עמוד הבית > פורומים > טיפול באפילפסיה, טיקים, שבץ ופגיעות ראש בנוירופידבק

פורום טיפול באפילפסיה, טיקים, שבץ ופגיעות ראש בנוירופידבק

ד"ר דורון תודר

ד"ר דורון תודר טיפול בהפרעות בטכנולוגיית נוירופידבק
ד"ר דורון תודר, פסיכיאטר מומחה, מנהל המרכז הרפואי נוירוקליניק ברמת גן;הפסיכיאטר הראשי של השירות הפסיכיאטרי הממשלתי; מנהל את המרפאה הציבורית היחידה בישראל לטיפול בנוירופידבק במרכז לבריאות הנפש בבאר עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
טיקים - פטיט מאל פולק עמי 13/04/2012 19:56
  • בני בן 29 מאז גיל 8 סובל מטיקים באזור הסנטר+שפה , נמצא שנים בטיפול תרופתי שכנראה לא עוזר במיוחד, עשה בדיקות MRI + EEG מספר פעמים. אני זקוק דחוף להוועצות עם מומחה באזור הקריות\חיפה בתחום ספציפי זה יתכן שיש צורך בשינוי גישה טיפולית כי זה מאד מפריע לו ואיכות חיים לא טובה. אשמח לתשובתך בברכה,

  • + הוסף תגובה
טיקים - פטיט מאל דר' דורון תודר 14/04/2012 09:55
  • שלום רב הפרעת הטיקים נוטה להיות כרונית. לעיתים הטיפולים התרופתיים בהפרעה זו אינם מספקים. יש יחסית מעט תרופות שעוזרות. הטיפול בנוירופידבק בטיקים לא נחקר עד היום באופן מסודר. יש דיווחים שונים על כך שהטיפול יעיל בהפרעה זו. מניסיוני האישי טיקים מגיבים יפה לטיפול. טיפלתי באנשים עם טיקים מגיל 6 ועד למבוגרים בגיל מבוגר (מעל 70). התגובות בד"כ מהירות וניתן לראות שיפור לאחר פגישות בודדות. אתם יכולים לקרוא על כך כאן http://www.neuroclinic.co.il/Tics-Full.php לאור המרחק הגיאוגרפי אתם יכולים לשקול טיפול מרחוק ניתן לקרוא על כך כאן: http://www.neuroclinic.co.il/Home-Treatment.php בהצלחה

  • + הוסף תגובה
נוירולוגיה אטרש 11/04/2012 18:18
  • בדיקת רמת תרופה פעמים טיגריטול היתה נימוכה 6. אני לוקח מינון 300מ״ג פעמים ביום, לפעמים יש לי הרגשה מוזרה מין התנתקות מהסיבה בלי איבוד הכרה, האם אני חייב לעלות מינון התרופה?

  • + הוסף תגובה
נוירולוגיה דר' דורון תודר 12/04/2012 00:13
  • שלום רב זו שאלה שכדאי להתייעץ עם הנוירולוג המטפל. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
נפילה על הראש יאיר 07/04/2012 18:49
  • רציתי לשאול אם יש לך פתרון או כיוונים למקרה של בן אדם מוגבל שכלית שתפקד בכל גופו שהחליק/נפל על הראש/יד. מלאחר המקרה הוא מדבר ומבין אך יש לו מעין שיתוק, הידים לא מתפקדות בכלל ואין תחושה שם, ברגליים יש תחושה אך יש בעיה קשה של שיווי משקל והליכה , מצב כולל שמחייב עזרה בכל הפעולות היומיומיות.במיון בית החולים נעשו כל הצילומים מוח, עמוד שדרה אפילו ניטור מותני ולא מצאו כל בעיה נראית לעין ואין להם מושג ממה זה יכול להיות. הנוירולוגית טענה שאולי זה משהו וירלי ולא ידוע אם המצב יימשך או לא. אודה להתיחסותך למקרה.

  • + הוסף תגובה
נפילה על הראש דר' דורון תודר 08/04/2012 07:58
  • שלום רב קשה לענות על שאלה מעין זו ללא קבלת הרבה נתונים נוספים. מורכבות התמונה ברורה. בשלב זה יש לסיים את תהליך האיבחון. ללא אבחנה אין מקום להתחיל או להציע טיפול. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
נוירופידבק "עמותת מרום" braingames ל,ל 31/03/2012 23:30
  • בני בן 10 סובל מילדות מADHD נוטל נגזרות ריטלין וכרגע "אדרל" מזה שנתיים , סובל מת.לואי בעקבות הטיפול התרופתי וכן "מטיקים" ,קראתי את המידע לגבי שיטת ניורופידבק במקביל ממס' אתרים ושמתי לב כמו שציינתי בנושא ההודעה כי בחב' "בריין גיימס " שמך הוזכר כמרצה השיטה , וכן בעמותת מרום בנה שלריבי סלע {ראש חב' בריין גיימס} הציג מנסיונו האישי את נסיונו עם השיטה, האם בכל המקומות הללו מדובר על אותו הטיפול? מאחר שאני גרה באיזור המרכז ואפילו בשל הבדיקת איבחון ראשונה להגיע לב"ש העניין לא פשוט,

  • + הוסף תגובה
נוירופידבק דר' דורון תודר 01/04/2012 09:03
  • שלום רב 1. אני לא קשור בעבודה הקלינית לאף אחד מהמקומות שציינת. 2. באופן עקרוני מדובר בכל המקומות באותה שיטה. עם זאת יש הבדלים רבים בתהליך, במיכשור ועוד. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
נסיעה לחו"ל זיוה 22/03/2012 21:24
  • אני בן 44 ועברתי לפני 8 חודשים ארוע מוחי , שבו הגפיים השמאליים שלי היו משותקים. כיום אני חזרתי לעצמי, הולך ומתפקד כרגיל, מטופל בכדורים, בדיקות דם תקינות. לחץ דם תקין ומאוזן. שאלתי היא: בעוד חודשיים אני רוצה לטוס לחו"ל לאירופה לטיול של שבוע, האם זה אפשרי?

  • + הוסף תגובה
נסיעה לחו"ל דר' דורון תודר 23/03/2012 09:43
  • שלום רב לא ניתן לענות על שאלה זו ללא היכרות עם התיק הרפואי המלא. אנא פני לרופא המשפחה והתייעצי עימו. מבחינה עקרונית אנשים לאחר אוטם מוחי ובמיוחד כאלה שחזרו לעצמם אינם מוגבלים בטיסות. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
טיפול באפילפסיה בילדה בת 13 סבתא מודאגת 20/03/2012 20:48
  • שלום, אצל נכדתי בת ה-13 החלה אפילפסיה לפני חודשים אחדים. עד אז היתה בריאה לחלוטין. הילדה מטופלת בדפלפט+קפרה במינונים גבוהים (1000), אך ההתקפים נמשכים (בעיקר ניתוקים), ובכל פעם מעלים עוד את המינון - ולא מגיעים לאיזון. מה דעתך על המצב, והאם טיפול בנוירופידבק יכול לעזור? החרדה שלנו קשה. תודה מראש על תשובתך.

  • + הוסף תגובה
טיפול באפילפסיה בילדה בת 13 דר' דורון תודר 21/03/2012 08:38
  • שלום רב התשובה היא כנראה שכן. יש עשרות מחקרים על מאות אנשים עם אפילפסיה שטופלו באמצעות נוירופידבק. המאמרים פורסמו בעיתונים הכי חשובים ברפואה ובמדע. מטאנליזות שנערכו (כלומר מחקרים שסיכמו הרבה מחקרים אחרים) הוכיחו שוב ושוב את יעילות הטיפול של נוירופידבק באפילפסיה. אתם מוזמנים לקרוא על כך כאן: http://www.neuroclinic.co.il/Epilepsy-Full.php בהצלחה

  • + הוסף תגובה
התקף לאחר ניתוח רסקיה 20/03/2012 11:02
  • עברתי ניתוח להסרת מוקד ממקור טמפורלי ימני לפני שלוש שנים, חופשי מהתקפים וללא תרופות עד לפני יומיים של התקף עם איבוד הכרה כיצד תיתכן הפרעה חשמלית לאחר הסרת המוקד ? האם הבעיה יכולה לחזור? האם יש מקרים דומים של חזרה לאי סדירות חשמלית במח גם לאחר הסרת המוקד האחראי לכך?

  • + הוסף תגובה
התקף לאחר ניתוח רסקיה דר' דורון תודר 20/03/2012 16:12
  • שלום רב א. ייתכנו הרבה אפשרויות ועליך להתייעץ עם הנוירולוג שלך והנוירוכירוג שלך בסוגיה זו. בפרט ייתכן ש: א. היו יותר מוקדים. חלקם הוצאו חלקם לא. ב. באיזור צלקת הניתוח התפתח מוקד. ג. התפתח מוקד במקום אחר ללא קשר לניתוח. ועוד ועוד. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
אני מפחדת... אנונימית 20/03/2012 09:27
  • יש לי ידיד טוב שקיבל את מחלת הנפילה בגיל 13 האם הוא יכול למות?

  • + הוסף תגובה
אני מפחדת... דר' דורון תודר 20/03/2012 16:11
  • שלום רב מחלת הנפילה בדרך כלל אינה קטלנית. בדרך כלל טיפול רפואי מקצועי ומסודר יכול להביאו לתפקוד מלא בחיים ללא בעיות מיוחדות. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
יכול להתחיל בגיל 20. או שיכול להתחיל מלחץ נחום 18/03/2012 12:34
  • האם מחלה זו יכולה להתחיל מגיל 20. האם זה יכול לקרות מלחץ. וכגון: אני שמתקרב בעז"ה לחתונה, ואף פעם לא היה לי דבר כזה. ויש לציין שהיה לי 2 פירכוסים, שהפירכוס הראשון לא היה כלל פירכוס אלא נפילה ובדיוק תפסו אותי והתעוררתי מדבר זה ולאחר חצי שעה הלכתי לישון. ולמחרת בבוקר היה לי פירכוס בלי קצף מהפה, ולאחר 5-10 דקות העירו אותי בזמן שאני שומע אותם אומרים לי קום. הופנתי לביה"ח ואמרו לי שיכול להיות שיש לי פירכוס, האם דבר זה נכון. אנא הודיעוני. ותודה מראש

  • + הוסף תגובה
יכול להתחיל בגיל 20. או שיכול להתחיל מלחץ דר' דורון תודר 18/03/2012 13:14
  • שלום רב הבדיקה שמאשרת קיומה של אפילפסיה היא EEG. לאחר תוצאות הבדיקה ניתן יהיה לאשר או לשלול את הבעיה. בפורום כזה קשה לקבל את כל הפרטים הנחוצים בכדי להתרשם אם אכן מדובר בבעיה כזו או בבעיה אחרת. בשביל זה צריך להיבדק. יש סוגים רבים של אפילפסיה (עשרות סוגים), ולכן יש צורך בבדיקה מדוקדקת בכדי לדעת אם יש או אין לך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
נפילה של ילדה בת 6 ואיבוד הכרה רחל 17/03/2012 10:04
  • שלום, אחיינית שלי נפלה השבוע על הצד (לא על הראש), כאשר הרמתי אותה היא גילגלה עיניים, איבדה הכה והחלה להכחיל. בעלי השכיב אותה על הגב פתח לה הפה והיה נראה כי הנשימה חוזרת אליה. פינינו אותה לבית חולים (והרופא סבר שבגלל שהמכה היתה מאוד כואבת הילדה איבדה נשימה. נשמע בעיניי מוזר). במשפחתנו יש מספר אנשים שחולים באפילפסיה, אח של אימי ושני אחיינים של אימי. האם ממה שסיפרתי עולה חשד ורצוי לבדוק גם את נושא האפילפסיה? תודה מראש רחל

  • + הוסף תגובה
נפילה של ילדה בת 6 ואיבוד הכרה דר' דורון תודר 17/03/2012 20:55
  • שלום רב קשה לענות באופן חד משמעי מהתיאור שנתת. לאור הפשטות של בדיקת ה EEG איני רואה כל מניעה לבצע אותה - גם כדאי להשקיט חרדות במשפחה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
. . 17/03/2012 15:44
דמנציה NANOSH 15/03/2012 12:27
  • היי קרוב משפחה שלי בן 70+ סבל מזה יותר מ10 שנים מכל מיני בעיות של דופק לא סדיר בכלל , ופעם בשנה או שנתיים היה מאושפז על מנת לטפל ואולי להוסיף תרופות על מנת לסדר לו את הקצב, גם היו לו לפעמים בעיית הצטברות נוזלים בריאות בגלל אותה סיבה..(זה רקע קטן) לפני כ 3 חודשים המצב שלו התחיל להחמיר קצת מיום ליום עד שהגיע למצב של כמעט חנק כשהוא יושן , הבטן, הרגליים שלו התנפחו .. היה קם בבוקר עם הפנים כמו כדורסל מרוב שהתנפחו .. עבר כמה בדיקות אבל שעד שבא התור שלו המצב הוסיף להחמיר. לפני שבועיים הלך לבדיקת קרדיולוג ואז הם אשפזו אותו בבית החולים ואז הודיעו לנו בשורה מרה שהלב כמעט ולא עובד בכלל יעני 0% ויש לו הרבה הצטברות נוזלים בריאות וכו' ובזה טפלו בתרופות אחר כך השתילו לו קוצב בתקווה שיעזור ואכן עזר ליומיים בלבד ועוד פעם הדרדר המצב אז החליטו לעשות לו אמבלציה.. את הצנתור הזה עבר בהצלחה וזה כמה ימים שלאחר הקצב ולחץ הדם סדירים מאוד עכשיו לבעיה הכי רצינית מכל זה , אנו לפעמים שמנו לב שהוא מבלבל קצת או שוכח או חוזר על אותו סיפור או משפט יותר מפעם אחת , אבל באשפוז האחרון זה החמיר קצת ולפני שבצעו לו האמבילציה עשו לו בדיקה למוח והתברר שהוא סובל מדמנציה .. אבל מאז הצנתור ההוא המצב החמיר והוסיף להיות יותר ויותר קשה , הוא הפך כמעט למנותק מכל האמת , כבר מבלבל כמעט כל הזמן בין אנשים , מקומות,וזמן !!!!!! לפי הנירולוג יש טיפת אור שהמצב יחזור לקדמתו לפני כניסתו לבית החולים , ז"א לפני הידרדרות המצב וזאת לאחר שישוחרר הביתה אני הבנתי שבעיית לב כזאת אכן סיבה מצדיקה לדמנציה בגלל אי אספקת דם או חמצן לתאי המוח , אבל השאלה האם ייתכן שבזמן הניתוח עצמו האמבילציה גרמו לנזק נוסף כי מאז המצב הדרדר פתאום בצורה מוזרה מיום לאחר ולא בצורה הדרגתית סליחה על אורך ההודעה ומקווה הסבר מפורט

  • + הוסף תגובה
דמנציה דר' דורון תודר 15/03/2012 13:15
  • שלום רב יש מספר מאוד גדול של סיבות שיכול להסביר את ההתדרדרות במצבו של האיש. כל אחת מהסיבות היא פרק בספר. אין לי ספק שרופאיו יודעים את הסיבות השונות ובודקים אותם. לדוגמא - ייתכן והוא מבולבל בגלל בדיקות דם לא תקינות. אני משוכנע שהוא עובר בדיקות דם מסודרות ובדיקות אם יש הפרעה במלחים או בכל דבר אחר. דוגמא אחרת, לעיתים עצם האישפוז בסביבה זרה גורמת להתדרדרות במצב. בשורה התחתונה הכל ייתכן ומדובר במצב שייתכנו לו גורמים רבים. הייתי מתייעץ עם הרופאים לגבי הסיבות להתדרדרות במצבו. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
. . 15/03/2012 08:13
אפילפסיה וטינטון איציק 11/11/2011 17:02
  • שלום רב, אני סובל שנים מהתקפי אפילפסיה בשינה לאחר חבלת ראש מטופל בטגרטול, שנים אחר כך החל אצלי טינטון שמייחסים אותו לירידה בשמיעה האם יכול להיות קשר בין טינטון לאפילפסיה?

  • + הוסף תגובה
אפילפסיה וטינטון דר' דורון תודר 12/11/2011 22:31
  • שלום רב טינטון היא תופעה שכיחה מאוד שבד"כ מופיעה תוך כדי ירידה בשמיעה. אבל גם חבלת ראש יכולה לגרום לטינטון. במקרים מאוד מוגדרים תאורטית גם אפילפסיה יכולה לגרום לשמיעת צלילים כאלה ואחרים אבל בד"כ זה לא נראה כמו טינטון. למרכיב הזמן יש משמעות. אם הטינטון הוא חדש והאפילפסיה נמשכת שנים אזי לא סביר שהיא הגורם. בהצלחה ד"ר דורון תודר

  • + הוסף תגובה
כדור טגרטול זוזו 10/03/2012 18:06
  • אם כדור טגרטול cr שאני לוקח יכול להשפיע על הנהיגה. אם התרופה מותרת .לנהיגה

  • + הוסף תגובה
כדור טגרטול דר' דורון תודר 11/03/2012 09:40
  • שלום רב התרופה מותרת בנהיגה. עם זאת השאלה לגבי היכולת לנהוג תלויה במחלה עצמה. אם למרות הכדור יש התקפים אפילפטיים- אזי אין אפשרות לנהוג. לגבי השאלה אם מותר לנהוג או לא לנהוג כדי להתייעץ עם הרופא המטפל. ההמלצה שלו תלויה בגורמים רבים כמו סוג ההתקפים, תכיפותם ועוד. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
בעיית זיכרון -נוטל טיגרטול 05/03/2012 18:32
  • שלום רב אני בן 25 סובל כבר שנתיים מבעיית זיכרון אני נוטל טיגרטול עקב אפילפסיה ובעיות הזיכרון שלי מתרכזות בעיקר מדברים שמדברים איתי ואחרי זמן מסוים אני פשוט שוכח יש דרך טיפול כי זה לאט לאט מחמיר?והאם זה ידוע שטיגרטול גורם לזה

  • + הוסף תגובה
בעיית זיכרון -נוטל טיגרטול דר' דורון תודר 06/03/2012 10:33
  • שלום רב הן התרופה והן המחלה יכולות לפגוע ביכולות קוגנטיביות מסויימות. זו תהיה טעות להאשים את התרופה בלבד ולהפסקיה כי כאמור המחלה אף היא גורמת לבעיות שונות. ההמלצה שלי במקרה זה הוא לשקול טיפול בנוירופידבק. אתה יכול לקרוא כאן על מאמר שבדק בדיוק את הנקודה הזו. http://www.neuroclinic.co.il/Article-Epilepsy.php בקצרה המאמר בדק אם איזון טוב יותר של האפילפסיה בשיטות שונות ( תרופות, ביופידבק או נוירופידבק) יכול להביא לשיפור קוגנטיבי. התברר שאיזון ההתקפים לא גרר אחריו שיפור קוגנטיבי באופן ישיר. הטיפול בנויורפידבק הביא גם לירידה בכמות ההתקפים (בדומה לתרופות) אך גם הביא לשיפור קוגנטיבי שלא היה בקבוצה שקיבלה טיפול תרופתי בלבד. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
טיפול באפילפסיה בתרופות ללא מרשם טניה 29/02/2012 15:42
  • שלום רב, לבן דודי ברוסיה אובחנה אפילפסיה כתוצאה מחבטה בראש. הרפואה שם לא מצליחה לתת לו טיפול יעיל. ברצונינו לשלוח לו תרופות מהארץ. האם ישנן תרופות יעילות בארץ שאפשר לקנות ללא מרשם?

  • + הוסף תגובה
טיפול באפילפסיה בתרופות ללא מרשם דר' דורון תודר 01/03/2012 09:48
  • שלום רב התאמת תרופה לטיפול באפילפסיה היא דבר מורכב (כמו במרבית המחלות). יש לבחור תרופה בהתחשב בגיל, מבנה גוף, סוג התקפים, מחלות נוספות , תרופות נוספות, מקצוע, זמינות, יכולות לבצע בדיקות דם באופן סדיר ועוד ועוד. אין תרופה טובה לאפילפסיה שנמכרת ללא מרשם רופא. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
קליניקה לריפוי טניה 01/03/2012 13:15
  • תודה רבה על התשובה. אולי אתה מכיר קליניקה בה אפשר לקבל טיפול במחיר סביר לאדם מחו"ל ללא אזרחות ישראלית ?

  • + הוסף תגובה
קליניקה לריפוי דר' דורון תודר 01/03/2012 14:07
  • שלום רב אם יש לו ביטוח רפואי אפשר אולי להעזר בזה. אם אין לו אזי רק לפנות לנוירולוג באופן פרטי. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
אפילפסיה -שאלה שממש חשובה לי אורטל 28/02/2012 21:37
  • היייי אני אורטל בת 17 וחצי ,אני כבר קרוב ל-5 שנים מאובחנת כאפילפסית ואני לוקחת קלונקס וטרגטול רציתי לדעת האם קלונקס נחשב לכדור שינה שיכול לגרום לי למחלות אחרות ולמוות בגיל יותר צעיר כפי שראיתי היום בחדשות על כתבה של כדורי שינה ...? ומהן תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של שני הכדורים שאני לוקחת..

  • + הוסף תגובה
אפילפסיה -שאלה שממש חשובה לי דר' דורון תודר 29/02/2012 09:55
  • שלום רב במציאות עלינו לעשות פשרות. לאפילפסיה אשר לא מטופלת יש מחיר (אני לא מתכוון לכספי). גם לטיפול התרופתי במחלה יש מחיר. אם את לוקחת תרופות אלה 5 שנים ואין לך תופעות לוואי מהותיות לא הייתי עושה שינוי. רשימת תופעות הלוואי של כל תרופה היא ארוכה מאוד. גם של אקמול... קלונקס ושאר התרופות מאותה משפחה הן מהתרופות הנמכרות ביותר באוכלוסיה. מדובר בתרופות בטוחות ! חוץ מזה לכל מאמר ולכל מחקר יש מגבלות. ולא מן הנמנע שמחקר אחר יבדוק את אותו הדבר בעוד שנה יגיע לתוצאות הפוכות. הכל תלוי בפרטים הקטנים של כל מחקר. אני ממליץ לך להיות רגועה יותר בסוגיה זו. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
29/02/2012 15:31
  • בעבר הייתי לוקחת למיקטל במקום טגרטול ורק בתקופה האחרונה שהחמיר המצב לקחתי טגרטול.. בשנה האחרונה אני סובלת ממיגרנות נורא חזקות ובעבר הייתי רואה ממש טוב ועכשיו יש לי צילינדר בעין זה יכול להיות קשור לכדורים שאני לוקחת ?

  • + הוסף תגובה
המשך אורטל 29/02/2012 15:46
  • בעבר הייתי לוקחת למיקטל במקום טגרטול ורק בתקופה האחרונה שהחמיר המצב לקחתי טגרטול.. בשנה האחרונה אני סובלת ממיגרנות נורא חזקות ובעבר הייתי רואה ממש טוב ועכשיו יש לי צילינדר בעין זה יכול להיות קשור לכדורים שאני לוקחת ?

  • + הוסף תגובה
שאלת המשך דר' דורון תודר 01/03/2012 09:42
  • שלום רב לא סביר שצילינדר בעין מופיע בגלל תרופה. הפרעות ראיה לא מטופלות יכולות אף הן לגרום לכאבי ראש, אך יש כמובן עוד סיבות רבות. ייעוץ נוירולוגי במקרה כזה חשוב. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
cva מלכה 27/02/2012 14:57
  • שבץ מוחי דרגה 3 לאישה מעל גיל 60 בעברה ניתוח להסרת גידול בראש, סכרתית מטופלת במרפאת עיניים גם קיבלה זריקה תוך עינית. ולחץ דם תודה

  • + הוסף תגובה
cva דר' דורון תודר 27/02/2012 17:13
אבי בן השמונים מאושפז כבר 3 שבועות ולא מוצאים את הבעיה ראומה זילברשטיין 19/02/2012 00:57
  • לפני כחמישים שנה ממאמץ קרע וריד בראש ולפני 15 שנה התחילו התקפי אפליפסיה ,טופל בשני כדורים ביום של אפנוטין ,לפני כ-3 שבועות שוב חטף התקפים ומאז מאושפז.בבדיקות הeeg ראו פעילות מוגברת של פרכוסים ולכן העלו לו מינון של הכדורים וכן הוסיפו כדורים נוספים .מצבו של אבי לא משתפר ואף די מחמיר .הוא לא יכול לעמוד על 2 רגליו (רועד) וכן מבחינה נפשית נראה מדוכא ואינו מתקשר עם הסביבה .יש שינוי לטובה בבדיקת האי אי גי ,האם אפשר לטפל בו בשיטתך כמו כן אציין שבבדיקת דיקור מותני התגלה חלבון אשמח לתשובה

  • + הוסף תגובה
אבי בן השמונים... דר' דורון תודר 19/02/2012 09:32
  • שלום רב התשובה היא לא. התמונה אותה את מתארת עכשיו היא תמונה אקוטית ויש צורך לאזן את המצב לפני שניתן לשקול טיפול בנוירופידבק. אני מאחל לאביך הרבה בריאות והחלמה בהצלחה

  • + הוסף תגובה
תיאור מקרה ושאלה אודות התאמת טיפול בנירופידבק אייל 18/02/2012 23:51
  • ד"ר תודר שלום, אני בן 27, בגיל 16 קבלתי לראשונה התקף אפילפסיה גרנד מל ולאחריו במשך שנה וחצי עוד 8 התקפים זהים. תרשים הEEG הראה על פעילות טמפורלית מלווה בהתפרצויות זיז-גל במהלך היפרוונטילציה. לקיחת 1200 מ"ג דפלפט איזנה את ההתקפים ועד גיל 22 המשכתי עם התרופה נקי מהתקפים. לאחר התייעצות עם הרופא, ירדתי בהדרגה מלקיחת התרופה ובמשך כשנה לא היו התקפים, לאחר שנה קבלתי התקף וכעבור שנה התקף נוסף, חזרתי לקחת תרופות (שהוחלפו בהמשך ל200 מ"ג למיקטל עקב תופעות לוואי מהדפלפט) והEEG עם התרופות היה תקין. לאחר שנתיים עם הלמיקטל וללא התקפים בעצת הרופא ירדתי מהתרופות ואני כעת ללא תרופות 5 חודשים, ללא התקפים, עם זאת תרשים הEEG מלפני חודש הראה על "התפרצויות כלליות של גלים חדים בעת היפרוונטילציה (תרשים ערנות מראה על רקע סימטרי סדיר, מורכב מאלפא 8-12 מ/ש מעורב בביטא קדמיים)". שאלתי היא האם במצב זה בו האינדקציה לקיומה של אפילפסיה היא תרשים EEG לא תקין, כאשר התקף הוא נדיר (אחת לשנה ללא תרופות), טיפול בנירופידבק עשוי לסייע לי להמשיך בחיי מבלי להזדקק ללקיחת תרופות אנטיאפליפטיות ומבלי חשש לחזרת ההתקפים? תודה רבה על הקדשת תשומת הלב והעזרה

  • + הוסף תגובה
תיאור מקרה ושאלה אודות התאמת טיפול בנירופידבק דר' דורון תודר 19/02/2012 09:30
  • שלום רב כל עוד אות ה EEG אינו תקין בוודאי שאתה נמצא בסיכון להתקף נוסף. וכן, הטיפול בנוירופידבק יכול "לנרמל" את אות ה EEG. התהליך הוא די ברור- עושים סדרה של טיפולים ואז חוזרים לבדוק את אות ה EEG ורואים אם אכן הוא עובר תהליך של שיפור כמצופה. אגב, זה בד"כ המצב בטיפול באמצעות נוירופידבק במצב שבו יש פעילות מוחית לא תקינה על פי ה EEG. אנו מצפים לראות נירמול של אות ה EEG. אתה מוזמן לקרוא עוד על הטיפול באפילפסיה באמצעות נוירופידבק כאן: http://neuroclinic.co.il/Epilepsy.php בהצלחה

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום טיפול באפילפסיה, טיקים, שבץ ופגיעות ראש בנוירופידבק

הצטרפו לאינדקס הרופאים!