רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' מיכאל אהרנפלד פרופ' מיכאל אהרנפלד
ריאומטולוג בכיר ועוזר סמנכ"ל, המרכז הרפואי... קרא עוד

פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

פרופ' ננסי אגמון-לוין

פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאלרגיה ואימנולוגיה ומשמשת כמנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה וכן סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומרתחומי עיסוק עיקריים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • נזק לגוף
  • אוהד
  • 16/03/2019 16:37
  • שלום, רציתי לדעת מה מסוכן יותר לגוף - אלכוהול או כדורים פסיכיאטריים. אלכוהול- בירה , וודקה , וויסקי 4-5 פעמים בשבוע כדורים פסיכיאטריים- ציפרלקס / לוסטרל / למיקטל / סרקוול באופן קבוע כל יום.. וכדור שינה כל לילה (בונדרומין / סטילנוקס ) ברור לי ששתי האופציות מסוכנות לגוף (מוח, כבד, לב, כליות וכו׳) השאלה שלי- מה מבין 2 האופציות (אלכוהול / כדורים) מהווה סכנה יותר גדולה לגוף . תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חום גוף
  • דנית
  • 10/03/2019 07:15
  • אני מודדת את חום השחר כחצי שנה וחום הגוף שלי נע בין 36.1-37.00 . בחודש האחרון חום הגוף נע בין 25.4-36.2 . חשבתי תחילה שיש בעיה במד חום ובדקתי עם אחד נוסף. האם זה נורמלי שחום הגוף ישתנה בכמעט מעלה? אני מודדת בשעה קבועה בבוקר לפני שאני קמה ומעולם לא היה לי חום גוף כזה נמוך ועוד לחודש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עזרה בבירור
  • דנה
  • 08/03/2019 13:44
  • שלום, אשמח לעזרה לבירור מצבי. אני בת 35 (לא בהיריון ולא הייתי) סובלת מסימפטומים רבים שאינם קבועים בתדירות ובעוצמה שלהם, אבל במהלך החודשים האחרונים מתווספים עוד ועוד קשיים: סימפטומים: כאבי ראש וחולשה, חום נמוך סביב 35.5, יוחס ללחות של הקיץ. קפה שחור עזר התווספו סחרחורות מדי פעם, זיעה בלילה וקימה עם תחושת התייבשות זיעה מוגברת ביום בכל הגוף מדי פעם תחושת כאב/נימול בכף היד ובמפרק כף היד (כאילו לא מחוברת לגוף) תחושת בחילה תמידית ורתיעה מאוכל ורגישות לריחות ולרעשים עייפות, הירדמות מיידית וחוויה של חוסר שליטה על כך ייאוש, דברים נראים מעייפים וקשים ורחוקים. אפילו לרדת לקנות לחמניה. הפסקתי לקחת גלולות לפני כ4 חודשים (מחזור סדיר מאז, מלווה בחולשה רבה אף יותר) נוטלת לוסטרל נגד דיכאון וחרדה, למרות העלאה הדרגתית במינון מ50 ל200, אין שיפור בתחושה (יש בהתחלה ואז הוא נעלם) כמעט לא יוצאת מהבית מלבד עבודה וגם זה לא תמיד. טיולים עם הכלב מצריכים ממני גיוס כוחות ומתישים אותי (מדובר ברבע שעה הליכה באיטיות), אין לי כוחות ליזום או לקחת חלק בפעילויות כלשהן מה יש לי? אילו בדיקות עליי לעשות? בבדיקות האחרונות TSH בטווח הנמוך- 0.67

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דנה שלום, התלונות שאת מתארת הן לרוב נוירו-פסיכולוגיות ולכן נדרשת הערכה נוירולוגית ופסיכולוגית. בחלק מהחולים תסמינים אלה הם חלק ממחלה אימונית/דלקתית - בכדי להתחיל ולבחון האם הבעיות שאת מתארת הן בשל בעיה אימונית/אוטואימונית - נדרשת הערכה של מערכת החיסון - רופא/ה המשפחה יוכל לבצע בדיקות ראשוניות ואם יש בעיה נתקדם משם. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מהן
  • דנה
  • 09/03/2019 20:37
  • תודה רבה על המענה המהיר. מהן הבדיקות הנדרשות לצורך הערכה זו של מערכת החיסון? כשביקשתי מרופא המשפחה הוא נתן לי הפנייה לבדיקות דם שלא זיהיתי בהם משהו שונה, מלבד בדיקת קורטיזול. האם זה מספיק? ומה אפשר לעשות עם החלק הפסיכולוגי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בנוסף לקורטיזול כדאי לבדוק TSH ובהיבט האימוני לפחות מדדי דלקת שקיעת דם, CRP, ובדיקות הקשורות למפרקים - ANA ו RF לגבי הייעוץ הפסיכולוגי - מומלץ מומלץ להיוועץ בגורם מתחום זה - ישנן מרפאות הנותנות מענה למשל בשיבא מרפאת השחף , אך יש רבות אחרות במרכזים ובקופות החולים. תרגישי טוב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עגבת
  • אסתי
  • 04/03/2019 20:17
  • בן זוגי קיבל הודעה מהרופא שיש חשש לעגבת. נשלח לבדיקת דם ותרבית שתן. יצא חיובי. כמובן שגם אני נבדקתי בבדיקת דם ותרבית שתן. יצא לי שלילי לעגבת. אך עלו על דלקת שתן קלה. האם יש הסבר רפואי לכך. כמובן שאני יודעת כיצד נדבקים במחלה. האם עשו טעות בתוצאות הבדיקה?!? עזרה דחופה.. בבקשה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אסתי, אני מציעה לפנות למומחה למחלות זיהומיות , אך בקצרה - בהחלט יתכן שבן זוגך חלה ואת לא נדבקת - גם אם היתה חשיפה - הרי הדבקה היא רק בחלק מהמקרים. בכל מקרה חשוב להיות במעקב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נפיחות שפה תחתונה והשימוטו וגרד בשוקיים
  • אורכיד
  • 27/02/2019 13:17
  • שלום פרופ אגמון האם תוכלי לעזור לי ולייעץ איזה סוג רופא יוכל לעזור לי חוץ משלושת התסמינים שכתבתי יש גם לחץ דם גבוה וכולסטרול גבוה אבל אני מנסה להבין האם זו יכולה להיות בעיה אוטואימונולוגית , בעיה אנדוקרינולוגית, בעיה של מערכת החיסון ? עשיתי המון בדיקות לאלרגיה והכל שלילי הטירואיד the tsh היה מאוזן ? אבל אני סובלת מה לעשות עכשיו ? הרבה הרבה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אף אחד לא יודע
  • אורכיד
  • 28/02/2019 09:22
  • שלל תופעות נפיחות שפה תחתונה השימוטו גרד בשוקיים מתפשט עכשיו דלקת פרקים פיברומיאלגיה לחץ דם וכולסטרול גבוהים עשיתי בדיקות אלרגיה ובדיקות דם הכל בסדר כולל אסטרז בת 80 בריאה לוקחת יוטירוקס בלבד מורה ליוגה למי לפנות ? מחלה אוטו אימונולוגית ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אורכיד שלום, האשימוטו היא מחלה אוטואימונית של בלוטת המגן (תירואיד), מחלות אוטואימוניות אוהבות ללכת יחד, ועם האשימוטו במיוחד, ולכן יש מקום לברר האם הגרד, נפיחות בשפה הם ביטוי למחלה אוטואימונית אחרת, וכך גם דלקת פרקים. רופא/ת משפחה יוכלו לסייע בשלב ראשון - לבדוק מדדי דלקת ופרופיל אוטואימוני ראשוני - ואם אכן יש בעיה להפנות בהתאם. ואם אין רמז לבעיה נוספת (זה תמיד מרגיע) ובכל מקרה אפשר לסייע לטפל בתסמינים - ולהפחית את הגרד ואחרים. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקות דם
  • חני
  • 25/02/2019 13:42
  • הי אני בת 66 לאחר התקף פנקריאטיטיס שטופל במרכז רפואי. כיום ערכי האנזימים של הלבלב והכבד חזרו לנורמה. בבדיקות דם שעשיתי הרוב יצא תקין מלבד:אוריאה-55mg/dl. ,קריאטינין- 0.96 ,סידן -10.30 ,גלובולין בטא 1 7.7%. בדיקות דם אחרות תקינות:אלבומין by ep-%58.4.אלבומין-4.58g/dl.גלובולין-2.8. פרוטאין טוטאל-7.4.גלובולין אלפא1- %.4.7.גלובולין אלפא2 %.9.3. גלובולין בטא 2- 5.5%.גלובולין גמא- 14.4%. אי.ג'י.ג'י-1108 mg/dl. אי.ג'י,אם -162. אי.ג'י.הי -265 בבדיקות שתן איסוף 24 שעות: סידן,קריאטינין וזרחן -הכל תקין. ובנס גונס פרוטאין יצא not detected (נמצאו עקבות אלבומין) סליחה שהארכתי .אודה מאד על הסברכם לגבי התשובות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חני שלום, אני לא בטוחה מדוע בוצעו הבדיקות - והאם זה קשור לפורום הזה ובכל זאת - הבדיקות האימוניות נראות תקינות למדי - וללא הסבר נוסף לא ניתן לכוון אותך. לגבי תפקוד הכליה הרושם כי יש לפנות לרופאת משפחה שתדריך לגבי שתיה נוזלים נוספת ומעקב רמות הסידן. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רמות אימונוגלובולינים
  • חני
  • 25/02/2019 23:05
  • תופעות לאחר שלבקת חוגרת
  • עדי
  • 25/02/2019 11:12
  • שלום, אני בת 37 בריאה ומתאמנת. חיה אורך חיים בריא. נוטלת רטלין LA כ20 מג ליום בשל לימודים ועבודה אינטנסיבית כמורה-מה שעוזר לי בפרודוקטיביות שלי. לפני כשבועיים החלו תסמינים של השלבקת באוזן - עלינו על השלפוחיות מוקדם וישר החלנו טיפול בלוטרקס ומשחת זוברקס מה שעזר וגרם לשלפוחיות להעלם תוך שלושה ימים ולהתייבש. הרופאה אמרה שהנגיף שוב רדום וסיימנו את סאגת השלבקת. העניין הוא שיש לי תופעות מוזרות באזור הפנים: האוזן שנפגעה הייתה בצד ימין בעוד שאתמול חזרתי להתאמן (פילאטיס) וחשתי מעין הירדמות ללא נימול בצד שמאל של הפנים - ישנו עיוות בעפעף-הוא נראה כאילו התרומם מעט למעלה, העין נראת גדולה יותר, והלחיים מרגישות בצד זה של הפנים כמו עור יבש-מרגיש לי שכשמחייכת צד שמאל מתרומם יותר מימין. זה לא נראה על פניו אך זו התחושה. הדבר היחיד שנראה הוא העפעף. הרופאה אמרה שיש לי היסטוריה של חוסר בb12 וחומצה פולית וממליצה לי להתחיל לקחת. אני קצת חוששת שמא יש השלכות של השלבקת או חלילה פגיעה נויורלוגית - אשמח לעצתך. תודה מראש!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עדי שלום, אמנם שלבת חוגרת שכיחה מאוד בקרב חולי לופוס, ומחלות אוטואימוניות אחרות, אך לא ציינת האם את סובלת מבעיה כזו. גם אם אין לך מחלה נוספת - אני מציעה לפנות לרופא אאג בהקדם שכן תתכן פגיעה בעצב בגלל השלבת (זה שכיח) ובאיזור שאת מתארת זה עלול להיות עצב מס 7 של הפנים, אז ידרש טיפול מכוון לבעיה זו . במידה ואין פגיעה בתפקוד העצב אלא רק בתחושה - זה יפחת עם הזמן, וניתן להעזר בטיפות עיניים (תחליף דמעות). בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דרמטומיוזיטיס או לופוס
  • נטלי
  • 11/02/2019 12:15
  • שלום רב, אני נמצאת בבירור כבר שנה וחצי בשל כאבי פרקים, נימול, פריחות, חולשה, פצעים בפה ועוד. בדיקות מעבדה מראות מדדי דלקת מוגברים לאורך כל הזמן (שקיעת דם -37-60, crp 2-5) אנא היה חיובי בבדיקות בבתי חולים במסגרת אשפוזים (4 אשפוזים) ואנטי דנא חיובי, מיטוכנדיראל חיובי, lac חיובי. אבל בבדיקות בקופה - מכבי, אנא תמיד היה שלילי 0.9-1. גם כשהיה חיובי בבתי חולים. אמ אר איי מוח מראה נגעים גם באמ אר איי חוזר, cpk תקין. מרפאת טרשת חושבים שזו לא טרשת בגלל הנוגדנים ומדדי הדלקת. ביופסיית עור חזרה עם מתאים דרמטומיוזיטיס או לופוס. חולשת השרירים שלי ממש חזקה, או שזה קשיון, אבל קשה לי ללכת. יש גם בחילות, יובש בעיניים, כאבי בטן (cra תקין). אימוראן עשה עליה באיניזמי כבד והופסק, כרגע ללא טיפול (היה פלקוניל, כולכיצין, מתו, ליריקה ועוד). אני מודאגת כי המצב התפקודי שלי רק מחמיר. האם יכול להיות שבדיקת אנא תשתנה כל כך? כשהיה חיובי בבתי חולים היה טיטר 1:160 ואנטי די אנ איי 90 תבנית ניוקליר דוטס. אני בת 38, בעבר היו הפלות ספונטניות, פריחות תמיד היו וגם אפטות, אבל רק בשנה וחצי האחרונות כאבי פרקים ושרירים ברמת חוסר תפקוד.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • נטלי
  • 11/02/2019 12:17
  • נטלי שלום, אנסה לענות לפחות על חלק משאלותייך 1. לגבי ANA חיובי ושלילי - בהחלט יתכנו שינויים בין מעבדות בשל שיטה שונה לבדיקה - ו"בעיה" כזו אינה נדירה והיא חלק מהייעוצים האימונולוגים שאנו נותנים לכלל הרופאים. במקרה הזה חשוב לאסוף את כל הבדיקות ולהגיע למומחה בכדי לנסות ולוודא באיזה טכניקה הבדיקה מיטבית עבור אותו מטופל. 2. בקרב מטופלי עם לופוס יש חולות שיש להן גם לופוס וגם טרשת - ובמקרים הללו אנו מקפידים על דיון משותף בין רופאי הלופוס לבין הרופאים הנוירו-אימונולוגים המטפלים בטרשת בכדי לראות אם אכן יש שתי בעיות בו זמנית. חשוב לציין כי היום יש טיפולים מצוינים גם ללופוס וגם לטרשת ויש בינהם כאלה הטובים לשני המצבים והם המועדפים בחולה שסובל משתי הבעיות. 3. ביופסית העור שלך מעידה שיש מחלה אוטואימונית - מהמשפחה של לופוס (הביופסיה לעיתים לא יכולה להבדיל בין לופוס לשיוגרן לדרמטומיוסיטיס - בכולם עלולה להיות פגיעה דומה). ואחרון אחרון חביב - אל תתייאשי. יש היום מגוון רחב של טיפולים , אני משוכנעת שניתן יהיה למצוא טיפול כזה שישפר את הרגשתך, ויאפשר תפקוד יותר טוב. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה
  • נטלי
  • 12/02/2019 11:01
  • עוד שאלה לגבי טיפול
  • נטלי
  • 17/02/2019 13:24
  • האם טיפול בפלקוניל ובסלספט יפריעו להגיע לאבחנה? נניח ישפיעו על בדיקת אנא? הרי היא פעם חיובית אצלי ופעם לא. רופא אחד ביקש שאקח ורופאה אחרת אמרה שעדיף שנחכה (הבנתי שבגלל הבדיקות). תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הטיפול בפלקוויניל ואפילו בסלספט - לרוב לא ישנה את בדיקת ה ANA. הוא בהחלט יכול (ורצוי) להשפיע על התפרחת - כך שהיא תפחת, וזה יכול להפריע לביופסיה (אם תדרש כזו) .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חיסון שפעת
  • רחל
  • 16/02/2019 20:48
  • שלום הובחנתי עם תסמונת סיורגן, בנוסף לתופעות האופיניות למחלה אני סובלת גם מחולשות ועיפות. במשך כל השנים אני מתחסנת לשפעת והשנה לא התחסנתי בגלל החולשות וכאבי השרירים. האם את ממליצה בכל זאת להתחסן והאם בכלל יש עוד טעם להתחסן מאחר ואנחנו בסוף החורף. לדעתך אודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רחל לחולים עם מחלות אוטואימוניות, דוגמת סיוגרן, מומלץ להתחסן לשפעת מדי שנה - בדומה להמלצות לכלל האוכלוסיה בישראל. זאת כל עוד מחלת הסיוגרן אינה פעילה (היא בשליטה ) , אם אינך בטוחה כמה המחלה בשליטה, אני בטוחה שרופא/ה המטפל בסיוגרן יוכן להדריך אותך. לגבי השנה, אכן מעט מאוחר להתחסן כעת, ובחלק מהמרפאות כבר הושלמו החיסונים .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה זה chilblain lupus
  • ענת
  • 16/02/2019 11:06
  • בגלל כאבי פרקים, נשירת שיער ופריחות עשיתי ביופסיה בעור והתשובה היא chilblain lupus. בדיקות אנא חיובי לסירוגין פיוניוקליר אנטי דנא 50, מדדי משלים תקינים, ספירת דם - wbc 14, crp 2, שקיעת דם 40. אני בת 40, סובלת מפריחות כל השנה ורגישות לשמש. הפצעים בפריחה כואבים, יש גם גירוד בקרקרפת אבל הביופסיה נלקחה מנגע באצבעות כף הרגל. מה זה בעצם chilblain lupus?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ענת, בדרך כלל זאבת של העור מוחמרת בחשיפה לשמש/קרינה. CHILBLAIN - שונה ולמרות שהוא קשור ללופוס הוא מופיע דווקא בחשיפה לקור, בעיקר בקצות הגוף (קצות האצבעות, אזניים) במקומות בהם קר במיוחד. תופעה זו יכולה להיות רק בעור או כחלק מלופוס מערכתי (המערב מערכות נוספות). בכל מקרה התופעה דורשת טיפול (לרוב בתרופות של לופוס) ובירור - גם בשאלה של מחלה מערכתית וגם לגבי תופעות נלוות העלולות להראות דומה (למשל קריוגלובולינמיה). לכן - אנא השלימי בירור מלא במרפאת לופוס , ובהתאם גם טיפול. שבוע טוב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בהמשך לשאלה על רמת ige באורטיקריה
  • אורי
  • 25/01/2019 10:01
  • כן !!! אנחנו מטפלים בילדים צעירים (זה אמנם לא בסל ודורש הליך רגולטורי) אך בהחלט אנו מבצעים זאת ומטפלים בילדים רבים הצעירה בת 7 בהצלחה רבה .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ige בילדים
  • אורי
  • 26/01/2019 22:07
  • בהמשך לשאלה על רמת ige באורטיקריה
  • אורי
  • 26/01/2019 22:10
  • והאם ana חיובי יהווה מכשול
  • אורי
  • 27/01/2019 06:22
  • ANA חיובי אינו מפריע לטיפול בזולייר כלל. כדאי לבדוק מדוע ה ANA חיובי - ובפרט בנוכחות תפרחת אורטיקריאלית, אך הדבר אינו נדיר כלל בחולים עם אורטיקריה כרונית אוטואימונית, וכאמור אינו "מפריע" לטיפול .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פרופ' אגמון לוין, תודה רבה על
  • אורי
  • 27/01/2019 22:06
  • אנטי היסטמינים
  • אורי
  • 29/01/2019 20:07
  • אורטיקריה וגם רגישות לבושם
  • שרה
  • 23/01/2019 18:45
  • מזה 10 חודשים סובלת מגרד בלתי פוסק בכל חלקי גופי. לאחרונה נמצא במבחן טלאי שאני רגישה למרכיב שנמצא בבושם בשם Oakmoss absolute. נתבקשתי להימנע מחשיפה לבושם אבל קשה לומר שזה משפיע לטובה. יש לי דרמוגרפיזם חזק והבדיקות מראות שערך של Igg גבוה. רציתי לשאול מה אומר הערך הזה. ניסיתי לקרוא בעצמי ולא הבנתי. חוץ מזה מה אפשר לעשות כדי להתגבר על התחושה של חומר המופרש כל רגע לגוף וגורם לגרד המטורף הזה. הציעו לי פוטותרפיה אבל הבנתי שזה לא עוזר ואף מסוכן. אין לי סימנים על הגוף. אבל הגרד נורא ואיום. תודה על עזרתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שרה שלום, משאלתך לא ניתן להבין האם הבעיה היא האורטיקריה (שהיא מחלה אוטואימונית) או רגישות לבושם (שהוא סוג של אלרגיה) - הטיפול בכל אחד מהם שונה. הבדל שכזה מחייב בדיקה גופנית - את יכולה לפנות למרפאת האלרגיה/אימונולוגיה במקום מגורייך ולעיתים נדרשות בדיקות נוספו - והחלטה על טיפול בהתאם. חשוב לזכור שיש טיפול טוב לשתי הבעיות - ובהחלט מזור לסבל.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אורטיקריה וגם רגישות לבושם
  • שרה
  • 25/01/2019 13:27
  • גם הרופאים במרפאת רמב"ם לא יודעים להגיד בבירור. הגרד הוא אינסופי. כל היום. לגבי הרגישות לבושם, הורדתי שימוש בו. יכול להיות שגם בסבון כלים יש בושם? אין לי פריחה. נראה שיש לי את 2 הבעיות. מהו הטיפול הטוב לאורטיקריה? כמו כן, מה מעיד ערך גבוה של Igg? האם יש סיכוי שהסיוט יחלוף?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שרה שלום, 1. בושם יש בהמון מוצרים (ולא רק בבשמים) ולכן צריך להקפיד לבדוק על כל סבון, שמפו וכדומה 2. הטיפול לאורטיקריה מורכב ממספר שלבים - ובהחלט דורש טיפול רב תרופתי כאשר הגרד הוא "סיוט" - ובהחלט יש לכך פתרון. 3. חשוב לטפל בגרד עצמו - ללא קשר לסיבה 4. כן ל IGG גבוה יכול להיות לעיתים קשר לגרד בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רמת ige באורטיקריה כרונית
  • אורי
  • 23/01/2019 18:04
  • שלום פרופ' אגמון לוין. בתי בת ה9 סובלת מאורטיקריה כרונית אך רמות ה ige אצלה (שתי בדיקות בהפרש של 3 חדשים) היא 117 וכן 88. כיצד אפשר להסביר זאת לאור הטענה שאצל חולים במחלה הזו רמות הige יהיו גבוהות? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אורי שלום, אורטיקריה כרונית היא מחלה אוטואימונית, ואינה מחלה אלרגית ולכן בחלק גדול מהחולים רמת IGE תקינה לחלוטין - כפי שנצפה אצל ביתך. ולמרות זאת ל IGE (גם ברמה התקינה) יש תפקיד במחלה זו ולכן נוגדן כנגד IGE עוזר. נשמע מסובך ? אני יודעת אבל זה כך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ראוקוטן
  • מיקה
  • 15/01/2019 20:53
  • שלום רב. בני בן כמעט 16 סובל מחוסר באי.ג'י.איי. יש לו אקנה ורופא עור המליץ על ראוקוטן. האם זה עלול להגביר את הסיכוי לחלות בקרוהון או קוליטיס ?האם זה מסוכן לו ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיקה שלום, נקודה להרגעה - חסר IGA הוא אמנם חסר חיסוני , אך הוא שכיח למדי , ולרוב אינו מהווה בעיה רפואית משמעותית או מגבלה לטיפול באקנה. ובכל זאת , חסר חיסוני מכל סוג (גם IGA) מחייב הערכה אימונית שכן בחלק מהמקרים מדובר ב"דיסרגולציה אימונית" רחבה יותר, ולעיתים נלווית למחלות אחרות (למשל צליאק) גם מחלות אוטואימוניות. בכל מקרה ברוב המקרים זה ממצא שמחייב מעקב בלבד ולא דורש "התנהלות מיוחדות. אימונולוג/ית מטפל יוכל לבצע הערכה ואני מקווה לאשש בעבורך שאין סיבה מיוחדת לדאגה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיול בחו״ל
  • מיה
  • 16/01/2019 19:39
  • היי, רציתי לתכנן טיול אחרי צבא למספר חודשים ויש מגבלה בגלל שאי אפשר להיחשף לשמש לפי הוראות מגבלות המחלה, רציתי לדעת אם יש יעדים מומלצים בחול שאפשר לטוס ולטייל בהם בלי לחשוש מהשמש?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי מיה, אני לא מומחית לטיולים - כך שאני לא הכתובת לשאלה זו .... ובכל זאת ישנם איזורים בעולם בהם החשיפה רבה לשמש, לעומת איזורים בהם החשיפה קטנה יותר (למשל צפון אירופה, אלסקה וכו) וכמובן שיש הבדל בין עונות השנה. אבל - אני לא מונעת ממטופלי לנסוע לחו"ל - ורובם יכולים לנסוע לכל מקום אליו הם חפצים - ובכל זאת ניתן להתאים לכל מטופל הנחיות אישיות . הצורך במניעת חשיפה לשמש שונה בין חולים ותלוי במידה רבה בפרופיל הנוגדנים - כך שהרופא שלך יוכל להגדיר בעבורך את הסיכון . כן לחלק גדול מהחולים מספיק להעזר בקרם הגנה עם SPF גבוה, ושרוולים ארוכים/כובע רחב ולטייל להנאתם. חשוב לוודא שהמקום אליו מתוכנן הטיול אינו כזה המחייב חיסונים חיים - שאינם מומלצים למרבית המטופלים יש להתייחס לטיסה (משך הטיסה), טיול בגבהים גבוהים וכדומה. נסיעה טובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אוטואימוני
  • מאור
  • 20/01/2019 21:42
  • שלום פרופסור אגמון. אני בן 19, חייל, ושמונה חודשים שאני בתהליך אבחון. במרץ 18 התחלתי בבירור גסטרו לשלילת קרוהן, עקב כאבי בטן ושלשולים (השלשולים ירדו). עקב בעיות עם הצבא הנושא התעכב ורק כעת אני מבצע קולונוסקופיה. מתחילת האבחון ידענו שמכיוון שהתסמינים התקפיים ולא חריפים, הסבירות לקרוהן נמוכה וכנראה זה מעי רגיש. למרות זאת, מכיוון שבמשפחה יש מחלות רבות המערבות את מערכת החיסון, הגסטרו רצה להרחיב בירור ע"י בדיקת קפסולה, כי ייתכן שמדובר במקרה קל במעי הדק. כאמור זה נתקל בבעיות וכרגע אני מבצע קולונוסקופיה. הרקע - לאמא שלי יתר פעילות בלוטת התריס, לאבא שלי צליאק ואטופיק דרמטיטיס, לדודה פיברומיאלגיה, לאח עם תסמונת דאון תת פעילות בלוטת התריס. לי - תת פעילות בלוטת התריס תת קלינית, נוגדנים שליליים, מטופל ביוטירוקס. מוצא עיראקי תימני. בירור גסטרו - צליאק נשלל עם ביופסיות, ASCA IGG 2.66 שלילי, ASCA IGA 17.71 גבולי, ANCA ANTI MPO <0.2. ANCA PR3 1.99 נורמה עד 0.99. קלפרוטקטין 73 באפריל 18 באוגוסט 18 13. CRP בפעם האחרונה 5.01, אך במרץ 18 היה 9.2 ואז ירד. בספטמבר, חלבון בדם היה 9 עם אלבומין 5.2. באוקטובר חלבון בדם 8.5. בדצמבר חלבון 9.2 עם אלבומין 5.7. בדצמבר IGM IGA תקין, IGG 1610. SPEP - ללא מקטע חד שבטי. BETTA 1 5.6%, BETTA 2 3.80%, ALBUMIN 60.8%. ALPHA1 3.40% נורמה עד 2.90, ALPHA2 8.10%. GAMMA 18.30% נורמה עד 18. הייתי אצל פנימאי שביקש לעקוב ולא ידע מה הסיבה. תסמינים נוספים - כאבים באצבעות הידיים המופיעים כהתקפים לכמה ימים, כאבים לפעמים באמצע ירך שמאל, ובחודש האחרון כאבים באזור עצם הבריח כתף, שהתגברו בשבועיים האחרונים, מופיעים עם הקימה ובמשך היום עם או בלי קשר לתזוזות. אני מאמין שתוכלי להתסכל על הכל כתמונה שלמה. 1 - מה יכול לגרום לעלייה בחלבון באלבומין ולעלייה בגלובולין גאמא ואלפא1? 2 - האם כאבי המפרקים יכולים להתאים לקרוהן או לדלקת מפרקים? 3 - האם לדעתך מדובר בקרוהן או במחלה אחרת? איזו מחלה יכולה להתאים? 4 - האם את ממליצה על בדיקות נוספות? 5 - יש לי תור לגסטרו בפברואר, ואני אמור לחזור על חלק מהבדיקות לפני שאני מגיע אליו. אני חולה, ורציתי לדעת כמה זמן צריך לעבור כדי שזה לא ישפיע על הבדיקות. תודה רבה. בתור אחד שמתעניין ברפואה וקורא הרבה, שמעתי עלייך בעבר ועל מומחיותך. אשמח מאוד אם תוכלי לעזור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • מאור
  • 20/01/2019 21:43
  • מאור יקר, אני לצערי, עדין לא יכולה לבדוק מטופלים ב"רשת" - ולכן כל תשובה שתקבל תהא בחזקת השערה בלבד. ובכל זאת : עליה בחלבוני הדם -ובעיקר גאמא גלובולין (היפרגאמגלובולינמיה) היא ממצא שכיח במחלות אימונויות ואוטואימוניות, ודורשת במקרה שלך ככל הנראה מעקב בלבד - אך אין לי ספק שהרופאים ששלחו אותך לבדיקות יוכלו לבחון זאת ולאשש השערה זו. כאבי מפרקים יכולים ללוות את מחלת הקרון (ולמעשה הם חלק אינטגרלי של מחלה זו אצל חולים רבים, והתוויה לטיפול ייעודי המטיב גם עם המעי וגם עם המפרקים) - אך כאמור במקרה שלך עדין לא ברור אם יש לך קרון ו/או אם יש לך מחלת מפרקים - אז מאוד כדאי להגיע לרופא אשר יבדוק אותך יראה את כל התמונה ויסיק מסקנות הן לגבי האבחון והן לגבי בירור נוסף (למשל בדיקת קלפרוטקטין בצואה, או מדדי דלקת בדם).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • APS, הריון וטיסה
  • רונה
  • 15/01/2019 17:22
  • היי, אני מאובחנת מזה כשנתיים עם APS, נוטלת קומדין. מתכננת להפסיק אמצעי מניעה בקרוב (מודעת לכך שצריכה להחליף לקלקסן +אספירין מיד עם תשובה חיובית). האם ניתן לטוס (טיסה קצרה) בחודש-חודשיים הראשונים של ההריון? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רונה שלום, באופן כללי אין מניעה לטיסה (בוודאי לא קצרה) בחודשים הראשונים להריון - בין אם מדובר ב APS ובין אם מחלה אחרת כל עוד המחלה מאוזנת ומטופלת בהתאם. לעיתים שיקולים מילדותים נקודתיים - יכולים לשנות המלצה זו - לדוגמא : לעיתים יש דימומים אז יומלץ על מנוחה (לא ממש עולה קנה אחד עם טיסה) - אך כאמור ברוב המקרים אין כל מניעה. .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלת המשך
  • אורלי
  • 14/01/2019 21:38
  • תודה רבה דר ומה בנוגע לעבודה מאומצת ועומס לימודים בחינות וסטרס זה עלול לגרום להחמרת מחלה אוטואימונית(נהנית מאוד עובדת שעות רבות עמוסה)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שוב שלום, אכן יש קשר בין מצבי מתח ודחק והחמרה של תחלואה אוטואימונית, אך הגבול הנכון הוא מאוד מאוד אישי - ולכן אין תשובה הנכונה לכל אחד. לחלק מהמטופלים (ואולי את בינהם) עומס הוא דבר "חיובי" המעודד ליצירה ועשיה ואילו אצל אחרים הוא יגרום לתשישות וחוסר יכולת - אצלם ועדיף להפחית עומס בכדי לשפר את היכולות וההישגים - במקרים האלה (למטופלים שאני הרופאה שלהם) אנו חושבים ביחד מה נקודת האיזון הטובה ביותר עבורם ושואפים אליה כך שכל מטופל/ת יגיע להישגים הטובים ביותר אליהם הוא/היא שואפים. בסופו של יום "סטרס" הוא חלק מהחיים , וצריך כמו בכל דבר למצוא את הפתרון הנכון לכל אחד - כך שבסוף בכל תנאי ... ננצח

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יום עמוס ופעילות ספורט רבה
  • אורלי
  • 14/01/2019 20:44
  • ברקע apls עם ana חיובי נןטלת קומדין.האים יש מניעה לסדר יום עמוס ופעילות גופנית נמרצת(ברור שיש להזהר בשל הקומדין)האים עומס פעילות גופנית מחיש התפרצות מחלה אוטואימונית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אורלי שלום, פעילות גופנית - מומלצת ! לכולנו וגם לכל המטופלים עם מחלות אוטואימוניות ובינהם גם חולים עם APLS (תסמונת הנוגדנים האנטי-פוספוליפידים), חולי לופוס ואחרים. חשוב שהפעילות תהא מותאמת ליכולת - ובטוחה (למשל בשל השימוש בקומדין, ו/או למי שיש לו מעורבות מפרקית) אך עם הנחיה נכונה (רופא הAPLS שלך יוכל להדריך) - בהחלט מומלץ . אז, המשיכי כך ותהני. בברכה,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם סרטן נחשב מחלה אוטואימונית?
  • ל.ס.
  • 10/01/2019 14:24
  • ל.ס שלום, התשובה הפשוטה לשאלתך היא - לא ! סרטן באופן כללי (יש הרבה מאוד סוגים ) הוא מצב בו תא מסוים עבור שינוי ("השתגע") והוא מתחלק בלי הכרה ויוצר גידולים התשובה המורכבת יותר היא - 1. חלק גדול מהלוחמה בתאים שעברו שינוי ממאיר (= הפכו לגידול ) היא של מערכת החיסון כלומר מערכת החיסון של כל אחד ואחת מאיתנו נלחמת בתאי גידול ומכחידה אותם כל יום - זה חלק מהפעילות הרגילה של מערכת החיסון. במקרים בהם גידול מצליח בכל זאת להתפתח - יש היום טיפולים אימונולוגים (לחזק את מערכת החיסון נגד הגידול) והם ללא ספק פריצת הדרך המשמעותית ביותר בטיפול בסרטן בעשור האחרון. 2. כאשר מערכת החיסון חולה יש יותר גידולים - ולכן יש קשר בין מחלות אימוניות ואוטואימוניות והופעה של גידולים סרטניים, ולכן כל חולה עם מחלה אוטואימונית צריך להיות במעקב של מומחים לתחום זה שגם ידעו להפנות אותו למעקבים המתאימים למניעה/זיהוי מוקדם של התפתחות גידולים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום לופוס ומחלות אוטואימוניות

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)