עמוד הבית > פורומים > גלאוקומה

פורום גלאוקומה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
בחילות עדן 30/06/2016 20:52
  • היה לי כאבי עיניים חדים הופנתי לבדיקת גלאקומה הבדיקה עוד חודשיים בנתיים אני מרגישה תחושה של בחילות כמעט כל יום אחרי אוכל הבנתי שזה חלק מהתסמינים מה אפשר לעשות כדי לא לחוש את הרגשה של בחיחה אחרי האוכל עד שיגיע התור

  • + הוסף תגובה
בחילות פרופ׳ ורבין 01/07/2016 08:33
  • בחילות לאחר אוכל אינן קשורות בדרך כלל לגלאוקומה. בכל מקרה את צריכה להשיג תור מוקדם יותר

  • + הוסף תגובה
טיפות גלאוטן ריקי 28/05/2016 20:51
  • אני מטופלת בטיפת גלאוטן. דמעתי על מחקר שנעשה בתרופה גנרית זו ידוע שהתרופה המקורית היא קסלטן. האם זה מוכח ואם כן מדוע קשה להשיג את המקורית. אם אכן יש סיכון מגוע ממשיכים לתת את הגלאוטן?

  • + הוסף תגובה
תוצאות oct בבקשה דחוףףף שני 23/05/2016 18:04
  • בת 40 בבדיקת oct נמצא צלקת מקולרית אטרופיתה התדקקות של שכבת הרשתית התבטאויות מודגשת של הכרואיד עקב דלדול שכבת הרשתית פגמים בEZ עם שרידים של שכבת ה PR במרכז עובי הרשתית 129 מיקרון .תמונה יכולה להתאים ל דיסטרופיה מקולרית כמו למשל stargardt? מה המחלה שיש לי ?מה חומרת הממצאים?האם המצב חמור מאוד?

  • + הוסף תגובה
טישטוש ראיה שר 14/05/2016 22:49
  • בשנה האחרונה חלה ירידה בעין ימין .רופא עיניים טוען שאינו רואה בעיה וכך טוען גם הנוירולוג מה לעשות? יש לציין שאני רואה מטושטש מאוד בעין זו.

  • + הוסף תגובה
טישטוש ראיה פרופ ורבין 14/05/2016 23:13
  • יש לבצע בדיקת עיניים מקיפה ובמידת הצורך בדיקות עזר כמו שדה ראיה וoct. יכולות להיות סיבות רבות חירידה בראיה. בהצלחה פרופ'ורבין

  • + הוסף תגובה
כתם לבן בעין שלושה חודשים לאחר ניתוח פילטרציה שימי 20/04/2016 18:55
  • שלום. לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח פילטרציה, היום שמתי לב לכתם לבן קטן שנוצר לי בעין, נראה כאילו הוא בשכבה החיצונית של העין (אולי על הקרנית) וממוקם על הקשתית בצד החיצוני לגוף (קרוב למקום שהרופא עשה את החור בניתוח..) השאלה מה זה יכול להיות והאם זה עוד יכול להתפתח? (לבנתיים זה לא ממש מפריע לי לראיה כי זה מחוץ לאישון..)

  • + הוסף תגובה
טיפות עיניים לאחר ניתוח גלוקומה אילן 11/04/2016 11:26
  • האם טיפות עיניים streodex 0.1% וטיפות עיניים dexamethasone 0.1% הם אותם טיפות ? אפשר להחליף ביניהם ? תודה

  • + הוסף תגובה
צילינדר לאחר ניתוח פילטרציה שימי 05/04/2016 10:35
  • שלום. עשיתי ניתוח פילטרציה להורדת לחץ תוך עיני לפני כשלושה חודשים בחודש הראשון לניתוח לא ראיתי טוב בכלל, לאחר כחודש הסתדרה לי הראיה וראיתי 6/6-. לאחר חודש החלפתי את הטיפול בפרד פורטה לדיקלופטיל שלוש פעמים ביום ומאז הראיה שלי הולכת ומדרדרת (היום אני רואה 6/24-) השאלה שלי היא מה יכול להיות הגורם לירידה בראיה (אולי זה קשור לטיפות) ואם יש מה לעשות? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
ניתוח פילטרציה פרופ' חני ורבין-לבקוביץ 05/04/2016 13:07
  • שימי שלום רב יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות כגון בצקת מקולרית, שינוי ברפרקציה, שינוי בלחץ ועוד. במקרה שלך חייבים בדיקה אצל הרופא כדי לדעת. מציעה שתפנה למנתח. בריאות שלמה. פרופ׳ ורבין

  • + הוסף תגובה
ניתוח פילטרציה שימי 05/04/2016 13:31
  • דבר ראשון תודה על התשובה, בכל מקרה הייתי אצל הרופא הוא אומר שאין בצקת והלחץ הוא 10. חשוב לציין שהשינוי בראיה הוא צילינדר והעין יכולה לראות בחדות 6/6 עם תיקון אופטי מתאים השאלה היא אם יש משו לעשות לפני שהברירה האחרונה תהיה להרכיב משקפיים.

  • + הוסף תגובה
ניתוח פילטרציה ד"ר תמר פדות קלויזמן 05/04/2016 22:16
  • הצילינדר עשוי עדיין להשתנות . אתה יכול לחכות או להתאים משקפיים.

  • + הוסף תגובה
הידרדרות בגלאוקומה מה לעשות???? 17/03/2016 21:42
  • שלום, אני בת 36 עם קטרקט מולד, בלי עדשות בשתי העיניים ועין שמאל עצלה(6/18).עין ימין(6/6).בצבא גילו לי לחץ תוך עיני גבוה ומאז אני מטופלת בטיפות. עם השנים הוסיפו לי עוד טיפות. כיום מטופלת בקוסופט, ברימונידין וטרווטן. בכול הבדיקות לחץ נמסר לי שהכול בסדר והלחץ 18/17.לאחר שהתעקשתי על עקומת לחצים התגלה לי כי הלחץ משתנה ואינו יציב ( נע בין 18 ל26 תלוי בשעה וביום).הרופא ניסה לשנות מטרווטן לקסלטן אבל לא נראה לי שזה יעזור. האם יש לך המלצות כיצד ניתן להמשיך טיפול במידה והטיפות לא יורידו את הלחץ? יש טיפות אחרות שניתן לקחת? אני מאוד מודאגת כיוון שהלחץ לא מאוזן לי דווקא בעין שרואה... בתודה מראש

  • + הוסף תגובה
הידרדרות בגלאוקומה פרופ' חני ורבין-לבקוביץ 18/03/2016 10:29
  • בוקר טוב. החלטה טיפולית מתקבלת לא רק על סמך הלחץ אלא בעיקר על סמך מצב עצב הראיה ובדיקות העזר. בכל אופן ישנן אפשרויות טיפול נוספות כגון כדורים או ניתוח אך כמובן שהכל תלוי בתוצאות הבדיקה. בהצלחה פרופ ורבין

  • + הוסף תגובה
טיפול בלייזר צחי 17/03/2016 18:49
  • לצורך השוואה, מה היעילות של טיפול בלייזר להורדת לחץ תוך עיני לעומת טיפול בטיפות גלאוטן. אני בן 52 מטופל בטיפות ואין לי בעייה עם זה. מה שחשוב לי הוא הצלחת הטיפול ושמירה על הלחץ מאוזן לאורך זמן.

  • + הוסף תגובה
גלאוקומה בדיקות גרועות אורלי 15/03/2016 23:53
  • שלום לך! לאחרונה גילו לי גלאוקומה+ קטרקט סמיך בשתי העיניים. בבדיקת OCT: עין ימין סיגנל חלש,לא ניתן לפענח באמינות. עין שמאל: כנ"ל. הקיעור הנמדד: 0.94-0.96 בשדה ראיה ממוחשב עין ימין אמינות בדיקה די טובה,בגודל V נותר שדה נזלי עליון בלבד. עין שמאל אמינות בדיקה טובה,ירידה כללית ברגישות+ נזק מרכזי/פרה מרכזי. ברור לי שהתוצאות איומות.אני בת 56 ומעברי ניתוח מונוויז'ן.מקבלת 2 סוגי טיפות ואתמול עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. ל.ת.ע בשתי העיניים 17. מה עושים? האם יש סיכוי לפחות לעצירת המחלה? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
גלאוקומה בדיקות גרועות ד"ר תמר פדות קלויזמן 16/03/2016 10:07
  • לפי הנתונים שהצגת אכן יש נזק מתקדם לעצב הראיה בשתי העיניים. נזק זה הוא בלתי הפיך. הסיכוי לשימור הראיה הקיימת משתפר ע״י הורדת הלחץ לרמות נמוכות , בצוע ניתוחי קטרקט ומעקב צמוד של רופא עיניים

  • + הוסף תגובה
הבדל בלייזר קובי 03/03/2016 17:33
  • שלום מבקש לדעת מה ההבדל בין slt ל ltp אני סובל מגלאוקומה פיגמנטרית

  • + הוסף תגובה
הבדל בלייזר לגלאוקומה ד"ר תמר פדות קלויזמן 05/03/2016 23:29
  • שני הטיפולים מיועדים לחולי גלאוקומה עם זוית פתוחה הזקוקים להורדת לחץ ברמה של 20-25% . שיעורי ההצלחה הצפויים בשניהם נעים עד 80% בשנה הראשונה ויורדים בהדרגה בכל שנה. SLT הוא הטיפול החדש יותר, נחשב לבטוח יותר, קל יותר לבצוע וניתן לחזור עליו במידה והיה יעיל בפעם הראשונה. חשוב לציין שניתן להשיג הורדת לחץ דומה ע"י תרופות אך זה מחייב לקיחה יומיומית של טיפות. חשוב גם לציין שלא לכל חולה גלאוקומה מתאים טיפול בלייזר (לפעמים עדיף ללכת לניתוח) וההחלטה נלקחת ע"י רופא העיניים המטפל על סמך מכלול שיקולים רפואיים.

  • + הוסף תגובה
הבדל בלייזר פרופ' חני ורבין-לבקוביץ 06/03/2016 17:51
  • ltp הוא שם כולל לשני סוגי לייזר שאחד מהם הוא slt והשני alt. בגלאוקומה פיגמנטרית עדיף לעשות alt ולא slt. בכל מקרה יעילות שתיהן זהה ואין הוכחה במחקרים מסודירם שאם חוזרים על slt זה באמת עוזר. לגבי גלאוקומה פיגמנטרית בגלל שחרור הפיגמנט עדיף alt בהצלחה פרופ׳ ורבין

  • + הוסף תגובה
גלאוטן צחי 05/03/2016 13:35
  • רציתי לדעת מה היעילות של גלאוטן להורדת לחץ תוך עיני ביחס לתרופות אחרות . גם התייחסות למשך הזמן הממוצע להשגת התוצאה הרצוייה .האם ההשפעה של התרופה היא מצטברת? תודה

  • + הוסף תגובה
גלאוטן פרופ' חני ורבין-לבקוביץ 06/03/2016 17:48
  • גלאוטן מורידה את הלחץ בכ30% ונחשבת לטיפה יעילה ובטוחה ביותר. יש לקחת אותה פעם ביום באופן קבוע אחרת השפעתה חולפת בהצלחה ובריאות שלמה פרופ׳ ורבין

  • + הוסף תגובה
תוצאות הבדיקות מאי 23/02/2016 15:15
  • שלום רב , קודם כל אציין שיש עבר משפחתי של גלאוקומה וכל הבדיקות סבבו סביב החשש לגלאוקומה עברתי בדיקות OCT ושדה ראיה ונשלחתי לרפרקציה. התוצאות של כל הבדיקות שלי הן: בשתי העיניים - עפעפיים תקינים, לחמית שקטה, קרנית שקופה ללא צביעה, לשכה קדמית עמוקה ושקטה, קשתית שלמה , אישון עגול ומגיב לאור, עדשה זכה , זגוגית- דיסקה קיעור עגול ועמוק 0.8~, נזליזצית כלי דם , גבול ברור גוון תקין , מקולה שמורה, קוטב אחורי תקין .. באבחנה המשוערת נכתב לי OBSERVATION - PATIENT UNDER OBSERVATION ממצאי הבדיקה: MYDR REFR RE-0.5-0.5X161 LE-0.250.25X8 פענוח של בדיקות קודמות : בOCT הפענוח הוא עובי ממוצע מצד ימין 107 מיקרון משמאל 104 מיקרון שדה ראיה ממוחשב סיטה סטנדרט מימין אמינות בינונית שדה בגדר התקין משמאל הגדלה קלה של הכתם העיוור למעט זאת שדה תקין .. לאחר כל הבדיקות נשלחתי לצילום צבע צו"ד , צילום קרקעית העין בשתי העיניים והתור זה רק לעוד כמה שבועות .. המצב כרגע בסדר או שכדאי ללכת בדחיפות? , יש לציין שיש לי בעיה של קריאה מקרוב מה שלא מאפיין את הגיל שלי והאופטיקאי שלל משקפיים ..

  • + הוסף תגובה
Trabculectomy ובטיחות MRI גיא לוטן 20/02/2016 16:24
  • שלום רב, בשנת 1978 עברתי ניתוח Trabecolectomy בעין אחת, בבית חולים השרון בפתח תקווה (בעקבות אבחנה ל- Juvenile Glaucoma ותגובה לא מספקת לטיפול התרופתי. נותחתי ע"י ד"ר סביר). הייתי אז בן 12, והיום אני כמעט בן 50. בסוף שבוע זה אני אמור לעבור בדיקת MRI מוח. האם יתכן שיש לי שתל בעין המנותחת, שמונע את בדיקת ה- MRI??? האם היו אז כלל פרוצדורות בניתוח טרבקולקטומי שכללו שימוש בשתלים? אם לא - מתי התחיל השימוש בשתלים למטרה זו? האם יש קשר בכלל ביניהם לבטיחות בבדיקת MRI? בתודה, גיא

  • + הוסף תגובה
טרבקולקטומי ובטיחות ב MRI ד"ר תמר פדות קלויזמן 20/02/2016 17:26
  • גיא שלום, אינני יכולה לענות בודאות בלי לראות אותך אך ברמת העיקרון לא היו בשנים שתיארת, או בכלל, שתלים לגלאוקומה שעלולים לסכן בזמן ביצוע MRI. בהצלחה ד"ר פדות

  • + הוסף תגובה
תודה רבה :) גיא לוטן 21/02/2016 20:48
בדיקת עיניים אפרת 01/02/2016 13:09
  • שלום רב.אשמח לקבל את חוות דעתך. לאחר לחץ בעין שמאל(תחושה שמישהו לוחץ לי חזק בעין),ואף מעט נפיחות מתחת לעין עם טישטוש בראייה נשלחתי למיון.שם הופנתי למרפאת עיניים לבדיקה.במכתב הסיכום נכתב: יש בבדיקתה אקסדט במקולה משמאל. תוכנית:בדיקה oct. חדות ראייה:עין ימין:6/6.6 עין שמאל:6/6 לחץ ת.ע:עין שמאל:אפלנציה 18 בעין ימין:אפלנציה 19 רשתית:עין שמאל:צמודה,יש אקסודט במקולה,כלי דם סדיריםללא דימומים או אקסודטים. בעין ימין:צמודה,מקולה שמורה,כלי דם סדירים ללא דימומים או אקסודטים. עצב ראייה:בעין שמאל וימין:0.3 c.d גבולות ברורים ללא סימני בצקת.

  • + הוסף תגובה
ממצא בעיניים ד"ר תמר פדות קלויזמן 01/02/2016 16:49
  • אי אפשר לתת אבחנה על סמך הנתונים שציינת אך עולה מהם שיש לך ראייה מעט מטושטשת בעין שמאל. אכן נתגלה ממצא כלשהוא ברשתית שדורש ברור נוסף ע"י OCT ואולי גם צילום המדגים את כלי הדם, לפי החלטת רופא העיניים המטפל.

  • + הוסף תגובה
ממצא פרופ' חני ורבין-לבקוביץ 01/02/2016 21:35
  • אפרת שלום. לא נראה שמדובר בבעיית גלאוקומה. אנא פני לרופא עיניים מטפל כדי להמשיך במעקב. בריאות שלמה. פרופ׳ ורבין

  • + הוסף תגובה
בהמשך לפנייתי הקודמת, אפרת 03/02/2016 09:11
  • עשיתי אתמול בדיקת oct. בבדיקת לחץ בעין שמאל ובעין ימין: non contact 16 mm-hg רשתית שמאל:רשתית צמודה מקולה שמורה דרוזן במקולה. בימין:רשתית צמודה מקולה שמורה. רופאת העיניים אמרה שהכל תקין.למרות בדיקת ראייה תקינה 6/6 הפנתה אותי לבדיקת אופטמטריסט. אשמח ואודה על חוות דעתך.ומעונינת לדעת מהו דרוזן במקולה.תודה רבה והמשך יום נפלא

  • + הוסף תגובה
המשך ד"ר תמר פדות קלויזמן 18/02/2016 21:52
  • זהו פורום גלאוקומה. אנא הפני את שאלתך לפורום רשתית או לרופא המטפל שלך. בהצלחה, ד"ר פדות

  • + הוסף תגובה
עיניים נועה 29/01/2016 16:06
  • שלום אני אשמח לקבל הסבר סקשר לבדיקת ost בעינים שעשיתי התשובה שקבלתי היא עין שמאל: איכות הבדיקה: איכות נמוכה. פענוח: עובי שכבת ה – RNFL בגדר הנורמה. למעט הידקקות עליונה. 3.7.-3..7 :הנמדד הקיעור דיסקה גדולה. משמאל הידקקות עליונה. אשמח לדעת מה זה אומר

  • + הוסף תגובה
oct בעיניים פרופ' חני ורבין-לבקוביץ 30/01/2016 13:07
  • נועה שלום בדיקת oct אינה עומדת בפני עצמה ויש להתייחס אליה בהתאם למימצאי בדיקת העיניים ובדיקות נוספות במידת הצורך. לעיתים תוצאות הבדיקה אינן תקינות אך זה לא מעיד על בעיה כלשהי אלא על מבנה שונה של עצב הראיה או על אמינות נמוכה של הבדיקה. לעיתים ההיפך הוא הנכון והבדיקה תקינה ועדיין צריך להתחיל טיפול. וכמובן שלעיתים מחמצאי הoct תומכים במימצאי בדיקת רופא העיניים ויש להתחיל טיפול. לכן, עלייך להתייעץ עם הרופא ששלח אותך לבדיקה. בריאות שלמה. פרופ׳ ורבין

  • + הוסף תגובה
טיפול מתאים בגלאוקומה ענבר 26/01/2016 19:06
  • שלום! יש לי גלאוקומה מסוג לחץ תוך עיני תקין.רופא עיניים המליץ לי טיפול בטיפות TRAVATAN ואילו רופא אחר ביעוץ נוסף אמר שזה לא מתאים לסוג זה של גלאוקומה ועדיף שאשתמש בטיפות LUMIGAN.איזה טיפות מתאימות יותר לגלאוקומה זו?

  • + הוסף תגובה
טיפול מתאים בגלאוקומה ד"ר תמר פדות קלויזמן 26/01/2016 23:07
  • שתי התרופות מתאימות. אין הוכחות להבדל מובהק ביעילות בין שתי התרופות לגלאוקומה בלחץ תקין.

  • + הוסף תגובה
חשד לגלאוקומה פלוני 27/11/2015 01:26
  • שלום רב, אני בן 23, בבדיקות שנערכה אצל אופטימטריסט בכיר עם מכשיר שהכניס לי אוויר לעיניים יצא בימין לחץ 26 ובשמאל 23, ולכן הפנה אותי לרופאת עיניים שכתבה: אישונים שווים ומגיבים לאור, ללא אישון אפרנטי. תנועת עיניים מלאות. אורטופוריה לקרוב ולרחוק. מקטעים קדמיים שקטים. לחץ ץוך עיני 23 ימין, 19 שמאל. עדשות במקום ללא עדות לדיסלוקציה. פונדוס: דסקות בצבע תקין, גבולות חדים, קיעורים 0.1, מקולות שמורות. רשתיות צמודות. לאחר מכן, הופניתי לבדיקות באסותא וסיכום אצל מומחה גלאוקומה, מר שמעון קורץ: "פכימטריה ממוצעת שדות ראייה תקינים, oct ימין 95 בספק הדקקות תחתונה משמאל 93 כנ"ל ללא היסטוריה משפחתית" (למרות שמהשפחה שלי לא הייתה בבדיקה הרבה זמן). אבחנת עיניים: " suspect glaucoma ocular hypertension (both) (365.04) "בבדיקה לחץ 26 ימין 27 משמאל 0. קדמיים תקינים בהרחבה עדשות זכות דסקות תקינות, ממליץ עקומת לחץ עם icare one וביקורת עוד כחודשיים". לאור העובדה שב-3 הפעמים יצא לחץ תוך עיני גבוה, את חושדת שמדובר בגלאוקומה, או שיכול להיות שלמרות שהערך גבוה אני נמצא בקבוצת סיכון, אך יכול להיות שלא אפתח לעולם את המחלה? קראתי באחד הפורומים שפרופסור שלמה מלמד אומר שהמכשיר "איי קר 1 איננו מדויק למדידת לחץ, האם זה נכון, כי ד"ר קורץ אמר לי במשך שבוע 4 פעמים ביום למדוד בעזרתו? המכשיר עולה כסף להשכרה ואם קיים בשוק אחד יותר אמין, אשמח לשמוע ממך? אם בבדיקה הביתית הלחץ לא יורד לטווח הנורמה, אני מוגדר כחולה ועליי לקחת טיפות כמניעה או שזה לאו דווקא מעיד על המחלה. במידה ועליי לקבל טיפול, מכרה שלי המליצה על השמות הבאים: יוסף גולבינסקי,אורנה גייר ,אהוד אסיה ואיתן בלומנטל. על מי ספציפית את ממליצה? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
גלאוקומה פלוני 01/12/2015 12:29
  • שלום רב, אודה אם תוכלו בבקשה לענות כשיתאפשר לכם...קצת מודאג. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
ממתין עדין לתגובה פלוני 15/01/2016 14:55
  • ראיתי שענית לאחרים וכנראה פספסת את השאלה שלי. תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
גלאוקומה ד"ר תמר פדות קלויזמן 16/01/2016 12:45
  • לפלוני שלום, בתמצית הפנייה שלך מדובר בלחץ תוך עיני גבוה שהתגלה בבדיקה מקרית וללא סימני נזק לעצבי הראיה. לכן אתה מתאים לאבחנה של GLAUCOMA SUSPECT או OCULAR HYPERTENSION ואכן צריך להיות במעקב. הסכוי שלך לפתח את המחלה די נמוך, בעיקר בגילך הצעיר וללא גורמי סיכון נוספים. במידה והלחץ ימשיך לעלות קרוב לודאי שרופא העיניים ימליץ לך להתחיל טיפול תרופתי בטיפות. למיטב ידיעתי איי קר הוא המכשיר היחיד המאפשר בדיקה עצמית בבית ואכן יש ויכוח בין המומחים על מידת הדיוק שלו. אין המדור נותן המלצות אישיות על רופאים אך כל השמות שהזכרת הם רופאים מומחים ומצויינים.

  • + הוסף תגובה
שכחתי לציין פרט חשוב פלוני 16/01/2016 15:43
  • תודה רבה על התשובה. התוצאות של איי קר נשלחו לרופא באסותא וכאשר שאלתי את המזכירה אם יש צורך להקדים את התור לאור העובדה שהתוצאות יצאו גבוהות (אם כי לעיתים גם בנורמה) היא אמרה שהיא בדקה מולו ואין צורך להקדים, אך כנראה אצטרך לעבור טיפול לעיניים (מניח שטיפות). אמרת לי שאם בעתיד הלחץ ימשיך להיות גבוה אז אני יטופל. האם בהתבסס לבדיקות של מכשיר איי קר יחד עם הבדיקה של הרופא יכול להיות שכבר עכשיו בגילי אני יטופל? אני חושש שלא אצליח להכניס באופן מלא את הטיפות ואז זה יאבד מהאפקט ומצד שני הבנתי שלייזר הוא טיפול משולב ולא מחליף את הצורך לטיפות לכל החיים. האם זה נכון? האם קיימת אופציה שמתחילים לייזר לפני טיפות? אני נמצא כרגע עם חשד למרפן, אך הרופא אמר שהעדשות במקומן. מקריאה באינטרנט אחד הפגיעות של מרפן בעיניים עלולות להיות: אקטופיה, דיסקולציה, עכירות של עדשה, תשבורת וסיכון מוגבר לפתח גלאוקומה וקטארקט. האם לטיפות יש תופעות לוואי רק מקומיות או גם הן עלולות להשפיע על לחץ דם, לב ודברים אחרים? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
שכחתי לציין ד"ר תמר פדות קלויזמן 16/01/2016 23:40
  • פלוני יקר, גם אני שכחתי לציין פרט חשוב - התשובות הניתנות בפורום הן כלליות בלבד ולא מחליפות התיעצות עם רופא הבודק אותך, עוקב אחריך ורואה את כל הנתונים. לכל תרופה או טיפול הניתנים לגלאוקומה עשויה להיות תופעת לוואי כזו או אחרת ורק רופא הבודק אותך אישית יוכל להתאים לך את הטיפול הנכון למצבך. מאחלת לך בריאות שלמה, ד"ר פדות.

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי של אלפגאן P נטלי 11/01/2016 10:50
  • שלום רב רציתי לברר 1.האם התרופה יכולה להשפיע לרעה לתפקוד הלב שלי (בת 76)כאשר לפי הולטר האחרון: דופק 46-94, כמה צרורות טכיקרדיה אטריאלי עד מהירות של 124 לדקה, PVCS בכמות מרובה, 2739. נתונים מביאה רק כדי לצייר תמונה כללית ותו לו. 2. האם התרופה, ובמיוחד בגיל כזה יכולה להשפיע גם על מערכת העצבים. מודה מראש

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי של אלפגן P ד"ר תמר פדות קלויזמן 11/01/2016 21:56
  • ברשימה הארוכה של תופעות הלוואי של אלפגן תוארו גם השפעות מנוגדות על קצב הלב ועל מערכת העצבים. תופעות לוואי אלו נדירות יחסית אך בכל מקרה שאת חווה סמפטום מדאיג עלייך לדווח לרופא העיניים שלך וגם לרופא המשפחה.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!