רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
דר' לודמילה ציפורין דר' לודמילה ציפורין
סגנית מנהל מחלקה פנימית ב' ביה"ח העמק. קרא עוד

פורום ראומטולוגיה

פרופ' משה טישלר

פרופ' משה טישלר
פרופ' משה טישלר מומחה לראומטולוגיה ורפואה פנימית, מנהל מחלקה פנימית ב', במרכז הרפואי אסף הרופא. תחום עיסוק עיקרי: מחלות עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • בדיקת p-anca
  • שלום
  • 20/01/2019 10:49
  • בהמשך להפניה לבדיקת p-anca. התקבלו התוצאות כלהלן: ANTI-MYELOPEROXIDASE <0.2 וזו התוצאה גם ל- ANTI PROTEINASE 3 . אנו מבינים שזה תקין. אבל האם זוהי תוצאת בדיקה של p-anca?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה
  • שלום
  • 20/01/2019 11:53
  • Hypereosinophilic syndrome
  • יהושע
  • 19/01/2019 22:35
  • אשמח להסבר מה היא בדיוק התסמונת הזאת, כיצד ניתן להכריע חד משמעית שאדם סובל ממנה, ומה דרכי הטיפול. קע קצר, לאבי שיחי' היה שילוב של פריחה בגפיים תחתונות + קוצר נשימה במאמץ. בבדיקת אקו מצאו שהמסתם המיטראלי נהרס, אך שילוב של הרבה תרביות דם וכו' העלה חשד לההיפראאאוזנופיליה. כאמור, אשמח לשפיכת אור על הנושא.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות דם
  • ירון
  • 16/01/2019 09:33
  • שלום ביצעתי בדיקות דם ויש מספר ממצאים שנראים חשודים, האם יש חשד למחלה כלשהי על סמך ה-ANA הגבוה וה- ANTI HISTONE החיובי? בתודה מראש שם הבדיקה תוצאה ANA TITER 1:160=<חיובי ANA PATTERN Homogenous ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Negative DNA (ds) Ab 2 IU/ml ANTICENTROMERE Ab <0.2 SSA <0.2 SSB <0.2 Sm (anti Smith Ab) <0.2 RNP <0.2 Scl-70 Ab <0.2 Anti Jo-1 Ab <0.2 CHROMATIN <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2 SSA-52 <0.2 SSA-60 <0.2 SmRNP <0.2 RNP 68 <0.2 RNP A <0.2 ANTI HISTONE 2.01 Units

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות דם
  • ירון
  • 16/01/2019 09:50
  • בדיקות דם
  • ירון
  • 16/01/2019 22:02
  • שלום משה בנוסף בוצעו שתי בדיקות נוספות Crp 0.27 Rf קטן מ-10 אני בן 37 בריא בדר"כ והבדיקה בוצעה בגלל כאבי גב תחתון .. מה אפשר ללמוד מהבדיקות הנוספות? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות דם
  • ירון
  • 17/01/2019 01:18
  • רעד בגוף ופרדניזון
  • יעל
  • 15/01/2019 22:18
  • שלום, אני נוטלת פרדניזון בערך 5 חודשים על רקע כאבי פרקים. המינון החל ב10 מג, עלה ל20 וכעת עומד על 10 וירד עד להפסקה מלאה. בשבועיים האחרונים מרגישה רעד מינימלי בכפות הידיים ובזרועות. שאלתי את הראומטולוג ולדבריו עשוי להיות קשר לפרדניזון. לא סבלתי מכך בעבר. האם הרעד צפוי לחלוף בגמר הטיפול בפרדניזון? כמה זמן ייקח לתופעה לחלוף? העניין מאד מטריד אותי. תודה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקות דם
  • ירון
  • 15/01/2019 20:03
  • להלן תוצאות הבדיקה
  • ירון
  • 15/01/2019 20:14
  • הבדיקה ANA TITER תוצאה 1:160=<חיובי תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה ANA PATTERN תוצאה Homogenous תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה ANTINUCLEAR Ab_(ANA) תוצאה Negative תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה DNA (ds) Ab תוצאה 2 IU/ml תוצאה לעומת טווח הנורמה 0 סמן - ערך תקין 2 6 שם הבדיקה ANTICENTROMERE Ab תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה SSA תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה SSB תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה Sm (anti Smith Ab) תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה RNP תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה Scl-70 Ab תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה Anti Jo-1 Ab תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה CHROMATIN תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה RIBOSOMAL P Ab תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה SSA-52 תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה SSA-60 תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה SmRNP תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה RNP 68 תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה RNP A תוצאה <0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה ANTI HISTONE תוצאה 2.01 Units תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.00 0.99 סמן - הערך מחוץ לטווח 2.01 לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה הערות לבדיקות ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Multiplex מבוצע בשיטת 1/1/12החל מ ANTI HISTONE ערכי ייחוס ניסיונים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול ברמיקייד
  • ורד
  • 15/01/2019 15:14
  • היי, אני מטופלת ברמיקייד עקב מחלת סרקואידוזיס בריאות (לקחתי מס תרופות לפני שלא עזרו ), אני נמצאת כבר 8 חודשים תחת טיפול לפני כחודשיים בדיקת ANA יצאה חיובית 1:160 התבקשתי להוסיף מטרוטקסט ולעשות שוב בדיקות דם ושוב יצא ANA חיובי 1:80 (נמוך יותר) האם אני מפתחת מחלה אוטואמונית ? או שז בגלל הטיפול ברמיקייד? בנוסף בחודש האחרון יש לי כאבים בכתף שמאל (תנועה מגבלת ) האם שייך?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רמיקייד
  • ורד
  • 15/01/2019 15:47
  • טיפול בדלקת פרקים - בי קיור לייזר
  • ישראלה
  • 11/05/2016 09:59
  • שלום וברכה אימי אובחנה עם דלקת פרקים חריפה (בת 70 ) וסובלת מכאבים קשים אך לצערי יש לה אלרגיה למגוון גדול של משכחי כאבים ומגיבה עם ת. לוואי קשות לתרופות נרקוטויות(שניתנות כחלופה לשאר שאלרגית להם- ממשפחת הוולטרן אופטלגין וכו) שאלתי האם המכשיר שמקבל פירסום נירחב ה"בי קיור לייזר" יעיל פה אנחנו אובדי עצות ומחפשים פיתרונות לסיבלה אם כן אשמח לדעת מה אחוזי ההצלחה שלו בדלקות אלו (מאחר והוא יקר מאד) תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בי קיור לייזר
  • קונג'י
  • 08/07/2018 14:07
  • לא שמעתי בקולו של חבר וקניתי. השתמשתי במשך חודש והחזרתי לחברה. לא עזר ולא הפחית שום כאב. סתם גימיק יקר מאד שדואגים לקדמו בעזרת אנשים כמו מיקי ברקוביץ'. בקיצור, לא יותר מפנס כיס עם צד דיגיטלי- חבל על הכסף!!! ראו הוזהרתם!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי גב תחתון - ברכיים
  • מעיין
  • 14/01/2019 18:25
  • אבי בן 70+ חלה במחלת אפלה סינדרום, קרישות יתר - סובל מכאבי גב תחתון כאבי ברכיים -קרישות יתר ועוד כאבים סביב עמוד השידרה בואכה לחוליות תחתון L4+5' AK , התבקשתי על ידו לבדוק את יעולות המכשיר - במצב הרפואי שלו- נמסר לי על ידי מכר שעלות מכשיר זה יקר שימוש ניסיון למשך חודשיים עולה 20% מערך המכשיר , יוצא שהנזק מגודל האכזה מגודל הציפייה , הייתי מבקש תגובה או חוות דעת לכבי שימוש "במכשיר מבטיל זה "

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים בכף הרגל
  • יעל
  • 13/01/2019 01:22
  • שלום! לפני כחודש נעלתי מגף לא נוח ומאז הרגשתי כאב בעצם השמאלית ליד הבוהן של כף רגל ימין,נהיה בליטה כזאת מאוד רגישה שכל פעם שאני מכניסה את הרגל לנעל זה כואב, רופא משפחה היפנה אותי לאורטופד והוא טען שזה הלוקס ולגוס(וכנראה אצתרך ניתוח) הוא אמר לי לשים סיליקון בין הבוהן לאצבע שלידה, זה מאוד לא נוח ועדיין לא פתר את הבעיה,יש עדיין בליטה(כמין שלפוחית) זה נראה כמו דלקת ומה שמלחיץ שגם בצד השני בצד ימין של אותה כף רגל העצם נהיתה אדומה וקצת בולטת (לאחר שיעור זומבה שנעלתי נעלי ספורט) אני ממש לא יודעת מה לעשות כי זה לא משתפר ואולי זה לא הלוקס ולגוס אלא דלקת(רופא אחר נתן לי כדורי בטרן נגד דלקת ולקחתי 10 ימים ולא עזר, אורטופד אחר נתן לי משחה היקומיצין ששמתי 4 ימים וגם לא עזר) אני ממש אובדת עצות(חוששת שלא אבחנו את הבעיה) מה אעשה?? אשמח לתשובה תודה רבה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קפילורוסקופיה שאינה תקינה.
  • לביאה
  • 11/01/2019 20:31
  • שלום לך דוקטור. בעקבות כאבי בטן חזה וגב מזה תקופה ארוכה נשלחתי להרבה מאוד בדיקות.( לאורך השנים) ברקע: apla , לפעמים ana חיובי לפעמים לא.crp גבוה כל הזמן.6. 7. אני במעקב ראמטולוגי. נשלחתי לבדיקת הציפורניים הנל, והיא יצאה לא תקינה. מראה של דלקת כלי הדם. ( למרות שבדקו את זה בסיטי שנה שעברה ושללו.) נכון לעכשיו-אין אבחנה, אך רוצים לשלול וסקוליטיס בבטן והחזה ונשלחתי לבדיקת mra. האם לדעתך, בדיקת הקפילורוסקופיה יכולה להעיד על אבחנה מאירת-דעת בהקשר שח כאבי בית חזה בטן עליונה ? ( כאמור, 4 שנים. עשיתי כמעט כל בדיקה אפשרית. כל mri, ct בטן סטרנום גב בית חזה mre,מיפוי עצם, גסטרו וקולו' - ועוד ועוד. ) לא מצליחים לשים את היד על אבחנה לכאבים שלי. עלתה השערה של תסמונת סאפו. ירד מהםרק עקב חוסר תגובתיות לפמידרונט. האם יש לך הארה עבורי? כיוון כל שהוא שיוכל לסייע לי? הכאב הוא כמו מחוך לוחץ וסוגר בבית החזה ובטן עליונה,עם גב עליון. תודה רבה...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוגדני lac חיוביים וכאבי ידיים ורגליים
  • אחת
  • 11/01/2019 17:34
  • מעל שנה עם כאבי רגליים (כפות רגליים, אצבעות הרגליים, שוקיים, ברכיים) וכאבים בידיים בעיקר בכפות הידיים. אין נפיחות אבל יש קשיון וכאבים קשים. עור אדמומי מדי פעם. חוסר יציבות, חולשה. מדדי דלקת מוגברים מעל שנה (crp 2-4 שקיעת דם 34-60, wbc 13-17 טסיות גבוהות מעט -450-600). אנא היה חיובי נמוך עם אנטי דנא גבוה (80) ואחר כך שלילי. נוגדנים אחרים שליליים. מלבד אנטי מיטוכנדיראל חיובי ונוגדני lac שהיו חיוביים פעמיים במרווח זמן. יש דילמה בין הרופאים האם מדובר במחלה נוירולוגית (היו מעט נגעים באמ אר איי מוח פעמיים) לבין מחלת מפרקים/מערכתית. הטיפול באימורן גרם לעלייה באינזמי כבד ומציעים להתקדם לתרופות נוספות מאותה משפחה. אם לא ידוע מה המחלה כיצד ניתן לטפל למעשה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יש פריחות, נודלים ואודם
  • אחת
  • 12/01/2019 11:16
  • הרופאים אבחנו במחלה סיסטמית עדיין ללא שם. הכאבים קשים מאוד והטיפול התרופתי שהיה מתו׳ עם אימורן ועכשיו הוצע לעבור לערבה וציקלוספרין. השאלה, במקביל נשלחתי למרפאת טרשת בגלל נגעים באמ אר איי מוח, הראומטולוגים מציעים להמשיך טיפול בלי קשר לבירור הנוסף, האם לא יודעים מה המחלה יכול להיות שאין בכלל ועדיף לא לקחת טיפול כזה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים בברך
  • ענת
  • 11/01/2019 08:43
  • שלום, אני בת 33, עקב כאב בברך בזמן עלייה או ירידה במדרגות, כיפוף או לפעמים גם בפעילויות אחרות פניתי לאורתופד , האורתופד בדק ואמר שיש קליק בכיפוף הרגל ולכן שולח אותי לבדיקות ריאומטולוגיות על מנת לשלול מחלת פרקים. בבדיקות דם שביצעתי נראה שהכל תקין מלבד כמה חריגות. esr - יצא 24 שהגבול העליון שכתוב הוא 11 wbc - יצא 4.1 שהגבול התחתון הוא 4.8 . בבדיקת שתן נמצא rbc, 20 האם אלו חריגית משמעותיות ויש צורך בהמשך ברור? תודה מראש :) תודה מראש :)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת דם
  • טום
  • 10/01/2019 16:48
  • חנה
  • חנה
  • 10/01/2019 14:34
  • שלום מאובחנת עם לופוס קרוב לשנה. עשיתי בדיקת דם ANA IFA והתוצאה : NOMA PATTERN SPLNDLE POLES המעקב אצל הראומטולוג עוד חודשיים ורציתי לדעת מה התוצאה הזאת אומרת תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שילוב בין תרופןת
  • אירית
  • 09/01/2019 22:18
  • מקבלת כרגע פרידזון 5 מג (לאחר הורדה מ 60 מג כ 3 חודשים) זריקת מטרוטקסט שבועית ו400 מג של פנקוויל ביום קיבלתי מנירוכרוג אלטרול 25 מג(לאחר ניתוח עמוד שידרה צווארי ופגיעה עיצבית) הם כדורי אלטרול מןתרים ללקיחה עם יתר התרופות והזריקה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סלוזפרין וארקוקסיה
  • עליזה
  • 08/01/2019 19:09
  • מטופלת במתוטרקסט 17.5 מג לשבוע עקב דלקת פרקים פסוריאטית ללא פסוריאזיס. יש הקלה אך עדיין התפרצויות של נפיחויות וכאבים בעקר בברכיים ובכף היד.בהוראת הרופא אמורה להוסיף סלוזפירין-חוששת מתופעות הלוואי. האם אפשר לקחת גם ארקוקסיה מדי פעם עד להשפעת הסלוזפרין?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקות דם
  • אנונימית
  • 08/01/2019 14:15
  • שלום פרופ', אשמח לדעת האם הכול תקין או לא בבדיקות המפורטות? יצא RNP חריג וכן ANTINUCLEAR חיובי. תודה רבה שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף SMOOTH MUSCLE Ab Negative ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ראה פרוט להלן הערות והסבר DNA (ds) Ab 4.0 IU/ml 0.0 4.0 6.0 RNP 4.6 Index 0.0 0.9 4.6 Sm (anti Smith Ab) הערות לבדיקות ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive by Bioplex See IFA Confirm result לרופא: הסבר באתר המעבדה DNA (ds) Ab לרופא: הסבר באתר המעבדה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הערת המשך לשאלתי
  • אנונימית
  • 08/01/2019 14:56
  • גאוט
  • י.פ.
  • 07/01/2019 21:45
  • שלום רב, אני מאובחן כלוקה בגאוט. במשך שנים אני מצליח שלא לסבול מהתקפים עקב שמירה על משמעת תזונתית נכונה. פתאום לאחר הרבה זמן קיבלתי התקף קשה במפרק הבוהן כמו בעבר. יש לציין שאכלתי הרבה דברי מתיקה בימים שלפני ההתקף. האם זו יכולה להיות הסיבה ? כף הרגל מאד נפוחה (בצקתית) , האם זו תופעה כתוצאה מההתקף? התחלתי לקחת קולכיצין , מתי תתחיל ההשפעה? תודה י.פ.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קריוגלובולין
  • סיגל
  • 07/01/2019 18:24
  • בת 53 מאובחנת בלופוס וסיוגרן. מטופלת במטטוטרקסאט 12.5 בשבוע ופלקווניל. לאחרונה ערכי ה c4 נמוכים מאוד פחות מ 2. ביצעתי בדיקת קריוגלובולין והוא חיובי עם ערכים של igm 400 כאשר הנורמה זה עד 230. הrf גם חיובי. נאמר לי שהקרדיוליפין נקשר לשניהם וזה מה שמוריד את רמת ה c4. 1. האם השקיעה של הקומפלקס הזה בגוף יכולה לגרום לנזק? 2. האם ירידה משמעותית של c4 יכולה לפגוע בתפקוד של מערכת החיסון? 3. האם מטוטרקסאט אמור לפעול להורדת רמת הקרדיוליפין? 4. האם יש משהו שניתן או צריך לעשות? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חזרה של סקרואילאיטיס
  • נעם
  • 06/01/2019 14:03
  • שלום, לפני כשלוש שנים אובחנתי באמצעות MRI עם סקראולאיטיס, במשך כשנה הייתי מטופלת בארקוקסיה ולאחר שנה הייתה הקלה בכאב. לפני כחודשיים הכאב התעצם, מדובר באותם סימפטומים(נוקשות, כאבי גב תחתון, דקירות בעכוזים, הקלה בעת ביצוע פעילות ספורטיבית). בפנייה לרופא המשפחה הוא אמר שאין צורך לחזור על הבדיקות מכיוון שכבר אובחנתי בעבר והרמאוטולוג שאיבחן הזהיר שהדלקת תחזור. רופא המשפחה נתן לי ארקוקסיה על מנת לטפל בדלקת. השאלה שלי היא האם יש לחזור לרמאוטולוג ולבצע בשנית את הבדיקות או לקבל את העובדה שהדלקת חזרה? האם יש פתרון חוץ מארקוקסיה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דלקת פרקים וחיסונים
  • אניה
  • 03/01/2019 23:17
  • שלום, הנני מועמדת למשרה במערכת הבריאות, ויש חובת חיסונים. חלקם חיים מוחלשים (כגון MMR). חולת RA,מטופלת באנברל בלבד. מחלה לא פעילה. האם ניתן לבצע חיסונים בשלב זה (חיים מוחלשים)? או שיש להמנע, ולקחת את הסיכון במערכת הבריאות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום ראומטולוגיה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)