עמוד הבית > פורומים > לופוס ומחלות אוטואימוניות

פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

פרופ' ננסי אגמון-לוין

פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאלרגיה ואימנולוגיה ומשמשת כמנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה וכן סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומרתחומי עיסוק עיקריים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
פרדינזון אתי 18/11/2019 04:25
  • היי, עברתי ניתוח היפיפוזה לפני שנה וחצי ומאז אני לוקחת פרדינזון לאחרונה הפחתתי ל 2.5 מילגרם ליום. מאז שהפסקתי לקחת את הכדור (בערך שבועיים) יש לי כאבים בכל הגוף . כאבי גב ורגליים . רציתי לדעת אם יש לזה קשר להפסקת הכדור. יש לציין שהכל בהוראת הרופא המטפל. תודה על תשובתכם המהירה.

  • + הוסף תגובה
בירור לימפות מזל 13/11/2019 00:48
  • לפני מס׳ חודשיים נצפו קשרי לימפות באזור הבטן ומפשעה לאחר ביופסיה מפשעתי ומח עצם ב״ה תקנים יש כאבים עצים בעזור האגן ממדי דם קצת חריגים הרופאים יודעים להגיד לי שאני עוברת משהוא שהם לא יודעים לקרוא לו בשמן בבקשה אולי יש לכם רעיון אני מטופלת בתל השומר

  • + הוסף תגובה
בלוטות נפוחות וכואבות בבית שחי נועה 04/11/2019 10:18
  • שלום, יש לי מדד סרולוגי המחשיד ללופוס (DS DNA חיובי בטיטר 1:640, נלקח גם פאנל מלא של כל הנוגדנים האחרים והם שליליים). הנוגדן הזה התחיל להופיע בבדיקות דם לפני 3 שנים (אז היה 1:80) ומאז כל פעם מופיע ועולה. אני אסימפטומטית ולא מטופלת בתרופות, לא מאובחנת בלופוס, רק נמצאת במעקב אצל ראומטולוג כל חצי שנה. מאתמול יש לי 2-3 בלוטות למפה נפוחות וכואבות מתחת לבית שחי ימין. כמו כן יש בימים האחרונים מעין מיחושים ועקצוצים שונים הנעים וקופצים בכל הגוף, במפרקים ובשרירים. הכאב לא חזק ולא קבוע אלא משתנה ולא נמשך יותר מכמה שניות באותו מקום. האם אלו תסמינים שיכולים להחשיד להפתחות מחלה ויש לפנות לראומטולוג בהקדם? בינתיים נקבע תןר לרופא משפחה בעניין הבלוטות הנפוחות. תודה

  • + הוסף תגובה
אלון אסף 28/10/2019 00:23
  • שלום, רופאת המשפחה שלחה אותי לביצוע הבדיקה. התשובה היתה:גבולי. ללא מספר. עוד צויין שמתאריך 19.5.19 שונתה שיטת הבדיקה. מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה
פענוח בדיקות מעבדה סגולי לכל בדיקה פרופ' ננסי אגמון-לוין 30/10/2019 17:19
תרופות לטיפול בשיעור יתר ולופוס הדר 16/10/2019 07:20
  • אילו תרופות מטפלות בשיעור יתר שלא מחמירים מחלת לופוס?

  • + הוסף תגובה
תרופות לשיעור יתר ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 23/10/2019 20:52
  • השאלה אינה ברורה. הטיפול בשיעור יתר הוא לרוב "קוסמטי" ולא תרופתי - אני יכולה לרוב לאפשר למטופלות שלי לעבור טיפולים קוסמטים כאלה אך זה דורש הערכה של האיזור בו רוצים לטפל, תרופות נוספות וכו. חשוב לציין כי - שיעור היתר בחולות לופוס או בחולות עם מחלות אוטואימוניות אחרות יכול להיות תופעת לוואי של אחת התרופות - או אז כדאי להמתין בסבלנות להחלפת הטיפול התרופתי ולא לטפל בשיעור היתר בשיטות אחרות.

  • + הוסף תגובה
הריון וAPS נורית 22/10/2019 10:41
  • שלום פרופ' אגמון - לוין, רציתי לשאול - בהינתן ותסמונת אפלה מאובחנת ומטופלת במהלך ההריון כראוי (מעקב, קלקסן, אספירין וכ'ו), האם ניתן להעריך סטטיסטית את הסיכוי להפלה? אני מניחה שהתשובה מורכבת ותלויה בפרמטרים רבים, אך אשמח להערכה גסה במידה והיא קיימת. תודה, נורית

  • + הוסף תגובה
הריון ו APS פרופ' ננסי אגמון-לוין 23/10/2019 20:49
  • התשובה לשאלתך היא - כן - ניתן להעריך את הסיכוי להצלחת ההריון , הסיכון לסיבוכים, לידה מוקדמת וכו - כתלות בשבוע ההריון בו נעשה האבחון , ברמת הנוגדנים, בזמן בו הוחל הטיפול , חומרת המחלה ומדדים מיוחדים (למשל סונר מיוחד במהלך ההריון) אבל ... סטטיסטיקה חשובה להערכת סיכויים /סיכוניים באופן כללי, והיא לא מענה לאדם הפרטי. במילים אחרות אם הסיכוי להצלחת ההריון הוא 90% לכלל החולות שלי - זה מספר מצוין . אבל לכל מטופלת שלי שהלכה הביתה עם תינוק בריא זה 100% הצלחה ולזו שלא הצליח זה בפעם הזאת 100% כשלון (אבל ... נצליח בפעם הבאה).

  • + הוסף תגובה
beta 2 glycoprotein 1 lgg טלי 17/10/2019 08:31
  • שלום רב, הנני בת 53 ומאובחנת שנים רבות ב apla תמיד היה beta 2 glycoprotein 1 lgg גבוהה, אך בבדיקות האחרונות הערך עלה מאד ל 91.8, האם יש משמעות לכך ? תודה

  • + הוסף תגובה
רמת נוגדנים במחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 23/10/2019 20:41
  • טלי שלום, במחלות אוטואימוניות ישנם נוגדנים רבים למשל APLA - והם חשובים מאוד לאבחון ולמעקב. רמת הנוגדן חשובה ובוודאי שינוי ברמה יכול להיות בעל משמעות (יש נוגדנים שחשוב מאוד לעקוב אחר הרמה שלהם אחת לכמה חודשים) . מנגד - פעמים רבות שיטת הבדיקה משתנה בקופת החולים ובהתאם גם רמת הנוגדן ואין לכך כל משמעות קלינית. בהתייחס לנוגדן שיש לך - שינוי בנוגדן אחד מסוג זה היא בדרך כלל לא משמעותית. בכדי להעריך אך השינוי הזה בעבורך צריך לעבור על כל הבדיקות שלך לאורך השנים, וכמובן על בדיקות נוספות .

  • + הוסף תגובה
האם להתחיל לקחת פלקווניל רבקה 09/10/2019 08:17
  • שלום, הרומטולוג המליץ להתחיל פלקווניל 200 מג. אולם בבדיקות הדם ANA C3 תקין C4 גבוהה. בעבר היה Ana חיובי ו-C3 שליל. סובלת מכאבי פרקים וחולשה גדולה. יש לי סוכרת סוג 1, פסוריסיס ותת פעילות של בלוטת תריס. Apla בעבר חיובי כיום שלילי

  • + הוסף תגובה
פלקוויניל ומחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/10/2019 09:35
  • רבקה שלום, החלטה על טיפול תרופתי מורכבת מהרבה החלטות "קטנות" למשל: פלקוויניל היא תרופה טובה לכאבי מפרקים דלקתיים , או לתופעות עוריות אוטואימוניות (גם אם אין זאבת) , פלקוויניל היא גם תרופה "המונעת" התלקחות של זאבת לכן חשוב מאוד לברר עם הרופא/ה שלך למה הומלץ לך טיפול זה, ובהתאם לכמה זמן ואיך נעריך את "הצלחת" הטיפול. ובאופן ענייני לשאלתך - בדיקות הדם יכולות ל"התנדנד" ולכן צריך לבצע "בדיקת אימות" לוודא שאכן ה ANA שלילי ואכן ה APLA שלילי - במקרה זה בנוכחות משלים C4 גבוה - הסבירות ללופוס נמוכה יחסית ובדרך כלל ניתן רק לעקוב ולא לטפל. - בירור זה חשוב גם בשאלה של טיפול בתרופות ביולוגיות המתאימות לפסוריאזיס או למחלת פרקים פסוריאטית אשר חלקן עלולות "לא להתאים" לך. מנגד יש לך שתי מחלות אוטואימוניות (סכרת סוג 1 ופסוריאסיס) וכאבי מפרקים - מאוד יתכן שפלקוויניל יטיב עם כאבי המפרקים - ואין מניעה שתקבלי/תנסי ותבחני האם מסייע לך. צריך "לתת" לפלקוויניל כמה חודשים לעבוד לפני שמעריכים את התגובה. בברכה,

  • + הוסף תגובה
המשך לשאלה רבקה 15/10/2019 06:35
  • התחלתי פלקווניל אולם יש לי נימולים לאורך הידים, חולשה ברגלים לפעמים קושי בדיבור וחולשה כללית גדולה. עדין מתלבטת אם זה הטיפול הנכון

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי לפלקוויניל פרופ' ננסי אגמון-לוין 15/10/2019 20:20
  • שלום רבקה, תופעות הלוואי לפלקוויניל הן בדרך כלל מאוד מינימליות וכוללות מעט אי נוחות בטנית, ותופעות עוריות (גרד, אלרגיה, פיגמנטציה) בנוסף מקובל לעקוב אחרי ספירות הדם, תפקודי כבד חובה לבצע בדיקת עיניים בתחילת הטיפול, ולפחות פעם אחת בשנים הראשונות, לאחר חמש שנות טיפול צריך מעקב מדי שנה. התופעות שאת מתארת אינן טיפוסיות לפלקוויניל וכדאי לבדוק האם יש להן סיבה אחרת - לפחות לנושא הנימול בידיים ניתן לבדוק ואולי גם לסייע בטיפול. חג שמח.

  • + הוסף תגובה
האם מותר לצום בכיפור? שאלה 06/10/2019 16:22
  • מקבלת עירוי בנליסטה יום לפני הצום, בנוסף סלספט (2 ג׳ ביום), פלקווניל, מיקרופירין, חומצה פולית, ויטמין די ובי 12

  • + הוסף תגובה
צום, יום כיפור ומחלות אוטואימוניות. פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/10/2019 21:55
  • שלום לשואלת ההחלטה על צום היא החלטה אישית לכל מטופל . למרות שאינני מכירת אותך - אנסה לענות. בדרך כלל מי שמקבל כזה משלב של תרופות צריך לשתות מים עם התרופות ולהקפיד על שתית מים לאורך כל היום (למיטב ידיעתי יש הגדרה של כמות מים "שעורים" אשר אינה מבטלת את הצום ומותר לשתות מים אלה גם במהלך השהיה בבית הכנסת) - ואני ממליצה על גישה זו. במידה והרופא/ה המטפל שלך אישר צום מלא בכל זאת (וזה אכן מאוד חיוני לך) - לעירוי הבנליסטה אין השפעה על הצום, את הסלפסט הפלקוויניל והמיקרופירין אפשר לקחת במוצאי הצום, ולוותר יום אחד על הויטמינים. גמר חתימה טובה

  • + הוסף תגובה
חיסון לפפילומה ולופוס ריקי 24/09/2019 22:41
  • האים כדאי לחסן נערה לפפילומה בכיתה ח.יש במשפחה אחות עם סמפטומים של לופוס.האים החיסון מגביר סיכון תודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה
חיסון לפפילומה - מהם השיקולים בעד ונגד ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 29/09/2019 16:54
  • ריקי שלום, אנא ראי את תשובותי לשירלי (בשאלה הבאה לגבי חיסון שפעת) - היא נכונה לכל החיסונים גם לחיסון לפפילומה (אם כי חיסון זה שונה מהחיסון לשפעת ויש להתייחס אל כל חיסון באופן ענייני מה התועלת לחיסון זה , האם יש חלופה לחיסון, ומה הסיכונים לתופעות לוואי השונות בין חיסון לחיסון ) לשאלתך יש פן נוסף שכן אין מדובר בילדה החולה בלופוס, אלא בילדה שיש במשפחתה חולת לופוס. במקרה זה אני ממליצה להגיע לרופא מומחה ללופוס להעריך את מידת הסיכון ללופוס כחלק מהערכה לפני החיסון (אין מדובר בחיסון דחוף , ניתן להשלים את הבירור לפני החיסון). חיסון לפפילומה ניתן למאות אלפי אנשים מסביב לעולם והדייוחים על תופעות לוואי מאוד ספורים באופן יחסי. הוא גם ניתן לקבוצה קטנה של חולות לופוס שמחלתן היתה יציבה ומטופלת ולא נגרם להם נזק. בברכת שנה טובה.

  • + הוסף תגובה
חיסון שפעת כשיש מחלות אוטואימוניות שירלי 28/09/2019 17:22
  • שלום, אני נמצאת בקבוצת פייסבוק שיש בה כמות גבוהה של חולים עם מחלות אוטואימוניות. אצלי יש 2 מחלות כאלו.. וכששאלו את השאלה מי מתכוון להתחסן לשפעת המון אנשים הגיבו שהם בשום אופן לא מתחסנים כי הם יודעים שזה בעייתי לקבל את החיסון כשיש מחלות אוטואימוניות וכתבו שחיסונים יכולים להיות טריגר להסתבכיויות כשאר יש נטייה אוטואימונית, ובנוסף שחיסונים וחיסון שפעת לעיתים עלולים להשפיע על המחלה ולהחמיר אותה. אשמח ללברר: האם זה נכון, ומהי דעתך בנושא? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
חיסון לשפעת ומחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 29/09/2019 16:46
  • שירלי שלום, אכן , יש הרבה דיונים בעד ונגד חיסונים בכלל, ובחולים עם מחלות אוטואימוניות בפרט . חשוב לזכור שחיסונים זה דבר טוב !!! המפחית תחלואה והוא בטוח עבור הרוב המכריע של אוכלוסיה, מנגד יש (כמו לכל טיפול) סיכוי (גם אם מאוד קטן) לתופעות לוואי. בכדי לעשות "סדר" צוות מומחים עולמי התכנס (ואני אחת מהם) ופרסמנו בחודש האחרון הנחיות אירופאיות/כוללות לנושא זה. ההנחיות מתייחסות לכל חיסון בנפרד וגם לכל מחלה בנפרד - ובסופו של דבר ההחלטה צריכה להיות מותאמת לכל מטופל (ואני בטוחה שתוכלי להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת שלך גם בהתייחס לקווים המנחים שפרסמנו). ההחלטה ונשענת על שלוש שאלות עיקריות 1. האם החיסון נחוץ (למשל חיסון טטנוס אחרי חבלה - הוא מציל חיים ולכן אין שאלה - צריך להתחסן) 2. האם המחלה האוטואימונית יציבה ומטופלת היטב (עדיף לדחות חיסונים לחולים כאשר מחלתם פעילה/לא יציבה ) 3. האם יש סיבות נוספות (למשל תגובה לא רצויה בעבר, או טיפול תרופתי אשר מפריע לחיסון ) בגללן כדי לאדם מסוים להימנע מהחיסון. ולגבי החיסון לשפעת - הוא נמצא כבטוח מאוד לכלל החולים במחלות אוטואימוניות, ויש המלצה כן להתחסן במידת הצוך (כמובן על פי שלושת התנאים שרשמתי מעלה). שנה טובה ובריאה.

  • + הוסף תגובה
נוגדני apla לונה 11/09/2019 21:34
  • אובחנתי לפני שנתיים כבעלת תסמונת אפלה ראשונית עם שלושת הנוגדנים. אחרי קריש דם כיום נוגדניigm חזרו לנורמה.האים יש סיכוי שהנוגדנים ימשיכו לרדת ולהעלם? האים ממשיך להיות סיכון לפתח לופוס האים יש סיכוי שיפסיקו לי טיפול בנוגדי קרישה. תודה רבה

  • + הוסף תגובה
נוגדני APLA פרופ' ננסי אגמון-לוין 12/09/2019 15:04
  • לונה שלום, שאלתך מורכבת ולא ניתן לענות עליה רק על סמך הנתונים שמסרת ולכן אנסה לענות באופן כללי ומקווה שזה יבהיר מעט את התמונה. 1. נוגנדי APLA - כאשר שלושת הסוגים מופיעים וקריש דם הם בדרך כלל (לא תמיד) התוויה לטיפול בנוגדי קרישה לתקופה ארוכה מאוד. 2. נוגדני APLA - יכולים לשנות את רמתם לעלות או לרדת ואפילו להעלם לתקופות מסוימות , אבל הסיכון לקרישה מוגברת נותר קיים. הנוגדנים יכולים להעלם - לפי הרמה שלהם והמשלב (איזה נוגדנים חיובים ועוד כמה בדיקות) אפשר להעריך את הסיכוי שהנוגדנים יפחתו עם הזמן , יש גם טיפולים אשר מסייעים להפחית את רמת הנוגדנים. לעיתים כאשר כל הנוגדנים נעלמים לתקופה ארוכה (למשל יותר משלש שנים) אפשר לשקול מחדש , אצל חלק מהחולים, הפחתת טיפול. 3. תסמונת הנוגדנים האנטי פוספוליפידים (נוגדי APLA ו אירוע של קרישת דם) , יכולה להשאר כמחלה יחידה לאורך כל חיי המטופל (למעשה חולים שמתחילים עם תסמונת ראשונית רובם ישארו כך ולא יפתחו לופוס) . עם זאת לעיתים הלופוס בשנים הראשונות "סמוי" - ניתן באמצעות בדיקות והערכה במרכז שמתמחה בנושא זה להעריך את הסיכון ולשפר את הטיפול בהתאם. בברכה,

  • + הוסף תגובה
השפעת פרדיזון ופלקווניל אלעד 10/09/2019 15:34
  • שלום רב בשל תסמינים הקשורים למחלת לופוס הוחלט לתת טיפול של פרדיזון + פלקווניל אותו התחלתי לפני כשבוע. קיימת אנמיה קלה לא מאובחנת מזה כ 3 שנים. הכוללת ירידה קלה בערכים של :המוגלבין,כדוריות דם אדומות ולבנות,והטסיות.שאר מדדי ספירת הדם תקינים. שאלתי היא האם הטיפול שניתן ישפר את ערכי ספירת הדם שציינתי לעיל במידה ואכן הגורם לירידה הינה מחלת הלופוס? או שישנם מקרים בהם לא תראה הטבה במדדי ספירת הדם. תודה

  • + הוסף תגובה
אנמיה ולופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 12/09/2019 14:57
  • שלום אלעד, לופוס היא מחלה רבת-פנים, ואנמיה (חסר כדוריות דם אדומות) הוא אחד הביטויים של המחלה. לעיתים האנמיה היא קלה מאוד ולא מחייבת טיפול. כאשר האנמיה היא כתוצאה מהזאבת עצמה (ובעיקר סוג של אנמיה שמוגדר כאנמיה המוליטית ) - הטיפול בלופוס יטפל גם באנמיה והיא תשתפר. מנגד אנמיה יכולה להופיע במקביל ללופוס (וגם למחלות כרוניות אחרות) ובמקרים האלה צריך לטפל באנמיה במקביל לטיפול בלופוס , למשל באמצעות תוספת ברזל, ויטמינים, הורמונים (אריתרופיוטין) ואחרים. במילים אחרות - לכל סיבה לאנמיה יש פתרון מתאים אשר יאפשר שיפור במדדי ספירת הדם. בברכה,

  • + הוסף תגובה
בדירת דם גילה 05/09/2019 17:21
  • שלום, אני חודשיים וחצי לאחר לידה ומניקה. במשך חודשיים וחצי שלפני הלידה ועד הלידה קיבלתי ברזל דרך הווריד פעם בשבוע (וונופר). היום ה5/9 עשיתי בדיקת דם פריטין ויצא לי 470. אני חוששת מאוד. Wbc 6.9 Rbc 4.37 HB 12.6 ברקע בריאה פסוריאזיס בקרקפת. רציתי לדעת אם עלי להיות מודאת או שזה מהברזל וונופר שקיבלתי? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
פריטין גבוה ומחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/09/2019 11:02
  • גילה שלום, הסבירות הגבוהה ביותר היא שהפריטין הוא מהברזל שקיבל ואין סיבה לחשש. ובפרט אם אין לך חום, אין לך כל סימני מחלה , ספירות הדם שלך תקינות (כפי שציינת בפנייתך) - לא נדרשת שום התערבות. אפשר לחזור על הבדיקה בעוד 2-3 חודשים. במידה ומצבך הרפואי משתנה - אני משוכנת שרופא/ה המשפחה שלך ידעו להשלים בירור. בברכה,

  • + הוסף תגובה
פוריות בAPS יעל 31/08/2019 13:21
  • היי, בהמשך לשאלה שנשאלה מתחתיי בנוגע לפוריות. האם סינדרום APS כשלעצמו יכול לפגוע ביכולת הכניסה להריון? (בשונה מהפלות ספונטניות, להן ידוע שהסינדרום יכול לגרום). אם כן, האם הסיכוי הוא בקורולציה לחומרת הסינדרום (triple positive ו\או titer)? אשמח גם להתייחסות לשאלה כאשר מדובר בלופוס.

  • + הוסף תגובה
APS ופוריות פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/09/2019 11:00
  • שלום יעל, מרבית המידע כפי שציינת מתייחס לקשר בין הפלות חוזרות ותסמונת הנוגדנים האנטי-פוספוליפידים APS עם זאת לפחות הנסיון הקליני שלנו - מראה כי לא אחת נדרשות נשים עם APS לטפולי פוריות ושיפור הטיפול ב APS במצבים אלו עשוי לשפר את הסיכויים להצלחת טיפולי הפוריות - לפיכך אני מציעה לכל אישה עם APS המעוניינת להרות להגיע לביקורת במרפאה ייעודית זה נכון לבריאותה ולתכנון ההריון ובוודאי אם היא נדרשת לטיפולים. לגבי זאבת (לופוס - ללא APS) יש מידע המאשר כי לחולות לופוס אין קשיי פוריות חריגים לנשים אחרות בגילן. חשוב לציין כי נשים צעירות אשר חוו התלקחויות מרובות , ו/או נזקקו לטיפול בציקלופוספמיד עלולה להיות פוריות מופחתת כתוצאה מהמחלה או הטיפול (אך בסך הכל נשים עם לופוס אינן סובלות מקשיי פוריות חריגים). חשוב לא פחות כי כיום קיים המידע והטכנולוגיה גם למנוע פגיעה בפוריות בגילאים הרלוונטיים, לאפשר טיפול בפרוטוקולים גם של ציקלופוספמיד השומרים על הפוריות, ווגם לשמר פוריות לנשים המעוניינות בהריון בעוד מספר שנים. ושוב לנשים הלוקות בלופוס ומעוניינות להרות בעתיד - צריכות להגיע למרכז שלישוני המתמקצע בנושא זה ולקבל את המידע המלא והמתאים לכל אחת באופן אישי. בברכה, ,

  • + הוסף תגובה
ana titer 1:10240 multiple nuclear dots נטלי 29/08/2019 15:52
  • שלום פרופ׳ אגמון, מאובחנת כחולת לופוס, אנא חיובי, אנטי דנא היה חיובי גבוה 75, אחר כך (במקביל לטיפול בסלספט ופלקווניל) ירד ל-45, עכשיו יצא שלילי בבדיקה בקופה (באשפוז האחרון במרס היה 45). אנטי מיטוכנדריאל גבוה. תפקודי כבד תקינים לחלוטין. אמ אר איי מוח הראה נגעים בשתי בדיקות שונות. lac היה חיובי ואחר כך גבולי. מטופלת בסלספט, פלקווניל, מיקרופירין ובנליסטה. הייתה דילמה לגבי מבטרה אך העדפתי לנסות קודם בנליסטה. האם הטיטר הזה מעיד שהמחלה התחזקה? הוא גבוה יותר? קודם היה 1:160 אם אני זוכרת נכון. מדדי המשלים תקינים לרוב, הפעם ה c4 יצא מעט גבוה. crp 2 ושקיעת דם תקינה -30 (הייתה גבוהה בעבר). האם יכול להיות שמדובר במחלת כבד למרות שתפקודי הכבד תקינים? אולטרסאונד לא הראה דבר מלבד אבנים בכיס המרה. ושאלה נוספת, האם לנשים חולות לופוס (האמנם לופוס?) מעל גיל 40 יכולות לנסות להיכנס להריון בטיפולי פוריות? אשמח מאוד לתשובתך, אני מאוד מבולבלת

  • + הוסף תגובה
בדיקת ANA ,לופוס הריון ועוד כמה שאלות פרופ' ננסי אגמון-לוין 30/08/2019 13:14
  • נטלי יקרה, אני חושבת שכל אחת משאלותיך חשובה - ודורשת פגישה אישית עם הרופא/ה המטפל שלך. אנסה בכל זאת לענות בקצרה. 1 ) לגבי "רמת ANA" - חשוב לכל חולה לופוס להבין את הענין הטכני לחלוטין שמופיע בכל בדיקה. בכל מעבדה מתחילים את הבדיקה במיהול 1:80 - ו/או 1:160 ויש שבודקות רק 1:160 - אם זה חיובי הן תפרסמנה תשובה חיוביות במיהול שנבדק. חלק מהמעבדות ממשיכות ובודקות מיהולים הולכים וגדלים אפילו עד 1/12000 - במילים האחרות התוצאה אינה משקפת את המחלה שלך אלא את מדיניות העבודה של אותה המעבדה. לא פחות חשוב גם אם יש לך (את חולת לופוס ידועה) נוגדנים ANA ברמה נמוכה או ברמה גבוהה - זה לא אומר הרבה על פעילות המחלה שלך (וזאת בניגוד לנוגדנים כמו אנטי דנא - שכאשר הם עולים הם מנבאים פעילות של המחלה). 2) לגבי אנטי מיטוכנדיראל - הם אכן קשורים למחלת כבד, ולפעמים תתכן מחלה כזו גם כאשר בדיקת הדם והאולטראסונד תקינות (עם זאת כאשר הבדיקות תקינות, לא צריך לעשות שום דבר חוץ ממעקב) יש בדיקות ייחודיות לכבד - במידת הצורך ניתן להשלים אותם - אך כאמור עם בדיקות הדם תקינות, אין לאן למהר. 3) הריון ולופוס - למרות שמחלתך מורכבת (כמו לחולות רבות בהן אני מטפלת) - היום הגישה העולמית (בשנה האחרונה התפרסמו קווים מנחים לנושא הריון בחולות לופוס/אפלא - אשר גם אני השתתפתי בכתיבתם) היא לאפשר טיפולים / הריון/ שימור פוריות. וזאת במיוחד לאור היכולות הטכנולוגיות המאוד מרשימות שהתפתחו בשנים האחרונות. ולכן אני ממליצה בחום להגיע למרכז רפואי גדול שמתמקצע בתחום הזה בכדי לקבל ייעוץ ולקדם פתרון שמותאם לכל אישה באופן מאוד אישי. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
השתלת טחול חילופי לטחול שנכרת והוצא המנותח 21/08/2019 18:09
  • חבר שלי ,עומד לפני ניתוח להוצאת וכריתת הטחול , האם ניתן להשתיל לו טחול של תורם בריא ?

  • + הוסף תגובה
כריתת טחול למחלות אוטואימוניות. פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/08/2019 21:48
  • כריתת טחול מבוצעת כטיפול למספר מחלות אוטואימוניות במקרים אלו (וגם במקרים בהם מבוצעת כריתת טחול בשל חבלה) אין צורך בהשתלה - מערכת החיסון יודעת לתקן את החסר באופן כמעט מלא. עם זאת ישנן נטיה לזיהומים מסוימים לאחר מכן ולכן מומלץ להתחסן למספר חיסונים שבועיים לפני ניתוח הכריתה, ולאחר מכן בהתאם להנחיות משרד הבריאות. השתלת איברים דורשת טיפול כימי לכל החיים המדכא את מערכת החיסון (למניעת דחית השתל) -ולכן אינה מומלץ במקרה זה.

  • + הוסף תגובה
הפניה לבדיקות דם שקד שרון 13/08/2019 11:55
  • שלום רב הרופא הפנה אותי לבדיקות דם שגרתיות ללא תלונות, התקבלו תוצאות חיוביות וזה קצת מדאיג אותי מה זה יכול להיות? והאם אני צריכה המשך בירור? Positive ANTINUCLEAR Ab_(ANA) 1:160= ANTICENTROMERE Ab 1.6> ANTI CARDIOLIPIN IgG 0.2> SSA 1.4> A.B2 GLYCOPROTEI IgG HOMOGENO US ANA PATTERN 0.2> SSB 1.7 U/ml ANTI CARDIOLIPIN IgM 0.2> Sm (anti Smith Ab) 2.5 U/ml A.B2 GLYCOPROTEI IgM 0.2> RNP 0.5 AI Scl-70 Ab 0.2> Anti Jo-1 Ab 0.2> ANTI GLOMER BAS MEMB 0.5> TRANSGLUTAMINASE_IgA 1.5 AI CHROMATIN 0.2> RIBOSOMAL P Ab 0.2> SSA-52 0.2> SSA-60 0.2> SmRNP 0.2> RNP 68 0.2> RNP A

  • + הוסף תגובה
בדיקות נוגדנים עצמיים פרופ' ננסי אגמון-לוין 15/08/2019 21:40
  • שלום שקד, בבדיקות אלה עדות לנוגדן מסוג ANA (אנטי צנטרומר) חיובי נדרשת הערכה רפואית מלאה, כולל בדיקות נוספות כדי לבחון האם יש לכך משמעות. חשוב לזכור כפי שנכתב בפורום זה בעבר כי בדיקות חיוביות לנוגדנים אינן בהכרח מחלה (במילים אחרות גם לאנשים בריאים יש לעיתים נוגדנים עצמיים) ובכל זאת זה מחייב הערכה רפואית מלאה. בברכה,

  • + הוסף תגובה
השימוטו נופית 08/07/2019 13:27
  • אני חיילת בצבא ואני לא מרגישה טוב בזמן האחרון ,יש לי כאבים בפרקים ובשרירים וחולשה בגוף .. לפני הגיוס איבחנו אצלי לפי הבדיקות דם שיש לי השימוטו אבל מאוזן ולא צריך טיפןל, עשיתי בדיקות דם חוזרות ויש זמן עד שאוכל לראות רופא מומחה זה התוצאות- thyroid peroxidase ab 68 והטווח הוא עד 35.. Atg <20 האם התוצאות תקינות?

  • + הוסף תגובה
נוגדנים כנגד בלוטת המגן פרופ' ננסי אגמון-לוין 14/07/2019 22:20
  • שלום נופית, התוצאה הזו אינה תקינה. נוגדנים אלה מעידים על פעילות של מערכת החיסון שלך כנגד בלוטת המגן שלך - למשל מחלת האשימוטו. בשלב זה (ככל הנראה ) הבלוטה מתפקדת באופן תקין ולכן נדרש מעקב בלבד, ועדין אין מחלה פעילה יש רק נוגדנים. נוגדנים אלה מופיעים גם במחלות אוטו אימוניות אחרות בשכיחות גבוהה, אם כי תפקידם במחלות האחרות אינו ברור/ישיר. ההרגשה ה"לא טובה" שאת מתארת יכולה להיות קשורה ל"נטיה האוטואימונית שלך" אך דורשת השלמת בירור .

  • + הוסף תגובה
חלבון א 17/06/2019 22:44
  • שלום. אני בן 19 ויש לי תת פעילות בלוטת התריס תת קלינית. אני לא חייב טיפול, אבל מקבל יוטירוקס 50 ומאוזן. אין נוגדנים לבלוטה. לפני שמונה חודשים גילו אצלו בבדיקות דם חלבון מוגבר - 9.2, 8.5, 9. אלבומין היה לפעמים גבוה 5.7 לפעמים תקין. סידן תקין. קורטיזול תקין. אלקטרופוזה של חלבונים - גאמא גלובולין מעט גבוה, גלובולין אלפא1 מעט גבוה. Anca-pr3 חיובי, anca-mpo שלילי. ירדתי 6 קג בלי דיאטה, אבל ייתכן שזה בגלל שהתחלתי לאכול יותר בריא. אני נמצא במעקב של פנימאי בגלל החלבון הגבוה anca חיובי. הוא לא יודע להגיד ממה זה. אבקש את עזרתך. האם את יודעת ממה יכול להיות חלבון גבוה? האם anca חיובי בלי תסמינים נוספים מעיד על מחלה?

  • + הוסף תגובה
חלבון א 17/06/2019 23:36
  • אציין anca-pr3 חיובי כבר כמה פעמים, הוא היה 1.8, 1.9, עכשיו 2. החלבון 8.8. האם יש אותו גם בנבדקים בריאים? הסיבה לבדיקה הייתה בירור קרוהן שהתברר כמעי רגיז.

  • + הוסף תגובה
ANCA חיובי - האם מעיד על מחלה? פרופ' ננסי אגמון-לוין 22/06/2019 21:29
  • נוגדנים עצמיים דוגמת ANCA - הם סמן חשוב מאוד לאבחון מחלות אוטואימוניות (וסקוליטיס, קרון ואחרות) , וחשוב לזכור כי נוגדנים עצמיים יכולים להמצא בדם גם שנים רבות לפני שהמחלה עצמה תבוא לידי ביטוי. אבל, נוגדנים עצמיים יכולים להופיע גם באנשים בריאים (אשר ישארו בריאים ולא יפתחו כל מחלה אוטואימונית) או כתגובה למחלות זיהומיות וכתגובה לתרופות שונות. ולכן אני מעריכה שהרופא שלך ביצע בירור נרחב שככל הנראה לא הדגים כעת בעיה הרלוונטית / מעלה חשד למחלה הנלווית ל ANCA - ויתכן שכל הנדרש כעת הוא מעקב. במידה ואינך בטוח בכך מומלץ לפנות למרכז למחלות אוטואימוניות להשלמת הבירור. בברכה,

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום לופוס ומחלות אוטואימוניות

הצטרפו לאינדקס הרופאים!