שאלה - האם אנטיביוטיקה פוגעת ביעילות גלולות למניעת הריון?

השאלה:
בעקבות דלקות חוזרות בדרכי השתן המליצו לי לקחת כטיפול מונע כדור של זינט 250 מ"ג כל פעם לפני קיום יחסי מין. מכיוון שאני בצבא וגם חברי, אנחנו נפגשים מקסימום פעמיים בסוף השבוע, ואמצעי המניעה שאנו משתמשים בו הוא גלולות (מליאן).

האם כדור של זינט 250 מ"ג הנלקח מקסימום פעמיים בסוף השבוע יכול לפגוע ביעילותן של הגלולות? או האם יש צורך באמצעי מניעה נוסף?

הבנתי מהאתר שהבעיה נגרמת מאי התעכלות של הגלולה כתוצאה מהאנטיביוטיקה. יש לציין שאני לוקחת את הגלולה בשעות הבוקר. זה עוזר?

מה קורה בשבוע הפסקת גלולות? הרי שם האנטיביוטיקה לא פוגעת ביעילות התעכלות הגלולה.

אם לא לקחתי אנטיביוטיקה במשך שבועיים, ואני נמצאת בשבוע הפסקת הגלולות, האם אפשר לא להשתמש באמצעי מניעה נוסף?


תשובה:


בשבוע בו לוקחים גלולות, אין צורך להשתמש באמצעי מניעה נוסף. זהו השבוע שבו מקבלים מחזור, ואי אפשר להיכנס בו להריון.

כמו שקראת ואת כבר יודעת, זינט יכול להפחית את יעילות הגלולות. קשה לומר האם הפרש השעות בין לקיחת הגלולה ללקיחת האנטיביוטיקה מונע את ההפחתה ביעילות.

אני מציעה לך להתייעץ עם הרופא שרשם לך את התרופות, וליתר ביטחון להשתמש באמצעי מניעה נוסף.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!