עמוד הבית > פורומים > כירורגיה כללית

פורום כירורגיה כללית

פרופ' משה פפא

פרופ' משה פפא מומחה לכירורגיה כללית ואונקולוגית
בעקבות מגיפת הקורונה ניתן לקבל ייעוץ טלפוני / וידאו.פרופ' משה פפא, מומחה לכירורגיה כללית ואונקולוגית. פרופ' משה פפא לשעבר מנהל את המחלקת כירורגיה כללית ואונקולוגית במרכז "מירב" לבריאות עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
כיבים ברגליים שמתחילים מבליטה מוצקה אלה 24/10/2010 20:18
  • הנני חיילת בת 20 ברקע אטופיק דרמטיטיס. לפני כ-6 חודשים נוצר נגע אדמומי בשוק ימין הקדמית בקוטר של 4 ס"מ לאחר הופעה של בלוטה מוצקה במשך שבועיים. ביקרתי במיון ניתנה לי אנטיביוטיקה-אוגמנטין. ללא הועיל התפתח באמצע הנגע חור קטן בקוטר 2 ס"מ. חזרתי לביקורת במרפאת העור הפצע הוגדר ככיב והומלץ על טיפול בגרנוג'ל וחבישת פולימם.הסיפור נמשך כחודשיים ובנתיים התפתח כיב נוסף באותה הרגל באזור השוק האחורי. חזרתי לביקורת הומלץ על אנטיביוטיקה נוספת-צפורל נלקחו דגימות ביופסיה. בדיקה היסטולוגית מראה קטעי עור מזערי עם PSORIASIFORM DERMATITIS . לאחר מכן חזרתי לטיפול בפולימם ובגרנוג'ל. בדיקות הדם תקינות(סוכר, תפקודי קרישה, שקיעה, כליות, כבד, ספירת דם) התרביות שנלקחו- ללא צמיחה, בדיקות לפטריה, לשמניה ונוקרדיה גם יצאו שליליות. מחוסר הבחנה כלשהי לבעיה נלקחה ביופסיה נוספת. בדיקה היסטולוגית מראה קטעי עור עם NECROTIZING GRANULOMA DERMATITIS צביעות PAS GRAM N-Z שלילןיות. התפתח פצע נוסף שוב באותה הרגל באזור השוקה הפנימית בנוסף לזוג הכיבים שציינתי קודם.נלקחה ביופסיה נופסת שהצביע על UREAPLASMA UREALITICUM וגם נמצאה אותה אבחנה בבדיקת השתן .ניתנה אנטיביוטיקה- דוקסילין ל21 יום והמשך טיפול מקומי בפולימם. ביום ה-15 לנטילת האנטיביוטיקה ראיתי שיש לי בלוטה מוצקה שאפשר להרגיש במגע יד ברגל השניה באזור השוק הקדמי. לאחר שבועיים הופיע נגע אדמומי שעכשיו גדל ונראה לי מתחיל גם להתכייב. כרגע אני מטופלת גם במרפאת עור בעפולה וגם בהדסה עין כרם ששם נלקחה גם כן ביופסיה ונמצא ENTEROBACTER CLOACAE אבל הביופסיה עוד נעשתה לפני שנטלתי את הדוקסילין. הומלץ עכשיו טיפול של אנטיביוטיקה אחרת-T.CIPRO למשך עשרה ימים. מתחילה להרגיש קצת תסכול ולחשוש שהבעיה היא מעבר לבעית עור. וכבר ניגשתי לכירורג כלי דם ששללה סימנים קליניים של אי ספיקה ורידית וגם נעשה דופלקס דו צדדי שיצא תקין. האם יש מקום לגשת לכירורג כללי? האם אי פעם שמעת על בעיה כזו? פצעים שמתחילים במלוטות פנימיות ונהפכים לכיבים? -וגם יש את הבעיה האסתטית- נשארות לי צלקות גדולות ומכוערות, האם אפשר לעשות איתן משהו? .... אודה מאוד אם אקבל מענה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.

  • + הוסף תגובה
כיבים ברגלים דר' אוריאל בן אהרן 25/10/2010 21:07
  • אלה שלום, קראתי בעיון את שאלתך. לסיפא של מכתבך קל לי לענות. רופא כירורג כללי לא יסייע לך, כך גם כירורג כלי דם. לצערי, איני עוסק בכך ולא נתקלתי בתופעה שאת מתארת. שלוש אבחנות שונות בשלוש ביופסיות שנעשו לך. מדהים! אני מבין את יאושך ואת הספקות שאת מעלה. אינטואיטיבית, אין לי ספק כי כל נגעי העור הם תולדה של מחלה אחת שעדיין לא אובחנה. זיהום באנטרובקטר הוא מאוד לא שגרתי. באם ה"זיהום" אמיתי, טיפול בציפרוקסין ייטיב את המצב. אני מעריך כי התופעה תוגדר עם הזמן. בברכה,

  • + הוסף תגובה
צלקת היפרטרופית-קעקוע בצבע אדום גל 24/10/2010 14:48
  • לפני כ-4.5 שנים עשיתי קעקוע (בשוק) שחלקו בצבע ורוד. לאחר שנה וחצי עשיתי עליו COVER בצבע אדום. עם הזמן, כל האיזור שקועקע באדום\ורוד התנפח מאוד והפך למעין צלקת היפרטרופית. לאחר היוועצות עם רופאי עור וכירורגים מהבכירים בארץ קיבלתי את הטיפולים הנ"ל: גרב סיליקון, הקפאה בחנקן נוזלי, הזרקות של סטרואידים. לצערי כל הטיפולים לא עזרו, לרופאים שטיפלו בין אין עוד רעיונות והמצב רק מחמיר.... אודה לקבלת המלצתך בנידון לעיל בברכה ותודה מראש, גל

  • + הוסף תגובה
צלקת דר' אוריאל בן אהרן 25/10/2010 20:41
  • גל שלום, איני יכול לסייע לך בעצה. איני מכיר טיפול יעיל. בענין זה, אני נמצא בסירה אחת עם "רופאי עור וכירורגים מהבכירים בארץ" בחייך, נסה את מזלך אצל כירורג פלסטי מן השורה. בברכה,

  • + הוסף תגובה
גושים היפואקואיים בשד אודליה 24/10/2010 14:02
  • בעקבות תשובתך, רצוני לדעת מדוע יש בכלל לשקול הוצאת גושים כאלה בניתוח אם העובדה שהם גדלים אינה מעידה על כך שהם אינם שפירים (אם הבנתי נכון את תשותבתך). האם יש חשש שיהפכו לממאירים עם הזמן? מה הנתון הסטטיסטי הידוע לגבי הסיכון של הפיכת גושים כאלה כמו שגילו אצלי לממאירים? יש לי חזה קטן, ואני מאוד חוששת שניתוח כזה יפגום בצורתו באופן חמור.

  • + הוסף תגובה
גושים דר' אוריאל בן אהרן 25/10/2010 20:35
  • אודליה שלום, מה הטעם לעקוב אחר גוש שגדל בנפחו בשד? גוש שאובחן כשפיר יכול לגדול. הוא אינו עובר התמרה ממאירה. אנו נוקטים זהירות יתרה כי לעיתים נדירות רקמת השד בסמיכות לגוש השפיר עוברת התמרה ממאירה, לא ניתן לאבחן זאת אלא רק לאחר הסרת הגוש. תהליך כזה הוא נדיר מאד. אני מדגיש שוב, ההנחה\הידיעה היום כי הגוש לא הופך להיות ממאיר. הימצאות הממאירות בו קורית בגין התמרה סרטנית של רקמת השד בסמיכות לגוש. עד עתה תוארו מאות בודדות של נשים שאצלן נמצאה התמרה סרטנית בגוש שפיר מסוג פיברואדנומה. בד"כ מדובר בנשים מעל גיל 40 שנה. לידיעתך, הסרת הגוש אינה פוגמת כלל במראה השד. בברכה,

  • + הוסף תגובה
כיס מרה אורית 19/10/2010 19:01
  • שלום ד"ר אוריאל! אני צריכה לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה. הרופא שלח אותי לאולטראסאונד של הבטן העליונה. בפענוח של האולטראסאונד רשום שכליה ימנית בקוטר אורכי 11.7 ס"מ וכליה שמאלית בקוטר אורכי 12.7 ס"מ. בנוסף לזה כבד בגודל תקין בעל מרקם שומני. שאלתי היא: 1)האם האורכים של הכליות בסדר? 2)מה זה אומר כבד בעל מרקם שומני? תודה.

  • + הוסף תגובה
כיס מרה דר' אוריאל בן אהרן 25/10/2010 20:25
  • אורית שלום, 1. הכליות תקינות, חשיבות אנו מייחסים לתפקודם. 2. כבד שומני כשמו כן הוא. ניתן לזהות שינוי זה בבדיקת אולטראסאונד. מדובר בשינוי שבעבר לא ייחסנו לו חשיבות יתרה. לאחרונה ישנם דיווחים על כבד שומני שעלול להחמיר עד לפגימה בתפקודי הכבד. מדובר בתהליך נדיר. מצבך מצריך מעקב בלבד. בברכה,

  • + הוסף תגובה
גושים היפואקאויים בשד אודליה 20/10/2010 13:34
  • אני בת 21. לפני כשנה וחצי אובחנו אצלי שני גושים בשד בגודל 0.9 ו-1.4 ס"מ כ"א, היפואקואיים, עגולים, מוגדרים היטב וצמודים. בבדיקת אולטראסאונד שערכתי החודש התברר שהגושים גדלו ל: 1.5 ו- 2.0 ס"מ בהתאמה.כלומר גדילה של בין 40 ל-70 אחוזים בהתאמה. תיאורם נשאר זהה לבדיקה הראשונה. אני חיילת והטיפול הרפואי מאוד מסורבל. כדי לא לבזבז זמן יקר ברצוני לברר האם לאור הממצאים הללו עלי להסתפק במעקב (באיזו תדירות?), או לשקול ביופסיה ונתיחה. אין במשפחתנו היסטוריה ידועה של סרטן השד. אודה על תשובה מהירה

  • + הוסף תגובה
גושים דר' אוריאל בן אהרן 24/10/2010 13:20
  • אודליה שלום, תיאורך מתאים לגוש\ים שפיר\ים של השד. ניתן לנהוג בשלושה אופנים: 1. להיות במעקב ולהיבדק ( בגילך) בעוד שנה. לאחריה להחליט איך להתנהל מבחינת המעקב. 2. לעבור ביופסיית מחט ל"אישור" האבחנה. ולאחריה להחליט כיצד להתנהל מבחינת המעקב. 3. להסיר את הגושים. כאשר גוש\ים שגדלים במהלך מעקב, הנטייה שלי היא להציע להסירם. ברצוני להדגיש כי שינוי בגודל הגוש לא מלמד על שינוי של מאפייניו הביולוגיים. בברכה,

  • + הוסף תגובה
הפרשות לאחר ניתוח מורסה מיטל 20/10/2010 22:29
  • שלום, אימי עשתה ניתוח מורסה באיזור הפירנאום, לאחר הניתוח חשה בהקלה וטופלה באנטיביוטיקה במטרוג'ל ובאופלוקסצין שגרמה לה לתחושה כללית רעה היום לאחר שבוע החלו להופיע הפרשות וישנו עדיין לחץ קל באיזור ומאין דקירות אימי עדיין לא חזרה לעצמה והיא נראית במצב לא כזה טוב היא לא מצליחה לחזור לעצמה. לפי מה שקראתי ברגע שיש הפרשות זאת אומרת שהמורסה עדיין ישנה או שכנראה זו פיסטולה? היום היא היתה בביקורת והרופא אמר שזה לא בסדר שיש הפרשות הוא נתן לה שוב לקחת אנטביוטיקה ואמר לה לחזור שוב בעוד שבוע.. אימי כבר עברה ניקוז ועכשיו ניתוח..למה לא מאתרים מה הבעיה ע"י סיטי או בדיקה כלשהי ומסיימים את זה פעם אחת היא כ"כ סובלת? זו הפעם השלישית שהיא לוקחת אנטיביוטיקה. האם יכול להיות שתצטרך עוד ניתוח? זה יכול להיות פיסטולה או שזה תופעות של אחרי הניתוח? תוך כמה זמן זה אמור לעבור? אודה לך על תשובתך קשה לי לראות אימי סובלת!!!!

  • + הוסף תגובה
חוסר בויטמין B6 + עודף בפרטינין. אמיר 15/10/2010 23:22
  • שלום רב. אני עושה בדיקות דם כל חצי שנה עקב ניתוח מעקף קיבה. הייה חסר לי ברזל אירון וקיבלתי עירוי ברזל עקב תת ספיגה. כיום אני לא מקבל יותר ברזל מאחר וקיבלתי את התשובות האלה. Vitamin B6 - התוצאה: 18.1 ערך הנורמה 20. Ferritin - התוצאה: 501 ערך הגבולי 250. לשאלותי האם רמה של ויטמין ב6 - האם אני צריך לקחת תוסף כל שהוא ע"מ שהמצב ישוב לקדמותו. יש לציין שבזמן האחרון יש לי חוסר בתיאבון ועיפות ולפעמים כאבי ראש. והאם עודף בפרטינין זה לא מסוכן. והאם יש דרך להוריד את התוצאה ולהחזירה לערכה הנורמלי. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
חוסר בויטמין דר' אוריאל בן אהרן 17/10/2010 11:54
  • אמיר שלום, לעניות דעתי, אין צורך בתוסף תזונתי. במידה והדיאטה שלך מאוזנת. ערך נמוך של ברזל מצריך מתן תוסף ברזל. לאחר "מילוי המחסנים" ועם רמת ברזל תקינה בדם, "תתאזן" גם רמת הפריטין. בברכה,

  • + הוסף תגובה
מורסה באיזור הפירינאום מיטל 14/10/2010 01:30
  • שלום, אימי בת 53 אתמול עברה ניתוח מורסה באיזור הפירניאום.. חפשתי בפורומים קצת מידע על מורסה באיזור זה ולא מצאתי נראה לי שאף אחד לא חווה מורסה באיזור כזה. שאלתי היא ממה יכולה להתפתח מורסה באיזור זה? האם זה יכול לחזור גם אם לאחר הניתוח עשו ניקוי יסודי? מורסה באיזור זה נחשב הרבה יותר קל מאיזור פי הטבעת או הסינוס.. האם יכולה להיווצר פיסטולה באיזור זה? אודה על תשובתך

  • + הוסף תגובה
מורסה דר' אוריאל בן אהרן 15/10/2010 12:32
  • מיטל שלום, מדובר בתופעה שכיחה. במרבית המקרים הסיבה אינה ידועה. ניתוח לניקוז המורסה באזור הפריניאום, נותן מענה להחלמה מלאה. לעיתים, לאחר ניקוז מורסה באזור הסמוך ומסביב לפי הטבעת ( גם אזור זה יכול להיקרא: פריניאום אחורי), מתהווה נצור - פיסטולה המתבטא בפצע חיצוני בסמיכות לפי הטבעת והמפריש הפרשה מוגלתית ולעיתים דם. ניתן לאשרר את האבחנה ע"י בדיקת אולטראסאונד הנעשית דרך פי הטבעת. אשרור האבחנה מהווה הוראה לטיפול, ניתוח הוא הטיפול היעיל ביותר. בברכה,

  • + הוסף תגובה
גידול מאחורי הברך חיה 07/10/2010 17:32
  • שלום לך, בני חייל,אורטופד קבע ע"ס צילום רנטגן שיש לו גידול מאחורי הברך. מה עושים הלאה ? אני רוצה חוות דעת נוספת , לאיזה רופא לפנות ? אוטופד?כירורג ? איזה בדיקות כדאי לבצע ע"מ לברר על איזה גידול מדובר שפיר?ממאיר?

  • + הוסף תגובה
גידול דר' אוריאל בן אהרן 11/10/2010 13:07
  • חיה שלום, ביעדר מידע על טיב הגוש. יש לפנות ליעוץ נוסף. לתיאורך, עדיף להיוועץ עם רופא אורטופד. אל תדאגי,

  • + הוסף תגובה
סוג הגידול אקסוסטוזיס חיה 13/10/2010 17:21
  • כעת אני יודעת כבר את סוג הגידול והוא כפי שכתבתי למעלה. האם זה גידול שפיר או ממראיר ? וכיצד עלינו להמשיך בבירור/טיפול ?

  • + הוסף תגובה
בלוטות לימפה אלירן ישראל 11/10/2010 21:24
  • לפני כשבועיים הבחנתי בבליטה בבית השכי בגודל 1 ס"מ, לאחר כשבוע עברתי תאונת אופניים כרגע יש לי כ6 בלוטות הם קצת כואבות שנוגעים בהם... יש לציין ששברתי את עצם הבריח וצלע ויש לי שיפשופים בגב... אבקש לדעת מה לעשות?

  • + הוסף תגובה
בלוטות לימפה ד"ר אוריאל בן-אהרן 12/10/2010 09:54
  • אלירן שלום, יתכן ולא מדובר בבלוטות לימפה מוגדלות. בכל מקרה לתיאורך, הייתי ממתין מספר ימים עד שבוע. מנקודת הנחה ובצפייה כי הממצאים יסוגו. באם לא, פנה לרופא המשפחה שלך. בברכה,

  • + הוסף תגובה
בלוטת לימפה מוגדלת בבית השחי אושרת 11/10/2010 20:42
  • אני בת 29 , בריאה בדרך כלל , לפני שבוע התחיל לי כאב לא ברור בבית השחי , לאחר מישוש האזור אני מרגישה גוש מעין בלוטה בבית שחי בצד שמאל בלבד מה עליי לעשות ?? אין לי גושים בשד אני עושה בדיקה עצמאית באפן קבוע .

  • + הוסף תגובה
בלוטת לימפה ד"ר אוריאל בן-אהרן 12/10/2010 09:50
  • אושרת שלום, יתכן ולא מדובר בבלוטת לימפה. כדי לאבחן ולהשיא עצה ענינית עליך להיבדק. פני לרופא המשפחה שלך בברכה,

  • + הוסף תגובה
אי ספיקת ורידים ולחץ דם לימור 11/10/2010 11:01
  • שלום רב, אני בת 39 עומדת לעבור ניתוח סטריפינג לורידים בסוף החודש הזה. רציתי לשאול אם יכול להיות שמצב של אי ספיקת דם בורידים יכול לגרום ללחץ דם גבוה? מאז ומעולם היה לי לחץ דם נמוך יחסית וכעת לאחר שהחלה בעיית הורידים(מאז ההרריון האחרון) אני סובלת מכאבי ראש לעיתים שנימשכים מס' ימים ללא הפסקה פשוט מהבוקר עד הערב,מדדתי לחץ דם במכשיר ביתי והתוצאה הראתה לחץ דם גבוה של 140/85 כמדומני. העניין הוא שכרגע אני סובלת מכאבי ראש חזקים,האם הניתוח לורידים שאני אמורה לעבור בסוף החודש יפתור גם את בעיית לחץ הדם? אני חייבת לציין שאני די רזה,לא מעשנת,לא שותה,עושה פעילות גופנית כך שאין לי את הפרמטרים הראשוניים לפתח לחץ דם לכן זה ניראה לי כתוצאה מהאי ספיקה. צודה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה
איס"ק ורידים ויל"ד דר' אוריאל בן אהרן 11/10/2010 13:17
  • לימור שלום, אין כל קשר כלל בין איס"ק ורידית ויתר לחץ הדם, מכאן שהניתוח לא ייתן כל מענה ללחץ הדם. להבנתי, לחץ הדם שמדדת לעצמך, עדיין בגדר הנורמה. סורי לרופא המטפל שלך הוא יידע להדריך אותך בענין מדידת לחץ הדם לאורך תקופה. יתכן וידע לתת לך מענה גם בענין כאבי הראש. סביר להניח כי כאבי הראש סיבתם אחרת. לענין הניתוח, אני מאחל לך בהצלחה.

  • + הוסף תגובה
חתך עמוק בכף היד הילה 08/10/2010 16:29
  • שלום רב! לפני מספר ימים נחתכתי בשורש כף היד. נוצר חתך עמוק הוביל אותי למיון, במיון תפרו את החתך ונאמר לי לגשת בעוד 10 ימים לקופ"ח על מנת להוריד את התפרים. למי עליי לפנות שיוריד את התפרים? האם לפני הורדת התפרים יש צורך לגשת לעוד רופא על מנת לוודא שהחתך התאחה מספיק כדי להוריד את התפרים?

  • + הוסף תגובה
חתך דר' אוריאל בן אהרן 11/10/2010 13:09
  • הילה שלום, פני לאחות המרפאה שלך. היא תוכל להסיר לך את התפרים. הצטיידי במסמך הרפואי מחדר מיון. אחות המרפאה תוכל, באם תמצא לנכון, להיוועץ עם הרופא. בברכה,

  • + הוסף תגובה
שיעול מלווה בליחה עם דימום טלי 10/10/2010 09:34
  • אבי משתעל ומוציא ליחה עם דימום הוא אושפז יומיים בבית החולים, שללו בעיה מהקיבה ובמסמך השחרור מבית החולים ציינו שזהו דימום בעקבות הומפטיזם מה זה אומר????

  • + הוסף תגובה
שיעול דר' אוריאל בן אהרן 11/10/2010 13:05
  • טלי שלום, המופטיזיס ר"ל דימום שמקורו ממערכת הנשימה העליונה\ריאות. באם לא נמצאה "בעיה" במערכת העיכול העליונה. יש לפנות לרופא\ה המטפל\ת בכדי להמשיך את הבירור במיוחד באם התסמינים נמשכים. להבנתי, בביה"ח לא הגיעו למסקנה מה הסיבה האפשרית לאירוע זה.. בברכה,

  • + הוסף תגובה
בלוטה אדמומית בבית שחי שמאל מלווה בכאב ואי נוחות שרון 06/10/2010 06:25
  • שלום ד"ר אוריאל, אני בן 38 בריא בדרך כלל, עוסק בפעילות ספורטיבית באופן סדיר. מאז שאני זוכר את עצמי משתמש בדיאודורנט ליווה אותי תחושה לא נעימה מלווה בצריבות, ולכן אני משתמש בכל מיני תחליפים טבעיים. לפני שבוע מצאתי בחו"ל דאודורנט טבעי, והתחלתי להשתמש בו, אתמול לקראת סוף יום עבודה התחלתי להרגיש כאב בבית שחי שמאל, במישוש אני מרגיש בליטה לא קטנה במרכז בית השחי, במגע היא כואבת וכמובן כל תזוזה של היד לא נעימה. אשמח לקבל את עזרתך, האם להתעלם ויעבור לבד או לפנות לקבלת תרופה כל שהיא.

  • + הוסף תגובה
בלוטה אדמומית ד"ר אוריאל בן-אהרן 07/10/2010 17:01
  • שרון שלום, לתיאורך הממצא מתאים לדלקת בלוטות הזיעה. בעגה מקצועית התופעה קרויה הידרדניטיס. בד"כ. בצורה הקלה התופעה חולפת מעליה. לעיתים נדרש טיפול אנטיביוטי. היווצרות מורסה מצריכה ניקוז כירורגי. ההמלצה הכללית היא להימנע משימוש בכל תכשיר פרספירנטי על העור ומכל סוג שהוא. אף הימנעות זו לא תמיד מסייעת במניעת התופעה שלכשעצמה שכיחה היא. עצה במקרה שלך, איך לנהוג לא מתאפשרת. ינחה אותך שיקול דעת נבון שלך האם לפנות לקבלת חוות דעת מהרופא\ה המטפל\ת. בברכה,

  • + הוסף תגובה
שברים בצלעות מיכאל 04/10/2010 23:06
  • לפני כשנה וארעה חודשים הייתי מעורב בתאונת דרכים כרוכב אופנוע. כתוצאה מכך סבלתי משבר בעצם הבריח ושישה שברים בצלעות, צלעות 2-7 (כל הפגיעות בצד שמאל מלפנים). את השברים בצלעות זיהו בעזרת מיפוי עצמות, בב"יח איכילוב, שאותו ביצעתי כ-15 ימים לאחר התאונה, ומכיוון שבמספר צילומי רנטגן לא נראו שברים. השאלה שלי היא האם אמינות בדיקת מיפוי עצמות היא פחותה משל צילום רנטגן? האם הפרכת התוצאות של מיפוי היא אפשרית? (כיוון שאין בידכם את הצילום אני רק אתאר שניתן לראות קליטה פתולוגית בקלוויקולה וישירות מתחתיה עוד 6 קליטות בצלעות 2-7 בצורת קשת לשמאל). ודבר נוסף, האם ניתן לזהות סימני איחוי לאחר תקופת הזמן המדוברת (בבדיקת רנטגן)? והאם על סמך זה ניתן לקבוע בוודאות כי היה שבר? תודה מראש על תשובתך מיכאל

  • + הוסף תגובה
שברים בצלעות ד"ר אוריאל בן-אהרן 05/10/2010 18:12
  • מיכאל שלום, לעיתים בסמיכות לאירוע לא ניתן לאבחן שברים בצלעות באמצעות צילום רנטגן. באם קיים חשד קליני לשברים בצלעות, מיפוי עצמות יכול לסייע באבחון. בנסיבות שתיארת לא מתקבלת על הדעת הפרכתם של תוצאות המיפוי. כמובן שניתן לזהות סימני איחוי של השברים בצלעות מאוחר יותר בצילום רנטגן מכוון. מה הטעם בכך? למצב רפואי זה, אין השלכה רפואית מאוחרת . בברכה,

  • + הוסף תגובה
אבחון טחורים גיל 01/10/2010 16:51
  • האם כל כירורג עוסק גם באבחון טחורים או שצריך ללכת לפרוקטולוג? האם יש צורך במכשיר רקטוסקופ בשביל האבחון?

  • + הוסף תגובה
טחורים דר' אוריאל בן אהרן 03/10/2010 13:30
  • גיל שלום, ניתן לפנות לכל רופא כירורג. אבחון של טחורים פנימיים כרוך בבדיקת אנו-רקטוסקופיה. בברכה,

  • + הוסף תגובה
כירורגיה פלסטית - הורדת נקודת חן אריאל 01/10/2010 17:17
  • שלום רב, לפני כשבועיים, בתאריך 20.9.10, הורדתי נקודות חן באופן כירורגי: ברגל ובגב. נראה כי ברגל הנקודה אכן התייבשה והמוגלה עומדת ליפול. השאלה שלי היא בקשר לנקודת חן בגב: יש לי רצועה לגב ואני לובש אותה רוב הזמן, מה שחוסם את מעבר האוויר לאזור שבו הורדתי את נקודת החן ו"חונק" אותו. עקב כך, נקודת החן בגב די טרייה, יותר מאשר ברגל והיא עדיין לא התייבשה ובכל פעם שטיפה נוגעים בה (באזור מסויים) היא מתחילה לכאוב... מכיוון שאני שוחה, אמרו לי שאסור לי לשחות שבועיים על מנת שלא יווצר זיהום עקב מי הכלור שבבריכה. השאלה שלי היא כזאת: 1) האם זה שהאיזור שבו הורדתי את נקודת החן ברגל התייבש, זה אומר שהאזור לא יזדהם אם הוא יבוא במגע עם מי בריכה (כלור)? 2) האם זה שהאזור שבו הורדה לי נקודת החן בגב עדיין טרי, זה אומר שאני לא יכול לשחות כי יכול להיות שיתפתח שם זיהום? האם אני יכול לשחות ולאחר מכן לחטא את המקום ביוד או שישנו פתרון אחר? שאלה נוספת: מה אני אמור לעשות כדי לתת לנקודת החן בגב להגליד: מצד אחד אני צריך להיות עם החגורה של הגב 23 שעות ביממה ומצד שני זה שאני איתה, זה אומר שהיא חונקת את האזור הטרי בגב וככה זה לעולם לא יגליד. כיצד אני יכול לאזן בין שני הדברים? אשמח לתשובתך, אריאל

  • + הוסף תגובה
נקודת חן דר' אוריאל בן אהרן 03/10/2010 13:28
  • אריאל שלום, מגע של פצעי ניתוח עם מים או מי כלור אינו אמור להשפיע כלל. באם עברו שבועיים ואין זיהום בפצעי הניתוח, הסבירות לזיהום פצע היא אפסית. הפצעים יגלידו. תהיה סמוך ובטוח. תתענין אצל כירורג פלסטי, מה הם המאפיינים הפתולוגיים של נקודות החן שהוסרו לך. בברכה,

  • + הוסף תגובה
לפרוסקופיה עידן 29/09/2010 23:20
  • שלום . האם אוכל לקבל קצת מידע על לפרוסקופיה שנעשית למניעה של רפלוקס , אינפורמציה כמו מי מבצע את הניתוח ? כירורג או גסטרואונטרולוג ? אחוזי הצלחה של הניתוח ? עוד דברים חשובים לדעת ? בנוסף , ראיתי שיש הסתייגות מסוימת מניתוח זה ושישנה הסתייגות מרופא מסוים שמבצע ניתוחים אלו . אם ניתן לשפוך מעט אור על המתרחש היום אודה מאוד .

  • + הוסף תגובה
לפרוסקופיה דר' אוריאל בן אהרן 30/09/2010 13:42
  • עידן שלום, ההחלטה לנתח תלויה בחומרת הרפלוקס. רפלוקס של תוכן קיבתי לושט גורם לדלקת של הושט בחומרה משתנה. האבחון נעשה ע"י רופא גסטרואנטרולוג במהלך בדיקת הגסטרוסקופיה. ניתן וצריך להציע טיפול בתרופות כדי להקל על התסמינים, טרם ההמלצה על פתרון ניתוחי. במידה ומדובר בדלקת קשה של הושט עם תסמינים המאפיינים רפלוקס או החמרה קלינית למרות הטיפול התרופתי אזי יש מקום להציע ניתוח אנטי רפלוקס. הניתוח נעשה היום בגישה הלפרוסקופית. מחד, הניתוח אינו מסובך, מאידך הניתוח אינו נטול סיכונים. ההחלטה לנתח חייבת להיות מבוססת הייטב ורצוי שיהיו שותפים לה גם רופא גסטרואנטרולוג וגם רופא מנתח. ככלל, הצורך בניתוח כזה אינו שכיח, מכאן ניתן להבין את ההסתייגות של הרופא המנתח מניתוח זה. בברכה,

  • + הוסף תגובה
כירורגיה פלסטית - קעקוע רפואי נועה א. 28/09/2010 23:08
  • שלום, אני מתעניינת באפשרות לקעקוע רפואי על צלקת ישנה שלי. עברתי ניתוח לב בגיל צעיר (אני בת 29), ויש לי צלקת בצורת Y על החזה.היא בגובה העור ובהירה למדי, אך מגבילה אותי מכיוון שאני נבוכה לחשוף אותה (היא נראית לעין היטב). האם יש אפשרות לקעקוע רפואי עליה? האם זה עשוי להחמיר את המצב? האם יש מישהי/ו מומלץ ללכת אליה/ו? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
קעקוע פלסטי דר' אוריאל בן אהרן 30/09/2010 13:32
  • נועה שלום, ניתן לבצע קעקוע רפואי. כירורג פלסטי עוסק בכך. פני בפשטות לכירורג פלסטי בקופ"ח אליה עד שייכת. אני מאמין שהוא יידע להנחות אותך. בברכה,

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום כירורגיה כללית

הצטרפו לאינדקס הרופאים!