שאלה - האם ריטלין יכול לפגוע בפוריות הגבר?

השאלה:
בעלי ואני מנסים להיכנס להריון ראשון. לפני שבוע החל בעלי לקחת ריטלין בעקבות הפרעות קשב. האם יכולה להיות לכך השפעה על איכות הזרע? האם כדאי להפסיק את נטילת הריטלין עד שנשיג הריון?




תשובה:


ריטלין (מתילפנידאט) היא תרופה ותיקה יחסית, המשמשת לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, וכן לטיפול בנרקולפסיה (נפילה בלתי נשלטת לשינה). התרופה לא מומלצת לשימוש על ידי האם בהריון והנקה, כיוון שהיא משתייכת לקטגוריה C, שמשמעה שבחיות נמצא שהתרופה מזיקה לעובר, אך לא נערכו ניסויים על בני אדם בנושא, ולכן אין די מידע לגבי ההשפעות האפשריות שלה.

עם זאת, לא ידוע על פגיעה בפוריות הגבר כתוצאה משימוש בתרופה זו. בכל מקרה, אני ממליצה להעלות את הסוגיה בפני הנוירולוג שרשם לבעלך את התרופה.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ