגיה ואימנולוגיה ומשמשת כמנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה וכן סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומרתחומי עיסוק עיקריים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
חשד ללופוס שאלת המקך עופרה 25/05/2020 22:43
  • תודה מה הכונה בטיפול נוסף פלאקוניל ?האים אין לתרופה תופעות לוואי.אני קוראת באינטרנט שירידה במשלים מנבאת בעיה בכליות האים זה כך? מתי יפחת הסיכון שאפלה תהפול ללופוס? תודה רבה לך

  • + הוסף תגובה
אפלה ולופוס - 2 פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/05/2020 21:21
  • פלאקוויניל זו אופציה אחת. ירידה במשלים אכן קשורה בבעיה בכליות, אך גם בתופעות אוטואימוניות רבות אחרות והיא אינה ספציפית. בדרך כלל מעקב לאורך זמן מאפשר לי להעריך את הסיכון - אך זה כמובן פרטני לכל חולה וחולה.

  • + הוסף תגובה
חשש מהתפתחות לופוס עופרה 24/05/2020 21:45
  • שלום דר,לפני מספר שנים אובחנתי בתסמונת אפלה נוטלת קומדין קבוע. אין נוגדניםשל לופוס למעט c3 נמוך 72.מרגישה מעולה ללא תסמינים כלשהם.לאחרונה אני בפרויקט פיסי תובעני מעט שעות שינה עומס עבודה נהנית מאוד אך חוששת שמצבי יתדרדר לכדי לופוס.האים c3 יכול לעלות.האים המשלים הנמוך קשור לתקופה הלחוצה. אשמח שתסבירי האים יש קשר והשפעה על המשלים והתדרדרות מאפלה ללופוס תודה רבה מאוד

  • + הוסף תגובה
האם אפלא יכול להפוך ללופוס ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/05/2020 22:09
  • עופרה שלום, אכן אפלא יכול להפוך ללופוס אך הסיכון לכך אינו גדול 10-15% ככל הנראה. משלים נמוך כבדיקה יחידה יכול להופיע ב אפלא בלבד - אך במקרים הללו אני נוהגת ל"שדרג" או לפחות לשקול "שדרוג" של הטיפול. במילים אחרות - א. כדאי להיות במעקב מסודר במרכז המתמחה באפלא וגם בלופוס. ב. צריך להשלים בדיקות ג. כדאי לשקול טיפול "מגן" ד. עם כל המפורט לעיל - אפשר לנשום לרווחה - הסיכון אינו גבוה, ובכל מקרה אנו יכולים לטפל בכך היטב. אחרון אחרון חביב - החיים בישראל, בעולם (עם הקורונה ובלעדיה) הם עתירי מתחים . מתחים מעלים סיכון להחמרה של מחלות אוטואימוניות, אך כאמור אלה הם חיינו. אז מה עושים - מוצאים דרכים גם כאשר יש פרויקט תובעני - להקפיד על שינה, להקפיד על נקודות רגיעה - ולהשאר בשליטה. בהצלחה בפרויקט.

  • + הוסף תגובה
שאלה בענין נוזל פריקרדיאלי אודליה 20/05/2020 09:32
  • ד"ר שלום רב. ראשית תודה על האפשרות לקבלת ייעוץ. מדובר באבא שלי, בן 62. במאי 2019 ביצע בדיקת ct של הריאות במסגרת אבחון למעשנים, על דעת עצמו. הבדיקה יצאה תקינה. נמצא שיש לו נוזל פריקרדיאלי בכמות גדולה. מכך התחיל הבירור. חשוב לציין כי הנוזל היה כבר כ- 4 שנים קודם לכן בכמות מזערית, והיה כל הזמן במעקב אצל קרדיולוג שטען שרק לעקוב. אבא אושפז וביצעו בדיקות דם ולא מצאו משהו חריג. הופננו להמטולוג , נמצא בלטות מזערית בבית שחי ימין, נלקח ביופסיה נמאה לימופמה מרגינל זון ברמת ממאירות מאודדדדד נמוכה. הועלה חשד שהנוזל הינו מהלימופמה ולכן התחיל טיפול ביולוגי + כימו משולב אחת לחודש , 6 טיפולים. אבא סיים את הטיפולים, אין קליטה בבלוטה ואין חשד ללימופה אבל עדיין יש נוזל! חשוב לציין כי ב09/19 ביצע ניקוז של הנוזלף, במקביל ב-10/19 החל טיפולים והנוזל חזר להיות בכמות גדולה. לאחר התייעצות עם המטולוגית בכירה נמסר כי הנוזל אינו מהלימפומה... חזרנו לנקודת ההתחלה. נשמח לקבל כיוון / הכוונה ממה יכול להיות ומה הטיפול לכך. במסגרת הבדיקות דם שביצע באישפוז ביולי 2019 נמצא rf מוגבר. האם יכול להיות קשר למחלה אוטיאומנית. האם לדת לכיוון הזה? אודה מראש לתשובה! מערכיה מאוד.

  • + הוסף תגובה
נוזל פריקריאלי כביטוי למחלה אוטואימונית פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/05/2020 22:06
  • שלום אודליה. אכן, נוזל (תפליט, בשפה הרפואית) פריקרדיאלי (סביב קרום הלב) הוא לעיתים קרובות ביטוי של תהליך אוטואימוני התוקף את קרום הלב. תהליך זה יכול להופיע לאחר ניתוח בבית החזה, זיהום, גידול או כתוצאה ממחלה אוטואימונית (למשל זאבת, אבל גם מחלות אחרות) הטיפול בתהליך הזה דורש התערבות אימונית - היום יש מגוון תרופות היכולות לסייע בהפחתת הנוזל ובשמירה על תפקוד תקין של הלב, וכמובן שנדרש מעקב מסודר הן לטיפול בצד האימוני והן של הקרדיולוגים (במקרה של אביך גם של ההמטולוג) בשנתיים האחרונות יש גם טיפולים ביולוגים מתקדמים היכוליים לסייע. כמובן שרק מהפירוט לעיל אינני יכולה לכוון יותר, אך אני מקווה שזה עוזר בברכה,

  • + הוסף תגובה
מבטרה וקורונה מודאג 16/04/2020 00:33
  • שלום רב מעט מידע מפורסם בנושא. ברצוני לדעת האם מנגנון הפעולה של המבטרה מאפשר התפתחות מחלה קשה או שמא מגן מפניה במידה מסוימת ?

  • + הוסף תגובה
מבטרה וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/04/2020 17:41
  • שלום לך, כידוע - קורונה הוא נגיף חדש ולכן המידע מוגבל. עם זאת ההתמודדות של מערכת החיסון עם נגיפים בכלל היא באמצעות הפרשת חלבונים המדכאים את הנגיף ובאמצעות ייצור נוגדנים כנגד הנגיף אשר מסוגלים לנטל אותו. הטיפול במבטרה מונע ייצור נוגדנים (לפחות בחצי השנה הראשונה לאחר הטיפול ) וזה כמובן מאוד יעיל למחלות אוטואימוניות בהן יש ייצור מוגבר של נוגדנים עצמיים , אך מנגד מפריע למערכת החיסון להלחם בנגיף ולייצר נוגדנים כנגד הנגיף ולכן אנו ממליצים לחולים אשר קיבלו מבטרה בחודשים האחרונים להשמר באופן מיוחד (בידוד סביבתי, הגיינה וכדומה) עם זאת אני רוצה לציין כי מגיפת הקורונה ככל הנראה תחת שליטה אך עתידה להישאר בסביבה בחודשים הקרובים - ואנו ממשיכים לטפל בחולים הזקוקים לטיפול במבטרה למרות הקורונה. ו... נשמרים נשמרים נשמרים בברכת בריאות שלמה.

  • + הוסף תגובה
מבטרה וקורונה ניצה 15/05/2020 03:53
  • אוקי, נניח שכבר קיבלתי, כבר חליתי, ואין לי נוגדנים. מה הלאה? א. אני אהיה חולה לנצח? ב. למרות שיצאה תשובה שלילית בתרבית, יש עדין את השיעול ועוד כל מיני תסמינים, אז, לסביבה, אני מסוכנת גם תמיד? ג. בכל זאת, מה אפשר לעשות? יש טעם לקחת פאלקנוויל?

  • + הוסף תגובה
מבטרה וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/05/2020 22:32
  • ניצה שלום בכדי לנסות ולפשט את המצב צריך להבדיל בין שני דברים א. הזיהום עצמו בנגיף יכול ל"עבור" גם במטופלים שקיבלו מבטרה- והבדיקות לנגיף יהפכו שליליות (בדיקות אלה מכנות משטף ומבוצעות על ידי אותם המטושים עליהם דיברו רבות בטלויזיה) - אז ללא קשר לטיפול במבטרה אפשר לבדוק את רמת הנגיף במשטף וברגע שיש שתי בדיקות שליליות אפשר לאשר שהזיהום חלף ואותו אדם אינו מסוכן לסביבה. ב. תגובת מערכת החיסון שהיא גם טובה (ייצור נוגדני זכרון שאולי ימנעו זיהום נוסף) וגם לפעמים פחות טובה (גורמת לתגובה חיסונית סוערת שהיא חלק מהגורמים למצב הקשה של החולים) - התגובה הזאת בעיקר הצד הטוב שלה מדוכא על ידי מבטרה ולכן ייצור הנוגדנים הטובים המגנים יפגע. פלקוויניל ככל הנראה לא יעזור בשלב מתקדם של המחלה/ או בשלב של החלמה .

  • + הוסף תגובה
בדיקות לופוס ההריון הילה 11/05/2020 15:14
  • שלום, אני בהריון בשבוע 9 עם תאומים. לאחר אירוע pe בעבר (עקב שימוש בגלולות) אני מטופלת בקלקסן 40 מ״ג ליום. היום עשיתי בדיקות דם לקרישה ובהן נמצאו 3 ערכים חריגים- Antiribosomal p- 1.2 positive Anti rnp- 1.8 positive Anti rnp a- 1.8 positive קראתי כל מה שהצלחתי למצוא אבל אני מודאגת. התור לרופא רק בעוד כמה ימים ואשמח אם תוכלי לשפוך אור על התוצאות. האם הן חריגות ומה המשמעות שלהן. המון תודה

  • + הוסף תגובה
בדיקות לופוס והריון פרופ' ננסי אגמון-לוין 12/05/2020 21:29
  • הילה שלום, הבדיקות שפרטת הן ברמה נמוכה, ולרוב אינן מהוות סיכון להריון, במילים אחרות אפשר להשלים הריון שלם תקין ושמח גם עם בדיקות כאל. עם זאת זה בירור זה מאוד חלקי להריון ולכן ממליצה להגיע בהקדם למרכז אוטואימוני שיכול להשלים בירור אוטואימוני מלא להריון , וכמובן למרפאת הריון בסיכון משולבת למעקב הריון כנדרש. בשורות טובות.

  • + הוסף תגובה
ITP חושש 06/05/2020 23:47
  • שלום וברכה! רציתי לשאול מה רמת הסיכון לחולה ITP לסיבוכים עקב הקורונה ומה רמת הסיכון למי שעבר כריתת טחול עקב ITP לסיבוכים בגלל הקורונה

  • + הוסף תגובה
ITP וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/05/2020 22:27
  • שלום לך, אין מידע ישיר לגבי ITP ו/או אך במקרה זה יש חשיבות לטיפול התרופתי, שימוש בסטרואידים ו/או טיפול במבטרה (ריטוקסימאב) מהווים ככל הנראה גורמי סיכון. כריתת טחול אכן מדכאת את מערכת החיסון אך בעיקר בכל הקשור ללוחמה בחיידקים מסוג מסויים (עם מעטפת) ופחות לגבי נגיפים. בברכה,

  • + הוסף תגובה
לופוס, סכרת וapla חן 05/05/2020 18:22
  • שלום רב, אני חולת לופוס, סכרת וapla אני לא יוצאת מהבית אך בעלי נאלץ לצאת לעבודה, האם אני יכולה להתקרב לבעלי? או שעליי לשמור ממנו מרחק?

  • + הוסף תגובה
חזרה לשגרה בימי קורונה - לופוס אפלא וסכרת פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/05/2020 19:22
  • שלום חן, את בוודאי יכולה להתקרב לבעלך - רצוי אפילו - אבל יש בכל זאת לנקוט בכל אמצעי המיגון. איך יודעים מה לעשות א. תלוי מה מצבך, איזה טיפולים תרופתיים קיבלת ומתי - לדוגמא מי שמקבל רק פלקוויניל - יכול בדרך כלל להתנהג כמו כולם, מי שקיבל ציקלופוספמיד או מבטרה בחודשים האחרונים צריך לשמור על בידוד מקסימאלי. ב. תלוי באיזה עבודה בעלך עובד - עבודה משרדית עם מעט חשיפה לא דומה לעבודה עם הרבה אנשים והרבה חשיפה. ג. בכל מקרה ובכל התנאים מומלץ שבעלך ישמר מאוד במסגרת העבודה (מסיכה, כפפות , מרחק אישי 2 מ) וגם בבית - כאשר הוא מגיע הביתה להחליף בגדים , רחצה וכל הנדרש כדי למנוע חשיפה משנית - לפני שמתקרבים אליך... לצערי , איש מאיתנו לא יודע כמה זמן נדרש ל"חיות עם הקורונה" ולכן צריך למצוא את הפתרון/פשרה המתאימה לכל אחד ואחת.

  • + הוסף תגובה
ללופוס MCTD ומחלה גידולית לפני ניתוח להסרת הגידול ובדיקת ממאירות סי 02/05/2020 14:15
  • שלום לך פרופ', בת 50, יש לי לופוס ברימסיה כבר מספר שנים עם MCTD ומטופלת רק בפלקווניל. יש לי שני גידולים אחד מהם גידול PVNS והשני גידול בעצם, נקבע לי תור לניתוח להסרת הגידולים ולשליחת הגידול לביופסיה, אבל בינתיים מדובר על חזרה לעבודה (שבועיים לפני הניתוח) אני עובדת בחינוך ורציתי לדעת האם עלי להימנע מחזרה לעבודה או שאני יכולה לחזור לעבוד כרגיל? מאחר שמבחינתי הייתי חוזרת תוך שמירה על ריחוק ומיגון ככל שאפשר וכן האם לשלוח את ילדי ללימודים כשיחזרו הלימודים בחטיבות או לחכות עד לאחר הניתוח? אשמח להמלצה ממך.

  • + הוסף תגובה
APLA קורונה וחזרה לעבודה נועה 30/04/2020 13:51
  • שלום, ראיתי כי כבר נשאלו כמה שאלות בנושא, אך אני מנסה לקבל את ההחלטה המדויקת ביותר. בת 45, אובחנתי בגיל 40, לאחר TIA ובדיקות חוזרות כסובלת מ- APLA. נוטלת קרטיה באופן קבוע. האם כדאי שאחזור לעבודתי כמורה לילדים צעירים? או אם זה עלול להיות מסוכן עבורי אם אדבק? תןדה.

  • + הוסף תגובה
חזרה לעבודה ציפי 30/04/2020 14:16
  • גם אני עובדת בבית ספר ויש לי חששות לחזור לעבודה עם ילדים כמאובחנת לופוס כל גע במצב יציב, ב"ה.

  • + הוסף תגובה
חולי זאבת וחזרה לעבודה פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/05/2020 09:15
  • ציפי שלום, גם לחולי זאבת רבים נתנו אישור לחזור לעבודה אך כמובן שאם יש לך ספק כדאי להתייעץ עם רופא/ת הלופוס שלך. בברכה,

  • + הוסף תגובה
חזרה לעבודה ציפי 01/05/2020 10:46
  • רופא המשפחה היפנה אותי לרופא תעסוקתי. הוא טוען שזה לא ברשימת המחלות בסיכוןורפא תעסוקת יכול להחליט. מה דעתך?

  • + הוסף תגובה
חזרה לעבודה פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/05/2020 10:54
  • רופא תעסוקתי הוא בהחלט הכתובת הרגולטורית הנכונה בהיבט הרפואי המותאם לך - הרופא/ה לופוס שלך הוא הכתובת.

  • + הוסף תגובה
APLA וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/05/2020 09:14
  • נועה שלום, כמובן שאין תשובה חד משמעית וברורה. עם זאת למיטב ידיעתנו - אין סיכון מיוחד לחולה עם APLA שנים לאחר אירוע תחת טיפול באספירין בלבד . הסיכון בהדבקות קיים לכל אדם בכל גיל ועד כה בנוסף לגיל משקל גבוהים , תחלואה נלווית הם גורמי הסיכון העיקריים ההחלטה היא של כל אחד לפי שיקול דעתו - אך ניתן לשער כי במידה ונוקטים בכל אמצעי הזהירות, מסיכה, רחצת ידיים, המנעות ממגע (קשה עם ילדים קטנים,אבל הכרחי) וכך הלאה - אפשר לשקול בחיוב חזרה לעבודה. ימים טובים .

  • + הוסף תגובה
בעידן הקורונה נגיעה בפנים אלון 28/04/2020 14:13
  • שלום קיימים פרסומים בתקשורת שלאחר שנמצאים בסופר ,חנויות וכו' לא לנגוע עם הידיים בפנים מחשש להעברת נגיף הקורונה מהיד שלנו לדרכי הנשימה , האם לאחר שניקינו את הידיים עם אלכוג'ל ניתן לגעת באיברים הרלוונטים עם הידיים (פה , עיניים , אף ). האם הנגיף יכול "להתנחל" על הבגדים שלנו לאחר ששהינו עם אנשים בסופר ,עבודה (ושמרנו מרחק) ומה עלינו לעשות עם בגדים אלו - להוריד מייד , להחליף ,?

  • + הוסף תגובה
נגיף הקורונה והישרדות על גבי משטחים פרופ' ננסי אגמון-לוין 29/04/2020 07:43
  • שלום אלון, הישרדות נגיף הקורונה היא שאלה בוירולוגיה (לא מחלות אוטואימוניות) אבל כאימונולוגית אנסה לענות בכל זאת הנגיף שורד על משטחים מתכת (שעות-עד ימים) קרטון (עד 24 שעות) בדים (לא נבדק אך בוודאי שעות) ואכן אנו (כל האנשים) נוטים לגעת בפנים פעמים רבות מספור לאורך היום (לרוב אנו לא שמים לכך לב) החיבור בין שני הדברים הללו הוביל להנחיות משרד הבריאות א. מסיכות ב. הגיינת ידיים - כפפות בסופר (אפשר לזרוק אותן) נקיון עם אלכוהול מנטרל את הנגיף - וכדאי אחרי הסופר (ופריקת המוצרים) גם לרחוץ את הידיים היטב עם סבון. ג. נקיון עם תכשיר אלכוהול של משטחים (ככל שניתן) ד. ריחוק פיסי מאנשים - אז אין מגע עם הבגדים וכמובן נמנעים ממעבר טיפתי (שיעול וכדומה) או מגע ידיים - ולכן לא צריך "לפחד" מהבגדים. הכללים הללו יהפכו לחלק משגרת חיינו , וכפי שאפשר לראות שיעור ההדבקה הפך נמוך מאוד מאוד באיזורים רבים בארץ - אז זה עובד בבטחון רב למדי. ואני מקווה שבשבועות הקרובים הסכנה תלך ותדעך. חג עצמאות שמח.

  • + הוסף תגובה
תודה וחג שמח אלון 29/04/2020 10:58
השמנת יתר עדי 28/04/2020 09:25
  • תודה על התשובה הקודמת. BMI של 33.7- האם מהווה גורם סיכון ממשי? ראיתי במחקרים אחרונים קשר בין השמנת יתר ללא מחלות נלוות וסיבוכי קורונה. תודה

  • + הוסף תגובה
השמנת יתר וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 29/04/2020 07:36
  • שלום עדי, אכן השמנת יתר נמצאה כגורם סיכון לתחלואה קשה יותר מקורונה. BMI מעל 30 עונה להגדרה הרפואית הזו.

  • + הוסף תגובה
כתמים בהירים יעל 17/04/2020 22:12
  • בשנים האחרונות יש לי פגמנטציה בפנים על סוגיה ולאחרונה מבחינה שיש גם כתמים בהירים מצבע העור מתחת לשפה וגם מעל הם לא ממש לבנים אבל בהירים מהעור עצמו. האם וטיליגו זה ממש כתמים לבנים...לפני שנה שללו לי את זה...אך לי יש הרגשה שזה זה. אודה להתיחסותך.

  • + הוסף תגובה
ויטיליגו או אחר ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 19/04/2020 17:52
  • שלום יעל, ויטיליגו אלה כתמים בהירים באופן מובהק לרוב יש להם גם גבול ברור . האבחון נעשה בראש ובראשונה על פי המראה (כך שלא ניתן להעריך במייל), ישנם גורמים אחרים להיפו-פגמנטציה (שזה המונח המקצועי לירידת טון בגוון העור) - והטיפול שלהם שונה. לכן מציעה שתגיעי לביקורת.

  • + הוסף תגובה
המשך יעל 20/04/2020 17:25
  • יש טיפול לכתמים בהירים שהם לא וטיליגו..את מטפלת בתחום זה?

  • + הוסף תגובה
ממתינה למענה יעל 26/04/2020 21:56
  • ממתינה למענה..האם יש טיפול לכתמים מסוג זה...שהם לא ויטליגו דרכך...?

  • + הוסף תגובה
חולת לופוס סכרת וAPLA דובי 26/04/2020 15:02
  • שלום רב, מאז פרוץ המגפה ועד עכשיו לא יצאתי מהבית וגם בעלי לא יוצא. בעוד שבוע הוא צריך לחזור לעבודה. מה שעלול לחשוף אותי חלילה לנגיף, מה אני אמורה לעשות ?

  • + הוסף תגובה
ריבוי מחלות אוטואימוניות וקורונה עדי 24/04/2020 18:16
  • אדם הסובל מצליאק גרייבס( עבר רדיואקטיב איודיין ועתה לוקח סינתרואיד) קרון ללא תרופות ומיקרוהמטוריה עם חשד סביר ל iga nephropaty (כל הבדיקות שאינן קשרות לכליות היו תקינות ויש סיפור זהה לאם שלהמטוריה לאורך שנים ועתה אי תפקוד כליות). האם במצב זה יש חשש שהקורונה עלולה להיות יותר חמורה? הגיל הוא 54. תודה.

  • + הוסף תגובה
מחלות אוטואימוניות וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/04/2020 22:15
  • שלום עדי , כפי שכבר עניתי לרבים אחרים - אין מידע לגבי המשלב שתואר בפניתך והסיכון לחלות בקורונה ולכן אין תשובה "טובה" לשאלתך. עם זאת במידה וכל המחלות "מאוזנות" - גרייבס עם סינתרואיד, קרון ומיקרוהמטוריה ללא טיפול, ואין עודף משקל יתר לחץ דם ו/או אחר - הסיכון הוא ככל הנראה זהה לאנשים בני 50-60. בכל מקרה - להקפיד על הכללים. הגל הראשון של הקורונה דועך אבל הנגיף עוד כאן. שמרו על עצמכם.

  • + הוסף תגובה
apla וקורונה גרנה 18/04/2020 22:22
  • אם יש לי apla (התגלה בשל הפלות חוזרות לפני 18 שנה...), אין בעיות אחרות... מטופלת באספירין בלבד, האם אני בקבוצת סיכון לקורונה ? (בת 54)

  • + הוסף תגובה
אפלא וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 19/04/2020 17:59
  • שלום גרנה, כפי שכבר עניתי לשאלות קודמות מגיפת הקורונה בת 3.5 חודשים ----- והידע שלנו בהתאם. אז, אין תשובה ברורה לשאלתך אבל אנסה לחלוק איתך את מחשבותי א. אפלא ואפילו ממש APS (עם אירועי קרישת יתר) בדרך כלל לא מעלה סיכון לזיהומים ואין בו "דיכוי חיסוני" גם הטיפול לאפלא בלבד, הוא לרוב לא מדכא את מערכת החיסון ולכן אני "מנחשת" שחולי אפלא הם לא בסיכון גבוה במיוחד להדבק בנגיף. ב. לאנשים שנדבקו בנגיף ובפרט החולים הקשים בקורונה - סובלים מקרישיות יתר בגלל הנגיף - ולפחות במרכז שלנו בשיבא רוב החולים הקשים מקבלים טיפול לדילול הדם רק בגלל הקורונה. ההגיון אומר שאם המחלה גורמת לקרישיות יתר אנשים שיש להם נטיה מראה למצב הזה , כמו חולי אפלא, יהיו בסיכון מוגבר לסיבוכים המסויימים הללו. ויש אכן דיווחים בודדים על חולי APS שלקו בקורונה והיו להם סיבוכי קרישה. אז מה המסקנה כדאי לא להדבק - אז לנקוט בכל אמצעי הזהירות המומלצים ואפילו בזהירות יתר - בידוד חברתי, מסיכות, כפפות, רחצת ידיים וכו. עד כה אין הנחיה לחולי אפלא בלבד - לבידוד חריג, כפי שהמלצנו לחולים עם חסר חיסוני. ובעיקר - תשמרו על עצמכם.

  • + הוסף תגובה
צלוליטיס באוזן החיצונית נעמה 11/04/2020 22:16
  • שלום . אישה בת שמונים החלק החיצוני של האוזן הקרוב לשיער הראש נפגע כנראה משריטה של מסרק והאוזן אדומה הרופא כתב שזה חשד לצלוליטיס ונתן אנטיביוטיקה של 500 מ"ג * 4 פעמים ביום כלומר 2000 מ"ג ביום לפני כ יומיים יש כאב חד באוזן לעיתים קרובות וזה מטריד מאוד. האם יש טיפול נוסף מומלץ כמו למרוח יוד ואולי טיפול אחר אודה לתשובתך.

  • + הוסף תגובה
צלוליטיס היא מחלה זיהומית פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/04/2020 17:37
  • שלום נעמה, צלוליטיס היא מחלה זיהומית - זה לא הפורום המתאים אך בתשובה כללית לשאלתך אין מניעה למריחת יוד - אך זה טיפול חיצוני והזיהום כבר חדר אפשר לקחת טיפול כנגד כאבים כדאי לוודא שהאודם סביב האוזן לא מתרחב - אם הוא כן מתרחב כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה שוב בברכת בריאות שלמה

  • + הוסף תגובה
בדיקות חריגות אסתר 09/04/2020 21:49
  • בת 38 מאוד חרדה עקב תוצאות לא תקינות אז כך .. Esr 29 שהמקסימום 25 Crp תקין Rfתקין מה שלא טוב זה ana חיובי ו anti ds 11 שהגבול 5 אני נורא דואגת כי נשלחתי לבדיקות עקב כאב קל בפרקים יש עוד זמן עד הפגישה עם ראומטולוג רציתי לדעת אם זה לופוס חלילה או משהו אחר האנטי sm וכל השאר תקין חוץ מאמוגלובין 11.8 אך תמיד היה לי ברזל נמוך כמו 25 אני דואגת נורא כבר ניהיה לי כאבים בכל הגוף לא יודעת אם מלחץ או כי יש משהו אנא עזרי לי

  • + הוסף תגובה
בדיקות חריגות הן לא תמיד סיבה לדאגה. פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/04/2020 07:23
  • שלום אסתר. בלי לבדוק אותך אני לא יכולה לענות בבטחה. אך החריגות בבדיקות שאת מתארת הן מאוד קלות ופעמים רבות אין להן כל משמעות. אפילו בדיקת ה ANA - יכולה במקרים מסוימים "גבוליים - כמו זה שאת תארת" - להיות בסופו של דבר שלילית - צריך בדיקות אימות. אז מה עושים א. נושמים לרווחה - אין מדובר בבעיה קשה, וגם אם הבדיקות ישארו כך זה בר-טיפול - בתנאי שאת חשה בטוב כמובן. ב. אפשר היום להתייעץ עם רופא באופן דיגיטלי וכדאי לעשות כן אם את מודאגת - כך שניתן יהיה לכוון אותך לבדיקות משלימות (אפילו עם רופא המשפחה) . חג שמח.

  • + הוסף תגובה
ויטיליגו וקורונה יעל 08/04/2020 21:55
  • האם יש סיכון מוגבר לחולה ויטיליגו בהדבקות מהקורונה ואם כן מדוע

  • + הוסף תגובה
ויטיליגו וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/04/2020 07:18
  • שלום יעל, למיטב ידיעתי ויטיליגו לא מגביר את הסיכון לקורונה - בתנאי שמדובר על ויטיליגו בלבד (המחלה יכולה להגיע עם תופעות / בעיות אימוניות אחרות) . חשוב לציין שהידע לגבי הקורונה מסתכם בשלושה חודשים... נדמה שזה תמיד היה כאן אך אין זה כך. ולכן כל תשובה לגבי קורונה מוגבלת בידע הקיים היום. בכל זאת לא הייתי מוטרדת במיוחד מויטיליגו. חג שמח.

  • + הוסף תגובה
אלרגיה עם שיעול אלרגית 07/04/2020 14:37
  • היי דר. אני אלרגית לכתלית יהודה ונאמר לי לקחת אבאמיס פעם ביום בכל נחיר. אני סובלת מאוד מאוד משיעול טורדני והתעטשויות רבות. אני לוקחת את התרסיס כבר כחודש וחצי וזה השפיע רק על מספר העיטושים, השיעול עדיין טורדני וקשה. רציתי לשאול מה יותר טוב לאלרגיה שיש לי, שבעיקר מתבטאת בשיעול וגרון מגורה? טלפסט או אבאמיס כתרסיס לאף?

  • + הוסף תגובה
אלרגיה ...ושיעול פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/04/2020 07:17
  • שלום לך, זה אמנם פורום למחלות אוטואימוניות אבל אענה ברצון. כן - את יכולה לקחת אבאמיס - או טלפסט - ולעיתים אפשר לשלב בין השניים. אני מאוד מציעה להגיע למרפאת אלרגיה גדולה לצורך השלמת תפקודי ריאות והחלטה לגבי אימונתרפיה לכתלית יהודה. חג שמח.

  • + הוסף תגובה
קבוצת סיכון ----- קורונה אבי 05/04/2020 18:07
  • מי שאובחן כחולה קרוהן (בבדיקת ct) לאחרונה, במצב של דלקת פעילה (בבדיקת קלפרוטקטין קרוב ל4000) ועדיין לא לוקח שום תרופה לא סטרואידים ולא ביולוגי (מחכה לבדיקת קלונסוקפיה) האם הוא נחשב לקבוצת סיכון גבוה לסיבוך של הוירוס הקורונה? תודה רבה!!!!

  • + הוסף תגובה
קבוצות סיכון ונגיף הקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 05/04/2020 19:13
  • שלום אבי, לצערי אין לי תשובה לכל שאלה . מדובר בנגיף חדש (נדמה שכל העולם סביבו) אך הוא קיים בעולמנו כשלושה חודשים בלבד - והידע שלנו מוגבל בהתאם. מחלת קרון אינה שכיחה כמו יתר לחץ דם או סכרת ולכן אין בשלב זה מידע מדויק על חולים במחלה זו. אז אני יכולה לומר לך רק את דעתי האישית - בעיני מחלה דלקתית פעילה כמו קרוהן עם קלפרוטקטין 4000 - היא בהחלט סיכון מוגבר ! זיהום בקורונה בשלב הזה עלול להחמיר את הקרון מחד וכמובן שמערכת החיסון שנמצאת כבר בקרב אחד (אוטואימוני) , תתקשה להתמודד עם קרב נוסף (ויראלי) בשבועות האחרונים ראיתי מספר חולי קורונה קשים לפחות לשניים מהם היתה מחלה דלקתית של המעי.... אז זו רק דעתי - אבל הייתי מגדירה זאת כמצב סיכון. הערה לגבי טיפול - נכון שטיפול בקרוהן מדכא את מערכת החיסון - אבל לדכא את הקרוהן חשוב ! לפעמים הכי חשוב! אני בטוחה שהרופא שלך יוכל לעזור לך להחליט אם צריך לטפל בקרוהן עכשיו או שאולי אפשר להסתפק בדיאטה/אנטיביוטיקה וטיפולים "קלים" יותר בשלב זה. חג אביב שמח

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום לופוס ומחלות אוטואימוניות

הצטרפו לאינדקס הרופאים!