עמוד הבית > פורומים > נפרולוגיה

פורום נפרולוגיה

פרופ' יוסף חביב

פרופ' יוסף חביב
תפקידים פעילים:מנהל מחלקת נפרולוגיה ולחץ דם במרכז הרפואי אוניברסיטאי סורוקה.פרופ' חבר בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת בן גוריון.יו"ר ועדת בחינות והתמחות בנפרולוגיה ולחץ דם באיגוד הישראלי לנפרולוגיה ולחץ עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
בדיקות שתן יוסע 11/11/2019 01:03
  • שלום יש לי בדיקה שכל הזמן משתנה 365 CREATININE- U SAMPLE MICROALBUMIN-U SAMPL 18 MICROALBUMIN/CREAT 5 הבדיקה הראשונה כל הזמן מתנדנדת מה הסיבה

  • + הוסף תגובה
בדיקת שתן פרופ' יוסף חביב 12/11/2019 06:54
  • הבדיקה תקינה. המדד הראשון תלוי בכמות הנוזלים בגוף..

  • + הוסף תגובה
תוצאות בדיקת שתן רגילה +איסוף שתן אתי 10/11/2019 14:48
  • שלום רב שמי אתי ואני בת 55 שנים ההמוגלובין AC1 בבדיקת דם הוא:6.4 ויש לי כבד שומני במידה נכרת GGT-92 עשיתי איסוף שתן 24 שעות והתוצאה : PROT.ELECTROPAHOR-U -PHYSIOLOGICALתוצאה נפח:2,900. בבדיקת שתו רגילה : microalbumin-u samp-מתחת לסף רגישות creatinine-u sample -62.2 mg/dl microalbumin/creat -לא ניתן לחישוב אודה לתשובתך במיוחד לגבי איסוף השתן שבכלל לא ברור

  • + הוסף תגובה
בדיקת שתן פרופ' יוסף חביב 10/11/2019 14:57
קלציום נמוך בשתן 24 שעות מייק 03/11/2019 18:12
  • שלום, לאחר תקופה ממושכת של קריאטנין בדם בערך של 1.3 (יציב לאורך שנים), נשלחתי לבדיקת איסוף שתן 24 שעות. היקף האיסוף הוא: 3800. להלן התוצאות: ======================= CALCIUM- URINE 24h - 38mg24HR ערך תקין 100-250 CALCIUM- U SAMPLE - 1mg/dl CREATININE- U 24h - 1925mg/24hr ערך תקין 800-2000 CREATININE- U SAMPLE - 50.7mg/dl MICROALBUMIN- U 24h - לא ניתן לחישוב MICROALBUMIN-U SAMP - מתחת לסף רגישות PHOSPHORUS- U 24h - 833mg/24hr ערך תקין 400-1300 PROTEIN- URINE 24h - 118mg/24hr ערך תקין 0-150 UREA- URINE 24h - 23mg/24hr ערך תקין 26-43 URIC ACID- URINE 24h - 479mg/24hr ערך תקין 250-750 POTASSIUM- U SAMPLE - 25mEq/L SODIUM-URINE SAMPLE - 49mEq/L POTASSIUM- URINE 24h - 94mEq/24hr ערך תקין 25-125 SODIUM- URINE 24h - 185mEq/24hr ערך תקין 40-220 PHOSPHORUS- U SAMPLE - 22mg/24dl PROTEIN- U SAMPLE 3.1mg/dl UREA- URINE SAMPLE - 605mg/dl URIC ACID- U SAMPLE - 12.6mg/dl ====================== במקביל בוצעה בדיקת שתן כללית שיצאה תקינה לחלוטין. ====================== קלציום בדם יצא : 9.99mg/dl ערך תקין 8.5-10.5 ====================== ויטמין D יצא 81.9nmol/L ערך תקין 75-250 ====================== PTH יצא 25.1pg/ml ערך תקין 4.6 - 38 ====================== מבקש לברר בעיקר את משמעות ההפרשה הנמוכה של הקלציום בשתן. האם מסוכן? מבקש לציין שלוקח אומפרדקס 10 מג על בסיס יומי, וויטמין D תודה

  • + הוסף תגובה
קלציום בשתן פרופ' יוסף חביב 04/11/2019 13:22
  • הבדיקה תקינה. לגבי אומפרדקס- לבדוק מגנזיום בדם לודא שלא נמוך ולא קשור לקלציום בשתן.

  • + הוסף תגובה
בן 14 - קריאטנין חורג נועה 03/11/2019 20:01
  • הבן שלי בן 14, ספורטאי תחרותי, בריא בד"כ. בבדיקה שגרתית, ערך הקריאטינין שלו עמד על 0.95 - סומן כחריג ע"י המעבדה, ובבדיקה חוזרת כעבור שבוע ערך הקריאטינין עמד על 0.92. בדקית שתן - פרוטאין 10mg/dl, Urobilinogen - normal וכל השאר - נגטיב. PH-5.5 קראתי קצת וראיתי שיש מקומות שערכי הקריאטינין הלא תקניים שלהם מתחילים מ-1.4. שאלותיי - האם יש סקאלה נפרדת למדידת קריאטינין לנוער, ואם כן מהי? האם ערך אבסולוטי של 0.95-0.92 נחשב כגבוה? לאחרונה הוא העלה מסת שריר, אבל לא ברמת body builder - האם יכול להיות לכך קשר? איזה המשך בירור מומלץ מכאן?

  • + הוסף תגובה
ילדים פרופ' יוסף חביב 04/11/2019 13:20
צמח שן הארי אתי 31/10/2019 17:03
  • שלום האם צמח שן הארי יכול להיות בעייתי עבור חולי דיאליזה ( שחולים גם בסרטן)? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
צמחי מרפא פרופ' יוסף חביב 31/10/2019 20:01
  • ראשית תרופה או צמח שלא הוכחו לא מומלצים. שנית, לעתים צמחי מרפא יכולים להפריע לםעולת תרופות. שלישית יש לברר תכולת אשלגן של הצמח.

  • + הוסף תגובה
מיפוי כליות לתינוק אלה ח 27/10/2019 13:33
  • אשמח לעזרה בהבנת תוצאות מיפוי הכליות של התינוק שלנו, בן 4 חודשים: בוצע מיפוי DMSA. מודגמת HORSESHOE, ללא פגמי קליטה. קליטה יחסית של החומר (ממוצע גיאומטרי): ימנית - 45% שמאלית- 55%. אין עדות לצלקות בשתי הכליות. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
מידע נוסף על עבר התינוק אלה ח 27/10/2019 14:07
  • אציין שלתינוק היתה דלקת בדרכי השתן לפני חודשיים. מטופל מאז באנטיביוטיקה מונעת. בציסטוגרפיה נמצא רפלוקס בדרגה 1-2 מימין, מעבר לזה שלפוחית תקינה, שופכה תקינה, התרוקנות תקינה. נטען באולטרסאונד ראשוני בבית חולים, בזמן הדלקת, שיש מערכת מאספת כפולה בשמאל. אשמח להבין את תוצאות המיפוי, וכמו כן איך היית ממליץ לפעול הלאה מבחינת טיפול. תודה.

  • + הוסף תגובה
רק למבוגרים פרופ' יוסף חביב 27/10/2019 15:14
  • נפרולוגית ילדים הינה תחום אחר -יעוץ רק על ידי נפרולוג ילדים

  • + הוסף תגובה
נפרולוג ילדים אלה ח 28/10/2019 07:38
  • אוקי תודה. האם יש פה בפורום נפרולוג ילדים שניתן להתייעץ איתו? פשוט התור לנפרולוג שלנו עוד רחוק.

  • + הוסף תגובה
בדיקות לאבחון רמי 21/10/2019 23:04
  • שלום רב, איזה בדיקות מומלצות/נחוצות בשלב ראשון לאבחון יסודי שמטרתו לשלול אי ספיקת כליות? יש את המחלה אצל קרובי משפחתי. תודה מראש

  • + הוסף תגובה
בדיקות פרופ' יוסף חביב 21/10/2019 23:16
  • בדיקות הסקר לזהות מחלת כליה הן קראטינין ואוראה בדם, ובהתאם חישוב קצב סינון כליתי, בדיקת שתן לחלבון ודם ואולטראסאונד כליות

  • + הוסף תגובה
שאנט דיאליזה אני 21/10/2019 10:23
  • שאלתי כאן בפורום כמה פעמים אבא מטופל בהמודיאליזה כבר 6 חודשים מזה כשלושה חודשים דרך שאנט ביד ימין אושפז שלוש פעמים עקב זיהום מהקטטר(סטף אורוס). השתחרר מאשפוז אחרון ב 18.9 אבל כל הזמן עם כאבי גב. חזר לביח לפני 5 ימים לאחר חום גבוה והתגלה סטף בדם. אתמול עשו ct ומיפוי עצם ו ct הראה דיסקיטס בגב. היום בבוקר בדיאליזה הרגילה שלו פתאום אין רטט בשאנט בכלל. האם זה קשור לזיהום? או אולי לחומר שהוזרק לו בבדיקת מיפוי העצם? האם אפשר לנסות לפתוח או שמא זה ‘אבוד’?

  • + הוסף תגובה
שאנט סתום פרופ' יוסף חביב 21/10/2019 23:15
  • אין קשר בין שאנט סתום למיפוי עצמות. שאנט שנסתם לרוב מצריך נסיון פתיחה והרופאים המטפלים דואגים לכך. לעתים בזמן זהום פעיל מחכים קודם מספר ימים עם טיפול אנטיביוטי.

  • + הוסף תגובה
טיפול בהליקובקטר וכליות ליאת 18/10/2019 10:20
  • הי, יש לי את חיידק ההליקובקטר ונתנו לי מספר אנטיביוטיקות לטיפול בו, אני נוטלת כבר 5 ימים אך לא חשבתי להגיד לרופא על מינון. יש לי כליה אחת שקטנה יותר מהרגיל לכן התפקוד שלה הוא פחות מכליה רגילה (T.small kidney atrophy). אני נוטלת: מוקסיויט 500מיליגרם 2 כמוסות,נקסיום 40 טבלית1, קארין 500 טבלית 1, פלאג'יל 250 2 טבליות. (כל המינונים הנ''ל פעמיים ביום) אשמח לדעת האם תקין כיוון שכל מרפאות של כללית לנפרולוגיה סגורות עד יום שלישי וביום שלישי כבר אסיים את הטיפול תודה רבה!!

  • + הוסף תגובה
מינון תרופות פרופ' יוסף חביב 18/10/2019 15:47
  • בהנחה שהתפקוד הכליתי איננו מופחת משמעותית (.כליה אחת טובה מספקת תפקוד כליתי סביר ) , אין צורך בשינוי במינון התרופות הנ''ל.

  • + הוסף תגובה
ויטמינים, תוספי תזונה א 15/10/2019 20:30
  • האם ניתן לקחת תוספי תזונה וויטמינים כחלק מטיפול שמירה על הכליות במקרה של אי ספיקת כליות בינונית-קלה, כגון ויטמין b6, כורכומין, תה סרפד ? האם יש אחרים שאתה ממליץ עליהם?

  • + הוסף תגובה
תוספי מזון פרופ' יוסף חביב 17/10/2019 17:44
  • כעקרון לא מומלץ לקחת תוספי מזון בחולי כליות. יש לטפל ספציפית בחסרים לפי הנחיות נפרולוג או דיאטנית נפרולוגית.

  • + הוסף תגובה
שתיית מים - חולה כליות כרוני יוסי 15/10/2019 18:48
  • שלום רב, אבי חולה כליות כרוני (קריאטינין 2.7) על רקע סוכרת. כמה כוסות מים מומלץ לשתות ביום. נראה לי שהוא שותה יותר מדי... תודה מראש

  • + הוסף תגובה
שתיה פרופ' יוסף חביב 17/10/2019 11:35
  • שתית מים היא ענין אינדיבידואלי ותלוי בין השאר במאזן הנוזלים, הנטיה לאבני כליה, ברמת הנתרן בדם ובתרופות. לכן לא ניתן לתת המלצה גורפת לחולי כליות.

  • + הוסף תגובה
עזרה בפעינוח בדיקת שתן 24 מיה 13/10/2019 10:14
  • שלום רב, ביצעתי בדיקת איסוף שתן 24 שעות לבדיקת הכליות אודה לעזרה בפיענוח תודה מראש PROTEIN- URINE 24 99 mg/24h UREA- URINE 24h 25 g/24hr CREATININE- U 24h 1188 mg/24h CREATININE- U SAMPLE 63.9 mg/dl POTASSIUM- U SAMPLE 31 mEq/L SODIUM-URINE SAMPLE 86 mEq/L POTASSIUM- URINE 24h 59 mEq/24hr SODIUM- URINE 24h 161 mEq/24hr PROTEIN- U SAMPLE 5.3 mg/dl UREA- URINE SAMPLE 1362 mg/dl הערות לבדיקות PROTEIN- URINE 24h ערכי ייחוס - במצב מנוחה

  • + הוסף תגובה
איסוף שתן לחלבון פרופ' יוסף חביב 13/10/2019 11:07
  • ככלל הבדיקה תקינה ובפרט הפרשת החלבון בשתן תקינה

  • + הוסף תגובה
אי ספיקת כליות אאא 10/10/2019 16:46
  • מזה שנתיים ישנה ירידה בתפקודי כלייה שלי. קריאטינין 1.13 אוראה 37 cct 56.7, asl-0 תקין. חלבון איסוף שתן 298 מ"ג. המצב מזה כשנתיים יציב. בשלב זה במעקב ללא טיפול. מודאגת מאוד. לאן זה מוביל?

  • + הוסף תגובה
תפקוד כליות יציב פרופ' יוסף חביב 11/10/2019 13:49
  • כמובן שרק רופא הכליות המטפל שבידיו כל הנתונים יכול להעריך את מצבך הבריאותי אבל ככלל ניתן לומר שכאשר תפקוד כליות הינו יציב במשך שנתיים ומעל 45 מל לדקה (מקביל לאחוזים) וכמות החלבון בשתן קטנה ויציבה, רוב הסיכויים הינם לא להגיע לעולם למצב של צורך בדיאליזה.

  • + הוסף תגובה
לקיחת פוסיד למטופל דיאליזה אסתי 07/10/2019 16:00
  • שלום אמא שלי עושה דיאליזה קרוב ל4 חודשים וכעת כבר הפסיקה לתת שתן. רציתי לשאול האם מקובל לקחת פוסיד במקרה כזה ? והאם פוסיד יכול עדיין לעזור כדי לתת שתן ואם יתכנו איזה שהן תופעות לוואי של בעקבות כך? תודה רבה על העזרה וחתימה טובה .

  • + הוסף תגובה
פוסיד פרופ' יוסף חביב 08/10/2019 08:49
  • אפשר לקחת פוסיד על ידי מטופלי דיאליזה. היתרון שלעתים יש תגובה שמאפשרת הפרשת שתן והקטנת צבירת נוזלים. החסרון שצריך מנון גבוה שעלול עם הזמן לפגוע בשמיעה.

  • + הוסף תגובה
אגן כליב גדוש רוחב 1 סמ הילה 05/10/2019 21:57
  • שלום רב בני בן ה6 הופנה לאולטרסאונד כליות לאחר שהתלונן על כאבי גב וכאבי בטן בus נצפה אגן כליה גדוש מורחב 1 סמ מה זה אומר האם זה הרחבה משמעותית והאם יש צורך בהתערבות כירורגית במקרים כאלו??

  • + הוסף תגובה
אולטראסאונד ילדים פרופ' יוסף חביב 06/10/2019 07:04
  • פורום זה נועד לרפואת כליות למבוגרים בלבד. ילדים זו התמחות נפרדת ויש לפנות לנפרולוג ילדים.

  • + הוסף תגובה
בדיקת IgA בועז 05/10/2019 00:29
  • בבדיקה שעשיתי לאחרונה התקבלה התוצאה 476.9. התוצאה מעל טווח הנורמה. מה המשמעות של התוצאה? תודה

  • + הוסף תגובה
Iga פרופ' יוסף חביב 05/10/2019 08:48
  • אם הבדיקה נשלחה לבירור דם או חלבון בשתן, אין לבדיקה משמעות. היא לא תומכת ולא שוללת נפרופתיה מסוגIgA מכיוון שהבעיה היא בשייר סוכר על הנוגדן ולא ברמת הנוגדן בדם אין דרך לאבחן מחלה זו פרט לביופסית כליה אבל בחלק גדול מהמטופלים אין אינדיקציה לביופסיה ולכן יש רק הנחת עבודה של הנפרולוג.

  • + הוסף תגובה
תוסף מגנזיום אילן 30/09/2019 17:27
  • שלום פרופסור חביב, מזה שנים רבות רמת הקריאטנין בבדיקות דם מעט גבוה(1.2-1.3),בעבר נאמר לי שעקב הגודל הפיזי שלי(1.95 מ גובה,110 קג)זו תופעה נפוצה אצל אנשים גדולים.שאלותי: 1.האם הנושא הנ"ל אכן מוכר 2.אני צורך תוסף מגנזיום ציטראט (200 מ"ג)באופן יומי,האם זה יכול להיות בעייתי לעליות תודה ושנה טובה

  • + הוסף תגובה
מגנזיום פרופ' יוסף חביב 30/09/2019 17:54
  • אכן כשמימדי הגוף גדולים זה משפיע על רמת הקראטינין בדם. כאשר התפקוד הכליתי שמור אין מניעה מנטילת מגנזיום.

  • + הוסף תגובה
תוסף מגנזיום אילן 30/09/2019 17:29
כושר שחר 26/09/2019 21:09
  • שלום אני בן 38 סובל מאי ספיקת כליות כבר 11 שנים די יציב בבדיקות שאני עושה אחת לחצי שנה בדרך כלל שומר על כושר יותר הליכות וריצות בתקופה האחרונה כחודש וחצי התחלתי לרכב על אופני שטח מאוד אהבתי את הספורט הזה התחברתי לקבוצה שרוכבת בשבתות רציתי להכנס לכושר והתחלתי לרכב במהלך השבןע כ3 פעמים כל פעם כ25 ק"מ נכנסתי לכושר מהר והתחלתי לרכב במהירות גבוהה לפני שבוע עשיתי בדיקות יש לציין שזה היה יום אחרי אימון רכיבה התוצאות של הקראטנין קפצו מ2.1 ששנים אני שם ל3 תפקוד הכלייה ejfr ירד מ35 ל25 אני נורא מבוהל מזה אומנם דיברתי עם הנפרולוג שלי שאמר שסביר להניח יש קשר לכושר ומבקש להפסיק ולעשות בדיקות חוזרות עדיין לחוץ תודה

  • + הוסף תגובה
כושר פרופ' יוסף חביב 28/09/2019 14:52
  • אכן השרירים הינם מקור לקראטינין ולכן יש לבדוק גם אוראה. אך יש לזכור כי חולי כליות רגישים במיוחד לנזק חריף נוסף לכליות. יש להימנע בחולי כליות ממאמץ קיצוני בוודאי בתנאי חום והתיבשות ובנוכחות חלק מהתרופות הניתנת לחולי כליות. ניתן לבצע מאמץ מתון עם הפסקות למנוחה ולשתיה.

  • + הוסף תגובה
המשך שחר 28/09/2019 15:39
  • ייתכן שבזמן קצר גרמתי נזק לכלייה או שזה יחזור למדדים הקודמים ואני צריך לעשות שינוי כיוון עם הספורט הזה

  • + הוסף תגובה
תזונה לחולה דיאליזה אתי 27/09/2019 01:21
  • שלום רציתי לדעת האם זה נכון שתזונה טבעונית עדיפה אצל חולי דיאליזה ושחלבון מן החי יחמיר את מצב הכליות? תודה

  • + הוסף תגובה
תזונה פרופ' יוסף חביב 28/09/2019 14:45
  • להגבלת בשר אדום יש יתרונות פוטנציאליים בתקופה של תחילת מחלת הכליה הכרונית עם גורמי הסיכון השכיחים של סכרת עודף משקל יתר לחץ דם ודיסליפידמיה. לעומת זאת במטופלי דיאליזה ברובם יש סיכון לתת תזונה ולכן לא מומלץ על הגבלת חלבון אך יש לבחור חלבון דל זרחן.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום נפרולוגיה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!