עמוד הבית > פורומים > קרנית העין ושיפור הראיה

פורום קרנית העין ושיפור הראיה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
ניתוח קטרט למושתל קרנית יעקב 15/09/2015 15:53
  • שלום, אני בן 64 לפני כ 25 שנה עברתי השתלת קרנית בעין שמאל, ולפני כ 20 שנה בעין ימין. בשנים האחרונות הופיע אצלי בעיית קטרט ויש הדרדרות ברמת הראיה. שאלתי, האם ניתן לעשות ניתוח קטרט למושתלי קרנית, ומה רמת הסיכון? תודה

  • + הוסף תגובה
ניתוח קטרקט לאחר השתלת קרנית פרופ' אבי סלומון 15/09/2015 23:07
  • שלום יעקב, אין כל מניעה לבצע ניתוחי קטרקט לאחר השתלות קרנית. בניתוח קיים סיכון מסויים לפגיעה בתאי האנדותל (השכבה הפנימית של השתל) וכתוצאה להתפתחות בצקת ועכירות בקרנית. הסיכון לנזק לשתל תלוי בגורמים רבים כגון: צפיפות תאי האנדותל של השתל (ניתן לבדוק את זה ע"י צילום תאי אנדותל), משך הניתוח ומיומנות המנתח. אך למעשה אין לך ברירה ויהיה עליך לעבור ניתוחי קטרקט בשלב כלשהוא בעתיד. מומלץ לבצע את ניתוחי הקטרקט מוקדם יותר, כדי שהסרת הקטרקט תהיה קלה, והנזק לתאי האנדותל יהיה קטן יותר. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
שאלה בנושא בלפריטיס גלית 12/09/2015 02:47
  • שלום רב! שמי גלית ,בת 25 ,וסובלת כמעט כל חיי מבלפריטיס. הלכתי למספר לא מבוטל של רופאים ובדיקות ,ולא נמצא לי מרפא. אני חשה שמצב העיניים שלי התדרדר בשנים האחרונות. האם ישנה דרך לטפל /להטיב עם המצב? אשמח ליצור קשר ואף לקבוע פגישה במידת הצורך. אודה לך מאוד על תשובתך. שנה טובה גלית

  • + הוסף תגובה
טיפול בדלקת העפעפיים - בלפריטיס פרופ' אבי סלומון 14/09/2015 19:09
  • שלום גלית, בלפריטיס היא דלקת כרונית של העפעפיים. יש סיבות רבות למצב זה, כולל שינויים בהרכב השומנים המופרשים מבלוטות השומן בעפעפיים, או חיידקים הנמצאים בקצות העפעפיים, בזקיקי הריסים ובתוך הבלוטות. אין פתרון פלא לדלקת העפעפיים, ומדובר בהתמודדות מתמשכת עם מצב כרוני. מטרת הטיפול היא להקל על הדלקת, אך לא ניתן לרפא אותה לחלוטין. הטיפול מורכב ממספר גורמים: 1. היגיינת עפעפיים תכופה יום-יומית (ניקוי הריסים ע"י צמר גפן רטוב סחוט שעליו מעט שמפו לתינוקות); 2. תחליפי דמעות (דמעות מלאכותיות); 3. תרופות נוגדות דלקת הניתנות בטיפות לעיניים (סטרואידים למיניהם, רסטאזיס); 4. תרופות אנטיביוטיות הניתנות בטיפות (כאשר יש זיהום חידקי); 5. טיפול תרופתי נוגד דלקת סיסטמי כגון דוקסילין, אותו נותנים למשך מספר חודשים. מומלץ להתייעץ עם מומחה לקרנית. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
בעיית סינוור בנהיגה בחושך משה 05/09/2015 09:30
  • שלום עברתי לפני מספר שנים ניתוח קטרקט בשני העיניים. אני בן 61 וחובש משקפיים מולטיפוקל. בשנה האחרונה בנהיגה בחושך,אני מסתנוור מאורות של כל מכונית שבאה ממולי. מה נדרש לבדוק?

  • + הוסף תגובה
סנוור בנהיגת לילה פרופ' אבי סלומון 14/09/2015 19:01
  • שלום משה, מומלץ להיבדק ע"י הרופא שניתח את הקטרקט. אחת הסיבות לסנוור לאחר ניתוח קטרקט היא התפתחות קטרקט משני. מודבר בעכירות המתפתחת על הקופסית האחורית, שהיא ממברנה דקה שהיתה החלק האחורי של הקטרקט, אותה משאירים לאחר הסרת הקטרקט. הקופסית האחורית תומכת בעדשה התוך עינית אותה משתילים לאחר הניתוח. לפעמים מתפתחת לאחר חודשים או שנים עכירות בקופסית זו, שגורמת להפרעות בראייה ולסנוורים והילות. ניתן לטפל בה ע"י יצירת פתח במרכז הקופסית בעזרת לייזר. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר מ 28/08/2015 22:39
  • פרופ' אבי סלומון שלום אני בת 42 לפני כשלוש שנים בצעתי בדיקה ועקב קרנית דקה 484 ומספר -5.75 אני מתאימה לשיטת prk. השאלה האם בגילי כדאי לבצע ניתוח לייזר?האם מפאת הגיל יכול להיות מצב שכעבור מספר שנים אזדקק שוב למשקפיים? בנוסף האם שיטת iQ יכולה להוות תחליף לprk. תודה

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר פרופ' אבי סלומון 29/08/2015 21:52
  • שלום רב, אין כל מניעה לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בגילך. שיטת ה- PRK היא השיטה הבטוחה והמתאימה ביותר עבורך. בגיל 45 בד"כ אנחנו נזקקים למשקפי קריאה. מכיוון שאת בת 42, הרי שבעוד מספר שנים לא רב תזדקקי גם את למשקפי קריאה. אם הניתוח יצליח - הראייה לרחוק תישאר טובה מאוד גם בהמשך. אם לא תבצעי את הניתוח - תזדקקי, כמו כולם, למשקפיים מולטיפוקאליות. שיטות אחרות להסרת משקפיים בלייזר, עליהן שומעים חדשות לבקרים בעיתונות, הן בסה"כ מודיפיקציות כאלה או אחרות של PRK (שיוף הקרנית ללא חיתוך) או של LASIK (חיתוך הקרנית, יצירת מתלה, ולאחר מכן שיוף בלייזר והחזרת המתלה). לשיטות ניתנות שמות שונים, אך בסך הכל מדובר בווריאציות של 2 השיטות העיקריות שהזכרתי. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
ניוון רשתית חיים סלע 19/08/2015 18:49
  • היי, סבתי סובלת מזה כ-20 שנים מעיוורון מוחלט כתוצאה מניוון רשתית. רציתי לדעת האם יש טיפולים שיכולים לסייע לה להחזיר את הראייה. תודה רבה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה
ניוון רשתית פרופ' אבי סלומון 29/08/2015 21:38
  • שלום רב, הגעת לפורום הלא נכון... פורום זה עוסק במחלות קרנית. אנא פנה לפורום העוסק במחלות הרשתית. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
תודה רבה פרופסור אבי סלומון חיים סלע 30/08/2015 01:56
דפנה דפנה 03/08/2015 20:17
  • דר שלום רב ותודה מראש, אני בשנות השישים מרכיבה כבר 18 שנה אותו מספר 1.5. היום הייתי אצל רופאת שיניים ושכחתי להביא את המשקפיים והיא נתנה לי איזה משקפיים לא יודעת מה המספר נראה לי מאד מאד גבוה או מולטיפוקל לא יודעת בכלל מה הרכבתי והייתי איתם איזה רבע שעה. יכול לקרות לי מזה משהו לעיניים אני נכנסתי לחרדה. כי אחרי זה פתאום הרגשתי שאני לא רואה טוב מאד מטושטש כאילו נפגעה לי הראיה ואני כבר 7 שעות אחרי זה ועדיין מרגישה שאני לא רואה הרבה פחות טוב ממוקדם. יש מצב שדבר כזה יכול לקרות? תודה רבה על הבנתך ותשובתך, דפנה

  • + הוסף תגובה
דפנה פרופ' אבי סלומון 29/08/2015 21:55
  • שלום דפנה, לא נראה לי שנגרם לך נזק לטווח הארוך. שימוש במשקפיים לא מתאימות גורם למאמץ של אקומודציה, שגורם אח"כ לטשטוש בראייה לזמן מסויים. אני בטוח שהכל עבר בשלום מאז. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
תאי אפיתל מרים 09/08/2015 14:30
  • אני אמורה לעבור ניתוח קטרקט. הרופא אמר לי שלפני-כן אני צריכה לעבור "גירוד" של תאי אפיתל. מה זה ? זה באמת נחוץ? אודה על תשובה בהקדם.

  • + הוסף תגובה
גירוד תאי אפיתל פרופ' אבי סלומון 29/08/2015 21:46
  • שלום רב, לא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה. יתכן שאתה סובל מנגע אפיתליאלי בקרנית שמפריע לביצוע ניתוח קטרקט, כגון פטיריגיום גדול, או ניוון ע"ש זלצמן (Salzmann's nodular degenaration). מומלץ לפנות לבדיקת מומחה לקרנית. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
איזה סוג רופא יפתח 22/07/2015 18:13
  • שלום רב! בהמשך לשאלה הקודמת(עם המספר שלא מפסיק לעלות בעיניים). אשמח אם תכוון אותי לאיזה רופא בדיוק ללכת מכיוון שראיתי שיש כל מיני סוגים של רופאי עיניים. שוב תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
איזה סוג רופא פרופ' אבי סלומון 25/07/2015 20:29
  • שוב שלום, כעיקרון כל רופא עיניים יכול לבדוק אותך. מטרת הבדיקה היא בעיקר לבצע בדיקה של הרשתית עם אישונים מורחבים. בבדיקה זו ניתן לראות את היקף הרשתית ולראות אם אין שם חורים. אם יש חורים ברשתית אתה תופנה למומחה לרשתית שישקול ביצוע של לייזר סביב החורים. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
מספר שלא מפסיק לעלות בעיניים יפתח 22/07/2015 18:11
  • שלום רב! יש לי משקפיים מגיל צעיר(6-7), אני בן 27.5 והמספר שלי לא מפסיק לעלות עד היום. רציתי לדעת מה אתה ממליץ לי לעשות, והאם כדאי לי להיבדק אצל רופא מומחה בכיר כגון מנהל מחלקה(דרך "כללית מושלם") או שאפשר להסתפק אצל רופא עיניים מומחה רגיל בקביעת תור דרך "כללית" (בעלות 30 ש"ח). שאלה נוספת, האם כדאי לי להשאיר את המספר במשקפיים איך שהם או לעדכן את זה לפי מצב העיניים שלי (ולהעלות אותם כל פעם)? תודה רבה!!

  • + הוסף תגובה
מספר שלא מפסיק לעלות פרופ' אבי סלומון 25/07/2015 20:26
  • שלום יפתח, כל רופא עיניים מומחה יכול לבדוק אותך. את המספר במשקפיים יש להתאים למה שאתה צריך. מבחינת התאמת המשקפיים - מומלץ לבצע בדיקה אחת לשנה אצל אופטומטריסט מיומן (ולא אצל רופא עיניים!!!), שיחליט מהו המספר המדויק שאתה זקוק לו, ויתאים לך משקפיים בהתאם. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
קרוס לינקינג לקרטקונוס מתקדם (אך יציב) שא 25/07/2015 19:23
  • שלום, אני בת 31, אובחן לי קרטקונוס בגיל 13 בערך, לאורך השנים היו לי קשיים רבים בהתאמת עדשות אבל ב-10 השנים האחרונות מצבי טוב עם עדשות והראייה שלי טובה: החלפתי עדשות לאורך השנים אבל הזוג הנוכחי שלי משמש אותי כבר בערך חמש שנים מבלי התדרדרות בראייה (השנה אני בתהליך של התאמת עדשות חדשות, אבל לא בגלל בעיה בראייה או בנוחות אלא בגלל שהן מפעילות לחץ מוגזם על הקרנית לדעתו של האופטומטריסט שלי). הקרטקונוס שלי במצב מתקדם - הקרניות דקות (400 מיקרון בימין, 350 מיקרון בשמאל), הקמירות גבוהה, ויש לי גם הצטלקויות (בעיקר בעין שמאל החלשה יותר). לאחרונה הייתי אצל רופא עיניים, שרצה לבדוק את התאמתי לקרוס לינקינג: עשיתי מיפוי קרנית אחרי מספר ימים בלי עדשות אבל התוצאות לא היו אמינות לדעתו, ולכן אני אעשה עוד מיפוי בחודש הבא אחרי שבועיים בלי עדשות (כמובן, זה מסובך כי בלי עדשות התפקוד שלי מאד מאד ירוד). יש לי גם מיפוי קרנית מלפני כשלוש שנים, אבל גם הוא נעשה רק אחרי 3-4 ימים ללא עדשות. ממה שראיתי באינטרנט - בגילי ובהתחשב בעובדה שאין עדות לכך שהקרטקונוס שלי מתקדם בתקופה האחרונה (גם אחרי המיפוי הקרוב, לא יהיה למה להשוות אותו), זה לא סביר לעשות קרוס לינקינג. מה גם שהקרניות שלי דקות במיוחד, כך שיהיה צריך לעשות פרוצדורה קצת יותר מסובכת (ופחות מוכחת במחקרים). מאידך, אני מקבלת את הרושם מהרופא שהוא מאד רוצה לדחוף אותי לעשות קרוס לינקינג. אני חוששת מאד מהפרוצדורה - גם מהסיבוכים האפשריים, גם מהכאב ואי הנוחות, ובעיקר מהעובדה שהיא תשתק אותי למספר חודשים (כיוון שלא אוכל להרכיב עדשות) בתקופה די עמוסה בחיי. לכן רציתי לשמוע עוד חוות דעת על הנחיצות של קרוס לינקינג בהתחשב בנסיבות שתיארתי. בנוסף הייתי שמחה לדעת אם ידוע לך אם עושים קרוס לינקינג טרנס אפיתליאלי בארץ (ברור שחסרונותיו קטנים יותר). תודה

  • + הוסף תגובה
קרוס לינקינג לקרטוקונוס פרופ' אבי סלומון 25/07/2015 20:22
  • שלום רב, קרוס לינקינג לקרטוקונוס נעשה כאשר יש עדות לכך שהקרטוקונוס מתקדם, או כאשר אובחן לראשונה קרטוקונוס בגיל צעיר. כדי לדעת אם הקרטוקונוס מתקדם יש צורך בהשוואה של בדיקות חוזרות של מיפוי קרנית, ובהשוואה של בדיקות חוזרות של הרפרקציה (המספר במשקפיים). רצוי לעשות את הבדיקות האלו בתנאים דומים, הן מבחינת הבודקים (אותו אופטמטריסט מיומן), מבחינת המיכשור (רצוי שזה יהיה אותו מכשיר באותו מוסד רפואי), ורצוי שפרק הזמן מהסרת העדשות ועד הבדיקה יהיה זהה. על פי הספור שלך ניתן להעריך שהקרטוקונוס אצלך יציב, וקרוב לודאי שאינך זקוקה לקרוס לינקינג. במקרה שלך הקרטוקונוס כבר מתקדם מאוד, הקרניות דקות מאוד ויש לך כבר צלקות. רצוי להמשיך ולהשתמש בעדשות מגע ככל שתוכלי, ולבדוק את האפשרות להתאמת עדשות מגע סקלרליות או מיני סקלרליות. בעתיד יתכן שלא תוכלי בשלב מסויים להשתמש בעדשות מגע, ואז יהיה צורך בהשתלות קרנית. קרוס לינקינג טראנס אפיתליאלי נעשה בארץ, אולם יעילותו בטווח הארוך עדיין לא הוכחה, על פי הניסיון של הרופאים בעולם שעושים טיפול זה. קרוב לוודאי שאינו יעיל כמו קרוס לינקינג רגיל (שבו מבוצעת הסרה מלאה של האפיתל), מכיון שהריבופלאבין אינו חודר לקרנית ביעילות כאשר האפיתל אינו מוסר. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
דמעות בעין אופיר 20/07/2015 00:36
  • לפני כמה ימים כאב לי העין לאט לאט יורדות לי דמעות בלי הפסקה וכואב לי ממש בעין שמאל אני רואה טיפה טיפה מטושטש ויש לי מי שריטה קטנה מזה יכול להיות ?

  • + הוסף תגובה
דמעות בעין פרופ' אבי סלומון 20/07/2015 07:34
  • אופיר שלום רב, קשה מאוד לדעת מהי הסיבה לתלונותיך ללא בדיקה. קיימות סיבות רבות לכאב ודמעת בעיניים. מומלץ לגשת כבר היום לרופא עיניים לבדיקה וטיפול. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
טיפול בבצקת בקרנית דפנית 07/07/2015 15:58
  • שלום רב,לפני שבועות מספר התחיל לי ערפול בעין היחידה שלי, והוא הולך ומחמיר. בגלל גלאוקומה שדה הראייה מצומצם מאוד. נאמר לי שזו בצקת בקרנית ואין אפשרות להשתלת קרנית בגלל הידוקים וניתוחים קודמים (ניתוח סינוני וקטרקט). ידוע לי על פיתוח עדשת מגע היפר אוסמוטית. האם קיימת אפשרות לקבל טיפול כזה כבר? (עין שנייה התעוורה אחרי ניתוח סינוני כושל וניתוחים נוספים) בכבוד רב, דפנית

  • + הוסף תגובה
עדשת מגע היפר-אוסמוטית פרופ' אבי סלומון 09/07/2015 00:39
  • שלום רב, העדשה נמצאת בשלבי ניסוי, ועדיין לא ברורה יעילותה. בכל מקרה מומלץ להיבדק ע"י מומחי קרנית נוספים ולקבל חוות דעת נוספות באשר להיתכנות לבצע השתלת קרנית בעין זו. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
דלקת שרון 23/06/2015 22:03
  • שלום, יש לי בעין יובש כרוני כתוצאה ניהיה כמו כתם בעין הרופא אמר שנגרם מזיהום/ דלקת, רשם מירשם ל: vigamox וזה יקר לא בסל, האם זה שונה מסינטומיצין, יותר טוב? תודה.

  • + הוסף תגובה
זיהום בקרנית פרופ' אבי סלומון 24/06/2015 00:42
  • שלום שרון, Vigamox הוא חומר אנטיביוטי רחב טווח ויעיל כנגד חידקים רבים שעלולים לגרום לזיהום בקרנית. משחת סינטומיצין (כלורמפניקול) הוא חומר אנטיביוטי אחר בעל יעילות מוגבלת כנגד חידקים, ולא מומלץ לטיפול בזיהומים בקרנית. אם יש לך "כתם בקרנית" - מומלץ לגשת בדחיפות כבר עכשיו לבדיקת רופא עיניים במסגרת חדר מיון במרכז הרפואי הסמוך למקום מגוריך. על פי חומרת הזיהום יוחלט על נטילת תרביות מהקרנית, ועל מתן טיפול אנטיביוטי רחב טווח המתאים למצב הקרנית. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
דלקת המשך שרון 24/06/2015 10:51
  • שלום, תודה על תשובתך אתמול הייתי אצל רופא עיניים קרנית והוא רשם לי Vigamox כדי לטפל בכתם בתנאי שלא הפך לצלקת Vigamox לא בסל ועולה 70 שח לכן שאלתי אם זה יותר טוב מסנטומיצין ושווה את מחיר לבעיה?

  • + הוסף תגובה
תרסיס קיי 300 נכנס לעין דפנה 31/05/2015 11:10
  • דר' שלום רב ותודה מראש, לפני שעה לערך ניקיתי קן של יונים במרפסת ולאחר מכן ריססתי כמות ניכרת בקיי 300. זרם התרסיס היה חזק מאד ואף באוויר וכנראה נכנס לי לעיניים. רק לאחר שעה לערך שטפתי את העיניים עם סבון ומלא מים. עכשיו אני מרגישה כי אני לא רואה טוב. אני פוחדת נורא שזה פגע לי בעיניים והראיה שלי תיחלש. העין לא אדומה בכלל. הרגשה שקרה משהו או רק מהפחד. מה עלילעשות. תודה רבה לך דפנה.

  • + הוסף תגובה
תרסיס K300 פרופ' אבי סלומון 24/06/2015 00:36
  • שלום רב, מומלץ להיבדק ע"י רופא עיניים לאחר כל חשיפה של העיניים לחומרים כימיים. אמנם אין בתכשיר בו השתמשת חומרים המסוכנים לעיניים, אך כל חשיפה לחומר זר עלולה לגרום לתגובה דלקתית חולפת, ולעיתים גם לארוזיות בשכבת האפיתל של הקרנית. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
ניתוח חוזר בן 20/05/2015 12:14
  • שלום. עשיתי ניתוח לפני שנים של הסרת משקפיים. אני מרגיש שזה חוזר לי. האם מומלץ לחזור על הניתוח או להתרגל לרעיון שצריך לחזור למשקפיים?

  • + הוסף תגובה
ניתוח תיקון פרופ' אבי סלומון 22/05/2015 00:46
  • שלום בן, ראשית יש לברר האם אתה אכן זקוק למשקפיים, ומהו בדיוק המספר שחזר לך. אם המספר שחזר קטן מ 1.00-, אינך זקוק למשקפיים, ואין צורך בניתוח חוזר. אבל אם המספר גבוה מ 1.00-, אזי אתה זקוק כנראה למשקפיים, במיוחד בנהיגה. כדי לדעת מהו המספר שלך - אנא פנה למכון בו בצעת את הניתוח להסרת משקפיים בלייזר. שם יבדקו אותך וימצאו מהו המספר שלך כיום. כ"כ יבדקו את עובי הקרנית, כדי לדעת האם נשאר מספיק עובי בקרנית כדי לבצע שיוף נוסף. שיקול נוסף הוא יציבות המספר שחזר. כדי לדעת זאת יש לבצע 2 בדיקות במרחק של מספר חודשים זה מזה. על סמך כל הנתונים הללו (גודל המספר, יציבותו, ועובי הקרנית) יחליט הרופא המנתח אם כדאי וניתן לבצע אצלך ניתוח תיקון. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
עין שמאל דומעת שי 09/01/2013 20:44
  • היי אני בן 32 מרכיב משקפיים מגיל 6 כיום במספר 10 בשתי העיניים במהלך השבוע האחרון עין שמאל התחילה לדמוע בכל דקה דמעה מה צריך לבדוק ועד כמה זה יכול להיות מסוכן? תודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה
דמעת פרופ' אירית בכר 13/01/2013 10:05
  • דמעת יכולה להיות סמפטום של גורמים רבים. רק בבדיקה קלינית במרפאה ניתן לאבחן זאת ולהמליץ על טיפול. קוצר ראיה גבוה כמו שלך יכול להיות סיבה טובה לשקול טיפול להסרת משקפיים בלייזר. כמובן במידת זהירות גבוהה

  • + הוסף תגובה
דמעת שי 13/01/2013 23:03
  • קודם כל תודה על ההתייחסות בנתיים הייתי אצל רופא עיניים והתברר שהתחילה לי דלקת כתוצאה מהתקררות שהיתה במהלך השבוע טיפות עיניים 3 פעמים ביום וזה כבר מאחורי.. בהצלחה לכולם לא להלחץ!ללכת ולבדוק!

  • + הוסף תגובה
מזל שעדכנת! etty 27/04/2015 12:26
  • קרה לי עכשיו בדיוק אותו הדבר. התקררתי ועין ימין לא מפסיקה לדמוע כבר מספר ימים וזה די מטריד. לאור תשובתך יש סיכוי שגם אצלי אותו הדבר. תודה

  • + הוסף תגובה
רעד בעפעפיים ענבל 12/04/2015 18:21
  • בת 57 עם סימנים התחלתיים קלים של פרקינסון. לאחרונה רעידות בעפעף שמאל בתדירות מאד גבוהה. אני יודעת שלחץ יכול להיות גורם לתופעה. אך הרעד מופיע הרבה במהלך היום. האם זו בעיית עיניים או נוירולוגית?

  • + הוסף תגובה
רעד בעפעפיים פרופ' אבי סלומון 12/04/2015 19:04
  • שלום רב, מדובר בבעיה נוירולוגית ולא בבעיה הקשורה לעיניים. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
צילינדר וקרטוקונוס משה 08/04/2015 19:42
  • שלום, אני בן 21 ולפני מספר שנים התחילו אצלי בעיות בראייה שהתבטאו בצלליות בדברים מוארים, כמו קרני אור שנמתחים למטה למעלה לצדדים ומותחים לי את כל התמונה. הלכתי לרופא מספר פעמים ואמרו לי שיש לי מספר קטן עם צילינדר. חייתי עם זה בשלום מספר שנים, זה היה מורגש רק בלילה אבל הסתדרתי. לאחרונה התחלתי לקחת כדורי רוקאטן(לא יודע אם יש קשר). לאחרונה חלה הדרדרות בכך שהקרני אור נמתחים לי רחוק יותר במיוחד כלפי מטה. לראות נגיד בן אדם עם חולצת פסים זה סיוט בשבילי כי אני רואה את הפסים כמה פעמים. בהתחלה חשבתי שזה יובש בגלל הכדורים, קניתי טיפות ואין שיפור. קראתי על קרטוקונוס ושמתי לב שהתופעות לוואי זהות בהכל, אבל זה אותם תופעות גם של צילינדר רגיל ככה שאין לי מושג איך להבדיל. אני יודע שצריך לבור מיפוי קרנית אבל לפי מה שסיפרתי פה על קרני האור וכל זה אני חייב לדעת מה ההשערה שלך למצב שלי. אני מאוד מפחד שזה קרטוקונוס אני כל החיים שלי מחכה לרגע שאני יעבור ניתוח הסרת משקפיים והקרטוקונס יקטע את החלום ומה גם שאין לזה תרופה ואני ממש לא רוצה לבלות את שארית חיי עם עדשות והחמרות תכופות בראייה. אני רוצה לציין שהקרני אור שנמתחות לי בראייה אינן סימטריות ובכל צד יש להם חוזק אחר. אשמח לדעת מה אתה חושב, תודה.

  • + הוסף תגובה
המשך משה 08/04/2015 19:46
  • אני רוצה להוסיף שזה קורה גם מקרוב אפילו מ20 סנטימטר מתחיל המתיחות. ושיש ימים שאני רואה בהם יותר טוב ויש ימים שפחות, הכל תלוי איך קמתי בבוקר. ביום שאני מאמץ את הראייה יותר מידי לפעמים יש החמרה ואז בבוקר שאחרי זה מסתדר.

  • + הוסף תגובה
קרטוקונוס, צילינדר, ואיך הפחד מגילוי האמת מזיק לבריאות פרופ' אבי סלומון 09/04/2015 11:08
  • שלום משה, העיוותים שאתה רואה יכולים בהחלט להיות תוצאה של עיוות בקרנית, יתכן כתוצאה מקרטוקונוס. הקרנית היא רקמה שקופה בעלת צורה של כיפה סימטרית. כאשר הסימטריות של הקרנית נפגעת, שבירת קרני האור דרכה אינה סדירה, והתוצאה היא עיוות של הדמויות שאנחנו רואים. כדי לדעת בבירור אם אתה אכן סובל מקרטוקונוס עליך לבצע בדיקה קצרה, פשוטה ויעילה הנקראת מיפוי של הקרנית (טופוגרפיה). בדיקה זו מתבצעת בכל מחלקת עיניים בכל מרכז רפואי, וגם אצל מרבית האופטומטריסטים בחנויות האופטיקה. הבדיקה תגלה מיד אם יש לך קרטוקונוס ומהו חומרתו. המנעות מבדיקה זו, בגלל הפחד מגילוי האמת, מזיקה לך מאוד. זאת מכיוון שיש כיום טיפול שיכול לעצור את החמרת הקרטוקונוס. טיפול זה מתבצע מזה למעלה מ-10 שנים. מדובר בקשרי צילוב של הקרנית (קרוס לינקינג). זהו טיפול קצר ויעיל, הגורם להקשחת הקרנית ולעצירת ההתקמרות שלה. ללא הטיפול הקרטוקונוס יחמיר בהדרגה. החמרת הקרטוקונס עלולה לגרום לצורך בהשתלת קרנית. כדי להמנע מכך, וכדי שלא תהיה החמרה נוספת בראייה - מומלץ להיבדק בהקדם האפשרי אצל רופא עיניים מומחה למחלות קרנית, לבצע מיפוי של הקרנית, ואם אכן יש קרטוקונס - לבצע קרוס לינקינג של הקרנית ללא דיחוי. טמינת הראש בחול, והמנעות מבדיקות וטיפולים - עלולה לגרום לך נזק רב בעתיד. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
תודה, שאלה נוספת משה 09/04/2015 13:25
  • תודה רבה לך פרופסור אני ילך למיפוי בהקדם. אבל רציתי רק לדעת, ההבדל בין צילינדר רגיל לבין קרטוקונוס הוא שבירת קרני האור? כלומר, בצילנדר(סימטרי) הקרני אור צריכים להיות באותו חוזק ולאותו מרחק? ואם אובחנתי כחולה קרטוקונוס יש דרך כלשהי לראות טוב ללא עדשות או רק לעצור את ההידרדרות ולהישאר ככה כל החיים?

  • + הוסף תגובה
צילינדר, קרטוקונוס ושבירת קרני האור פרופ' אבי סלומון 09/04/2015 14:25
  • שוב שלום, כאשר קמירות הקרנית בציר אחד גדולה מקמירותה בציר אחר, התופעה נקראת אסטיגמציה. הפתרון לאסטיגמציה הוא מתן משקפיים, שבהן יש עדשה ראשית הנותנת מענה לקמירות העיקרית, ועליה מוצמדת עדשה נוספת (הנקראת צילינדר) הנותנת תוספת של כוח אופטי בציר הנוסף. אם למשל המספר הוא 3-, והצילינדר הוא 1-, זה אומר שבציר אחד הכוח הנדרש לתיקון הראייה הוא 3- דיופטר, ובציר השני (שבד"כ מאונך לציר הראשון) הכוח הוא 4-. במרבית האנשים האסטיגמציה רגולרית, כלומר: במיפוי הקרנית יש סימטריה מלאה, והחלק התחתון של הקרנית דומה לחלק העליון. אסטיגמציה רגולרית ניתן לתקן גם ע"י משקפיים וגם ע"י עדשות מגע. כאשר האסטיגמציה לא רגולרית, והחלק התחתון של הקרנית קמור יותר מהחלק העליון, או כאשר קמירות הקרנית גדולה מעל הערך התקין - מדובר בקרטוקונוס. את קמירות הקרנית מודדים בדיופטרים (שהיא יחידת מדידה המבטאת את הכוח האופטי של עדשות). הטווח התקין של קמירות הקרנית הוא 40-48 דיופטר. כאשר הקמירות עוברת את ה- 49 דיופטר מדובר ככל הנראה בקרטוקונוס. כ"כ - כאשר הקמירות בחלק התחתון של הקרנית גדולה ביותר מ-2 דיופטר ביחס לחלק העליון שלה - מדובר בקרטוקונוס. אסטיגמציה לא רגולרית וקרטוקונוס ניתן לתקן בעיקר ע"י עדשות מגע מיוחדות (ופחות ע"י משקפיים). כדי להבין יותר טוב כיצד נראה קרטוקונוס במיפוי קרנית, אנא הכנס לאתר שלי - carnit.co.il - ותמצא שם הסבר בעמודים הבאים: 1. מחלות הקרנית והלחמית - קרטוקונוס - כיצד מאבחנים קרטוקונוס; 2. מבנה העין ותהליך הראייה - אסטיגמציה. לשאלתך השניה - הדרך היחידה והבטוחה ביותר לראות טוב יותר כאשר יש לך קרטוקונוס היא עם עדשות מגע מיוחדות (קשות, היברידיות, פיגי בק, סקלרליות, מיני סקלרליות). את העדשות יתאים לך אופטומטריסט המיומן בהתאמת עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס. הטיפול בקרוס לינקינג (קשרי צילוב של הקרנית) רק עוצר את התהליך, אך לא משפר את הראייה. ככלל - אדם עם קרטוקונוס לא מתאים לניתוחי לייזר למיניהם. ולבסוף: נכון שנעים יותר לשבת בבית מול המחשב, יד אחת על העכבר, יד שנייה על שקית של ביסלי, ולשאול רופאים שאלות באינטרנט בכל מיני פורומים. אבל כך לא תפתור את בעיותיך. בסופו של דבר - אין תחליף לבדיקה וקבלת הסבר בלתי אמצעי מרופא עיניים מומחה למחלות קרנית. אז תיקח את עצמך ולך להיבדק!!! ומוטב שעה אחת קודם... בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
רואה מעומעם אדם 12/03/2015 22:38
  • אני בן 27 ופתאום רואה מעומעם ולא נקי כשאני לא מתיחס זה כאילו עובר מה זה האם זה מסוכן ומה עושים

  • + הוסף תגובה
ראייה מטושטשת פרופ' אבי סלומון 04/04/2015 22:44
  • שלום רב, יכולות להיות לכך סיבות רבות, ולא ניתן לענות לך ללא בדיקת העיניים. אנא פנה בהקדם לבדיקת רופא עיניים. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
ראיה מעומעמת אדם 05/04/2015 04:06
  • הייתי אצל רופא עינים הכל בסדר לאן לפנות הלאה?

  • + הוסף תגובה
ראייה מטושטשת פרופ' אבי סלומון 06/04/2015 11:28
  • שוב שלום, אם בדיקת רופא העיניים היתה תקינה, ואם תחושת הראייה המטושטשת באה וחולפת לסירוגין - יתכן שאתה סובל מיובש בעיניים. מומלץ להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה למחלות קרנית. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
דחוף- טשטוש לי 26/03/2015 14:29
  • שלום, בעיה אחת: מעל שנה יש לי יובש כרוני בעיניים+ הפרשות דלקתיות. הבעיה גורמת לטשטוש ראיה. משתמשת בג'ל VISCOTEARS מס' אחת לשעתיים. פיתרון זה לא עוזר. רופא אמר שדרכי דמעות אולי חסומים והציע לי לשים פלגים קטנים. האם יש ניתוח לפיתרון קבוע ולא פתרון זמני כמו פלג? בעיה 2: היום יש לי טשטוש/רואה כפול משהו שאף פעם לא היה לי ואישונים ניראים גדולים. אתמול הוצאתי שני ממצאים שפירים תת עורים בראש באיזור צמיחת קו השיער אלכסון לגבה ימין. יש מצב שזה קשור לטשטוש ראיה החמור? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
יובש בעיניים פרופ' אבי סלומון 04/04/2015 22:48
  • שלום רב, חסימת דרכי הדמעות בעזרת אטמי סיליקון (פלאגים) היא פתרון מצוין ליובש קשה בעיניים. אמנם ניתן לסגור אותן בעזרת צריבה (cautary) אך אין בכך צורך, והחסימה עם אטמי סיליקון נותנת מענה מצוין וארוך טווח. לגבי הבעיה השניה שהזכרת - קרוב לודאי שאין קשר בין הוצאת הגידולים מהעור ובין השינויים בראייה. בכל אופן מומלץ להיבדק בהקדם ע"י רופא עיניים. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!