שאלה - מיפוי עצמות והריון

השאלה:
יש לי דלקת כרונית מתחת לקרסול (בעקבות נקע) שלא עברה לאחר נטילת כדורי אתופאן ופיזיותרפיה. האורתופד שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות.

העניין שמטריד אותי הוא שאני ובעלי מעוניינים בהריון נוסף, והמצב כרגע לא ממש ודאי. אני מודעת לזה שאני צריכה לשלול מצב של הריון לפני ביצוע הבדיקה, אך השאלה היא מה לגבי המשך החודש? מתי לבצע את הבדיקה? ברור לי שלא ייתכן שיתאפשר לי לבצע את הבדיקה בדיוק בימי הווסת מאחר שזמן ההמתנה לבדיקה יכול לקחת לא מעט זמן. האם הזריקה או הצילום עצמו מהווים סיכון לגוף ולנסיונות ההריון במהלך החודש?




תשובה:


בדיקת מיפוי עצמות אינה מומלצת לנשים בהריון בגלל החומר הרדיואקטיבי המוזרק לגוף לפני הבדיקה, אשר עלול לגרום נזק לעובר. מלבד זאת, אין סיכון בביצוע הבדיקה לאישה שאינה בהריון (למעט אולי שטף דם תת-עורי קל, כתוצאה מהזריקה עצמה). כל עוד אינך בהריון, אין כל סכנה לגופך או לתהתליך הכניסה להריון.

שיהיה בהצלחה

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ