עמוד הבית > פורומים > הסרת משקפיים בלייזר

פורום הסרת משקפיים בלייזר

ד"ר אריאל ונדר

ד"ר אריאל ונדר מומחה בהסרת משקפיים בלייזר
ד"ר אריאל ונדר מבכירי המנתחים בתחום תיקון הראייה. מומחה לדלקות ומחלות אוטואימוניות בבית החולים תל השומר. מכהן כמנהל הרפואי של iClinic, המרכז הרפואי לתיקון הראייה בלייזר. ד"ר אריאל ונדר ביצע עד עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
נסיגה במספר לאחר לייזר דן 11/10/2010 14:53
  • האם נכון שבמספרים גבוהים לאחר לייזר עלולה להיווצר נסיגה במספר כתוצאה מהריפוי שבקרנית?(לא במצב של גדילת העין באופן טבעי) אם כן, האם הנסיגה תיווצר זמן קצר אחרי הניתוח או עלולה לקרות בעוד כמה שנים? (שוב, לא במצב של גדילת העין באופן טבעי) מה ניתן לעשות כדי למנוע נסיגה במספר לאחר לייזר?

  • + הוסף תגובה
נסיגה דר' שמואל לברטובסקי 11/10/2010 21:54
  • בדרך כלל הנסיגה קורית בטיפול במספרים גבוהים במהלך שבועות וחודשים ראשונים לאחר הטיפול בלייזר. הטיפול המומלץ - מתן טיפות המכילות סטרואידים

  • + הוסף תגובה
איזה מכשיר הכי טוב? ליאור 06/10/2010 18:22
  • בכל מקום טיפול יש מכשיר שונה, יש מכשירים תלת מימדיים וראיתי גם 4 מימדיים, מה תאכלס ההבדל והאם ההבדל שווה את ה1000 שקל הבדל?

  • + הוסף תגובה
שאלה קשה דר' שמואל לברטובסקי 06/10/2010 22:33
  • קשה לי לענות על כך. מומחים טובים ממני טוענים לכאן ולכאן מכשיר לייזר טוב נחשב כמכשיר שזמן הטיפול בו קצר יותר, שטח הטיפול הומוגני יותר והוא מסוגל לעקוב ביעילות אחרי תנועות העין המטופלת אישית אני מעדיף את מכשיר ה אלגרטו 400. הוא נחשב כמתקדם יותר שבין המכשירים עדיין לא דברנו על מכשיר חיתוך הקרנית. בשטח הזה עדיף החיתוך עם מכשיר לייזר (מייקר את הטיפול) על פני המיקרוקרטום כאמור, תוכל לשמוע גם דיעות שונות משלי

  • + הוסף תגובה
שאלה מיקי 14/09/2010 11:39
  • עשיתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לפני 6 שנים והכל היה ממש טוב. ראייה 6-6, בלי צילינדר. בזמן האחרון יש לי המון יובש בעיניים, אני שם טיפות וזה לא ממש עוזר. האם זה יכול להיות קשור לניתוח?? אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה
יובש דר' שמואל לברטובסקי 14/09/2010 16:35
  • בדרך כלל יובש לאחר ניתוח לייזר נמשך מספר חודשים ראשונים בלבד לאחר הניתוח ולאחר מכן הוא חולף (אם כי קיימים מקרים שהוא נותר גם לאחר מכן) הופעה של יובש מאוחר יותר מחייבת בדיקה למציאת הגורם לבעייה.

  • + הוסף תגובה
השמש בזמן טיסה-מודאגת מודאגת 06/09/2010 10:39
  • שלום רב הבוקר טסתי בטיסה, כאשר בשעה 7 בבוקר,כאשר השמש עלתה, וכל תריסי המטוס היו מוגפים, חוץ מאחד (בשורה השכנה לשורה שלי) הבחנתי באור חזק על חלוני והבטתי ישירות שמאלה לעבר החלון הפתוח ישר לתוך השמש והרגשתי כאב חד בעיניים. אני 5 שנים לאחר ניתוח לייזר. האם זה הפורום המתאים לשאול שאלה בנושא? אם לא,אשמח לקבל כיוון. תודה רבה

  • + הוסף תגובה
שמש דר' שמואל לברטובסקי 06/09/2010 18:49
  • רוב הסיכויים שסונוורת מאור חזק ונכון לעכשיו הכאבים כבר חלפו. במידה ועדיין ישארו כאבים גשי מחר בבוקר לרופא עיניים. סביר להניח שהאירוע הזה לא קשור כלל לניתוח הלייזר שעברת

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר הוד גלעד 02/09/2010 22:38
  • שלום דוקטור ותודה על ההקשבה רציתי לשאול מאיזה גיל אפשר לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר

  • + הוסף תגובה
זמן לליזר ד"ר לברטובסקי 03/09/2010 06:57
  • בדרך כלל מקובל לבצע את הניתוח לאחר שברור שלא תהיה יותר התקדמות/עליה במספר המשקפיים. לשם כך יש צורך להמתין כשנתיים מהזמן שבו בוצע השינוי האחרון במספר המשקפיים. כלומר, לא הייתי מבצע את הניתוח מתחת לגיל 18 ובהרבה מקרים אפילו מעבר לגיל זה

  • + הוסף תגובה
יובש בעיניים יעל 01/09/2010 22:24
  • שלום רב בגלל כאבים (תחושה של דקירות) הפרשות וראייה מטושטשת בעין שמאל פניתי לרופא שאיבחן דלקת אלרגית ובנוסף יובש בעיניים, ונתן לי FML שלוש טיפות ביום וג'נטיל - שש טיפות ביום. לאחר חמישה ימים הסימטומים החמירו. בעצתו הפסקתי בהדרגה את הטיפול ב FML שאלותי: 1.האם יובש יכול לגרום לטשטוש ראייה,ואם כן מתי תהיה הטבה 2. האם הג'נטיל יכול לגרום לטשטוש ראייה או לתופעות לואי 3. מה ההבדל בין "ג'נטיל" ל"טירס נטורל"

  • + הוסף תגובה
יובש דר' שמואל לברטובסקי 01/09/2010 23:21
  • מתיאור מחלתך, קשה לי להבין את הגורם לכך 1. יובש קיצוני יכול לגרום לירידה בראיה. לא נשמע לי שזו אכן הבעיה שלך 2. ג'נטיל לא אמור לגרום לירידה בראיה (מה גם שאת מציינת שראית מטושטש עוד לפני הטיפול) 3. שתי התרופות הינן תחליפי דמעות. שתי התרופות טובות. הג'נטיל מעט צמיג יותר

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר והריון ענת 01/09/2010 16:26
  • שלום, אני רוצה לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים, אך שוקלת להיכנס להריון בשנה הקרובה. אמרו לי שעדיף לי לחכות עם הניתוח מאחר וההריון עלול לפגוע בתוצאות. האם יש סימוכין לכך? בתודה מראש

  • + הוסף תגובה
ההמלצה נכונה דר' שמואל לברטובסקי 01/09/2010 18:03
  • עקב השינויים ההורמונליים בזמן ההריון, עלול המספר להשתנות. עדיף לחכות להתייצבות המספר בעיניים כחצי שנה לאחר תום ההריון

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר עם צלקת בקרנית ד.ד 31/08/2010 14:23
  • האם ניתן לבצע ניתוח מסוג לאסק כאשר יש צלקת בקרנית כתוצאה מהוצאת גוף זר בילדות?נאמר לי במכון שבו עשיתי את בדיקת ההתאמה שזה לא מפריע.האם לדעתך זה נכון?

  • + הוסף תגובה
צלקת דר' שמואל לברטובסקי 31/08/2010 16:00
  • אם הצלקת קטנה, שטחית ואינה מפריעה לראיה, נתן קרוב לוודאי (קשה לקבוע בפסקנות ללא בדיקה) לבצא טיפול לייזר

  • + הוסף תגובה
צילינדר דפנה 29/08/2010 16:04
  • שלום, עברתי את בדיקת ההתאמה ואני יכולה לעשות את ניתוח הלייזר, לא אמרו לי איזו שיטה מתאימה לי, ועל צילינדר בכלל לא אמרו לי כלום ואני יודעת שיש לי צילינדר, אודה על תשובה מהירה.

  • + הוסף תגובה
צילינדר דר' שמואל לברטובסקי 29/08/2010 16:25
  • אל נא תדאגי. עדיין יש לך זמן לשאול את המנתח את כל השאלות הנ"ל לפני הניתוח. עוד לא מאוחר. סביר להניח שגם הצילינדר יתוקן (זה בדרך כלל חלק מהטיפול) לגבי השיטה - זה תלוי במנתח, בציוד שלו ובמנותח. כולם חייבים להגיע להסכמה לפני הניתוח

  • + הוסף תגובה
יובש בעיניים יועזר 28/08/2010 21:45
  • שלום! מגיל 15 ועד גיל 20 הרכבתי עדשות. בצבא - ללא פרט לחופשות, וגם לחר מכן רב היום משקפיים. לציין ש3 שנים ראשונות היו עדשות קבועות. יש לי יובש בעיניים משכבר הימים. ניסיתי טיפות מסויימות אך בים שלא שמתי - יבשו המעיינות. אני חושש לחזור לעדשות מפני שכל פעם שאני שם אני מרגיש כמו גרגיר בעין. שאלתי היא: 1) היא ידוע לכם על טיפות "מיוחדות"... 2) האם אפשר / כדאי / לא כדאי לעשות לייז להסרת משקפיים. וא"כ איזו שטיה עדיפה (קראתי כאן ישינם מס' שיטות) בברכת כתיבה וחתימה טובה

  • + הוסף תגובה
יובש דר' שמואל לברטובסקי 28/08/2010 22:03
  • אתה מעלה בעיה רצינית שלדעתי מונעת ממך לבצע כרגע טיפול לייזר (בכל שיטה שהיא) כידוע, יובש הוא אחד מתופעות הלוואי הנפוצות לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים. על מנת להביא לך מזור בעניין היובש, יש לבדוק אותך. יעוץ באינטרנט לא יפתור את הבעייה . יש הרבה תרופות כנגד יובש בשוק וחייבים להתאים לך את היותר טובה עבורך שנה טובה

  • + הוסף תגובה
קרטוקונוס הילה 24/08/2010 18:58
  • היי, אני בת 20 ומעולם לא הרכבתי משקפיים או עדשות מגע (בכלל לפני כשלוש שנים עשיתי בדיקת ראיה ונאמר לי שראייתי תקינה) כבר יותר משנה שראייתי התחילה להיטשטש בעיקר בלילה ולאחר בדיקה התגלתה אצלי ,לצערי, מחלת הקרטוקונוס, נשלחתי ע"י רופאת העיניים לבדיקת התאמה לעדשות מגע מתאימות ואיני יודעת לאן ללכת, אשמח אם תוכלו לתת לי רשימה של מקומות המומחים במחלה זו באזור באר שבע בהם ניתן לעשות הבדיקה ולרכוש העדשות....

  • + הוסף תגובה
עדשות מגע דר' שמואל לברטובסקי 24/08/2010 23:52
  • איני מכיר את כל האופטומטריסטים בבאר שבע, אך יש לי נסיון טוב עם מרקוביץ. במידה והקרטוקונוס שלך מתקדם/מתפתח יש לשקול ביצוע טיפול קרוס לינקינג

  • + הוסף תגובה
קרוס לינקיג הילה 25/08/2010 06:45
  • הבנתי שהטיפול עלול ליצור עכירות בעין ושהוא חדש יחסית , האם זה נכון?

  • + הוסף תגובה
קרוס דר' שמואל לברטובסקי 25/08/2010 17:17
  • הטיפול חדש. נסיון כחמש שנים. בחלק קטן מהמטופלים התפתחה עכירות קלה בקרנית

  • + הוסף תגובה
עכירות הילה 25/08/2010 19:41
העכירות אינה פוגמת בראיה דר' שמואל לברטובסקי 25/08/2010 20:24
טיפות עיינים לפני ניתוח בדוי 24/08/2010 09:04
  • עלי לטפטף 3 פעמים ביום טיפות חלביות ומרות מאוד במשך שבוע לפני הניתוח. מה תפקיד הטיפות הללו?

  • + הוסף תגובה
טיפות דר' שמואל לברטובסקי 24/08/2010 23:47
  • נדמה לי שמדובר בטיפות המכילות סטרואידים (אנטי דלקתי) אם מאוד קשה לך, אנא פנה לרופא המנתח ושאל באם הדבר הכרחי. אופציה אחרת - מנע את מעבר הטיפות לאף ע"י לחץ במשך דקה אחת, עם שתי אצבעות בצד הפנימי של שתי העיניים (שם נמצאים פתחי התעלות המנקזות)

  • + הוסף תגובה
ניתוח להסרת משקפיים רון 18/08/2010 19:58
  • שלום, בן 53. מרכיב משקפי ראייה למרחק ולקריאה מס' שנים. נאם יש אפשרות לתיקון הראייה ולהסרת המשקפיים לפחות בראייה לרחוק? מה סיכויי ההצלחה? תודה.

  • + הוסף תגובה
ניתוח דר' שמואל לברטובסקי 18/08/2010 22:53
  • אם הקרנית שלך מתאימה לניתוח, תוכל לבצע ניתוח לייזר שבו שתי עיניך יתוקנו לרחוק, או ניתן לתקן עין אחת לרחוק ועין שניה להתאים לראיה לקרוב (נקרא מונווישון)

  • + הוסף תגובה
ניתוח להסרת משקפיים רון 18/08/2010 23:33
  • דר' לברטובסקי תודה לתשובתך. כמו כן מעוניין לדעת כמה זמן נמשך הניתוח האם מתבצע בהרדמה מקומית? ומה משך ההחלמה? והאם ייתכן נזק כלשהו במידה והניתוח אינו מצליח והאם תיתכן רגרסעה? תודה

  • + הוסף תגובה
ניתוח דר' שמואל לברטובסקי 19/08/2010 16:00
  • משך הניתוח (שתי עיניים) כחצי שעה בשיטת החתך - סיבוכים מעטים מאוד, החלמה תוך כשבוע בשיטת הטיפול החיצוני - אי נוחות כשלושה ימים, החלמה תוך כחודש רגרסיה אפשרית אם מדובר במינוס גבוה (מעל 6) או במספרי פלוס

  • + הוסף תגובה
ניתוחי עיניים דפנה 18/08/2010 15:40
  • שלום רב, במידה ויש צורך בניתוח פזילה + ניתוח לייזר (צילינדר 150 ומס' -1.25 מרחוק), האם ניתן לעבור את שניהם בפרק זמן קצר, ואיזה מומלץ לבצע קודם?

  • + הוסף תגובה
איזו פזילה דר' שמואל לברטובסקי 18/08/2010 16:50
  • אני צריך יותר פרטים. מה המספר במשקפיים שאותו יש להוריד בלייזר? על איזו פזילה מדובר? מתי החלה? האם רופא הפזילה יודע על כוונתך לעבור ניתוח לייזר (מכיוון שלעיתים פזילה יכולה להחמיר לאחר ניתוח לייזר)?

  • + הוסף תגובה
לייזר שירה 17/08/2010 09:31
  • האם לאחר טיפול בלייזר ניתן לעבור טיפול בלוסנטיס?

  • + הוסף תגובה
אני צריך יותר פרטים דר' שמואל לברטובסקי 17/08/2010 17:57
  • איזה לייזר? להסרת משקפיים או לטיפול במחלת רשתית? מדוע צריך להזריק לוסנטיס?

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר א.ס 12/08/2010 14:08
  • שלום רב, אני בת 40 מספרים -3.5,-4 וצלינדרים -2.75,-3 הייתי ב 2 מכונים להתייעצות האחד אמר רק ASA השני רק אינטראלאסיק. מפאת גילי והמספרים הגדולים מה עדיף? איזה ניתוח יותר בטוח?

  • + הוסף תגובה
איזה ניתוח דר' שמואל לברטובסקי 12/08/2010 16:05
  • שני הניתוחים עובדים היטב האם עובי הקרנית מספיק? במידה ולא - רצוי ASA ASA - זמן ריפוי ארוך יותר

  • + הוסף תגובה
עובי קרנית א.ס 14/08/2010 13:20
  • עובי הקרנית שלי 520. האם בכל זאת לא עדיף ASA למרות זמן ההחלמה הממושך יותר כי הפגיעה בעובי הקרנית פחותה ובעצם לא עדיף בכלל שיוף לעומת השני?

  • + הוסף תגובה
ASA דר' שמואל לברטובסקי 14/08/2010 15:11
  • לדעתי, הטיפול החיצוני (PRK) עדיף יותר מבחינת שמירת יציבות הקרנית חסרונותיו - פחות נוח למטופל בימים הראשונים. זמן ההחלמה עד כחודש תוצאות חדות הראיה זהות בשתי השיטות

  • + הוסף תגובה
4 ימים אחרי PRK אור 13/08/2010 18:42
  • היי אני נותחתי PRK ביום שלישי אני מרגישה שיפור בראיה אך ישנה הילה מאוד מורגשת שמציקה. האם יעבור? מתי צפוי לעבור? האם מדאיג? תודה

  • + הוסף תגובה
הכל נורמלי דר' שמואל לברטובסקי 13/08/2010 18:46
  • אנא המתן בסבלנות. זהו תהליך החלמה נורמלי. יכול להמשך כחודש ויותר

  • + הוסף תגובה
שימוש בטיפות עיניים למניעת יובש עודד 13/08/2010 10:27
  • שלום, לפני כארבע שנים הרשתית בשתי העיניים אובחנה עם שינויים אטרופיים בהיקף. כמו כן אובחנו שני חורים קטנים אטרופיים אסימפטומטיים בהיקף של אחת העיניים, וכל חצי שנה אני נמצא בביקורת רופא עיניים. רציתי לדעת האם יש מניעה להשתמש בטיפות עיניים refresh tears. תודה, עודד

  • + הוסף תגובה
אין מניעה דר' שמואל לברטובסקי 13/08/2010 12:34
קטרקט בגיל 35 נאוה 13/08/2010 07:30
  • לפני כחודש בפנייתי לרופא עיניים אובחנתי כסובלת מקטרקט. מבדיקה של רופא מומחה עוד יותר, נאמר לי שלקטרקט בעיני אין מאפיינים של קטרקט מולד. מה שאומר שהוא התפתח עם הזמן. שאלתי היא כזאת - האם טיפול להסרת שיער בשיטת HR (שימוש באורך הגל האדום) עלול להוות גורם בהתפתחות הקטרקט ???

  • + הוסף תגובה
המשך... נאוה 13/08/2010 07:32
קטרקטה דר' שמואל לברטובסקי 13/08/2010 09:55
  • לא ידוע לי כל קשר בין הטיפול שהזכרת להיווצרות קטרקטה. אני ממליץ שתעשי חיפוש באינטרנט שמא ישנם תיאורי מקרים בודדים כאלו.

  • + הוסף תגובה
ניתוח ללא מגע יד אדם אבי 06/08/2010 16:44
  • שלום רב, אני בחור בן 28 עם משקפיים (עין אחת -7.15 עם צילנדר 0.25 ועין אחרת 3.50 עם צילנד 0.50). לפני מס' שנים שקלתי לעשות ניתוח לתיקון ראיה ולכן דיברתי עם אחד המנתחים בארץ שהיה מאד נחמד ואף הכניס אותי לחדר ניתוח ע"מ לראות כיצד מתבצע הניתוח ושאין לי ממה לחשוש. אני לא זוכר כעת איזה סוג של ניתוח ראיתי שם אבל אני זוכר שמה שהרתיע אותי מאד זה שהרופא "שיחק וחיטט" בעין של המנותח בכלי מסוים (דומה קצת לאחד הכלים שיש אצל רופא שיניים) וזה מה שהכי הרתיע אותי כי אני פשוט לא מסוגל לחשוב שיגעו לי בעין ומאותה סיבה אני לא מצליח להרכיב עדשות מגע. שאלתי היא האם היום לאור כל התפתחות המכשור של הלייזר ישנם שיטות לניתוח ללא שום מגע יד אדם בעיין כלומר שרק לייזר עושה את העבודה ב100% ובשום שלב אין נגיעה של הרופא בעין עצמה?

  • + הוסף תגובה
ללא מגע דר' שמואל לברטובסקי 06/08/2010 17:29
  • האמת, שלא מוכר לי אף ניתוח שבו יד אדם (המנתח) לא תגע באיבר המנותח. זו דרישה מופרזת גם אם יעשה את זה רובוט, עדיין יהיה צורך במגע כלשהו. על פניו נראה לי שאתה חושש מניתוח. אני יכול להבין זאת. הפתרון לדעתי הינו ביצוע הניתוח תחת טשטוש מסוים (כלומר, חומר שיזרק לך בוריד במהלך הפעולה)

  • + הוסף תגובה
טישטוש בניתוח אבי 12/08/2010 18:44
  • שלום רב, רציתי לשאול איזה חומר נותנים ע"מ לטשטש בניתוח? האם ההשפעה שלו מיידית? והם זה מצריך רופא מרדים בזמן הניתוח מה שודאי מייקר את העלות של הניתוח?

  • + הוסף תגובה
טשטוש דר' שמואל לברטובסקי 12/08/2010 22:38
  • לגבי איזה חומרים משתמשים - איני יודע. זה בתחום ההתמחות של המרדים. סה"כ, לאחר הזרקת החומר, אתה מרגיש כמו מעין ריחוף ולא יהיה אכפת לך באם נוגעים בעין שלך. לגבי המחיר - אין ספק שנוכחות מרדים מייקרת את הניתוח

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הסרת משקפיים בלייזר

הצטרפו לאינדקס הרופאים!