עמוד הבית > פורומים > לופוס ומחלות אוטואימוניות

פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

פרופ' ננסי אגמון-לוין

פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאלרגיה ואימנולוגיה ומשמשת כמנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה וכן סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומרתחומי עיסוק עיקריים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
לופוס לירית 28/10/2020 18:15
  • שלום, בעבר אחרי הריון שהסתיים בiugr בדיקת קרישיות lac rvvt 1.58, ערך ייחוס נורמה עד 1.4 בבדיקות חוזרת תקין עכשיו בהריון שלישי לוקחת אספירין 100. תוצאות בדיקות מעבדה: lac rvvt screen- 0.88 lac rvvt confirm- 0.93 lac rvvt ratio- 0.95 lac sct screen- 1.24 lac sct confirm- 1.23 (היחיד שמעל הנורמה 1.20) lac sct ratio- 1.01 מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה
לופוס אנטי-קואגולנט והריון פרופ' ננסי אגמון-לוין 30/10/2020 08:37
  • שלום לירית, א. הבדיקה שעשית אכן נקראה בעבר ועדין בשפת היומיום שלנו " לופוס אנטי קואגולנט" - אבל היא קשורה יותר לתסמונת הנוגדנים האנטיפוספופוליפידים ולכן היום השם התקני הוא "סירקולטינג אנטי קואגולנט" - וכל זה רק לומר שזה לא קובע שיש לך לופוס. ב. הבדיקה שעשית היתה חיובית חלשה בעבר ונותרה חיוביות גבולית גם בבדיקה חוזרת. זה מחייב בדיקות נוספות (שאני מניחה שבוצעו) ובהחלט מומלץ לקחת אספירין בהריון במקרה שלך . אני מציעה שתגיעי לביקורת במרכז שמתמחה בהריון בחולים עם מחלות אוטואימוניות כדי לוודא שהבירור הושלם והאם נדרש טיפול נוסף (לעיתים סביב הלידה ולאחריה) בברכה,

  • + הוסף תגובה
תודה ועוד שאלה לירית 30/10/2020 16:13
  • תודה רבה על המענה, לא קיבלתי בדיקות נוספות לעשות, מטופלת בשיבא בהריון בסיכון עקב סכרת הריון וכריתה של בלוטת התריס עקב גידול פפילרי אצל אינדוקרינולוגית ורופאת נשים. יש צורך בבירור נוסף?

  • + הוסף תגובה
ועוד תשובה . פרופ' ננסי אגמון-לוין 31/10/2020 19:33
  • לירית , המרכז להריון בסיכון גבוה בשיבא הוא מהטובים שיש . אנא עדכני את הרופא/ה המטפלים בך צוות בהריון בסיכון לגבי המפורט בתשובתי מעלה והם ידעו לכוון אותך בהתאם.

  • + הוסף תגובה
תודה לירית 31/10/2020 22:27
anti ro חיובי חבצלת 28/10/2020 13:20
  • שלום פרופסור, אשמח לשמוע את דעתך על אישה אסמיפטומטית בעלת anti ro המעוניינת בהריון. מה הספרות אומרת לגבי אישה שיש לה נוגדני anti ro חיוביים ללא כל תסמין קליני ומעוניינת בהריון? האם עליה לקחת פלקווניל במהלך ההריון? או אין צורך? יש לציין שבעברה יש הריון בריא ללא כל לקיחת תרופות. תודה רבה

  • + הוסף תגובה
ANTI-RO בהריון פרופ' ננסי אגמון-לוין 30/10/2020 08:46
  • שלום חבצלת. נוגדנים מסוג ANTI-RO הם מיוחדים - הם מופיעים בהרבה מחלות אוטואימוניות וגורמים לתסמינים מאוד ספציפים לנוגדן. הם גם מופיעים באנשים בריאים ואז בעיקר בנשים בהריון הם עלולים לעבור את השליה לעובר (באופן מאוד מאוד נדיר ובכל זאת). לפיכך גם אישה בריאה עם ANTI-RO זקוקה למעקב מיוחד במהלך ההריון ובפעמים רבות אנחנו מציעים טיפול שאמור להפחית את הסיכון (המאוד קטן ...) להפרעה לעובר. פלקוויניל יכול לסייע - וניתן במקרים הללו רק במהלך הההריון (לפעמים מתחילים 2-3 חודשים לפני כניסה להריון) במקרים הללו - כמו במקרים רבים אחרים זו החלטה משותפת של הרופא/ה המומחה למחלות אוטואימוניות והאישה . ולכן מציעה להגיע למומחה המתמחה בהריון ותחלואה אוטואימונית - ולהחליט ביחד, במידה וההריון כבר "יצא לדרך" כדאי להגיע לייעוץ בהקדם בברכה,

  • + הוסף תגובה
תודה רבה חבצלת 30/10/2020 15:17
  • למה חשוב להתחיל לקחת את הפלקווניל כחודשיים שלושה לפני ההריון? האם זה מספיק לקחת ברגע שיודעים על ההריון? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
הצורך לבדוק שוב את הקורטיזול שירלי 25/10/2020 23:34
  • שלום, ראיתי שהיתה כאן בפורום שאלה על דיכוי אדרנלי. אני גם סיימתי 2 קורסי פרדניזון לקרוהן, קרובים כל אחד 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"געד 5 מ"ג. הקורטיזול יצא לי בבדיקת דם שבועיים אחרי 242 שזה בנורמה אך קרוב לטווח תחתון. האם זה אומר שאין סיכוי שאם אבדוק כפי שכתבו כאן בקבוצה כעבור עוד חודשיים אז פתאום יש סיכוי שהתוצאה תרד והבלוטה כבר בקושי תתפקד? זה ברוב המקרים חייב רק להשתפר או להשאר זהה ואין סיכוי שזה ירד? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
טיפול בפרדניזון ותופעות לוואי אנדוקריניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 30/10/2020 08:33
  • שירלי שלום הטיפול בסטרואידים (לדוגמא פרדניזון) מדכא את הפעילות הטבעית (לכולנו יש סטרואידים בגוף שמאפשרים תפקוד תקין של הרבה מערכות). ולכן הפחתת הטיפול בסטרואידים (במידה והטיפול ניתן ברצף לאורך 7 ימים או יותר) מבוצע באופן הדרגתי כך שהמערכת הטבעית תתאושש בהדרגה. במחלות מסוימות ובפרט ככל שהגיל עולה, המערכת הטבעית מתקשה להתאושש וזה לוקח לה יותר זמן. עם זאת באנשים צעירים בדרך כלל אנחנו לא בודקים קורטיזול אם אין תלונות ובמידה והקורטיזול הטבעי התאושש אין לרוב צורך לבצע בדיקות נוספות. ולכן עבורך (אינני יודעת את גילך) אך נראה שהפחיתו את הטיפול בהדרגה, המערכת התאוששה ואין סיבה לדאגה. בכל שאלה רופא המשפחה יוכל לבדוק בדיקות שגרה (לחץ דם, מלחים בדם ) ולאשר שהכל בסדר. בברכה,

  • + הוסף תגובה
תהליך ברור גיל 17/10/2020 10:17
  • האם תוכלי בבקשה להסביר מה ההבדל בין ראומטולוג לאימונולוג ? ומה ההבדל בין מחלה אימונית למחלה אוטואימונית ? נמצאת בתהליך אבחון וקצת מבולבלת.... תודה

  • + הוסף תגובה
אשמח מאד לתגובתך גיל 23/10/2020 11:57
בירור - בתהליך פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/10/2020 20:20
תוצאות איסוף שתן לקורטיזול מתחת לסף עדי 21/10/2020 22:46
  • שלום ד"ר, אני בת 39. עם שחלות פוליציסטיות, לא נוטלת גלולות.לאחר קורס פרדניזון של 10 ימים 40 מ"ג ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"ג ו 5מ"ג שהיה בפעם השניה כעבור חצי שנה.קיבלתי בדיקת קורטיזול לשלילת דיכוי אדרנלי. כעבור שבועיים מתום ה 2.5 פרדניזון יצא לי 346 עם 4 שאיפות סימביקורט 320. חודשיים אחרי קיבלתי לעשות איסוף שתן לקורטיזול. הקריאטנין בנורמה ובקורטיזול נכתב: "מתחת לסף גילוי מבוצע באיכילוב" (אני במכבי). אשמח לברר: האם זה מעיד על תוצאות ממש נמוכות או על ממש גבוהות? האם אני צריכה למהר לטיפול רפואי? התור הבא לרופא משפחה רק עוד שבוע. תודה מראש

  • + הוסף תגובה
דיכוי קורטיזול בחולים הנוטלים פרדניזון ו/או סטרואידים אחרים פרופ' ננסי אגמון-לוין 23/10/2020 07:51
  • עדי שלום, לא ציינת מדוע עשו לך את הבדיקה של שתן לקורטיזול ו/או מדוע לקחת סטרואידים. רמת הקורטיזול בשתן - נמוכה. אם את חשה בטוב אני חושבת שאת יכולה להמתין כמה ימים לרופא המשפחה - בכל מקרה יש צורך בהערכה של אנדוקרינולוג ואפשר לתאם תור למרפאה האנדוקרינולוגית במקום מגוריך/ בית החולים הקרוב. אם אינך חשה בטוב, אנא פני לרופא המשפחה. רפואה שלמה.

  • + הוסף תגובה
חיסון מני 22/10/2020 23:49
  • לא יודע אם זה המקום אבל לא מצאתי פורום יותר מתאים אז אני שואל פה עברתי כריתת טחול לפני 15 שנה ולמיטב ידיעתי לא קיבלתי חיסון נגד מחלות זיהומיות הנגרמות מחיידקים כמו דלקת קרום המוח וכדו' השאלה היא האם זה חיוני וחשוב או שזו רק המלצה ואפשר לוותר על זה בנוסף האם בתקופה הזו זה מספיק בטוח לקבל את החיסון הזה או שזה יכול לגרום חלילה להסתבכות במקרה ונדבקים בנגיף ושאלה אחרונה לכמה זמן החיסון תקף

  • + הוסף תגובה
חיסונים , כריתת טחול וגם לחולים במחלות ואטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 23/10/2020 07:45
  • שלום מני, זה לא בדיוק הפורום, אבל אני אימונולוגית ואענה ברצון, ובפרט שכריתת טחול נדרשת לעיתים גם עבור חולים עם מחלות אוטואימונית (בעיקר ITP) וחיסונים חיוניים גם כטיפול נלווה לחולים המקבלים טיפולים אוטואימונים מסויימים למשל (מבטרה/ריטוקסימאב) בהקשר של כריתת טחול ההמלצה היא לחסן - לרוב סדרה של חיסונים (רצוי לפני הניתוח ו/או בחודשים לאחר הניתוח) כנגד מספר מזהמים חיידקים (פנומוקווק, מנינגוקוק ולעיתים גם המופילוס) החיסונים קיימים בישראל התחדשו רבות ב 15 השנים האחרונות. מקובל לחזור על החיסון "הישן" פנומווקס כנגד החיידק פנומוקוק לאחר 5 שנים (או יותר...) ובאופן יותר אישי כדאי לפנות למומחה למחלות זיהומיות או אימונולוג להערכה - בדרך כלל אנו בוחנים איזה חיסונים קיבלת, סונר בטן (לעיתים יש טחולון שצמח במיטת הטחול שנכרת) ובהתאם לגיל המטופל ,ומצבו ממליצים על השלמת חיסונים במקרה שלך אני מעריכה כי יש מקום לחזרה על החיסון לפנמווקס - ויש מקום לשקול גם תוספת של החיסון פרבנר. ואולי גם אחרים.

  • + הוסף תגובה
יובש בפה ובאף קוטי 21/10/2020 06:05
  • הנני חולת לופוס ושיוגרן מבקש ת לדעת על טיפול לגבי יובש מה ממולץ ביותר סובלת מיובש בפה ובאף ובעיניים מטופלת מזה שנתיים בפרידניזון שהולך וקטן מבחינת מינון היום 5 מג ביו . וסלספט. ופלקווניל מבקשת את עזרתך מבקשת לציין שאני מקבלת טיפות לי עיניים וספרי לאף תודה ...

  • + הוסף תגובה
תסמונת SICCA - יובש ניכר בלופוס ובשיוגרן פרופ' ננסי אגמון-לוין 23/10/2020 07:34
  • קוטי שלום, אכן הטיפול בתסמונת SICCA - אשר את מתארת ומתבטאת ביובש בפה, באף , בעינים בעור ועוד היא טורדנית וקשה לטיפול, ונגרמת בשל פגיעה אוטואימונית בבלוטות המפרישות. ישנם מספר תכשירים העשויים לשפר את התסמינים (תרסיס פה, אף טיפות עינים וכו) ולעיתים נכון לבחון האם ניתן להחליף את התכשיר בו את משתמשת ולהשיג שיפור טוב יותר בתסמינים. ישנם תכשירים המגבירים את ההפרשה מהבלוטות דוגמת התכשיר SALAGEN - אשר יכול לסייע. חשוב לוודא שאין מדובר בחסימה של צינורות הרוק/ בלוטת הדמע אשר ניתן לטיפול ולעיתים ניתן לשקול שינוי טיפול אימונולוגי בכוונה לטפל בתסמינים אלה - אם כי חשוב לציין כי ההצלחה אינה רבה ויש לשקול שינוי טיפולי שכזה בזהירות רבה עם הרופא המטפל שלך ולאחר מיצוי כל המפורט מעלה. רפואה שלמה

  • + הוסף תגובה
חיזוק המערכת החיסונית עם מנורת אינפרא אדום יעל 15/10/2020 00:42
  • שלום ד"ר, יש לי לופוס וידוע לי שצריך להמנע מדברים שעלולים לחזק את המערכת החיסונית. האם נתקלת במקרה במידע לגבי כך שאור אינפרא אדום יכול לחזק את המערכת החיסונית? כי נתקלתי בבדי הרבה חומר על זה באנגלית ברשת, אך לא ברור לי עד כמה הוא אמין. אני שואלת כי עקב אסתמה קשה כל אמצעי החימום בחורף עושים לי לא טוב ומייבשים, ומצאתי טכנולוגיה חדשה שהגיעה לארץ שזה מעיין פאנל חימום קרמי שתולים על הקיר וזה שולח קרינת אינפרא אדום. האם לפי דעתך עדיף להמנע מזה? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
לופוס? מיכאלה 10/10/2020 19:14
  • פרופסור שלום רב בחורה בת 35 סובלת מאורטיקריה כרונית מזה שלוש שנים. מטופלת בקסוליאר, אשר מביא להטבה חודשית בלבד. כך שבכל חודש יש צורך במענה של התרופה. לאחרונה מאגרי הברזל ירדו, וגם ההמוגלובין מידי חודש יורד עימו מ12 מגיע ל 10 ויורד.. יש לציין שהבדיקת דם ללופוס יצאה שלילית, אך החשד של רופא הנשים הוא אנמיה כתוצאה מלופוס. מבינה שהאיבחון לשם כך הוא ארוך ומורכב. 8 חודשים אחרי לידה וישנם דימומים מוגברים ברמה גבוהה מאוד. אחרי קיסרי. בבדיקה תוך ריחמית הכל תקין ואין הצטלקויות. א. האם יתכן שמדובר בלופוס ב. האם התקן הורמונלי יכול לסייע בהפחתת הדימום ועליה במאגרי הברזל כפי שהחה טרום ההריון? (לציין שהתקן נחושת גרם לדלקת באגן, טופלתי עם אנטיביוטיקה). האם ניתן לזהות אם אכן מדובר בלופוס ואיזה בדיקות נדרשות?

  • + הוסף תגובה
כדוריות לבנות נמוכות בדלקת פרקים שגרונית נטע 09/10/2020 01:11
  • שלום. בבדיקת דם שגרתית התקבלו הערכים-wbc- 3.3. neut.abs1.3. שאר הערכים תקינים בספירת הדם. אני אנמית ועם r.a. האם ידוע כי r.a כמחלה גורמת לירידה בכדוריות לבנות? יצוין כי crp וesr תקינים. תחת טיפול פלקוויניל מזה שנתיים. תודה מראש. מודאגת מהנתונים

  • + הוסף תגובה
ובנוסף נטע 09/10/2020 01:17
  • האם יתכן שהפלקוויניל אחראי לירידה בכדוריות הלבנות?

  • + הוסף תגובה
סקלדרומה או לופוס? נויה 05/10/2020 11:07
  • שלום רב, בעלי בן 37 אובחן לפני כשנתיים עם תסמונת ריינו. לאחר בירור אוטואימני התברר שככל הנראה זה אינו נובע ממחלה אוטואימונית(כל הבדיקות יצאו שליליות כולל לסקלדרומה ולופוס) הדבר היחיד שיצא חריג היה האפלה אך בבדיקה חוזרת כחודשיים לאחר מכן יצא תקין. ברקע תת פעילות בלוטת התריס מטופל עם יוטירוקס. כבר שנתיים עם פריחה בולטת בגב התחתון שמגרדת לעיתים מאוד אך לעיתים פחות. ריאומולוגים שראו לא ייחסו חשיבות. כעת הפריחה התפשטה והלך לבירור לרופא עור. הרופא ביקש לקחת ביופסיה על מנת לשלול : מחלת קולגן, לופוס, סקלדרומה. האם יכול להיות שאכן יש לו מחלה אוטואימונית כלשהי למרות שהבדיקות דם תקינות? האם זה עלול להיות מסכן חיים בהתחשב בעובדה שהבדיקות דם טובות ומעודדות?

  • + הוסף תגובה
בנוסף- נויה 05/10/2020 11:11
  • הגיע לכיבים באצבעות ולכמעט נמק וטופל עם אילןמידין וכיום עם טרקליר שמאוד מקל על הכיבים. בנוסף צרבות לאחר אוכל כבד וחוסר תאבון. אןלי קשור?

  • + הוסף תגובה
תוצאות הבדיקות נויה 05/10/2020 11:38
  • מפרטת את תוצאות הבדיקות במאי 2019 עשה בדיקות שיצאו גבוליות אך לאחר מכן עשה 2 בדיקות נוספות - כשבועיים לאחר הבדיקות הלא תקינית ואוקטובר ויצא תקין: Rvvt : בתחילת מאי 1.24 בסוף מאי ובאוקטובר - 1.07 Ptt: בתחילת מאי 1.22 ובבדיקות השניות 1.08 Inr שמר על 1 ולא זז Crp שלילי כל שאר הבדיקות תקינות והיו תקינות בין היתר centromer, c-ana, sm ab. Smith, ובקיצור עשו לו את כל הבדיקות והכל יצא תקין.

  • + הוסף תגובה
חלבון א 29/09/2020 14:03
  • שלום פרופ ננסי. קודם כל תודה, בעזרתך הצלחתי לקבוע תור לייעוץ. כמו שכתבתי לך אין לי קרוהן. רציתי לדעת על איזה בדיקות דיברת כדי לשלול מחלה אחרת

  • + הוסף תגובה
איך עושים בירור אוטואימוני / אימוני פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/10/2020 19:46
  • שלום א, החלטה על בירור נשענת על שלושה אלמנטים א. הבנת התלונות / המהלך של התסמינים, ב. הבדיקות שבוצעו עד כה ג. הבדיקה הגופנית בהתאם מתקדמים בבירור - לפעמים נדרש בירור "דחוף" ונרחב (כולל בדיקות שונות, בדיקות הדמיה ועוד) ולעיתים משלב הממצאים דורש מעקב בלבד (כלומר בדיקות חוזרות לאחר מספר חודשים). אני סמוכה ובטוחה שלאחר הייעוץ הדברים יראו הרבה יותר ברורים. חג שמח.

  • + הוסף תגובה
anti ro חיובי לפני הריון יעל 23/09/2020 09:13
  • שלום, יש לי anti ro חיובי מעל 8 וana ifa 1:160. אין לי שום תסמינים לשום מחלה. אנחנו מעוניינים להיכנס להריון. האם עלי לקחת את התרופה פלקווניל? אני הייתי מעדיפה להימנע מהתרופה הזו משום שאין לי שום תסמין. יש לציין שעברתי הריון בריא ללא שום נטילת תרופה וללא ידיעה על הנוגדנים האלה תודה

  • + הוסף תגובה
טיפול במהלך הריון פרופ' ננסי אגמון-לוין 27/09/2020 10:22
  • יעל שלום, כפי שכבר עניתי בעבר לשאלות דומות - החלטה על טיפול מניעתי - היא כמעט תמיד החלטה משותפת לרופא/ה ולחולה אני בטוחה שלאחר שתקבלי את כל המידע לגבי טיפול מניעתי במהלך הריון בכלל, ועבורך בפרט (בהתאם למצבך, פרופיל הנוגדנים שלם, גילך ועוד ועוד מדדים) - תוכלי לבחור עבורך את התשובה הנכונה. חתימה טובה והחלטות טובות.

  • + הוסף תגובה
חלבון מאור 13/09/2020 15:11
  • שלום פרופ ננסי. ראשית אם אפשר לשאול אם את מקבלת באופן פרטי או אם אפשר להגיע אלייך בתל השומר? אני בן 21, בשנה האחרונה נמצא במעקב עקב חלבון גבוה בדם ו anca pr3 חיובי. ה anca בוצע לפני שנתיים עקב חשד לקרוהן. Mpo שלילי וגם asca. בבדיקות דם כעת חלבון תקין. ב spep כמו בהתחלה רואים אלפא 1 גבוה (3.7), igg מעט גבוה (1610) anca חיובי (1.9). יש לי גם תת פעילות בלוטת התריס ללא נוגדנים. במשך השנה היו פעמים גם שהגלובולין גמא היה גבוה וגם crp. אשמח לשאול - 1 - האם ישנה משמעות אלפא 1 גבוה? 2 - בלי תסמינים, האם יש משמעות ל anca חיובית? האם זה שם אותי בסיכון לחלות בגרנולומטוסיס? יש אנשים אצלם זה מופיע בלי שהם חולים? האם דרוש מעקב? 3 - האם ה crp שלעיתים גבוה יכול להצביע על משהו? ולבסוף האם את חושבת שכדאי לי להגיע לייעוץ? אני בעיקר רוצה לדעת אם יש משמעות לחריגות באלקטרופוזה וב anca. תודה

  • + הוסף תגובה
חלבון, ANCA, קרון ועוד פרופ' ננסי אגמון-לוין 22/09/2020 05:09
  • שלום מאור . שאלת הרבה שאלות , עבור רובן נדרש ייעוץ פרטני (ולא בפורום כולל) ובכל זאת כמה תשובות א. אלקטרופוזה SPEP של חלבוני הדם נועדה ברוב המקרים לאתר חלבונים מסוג הגלובולינים (גאמא) - זה IGG ולא אלפא ולכן הממצא של אלפה במקרה הזה הוא ככל הנראה לא משמעותי. הרמה המעט מוגברת של IGG שכיחה בחולים עם מחלות אוטואימוניות ודורשת בדיקת השלמה (שאני משערת שבוצעה לך ) ונקראת אימונופיסקציה. ב. נוגדן מסוג ANCA - נמצא במספר מחלות, וגם בתגובה לתרופות, ובמקרה שלך בפרט הוא שכיח בחולי קרון ואינו מעיד בהכרח על מחלה אחרת (וסקוליטית כמו גרנולומטוסיס) - ובכל זאת רק על סמך המפורט אני לא יכולה לשלול , אם כי באמצעות מספר בדיקות "פשוטות" אפשר לאשש שאין מחלה אחרת. ג. CRP - הוא מדד דלקת הוא לא אומר איזה דלקת רק שיש דלקת - במילים אחרות גם חולה לופוס או קרון שיש לו דלקת גרון יעלה CRP . אנחנו משתמשים במדד כדי לעקוב אחר דלקות אוטואימוניות - אבל צריך "לפרש" בזהירות את התוצאות. אחרון אחרון חביב , כן אני חושבת שאתה צריך ייעוץ/מעקב מסודר של מומחה למחלות אוטואימוניות - ולו רק בכדי להסתכל על "התמונה כולה". במחלת הקרון מטפלים רופאי הגסטרו - אך גם למחלה זו היבטים מחוץ למערכת העיכול שנכון להעריך אותם. ואולי תקבל אישור ש"הכל בסדר" שנה טובה

  • + הוסף תגובה
חלבון מאור 22/09/2020 15:59
  • תודה פרופ. אין לי קרוהן, המחלה נשללה. בכל מקרה למען האמת לא ביצעו לי אימונופיקציה, אבקש. האם במקרה זה תמליצי על בדיקות נוספות לשלול מחלה וסקוליטית? אני מנסה לקבוע תור לתל השומר. האם ניתן לבקש אלייך?

  • + הוסף תגובה
חשד לסיוגרן ותכנון הריון יעל 16/09/2020 17:03
  • שלום פרופסור, הייתי היום אצל ראומטולוג בגלל שבהריון הראשון שלי היה לי עליה בתפקודי כבד לקראת סוף ההריון, ונמצא כי ana 1:160 וanti ro גדול מ8. יש לי יובש קל בעיניים בעקבות ניתוח לייזר שעשיתי לפני 9 שנים. בסיכום הפגישה נאמר כי: ללא ממצא בבדיקתה הגופנית, רושם לסיוגרן ע״פ בדיקות מעבדה. נאמר כי עלי לבצע בדיקת tear drop break (רופא עיניים) וביופסה בלוטת רוק קטנה. אני מפחדת לעשות ביופסה, האם חייב לעשות את הביופסה לבריאותי? האם תשובה שלילית או חיובית משפיעה על ההריון הבא שאני מתכננת? מה צריך לעשות במידה והתשובה של הביופסה חיובית או שלילית?

  • + הוסף תגובה
נוגדנים מסוג ANTI RO או ANTI SSA והריון פרופ' ננסי אגמון-לוין 22/09/2020 05:14
  • יעל שלום, נוגדנים אלה שכיחים במחלת הזאבת, ובמחלת השיוגרן , והם יכולים להופיע גם במחלות אחרות. הם קשורים ליובש (בעור, בעיניים, בפה) ורגישות לשמש , ועוד. נכון לבצע בירור בהתאם לחומרת התסמינים. בהיבט של יובש בפה - אנו לעיתים בודקים קודם כל מיפוי בלוטות רוק - ורק במידה והוא לא תקין או שהחשד הקליני גבוה מבצעים ביופסיה. בכל מקרה - והכי חשוב לך כעת !!! הנוגדן הזה משפיע על הריון ועל בריאות העובר - ולכן חייבים לבצע הערכה לפני הריון ובמהלך ההריון בכדי להשלים הריון בהצלחה - משימה אפשרית בהחלט! . אז, אנא הגיעי למומחה למחלות אוטואימוניות והריון להמשך מעקב שנה טובה.

  • + הוסף תגובה
לופוס רחל 12/09/2020 21:11
  • האם יש קשר בין לופוס לנקודות אדומות בגב כף הרגל? אני מאבחנת עם לופוס די רדום ואפלה. לאחרונה יש לי נקודות אדומות בגב כף הרגל אבל אין בקרוב תור לראומטולוג..

  • + הוסף תגובה
נקודות אדומות בכף הרגל ולופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 22/09/2020 05:02
  • שלום רחל, לופוס היא מחלה רב מערכתית ולה פנים רבות ... גם נקודות אדומות בגב כף הרגל. מנגד מחלה "רדומה" ומעורבות כף רגל אחת אינן אופייניות להתלקחות. מה עושים? קודם כל נגשים לרופא משפחה שיסתכל. ו... יקח בדיקות ספירת דם, בדיקות דלקת ובדיקות אופיינות ללופוס (נראה אם התעורר?) גם רופא העור בקופת החולים יוכל לחוות דעה (אחרי הבדיקות) ויש סיכוי גבוה שתקבלי אישור שהכל בסדר. שנה טובה

  • + הוסף תגובה
מחפשת רופא נילי 21/09/2020 19:51
  • הרופא שלי פרש לפנסיה. האם יש המלצה לרופא מומחה ללופוס שעובד עם מאוחדת ?

  • + הוסף תגובה
האם דלקת מפרקים שגרונית? שירי 09/09/2020 19:05
  • שלום, אני בת 39. היום הלכתי מרחק קצר בבית, התיישבת בסלון לאכול ופתאום הרגשתי כאבי תופת בבוהן שמאל. הבוהן בעצם התעוותה לצד שמאל ונכנסה מתחת לאצבע, זה היה כאבי תופת במשך כ 10 דקות. ניסיתי להחזיר אותה למקום , אך כל פעם היא שוב חזרה להתעוות ולהגיע לא למקום שלה, עם כאבים ממש חזקים. בסופו של דבר זה עבר, ועכשיו אני מרגישה קצת כאילו תפוס. האם זאת פריקת מפרקים? או עלול להעיד על דלקת מפרקים? בדקו לי כמה פעמים נוגדנים. לפני 10 שנים יצא לי נודגנים לדלקת מפרקים בקריטריון אחד, אך פרופסור טישלר שלל את זה ואמר שיש את זה ל 5 אחוזים מהאוכלוסיה. לפני שנה וחצי שוב בדקו והכל יצא תקין. האם אני צריכה לקבע את האצבע או לעשות טיפול מסויים עכשיו? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
עווית , ודלקת מפרקים שגרונתית פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/09/2020 15:46
  • שירי שלום, התאור שפרטת מעלה חשד לעוית שריר - הגורמת לכאב חד ועיוות שחולף לאחר מספר דקות עם שחרור של השריר והוא שכיח לאחר מאמץ גופני. תופעות שריריות כאלה עלולות לחזור ורופא המשפחה ידע לסייע לך (לעיתים מחסור במינרלים - מגנזיום ואחרים יכול לעורר התקפים שכאלו,) , הם שכיחים מאוד בהריון ויש גם "נטיה" אישית להופעתם. אני מעריכה כי אין מדובר בדלקת מפרק שאכן יכולה לכאוב מאוד ואף להיות מלווה בנפיחות ואודם ואולי אפילו עיוות אך נדיר שזה יופיע באופן פתאומי ובוודאי שיעלם לאחר כמה דקות. ואכן כפי שפרופ' טישלר אמר לך נוגדנים עצמיים גם כאלה המיוחסים למחלות ראומטיות ואוטואימוניות מופיעים גם באוכלוסיה בריאה ב5-10% והם כשלעצמם לא קובעים אבחנה של מחלה. שנה טובה

  • + הוסף תגובה
דיסקואיד לופוס אוריה 06/09/2020 07:52
  • שלום, אובחנתי לפני 3 חודשים עם דיסקואיד לופוס בעקבות ביופסיה בנגע בפנים, הנגע עצמו מכיל גוש קשה ואדום בלחי, ללא כאב מעבר לעקצוץ, נגע נוסף בתנוך קושר גם הוא למחלה, למרות שהוא הרגיש יותר כמו דלקת. קיבלתי מנה של זריקות קורטיזול לשני הנגעים, ללא שיפור משמעותי.. הביופסיה לא נרפאה ולא חל כל שיפור ב3 חודשים האחרונים. לפני כשבוע גם נשר חלק משמעותי באוזן יחד עם יציאת מוגלה ופער חור בתנוך. מטפלץ באנטיביוטיקה. האם יכול להיות שנדרשת אבחנה אחרת/נוספת לאוזן (בה לא נעשתה ביופסיה) או שזה הגיוני במצב של דיסקואיד לופוס? מה הטיפול המומלץ במקרה כזה? האם יש מקום להמשיך עם הקורטיזול? האם יש מקום לשקול ניתוח פלסטי באזור הפנים? האם יש משהו שניתן לעשות כדי לקדם את החלמת הביופסיה בפנים? אציין שאני בהריון ורוצה להניק. תודה רבה

  • + הוסף תגובה
דיסקואיד לופוס בהריון פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/09/2020 20:37
  • שלום אוריה את מתארת מחלה עורית מאוד פעילה - שאינה מגיבה לסטרואידים (בטיפול מקומי וזריקות מקומיות - אני מניחה - לא בכדורים ?) במקרים שהמחלה משמעותית יש בהחלט אפשרות לשקול גם טיפול בכדורים - אולי לא סטרואידים אלא תכשירים אחרים היכולים לעזור ומאושרים בהריון והנקה. חשוב להשלים גם בירור רפואי ובדיקות מעבדה עבורך - בפרט במהלך ההריון. לגבי ניתוח פלסטי - בוודאי לא כעת כאשר המחלה פעילה. בדרך כלל אין מקום לניתוחים פלסטים בדיסקואיד לופוס - אך נדרשת בדיקה של ממש עם אפיון של המיקום ומצבך (לא באופן דיגיטלי) כדי להחליט . בברכה,

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום לופוס ומחלות אוטואימוניות

הצטרפו לאינדקס הרופאים!