עמוד הבית > פורומים > לופוס ומחלות אוטואימוניות

פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

פרופ' ננסי אגמון-לוין

פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאלרגיה ואימנולוגיה ומשמשת כמנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה וכן סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומרתחומי עיסוק עיקריים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
מרפאה לזאבת תמר 03/12/2020 21:53
  • שלום, היכן ניתן למצוא מרפאה לזאבת לילדה בת 13? אני גרה באזור השרון ושייכים ל״מכבי״(אם זה רלוונטי).

  • + הוסף תגובה
אלרגיה לביצים שרה 19/11/2020 19:55
  • שלום הבן שלי בן שנה והוא אובחן כאלרגי לביצים. (בעיקר לחלבון אבל גם לחלמון). אתמול הוא נחשף לכמות מזערית מאד של ביצה חיה והתגובה האלרגית שנצפתה היא פריחה -כמין חבורות שהפכו ונהיו מפושטות על כל הפנים. אדומות מאד כמעט סגולות. גרד חזק. אודם חזק בעיינים. נזלת עיטושים. התגובות נרגעו אחרי מנה כפולה של פניסטיל. בהמשך הוא גם הקיא. חשוב לי לדעת אם זו הייתה התגובה האלרגית שלו פחות או יותר בכל הפעמים שהוא נחשף לאלרגן. האם יתכן מצב שהתגובה תחריף לרמה מסכנת חיים או שמסתבר שזו התגובה האלרגית הקבועה שלו? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
אלרגיה לביצים פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/11/2020 19:46
  • שלום שרה, הפורום הזה עוסק במחלות אוטואימוניות ולא באלרגיה - אני כידוע עוסקת בכל מחלות מערכת החיסון . ובכל זאת, שאלת ואענה - והתשובה הזו נכונה לכל אלרגיה. התגובה שאת מתארת היא תגובה אנפילקטית שערבה גם תפרחת על העור וגם מעורבות נשימתית (נזלת ועיטושים) וגם מעורבות מערכת העיכול (הקאה) . זו תגובה מסוכנת ומומלץ לטפל בתגובה כזו בזריקת אדרנלין (למרות שזה עבר "רק עם פנסטיל") ובעיקר נכון לדעת שבפעם הבאה התגובה יכולה להיות הרבה יותר משמעותית. ולכן אנא הגיעו למרפאה לאלרגיה הקרובה למקום מגוריכם בכדי לקבל הדרכה לטיפול במזרק אדרנלין (אפיפן) - זה מציל חיים!! ובאופן כללי - תגובה אלרגית יכולה להיות קלה או חמורה ואפילו מסכנת חיים אצל אותו האדם פשוט בחשיפה בימים שונים. למשל אם החשיפה לאלרגן מתרחשת כאשר האדם "קצת חולה" או לאחר מאמץ גופני משמעותי, או סתם לאחר לילה ללא שינה. ולכן עם אלרגיה "לא משחקים" - נמנעים !! נזהרים!! ואם צריך משתמשים באפיפן.

  • + הוסף תגובה
תוצאות בדיקות דם גל 18/11/2020 14:56
  • היי, בת 28 רוצה לפענח תשובה של בדיקת דם הייתי שמחה לדעת מה אני אמורה להבין אם יש לי רמת כולסטרול 206mg/dl ופוספט(זרחן)-4.8 כאשר 4.5 הוא הטווח המקסימלי. והאם יש קשר ללקיחת רטלין? תודה רבה :)

  • + הוסף תגובה
בדיקות דם פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/11/2020 19:39
  • שלום גל, אני מציעה לפנות לפורום העוסק במחלות אנדוקריניות (של בלוטות ) או פורום של מחלות מטבוליות.

  • + הוסף תגובה
וגיפם 10 מג קוטי 16/11/2020 13:59
  • שלום. עקב יובש בנרתיק כתוצאה מחלק מתסמיני היובש של מחלת סיוגרן ממנה אני סובלת. קיבלתי מרופאת נשים ויגפם 10 מג. אך בקוראי את עלון לצרכן ישנן הזהרות לגבי חולות זאבת. מבקש את חוות דעתך הנדון . האם אוכל להשתמש בה. תודה רבה

  • + הוסף תגובה
וגיפם ויובש בנרתיק פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/11/2020 21:18
  • קוטי שלום, יובש בנרתיק הוא תסמין טורדני לנשים עם שיוגרן וגם עם מחלות אוטואימוניות אחרות, ולנשים בכלל. וגיפם - מכיל הורמונים - אסטרוגן - ולכן הוא לא מומלץ לנשים שמחלתם מושפעת מהורמון זה ובעיקר חולות עם נוגדנים שגורמים לקרישה APLA ו/או נשים שהמחלה שלהם למשל זאבת התלקחה בהריון או בהקשר של חשיפה להורמונים. עדין חלק מהנשים לאחר הערכה אוטואימונית מלאה יכולות לקבל וגיפם. חשוב לדעת שיש תכשירים אחרים ללא הורמונים אשר יכולים לסייע ליובש בנרתיק - והם לא דורשים בירור מקדים, אולי כדאי לנסות תכשיר כזה קודם.

  • + הוסף תגובה
חיסון לקורונה שלי 16/11/2020 20:12
  • שלום ונעים מאד. האם לחולים אוטואימונים מומלץ יהיה לקחת חיסון לקורונה. או שמכיוון שמדובר בסוג חיסון מסויים הוא יכול לגרום לגוף לתקוף עצמו והנזק יכול להיות גדול מהתועלת? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
חיסון לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/11/2020 21:09
  • שלי שלום, התשובה הפשוטה היא - אנחנו לא יודעים. מדובר בחיסון חדש שאנחנו לא יודעים האם הוא בטוח לאנשים בלי מחלות רקע, אז בוודאי שאנחנו לא יודעים מה בטיחותו לחולים עם מחלות רקע ובפרט מחלות אוטואימוניות. ולכן בשלב הזה הייתי נוקטת בזהירות ומתייעצם עם הרופא המומחה המטפל מה הסיכונים מול היתרונות. למשל לחולים שהמחלה האוטואימונית שלהם פעילה/ לא יציבה - יש לשקול להימנע מחיסון לעומת זאת לחולים שיש להם גורמי סיכון מרובים לתחלואה קשה מקורונה (למשל גיל מבוגר, עודף משקל, סכרת ועוד) כדאי לשקול בעד להתחסן.

  • + הוסף תגובה
כמה שאלות , תודה רבה שחר 15/11/2020 22:31
  • שלום בת 20 כבר כמה חודשים שאני לא מרגישה טוב( חום לסרוגין חולשה ,עייפות ועוד ) עשיתי בדיקות, ואלה התוצאות החריגות LAC RVVT SCREEN תוצאה1.46 תווך ערכים 0.76-1.24 LAC RVVT RATIO תוצאה1.49 תווך ערכים 0.81-1.19 LAC SCT SCREEN תוצאה3.00 תווך ערכים 0.75-1.24 LAC SCT CONFIRM תוצאה1.29 תווך ערכים 0.82-1.18 LAC SCT RATIO תוצאה2.33 תווך ערכים 0.81-1.19 APTT-sec תוצאה31.5 תווך ערכים 20.1-30.5 ANTI CARDIOLIPIN IgG>160.0 A.B2 GLYCOPROTEI IgG>160.0 ANTI CARDIOLIPIN IgA תוצאה145.7 Esr-90 הבדיקהCOOMBS- DIRECT תוצאהPositive CD-IgG Positive C3D-Positive אנא ודנא שלילים רציתי לדעת מה יכול להיות הגורם לדברים האלה איזה עוד כיוונים כדאי לבדוק האם אפלה כשלעצמה יכולה לעשות תסמינים ? האם יש עוד מחלות חוץ מלופוס שיכולות לבוא עם אפלה ? ואם אפשר לאבחן לופוס ללא ANA חיובי ? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
אפלה ולופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/11/2020 21:04
  • שחר שלום, הבדיקות הללו תואמות APLA חיובי - כלומר נוגדנים כנגד פוספוליפידים חיוביים , גם הDIRCT COOMBS יכול להיות חלק מתסמונת "אפלא" . במקרה זה ההחלטה על טיפול דורשת הערכה קלינית ובהתאם מתן אספירין ו/או טיפול אחר לדילול הדם ו/או טיפול אחר למערכת החיסון. הבדיקות הללו יכולות כמובן להופיע גם בלופוס אך כשלעצמן הן אינן מעידות על לופוס ויכולות להיות רק ביטוי של אפלא. בכל מקרה אני חושבת שכל מטופל/ת עם בדיקות כאלה צריך להיות במעקב במרכז שמתמחה ב "אפלא" בברכה,

  • + הוסף תגובה
תוצאות תת אוכלוסית לימפוציטים אנו 12/11/2020 17:36
  • שלום פרופסור,קיבלתי תוצאות :בעיות בעיכול LOW CD4/CD8 RATIO CD3+4_8_=25.4% CD3+4_8_TCRgd=22% CD3+56+TCRgd+=14.4% CD56=34 BCD20%=4 וגם 19 שווה 4 CD4=27 וגם 609.3 CD8=35 וגם שווה 789.9 האם יש בעיה? תודה רבה רבה

  • + הוסף תגובה
תת אוכלוסיות לימפוציטים פרופ' ננסי אגמון-לוין 14/11/2020 20:25
  • אנו שלום, ישנן חריגות קלות בלבד בתוצאות המפורטות לעיל אבל בירור אימונולוגי ברמה הזו דורש הערכה של אימונולוג מומחה - אני מניחה שהאימונולוג/ית ששלחו את הבדיקה ישלימו הערכה במידה ונדרש.

  • + הוסף תגובה
תת אוכלוסיית לימפוצטים אנו 15/11/2020 10:32
  • תודה על המענה, שאלה נוספת בבקשה- CD56 באחוזים הערך הוא 34 . בטבלה מופיע שהגבול העליון הוא 18. זה משמעותי? שוב תודה

  • + הוסף תגובה
עליה ברמת NK פרופ' ננסי אגמון-לוין 15/11/2020 18:19
  • בדרך כלל זה ביטוי של "פיצוי" של המערכת - ולא סיבה לדאגה - אבל כאמור זה מחייב מעקב אימונולוגי מסודר

  • + הוסף תגובה
תבנית אנא אחת 11/11/2020 10:58
  • היי, אני מאובחנת עם לופוס ומטופלת בסלספט, בנליסטה ופלקווניל. בבדיקת אנא האחרונה היתה תבנית מעורכת - מספר נקודות וגם cytoplasmic מיטוכנדיראל. מה זה אומר בעצם? יש לי גם אמא חיובי גבוה כבר הרבה זמן אבל תפקודי כבד תקינים. בתקופה האחרונה חולשה יותר גדולה וכאבים. גם ירידה במשקל. מתלבטים אם לעבור למבטרה. יש לי גם נוגדני אנטי דנא 70. האם יכול להיות שזו מחלה אחרת בכלל? האם זה אומר שבהכרח תהיה לי מחלת כבד/כיס מרה בהמשך? מומחה כבד אמר שכל עוד תפקודי הכבד תקינים אין מה לעשות.

  • + הוסף תגובה
תבנית ANA - בכלל, ובחולי לופוס בפרט פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/11/2020 21:23
  • תבנית ANA - זה למעשה המראה של הבדיקה תחת המיקרוסקופ (הבדיקה ה"קלאסית" בה נלקח דם מהחולה ושמים אותו על משטח מוכן מראש של תאים - ועליהם מסתכלים במיקרוסקופ. התבנית זה למעשה הצבעים והצורות שרואים תחת המיקרוסקופ) לחולי לופוס התבנית האופיינית היא "תבנית הומוגנית" אך יתכנו גם תבניות אחרות. הטיפול בזאבת נקבע על פי התסמינים והאיברים המעורבים ולא על פי התבנית של ANA. במילים אחרות התבנית משמשת לקביעת אבחנה אבל לא לקביעת טיפול. תבנית ציטופלסמטית בעיקר כזו התואמת מיטוכנדריאל - אופיינית למחלת כבד המכונה PBC - כולנגיטיס ראשונית ביליארית. למחלה זו מקובל לתת טיפול מונע בתכשיר המכונה אורסוליט . אך בדומה למה שכתבתי פעמים רבות בדיקת מעבדה - לא קובעת שיש PBC ויש צורך בבדיקות נוספות כדי לקבוע האם יש לך בנוסף ללופוס גם בעיה בכבד ואם צריך טיפול נוסף.

  • + הוסף תגובה
רגישות נעמי 11/11/2020 00:32
  • שלום פרופ ננסי, רציתי לקבל ממך הסבר לגבי משהו שאני לא מבינה. להבנתי לכל בדיקה יש מדד של רגישות, כלומר כמה הבדיקה מזהה חולים. אבל מה שאני לא מבינה הוא הסגוליות, הסיכוי ששלילי בבדיקה הוא אכן בריא. האם ניתן להסיק מהסגוליות על שיעור החיוביים הכוזבים? אם אומרים לי שלבדיקה סגוליות של 80%, האם זה אומר שב 20% יש תוצאה חיובית כוזבת?

  • + הוסף תגובה
רגישות וסגוליות של בדיקות פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/11/2020 21:15
  • שלום נעמי, זו שאלה חשובה מאוד, אם כי היא בעיקר סטטיסטית (אני רופאה, אך אנסה לענות בכל שאת) לכלל הקוראים חשוב להבין שלכל בדיקה יש מגבלות ולכן גם "בדיקה חיובית" לא בהכרח קובעת אבחנה ולהיפך, ולכן אני במקרים רבים מבקשת "בדיקות אימות" ו/או "בדיקות נלוות" וכמובן שצריך להיות מתאם קליני - ומומחיות של הרופא/ה באבחון ואפיון הבעיה. ולשאלה הסטטיסטית סגוליות של 80% אומרת שאם נבדוק 100 אנשים בריאים לפחות 80 מהם ימצאו בריאים= בדיקה שלילית (כן 20 עלולים לקבל תשובה חיובית כוזבת) זה המצב בבדיקות ANA באנשים מבוגרים (מעל 60) , ולכן בדיקת ANA מקרית באדם מבוגר תמצא ב 20% מהאנשים הבריאים. לעומת זאת ANA חיובית ב 98% מחולי הזאבת (אבל את ושאר הקוראים יודעים שANA לבד לא קובעת לופוס)

  • + הוסף תגובה
שאלה בנוגע לנוגדנים שולמית 02/11/2020 20:03
  • שלום פרופסור, האם יש אפשרות לבקש מהרופא לבצע בדיקה מדויקת לרמת הנוגדנים של anti ro בדם? ולא רק לדעת האם זה חיובי או שלילי? אלא לדעת מה כמות הנוגדנים בדם? האם מבצעים בדיקות כאלה? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
נוגדני ANTI RO פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/11/2020 10:02
  • שלום שלומית, לתשובתך בהחלט ניתן בישראל לבדוק גם את כמות נוגדני ANTIRO וגם תת-קבוצות שלהם.

  • + הוסף תגובה
המשך שאלה שולמית 06/11/2020 13:08
נוגדני ANTI-RO פרופ' ננסי אגמון-לוין 08/11/2020 19:40
  • זה מבוצע בחלק מקופות החולים - תלוי בשיטה המבוצעת - בכל קופה יש שיטה שונה. בנוסף ניתן לבצע בשיבא ו/או בבתי חולים גדולים. במידה והרופא המטפל שלך לא יודע לענות על כך , יש לפנות למומחה למחלות אוטואימוניות שיסייע לך.

  • + הוסף תגובה
שאלה נוספת שולמית 09/11/2020 08:35
  • מה שם הבדיקה? כי אצלי בקופה פשוט כתוב מעל 8 וזהו. לא כתוב מס יחידות תודה רבה

  • + הוסף תגובה
לופוס שרונית 07/11/2020 21:04
  • ערב טוב, לאחרונה ביצעתי מספר בדיקות דם מאחר ואיני חשה בטוב בתקופה האחרונה. אני עוברת מרופא לרופא - אף אחד לא יודע להגיד מה יש לי. אני מצרפת את תשובות הבדיקות דם שביצעתי לאחרונה. והייתי שמחה לדעת אם מדובר בלופוס או משהו דומה/אחר. LAC RVVT CONFIRM 1.14 LAC SCT SCREEN 1.33 LAC SCT CONFIRM 1.27 ANTI CARDIOLIPIN ING 1.7 ML ANTI CARDIOLIPIN IMG 2.3 ANTI CARDIOLIPIN IGA 20.0 ML A.B2 GLYCOPROTEI IGG 2.7 ML A.B2 GLYCOPROTEI IGM 4.6 ML ESR 16 C – REACTIVE PROTEIN 1.15 RHEUMATOID FACTOR 15.0 DNA (DS) AB 19 ML ANA TITER POS 1:320 ANA PATTERN – NUCLEOLAR RNP ≤ 0.2 SM (ANTI SMITH AB) ≤ 0.2 RNP A ≤ 0.2 RNP 68 ≤ 0.2 SMRNP ≤ 0.2 SSA-60 ≤ 0.2 SSA-52 ≤ 0.2 ANTI JO-1 AB ≤ 0.2 SCL-70 AB ≤ 0.2 ANTICENTROMERE AB ≤ 0.2 SSA (RO) SINGLE ≤ 0.2 SSB (LA) SINGLE ≤ 0.2 RIBOSOMAL P AB ≤ 0.2 PT % 83 PT-INR 1.11 APTT-SEC 39.5 PT-SEC 13.4 HEPATITIS BS AB NEGATIVE 0.2 תודה רבה

  • + הוסף תגובה
לופוס - זה לא רק בדיקות פרופ' ננסי אגמון-לוין 08/11/2020 19:47
  • שלום שרונית, אכן חלק מבדיקות הדם שלך עלולות לקשר בין הרגשתך ה"לא טובה" לבין מחלה אוטואימונית (למשל לופוס, אך לא בהכרח) הנתונים והבדיקות שפרטת - אינם מספיקים לאבחנה. אם אינך מרגישה טוב צריך להתקדם בבירור.- בהתאם לתלונותיך/לתסמינים - אפשר לכוון את הבדיקות, בכל מקרה יש להשלים את הבירור ללופוס (זה רק חלקי) לעיתים קרובות בתחילת הדרך אנחנו עוסקים בעיקר באיסוף נתונים - כדי לקבוע אבחנה - ורק אז יכולים להתאים טיפול - מעט מאתגר/מתסכל עד שהדברים מתבררים, אך זה יקרה.

  • + הוסף תגובה
לופוס המשך לשאלתי שרונית 08/11/2020 20:10
  • תודה על תשובתך. כפי שרשמתי - איני חשה בטוב כבר כמעט שנתיים. מפעם לפעם אני מגלה משהו חדש... יש לי פריחה בגב 2 הידיים עם קשקשת לבנה (2 רופאי עור לא ידעו להגיד שזה אוטואימוני), יש לי אנמיה (כל כמה חודשים אני מקבלת עירויי ברזל), יש לי טנטון באוזן (רופאת אא״ג שלחה אותי לבדיקת שמיעה שהעלתה שיש ירידה בשמיעה ובדיקת MRI לא העלתה דבר), בנוסף כאבים ביד שמאל מאזור השכמות/כתף/צוואר כולל דלקת בתעלה הקרפלית ביד שמאל. מדי פעם היד מתנפחת והופכת סגולה. כמו כן, כאבי פרקים בעיקר בברכיים. האם כל זה יכול להיות קשור למחלה אוטואימונית, בהתאם לתוצאות בדיקות הדם? האם יש בדיקות דם נוספות שאפשר לעשות על מנת לקבוע סופית שזה אכן לופוס?

  • + הוסף תגובה
מחלות אוטואימוניות - אבחנה פרופ' ננסי אגמון-לוין 08/11/2020 21:03
  • שרונית שלום, לצערי - אני חושבת ששאלתך היא מחוץ לגבולות היכולת לענות ללא בדיקתך. לפיכך אני ממליצה להשלים בדיקות של רמות משלים (C3 C4) ובדיקה של DIRECT COOMBS כן חשובה בדיקת שמיעה הבוחנת אופציה של AUTOIMMUNE SENSORY NEURAL HEARING LOSS - רופאת האאג תדע לכוון אותך. ועם הנתונים האלה הגיעי לבדיקה במרכז למחלות אוטואימוניות . בברכת בריאות שלמה.

  • + הוסף תגובה
נוגדנים נעמי 01/11/2020 17:32
  • שלום, בבדיקה שביצעתי מופיעים נוגדנים ביחידות antibody index. אפשר להמיר אותן לטיטר או au/ml? אם הנורמה היא 1 והתוצאה 1.9 זה חיובי חלש? האם עלייה מ 1.9 ל 2.1 יש משמעות?

  • + הוסף תגובה
נוגדנים לפי יחידות פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/11/2020 17:51
  • שלום נעמי, בדרך כלל לא ממירים מיחידות מסוג אחד ליחידות מסוג אחר - כי כל מערכת מכויילת לפי היחידות שלה. רמת של 1.9 לעומת 1 - היא בדרך כלל מעידה על חיובי חלש - אך זה עלול להיות שונה בהתאם לנוגדן. לרוב בין 1.9 ל 2.1 - אין משמעות רבה זה במסגרת "סטית הבדיקה".

  • + הוסף תגובה
נוגדנים נעמי 02/11/2020 07:56
ANCA - חיובי חלש פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/11/2020 10:01
  • שלום נעמי, אכן הערך הזה עבור בדיקת ANCA = "חיובי חלש" יש הבדל מסוים בין ANTI MPO לבין ANTI PR3 - שתי הבדיקות המוגדרות כ ANCA במערכות בישראל. בנוסף חשוב להשלים בדיקת אימונופלרוסנציה ל ANCA בהקשר הזה. ובדיקות דם נלוות. המצאות של בדיקה "חיובית חלשה" באנשים בריאים אינם דבר נדיר . אך בהחלט מוצדק להשלים בירור - במרכז שמומחה למחלות אוטואימוניות ויש סיכוי משמעותי שבירור שכזה יהיה - מרגיע .

  • + הוסף תגובה
הוצאת שתלי חזה סכנה עתידית חרדה נוראית שירן 03/11/2020 14:32
  • היי... אני בחרדה ואשמח לחוות דעתך המקצועית. היו לי שתלים בחספוס עדין מתחת לשריר. (מנטור סילטקס) . הוצאתי אותם אחרי פחות משנה. היו לי קופסיות דרגה 1 ו2 והמנתח שלי לא הוציא אותם. מה הסכנות שעלולות להיות? הוא ציין שאיפה שהייתה התכווצות היה קצת נוזל וזה נורמלי. אני חוששת מדלקות ומלימפומה. ומה בדיוק קורה עם הקופסיות? הן פשוט נשארות שם או שהן נספגות ונעלמות? אין לזה שום סכנות והשלכות בעתיד? מה עליי לעשות?

  • + הוסף תגובה
שתלי סיליקון ותחלואה אימונית/ממארת פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/11/2020 09:57
  • שירן שלום, הסיכון הנלווה לשתלים נמוך מאוד בוודאי לאחר הסרתם. במקרה שאת מתארת אני ממליצה להשלים בדיקות הדמיה ובדיקות דם - ובהתאם צוות מטפל רופאי הפלסטיקה/שד/אימונולוגיה יוכלו לתת את כל המידה - שאני מאמינה ומקווה שיהיה מאוד מרגיע מבחינתך.

  • + הוסף תגובה
נוגדיanti dna תיתי 04/11/2020 18:25
  • סובלת מתסמונת נוגדנים אנטי פוספוליפיד כ4 שנים.כל הבדיקות טובות לאחרונה החל הנוגדן antidna להפוך חיובי בשטת ifa. Ana תמיד היה 1:160ללא שינוי.כאמור כל הבדיקות המקיפות האחרות תקינות לחלוטין. האים הנוגדן שנוסף מסמל על נטיה ללופוס.האים יש דרך לטפל כרגע נוטלת רק קומדין תודה רבה

  • + הוסף תגובה
נוגדני ANA ו ANTIDSDNA - בחולה אנטי פוספוליפיד פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/11/2020 09:53
  • תיתי שלום, עדות ל ANTIDNA בשיטת IFA (אימונופלורסנציה) - היא בעלת חשיבות, ונתמכת גם על ידי בדיקת ה ANA החיובי. לפיכך היא בהחלט דורשת התייחסות גם בחולה אנטי-פוספוליפיד מומלץ להגיע למרכז המתמקצע בתסמונת הנוגדנים האנטיפוספוליפידים - להערכה נוספת והחלטה על טיפול נוסף .

  • + הוסף תגובה
נוגדנים א 05/11/2020 10:46
  • שלום פרופ ננסי, בהמשך לשאלתי במעבדה ראו כי ה pr3 1.9 אבל אימונופלורסנציה שלילי. כאמור אני שנתיים עם ה pr3 אבל פעם ראשונה שעושים אימונופלורסנציה. מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה
בדיקות אימונופלורסנציה פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/11/2020 09:51
  • א. שלום ברוב המקרים (וככל הנראה גם במקרה שלך) בדיקת אימונופלרוסנציה שלילית היא - בשורה טובה . בדיקת אימונופלרוסנציה נועדה לאמת את החשיבות/הימצאות של הנוגדן וכאשר היא שלילית זה מעודד שאין מדובר במחלה פעילה, ולפעמים אפילו "מבטלת" את ההגדרה של בדיקה חיובית (למרות בדיקות האחרות). עם זאת חשוב לציין כי פענות בדיקות אלה - ובפרט פענוח המשמעות לכל מטופל - היא הליך מורכב ודורש התמחות. לכן למרות ה "בשורה הטובה" חשוב מאוד שמומחה למחלות אוטואימוניות יעריך את מצבך וינחה אותך האם נדרש המשך מעקב ואם כן איזה מעקב .

  • + הוסף תגובה
וסקליטית א 31/10/2020 22:43
  • שלום פרופ ננסי, שאלתי אותך לפני חודש לגבי וגנר ואכן פניתי לייעוץ, עם זאת נשארו כמה שאלות. בן 20 בקצרה, כבר שנתיים יש לי ANCA PR3 חיובי. שאר המעבדה תקינה למעט חריגות ב SPEP, IGG ו CRP שנע בין 3.5-6. גם חלבון בדם שהיה גבוה אך חזר לנורמה. אין תסמינים ולא נראה שכרגע יש מחלה. עם זאת להבנתי הבדיקה החיובית ל ANCA שמה אותי בסיכון למחלה בעתיד (או בחלק מהמקרים מופיעה גם באוכלוסיה ללא משמעות). כמה שאלות שאשמח לתשובתך: 1 - האם יש תועלת בנקיטת גישה מתקדמת? למשל, האם כדאי לעשות סיטי חזה או ביופסיית כליה? האם ביופסיה יכולה להראות משהו אם המעבדה תקינה? אם נמצא משהו, האם כדאי להתחיל לטפל? 2 - מה הפרוגנוזה של וגנר? מבחינת תוחלת חיים אחרי שהגיעו להפוגה? 3 - אני מבין שמצאתי את הנוגדנים לפני המחלה. האם טיפול לפני שתהיה מחלה יעיל? 4 - כמה זמן לפני המחלה הנוגדנים מופיעים? תודה

  • + הוסף תגובה
וסקוליטיס מסוג ANCA פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/11/2020 17:49
  • שלום לך, אכן בדיקת ANCA קשורה במחלות כלי דם דלקתיות (וסקוליטיס) אך גם למחלות אחרות . לא מקובל לבצע בדיקות חודרניות (כמו ביופסית כליה, שיש בה גם סיכונים) כדי "לבדוק מה המצב " - אלא רק כדי לאבחן ו/או להחליט על טיפול - ולכן על פי מה שכתבת נדמה שבדיקה זו לא נחוצה בעבורך כעת. בדיקת CT - הכרוכה בקרינה - מומלצת , עבור מרבית החולים, רק במידה ויש תסמינים רלוונטים ו/או בעיה בצילום החזה. הופעת נוגדנים יכולה להיות שנים רבות בטרם תופיע המחלה ועוד חשוב מכך הנוגדנים יכולים להופיע גם אצל אנשים בריאים ולכן לא בהכרח תתפתח מחלה. הטיפול במחלת ווגנר הוא טוב היום מאי פעם . ולכן מומלץ כי תעבור הערכה מלאה ובהתאם קביעת תוכנית מעקב - המותאמת לך באופן אישי, ומתייחסת לכל המדדים שלך. בברכת בריאות שלמה.

  • + הוסף תגובה
וסקוליטיס א 02/11/2020 07:45
  • פרופ ננסי אין לי מילים להודות לך. אם אוכל לשאול, האם יש מחקרים שמראים מה הסיכוי שלי לפתח מחלה? אני בן 20 ומקווה לעוד הרבה שנים

  • + הוסף תגובה
anti ro חיובי לפני הריון חבצלת 01/11/2020 11:36
  • תודה רבה פרופסור אגמון לוין. למה חשוב להתחיל לקחת את הפלקווניל כחודשיים שלושה לפני ההריון? האם זה מספיק לקחת ברגע שיודעים על ההריון? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
טיפול "הכנה להריון" פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/11/2020 18:03
  • שלום חבצלת, תרופות רבות "לא עובדות מיד" - ולכן לעיתים נמליץ על טיפול לפני ההריון כך שהאפקט הטיפולי יהיה משמעותי מיד עם הכניסה להריון - אם כי ניתן להתחיל גם מיד עם קבלת בדיקה חיובית. הצד השני של המטבע - הוא שכל אישה/אדם מגיב אחרת לטיפול, תחילת הריון כרוכה לעיתים קרובות בבחילות, הקאות - נכון לדעת מראש שאין קשר לתרופה - וזה רווח נוסף מהתחלה מוקדמת של הטיפול.

  • + הוסף תגובה
מירנגה וanti ro יפה 01/11/2020 11:37
  • האם יש קשר בין לקיחת מורינגה לנוגדני anti ro או בכלל קשר למחלות אוטואימוניות? ומה לגבי ויטמין די? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
צמחי מרפא, ויטמין D ומחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/11/2020 18:01
  • יפה שלום, יש קשר בין תזונה ותחלואה בכלל, ותחלואה אוטואימונית בפרט. לגבי ויטמין D ביצעו, וביצענו גם בארץ מחקרים רבים בנושא ובהחלט חסר ויטמין D שכיח מאוד בישראל - ולכן מומלץ לכולם, ולחולים עם מחלות אוטואימוניות בפרט לקבל תוספת ויטמין D בהתאם להמלצות משרד הבריאות ובדיקות הדם של כל מטופל. צמחי מרפא אינן המומחיות שלי - ולכן אינני יכולה לחוות דעה על צמח המורינגה לכלל האוכלוסיה (יכול להיות שהוא מכיל ויטמינים ומינרלים אשר טובים למשתמשים) - לגבי תחלואה אוטואימונית ונוגדנים מסוג ANTIRO בפרט אין עבודות מחקריות הולמות ולכן לצערי אין לי כיום מידע מספק כדי לענות לשאלה זו.

  • + הוסף תגובה
בעיות כבד דנה 01/11/2020 13:57
  • שלום רב ברצוני שאל במידה ויש בעית כבד רואים את זה בבדיקת דם.

  • + הוסף תגובה
בעיות בכבד ומחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/11/2020 17:55
  • שלום דנה השאלה אינה ברורה בעיות בכבד אפשר בהחלט לראות בבדיקות הדם (יש בדיקות ייחודיות) - אך לא תמיד ולפעמים ידרשו בדיקות נוספות למשל אולטראסאונד. בעיות אוטואימוניות של הכבד - דורשות בנוסף בדיקות לנוגדנים מיוחדים המעורבים במחלות כבד שונות.

  • + הוסף תגובה
שומנים בדם חיימי 01/11/2020 15:32
שומנים בדם פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/11/2020 17:53
  • זו ככל הנראה שאלה המתאימה לפורום מחלות מטבוליות (אנדוקרינולוגיה). ורק כדי לתת מושג - בדרך כלל הכוונה ל רמות כולסטרול וטריגליצרידים בדם.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום לופוס ומחלות אוטואימוניות

הצטרפו לאינדקס הרופאים!